Städa städa varje freedag!

Igår medans Babeee var och gjorde stan på MegaZone tänkte jag passa på och titta på en riktig tjejfilm. I min hjärna stod det farligt stilla, så jag tog datorn till hjälp och Googlade. "Tjejfilmer", klappat och klart.
.
Helt logiskt så kom filmer som Pretty Women, Dirty Dancing, Mean Girls, Chocolat, 10 things I hate about you, Hur man blir av med en kille på 10 dar, Love actually, The notebook (looove), Stekta gröna tomater, Ghost och Legally blonde upp, men också "Honey" och "Girls just wanna have fun". Dom två sistnämnda hade jag inte sett än så jag ladd...hrm... HYRDE, Honey.
.
.
Tja, vad kan man säga? Det kan väl aldrig vara så att Jessica Alba är med pga hennes Smokin Body!? Hallå! Hur har du tänkt hålla värmen när tempen sjunker till +10?
Om det var möjligt så skulle jag mer än gärna ge henne lite av mitt underhudsfett, i ren och skär snällhet då, vill säga.
I alla fall. Medans jag satt där och vräkte i mej choklad och nöt-creme (not the same), med sprätt i benen och tittade när dom dansade rumporna av sej så lovade jag mej att sluta äta godis efter nyår.
Men altså... det är ju nyår idag! Behöver man inte liksom någon slags avvänjning innan? Man kan väl inte bara sluta sådär, rakt av? Det kan inte vara hälsosamt, och vem vill vara ohälsosam?
.
.

Våran dag so far

Hovspår i snön. Knirr, knarr, knirr, knarr..
.
Hästar i hagen
Moa: GÅ dit med lillan så jag kan ta kort när ni klappar hästarna.
Timmy: Men aldrig! Ser du inte så farliga dom ser ut.
Moa: Men sluta. Då går jag dit.
Timmy: Ser du inte så arga dom är!? Dom har till och med måsta kupera av hagen, så arga är dom!
.
Ja... med närmare eftertanke ser dom ganska ilskna ut.
.
.
Någon slags konst, kanske...?
.
.
Besök i kaninstallet
.
.
.

My Evenstar

Älsklingens julklapp till mej i år anlände aningen sent, men det var verkligen värt all väntan!
Jag känner mej lite dum när jag, självklart, var tvunget att skoja till det och ge honom Frigo kalsonger (By Persbrandt. (såna med en extra förpackning till... förpackningen?)), långkalsonger (då hans gamla består av endast ett stort hål) och fler kalsonger.
Han gav mej ett halsband. Inte vilket halsband som helst, utan Arwens Evenstar!

.
´
´
´
´
´
"Arwen: Do you remember when we first met?
Aragorn: I thought I had wandered into a dream.
Arwen: Long years have passed. You did not have the cares you carry now. Do you remember what I told you?
Aragorn: You said you'd bind yourself to me, forsaking the immortal life of your people.
Arwen: And to that I hold. I would rather share one lifetime with you, than face all the ages of this world alone.
[hands him her Evenstar]
Arwen: I choose a mortal life.
Aragorn: You cannot give me this.
Arwen: It is mine to give to whom I will. Like my heart..."


Finaste pojkvännen Belong to mee =)

Ang. julbilderna

Lillan, Timmy och Simon begav sej just ut på premiärturen av lillans nya pulka. Med andra ord så mår Tiimmy a lot bättre.
Jag stannade hemma, jag. Usch. 
Se, där försvinner dom i horisonten... Bort efter vägen, i alla fall.
Angående Julkorten så har väldigt många svårt att tro att lillan faktiskt sitter på den lilla cirkusponnyn, för det gör hon faktiskt!
Kanske inte just när hon stegrar som värst (eller alls), men sitter -det gör hon. Så pass att hon även fick prova på något travsteg på hemvägen då lilla Docka (ponnyn) fick lite bråttom hem, det var dock inte så planerat. =)
Men...! Vem är det där bakom?

Tadaaa!
Sen är det ju tur att det finns personer med Photoshop skills också =)

Men så trevligt...

Dagen efter juldagen åkte jag till Moräng (Timmy och lillan åkte redan juldagen) bara för att mötas av ett jäkla kutande till närmaste toalett, handfat och i vissa fall -dusch. Av alla dryga 15 personer som befann sej i huset var det mer än hälften som samsades om dom båda toaletterna. Trefligt, inte sant?

Lillan åkte dit på natten, och efter hon kräkts 15 gånger slutade vi hålla räkningen. Dagen efter mådde hon mycket bättre, och vi tog tillfället i akt och skyndade att köra hem till Flurkis medans hon sov, samtidigt som vi bad till alla gudar, demoner och änglar att vi skulle slinka undan...
Det började bra. Lillan har mått 80% prima sedan igår e.m. och vi har börjat knappa igen tvätten som blivit, men i morse visade det sej att hon dragit pappa Timmy med sej trots allt.

Inga vidare deltaljer behövs, förmodar jag... Men jag hoppas innerligt att jag slipper gå igenom det jag skådat dom senaste dagarna, för det verkar inte vara någon höjdare. Dessvärre verkar det som att denna envisa baskilusk inte tänkt lämna någon oberörd... Förmodligen kommer jag ligga i sängen alldeles lagom till Nyår.
Roligare nyheter, såsom julafton, juldagen och allt utom vinterkräksjukan, komer du klumpen i min mage försvunnit..
Vem kan den här bedårande tomtenissen (nissan??) vara =)_______________________________________
Fan, fan fan.......

God Jul!


Julklappshoppningen

Nu har jag fått tag i några bilder från Julklappshoppningen på SURF förra helgen. Jag är fortfarande lite bitter att vi inte fick hoppa våran välplanerade omhoppning... =)


Jag och fina Alita tävlar 90 höga centimeter =)

Lina och Sarkof "kliver" över 90 höga centimeter =)Garvade läppen av mej

Moa och Johanna SMS:ar

M: Min mongotelefon dödde. Men det går utmärkt att du kommer vid fem.
J: Men det låter bra! Då dyker jag upp då! =)
M: Kom bara ihåg att ta av dej dykarutrustningen först. Annars blir det så vått i hallen
J: ?


Haha!!
Inte?En alldeles förskräcklig bild på oss, men det var även den enda jag hittade. Vi får helt enkelt förnya vårat bildförråd på juldagen =)


Kreativiteeet

Har just rotat fram högstadie-klass-skillsen i vad gällande användning av symaskin,
och faktikst så satt det inte så långt bak som jag trodde. Jag hade nästan glömt bort
hur mycket jag trivs där bakom trampgasen, och om jag hade kunnat så hade börjat
kurra högre än en kåt Eiya. 

Nu är det ju inte så att jag fick ett tvär il att sicksacka lite runt en tygtrasa, utan orsaken
till att mammas gamla maskin fick se dagsljuset (eller kvällsdunklet) är för att min klänning
var några centimeter för stor/bred och behövde omedelbar åtgärdning. Det kunde absolut
inte vänta till imorgon, för sån är jag. Om jag får för mej något vill jag gärna få det gjort nu
på en gång!
Som den gången då jag fick för mej att jag ville ha en chinchilla. Dagen efter var jag stolt
ägare till chinchillan Åke. Eller när jag såg en söt liten svart kanin unge på en djuraffär, den söta
lilla kanin ungen fick följa med i väskan hela bussresan hem. (bur fick bli ett senare problem) Eller när jag började fundera på om Maoui behövde en liten katt kompis. Samma dag ringde jag Mli och frågade om hon hade möjlighet att hämta min bokade lilla knasiga kattunge.
Listan kan göras alldeles för lång. Enligt Timmy är det en del av "min charm", och jag vill väldigt gärna tro honom.

Timmy, lillan och jag saknar dej!


-22 grader

och jag som hade tänkt presentera pulkan för lillan idag. Typiskt!

Idag blir lillan 8 månader, galet vad fort det går. Det börjar vara dags att ta i tömmarna och sakta ner lite, befarar dock att det kan vara en svårstoppad en det här.

Har försökt hitta någon fin och passande dikt till lillan på internet i nästan en halvtimma snart, men alla känns så lama. Jag får nog försöka uppfinna något eget ord, för "Kärlek", eller ens "gränslös kärlek", räcker inte långa vägar!
Här kör vi tills det tar stopp.


Älskade Luna, du har gett oss så otroligt mycket, det är tack vare dej som jag vet vad Lycka egentligen betyder!
Om jag säger Buksablafa, förstår alla hur mycket jag tycker om henne då?

Röd tråd?

PUH! Min klänning låg snällt på busstationen idag när mamma va dit och hade vist gjort det sedan i fredags, det hade bara blivit någon typ av miss. Det var ju tur, för jag hade nästan börjat inställa mej på at hitta något annat, och jag har inte med mej något annat.
Jag, lillan, Ida och Noel har hälsat på Rebecka och lilla Thea idag. Luna blev stora tjejen i jämförelse med dom där små-fölen.


-Småglin, säger Luna och fnyser högmodigt.


Såhär två dagar innan jul tyckte vi även att det var dags att köra ut julkorten som inte förtjänat något frimärke i år på grund av "gångavstånd". Notis till mej själv nästa år -det finns inget gångavstånd!!
Ovan: En väldigt nöjd tjej i full färd med kvällsdoppet.
Nedan: Kvällsdoppet fick ett väldigt plötsligt slut. Orsak är oklar.


Överallt och ingenstans

Nu ska jag, lillan, Ida och Noel iväg på uppdrag! Vi återkommer senare idag med bildbevis.

Dresses

Jag har beställt en jätte snygg klänning som jag hade tänkt ha på juldagen, och som det var sagt så kom ett mail där det stog att det nu väntade ett paket till mej på busstationen här i Malå. Problemet är bara det att det inte alls fanns något paket att hämta, så innan jag hann ta mej samman alltör mycket så ringde jag leverantören och förklarade sammanbitet hur de stog till. Hennes svar blev: "Jamen, är du säker att du inte hämtad utt ditt paket i fredags?"
Eh... oj nu blev jag osäker... hämtade jag ut min efterlängtade klänning i fredags? Jag kommer inte ihåg. Eller gör jag det?
JO! Det gör jag, dumma korkade telefon-tant, och jag kan lova att det inte hänger på sin tillägnade hedersplats i garderoben! -mutter, morr och fräs-
I alla fall. Hon skulle försöka spåra paketet och se vars det tagit vägen, och om det inte kommer fram kan jag ju känna mej måttligt lurad. Jäklar, vad på dåligt humör jag blev!


Klyftig rubrik insättes här


Hejsan hoppsan vad tiden går

Hux-Flux så var det söndag! Jag hade tänkt skriva igår efter tävlingen, men då blev det en snabb-shopping på stan, middag i form av laxpaj och sedan fanns det helt enkelt ingen tid kvar.
Ugnen började brinna när pajen varit inne bara halvtid, och när vi försökte släcka elden så tog gardinerna eld samtidigt som brandvarnarna vi nyss satt upp började tjuta som besatt...
Nej, jag skojar bara, jag blev bara lat. Vi har inte ens sat upp några brandvarnare än, laxpajen blev bara lite bränd, men inte på grund av någon brand och några gardiner i köket finns det inte ett spår av varken före eller efter middagen.

I alla fall... Maskeradhoppningen igår gick galant! Alita hoppade som den riktiga storhästen hon är och vi fick helt underbara språng på vartenda hinder. Om vi inte petat ner bakbommen på 5:e hindret så hade vi absolut varit med och slagits om 1:a platsen! (vill jag gärna tro i alla fall)
Lina och Sarkof fick också ett pet i grundomgången, och eftersom det endast var en som var var felfri så snodde hon 2:a platsen mitt framför näsan på oss andra "4-felare". Med andra ord så måste hon ha satt eld under fötterna på lille Sarkof, för varken jag eller dom andra jag hann se red i någon mesig arbestagalopp =)


Sarkof med sin fina 2:a plats rosett!

Ett stort grattis till dej Lina. Och Sarkof förstås! Nästa gång klåååår jag dej =)
______________________________________________________


AJ!

Efter att ha blivit lite bortskämd med ridhus dom 2 senaste vintrarna hade jag nästan glömt bort smärtan som exploderar i fötterna när man hoppar av hästen efter en lagom lång uteritt i kylan. Jag hade också nästan glömt bort hur tårna bultar och sticker trots den nästan skåll-heta duschen efteråt.
Men vet ni vad? Det gör ingenting! Det var så himla härligt att få komma ut och rida istället för att harva runt i ett ridhus, och Tiesto gick himlarns bra! Han var ganska pigg och framåt, men han lyssnade hela tiden och arbetade på riktigt bra.
Det klickade lite mellan oss idag. Ett liten, försiktigt -klick-, men jag tror att det kan vara början på något riktigt bra!
Eftersom jag inte har några egna bilder på kusen än så lånar jag bild av hans ägare.

Senare i eftermiddag får vi finbesök! Japp, dags att damma av finporslinet och plocka fram vinet från 1800-talet för inte mindre än Emil, Sandra, Karin, Jimmie och lilla Elmer har bjudit in sej själva på middag. Det är även dom som kommer att laga middagen, och sånt säger man bara inte -Nej tack, till!
Egentligen förstår jag inte ens varför dom frågar om dom får komma över huvud taget, speciellt inte om det virvlar av såna där tankar i deras huvuden. Här är det fritt fram att komma och laga mat!


Vars tog tiden vägen?

Har glott på Smallville sedan klockan 20.00, och nu är den över 23.00. Det var ju inte riktigt meningen...
Nåja, det är ju inte precis så att det gör ont att titta på den dära Clark Kent.
Bilderna hämtade HÄR, HÄR och HÄR
Jag skulle inte sparka honom ur sängen i alla fall. Timmy kanske skulle, men inte jag!

Mohahaha! Eller...?

Min önskan gick i uppfyllelse! Idag var det inte snorkallt ute, men därmot snorblåsigt!  Kan inte riktigt bestämma mej om det är bättre eller sämre, men vi tar sämre på grund av den förrädiska snöröken då! Man är ju trots allt svensk, och då är det aldrig bra väder vilket väder det än är. (för varmt, för kallt, för blåsigt, för fuktigt. För perfekt?)

Provridningen idag gick i alla fall bra. (tack och lov att vi bestämde oss för att åka in till ridhuset) Han kändes ganska grön och var ganska omusklad, men överlag var det en väldigt trevlig häst. Med lite konditionsträning och lära-känna-varandra "övningar" så kommer detta nog att bli kanon!
Imorgon ska vi rida ut så jag får känna på honom ute också, men jag har nog redan bestämt mej. Jag tror att vi kan utveckla varandra. Han går som en klocka om jag bara rätar ordentligt på mej och lägger potatissäcken åt sidan -höh-, och jag kan nog hjälpa honom att lugna ner sej i hoppningen bara vi lär känna varandra lite till.
Saker att lägga på plussidan är fri tillgång till transport och ridhus. Dock kommer det nog att bli mycket konditionsridning ute nu i början, då kommer hans naturliga frammåtbjudning och kondition att komma tillbaka i ett naffs. Gnägg!
Ritad av mej typ -05, kanske.

Rubrik

Varför måste det vara så nedra kallt för? Det är inte precis så att man dreglar efter att få komma ut och få i sej lite frisk luft när luftvägarna riskerar att frysa igen bara man sticker ut näsan genom dörren.
Imorgon hoppas vi på bättre väder så att vi i alla fall kan gå ut och titta på hönorna och mata kaninerna. Lillan stod med stora ögon och gapande mun sist, så jag tror i alla fall att det var lite intressant.
Imorgon ska jag även provrida min eventuella framtida medryttarhäst. Spännande! Hoppas det går vägen, det vore så himla perfekt eftersom han bara står 7 km bort. Dessutom vill han vist gärna tränas och tävlas också, och det passar mej ypperligt då jag också gärna tränar och tävlar.
Det vore underbart att komma ut på tävlingsbanorna igen! Fan, är det 4 år sedan sist? Det kan väl inte stämma... ?

Sista ridningen ever

I alla fall som lektionsryttare på SURF. Egentligen slutar terminen nästa tisdag, men då kommer jag inte att vara i närheten att varken Flurkmark eller Umeå. Malå -here i come!
Igår hoppade vi bana igen på dryga metern. Kändes ok, inte mer. Både jag och Alita var nog lite "loj", men sprången i slutet kändes kanonbra! Hon tog verkligen tag i hindren och hoppade av när jag ville utan att absolut måste klämma in ett extra språng som hon i vanliga fall gärna gör. Duktig tjej! Precis så ska hon hoppa på maskerad-hoppningen på lördag, då får hon en mycket nöjd ryttare!
På tal om maskerad-hoppning så har jag fortfarande ingen aning om vad jag ska klä ut mej till, och det börjar ju faktiskt närma sej lite smått nu... dags för fantasin att slutspurta lite, måntro?
Kom till mej, insperation!
Lillan överaskade idag! Nu på morgonen när jag pratade i telefon med min käre mor så kryper hon fram till sin lära-gå-vagn, ställer sej upp med hjälp av "styret" och promenerar iväg. Bara sådär, helt själv!
Så sjukt. Det har hon aldrig gjort förut.
Lillan med sin välbehövda stört-kruka

Nedan: jag blev lite rädd när jag fick syn på den här löken i morse. Vad är det frågan om? Är djävulen på väg att kravla sej ut?

Moa har konstiga lökar.

Projekt: Lillans rum

Äntligen börjar lillans rum ta form. Man kan snart se konturerna i alla fall :)
Lägst med ena kortsidan står mitt gamla bord med tre stolar, vars den fjärde är (eller om det ens ska vara en fjärde) har jag ingen aning om. Vad jag har en aning om är att dom absolut måste få lite färg på sej!
Jag vet inte riktigt vad mamma hade i tankarna när hon målade stolarna, men jag gissar på alldeles för mycket.
Förlåt mamma, men det är inte jättevackert... =)
-
.
Vi har inte alla färger jag vill ja ännu, (blå, lila, gul, röd bla) men jag ska masa ner i verkstaden och måla det jag kan nu har jag tänkt.

Nu blev det kvällen.

8-månaders kontroll idag, altså. Först på listan stod det vägning och mätning, och snart ligger hon där helt nakenfis på bordet. Rätt som det är börjar hon gall-tjuta och just som jag tar upp henne i famnen känner jag något varmt rinna längst benet. -Näe, nu kissar hon, säger jag. Men nej, det gjorde hon inte alls det. Hon bajsade -fast i kissform- rakt ner i min vänstra sko. Nedrans skit! Inte alls jättemysigt.
Jag lägger ner henne igen, och efter bara några sekunder kommer nästa attack! Denna gång med styrningen riktad mot min tröja, (som i denna stund ligger ihopknölad i tvättkorgen) och plötsligt står jag där, helt nersölad i bajs, medan våran dotter glider på ett banan skal genom hela "kontrollen".
Det var väl en himla tur att sköterskan såg oss i väntrummet innan, medan vi alla var glada och rena. Annars kanske hon hade skickat soc efter oss, men bokstäverna H E M L Ö S stämplat överst.
7800 gram och 69 lång. Jag slår vad om att hon vägt 2 kg mer om hon hållit sej till efter vägningen.
.
Buu! Spök-Moa med två spök-bebisar

Lillan med lill-kusinen imorse.

Natten går tunga fjääääät....

Nu kom vi till Ida och Noel. Två timmar hit eller dit är väl inget? Förvånad? Någon? Inte det.
Vi vaknade faktikst i tid, men vi kände att.. näe. Vi lussar för pappa istället! =)

Vi alla vet ju vad som "ska finnas på brickan till den man lussar för -Kaffe, lussebullar och pepparkakor. Det borde, om inte är, en oskriven regel, så det första jag gjorde var att ringa till min käre mor och fråga hur man kokar kaffe, (Om jag inte kan koka kaffe? Jo, nu kan jag det) och lillans lucia klänning fixade vi lätt med hjälp av ett örngott och lite glitter. Inga lussebullar hade vi. Inte heller hade vi några pepparkakor, men rostade mackor med tomat fick han allt.  Man tager vad man haver!Advent var det här!

Tredje, om jag inte misstar mej totalt.
Det är iåförsej ganska svårt att missta sej totalt när man har en radio igång hela dagarna. Lika svårt som att missa att super-läskiga Jay vann årets idol. Med en lite sliten jacka och han skulle lätt kunna tas som vilken uteliggare som helst.
Yaaay!
Vare sej lillan sover bra inatt eller icket så ska vi vara uppe och redo att åka in till schtaaaan strax efter sex. Vist låter det lockande?
Timmy ska finslipa sina färdigheter i kassan på Beijer, och lillan ska visa hur begåvad hon är på 8-månaders kontrollen.
Ikväll blir det dock aningen lugnare. Jag tackar innerligt tv4 för att dom visar film på kvällarna, och jag uppmanar 1:an och 2:an att börja göra desamma! Beck: i Guds namn står på kvällens halvtomma (eller halvfulla) schema.
Kusin August och Luna kappäter majskrok. August vann.

Välkommen, du långa natt.

Lillans tänder är på G. Det måste dom vara, annars vet jag inte vad vi fått för bortbyting.
Hon vaknar ca ungefär 8 gånger från och med att vi lägger henne och hon vaknar "på riktigt morgonen därpå. Inte så att hon är hyper svår-om-sövd efteråt, men tillräckligt för att hennes kära föräldrar ska vakna till ordentligt.
Som jag brukar säga till Timmy... Det är tur att hon är söt!
I lägenheten står allt stilla, förutom lilla Luna som rör sej med vindens hastighet. Wroooom! så har hon tagit sej ut i hallen eller så står hon och vinglar vid något bord. Hon verkar tro att hennes balans är något av den bästa, för rätt som det är så skrattar hon och sträcker båda händerna mot oss och, ja. Då blir golvet inget alternativ.
Kartongerna som är står o-upplockade i lägenheten är dom ökända "blandat" kartongerna! Huvva, håret reser sej på armarna bara jag tänker på dom. Ni vet, dom där kartongerna med ALLT småplock som är kvar i lägenheten i slutet som inte har rymts i dom andra kartongerna. Där finns allt ifrån tändare och tavlor till pennor och konsersvöppnare. Jag tror det som ligger där i lådorna ligger bra där.
Lilla Älsklingen vänder sej helt obekymrat från soffan till bordet, och tvärt om =)

I´m back!

Åhhhhh Äntligen, äntligen (!!!) har vi internet igen!

I två veckor har vi lagt patiens, ritat fula teckningar på paint och spelat världens tråkigaste boll-spel bara för att få stirra in i våran älskade data-skärm med en icke fungerande internet-ikon, men nu är det slut med det!
Från och med idag kan även vi ta del av den stora och skrämmande internet-världen!
Ack, vad jag har saknat att kunna google fram fakta på bara någon tiondels sekund för att bevisa Timmy fel, (FEL!) eller att bara kunna ta reda på en adress utan att behöva ringa upp personen i fråga.
På att inte tala om bloggandet! Åh, min älskade blogg vad jag har saknat dej(den? det?).  Jag kan tala om att det är inte bara en gång om dagen jag tänkt att "Haha, det här måste jag skriva!", bara för att sekunden senare komma på att -Nej, tyvärr, inget internet. Blä, blä blä.
Jag kan även tala om att det är ganska svårt att få igång några TV-kanaler utan internet också. Jag var tvungen att kolla på Idol-finalen igår bara på grund av vårat tre-kanalers-utbud. Japp, 1:an 2:an och 4:an har vi än så länge. Precis så illa som det låter, men med 5:an, 3:an och Discovery hade jag överlevt några år till.
Nu är det ju så att .. ehhhh.... det är inte riktigt vårat eget internet vi använder oss av..
Timmy fick för sej att prova om hans telefon kunde vara någon slags "mellankoppling" (jag förstog inte ritkigt det där), men tack vare Timmys telefon kopplat till datorn har vi uppkoppling, men det är tack vare någon annans oskyddade nätverk vi kan avnända oss av det. typ..?
Men vad tusan! Nöden har ingen lag, och jag var verkligen internet-nödig!

RSS 2.0