Mli gästbloggar.

Hej alla Moas fans!
Nu sitter jag här i hennes (mycket ostädade) sovrum och minns gårdagen. Ruskigt roligt va de! Kommer att dyka upp massor av fylle/brännbolls/grimagebilder på min pixbox (crazyhappy.pixbox.se) inom kort! Så kolla in det om ni vill ha er ett gott skratt :P
 
Men nu är jag hungrig och vill skriva i min egen (mycket bättre) blogg.
Visst håller ni förresten med om att Moa har varit lite slö med att updatera på senaste tiden?!

Så ha de bra allihopa!
//The one and only  Mli

oh ja!

Allting klart! Finnemang.
Jag har til och med hunnit med att äta och spela world tour. (jag ägde)


Jag har ett till bevis på min stora  tankspriddhet btw.
Jag och LIna var i stallet, hade just ridit, och stod och borstade hästarna. Nika har en dålig vana att hon vill klia sej mot en när hon fått av sej tränset. (Hon han "buffa" till en ganska hårt. )
Lina går i alla fall förbi henne i stallgången, och hon tar tillfället i akt:
Lina: Neeej Danika!
Jag rycker samtidigt lite i grimskaftet.
Jag: Nej Nika, inte på trädet.
.......
Jag: Nej, jag menar Lina!

En liten paus till, sedan brister båda jag och Lina ut i skratt! Jag måste försvara mej med att jag var ganska trött -heh-
Men träd? TRÄD!! Det kan man ju inte se posetivt hur mycket man än vrider och vänder på det. Inte heller försöka prata bort det genom att "jag tänkte på ett träd", för det gorde jag defenetivt inte.

Jag är utom all talan....
Jag börjar bli riktigt orolig för min mentala hälsa...
___________________________

Imorgon ska jag åter igen beväpnas med ett slagträ och en boll. På riktigt den här gången.
Jag hoppas Jocke kommer ihåg att sätta handen i öglan, igår flög slagträét över halva planen -och det är inte min största prioritet imorgon att bli träffad i skallen av ett.
Förra årets brännbollsyra spenderade jag så mycket tid på akuten att det räcker en lång tid framöver.


Bilder kommer garanterat efter helgen -hohoo-

Crap crap crap

Det är så typiskt jag att vänta tills allra sista stund innan jag får tummen ur! *morr*

Idag ska jag hinna med:
Köpa strumpbyxor
Leka klart med min tröja
Bolaget
Rida
Plocka ögonbryn/duscha (jaja, det är inte såå jobbit)
Hitta smycken till imorgon


Spott fräs mutter

Jahaaa......?

Vi ska ju som sagt se Björn Rosentröm på fredag. Självklart vet jag vem Björn Rosentröm är! Vem vet inte det?
Det var omöjligt att missa under uppväxten i Malå i alla fall, och det gör mitt lilla misstag ännu pinsammare!

Men medans jag sagt saker som "Fan va kul det ska bli att se Björn Rosenström på Fredag!" så har jag tänkt på Eddie Meduzas låtar?
Jag vet inte hur det går ihop, och jag skyller allt på min överarbetande hjärna som gått i pension för flera år sedan, men det kom som en stor besvikelse när jag insåg att jag inte alls skulle få se Björn stå där och sjunga Bonnatwist, Runke ball, Raggare och Ragga runt, utan han kommer nog förmodligen att sjunga sina egna låtar.

Så typiskt!

Klipp och klistra

Ännu en dag avklarad i stallet.
Nika hade tappat en sko, vilket är väldigt ovanligt, det har hon aldrig gjort förr *host*
Men det blev i alla fall en longeringstur i hagen.

Nu ska jag klippa och leka med en tröja jag köpte idag på H&M, få se om det blir något att ha på sej i helgen eller ej.
Jag har en liten bild i huvudet på hur jag ungefär vill att det klara resultatet ska se ut.
Men först måste jag äta middag! Pizza-mackor står på dagens meny

Pling plong!

Helgen som vart

Lördagsmorgon spenderades som vanligt i stallet. Vi planerade en lugn och mysig barbackatur i skogon, och hästarna var helt med på noterna -tills Nika fastnade i en tråd som låg helt gömd i gräset. Vilket medförde några vild-häst språng och jag låg i nästa sekund på backen.
Som tur var gickd det bra för båda häst och ryttare (tacka vet jag benskydd). Jag landade mjukt på rumpan och på något vänster lyckades jag peta in mitt ringfinger under så det svällde upp till en prinskorv, Nika klarade sej utan en skråma.

Efter stallet blev det Brännbollsträning. Eller snarare "Träffa-boll-och-ta-lyra-träning" eftersom det bara var jag, Lina och Kiki.
Ta lyra blev inte så svårt som jag trodde, eftersom alla vi tre var väldigt duktiga på att träffa bollen så den flög mera uppåt än frammåt -ja, när vi väl träffade så klart!
Det ser mycket lovande ut..

Efter det så var det fort hem och göra sej i ordning och städa undan lite tills brudarna kom. Därefter stod det grillning och World Tour på schemat! Vi lyckades passa in det så bra att det regnade när vi var ute och grillade, och soligt när vi var inne.
B1: Malin och Jag      B2: Lina
 B1 Timmy B2 Kiki
B1 Jag och Baby B2 Malin och jag
jag och Malin
 B1 Kiki  B2 Timmy och Kiki
 
B1 jag och Timmy  B2 Lina och Kiki
 B1 Ida och johnny  B2 Lina och Malin
 Efter ett tag komme även Warodell, Staffan, Poro och två tjejer till förbi, det var en trevlig överaskning! Dom har jag inte träffat sen nyår tror jag, väldigt trevligt iaf! Tyvärr finns det inga bildbevis på det. Jag blev väl så paff att jag helt enkelt glömde bort att jag hade en kamera.

Sen bar det iväg mot Två Våningar, och därefter vidare till Cover Club där resten av kvällen spenderades. Självklart vara alla puts-väck på mindre än tio minuter, men vi var återförenade innan det stängde.

Klart slut!

En sån där hästtjej

Min orginale arbetskompanjon tog sej friheten att ta ledigt denna klämdag, (att jag inte också tänkte på det) så jag fick jobba med en manlig vikarie idag. Det är inte varje dag man ser en kille som mopar golv hela dagen.

Vikarie: Jaha, ska du hitta på något roligt i helgen?
Jag: Jaa.... imorgon har jag morgon jour -i stallet då, också ska vi spela brännboll på dagen, sen ska vi vara ett gång hos jag och grilla på kvällen och spela spel och grejs, sen ska vi nog ut på stan, tror jag.
Vikarie: Jaha, är du en sån där hästtjej!?

En sån där? Vaddå "en sån där"?


När jag var ute på gården idag och brostade katterna frågade en tant vad jag hade för liten söt kattunge med mej, och hon blev väldigt förvånad när jag sa att lilla Eiya faktiskt är lite över ett år nu. "Lika gammla som våran katt då" sa hon, och kom utbärandes på den största katt jag någonsin sett! Den var gigantisk! Och den skulle tydligen växa till den var fem, dessutom. (Det var en Main coon(stavning?)
Fan, till och med Maoui såg liten ut i jämförelse!

google-bild

Timmy är och fiskar, och det känns helt folktomt i lägenheten. Tur att jag har Eiya som livar upp stämningen åt mej till han kommer hem.
Så här ser min fredagskväll ut. How about you?Det var på tiden!

Jag ska alldeles strax börja promenera mot Sjöbergs för klippning och färgning. Det är ganska praktiskt med en syster som är frisör ibland (jämt), och man får ha salongen alldeles för sej själv sedan dom andra slutat . Ahhh...

Jag har inte riktigt bestämt mej för vilken/vilka fäger det blir, men det brukar ordna sej. Annars brukar jag få leka "försöks-kanin" på saker hon inte provat än, då blir det ännu mer spännande!

Kom att tänka på den gången hon skulle klippa sån där jätte kort lugg på mej, typ bara nån cm. Som var "poppis" där ett tag när hon gick första året på gymnasiet (och jag var mindre än liten), och hon glömde nog helt bort att luggen var blöt när hon klippte, vilket medförde sej att den stor rätt ut i flera veckor!!

Jag är en väldigt god människa så jag påminner henne om det med jämna mellanrum så att det inte göms i något förflutna.

Hemlig beundrare

När vi städade trapphus idag (yeey) så kom det en kille smygande uppför trappen till våningen jag var på, med blommor i handen och såg väldigt nervös/koncentrerad ut.
Han gick tvärs över mitt nyskurade golv, fram till dörren (rätt dörr hoppas jag) la ner blommorna, rätade på sej -log lite generat, böjde sej ner igen och rättade till kortet, och smög därefter därifrån.

Jag var tvungen att vända mej åt andra hållet, annars hade han mötts av ett väldigt stort smile och kanske blivit rädd och trillat nerför trappan. Och det vore ju lite onödigt.Jockey-Moa

Usch, vad det känns trist att jobba inne när det är så fint väder! Men jag har faktiskt hunnit med att sola en skvätt idag, inte för at jag tror det gjorde så stor skillnad på mitt vita vampyr skinn.

Jag och Lina red ut idag. Hur härligt som helst! Hästarna gick som en dans, och fastän jag travade en bit bakom Sprettur så lunkade hon lungt och stadigt på, lugn som en kossa, var hon.
Nästan..
Tills vi kom på den brillianta ide´n att vi nog skulle ta galoppen på hemvägen. Sagt och gjort!
Jag tog täten för att jag vet att Danika blir så mycket piggare på väg hem, och det har gått bättre då jag ridit före.
Där var jag ju inte helt dum. Det finns hopp om min hjärna, trots allt
I alla fall, hon studsar lite i början, men faller snart in i en ordentlig galopp. Väldigt ordentlig, fort går det. För fort!

Jag försöker mej på några halvhalter, men hon slår bara upp huvudet och total-ignorerar mej. "Helvette", rätar på mej ytterligare, flera halvhalts-försök. nada. Hon skulle märkt mej mer om jag var en liten flyga som surrade i hennes öra och störde hennes sköna eftermiddagsgalopp.
Bakom mej galopperar Lina och Sprettur i tron om att denna vansinnesfärd var en planerad "sträcka-ut sej-galopp", så de galopperar förnöjt vidare utan den minsta aning om att ekipaget framför inte vet vars dom har varandra för tillfället.

Inte alls blev det bättre med Spretturs dundrande steg efter oss, eller det faktum att jag tappade stigbygeln (??) och mitt försök att sätta den till rätta igen tog Nika som en skänkel frammåt!

Det är inte alls lika härligt att galoppera fort när hästen i fråga har huvudet högre än en själv, och galoppsprången är korta och hyperventilerande snabba, istället för stora, mjuka, långra och rytmiska.

Ojoj, detta hade lätt kunnat sluta i katastrof, men det faktum att jag sitter och bloggar om det visar att det gick vägen.
Inga döda hästar, inga krutna ben eller armar, inte ens några men fick jag att ta hem.
Men det var ett par svettiga hästar som skrittade sida vid sida på vägen hem. Nika såg väldigt stolt ut över sej själv, hon gick med spetsade öron och frustade hela vägen hem.
Det är ju tur att någon av oss var tillfredsställd efter ridturen. 

Men, som sagt, utöver den lilla "insedenten" på väg hem så gick hon som en dröm!
Lyssnade hur bra som helst, gjorde det jag bad henne om. 
Det lilla glappet hon fick i hjärnan idag kan jag ha överseende med.

And its dune!

Sådärja
! Bokat och klart! Då var det problemet ut världen. Jag och Babe ska till stora Stockholm och se Neil Young live! Jag ska bara få ledigt först -höhö- FY fan va kul det kommer bli. Det är bla Neil Young, Duffy, Moneybrothers och NIck Cave som spelar då, men vi åker bara för Neil =D
Fredag konsert (med stort T) och lördagen, om vi kommer upp någon gång, Gröna Lund. Wihoo
Jag och Nika begav oss ut på en långtur i skogen idag. Hur mysigt som helst. Blev mest skritt, vilket var helt perfekt med tanke på det finfina vädret vi fick. Myspys!

Nu väntar badkaret med massor med SKUM!

Ärthjärna

Fredag, äntligen! Såsom jag väntat på denna dag.. Hela veckan faktikst.
Jag lyckades med något jag inte trodde var möjligt idag. Jag fick en brännblåsa av en tallrik.

Jag köpte en sån Felix-Paj till lunch idag, satte den på en tallrik, väntade tre minuter -tog ut den.
(Fattar inte hur den kan bli så fruktansvärt varm på den tiden? )

MIn hjärna hade redan tagit helg, så det tog ett tag innan jag uppfattade att den var jättevarm! Så, där står jag, just på väg att snöra in tallriken i micron igen, då jag ser diskbänken i ögonvrån. Kanske jag ska ställa den drä istället? (varmt! varmt!)
Inte precis rätta läget för beslutsångest... efter någon sekunds tänkade kommer jag fram till att diskbänken är det bästa stället att ställa ifrån sej en kok-het tallrik på. Biter lite på tungan och går förbi den övriga personalen som (förhoppningsvis) inte sett mitt jätte svåra val, kastar lite diskret ifrån mej talriken och ställer mej och tvättar händerna
-dvs kyler! händera.
Ajaj.. och det enda bevis som finns kvar är mitt gigantiska brännmärke på fingret.
Jag borde bli spion, så smidig och konkret som jag är.                                              jag fick en bild skickad igår av Lina och Kiki. Dom hade gjort ett litet "smakprov" på våran dräkt till Brännbollsyran. Det var omöjligt att hålla sej för skratt, så det gav jag upp. Men det ser myycket lovande ut...

Man kan never så noga know

JaJaJaJaJa!!
När jag väl kollar min almenacka så kollar jag fel. Så typiskt!
Brännbollsyran är inte alls "näst-nästa" helg, utan helgen därpå. Nu kan man andas lite lugnare, i två veckor iaf. Sen kommer samma problem att dyka upp igen, förmodligen.

Whattaah f...

Ojoj... detta bådar inte gott!
Satt just och kollade i min almenacka (-höhö- ja vet) och insåg att Brännbollsyran är inte nu till helgen men där nästa!

Vi har inte gjort något än! Inte anmält oss, inte fixat kläder, inte tränat en enda gång... ett plus på kanten är ju att vi faktiskt har ett helt lag. Det är nog det enda plus vi får.

Nu sitter jag och stressar upp mej lite här...
Vi ska anmäla i veckan, träna lite på lördag, jag och LIna ska fixa kläder i helgen... Men vi har frotfarande ett olöst problem. Vi behöver madrasser... Inte madrasser folk ska sova på (dom får sova var dom behagar), utan till något annat.

(en del av vårat lag förra året, i år kommer dom flesta av oss tillbaka -Starkare)


Kan någon gissa vad jag och Timmy ska göra den 12-13 Juni!? Wiiie! Det återstår att se...
__________________________________________________________________________


Har du problem med en dryg chef och trångsynta gnällspikar? Kanske känner du att du behöver lite extra beskydd eller lite mer kärlek i vardagen? Eller vill du bara jävlas med någon?

Gå in  här och beställ en söt liten Wodoo-docka. Finns för alla smaker, till och med du som är lite udda.

Jag skulle gärna vilja ha dom allihop, jag!

Är vi verkligen släkt?

Jag och min lillasyster pratar i telefon med varandra, för en sekund blir hon alldeles tyst..
Därefter hörs ett krasch och en stor duns!!

Maya: Ahahahaaa
Jag:....vad gör du?
Maya: Jag satte mej på stolen, men den var inte där!
Jag: .....Hmpf.....aahahaa!


Jaa, vi är absolut släkt!


Tävling hos Be Inspired
Var med och tävkla här!
Jag skulle verkligen inte säga nej til denna ursnygga retro klocka! Den skulle sitta som smäck på min tomma vägg.
Var med och tävla du med, fast skriv något korkat så jag vinner!

Onsdag-Häst dagVilken bra dag! Solen började skina när vi red och hästarna var superduktiga!
Vi underskattade deras hoppförmåga (särskilt Spretturs) flera grader, men nästa gång ska vi bygga något klurigare än ett litet kryss och ett stigsprång. -heh-

Jag tvärstannade på vägen till banan och stirrade ut en död groda, Lina måste trott jag blivit fullkomligt galen, men den såg så lustig ut med tungan hängande...

Jag bjussar på lite bilder när jag lix är igång...
Helena, Malin, Liser, Roffe m.m - Be aware! 


Det är ungefär vad jag hunnit med idag. Det och göra mat. Mm! Ingen färdig-pizza idag inte! Nej, idag värmde vi dom i ugnen.
___________________________

I morgon är det två veckor sedan Babes magnetrönken så vi hoppas på svar imorgon, eller snarast möjligt iaf..

____________________________
Grattis till min Pappa som fyller ett år äldre idag!! Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!


Laterr


HOLA


Så Romantiskt!


Moi: Babe, det har snart varit du och jag i ett helt år!
Babe: Mmmm.. (har det?)
kramar, kramar, pussar
Moi: Jag är så glad att du valde mej!
Babe: Jag valde inte, du fastnade...


Eiya 1 år

Oj, jag höll nästan på att glömma bort det alldeles.. Idag blir min lilla buskatt 1 år.
Tänk, den lilla knäppgöken har blivit en stor knäppgök =)

(Färgerna gör sej inte rätt i ansiktet på bilden på "Gammel-Eiya")   


Jag har tappat räkningen på saker som gått sönder (som fortfaranade går sönder) på grund av hennes små upptåg=)
Men jag brukar säga som jag säger till TImmy: -Det är tur att du är söt!
Fastän hon kraschat, dragit, bitit eller knuffat ner saker med mening ångrar jag inte en sekund att jag köote henne.
Det var någon dag där i början då, kanske, när Maoui gick som en panter bakom henne hela tiden, och fräste/morrade eller slog omkull henne så fort hon vände sej om då jag undrade hur detta skulle gå!?
Men det gick alla tiders, nu är dom så nära dom kan komma varandra=) Och det finns inte en enda person, som jag vet iaf, som inte har smalt när dom sett henne.
Jag smälter fortfarande, samtidigt som jag smider lömska planer på hurvida vi ska gå till för att hitta henne den perfekta maken.

Eiya är ju Norsk skogskatt/Birma, så vi vill att hennes partner ska vara Birma, Norsk skogskatt eller Perser. Helst Birma om ni frågar mej, han helst vara liten och nätt också, så att dom får världens sötaste kattungar som inte blir så stora (Eiya är väldigt liten)
Känner någon till någon sådan? =)
__________________________________________

Jag har även hunnit möblera om i lägenheten idag. Bytte bara plats på soffa och tv, men endå.
Jag har redan börjar ångra mej -det var bättre förr- men jag orkar inte göra om det ikväll!
Man får se det hela posetivt, nu blev det rent i alla fall!
Nu väntar vi bara på att Babe ska komma så jag inte hungrar ihjäl här hemma.

HOLATjohej! Nya ...

Tjohej! Nya tag efter en väldigt nice helg.

Jag kom hem vid nio ikväll efter några timmar i stallet med Lina. VI har "utfortskat" några nya skogs-stigar, med det blöta underlaget minskade våra möjligheter en del, men vi fick oss en ca 1,5 timmars tur i alla fall.
Vi trodde nästan inte vi skulle ta oss ut alls idag! Jag skulle ta av Nikas broddar, men dom satt jävlart som sten!
Vi kämpade i ungefär en timme (mer?) med fyra broddar (!) innan dom kom loss. Och vi blev nästan ner-bajsade på köpet.
På riktigt, ordagrant! Det var bara tur/flyt att vi hann undan -haha-


Och lilla LillUffe har fått en liten kissevalp! Bara några dagar är den. Åh! Jag skulle kunna bita av den örat, så söt är den!
Men det ska jag inte...


Lite bilder från idag (jag har rövat bort idas kamera -höhö-)


LillUffes kissevalp SixtenSprettur, Lina och Klå-NikaLina fick bort nalta mycke hår från hårtussen idag med.
Nu kan man börja urskilja halsen från resten av kroppen.Såpp! Såhär intressant dag har jag haft idag. Men natten till idag klådde allt med hästlängder!
Jag vaknar av att Timmy nästan skriker :-Moa! Kom hit! Fort!
Jag rusar fram till fönstret och ser att det brinner i huset två hus bort. Brandbilar och hela köret var där. Usch! Jag hoppas det gick bra för alla. När vi lägger oss i sängen hör man faktikst hur det brinner där borta. Efter en liten stund stiger Timmy upp igen och drar ur alla sladdar vi har ungefär =) och vi har starkt börjat fundera på att sätta upp våran envisa brandvarnare igen.
och jag -nyfiken i en strut- gatt absolut köra förbi där idag och kika, men det syntes ingenting från den sidan. Det hann förhoppningsvis inte bi så mycket.

Jag tror bestämt jag hörde Babe öppna en dricka...

RSS 2.0