Bu!

Vi har börjat spåna på lillans halloweendräkt, vad tycks så lång?
.

Tomten kom tidigt i år


Sir väs!

När jag vaknade i morse och skulle säga hej till lillan så kom det bara något som liknade fräsningar ur min mun. Typ som när en katt fräser, fast aningen mesigare. Just så pass att det kommer ut något läte alls.
Så lät jag.
Men så trevligt.
.
Inte alls... Speciellt inte när det gör bajs ont i halsen samtidigt. Annat vore det om jag enbart var lite hes. Sånt kan man uthärda, då låter man bara lite lustigt. Så lustigt att vi, när vi var små, brukade ställa oss i  ridhuset och gallskrika hur länge som helst bara för att få den där "hesheten".
Man lärde sej hur efter ett tag man skulle skrika mest effektivt. Inte med magen, bara från halsen.
.

Bilden hämtad HÄRifrån

Onsdag. Eller är det torsdag..?

Jag och lillan är just hemkommen från en långprommis längst älven (Hör och häpna). Nästa gång vi ska ut och promenera bara måste jag ta med mej lite brödbitar åt ankorna som envist följde efter oss i säkert 200 meter innan dom gav upp. Jag kunde nästan höra hur dom kvackade "Mat" "Maaat" "Mat" "Mat" "Mat"
Snål är vad jag kände mej.
.
.

.
Spänningen är olidlig... vem vinner snöret??

Vars ä alla peeninga?!

Vi överlevde dopet alla tre.
Jag genom att flina mej genom hela dopet. (Dock frustade jag till ibland då dom riktigt höga, fina tonerna kom från prästen)
Luna genom sin plastmugg som vi tog med från toan. Hon protesterade högljutt när vi försökte ta av henne den innan vi skulle marschera in
Och Timmy genom att han faktikst fick hålla Luna.
.
Mina händer kändes ovanligt stora, tjocka och tunga. Och väldigt synliga! Vad gör man med dom om man inte håller i en liten bebis? Låter man dom ligga slappt på knäet? Ihopknutna? Hängande längst sidorna? Jag satt faktiskt med armarna i kors ett tag, men det kändes alltför nonchalant så det byttes fort igen. Och igen. Och igen, medans jag försökte hitta något oskyldigt att titta på. Som taket, eller någon fläck på väggen.
.
Såhär nöjd såg jag ut på varenda kort från dopet. I alla fall från korten tagna från min kamera. Timmy ser dock inte så butter ut han heller =)
.
.
Eftersom vi har den turen att få vara kompis med Emil *blink blink* så hade vi en egen sångfågel med också. Två stycken låtar bjöd han Luna och lilla Elsa på, och båda gångerna fick jag blinka tillbaka tårarna. Om vi inte stått där alltför synliga längst fram hade jag måste tagit fram snytnäsduken och fräst värre än en stekpanna full i smööör.
(Emil sjöng "En värld full av liv" och "Du är allt")
.
.
Likadant var det när Gudmoren Maya kom fram och läste sin fina dikt.. nedrans skit. Det vore mycket lättare om hon bara kommit upp och rappat dikten eller liknande. Då hade hon fått fram det hon ville säga utan att någon behövt börja grina. Ett tips till nästa gång... =)
.
.
.
-Harkel- Jag måste bara tillägga att jaaag gjort alla marsipanfigurer. Diana gjorde någon blomma innan hon "var tvungen att gå". =)
.
Lillan tackar och bockar för alla finfina presenter hon fick!
.
TACK OCH BOCK
.
.

Minus i plånboken

Idag har jag och Diana varit och storhandlat till lördag. Priset blev överkomligt men inte gratis, om man säger så. Tänk vad mycket lättare om det skulle vara om man var ekonomisk oberoende.. det ska jag satsa på till nästa gång!
Senare ikväll ska vi knåda marsipan till förhoppningsvis vackra prydnader till tårtorna. Vi har fått lite insperation av internet, nu återstår att se om vi är lika händiga som dom som jobbar på konditori. Heh... jag tvivlar.
Det ser väl bara charmigt ut om det ser hemmagjort, hoppas jag.Tänk vad tiden går... på bilden är hon bara 2 dagar gammal, och på fredag blir hon ett helt halvår!

Åh, så rolit!

Idag har vi haft ett litet förberedande möte med presten inför Lördag. Huvva, jag känner hur sjuk jag blir bara jag tänker på det. Dessutom ska vi gå först för att vi har äldsta barnet. Suck, Luna, kunde du inte ha simmat kvar 3 dagar till... =)
Mötet med presten gick i alla fall bra, vi fick vet hur allting (förhoppningsvis) skulle gå till, när Gudmoren Maya ska läsa dikt och när "farbror" Emil ska sjunga. Det blir nog bra det där.

Annars idga har vi roat oss med att titta på när småkusinerna "kivas" om vem som ska få Lunas napp. Det finns jätte gulliga bilder, men den här datorn vägrar ladda upp bilderna -morr- nåja, men jag kan däremot berätta att snålvattnet rann på dom satt där med sin inte 100%:iga koordination.På tal om annat måste vi börja flyttpacka!! Yes box! 1:a december flyttar vi till våran, mycket mycket efterlängtade, lägenhet. Såå härligt! Så alla som känner för lite gratis workout är mer än välkomna att hjälpa till. Vi ber däremot alla kleptomaner att hålla sej undan.

Hej då Umeå

Nu ska vi strax packa in halva lägenheten i bilen och bege oss mot farmor och farfar! Lillans farmor och farfar då, förstås.
Dock blir det bara ett mat-och-mys stopp då vi åker vidare till A-jaur till Diana och Thomas för planering av dop. Det enda vi har gjort hittills är att se vilka som kommer. Om ens det...
Vi har i alla fall en massa planering framför oss, som bla inkl bakning av tårtor. Dom kommer att bli grymma om det blir som vi tänkt oss =) Smörgåstårtorna överlåter vi till smörgåstårta-experterna!
.
Jag ska INTE glömma kameran!

Tävling, altså. Varning för långt inlägg!

Idag var det som sagt dressyrtävling på SURF.
Min dag började strax innan sex då jag öppnade ögonen, stängde av larmet och "blundade" ett tag till. Ett tag till blev 45 minuter till, vilket ledde till att jag varken hann med frukost eller programrep som jag hade tänkt. Väl på plats putsade jag träns, sadlar och bytte schabrak och förundrades över hur stor skillnad det är på olika ridskolors klubbtävlingar.
.
Hemma i Malå hade vi heldagarsprojekt dagen innan en tävling! Hästar skulle duschas, manar skulle ryckas, hovskägg skulle trimmas och oftast hade man med det egna tränset dagen i ära. Tävlingsdagen började tidigt som ottan (om man inte spenderade natten i stallet, såklart) med en REJÄL ryktning, knoppning, svans-flätning och en  "hetsätning" av ett paket nudlar. Fastän det "bara" var en klubbtävling plockade man stolt fram det vita shabraket, dom vita ridbyxorna och kavajen.
På SURF började alla dagen 1 TIMME innan första start, (!) tränsen var inte smörjda varken igår eller i förrgår. Några få hade i och för sej vita ridbyxor, och nog såg jag en eller två kavajer, men det närmaste jag såg som liknade knoppar var någon ynka fläta i pannluggen...
Nåväl, alla ridskolar har sina traditioner.
Så med risk för att sticka ut allt för mycket lämnade jag kavajen och vita ridbyxor i bilen och red istället i mina vanliga ridkläder, vit krage och munkjacka. Hästen hade förstås vitt shabrak, men mer än så var det inte.
.
.
Hur gick det då? Jo, med Nixon (jag som tävlade i "utbildningssyfte") gick det helt ok. Han var mjuk och stadig i formen, för det mesta. Det blev någon slarv-miss då det blev ett avbrott i galoppen och han föll ut en aning på volterna, men i det stora hela är jag väldigt nöjd med honom!
Placeringsnöjd? Njaae, inte riktigt såå nöjd, så dom av min förvåning då jag hörde mitt namn ropas ut i högtalarna som 3:dje plats. Han fick många klappar och välförtjänta morötter innan jag kastade ut honom i hagen för att ta mej an Sarkof.
.
Domaren kommentar:
"Bra ridet! Han ser ut att trivas med dej.
Hamnar dock ofta bakom lod. Engagera bakbenen lite till så blir det bättre."

Det var bra nog tur att "lille" Sarkof (hans rygg mäter långt över mitt huvud) hade gått en klass innan, för det blev väldigt stressigt och jag hann inte rida fram så mycket som jag önskat.
Han är som sagt stark, jättestarkt! Jag med mina 160 cm har lite problem med att få ihop honom ordentligt i avbrotten då han gärna förvandlas till en travhäst som slutspurtar in i mål =) Höhö, inte riktigt. Men nästan..
.
Enormt stora steg har han också, och som jag studsade runt på banan måste jag ha gett ordet "studsboll" en ny innebörd. Haha! I slutet av programmet kunde jag inte hålla mej längre, utan red mot domaren med världens största flin. =)
.
Tydligen så såg det nog inte så farligt ut som det kändes, för jag förvånades åter igen då mitt namn ropades upp i högtalaren, nu som 2:a pristagare. Duktiga killen!
.
Domarens kommentar:
"Trevligt ridet! Tycker det är kul att se Sarkof mjuk och mer rakriktad än vanligt. Du rider honom bra.
För bättre poäng måste övergångarna bli bättre. Han blir lite stark."
.
.
Med andra ord är jag ganska nöjd med dagen. Det kunde ha gått sämre, men det kunde naturligtvis ha gått mycket bättre också!
Med tanke på hur lite dressyr jag ridit (och tävlat) dom senaste åren ("riktig" dressyr) så är väl inte en 3:e plats i LC:2 och en 2:a plats i LB:1 så jätte pjåkigt?
Men vet ni vad som vore ännu bättre? 2 st 1:a placeringar!
Jag och Liberty Tour

Lördag

Sitter hos Ida och Johnny just för tillfället. Mamma och Ida har varit Luna-vakt i någon timme medans jag har tävlat bla. Det blev ju som sagt 2 klasser, resten skriver jag senare!
Laterrrrr

Yummie!

Jag är nog lite av en "reklam-freak". Inte så att jag tror blåögt på allting dom säger, men när dom visar något som verkar gott och mumsigt är jag absolut tvungen att prova! Så var det också med Billys ny pannkakor. Självklart ratade jag dom med äppelsylt och hallonsylt och rafflade direkt åt mej den med choklad! Vad med choklad kan vara äckligt, liksom?
.
Bilden hämtad HÄRifrån
.
.
Det visade sej att Billys Pannkakor med choklad kan vara äckligt... Eller inte äckligt ÄCKLIGT, nog gick det ner, men inte mycket mer än så...
Jag tror att ifall dom fyllt pannkakorna (PLÄTTAR människor, plättar) med riktig choklad istället för istället för blaskig vattenchoklad hade den varit upp över bergen godare.
Nästan så att jag måste prova göra det själv, men självklart då med vanlig Marabou Choklad som man smälter.
Mina plättar i vanliga fall brukar vara fyllda med glass och hallonsylt, men jag tror dom får en extra nisch med lite smält choklad också!
Nam Nam! Blir det plättar till middag, tro?

Morning

Så underbart härligt att vakna strax efter sex och faktiskt känna sej UTVILAD! Det har inte hänt på länge, kan jag lova!
Tyvärr trot jag inte detta håller i sej, och att den enda anledningen till min "pigghet" (nöffnöff) är att jag somnade före halv 11 igår. Men det återstår att se.
.
Lillan har för övrigt börjar förstå hur man ålar sej frammåt =) Jag kan inte säga att det går speciellt fort, inte heller att hon lyckas varje gång, men hon är på god väg.
Lillskiten, snart kutar hon.
.
Här är Eiya lika gammal som lillan är nu, ungefär.

Rolig överaskning

Vad ska detta bli, måntro?
.
.
Helt riktigt! Nu har vi åter översta facket i kylen full med olika pureér i smakerna som hallon/äpple, mango och morot. Någon som vill smaka? Ida kan nämligen varmt rekommendera det till vem som helst!
.
.
När vi mixade frukterna den här gången var det inte för att inte locket satt rätt det läckte, utan för att våran älskade mixer av någon outgrundlig anledning fått en spricka längst med hela sidan. Det fixade vi dock barnsligt lätt med lite SELGA-tejp.
Så gott som ny, eller hur?
.
.
.
Ida kom förbi en sväng även idag, och Luna envisades om att få prova hennes mössa. "Okej", sa vi. "Men endast den här gången"
.
.
.
Förutom att ha varit köks-mor har jag även varit en sväng till stallet i hopp om att få "ta tag" i manarna på hästarna jag ska tävla på lördag, men dom gick lektion och jag orkade inte vänta. Dom får helt enkelt ha knoppar stora som pizza-tallrikar. I värsta fall får jag panik-rycka dom på lördag morgon.
På tal om tävlingen så såg jag att jag vist ska tävla 2 st olika klasser. En L:B1 och en L:C2... Jag som trodde jag hade skrivit upp båda på L:B1:an eftersom det är det enda programmet jag kan, men där överaskade jag allt mej själv! Innerst inne måste jag ha tyckt att jag borde lära mej ett till dressyr program, och det är det jag har försökt göra nu den senaste timmen...
L:C2:an känns helt ologisk! Ingen hälsning på domaren, och momenten kommer i en sån konstig ordning att allt bara blir pannkaka i mitt huvud.
Jag kan nu stolt säga att jag kan alla momenten i båda programmet, men vilket som hör till vad är en annan femma... -suck- jag är nöjd om jag klarar undan att bli utesluten.
.
Bilden hämtad HÄRifrån

Jag ser det snöar...

Men ser inte så jättebra, men snön vräker ner i riktigt stora marshmallows

Humm humm hunmmer

Inatt vaknade lillan vid ett och hade 39,7 grader feber, huvva! 5-månaders sprutorna gillas INTE!!
Efter det verkade hennes förmåga att somna ha total-försvunnit då hon låg och "Humm":ade i lite mer än två timmar.
Med andra ord har min natt bestått av vankning av och an i dryga 2 timmar med en supertrött, hummande Luna i mina armar. Hon somnade dock då och då, men vaknade och humm:ade värre än någonsin om jag försökte mej på att lägga ner henne.
Vi slumrade till en stund i soffan (sittandes) och efter det kunde jag faktiskt lägga henne utan att hon vaknade. Att hon sedan vaknade till ungefär varje halvtimma verkade vara en självklarhet.
.
Nu har vi dock stigit upp en sväng och kan nu konstatera att det här är det första "jobbiga" natten i lillans liv. Stackarn, det kan inte vara liten och ha feber... nu har hon dock "bara" 38,7 grader, man kan inte annat än att tycka synd om henne.
Lilla Hjärtat
.
.
Bilden hämtad HÄRifrån

Yes box

Har haft lite stress i hjärnan över vad vi skulle ge lillans lillkusin i dop-present, men nu ligger det i omslaget och klart i säkert förvar längst in i garderoben!
Nu med närmare eftertanke borde vi lägga det i bilen nu med det samma så att det inte fortfarande ligger i garderoben efter vi åkt till a-jaur... Fan, ska jag måste skicka ut Timmy...?

Bilden hämtad HÄRifrån


Härligt!

Jag och lillan kom just hem från en lång-prommis längst älven. Helt underbar stig det där!
Jag brukar i vanliga fall välja stigar/vägar som går runt så man slipper gå tillbaka samma väg som man kom (hur kul är det på en skala?) men Strandpromenaden, som den heter, är så vacker året om att man kan gå åt och fram en hel dag utan att lessna =)
.
Lillan myser i sin nya åkpåse hon fick av Mormor och Morfar. Den tackar vi hjärtligt för =)
.
.
.
Här i Umeå måste alla som har båt ha en extra båt för att komma ut till sin riktiga båt!

Kom just på...

Jag kom på att jag bara måste visa sockorna och vantarna vi fick av morbror Kim förra veckan! Sååå fina!
Jag gissar att Annli också är med på ett hörn ;D
.

Jag är kär!

för ovanlighetens skull så har jag inga pengar på min mob, så du får ett helt mail istället =)
jag red ju som sagt alita idag, och alla andra hästar kan slänga sej i väggen! Här snackar vi häst med attityd! hon var riktigt vresig i början, kickade mot skänkeln, hoppade på ställe osv men hon var såååå fin och härlig! lite sådär "sportig" och kunde lägga av ett bocksprång efter hindren =) så kul. hennes största intresse verkade vara att komma så nära hindret som möjligt, en en gång när vi verkligen "satsade" och låg HELT rätt, det kändes bara helt perfekt -åsså smäller hon av ett mini, mini, MINI galoppsprång till innan hindret, vilket resulterar i att jag nästan åkte av!
haha, jag höll på att skratta ihjäl mej! Det bästa är att det finns på film! Japp, den här gången följde Isabelle (malå-brud) med och filmade, och jag har övertalat (hon var inte så svårövertalad) henne attt följa och filma flera gånger =)
Idag är det ju då tisdag för alla som inte vet om det, och det betyder Ridlektion!
.
Jag red en liten kuse jag aldrig provat på förut, Elita var namnet, och jag kan stolt säga att alla andra hästar kan snöra sej i väggen! (förutom du då, Sarkof. Du kan stå kvar)
Här snackar vi häst med attityd! Hon var riktigt vresig i början. Kickade mot skänkeln, studsade på ställe, vägrade gå fram osv men så härlig när man väl "knäckte hennes nöt" =) Lite sådär sportig och kunde lägga av ett bocksprång eller två både innan och efter hindrerna. Så kul!
Hennes största intresse verkade vara att krypa så nära hindret som möjligt. Men icket med Moa på ryggen! "Vi ska ta stora språng" tänkte jag och satsade stort på nästa hinder.
...
Vi låg helt perfekt... tre...två...ett...hopp...! Men nej, hon smäller av ett mini, mini, MINI galoppsprång till innan hindret -vilket resulterar i att jag nästan åkte av!
Haha, jag höll på att skratta ihjäl mej medans jag rätade upp mej och samtidigt försökte få ordning på fyrbentingen under mej som inte hade alla fyra ben på marken, om man säger så =D Det bästa är att det finns på film! Japp, den här gången följde min kära vän Isabella med och filmade, och det kunde inte ha varit ett bättre tillfälle.
Nu ska jag studera hästfilm!

Aj aj aj

Tidigare idag så låg Timmy och slappade på en spikmatta, och han såg så avslappnad ut att jag bara var tvungen att prova. Inte för att jag är jätte stressad eller så, men ja..
Jag sitter duktigt och väntar på min tur, och när den äntligen kommer så sliter jag av mej tröjan och lägger mej belåtet ner.
Men vad fan.. satan vad ont det gör! Stick gör det. Och bränns. Och drar. Överallt! Aj!Aj! Aj!
.
Enligt Timmy slutar det göra ont efter dryga 10 minuter, och är därefter "jätte skönt". Det tror jag inte ett smack på, så efter att ha kämpat någon minut så ger jag upp för att... ja, det gör för ont helt enkelt.
Moa: Jag vill inte. Det gör för ont! Aj aj aj
Timmy: Och du har fött barn... hmpf....
.
.
Ett typiskt manstecken. Ingen kvinna skulle jämföra barnafödande med en mesig spikmatta!
.
.
.
.
.
Moster Ida kom och hälsade på en sväng idag. Magen syns inte så bra bakom Luna, men det är HUGE! Fick även känna en liten spark. Det var magiskt! ;)

DopDress

Det kanske inte kommer som någon större nyhet, men jag är ett stort fan av Tradera! Mitt senaste fynd därifrån anlände just genom dörren, och det var en -hur fin som helst- dopklänning!
Vårat dop, som är ett dubbeldop med 2-dagar yngre kusinen Elsa, äger rum lite mindre än 2 veckor. Så roligt!
.
Jag är inte ett dugg nervös! Inte för att stå där, längst fram inför allas ögon. Jag har alltid tyckt om att vara i centrum, och de få orden man ska säga borde inte ens jag kunna krångla till.
Det är vad jag försöker intala mej i alla fall...
Helst av allt så skulle jag vilja eliminera allt som kan snubblas på också. Såsom trappor, mattor, högklackade skor, skor över huvud taget, andras fötter, mina fötter... golv... människor...
.


Usch!

Usch fy och blä!
Med tanke på hur otroligt mycket det blåste igår kväll, så ska vi vara glada att vårat hus står kvar över huvud taget!
Timmy må inte vara någon Pippi Långstrump, men att han inte fick upp dörren till balkongen tyckte jag var olycksbådande nog. Jag försökte titta ut så gott det gick (dåligt pga vind/blåst/snö/regn) och om jag skulle se/känna minste lilla hus-rörelse så skulle jag kasta in katterna i buren samtidigt som jag skulle säga åt Timmy att ta lillan.
PÅ riktigt, jag tänkte så.
.
.________________
Resten av dagen var inte fullt lika spännande. Jag och Kicki åkte en sväng på EXPO, och som vanligt då man inte ska köpa något hittar man verkliga fynd som skulle vara brottsliga att motstå. Så med andra ord är jag numera en brottsling. Helt mot min vilja, dock...
.
Babysången som skulle äga rum igår total-skippade vi på grund av våran stora familje-förkylning. Japp, rinnande näsor har nu i tre dagar varit ett faktum, och för att underlätta lillans rinnande införskaffade jag igår en näs-sug.
.
.
.
.
bilden hämtad HÄRifrån
.
.
Jag ska inte ens föröka förneka att inte både jag och Timmy provat den, och till min lättnad fanns det faktiskt ett slags "snor-stopp" så att man inte -gulp- skulle råka svälja något.

Kalas

Det är jobbigt att vara på kalas. När vi kom hem somnade Timmy på soffan, så ja stoppade om honom lite...
.


Vad är det för en dag...

är det ingen vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är EMILS födelsedag Hurra Hurra Hurra!!
.
.

.
.
Igår när jag gick på stan försökte jag klura ut vad vi skulle tänkas ge Emil i födelsedagspresent.  (det gäller att vara ute i god tid..)
Det är inte världens barnlek att köpa en bra present till en 23-åring som är usel på att önska något. Dessutom är han av motsatta könet.
Det är såå mycket lättare att köpa presenter till en tjej, då kan man tänka på vad man själv skulle önska sej. I stort sett i alla fall.
Vad han skulle få struntsaker så skulle man nog se lika glad ut oavsett. Det kanske man skulle ta och utnyttja... =)
.
I alla fall så hittade jag den perfekta presenten inne på Apoteket, (eller Kronans DROGHANDEL som det numera heter) nämligen näsklämmor för snarkande personer.
"Vad bra", tänkte jag. "Då hjälper jag ju både Emil OCH Sandra".
Med stora kliv går jag mot hyllan där dom förvarades, och såg till min besvikelse att det bara var för "lätt snarkande personer"... Typikskt, då var det ju ingen idé.
bild hämtad HÄRifrån

Ingen baktanke alls

Timmy: Ska vi ut och handla nåt?
Jag: vaddå? Behöver vi nåt?
Timmy: Näe...
Jag: Tänkte du på något speciellt?
Timmy: Näe. Men har du tänk ut på stan nåt då?
Moa: Näe..?
Timmy: Ska du åka och hälsa på Lina?
Moa: Jaa.. det kanske jag skulle kunna göra...
Timmy: Då kan du ju köpa godis också!
Moa: Ja, det gör jag! Jag far till Lina nu, och sen köper jag godis till ikväll!
Timmy: Vad bra! Kan du handla snus samtidigt?
.
.
Men guuud! Säg det direkt.
.
.

Rätt ska vara rätt!!

Klart att Maoui också ska få sej en makeover när resten av familjen fick en. Eiya valde däremot att hålla sej neutral.
På riktigt nu, vilken blev finast?
.

Hjälp mej

På riktigt nu... vilken är finast?
.
.
-
-
-
-
-
-
-
-
jag gillar ju både trean och femman.... oj vilken beslutsångest!!

Familjen Boström

Båda jag och Timmy blev less på våra tråkiga, vanliga frisyrer så vi bestämde oss för att göra någon drastiskt. Luna hakade självklart på
.
.
Pappa Timmy
.
Lilla Luna
.
Mamma Moa
.
.

Vad hände?

Är det bara vårat internet som krånglar? Eller allting funkade, bara det att login-rutorna var borta överallt.. Whaat?
.
I alla fall. Min gårkväll spenderades med ett evigt trampande på våran (min) Lateral Thigh Trainer. 25 minuter på den räcker, tro mej. Svetten rann inte bara på mina lår, utan överallt  -till och med på överläppen. Så antingen tränar den väldans bra, eller så har jag helt enkelt urkass kondition. Jag skulle helst säga det förstnämnda...
.
Klockan nio fick jag åter igen se min barndoms drömmars häst då The legend of Zorro började. Han är ju bara såå läcker! och då pratar jag inte om Antonio Banderas... och fastän dom kan tyckas förstöra Tornados roll en aning i den filmen (spärrar upp ögonen då dom är i "knipa", dricker whiskey... -kom igen!) så skulle inte Zorro vara någonting utan sin häst. Likadant som att Malin inte skulle vara någonting utan Flippan, Lucky Loke skulle inte vara någonting utan sin Jolly Jumper skulle inte Moa vara desamma utan mina hästar!
.

.
Bilden hämtad HÄRifrån
.

Klurigheter

Idag stod det "5-månaders-kontroll" på vårat schema, och efter Timmy ringt och frågat efter tiden, och dessutom konstaterat att det inte alls var idag utan nästa vecka (höh), så var våran dag plötsligt helt blank.
Inga som helst besök eller enes något fnuttigt ärende att göra idag, så våran lilla trio begav sej in mot stan för lite fönstershopping stället.
.
Dock blev det inte enbart fönstershopping då vi fick syn på små Mini Puzzle. 3 för en hundring -ett riktigt kap enligt vår mening.


Vi spenderar våra pengar väl, med andra ord.
Innan jag tog isär dom helt studerade jag noga, i hemlighet, hur man skulle sätta ihop fanskapet igen (ja, jag kunde inte låta bli) så det sägs väl självt att jag inte fick ihop någon av dom när jag sedan försökte.
.
Efter ytterligare en studs knåpande hade jag fått ihop 2 av 3, och jag kan nästan svära på att det är något som inte stämmer med den sista! Det konstiga är att den såg hel ut när vi köpte den, men dom försöker antagligen bara lura oss på pengar...

Ridning

Idag har min kropp fått veta att den lever.

Jag trodde inte att det var möjligt att en häst kunde ha en sån otroligt stel högersida! Må vara att hon är gammal, men då blir det ju bara ännu viktigare att jobba/mjuka upp henne ordentligt. Vilket var Mission Impossible, ungefär. Men man kan inte säga att jag inte kämpade, och vann -stundvis.
.
.
Hon gick riktigt hyfsat när allting började stämma. Dvs när hon började slappna av och lyssna istället för att bita fast i bettet och bara köra sitt eget löp.
Här snackar vi järngrepp! Om hon varit människa hade hon varit en kvinnlig HULKEN! Magnus Samuelsson skulle då få på dängan...
.
Det var med viss avund i blicken jag såg när Lina svischade runt på "sin" fjäderlätta häst med händer som såg ut att hålla små fågelungar istället för tyglar =) Men det var bara att blåsa lite på mina blåsor och kämpa vidare!
.
.


Imse Vimse Spindel

Jag och Lina sitter i bilen på väg till den nya hästsportaffären på Ersboda. Jag kör, och hon sitter bak med lillan. Jag sitter och pratar om något, kommer inte ihåg vad nu, vad jag dock kommer ihåg är att jag endast fick några ynkliga "Mmmm..." och "Mm" till svar.
Nåja, jag babblar glatt vidare om allt och ingenting, och efter ett tag bestämmer hon sej för att börja prata igen. Och vad säger hon då? Jo, att jag hade haft en spindel på mitt nackstöd!!! (huvva, det börjar krypa bara jag tänker på det) Medans jag babblade på i framsätet satt alltså Lina där bak och hade fullt upp med att, diskret, försöka förinta spindeln som hotade med att äta upp mej!
Den fick i alla fall vad det förtjänade! Nu sitter den, söndermosad, i botten av en MER flaska i baksötet. Haha!
Jag skulle gärna lägga ut en bild på äckedjuret, men jag vill inte Googla "Spindel", så det blev den här istället.

Bilden hämtad HÄRifrån

Nu kommer vi!

Nu ska jag och Lillan hälsa på Lina i hennes nyrenoverade lägenhet. Hoppas hon inte råkar kräkas på tapeten, det vore ju bedrövligt.

Morsning korsning

Vilken otroligt skum dröm jag hade inatt...
Först var jag och shoppade. Köpte en tröja för 399, betalade med en 5 hundring, och fick endast 1 krona tillbaka.
Moa: Jag fick för lite pengar tillbaka. Jag ska ha en hundring till
Kassör: Okej....
Tar fram en 500 och ger mej, vaddå kass på räkna..
Moa: Oj, det här blev lite mycket. Jag kan inte ta dej, då får jag dåligt samvete.
Kassör: Okej..
Hon tar då fram en tusenlapp och ger mej, (hon borde seriöst gå någon extrakurs i matte) och vad gör jag då? Jo, jag tar den!
.
En femhundring har jag svårt att ta emot, men en tusenlapp däremot går finnemang! En nolla hit eller dit, liksom?
Sedan möter jag upp min lillasyster och ska just gå mot vårat skepp (??) när vi får höra kaptenen prata om att skicka oss på något läger, så vi flyr! Jag skickar ett sms med bara tanken till våran killkompis, som råkar vara killen jag jobbade med nere i Skåne på praktik, och säger att han ska möta upp oss med ett extra paket nudlar.
Sedan minns jag inget mer, men det kanske är lika bra det...
.
.
.
.
Bild hämtad HÄRifrån

Järnspikar!

Med tanke på hur lite internet har funkar idag är det ett mirakel att jag har något hår kvar på mitt stackars huvud.

Jag ser mej själv som en icke-beroende-av-datorer-person i vanliga fall, men idag var jag tvungen att tänka om. Varje gång min rumpa damp ner i datastolen för att sedan måste hasa upp igen på grund av "anslutningsfel" så virvlade det av svordomar i mitt huvud. Att man kan så många är ju ett mirakel i sej, och det är ju en väldig tur att man kan välja att behålla vissa saker för sej själv.
Tro det eller ej, men mina onda tankar om Comhem har inte tagit upp hela min dag. Nej, jag har både hunnit göra massor av morotspure, hälsat på Johnny och Ida (utan Ida, som är i Malå, men plus Oskar och Jon) med Lillan, ätit glass och nougatsås till middag, slagit in ett paket och gått för att köpa godis bara för att bli påminnd om att jag glömt min väska hos Ida jsg Johnny i mitt tidigare besök där.
Men det kom jag såklart inte på förrän jag plockat min super-påse med godis. Nåja, det vara bara att, diskret, försöka lägga undan påsen igen.

Och nu ska jag gå och sova. Tänk, vad mycket man kan hinna på en dag.


Tävling

Är med och tävlar om ett par färgade linser HÄR och jag tycker verligen att det är min tur att vinna något nu =)


Nytt halsbandPetagram. Ljusets kraftsymbol. Skyddar mot negativa energier och beskyddar.Detta sitter runt min hals i denna stund. Helt och hållet Moa-stil!

Rita Rita Rita


Dock inte helt klar än =)

Fräääs!

Åh, lilltjejen har blivit förkyld.
När hon vaknade och började grymta (jag är vaken nu, ta upp meej) så lät det "snorigt" både när hon andades in och ut. Uuuusch!

Nu, efter hon varit i upprätt läge ett tag, så har det dock lindrats utomordentligt bra. Snoken låter som det ska nu, det vill säga ingenting alls.

Bilden hämtad HÄR

 

 

 


RSS 2.0