Farlig substans


Diväteoxid

Information:

Diväteoxid är en substans som är starkt beroendeframkallande, både fysiskt och psykiskt. En diväteoxidmissbrukare känner redan efter ett par timmars avhållsamhet från substansen torrhet i mun och läppar, huvudvärk och ibland illamående. Efter en längre tid utan diväteoxid börjar kroppen bli uttorkad, brukaren ser i vissa fall hallucinationer, känner trötthet, kräks och saliven blir tjock.

Vid användande av diväteoxid erhålls en viss mättnadskänsla och behovet är fyllt för ett par timmar framöver, en känsla som snabbt övergår till ett sug igen.

Forskning visar att massmördare och andra grovt kriminella människors kroppar består av minst 70% diväteoxid. Detta visar altså att grovt missbruk av substansen orsakar aggression och sinnersjukdom.

Diväteoxis är dessutom en inkörsport till tyngre droger som marijuana, eftersom det används i ett vanligt rökverktyg, som kallas bong. "Bongen" liknar en vattenpipa i konstruktionen och det hela går ut på att röken från narkotikan kyls när den bubblar genom diväteoxiden, och effekten från narkotikan förstärks förmodligen även av substansen.

Tecken på att ditt barn är beroende

Urinering flera gånger per dag, tomma glas på rummet, fuktfläckar på tröjan. Halvlitersflaskor av märket Coca-Cola, Fanta och Sprite är vanliga behållare för drogen.

Gör så att ditt barn aldrig blir beroende


Informera ditt barn om hur farligt detta egentligen är. Kontrollera varje gång innan ditt barn går till träning eller fest så att hon eller han inte har med sej någon flaska/dunk fylld med färg- och luklös vätska. Försök få ditt barn att stå emot grupptrycket!

1998 dog 8 barn av överdosering av diväteoxid -år 2002 var siffran 14, en ökning på nästan 100%. Inget tydet på att trenden minskar, det går bara ned i åldrarna, därför behövs mer pengar och resurser för att bekämpa detta problem.

(Diväteoxid är altså vatten, för den som sov på kemilektionen)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0