Påskhelgen

Vårat kylskåp har varit pinsamt tomt i veckan. Men det känns onödigt att handla när vi bara skulle vara hemma tre dagar innan vi åker bort igen.
Idag bär det altså av mot en påsk-helg i Moräng, och det blir nog en sväng hem också då jag och mamma ska rota igenom (jag gissar en massa) barngrejer/kläder från när vi var små. Det blir intressant att se vad för kläder mamma packade på oss när man inte var gammal nog att protestera, heh.

En viktig påminnelse till mej själv är att inte glömma mitt hals-bränna medel den här gången. Jag vill väldigt lite gärna behöva genomgå en repris från förra helgen. -Huvva-


 


vars får man allt ifrån?Inatt drömde jag en ganska så skum dröm..
På något sätt hade hela min familj krymp till minimal storlek, och jag, i normal storlek, hade dom fångna i en popcornskål. Då och då rörde jag om burken med kina-pinnar medans jag skrattade högt.


Jag tror att jag ska gå och stänga in mej någonstans nu...

Måndag

Idag hade jag tid hos barnmorskan igen. Allting såg bra ut, magen växer och hjärtat slår. Däremot var hon lite osäker på hur den lilla låg där inne. Hon trodde att huvudet var neråt, men var inte riktigt hundra, så det bär av till ultraljud och eventuellt försök av vändning nästa vecka.
Vi håller tummarna på att bebisen ligger som den ska då.
Tillbaka från VM-byn


Eiyas korg ovanför sänggaveln
gapade tom när jag skulle klappa henne i morse. Inte heller låg det någon Maoui i gungstolen. Det var nästan att jag väntade att Timmy också skulle skulle vara borta om jag vände mej om.
Med andra ord känns det väldigt tomt i lägenheten utan mina små katter... huhu.
Jag kan passa på att påminna dej, mamma, att ge dom deras dagliga vitaminer, anti hairboll och tand-godisar.

Helgen har altså spenderats i Malå med allt som hör till, och jag fick ytterligare ett bevis på hur orättvist saker kan vara. Det kommer jag tillbaka till.
VM:et altså. Om man spetsade öronen kunde man säkert höra skoterdånet ända upp till Rönnbärs om man nu inte kände för att gå ner och titta och betala inträde. Väl inne, som bevis för mitt gigantiska titta-på-skotrar-intresse, började jag direkt spana efter "kändisar" och annat intressant istället för själva tävlingen, och det tog inte alltför lång stund innan det stog en hel hög brevid oss. (Denise, David, Vanessa, Danni, Ida, Johnny, Ramona, Oskar, Kim, Annelie)

Den obligatoriska utgången lördag kväll struntade jag i, och efter jag dumpat av Timmy hos brorsan nöjde jag mej med att sitta på Jörgens förfest med godiset och dricka i högsta hugg! Tills det kom "för mycket" folk vill säga, då tackade jag fint för mej och begav mej till brorsan, pussade Timmy godnatt, och körde hemmåt istället.

Jag fick någon timmes sömn innan en glad Timmy ringde och ville ha hämtning, och det är här orättvisan börjar!
Väl hemma stupar Timmy i säng och somnar bums(!) medan jag kämpar med den otäcka halsbrännan som hotar med att fritera mej innifrån, och det slutar med att jag står och krampar framför toalett-stolen i flera omgångar. -Hurrvens-
På morgonen när jag vaknar ser det ut som att jag just vaknat upp ur en 3-dagars jättefylla med troll liknande hår, påsar under ögonen och ett allmänt matt yttryck medans en annan (Timmy) inte verkar ha några men från kvällens bravader alls.

Är detta rättvist?!
Om blickar kunde döda...

Jag vet ingen katt som kan se så sur ut som min Maoui. Hon behöver inte anstränga sej alls för att folk ska låta henne vara ifred, vilket dom gör helt rätt i.
Men nu riktigt skjuter ögonen blixtar, och jag kan tänka mej att om katter kunde prata skulle jag få mej en hel ramsa med svordomar och dråpord!

Jag som bara tyckte dom raringarna behövde sej ett bad.


Imorgon beger vi oss hem till kära lilla Malå, där det för övrigt kommer att pågå VM i skotercrosss i helgen, och katterna tar vi med oss.
Faktiskt så ska dom stanna där ett tag, tills vi fått någon så när ordning här hemma när den lilla kommit =)

Nu är det min tur att hoppa i duschen!


Torsdag

Strax efter Timmy åkt till jobbet igår morse ringer ingen annan än Ludde.
Att han ringer är det inget konstigt med, inte heller att han påstår att han befinner sej i Umeå (det brukar den lilla mytomanen dra till med lite då och då).
Det som riktigt väcker mej är att han beskriver vars han är så detaljerat, till och med när han svängde av fel blev det rätt. Och mycket riktigt, är det inte Luddes monsterbil med Ludde som kommer körande efter ett tags guidande?

Märkligt. Men jag måste säga att det då verkligen var på tiden!
Vi kom aldrig riktigt fram till hur länge sedan det var vi sågs, men det kan inte ha varit sedan sist vi sågs. (ungefär så)
Jag lyckades även rota fram en gammal bild på oss.

"Den är väldigt maskulin. Om bilar kunde ha snopp så skulle den här ha det." Citat av Emil om Luddes bil
__________________________________________________________


Maya ringde imorse. Hon har tydligen hittat en lovande lägenhet på Haga på ca 60 kvadrat-kilometer. Inte illa! Våran lägenhet mäter bara kvadratmeter.


Wow!

Ingen sommartid?

På grund av en viss lillasyster samt respektive gick vi hela gårdagen i tron om att tiderna nu ändrats till sommartid. (Altså att man "förlorar" en timme) och hela dagen sades kommenterar som "Åh, är klockan redan tre... egentligen är den två.." eller "Om klockan bara var tre hade vi hunnit en sväng på stan..".
Det var inte förrän låååångt senare, när min nyomställda klocka slog 00.00, som Timmy började ifrågasätta det hela.

Först och främst var det ju datorn som inte ställt om sej till sommartid, vilket dom gör av sej själv tydligen. Sedan var det ju mob-telefonerna, dom känner tydligen också på sej när det är dags att sova en timme mindre (jag hänger inte med i utvecklingen), och slutligen så hade ju faktiskt varken min eller Timmys mamma påminnt oss om att klockan skulle ställas om.
Det slutade i alla fall med att jag ringde hem till Rönnbärs mitt i natten och frågade vad klockan var, och det var en förvirrad pappa som fick svara på den frågan.
Efter vi hånskrattat lite åt oss själva kunde vi se ett Lost avsnitt innan vi somnade, vi hade ju faktikst en hel timme till övers.

Home sweet home

Man vet att  man är hemma på Rönnbärs när man vaknar av att Teddy gnäller av uppmärksamhets-brist och krafsar en med klorna på baksidan skallen. Hans ljuvliga andedräkt får inte heller förglömmmas, den skulle få vilken elefant som helst att vakna upp ur sin dvala.

Hur som helst har jag altså övergivit Timmy den här veckan för att spndera lite tid i gamla Malå. (är det verkligen 3 månader sedan jag var hemma sist?)
Jag hoppas jag får gjort allting jag ska hinna i veckan! Den lugna veckan man planerat inför sin hemresa brukar inte alls bli så lugn som man tänkt. Mycket folk man ska hinna träffa och saker man ska hinna göra.
Att man dessutom förvandlas till en frisör när inte "frisör-Ida" följer med hem kan plussas på "Att-göra-listan".

Men jag klagar icket! Hellre för mycket att göra än alldeles för lite. (Då kan man välja bort det tråkiga)

Jag och baby Midsommar-09


Klippat och klart!

Sådärja! Efter ca en timmes frisör-immitation så har nu Timmy en ny planta på huvudet.

Långt var det. Jätte långt! Hur länge sedan var det egentligen killen klippte sej? (Tog bort mer än 1 dec)
Och mycket hår har han! Att vi sedan använde oss av en barn-papper-sax gjorde inte att det varken gick fortare eller lättare.

Men nu är det klart!


Hello Beatles!! Vist blev han gölli =) Min sötgris!

Vi ska alldeles strax åka och kolla på en lägenhet åt min lite yngre syster. Dom ska flytta hit till sommaren, hur kul som helst!
Snart har hela Malå flyttat till Umeå.


Domm di domm

Okej, nu har jag plockat ur/i diskmaskinen, tvättat två tvättar-torktumlat-vikt ihop, renbäddat gästsäng, fixat till i köket, dammtorkat, kammat katterna, städat garderoben och dammsugat.
Nu då?
Idag är det altså tänkt att Emil och Sandra ska komma hem till Sverige igen (har det redan gått en månad?). Det vill säga om dom hittar tillbaka till kylan igen efter en månads vistelse utomlands. Tveksamt.

Vilken förolämpning

Okej, har vi haft vårat lilla roliga nu?

Efter det mycket intressanta samtalet jag fick igår kväll, (som för övrigt var en aning förolämpande) så kan jag bara inte sluta fundera på vem @£#& det var som ringde?
Att det var något slags skämt är det ingen tvekan om, det förstog man ganska tidigt. Jag höll tillochmed god min så länge jag kunde.
Det vill säga tills skambudet lades upp, då brast det ganska fort.För att bespara min hjärna dom förslitningnar som kommer att uppstå om jag inte kommer på vem det är, skulle jag vara tacksam om personerna i fråga ville vara så snälla att lägga handen på hjärtat och erkänna deras synd.


Den tredje dagen

Ah, jag skulle kunna vara ledig jämt.
Inget onödigt jobb som gör att jag inte hinner göra sånt jag vill göra -som att ligga kvar i sängen längre, eller se på tre filmer i rad utan att klockan slår på "god natt". Eller gå och köpa glass när lusten faller in  (jag fyller mina dagar väl)

Ikväll är det Babykväll på Barnens Hus. Vi får väl se om jag tar Timmy i hand och pallrar oss dit, alltid ser man något man absolut nog inte kan vara utan.

Vi kan även checka av "barnvagns-problemet" vi gått och klurat på ett tag nu. Det blev ingen "fräck" färg som jag hade önskat, men det blev en mörkblå Brio.
Tror ni den lille/a godkänner? =D

Tråna efter något annat gör man i vilket fall. Speciellt när dom ställt en knallgul "säsong-vagn" i skyltfönstret på vägen hem. Hur läcker som helst!

(dock inte just denna, men färgen var snarlik)
RSS 2.0