Pling Plong

Jag sitter och datanördar mej medans Timmy spelar på sin gitarr...
Gud, vad jag älskar att höra när han spelar, jag kan sitta hur länge som helst coh bara blunda, och lyssna...
Harmoniskt

Han har inte kunnat spela på ungefär två veckor nu, inte sen vi va i Moräng på Älgfesten coh han spelade av tre strängar på en enda kväll... (Japp, hans fingrar blödde)
Förstår att han har saknat sin "älskling" =) så han får absolut spela huur mycket han vill, inget mej emot. Hjälper mej att slappna av däremot. +++++++

Näe, nu ska vi kolla på lite Vänner, nu har vi kommit fram till första avsnittet på säsong tre, sen ska jag väl förmodligen fortsätta med Pusslet från helvettet!!Later//Moa

Lite bilder bara

Förfest hos jag..Ida sjunger för fullt..


Jag, Emil och Moa


Emil och Moa


Ida och jag


igen


Emil posar


ja vet inte riktigt...


Moa Emil och jag.*konst*


Later//Moa

Snusberoende??
Svar
: Ja!
Och jag hatar det...

Jag har just suttit och räknat ut årkostnader av mitt snusvana, och det såg inte bra ut. Iåförsej finns det ju massor av männiksor som snusar mer än jag, och massor som snusar mindre... och massor som inte alls har fallit för frestelsen. *duktigt av er*

Men nu var den jag som jag räknade på. Jag snusar ungefär 1 dosa på  1 ½ dag, altså 2 dosor på 3 dagar                    (usch vad mycket det låter) och jag räknade på att en dosa "Kronan" kostar ca 29 kronor, beror på vars man handlar, men ja, på ett ungefär.
Och det blev 7037 kronor/år. (och då är kronan ett av domk billigare sorterna)
Det låter ju inte så mycket om man tänker på att det är ca årskostnaden, och det blir ju några kronor billigare om man köper stock, men jag brukar vara dålig på det. åsså kan man plussa på några kronor eftersom jag inte snusar Kronan jämt, utan unnar mej så att säga "lyx-snus" (Ettan/General) när lusten faler in, och jag tyckt att jag förtjänat det. Tillexempel om jag snusar bara Kronan en längre tid, eller nyfått löning...=)
 
Om jag bara skulle snusa Ettan som kostar kanske 35 kronor/dosa, skulle det bli en årskostnad av ca 8494 kr. Hovva ligen!

Det var ju ett tag där i slutet av Gymnasiet som jag bestämde mej för att sluta och tog ett uppehåll på ett helt halvår!
Usch, vad det var tungt där i börjar med alla humör svängningar och kompisar som snusade, plus att ja fick en ganske rolig kommentar av min lärare när hon blev less på mitt dåliga humör en lektion..
"Moa, kan du inte börja om med snuset så att du bli normal igen?!" Hahaaa


Jag kan inte förstå varför jag började om igen egentligen. Det var en dag jag tyckte att jag varit såå duktig och slutat att jag "förtjänade" en snus, och POFF var man tillbaka igen.

jag är så dålig!!

Later//Moa

Rex/Olles?

Nu sitter vi och diskuterar lite grann, jag och pojkarna, om vars det blir vi ska ikväll.. Jag vill på Rex, eftersom det inte har blivit att jag varit där än, medans killarna vill på O´learys (stavning?). Sist jag var där riktigt sög det! Det var hur lite folk som helst och dessutom lite halv tråkig stämning. Så jag kan säg att jag blev mycket skeptiks efter den gången.
Däremot skulle jag inte säga nej till Cover Club, vilket har varit hur kul som helst  alla gångerna jag varit där i alla fall.

Kvällens vin: Foot of Africa

Kvällens utstyrsel: 
Blomma, Gina tricot
Klänning, Gina Tricot
Stövlar: syrrans?Later//Moa

Kvällsfundering

Nu har jag suttit och kämpat vidare på mitt pussel ett tag. (låter lite nördigt va? Men de ä fan lite kul)
Hur jag än mixtrade tänkte och försökte så gick det inte att få ihop ramen! Hur jag än gjorde blev det tokigt. Ramen är ju hela "basen" så att säga, så jag tyckte att det var bäst attt få ihop den först, men det verkade fulkomligt omöjligt. Jag satt i sinne och försökte till och med byta platser på dom jag viste satt rätt (!) innan jag insåg att det fanns två bitar som var precis likadana! Aha... det förklarade saken! Jag kan lova att det blir gode svårt att få ihop en ram på 50*30 bitar när det finns tvillingar av vissa, det skulle underlätta NÅGOT om dom skickade rätt antal  bitar i kartongen.
Nu undrar jag, hur många bitar finns det som är likadana? Var det bara ett undantag eller finns det fler "pirater"i min låda. Det skulle bli lite fränt om nån himelbit va dubbel, eftersom typ halva pusslet är himmel... drygt.

Japp, där har ni mittt kvälls-problem


Later//Moa

Ni missar väl inte...

Filmen som börjar klockan 21.00 ikväll på 5:an  "Ett Monster till svärmor"Jag har sett den hur många gånger som helst och tycker fortfarnade att den är stenkul!Later//Moa


Manamana


Gymnasie minnen
Jag satt och tittade på ett vänner-avsnitt då tanken slog mej.
"Vänner" påminner lite grann om oss när vi gick på Naturbruks Gymnasiet i Burträsk-tycker jag.

Dock behövde vi aldrig något manus för att hitta på rackartyg eller få till knäppa och roliga skämt, som dom har, vilket gör oss mer av den äkta varan =)

Det var helt underbart att ha i princip alla man kände inom en 100-meters gräns.
Gick man över gatan hade man Paue, Texas, Fred och John. Gick man till grannen fanns Vanessa och Joel som garanterat satt och spelade tv-spel, kollade på någon bra film eller bjöd på fika=)
Alla man behövde fanns alldeles precis i närheten, man behövde aldrig vara ensam. Och om man någon gång kände för att vara det kunde det bli ett stort problem, eftersom det var omöjligt -skratt-

Nu menar jag inte att man är helt övergiven nu, det finns ju alltid någon...
Men det var annorlunda.

Later//Moa

Eiya har gjort det igen...Min andra kruka på mindre än en vecka som Eiya haft sönder. -suck-
Inte för att det gör något egentligen, blommorna blev nog bara lättade av att slippa lida av vattenbrist mer...

Måste bara passa på att hälsa Krister Grattis på Födelsedagen i efterskott! Det var inte att jag glömt bort din födelsedag, bara att ja itne haft något nummer att ringa och gratta till, skickade faktiskt ett meddelande till Mli och frågade efter ditt nr, dock inget svar. Mli ja skyll alltihopa på du! =)
Grattis än en gång!Later//Moa

Hänt xtra!

Hallå!
Ni har väl inte missat Marabous nya smak Amigo- crunchy corn snacks?
Jag blev posetivt överaskad! Nu har Digestive fått sej en värdig konkurrent!Later//Moa


Suck

Jag som hade tänkt se filmen på 5:an ikväll Dödligt Vapen 4, men det gick ju inte för "vi är mitt i ett uppdrag, vi kan ladda hem den sen"
 Hallå vem sitt dom å spela hos??
Uttråkad!!!


Det finns tre sorters människor...


De som får saker att hända, de som tittar på när det händer och de som undrar vad tusan det var som hände.


Nytt intresse?
Nu medans Timmy & Emil ha sutte å spela sitt nya X-Box (i TIMMAR känns de som) så har jag suttit coh lagt mitt nya fina pussel somja inköpte idag. Jojo väl förberedd inför pojkarnas spel-kväll
Jag trodde nog lite väl mycket på mej själv då det blev ett 1500-bitars pussel som hamna i påsen...
Ja ha ju fan int lagt pussel sen ja va hur liten som helst, och säga vad man vill, men jag är säker på att det är en träningssak!
Jojo, ha sutte hur länge som helst nu och jag har inte ens fått till ramen än -suck- 
Men ja hitta ju självklart en logisk förklaring till detta missöde. 1500 små bitar-Det ska inte vara lätt. 
Och om Eiya kunde sluta sno bitar och springa iväg med dom skulle det nog underlätta en del...

Later//Moa

TROTSålderJag tror Eiya har kommit i någon slags trotsålder. Hon gör precis allting hon vet att hon inte får!
Bla klättrar upp via gardiner, klöser på gitarr-fodral, river ner krukor, ja you name it!
Timmy har det dock svårast eftersom hon bestämt sej att hon ska ligga på honom när vi ska sova.
Det spelar inge roll hur många gånger han knuffar eller kastar ner henne från sängen, hon tycker nog att däremot att det är kul, för hon börjar jaga hans fötter efteråt...


Skadeglädje är den roligaste glädjen!

Later//Moa

Men Moa då!Usch, jag är så värdelös! Jag har inte meddelat världen om något sen i lördas.
Men ja kan ju försöka få jag å låta bättre genom  att skylla på Timmy.
Men det är sant, han har faktikst beslagtagit min internetsladd varje kväll, (cs you know) och om det inte är Timmy, så är det ju någon annan. (Emil).
Inte för att det har gjort något, egentligen. Har inte lidit av det, däremot fått se Kyle i lugn å ro=)

Det blev Cover Club i lördas! Å det var hur kul som helst! Förutom det lilla missödet på dansgolvet vill säge...hrm..
Kvällen började bra. Jag viste vad jag skulle ha för kläder (för en gångs skull) så det blev inte att byta kläder 20 gånger innan jag bestämde mej. Snacka om å spara tid.

Förfest hos syster Ida, spelade buzz å sjöng singstar (idol nästa). Timmy förstörde alla mina chanser att vinna i Buzz när han antingen kastede sej över min Buzz-dosa och tryckte på alla knappar  eller  "sa rätt svar". Ja, ja vet. Efter några gånger borde man inte lita på att han säger rätt svar, men han såg ju så ärlig ut.
Kort sagt, jag förlorade och fick Förlorarmedaljen! De ha ja aldrig fått förr! Men enligt Timmy den vise, så ska det vara nyttigt för mej att förlora time to time. Bah! De är inte nyttigt nån stans.
Nåväl, nog om det.
Singstar fungerade som det alltid gör- desto senare det blir, ju högre och "bättre" sjunger man. Det finns ju olika resonemang om det....

Vi hann inte spela Brainstorm dock, osis.

Inne på Cover Club var det fullt ös. Mycket folk, och som vanligt hittade man inte åt någon när man sökte. När man däremot stod och dansade bokstavligen ramlade det in folk.
Emil va på G som vanligt och styrde upp underhållningen med bordsdans a la Emil =) Vacker syn. Men jag och Ida nöjde oss gott med golvet.
Däremot när vi stod och dansade kom de en tjej å började knuffa till Ida. "Va fan" Vi flyttade på oss två gånger, och lik-förbannat kom hon tillbaka å började igen.  VAD...? Ja råkade i alla fall spilla min cider över henne och smilade gott för mej själv då ja gick därifrån. Jag kunde inte behärska mej själv! 
Slutet gott, allting gott!

Söndagen följde vi Bea och Oskar å hämtade en soffa och fotölj tilll deras nya hus. Guud, så fint och stort det var! Högt i tak och stora, höga fönster... Inte alls ett sånt hus ja vill ha, ohh, nej =)
Ja tro de kom å bli hur bra som helst där !

Igår va ja och kollade på Sandras innebany-träning. Funderar på att kanske börja spela igen. Jag hár ju inte spelat sen typ 7:an, 8:an då hästarna tog över all min lediga tid.
men jag har inte riktigt bestämt mej om den saken. Får se hur jag gör.
Vi hade tänkt fara å basta igår efter träningen (puh, blev trött av att bara se på) men det blev så sent efter vi hade käkat middag så jag tror vi styrde över det till idag istället?  Jaja, det märks väl.

Later//Moa

Vill haaa!

Huhuu hittade en massa grejer på Mio igår som ja (som rubriken säger) vill ha.


Bla...Är Den inte helt underbar!!


Två såna...
Inte två soffer, räck bra me en, tack!Den här hittade ja dock inte på Mio (hoho), men så Jävla läckert!!
Va tro du Mli skulle de passa mej?


Later//Moa


Fortsättning....njaaee

Äsch ja orka inte skriva fortsättningen på igår. De hände inte så mycke. vi va barnvakt hos Bea åt tre sötnosar, ja lyckades förlora stort i ett Astrid Lindgrens spel (å ja som var helt säker på att ja va hur bra som helst på de, blev slagen av en typ 8 åring) åsså bevisade ja hur bra barnvakt jag är genom att somna före dom -haha-
Men ja viste ju att Timmy va vaken, så de ä ganska lungt. H-vette, så trött ja va igår. De va no för att ja inte tog någon eftermiddags siesta. (Tupplur är för barn) =)
Men ja blev riktigt stolt över Ludde som tog av sin mycket dyrbara tid (måste va)  för att ringa å prata me ja=) De va trevligt
Men ja vänta fortfarande på mitt brev lilla Ludde! Bara så du vet.... *morr*


Dagen hittils har jag tillbringat med min käre syster Ida. Först for vi till Johnny å skjuttsade dom till Ersboda, sen har vi gått på stan. Jag hittade en underbar kjol, på KappAhl faktikst, men den fanns inte i min storlek, dammit. Ja ville ju ha den
Det var en Pina att gå på stan idag, Kungspassagen fyller 25 år(?) HUR mycket folk som helst. På Gina fick man typ armbåga sej fram..
usch. jag bler så stressad av mycket folk, de spela ingen roll om man känner dom eller ej, ja blir typ alldeles varm och "Jag måste ut!"-tanken finns där hela tiden, jobbit värre.
Däremot hittade ja två klänningar där, så de va värt att plågas lite.

Nu snart ska ja duscha å börja göra mej vacker inför kvällens händelser.
Vi (jag, Timmy, Ida, Johnny, Ola, Oskar, Emil (Sandra)) ska först va hos Ida, det är nog Singstar och Brainstorm som gäller ikväll,  och sen ska vi dra ut.
Hoppas de blí Cover Club, de va kul sist!

Om Timmy kunde komma hem snart från "trädhuggningsgrejen" eller svara i hans telefon skulle ja kasnke sluta oroa mej för allt som kan gå fel.

Näe, Mat!Later//Moa

Brottom

Nu sitt ja å vänta på att Timmy ska sluta jobba igen. Han kommer vilken minut som helst och hämtar upp mej, vi ska till Bea å va barnvakt ikväll. Så de bli en snabbis nu.
ja kom just från bolaget, ha vare å köpt lite go-vine till imorrn. Men ja ljuger om jag säger att ja inte blev sugen på ett glas =)
Å hör å häpna)!) Ludde ringde idag. Ja, de va då på tiden att han hörde av sej, enligt min mening. Jag har faktikst skickat han två medddelanden. Dammikt nu kom Timmy. Fortsättning följer.....


näemen nääe

Timmy ringde och berättade att han skulle komma hem sent idag, dom skulle ha lager-möte på beijer eller nåt liknande.. suck ja som suttit och trånat efter honom hehe nåja...
ja ha i alla fall lyckats göra mej sysslolös sen ja sluta ida.

Har bla sett Harry Potter och hemligheternas kammare (som jag tjatat om hur många gånger som helst nu), så nu kan ja börja läsa tredje boken, städat lite (lite!) å kollat på en ganska så kul sajt om hur man får fram bilder av sina framtida barn.  -hehe- (kan du göra här )

För  skojs skull började jag i allla fall med min kära storasyster Ida och hennes Johnny. och kolla vilken liten hårboll dom kan förvänta sej-heh- tycker att det är lite konstigt, dock, att både Ida & Johnny, som är blonda, skulle få sej en sån mörkhårig liten kavat.

Sen skulle ja prova Jag och Timmys lycka men då laggade datorn så ja orkade inte. Är det ett bra tecken? haha skämt å sido.  Finns det något mer irriternade? jag tror min dator gör allt i sin makt för att få mej att kasta ut den genom fönstret! *morr* Ctrl+Alt+Del    Crrl+Alt+Del     Ctrl+Alt+Del
Jag vinner varenda gång!
Nu ska ja dra till syster och visa vilket vackert syskonbarn ja kommer att få


Alltid nåt...

Ja har fortfarande inte fått tag i nån som ha Harry Potter och Hemligheternas kammare, men då kom ja ju på den brillianta ide´n att ladda hem ljudboken istället...
Den går ju inte att lyssna på! Den är verkligen gjord för barn, en och samma gubbe som läser med olika röstlägen.. ja, det kasnke bara är jag men ja tycker det var gode irriterande att lyssna till. Åsså somna ja direkt den går igång.
Jaja, ja får väl ta och se filmen istället. 

Ja satt å kollade på Efterlyst igår, usch så otäck pojke. Å hán ha man bott i samma by som i flera år
*inga namn nämns, men dom flesta vet nog vem det är*
Riktigt jäkla obehagligt!

Efter det kom ja ju på att jag hade tänkt se Idol, nedrans! Det var ju klockan 8... Inte för att jag  har sett något av programmen från i år förutom på youtube, men nu när jag hade bestämt mej för att kolla på det få man väl bli lite små irriterad på se själv? Jajja, ja få väl kolla ikväll istället, om ja kom ihåg de. Eller ´ha nåt annat för me.

Ja ha komme fram till att ja ska börja kolla på Kyle XY igen. Ja å Johanna började ju kolla hos hon när ja bodde i Malå, såg typ första året,
men senja flytta hit ha  ja inte kolla vidare på det. Det är ju bra ju!

Å de är ju inte så att han ä jätte ful å kolla på heller *smile*

Usch,
ja måste städa... katthår katthår katthår
men det är mest bara Maoui som släpper å de syns på min bruna soffa kan ja lova!
Klippte förresten klorna helt själv på mina kissekottar igår. Eiya låg å kurrade medans Maoui morrade. Tur att hon "morrar värre än hon bits"

Igår eller i förrgår (vilken dag?) svarade ja på en annons på blocket, en tjej som behöver medryttare till sin pigga
d-ponny. De lät kul tyckte jag. (Tur att man inte är för lång för att rida ponny) men hon hade en som red nu, men som dock inte viste om hon ville fortsätta. Hon skulle höra av sej om hon inte ville de så ska ja fara å provrida *wiiie*
Håll tummarna för mej

Ja behöver ha något att göra, och jag har absolut ingenting emot att börja tillbringa min fritid i stallet igen. Tvärtemot så längtar ja tillbaka till tidiga jour-mornar, mockning, ryktning, ridning, träningsvärk och hästlukt!
Det är livet!

Hoppas det blir som jag vill, (annars kan ja börja bli tjurig!) då ha ja nåt att göra nu när Timmy har släpat sin dator till lägenheten och kommit på hur kul det var att spela CS =)
Han kan sitta hur länge som helst, vilket förblir ett mysterium för mej, och panga gubbar och springa runt och prata högt och ljudligt med nån annan som spelar.
Haha, jag trodde först han satt å pratade med sej själv, men så var (som tur var) icke fallet.

Ge en häst åt Moa!Later//Moa

En fyra för tre

Ja satt å kolla lite på youtube, bara kollade sådär.
Då började ja tänka på ett tv-program va typ alltid kollade på hemma på Rönnbärs när det gick.
En fyra för tre
Kommer ni ihåg !
De ä ganska kul faktikst. Ett perfekt bakis program, ha ja Timmy å Emil komme fram till. Låga lätta skämt hela tiden
haah


Later//Moa

Nåh

Usch, jag har inte haft någon ork att skriva något... Inte för att ja egentligen har det nu heller. Njasch!
Jag skulle lätt kunna gå i ide känns de som, å vakna om några månader helt utvilad.
Inte helt fel...
Igår va ja båda trött och osocial mot Emil å sandra som kom å tänkte kolla på film me oss.
Men de blev en massa tjorv me kabeln från datorn till tv:n, ingen färg å grejs.
Å ja vill faktikst ha färg då ja kolla på film! Annars blir det så grått och trist.
Timmy fixade i alla fall till det (vet dock inte hur han bar sej åt men han delade på skarten å kopplade om ¨något, typ)
När han var klar med det (och ja vaknat igen) så var klockan redan elva, då kändes det inte så lockande å sätta sej ocoh kolla på en film då man vet att man ska upp typ halv sju... suck
Men ja å Timmy kollade på två vänner avsnitt innan vi somna i alla fall.
Hah dom är ju så jävla knäppa!


Timmy fick köra hem från Moräng i söndas, tyckte ja va helt rätt med tanke på att ja körde hela vägen dit i fredas =)
De va hur kul som helst, han satt å citarade Vi hade i alla fall tur med vädret hela vägen hem
Bla:
"Jävla... vägsnigel"
"Nu får det bära eller brista"
"70...jaaah det är en bra marshfast"
"jaaah...såg du? Såå ska dom tas!"
"Om vi skulle ta å dricka en liten kopp kaffe..."
"Ha den på automatik du stumpan"

mm mm han va skitkul.=)Åsså lite youtubeklipp


Later//Moa

Ready to rumble

Väntar fortfarande på Timmy ska komma. Ja skulle vara klar och packad ca kl 6 när han sluta och jag är klar nu, inte ens tio i! De ni! Inte illa. iåförsej så ha ja bara packat lite kläder, kattgrejer och duschat, men jag är expert på att göra sånt i sista sekunden. *klapp på min axel*

Jag och Eiya är i alla fall klar (Maoui ville inte vara med)


Later //Moa

Neon i regn

Jag måste bara tipsa om en bok ja tycker är jätte-bra. Ja börja läsa den igår, och ja läste ut den igår.
(den är bara 154 sidor)
det är en bok ja aldrig kan släppa ifrån men innan den är slut. Men då är kudden typ blöt i tårar oxå, så ja vet inte om det är bra eller dåligt =)
Näemen de va ganska länge sen jag läste den nu, flera år, men den är fortfarande lika gripande.
Usch, vad livet kan vara orättvist..Dagens avskräckare.

"Slår ditt hjärta fortare?
Ser molnen ut att skockas vid horisonten?
Är huden på din hals spänd i förväntan på en kyss du båda fruktar och åtrår?
Kommer du att bli rädd?
Kommer du att få veta sanningen?


Jag ska berätta en historia för dej. Om ett rike där drömmar blir till, livsöden stakas ut och där magin är lika verklig som dina handavtryck i snön. om hur vi fann våra innersta hemligheter och fick smaka på friheten. Men också om hur vi släppte lös en fruktansvärd kraft. Dessa sidor rymmer min kekännelse av allt som förde fram denna kalla, gråa gryning. Vad som kommer att hända nu, vet jag inte."

Ja, att den låter bra. Det tyckte jag också, men ack så besviken jag blev. Det var inte alls en bok som jag fasstnade i och inte kunde lämna ifrån mej, nej snarare tvärtom. Jag har inte ens läst ut den än. ja orkade inte.
Ja vet inte en bok jag påbörjat och inte läst klart...
Nej, det var en besvikelse.

Later//Moa

Finally Friday

Då så var det fredag igen, och jag sitter och väntar på att Timmy ska komma hem så vi kan åka iväg till Moräng.
Å katterna ska jag ta med mej oxå, tycker dock lite synd om Maoui som blir så åksjuk direkt man sätter hon i en bil. Stackarn. Eiya däremot somnar nästan direkt

Ja satt nyss å kollade på en youtube klipp från idol (efter ett tips från Bea). Helt sjukt bra han va, den där Lars Eriksson. Hans egna låt va ju hur bra som helst, men endå, att han börja me Bob Dylan...  De kan ju bara inte gå fel.


Men ja såg en till som va bra hon med. Ja vill oxå kunna sjunga å tralla.


Later //Moa

Ridsugen som Faen!

Suck läste just Mlis blogg (crazyhappy.blogg.se) å såg att hon skulle börja rida lektion igen!
Usch! Va orättvist ja tyck de är. Jag måste hitta en häst å rida här i Umeå och det är nu!
Den kan ha hur många olater den vill (det är det som är kul hehe) bara nån att utvecklas med, ha kul träna, kanske tävla lite smått... Men inte en häst som gör allt man ber den dom, nej, ja vill ha lite utmaning! En Maya häst, fast större...
Jag är Glad för din skull Mli! 90% glad och 10% avis....
80%glad 20% avis...

70%glad 30%avis....
60%.....


Later//Moa

Om och om igen...

Nu sitter jag i soffan och har just läst ut "Harry Potter och de vises sten" för 5:e gången. Ja, jag vet. Inte klokt!
Men jag har läst typ alla böckerna om och om igen när det kommit ut nya filmer så att man kan bli lite extra arg när man märker att dom tagit bort typ hela boken. Det är ju så-Böckerna är Alltid bäst! Inga som helst undantag.
(och om någon kan en film som är bättre den boken, let me know)


Nu är det faktikst ett tag sen jag läste alla böckerna (typ förra året då den sista kom ut) så det var en del småsaker man glömt bort som händer.
Jag trodde att "Harry Potter och halvbllodsprinsen" skulle komma ut på bio nu i november, men den kommer tydligen inte att komma förns Nästa sommar(!) lite trist, hade sett fram emot å få kritisera den lite...


Den sjätte filmen om den unge trollkarlen Harry Potter, "Harry Potter och Halvblodsprinsen" skulle ha haft premiär i november. Men nu meddelar Warner Bros att premiären kommer att flyttas till sommaren 2009.

"Harry Potter och Halvblodsprinsen" skulle haft premiär världen över den 21 november i höst, men nu meddelas filmbolaget Warner Bros. att premiären kommer att skjutas upp till den 17 juli. Alan Horn, VD för Warner Bros säger i ett pressmeddelande att det ligger två anledningar bakom beslutet:
- Vi vet att sommaren är idealisk period för familjefilmer, vilket vi såg på framgångarna för den förra Harry Potter- filmen. Dessutom känner vi efterverkningarna av manusförfattarnas strejk som inverkat på beredskapen av manus för andra filmer. Detta har påverkat konkurrenssituationen för 2009 och har öppnat möjligheter som vi ville ta till vara på. Vi kom överens om att den bästa strategin var att flytta "Halvblodsprinsen" till sommaren.


Jag började läsa igår å blev klar idag. Dumma tunna bok! Och andra boken "Harry Potter och hemligheternas kammare" lånade jag ut till Lisa förra året, och inte fått tillbaka än. (Lisa om du nån gång ser de här vill ja gärna ha tillbaka min bok*smile*)
 I alla fall så promenerade jag iväg till biblioteket men fann till min fasa att alla var uthyrda. Dammit! Den fanns varken på svenska eller engelska. *morr*
Ja vill ju läsa den...NU! inte kan ja bara hoppa till trean så där  utan vidare inte.

Igår blev ja å Timmy bjudna på midda hos Bea, hans syster. De va himlarns gott! Sen åkte dom me vi in till stan me Timmys ljudisolerade bil *host* å gick å såg Mamma Mia på bio. (ja såg den me Maya å Ida, Tokbra va den)
Vi hade oxå tänkt se en film men de gick ingen bra så vi for hem i började kolla på Twisted, men ja missade början så ja ville inte se den mer.

Nu ska ja sura lite över att ja int få läsa nästa bok

Later //Moa

va handla de om?

Igår gick ja å Timmy på Origo, typ en sån där studentbar. Eller nå?
Först å främst gatt vi stå i i hundra år,(ja hata å stå i kö) dom körde den där smarta grejen -En ut, en in- och det tog tid, kan ja lova. Usch så drygt.
Tur de finns massa kul folk man kan prata me, bla en kille som fick för sej att låna mitt färgade läppglans, som han fint smetade runt munnen, så han såg ut som jokern i "Bartman", vist het han så, Timmy?=)
Haha de va kul, han märkte innget, förns de va nån som sa de åt han. Men de roliga slutade inte där, neej, för mitt läppglans visade sej vara vattenfast -skratt- så han fick glatt gå så resten av kvällen. hoho-skadeglädje!

I baren hade världens segaste bartendrar, som verkade tro att alla sto i någon slags "kö" eller nåt, för dom tog bara beställning från ett och samma ställe hela tiden *morr* mera Väntning. Int så fränt.
Efter alla om och men fick vi ju i alla fall precis det som vi beställt.Grattis!  6:a Tequila Mums!
Det var då på tiden

Men på det stora hela var kvällen inte alls så kul.  "Det blir så kul som man gör det till"-Regeln funkade inte alls igår.

När vi kom hem igen med våra max-påsar (Max var en självklarhet) så kom inte Eiya springande som hon brukar, nej hon kommer sakta haltande fram! Stackars lilla Eiya måste ha stukat sej i foten =(
Hoppas de gå över, om de inte ha blive bättre innan Månda ska ja ringa vet.Idag däremot vaknade jag av en härlig känsla-Inte ett dugg bakis!
Härligt

Jag och Timmy har gått en sväng på stan, ja (okej Timmy) hittade en kul inflyttningspresent till Jon. Sen strosade vi som bara runt ett tag. Köpte kisse-valp mat åt Eiiya å grejs.Du Johanna! När ska vi dra till "MAHATT`N"? =)//Moa

BOKTIPSJonas Wahl är en framgångsrik advokat. Han har en vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus.
Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetssändning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medians strålarljus.
Hustrun Rebecca borde kunna skratta sej lycklig, men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till. Vad gör Jonas alla kvällar han jobbar över? Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina


En bok om man blir riktigt riktigt arg då man läser den.. Vad finns det för människor egentligen? 
Men det var en bra skriver, spännande bok som, i alla fall jag, hade svårt att lägga undan.
Tro inte att du är oberörd när du läst den.

//Moa

BOKTIPS

Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är en farlig form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon byggde upp en ny identitet som en frisk ung kvinna.

Mamma sa att jag var sjuk är en originell, skrämmande, vacker och humoristisk berättelse om en familj som lever isolerad i en jättehusvagn, om vapenexercis i rädsla för omvärlden och om godtrogenhet hos medicinska och sociala befattningshavare. Den visar också de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka.


Jag har just läst ut boken Mamma sa att jag var sjuk. Så himla hemsk bok. Helt sinnessjukt!
Men den var bra


//Moa

Saker jag ska göra innan jag dör

         1.  Hoppa Bungy-jump
2.  Prova Forsränning  (ooh, ja!) 

         
           3.  Flyga helikopter
   
         
           4.  Simma med delfiner/haj/tropisk fisk

   5.  Fånga en fisk med bara händerna (det gills att det bara var en liten mört!)


    6. Förverkliga en barndomsddröm (köpte min häst Prisma)


            7. Hoppa fallskärm


            8. Prova stage-diving


           9. Bli gripen av polisen


           10. Träffa min idol


            11. Bo i bästa sviten på ett 5-stjärnigt hotell


            12. Uppleva tyngdlöshet


            13. Hitta på en egen (god) coctail


            14. Göra upp en eld utan tändstickor/tändare


            15. Se något av följande djur i frihet -zebra, lejon, leopard, noshörning, flodhäst, elefant, giraff, koala, känguru, tiger


            16. Gå på hund/hästkapplöpning


            17. Bli uppgraderad på flyget


            18. Kasta en pil på en karta och resa till den platsen


            19. Ta springnota på en luxresturang


            20. Mjölka en ko


            21. Lära mej dyka


           22. Åka på roadtrip som varar minst i en vecka


 23. Gå oinbjuden på en fest


            24. Genomföra ett practcal-joke utan att bli upptäckt


            25. Bli medlem i 10.000 meters klubben


            26. Hamna på förstasidan i en tidning (gills mittenuppslaget?) ja få ett 1/2 poäng


 27. Köra bil så fort det går (ja körde Åådin så fort den går)


            28. Ropa "Jag bjuder" i en bar


            29. Rädda någons liv


            30. Lära mej säga på flera språk -Goddag, hejdå, tack, barbeställning, svordomar, förolämningar


            31. Bli så rik att jag har råd att göra allting på listan


            32. Uppfinna något


            33. Lära mej astronomi och läsa natthimlen


            34. Dricka ett årgångsvin


            35. Tillbringa julen på en sandstrand


 36. Bli portad från en bar/pub (jävla cp vakter)


            37. Bada naken i månsken


            38. Åka vattenskidor


            39. Tävla agillity


            40. Vara på två ställen samtidigt


            41. Besegra min rädsla (spindlar höga höjder)


            42. Bli spådd


  43. Få något uppkallat efter mej (ja vill inte gå in mer på de:) )


            44. Bli medlem i Rymdklubben


            45. Bo i en skåpbil


            46. Fylla hundra


            47. Föda barn


            48. Vara med på jakt och skjuta mot något (behöver inte alls träffa)


   49. Rida världens största häst (inte världens största häst, men världens största hästras)


   50. Vinna ett pris eller en trofé (prisrosetter i hoppning och pokal i Västerboittens ponnycup)


            51. Få ett konstverk antaget till en utställning


            52. Slå en hole-in-one


  53. Vara vänn med ex (Andreas Emil)


            54. Säga upp mej från ett jobb jag avskyr


            55. Svara på en kontakt annons


  56. Skaffa tatuering/piercing (en tatuering, 3 piercing)


            57. Rita/bygga mitt eget hus


            58. Rida en galopphäst


            59. Sova under bar himmel


            60. Sjunga live inför massa okända folk


            61. Bada i en fontän


            62. Skaffa en hund


            63. Prova surfa


            64. Plocka upp en liftare


            65. Bli diskad på en tävling


 66. Planka in på en konsär (MVM)


 67. Slutat snusa (flera gånger)


 68. Flytta hemifrån (två gånger tom)


 69. Vara beroende av något (snus)


            70. Lära mej spela 10 låtar på gitarr 


            71. Ha en "riktig" Nära Döden upplevelseJag måste komma på någon fler också, ska få hundra.
Om någon har nån fler kul grej, säg till.

Men nu har jag ju i alla fall 15/71... ja måste lägga på ett kol


//MoaAchmed -the dead terrorist

Om någon undrar varför ja plötsligt lägg upp youtube-klipp så har jag en enkel förklaring till det
-Ja ha just komme på hur man gör det//Moa

Torsdag...

Snart helg igen.. veckorna går på som ett ånglok... tuff tuff-snart är du 40!

I helgen kom Brorsan, Vanessa å Danni till ume. å kanske maya å jonas? ja vet inte, ja måste nästan ringa hon å fråga. i alla fall så ska jon ha sin inflyttningsfest i helgen. jepp-han ha blive umebo han me. Ja tro de kom å bli riktigt skoj!

jag blev väckt i morse av att Eiya bet på fötterna igen. Dock inte mina, utan Timmys -heh-
dukti tjej, inte väcka matte så=)

Igår kollade ja på en av mina Absoluta Älsklingsfilmer!
Jersey Girl

Den filem är ju så Underbar! Lill-tjejen där är ju så jävla hård.
Den filmen får helt klart + + + + + 
Den som över all förmodan inte sett den, se den.Du kommer inte att ångra dej
 Hehe jag låg å kollade igenom min gamla dagbok i förrgår kom ja på. Det är alltid lika kul å se vad man hade i tankarna då. Lite synd endå att man slutade skriva, det hade varit kul å se vad man gjort för sattyg över åren. Ja, i alla fall då man är 65 eller nåt...?

Jag känner att jag måste citera mej själv lite grann..... -krax-
"jag kom bara på att jag måste berätta vilken otroligt fulländad person jag är. En Naturbegåvning! Ett mirakelbarn! "

jag lämnar det där... ooj, vad jag måste ha varit på bra humör den dagen=)

Later//Moa

Oooooh!

Den här "filmen" ä ju så jäävla fin!
-snyft- börja typ grina varje gång jag ser den, å de ä inte för att ja ä hyperkänslig, neej, de bli bara så=)
och om det finns nån som inte ens blir lite rörd, finns det bara en förklaring...
ett hjärta av sten! ....som KATO!
//Moa

* * * *!

jag har inte riktigt varit så aktiv här, om man säg så...  men men va kan man säga... de ha int hänt så mycket roligt som ja känn för å dela me mej av... bara fucked-up stuff

usch så besviken jag känner mej..

du ligg INTE på min lista just nu...RSS 2.0