Spirit

För ungefär 113:e gången har jag nu ännu en gång sett filmen Spirit. Jag är väldigt svag för "barnfilmer", dessutom är filmmusiken helt underbar!

Däremot är det en sak jag verkligen stör mej på... om man studerat hästar så länge för att kunna göra en bra tecknad hästfilm så tycker jag att dom borde lagt märke till att hästar inte slickar i sej vattnet som hundar gör, utan "suger" i sej det -mutter och morr-

Timmy stör sej alltid på att jag måste se extra materialet när jag sett en film, men idag hittade jag något ännu bättre! Nämligen en guide om hur man ritar Spirit.
Jag var inte sen med att haffa penna och papper och dessutom tvinga Timmy att göra desamma. (Sen att han inte ritade klart är ju en annan sak)

Här nedan följer några bilder på vårt ritande: (det som är ritat på tv rutan är det inte jag eller Timmy som ritat =) )


   Min Spirit fick lite kort snok, och älgliknande bakben, men jag måste ändå säga att Timmys häst blev finast!
Om dom på Dream Works får syn på hans bild kommer dom ångra sej bittert att dom inte viste om hans häst ritar talang..

En sån här skulle jag vilja ha!
Då kan jag låsa in Eiya när hon varit olydig. Eller som när hon ger ifrån sej sitt kvittrande ljud och krälar efter golvet i tron om att hennes beteende ska locka till sej män.  
Om hon varit människa hade hon blivit tagen av polisen på momangen!


Tack mamma

Timmy har länge klagat på att jag tränger ut honom ur sängen när vi sover, och jag tror inte ett dugg på honom när han säger att jag ryter till som ett lejon om han försöker flytta på mej! Hah, jag? Och tror han verkligen att en större säng kommer att göra susen?

I alla fall så har vi spanat efter en större säng några dagar, och "poff" som det är så ringer mamma och berättar att inte mindre än min kusin har en 180 säng ute på blocket. Kunde inte varit mer passande tyckte jag, och ringer upp henne direkt.

Vi pratar ett tag om lite allt möjligt, och sedan säger hon:
Hon: Oj, du det ringer på andra linjen. Jag ringer upp..
Jag: VÄNTA!!! JAG VILL KÖPA DIN SÄNG!!
Hon:..eh...okej... hej då. -klick-

Och tamme tusan. Var det inte någon som just ringde och ville köpa sängen som jag just reserverat. Hoho, lite flyt ska man ha ibland.
Och "flytet" fortsätter. Igår ringde jag min kära morbror för att låna ett släp till monster sängen, och en timme senare står han utanför med en hel flytt-lastbil. Det hela gick en hel del smidigare än jag tänkt mej. Men inte mej emot.

Om jag får bestämma så blir det en sån här säng nästa gång


Gärna följt med en gigantiskt sovrum med balkong mot havet

MVG i stavning

Jag skummade igenom inlägget jag skrev igår...humm... det är ju tur att jag kan stava.
Nåväl, det är ju tur att i alla fall jag vet vad jag menar.

Vist är det typiskt! Att när man är ledig, ja då har man verkligen inga som helst problem att vakna tidigt. Man vaknar till och med av sej själv -mutter-
Sedan klockan 8 har jag gått en sväng i lägenheten (vilket går väldigt fort), fikat och ringt och väckt Lina. Om hon trodde att hon skulle få sovmorgon första dagen i Umea så trodde hon hundra gånger fel!

En fråga. Om man ringer till någon tidigt på morgonen, varför frågar man alltid denne om han/hon är vaken?
Nästa gång någon ringer och väcker mej och frågar den frågan ska jag säga -Nej!, och lägga på!

Stallet nästa!

Varning för känsliga tittare

Josefs glass-abstinent gjorde så att vi alla tre (jag Baby och han själv) bara var tvugna att åka och köpa!

Härmed kan jag meddela att min tidigare favorit i Ben & Jerry gånget Caramel Chew Chew nu ligger på en andra plats. 
På en stolr första plats ligger nu Bohemian raspberry!
Självklart var det inte jag som valde denna Gudomliga glass, utan Timmy. Jag känner att min magkänska helt är ur form eftersom jag envisades om att ta en med kakdeg och choklad. (Jag kommer inte ihåg namnet -så god var den!)
Det är inte första gången jag säger det, och lär heller inte bli den sista. Men hädanefter ska jag köpa allting som Timmy köper.


Vidare till rubriken.

Detta är altså Danikas senaste mästerver!. Fräscht va?! Taget någon dag efter förödelsen.
Varje dag är jag altså tvungen att ta en mycket noggrann titt på detta, lukta på det, tvätta och paketera om henne. Den ca 5 cm långa nålen med penecillin känns väldigt lätt att sticka in efter den rengöringen!
Med andra ord är det en väldans tur att jag inte äter middag före jag åker till stallet.

När jag först kom till olycksplatsen var vi nästan övertygade om att det var ledvätska som strömmade ur såret, veterinären kunde inte heller vara helt säker, men eftersom hon hållit sej feberfri sedan dess och hältan liknar nu mer lite hovömhet kan vi nästan utesluta det. Puh!

Måndag

Ja, då var det åter igen Måndag, det är nästan brottsligt så fort helgen går.

I fredags hade jag och Mli någon slags tjejkväll. Vi sdrack ett glas vin, spelade Eternal Sonata och beställde Pizza. Båda var väldigt hungriga efter flera timmars cowboy fotande med Danika, så nänr vi kom hem hets-öppnade jag min pizzakartong och såg till min fasa att jag fått fel pizza!! Istället för min kebab pizza låg där en pizza med något slags köttslamsor, räkor och beasås -morr och fräs-

Jag: Helvette!! Jag har fått fel pizza! Va fan, jag tänker inte äta den här äckel pizzan!!
-paus...-
Jag: ...Oj.... Mli, det här är din pizza.... jag menar inte att den ser äcklig ut eller så....

Haha! jag trodde på riktigt att Mli skulle dö av skrattanfall! Det var lite lustigt. Tänk att lite hunger kan få såna fula ord att komma ut ur min mun.
Efter omplåstringen av Danika i lördags blev det förfest hos syster och sedan utgång. Jag är tydligen lite efter, men dom har flyttat på O´learrys och istället har ett nytt ställe tagit dess plats. Jag kommer inte ihåg namnen men vi for dit i alla fall. Nja, jag och Ida gjorde det, resten av "gänget" gick på Invito men det dög tydligen inte för oss.
Vi gick ungefär en halvtimme innan dom stängde för vi hade tänkt oss till våra respektive tvärs över gatan, men det satte vakterna stopp för. Inträdet var tydligen stängt -mutter-

Men skrattar bäst som skrattar sist! Just efter våran inträdes-nobbning blev vi stoppade av någon slags "vakt vetare" som var väldigt intresserade av att få veta hur vi tyckte och kände när vi inte blev insläppta. Och tro mej, det fick han veta. Han antecknade så papperat glödde. Mohahaha!

Inte alls trevligt

Sättet jag vaknade på i morse går inte att rekomendera på något sätt, däremot kan jag finna många orsaker till att det borde vara emot lagen.
Mia ringde just före nio imorse, med gråten i halsen, och sa att jag var tvungen att skynda mej illa kvickt till stallet. Danika hade skurit upp hela fram-knäet och hon behövde hjälp med att linda om det tills veterinären kom.

Jag skyndade mej att väcka Mli, vilket gick mycket effektivt med hjälp av min seriefigurs-väckning. (ta tag i axlarna och skaka som tusan) för att sedan susa iväg med bilen mot stallet.
Resan till stallet var väldigt smidig. Med Neil Young i högtalarna var jag där mycket fortare än jag brukar..

Det finns inte mycket att säga om vad som hände sedan. Såret såg väldigt otäckt ut, man såg i stort sett in i benet. Men eftersom hon inte hade någon feber och kunde stödja någorlunda på benet trodde veterinären inte att det gått ända in i leden..
Dom närmaste dagarna blir det till att hålla stenkoll och hoppas att tempen håller sej där den ska.

Danikas stackars matte skyndade sej att hoppa i bilen och köra dom 6 timmar hem, hon borde nog vara där nu..
Det är såna här dagar man förbannar Umeå för att inte ha någon vet-jour på helgerna, istället måste man ringa till Vännes!Till något lite trevligare!
Igår var jag och Mli ute och fotade (hon fotade jag red) med Danika. Det blåste som tusan och det blev väldigt många skratt och flummiga bilder. Om det berodde på blåsten eller att vi hade temat Western har jag ingen aning om..
Danika var väldigt tjusig i hennes utstyrsel medans jag bara kände mej ytterligt fånig
Grease


Oops...

Nu har vi lagt ut våran lägenhet för byte, vi måste absolut ha en större!
Jag la in annonser igår, och idag har Timmy svarat i telefon hela morgonen, jag hade vist råkat lämna ut hans nr istället för mitt.. -höhö-

Bangare

Vilket skämt!
Man dricker några cider, alt öl, åker och bowlar, åker in till stan igen i tron om att sedan gå ut någonstans och ha kul.
Men nej, vi köper mat och går hem istället, då kan vi dricka resternade dricka och gå och lägga oss sedan. Det blir superkul!
Klockan är inte ens 11 på en lördagkväll, och jag blev så otroligt trött av att bara höra grabbarnas brillianta idé att jag går och lägger mej med en gång.
Lina och Kiki, nu får nu ta och komma hit igen! Jag håller på att bli nykterist här borta

En väldigt god natt önskas

Goood Morgon!!

Någon annan som brukar ställa ett larm mitt i natten bara för att få somna om igen?
Inte? Det brukade jag göra, men slutade sedan för att en viss Timmy ville sova hela natten.
Jag panik vaknade imorse när larmet ringde klockan sex i tron om att jag skulle upp, och det går inte att beskriva min fullbordade innre lycka när jag inser att jag bara kan stänga larmet och somna om. Jag kan nästan svära på att jag somnade med väldigt brett leende.

Jag och Timmy hade tänkt åka och fiska igår, och min inre tidsoptemist sa att jag skulle vara hemma vid 18.00. (hah) När han sedan ringde ungefär halv sex och frågade hur långt bort jag var hade jag tio minuter från stallet med häst nr 1. Men jag är inte bättre än att jag sa att jag skulle snabblongera Bobban och vara hemma halv sju istället.
Det blev inget fiske igår... (ordet "Tidsopteminst" bränner i pannan på mej)

Jag gick en snabbis på Strömpilen igår och fyndade lite bärbart.

Klänning från Gina: 299:-
Söt "grej" från Gina: 50:- (REA)
Skor fårn Din Sko: 699:-

 


Tandläkare

Tandläkarbesök... känner ni hur håret reser sej på armarna och man får en väldig lust att råka glömma bort tiden?
Det var något bättre när man slapp betala för skiten, men nu syns det i plånboken bara man sätter foten genom dörren. (eller är det bara i veterinärkliniker?)

Man ska tydligen gå på tandläkarbesök regelbundet, och nu är det vist inte mindre än två år sedan jag var på ett.. Men om jag väntar ytterligare två år innan nästa, och ytterligare två år till en tredje gång, då blir det regelbundet.
Jag ser inget problem med det!

Vi ser om jag överlever.

"Läkare för dina tänder...vad komme sen? En advokat för ditt hår?"

_____________________________________________________________

Jag överlevde!
Jag fick också bekräftat att jag inte alls har dåliga tänder, som jag har blivit intrugad flera år av min tidigare tandläkare att jag har (det var även han som efter varje gång helt glömde bort att det finns saker som kallas handskar!!) , och att det är helt normalt att gå på besök med två års mellarum.

Så, jag har altså, i min tidigare hemort, gått på tandläkarbesök en, ibland två gånger om året för att jag trott att det verkligen var nödvändigt för att inte mina tänder skulle falla sönder och samman. 

Min teori om att tandläkare är onda varelser som inget annat vill än att peta i folks munnar i hopp om att hitta minsta lilla fel och genast ta till borren(!) har blivit något suddigare...


                       


Ridlärare, släng er i väggen!

Idag tog jag med mej Sandra till stallet för en spontan ridning.
Jag måste medge att hon var riktigt duktig!! Det är inte alla som klarar av att rida lätt och, ännu bättre, galoppera första gången man sitter på ett sånt oförutspått odjur.
Stundvis flög den svårsatta balansen sin kos, men kom tillbaka fortare än man hinner säga giraffränder baklänges.

Jag tycker att jag var en väldigt effektiv ridlärare som lyckades få in en galopp redan första passet. Det är nästan så man tycker lite synd om barnen som går på ridskola och får harva runt i ridhuset dagarna i ända i serpentinbågar och volter flera år innan dom ens får nys om att det finns något som heter galopp-skänkel.

Vist, dom lär sej dom viktiga grunderna. Men någon gång måste man få gå frammåt, prova något nytt. Få känna att det är kul! Få komma hem och säga "Vi fick prova galoppera idag!" eller "Jag har gjort en skänkelvikning"
Skit samma om man bara fick fram tre galoppsprång, eller om skänkelvikningen inte var mer än ett snett igenom. Man har provat, tagit ett steg frammåt.

Min första bakdelsvändning var nog inte mer än en liten volt tillbaka, men det hindrade inte mej från att gå hem och stolt berätta att vi minsann hade tränat bakdelsvändningar idag. Att mamma sedan inte hade/har en aning om vad det är gjorde inte saken ett dugg sämre.


Nåväl, här är Sandras dag i stallet. 


Tisdag

Hejuda mej, vad varmt det är!
Så varmt att jag funderar på att följa farfars exempel och alltid ha med mej en snytnäsduk att torka i pannan. Eller i alla fall stället jag svettas mest på -överläpen! Vissa svettas på pannan, andra på ryggen. Jag rinner om överläppen jag. Det ser nästan ut som om jag är väldigt snorig och inte snytt mej på länge. (Eller inte alls)
Med andra ord så känner jag mej alldeles sommar-fräsch när jag går där med min städmopp i solskenet.

Lördagskvällen bar det av mot Talludden, och skötsam som jag är var jag shafför. Väl framme är det legkontroll, och ungdomarna jag körde gick in och betalade utan att vakten lade någon större notis om någon av dem.
Däremot jag, som närmar mej 23, måste absolut bevisa att jag är över 18, för att sedan få en vänlig klapp på axeln med följd av goda ord "Du ska vara glad att du ser så ung ut.."
-mutter- jag bestämmer mej därefter för att leta reda på Vanessa, och gissade att hon befann sej i öltältet. Där får jag åter igen dra upp körkortet och bevisa att jag är över Inträdes-åldern, och jag får göra det ytterligare tre gånger under kvällen.
Det irriterar mej inte ett dugg att dom tappert fortsätter att fråga om legitimation hela kvällen. Det som däremot stör mej var att det var samma tant som frågade alla gånger.
Men vem vet, kanske hade jag sprungit och gett tillbaka det till min storasyster...

I söndags, väl hemma i Umeå igen, fick jag finbesök bestående av Johanna, tre små flickor och två vackra hundpojkar.
Där gjorde jag dagens goda gärning genom att låta dom äta sin lyxiga Max-mat hemma hos oss istället för gatan som en annan uteliggare.  

Home sweet home

Det är inte helt fel att det är helg! Ännu mindre fel är det att vara hemma på rönnbärs och få mamma mat i helgen. Mm!

Bobby och Nika fick bara en snabbis var i skogen idag innan jag tog Åådin och brassade hemmåt. Gamm bilen går som ett spjut och jag var hemma på drygt två timmar.
Dock var det lite drygt att den, i den redan så kokande värmen, envisades med att endast blåsa varmluft.. och att stänga av fläkten helt och hållet var det tydligen inget tal om.
Jag är väldigt ledsen och bedrövad över att måste lämna över min fina pärla till storebror, som i sin tur ska använda den fina forna sportbilen som fiskebil! Ve och skam!

Min kamp mot gäspningar och fallande ögonlock börjar bli alltför krävande.
Jag minns på den gamla goda tiden då man inte behövde mer än tre timmars sömn för att fungera, numera behövs inte mindre än 7 timmars skönhtetssömn för att inte orsaka en total kortslutningBild tillägg

Jag måste förresten visa skillnaden på mitt gamla träd, och det nya...
Mången tack Mli! Du har gjort Eiyas vardag mycket roligare samtidigt som du lyckats tränga in mer städ i min.Jippie kayey

Tusan också! Nu har Timmy fixat så att både min bärbara dator och hans dator har internet..
Somliga kan tycka det kan vara "skönt" att slippa trängas på en dator, men jag är inte en av dom somliga! Det enda posetiva är att jag nu kan sitta i sängen, men det är då det enda.

Jag har hört att det ska vara så mycket smidigare med en bärbar, bara att stoppa den i väskan och sätta sej i gräset -Jo pyttsan!
Ända sedan den fick provsmaka rödvin har den inget annat än krånglat! Först börjar den låta som en hel bi-svärm, för att sedan övergå till ett högt, mycket irriternade, pip.
Så här kan det inte fortsätta, tänkte jag. Så jag stängde helt enkelt av den.
Morgonen därpå startade jag den på nytt, och den startade faktikst! Problemen började inte förrän jag skulle söka på google.. Vinet gjorde sin rätt, antar jag.
På "Sök" rutan stog alla möjliga bokstäver och figurer, inte alls något i närheten av vad jag skrivit dit, och Enter knappen tycks ha avlägsnat sej helt från tangentbordet...
Till och med Touchen svek mej när pilen flög från höger och vänster utan något mål.

Men jag är inte den som är den! Det tog inte lång stund innan jag insåg att jag inte hade någon chans mot denna helvetes maskin utan spurtade in till stan och kom hem med ett nytt tangentbord och en ny mus.

Jag är fortfarande osäker om man kan kalla min dator "bärbar", med alla extra prylar som sitter i den. Men så länge man kan snöra in den i en väska (om det så ska vara en stor en) så finns det väl ingen orsak att tveka?


Maoui, Eiya och Moi


Dunka dunka dunka

Timmy och hans pojkvänner spelar World Tour och dricker öle för fulla muggar. Nåja, det är ju trots allt lillördag, och är man sjukskriven får man utnyttja såna tillfällen. Vad dom andra pojkarna har för lam ursäkt vet jag dock inte.
(tanken om att råka bryta någonting ligger och tar upp onödigt stor plats)

Jag är alldeles utom mej av förtvivlan angående Danika...
än så länge har hon skött sej exemplariskt på våra skritturer. Inte ens på hemvägen har hon haft en tanke om att slå med huvudet eller takta. Hon lunkar stadigt på med spetsade öron och bara frustar.
Jag är som sagt väldigt förbryllad.


Jag har även hunnit med en sväng på Nolia i helgen. Ojoj vad mycket det finns! Alldeles för mycket för min alldeles för lilla plånbok.
Efter många om och men fick ja trots allt med mej några "fynd" hem. Timmy blev väldigt stolt över mej när jag visade min fina häst-staty som jag, enligt mej, köpte för ett vrakpris. Han tyckte inte alls att det var ett onödigt köp. 


 
Jag brukar skämta och säga att Eiya nog har alla bokstavskombinationer som det finns att ha, både framför sej och bakom sej. Det finns också tillfällen då jag säger det utan minsta ironisk antydan, inget gömt leende bakom hårda ord.
Igår var ett sådant tillfälle.
Sedan i lördags har vi ett nytt klösträd, ett sådant som går hela vägen upp till taket, vilket Eiya tycker är mycket spännande!
Hon gör som vanligt av sej med sin överskottsenergi genom att susa likt Stålmannen genom lägenheten, med öronen strukta bakåt (av vinddraget kanske?) och en halvgalen glimt i ögat. Hon brukar nöja sej med det, att hoppa upp och ner från soffan och krulla till mattorna lite. Men inte igår.
Igår bestämde hon sej för att inviga trädet ordentligt! Med väldigt liten möda tar hon sej längst upp på klösträdet (ca 30 cm från taket), sedan sätter hon sej och vickar på rumpan och tar sats för att hoppa till tv bordet! (ca 3 meter ifrån)

Jag vill påminna om att detta går i väldans fart, och att allt var över på två röda...
Vist, hon landar på bordet som tänkt. Men en sak som inte var inberäknat i hennes talangfulla hopp var duken på brodet.
Duns! Gliid! Swusch! Krasch!
...och två glas, en ljuskrona, tre doftljus och en duk ligger på bordet.

Har Eiya lärt sej något av detta? Nej, jag tror inte det.


Flyg-Eiya (dock inte under den omskrivna akten)  

Danika är tillbaka!

Foto: Jag


Igår kom lilla damen äntligen hem från betäckningen, och förhoppningsvis kommer det ut en liten krabat om 11 månader *smile*
Om jag känner henne rätt så kommer hon att sätta ett stort stopp för våra planer om att ta det lungt ett tag, (nu när hon inte gått på flera veckor) men jag är nöjd så länge det inte är fler än tre hovar i luften..

På tal om föl så spenderade jag min lördag på Hippologum där det var fölvisning och det virvlade av ston och små bråkiga föl hela dagen.
Jag fick också se ett skol-exempel på hur man inte ska hantera en hingst! Men alla har väl sina metoder, antar jag...
men hon borde byta -snarast- om hon inte vill bli liggande som en del av marken

RSS 2.0