Okej

NU är jag frustrerad! Bok 2 är utläst och bok 3 sitter bakom lås och bom tills affärerna öppnar imorgon -mutter-


W O W

Timmy tipsade om en sida med teckningar där han även tyckte jag kunde lägga ut mina bilder. Nu efter jag kollat igenom några kategorier så är mitt svar: No way!
Dom som lagt ut bilder där är VÄLDIGT duktiga! Grymt duktiga! Äckligt duktiga! Upp över öronen duktiga!

Men man blir inspirerad till att rota fram ritblocket iaf!

Bilderna är lånade från www.deviantart.com

...Inte World Of WarCraft WOW, bara WOW!

Älskar verkligen sista bilden... vilken känsla!

Nintendo dosa till övers?

Jag och Min Timmy skulle behöva en Nintendo dosa att låna ett tag. En sån där gammal, fyrkantig som man fick världens fetaste blåsa på fingrarna av om man spelade för länge.

Bilden hämtad HÄRBara låna. Till vad kan jag tyvärr inte tillkännagöra här och nu, för det är en hemlis...

Längre ögonfransar?


Jag är med och tävlar om en produkt som tydligen ska göra ögonfransarna längre på bara en månad?HÄR kan du också vara med och tävla!Coolt om det funkar, mindre coolt om det inte gör det.

Typiskt!

Ännu en gång har jag suttit som trollbunden i soffan i timtal. Klockan har blivit alldeles för mycket, och jag har gått förbi den första "trötthetskänslan" så nu är jag helt och hållet pigg igen. Lycka till att somna före tre inatt -mutter-

Bokmal som man är så är det förstås en ny bok som hållit mej vaken så här alldeles för länge. Denna bok:
och jag säger då bara att det är tur att jag köpte 2:an samtidigt som jag köpte denna, annars hade jag fått gå och lägga mej frustrerad inatt. Nu ska jag istället lägga mej och läsa fortsättningen, tills jag somnar med den i näsan vill säga.
Sussilulll!

Magnetröntgen och bebis-paket

Eftersom det är värdelöst om tider för magnetröntgen här i Umeå så skickade dom oss vidare till Lycksele istället. Helt sjukt hur dåligt man hittar där, (alla mina turer som fylle-chaffis dit har med andra ord inte gjort någon nytta alls) men tillslut hittade vi både till Lasarettet och någonstans att äta.
Vi får vänta en vecka innan Timmys provsvar kommer, men maten fick vi direkt. Det var tur, för jag var hungrig som en Dinosaurie Rex!

Bilden hämtad HÄR


När vi kom hem såg jag till min förtjusning att våran Up-and-Go paket från Pampers hade kommit. Det stod att man skulle skynda att hämta ut paketet eftersom barnen växer så fort att dom snart skulle växa ur leksaken som skulle finnas i.
"Ohh, vad kan det vara för fint", tänkte jag då och skyndade mej att packa ner Lillan i selen och pinnade på allt det gick in till stan.
Stolt som en tupp promenerade jag hemmåt igen med en pampers-kartong rikare, och väl hemma visade det sej att leksaken som "skulle kunna växa ur" mitt barn om jag inte hämtade ut paket var ett par sockar -i stl 25!

Jag vill inte klaga eller så, men vem ger sitt barn ett paket sockar som leksak? Och vad för slags monster-bebis har stl 25 på fötterna när det är knappt ett halvår?

Såja, slutklagat för idag! Och förutom leksaks-tragedin var det faktikst ett riktigt bra paket. Jag tycker Liberos produkter är riktigt bra, och deras Up&Go blöjor kommer jag defenetivt att köpa när vi bajsat ner resten av våra stl 3 blöjor. (Up&Go =stl 4)Men vänta.... något rör sej i kartongen!!


Vad kan det vara??Den som gissar rätt vinner ett bugg!Ridning

Just hemkommen från stallet, och jag ska hoppa i duschen snarast möjligt så inte Timmys kompis får mardrömmar. Håret står åt alla håll, trots mina jätte, jätte, jätte jätte avbitna naglar så finns där under säkert en och annan bajs-smula.
God Morgon

Igår när vi var och fikade hos Jimmy och Karin så fick vi med oss Elmers gå-stol hem då han inte längre behöver den.
Oj, vad tyst det blev nu... Var tvungen att kika vad hon gjorde. Hon sitter alldeles tyst och tok-stirrar på brickan framför. Kanske försöker hon hypnotisera stolen till att åka frammåt istället för bakåt, för bakåt åker hon i en väldig fart när hon väl sprätter med sina små ben.

_______________________

På tal om något helt annat så har jag upptäckt två nästan identiska blåmärken på var sitt av mitt ben, precis på samma ställe. Väldigt skumt
Schhtan

Idag har jag införskaffat mej 2 st nya BH-isar, och det var inte en enda dag för tidigt kan jag lova!
Jag har en fördetta favorit som har varit väldigt smidigt använd den senaste tiden (åren?), och nu är den så sliten att ingen BH alls håller bättre stöd åt rattarna, ungefär.
Jag ska med glädje stycka upp min gamla och slänga (alt bränna) den i soporna.
Buuhuuh

Jag och Timmy har just sett Jakten på Lycka. Usch, vilken deprimerande film. Det var inte förrän strax innan slutet det ordnade upp sej (som vanligt), men man fick verkligen en tankeställare. Man har det riktigt j-vla bra. Mat på bordet, pengar att betala hyra. Ja, allting man tar för givet som långt ifrån alla ens har en bråkdel av.

Nu ska jag dyka in under täcket innan jag blir allt för djup såhär på kvällskvisten. God natt

Bild hämtad HÄR


Flex-Bert

Kom på att förutom alla andra onödiga saker jag kom hem med från Maxi, så haffade jag två reflex-halsband med "namn-skruv" på till mina kära katter. Det är nämligen så att när vi flyttar så ska dom få börja vara ute -vilket jag tror blir väldigt populärt med tanke på alla rymningar dom försökt sej på den sista tiden.
Så för att minimera risken för att bli totalt osynliga i mörkret där ute ska dom altså ha på sej reflexer, och till reflexerna så har jag även köpt varsin namntub (som det tydligen heter) där det står namn, adress och tel nr.

 

Maoui tycktes inte behöva något löjligt reflexband runt halsen....

 

 

 

 

 


Sömntuta

Lillan vaknde inte förrän sju i morse, vilket jag tycker är rimligt med tanke på att hon somnade sju igår kväll.

Jag och lillasyster har just kommit från ICA Maxa. Det ska tydligen bli billigare att handla där. Bah, vilket lurendrejeri! Jag tycker det blir mycket dyrare än vad det var tänkt varenda gång!

Bilden hämtad HÄR

IKEA

Puh! En heldag på IKEA tar verkligen på´en både fysiskt och psysiskt. Jag är helt väck i kroppen och jag funderar starkt på att strunta i både tänderna och smink för att fortast möjligt krypa ner under täcket.

Lillan har skött sej exempariskt idag. Hon söker verkligen kontakt, våran lilla skit, för hon har lett stort eller skrattat åt varenda människa på IKEA. Och idag är det lönhelg, så det säger inte lite! Om hon inte har träningsvärk i skratt-muskeln imorgon då vet jag då inte!
Men det tar på liten att vara tok-glad en hel dag. Hon har legat helt däckad sedan strax över sju, hon vaknade inte ens när vi tog på jamas (pyjamas) och bytte blöja, så vi får se hur morgonpigga vi får lov att bli imorgon =)
(Eh Timmy, du tar henne i morgon va..?)

Annars är jag helt komplett nöjd över dagens inköp. Trots vårat enstaka varv runt i IKEA så hann jag grabba allt jag skulle ha, och lite till -Där ser man! Det gäller att passa på. Näe, jag måste nog ge vika nu. God natt!

FyNd

Idag lufsade jag och lillan runt på stan som sagt. Hon fick tre par nya kalas-brallor och en ny mössa, och jag köpte mina efterlängtade blomkrukor =) För alla blommors egna bästa så ska jag inte ens försöka plantera något i dom, så jag köpte passande i plast istället!

Två av varje färg bestämde jag mej för, så att ingen blir retad eller så...
Lillans nya Pooooooh-mössa
Kalas-brax
Nu sitter båda mamma, lillasyster och min jätte-gravida storasyster i soffan och säger att jag måste komma och titta på Idol, -mutter- jag som har undvikit det så duktigt tills nu..

Bajs väder

När lillan vaknade strax över sex i morse så fick hon komma över till våran säng, och vi båda måste ha somnat om för -VIPS!- så var klockan kvart i sju. Inte så tokigt.

Idag ska jag åka köpa en ny tv-bänk. Nåja ny för oss, i alla fall, (Blocket is the shit) och jag tror jag måste masa ner till stan också, då jag spanat in blomkrukor jag bara måste ha!
Nåja, det är ju trots allt lön-dag.Det första jag ska göra när vi köper hus är att plantera ett sånt här träd! Jag vet inte om man kan göra det när man bos i hyresfastighet....

Fin-middag med Fin-besök

Våran gormémiddag gick som en dans med mycket prat och ännu mer skratt! Som alltid när man träffar gamla barndomskompisar så blir det mycket prat om "den gamla goda tiden", då vi i princip bodde i stallet.
Alla ord som kom ut ut munnen var häst-relaterade, älsklingshästen hade man borstat tre gånger samma dag, men kunde nog uthärda en omgång till =) och man levde verkligen på nudlar!
Nudlar till frukost, nudlar till lunch, nudlar till middag, nudlar till kvällsfika. Varje dag! Vem behöver ombyte, liksom?

Ibland var man förstås tvungen att åka till sitt "andra" hem (dvs riktiga hem, egentligen) för att få i sej riktig mat, som min mamma fint uttryckte det, och man slukade maten fortast möjligt för att få återvända snarast till dom viktigare stall-uppdragen -Träns som ska smörjas, bett som ska kokas och schabrak som ska tvättas. För att inte tala om öronhår som ska trimmas =)
Det var tider det...

Med andra ord var det ett härligt avslut på en väldigt bra dag.


Jag och Timmy har länge pratat om att köpa hus, men dom planerna har vi lagt på is ett tag nu då vi hittat en lägenhet med DRÖMLÄGE!!
100m2 på 4 rum o kök, en kvart ifrån stan. På gården finns swimmingpool, en enorm lekplats, växthus, lusthus, övernattningsdel, hönsgård, kanin stall, litet "vanligt" stall med plats för tre hästar, gym, egen publokal, snikerilokan och en massa, massa barn =) Nämnde jag att det finns båda förskola, dagis och lågstadiet i närheten?

Växthusen


Poolen
Lekpark som bakgård

Hönshus med kaninstall till höger
Från vårat köksfönster


Mini-stallLägenheten ska totalrenoveras, så inga bilder på den ännu. Men idag har vi skrivit kontrakt och valt ut färger till sovrummen. *Tjohooo* Inflyttningen blir så fort den är klar, och vi fått bort våran nuvarnade, förstås.

Här ska raggas flyttningshjälp!!


News

Åh så spännande nyheter jag har!
Jag har bilder till, och ingen tid nu, så det får helt enkelt vänta tills senare. Snart kommer Isabelle med respektive på middag och jag har inte ens bestämt mej för vad det blir.

GoD mOrGoN bLoGgEnHär ser man en av många variationer man kan råka ut för om man lägger sej i blött hår.

Lillan har just käkat gröt på 1 dl följt av 90 ml ersättning, så nu sussar hon nog gott i minst en timme. Nu efter en stunds "egen-tidande" så har jag stickat klart ett par sockar till, så nu ska jag börja med vantarna till =)Det syns inte så bra, men det är i alla fall någon slags fläta mitt fram. Jag gillar dom vita sockarna bättre än dom färgade, tror jag.. vitt är så fint på små-bebisar =)Banken

Usch, bara av att skriva rubriken får mej att sucka tungt. Det är ungefär lika roligt att gå på banken som det är att gå på arbetsförmedligen. Banken + Arbetsförmedligen = Rolighetsgrad 0,00%
Nåja, nu är det gjort nu har både jag och lillan blivit ett sparkonto/pensionssparande rikare. Eller fattigare, rättare sagt.

På banken var det som vanligt packat med folk, och med lillan i bärselen och en snabb titt på turordningstavlan (jag hade nr 210, och det var på 159) beger vi oss ut på fönstershopping istället. Efter jag dreglat över några snygga skjortor på Carlings och dessutom fått syn på mina drömskor (1400:-... Äh, dom var inte såå fina..) beger vi oss åter till banken där jag gnuttar in genom fönstret bara för att se konstatera att dom bara hunnit ynka 4 nummer frammåt. -Mutter och morr-
Eter ytterligare en lång tids fönstershopping där jag riktigt släpat fötterna efter mej för att göra av med några extra minuter så har arbetsmyrorna på banken nu hunnit fram till nr 166...

Jag märker att lillan börjar bli hungrig då hon suger febrilt på sin hand, selen, tutten eller vad som nu kommer i närheten av hennes mun så jag bestämmer mej för att gå hem med henne till Timmy. Jag har ju inte brottom någonstans, tydligen.

Väl inne på banken igen sätter jag mej ner, och efter jag pratat med mamma ett tag tar jag mej ytterligare en titt på turordningstavlan.
"Företag Nr 171
Privat Nr 276"


....vänta nu!


Näe... har jag verkligen... Jo! Det har jag. Hela tiden har jag kollat på nummret längst upp på tavlan utan ens ägnat nummret under någon större tanke. Jag tittar på min lapp igen, "Privat Nr 210". Självklart.

Efter jag tagit ytterligare en lapp, nu med nr 289, tar det inte lång stund innan jag får fixat det jag kom dit för att fixa och jag tänker nog till en extra gång nästa gång jag tycker det tar lång tid på banken nästa gång.

Det enda jag kan säga om mej själv idag är IQ Fiskmås!


Bild

Storkok!

För att neutralisera förra inlägget så kan jag berätta att jag gjort alldeles egen fruktpure idag, för första gången!
Lätt som en plätt var det, och defenetivt något jag kommer att göra fler gånger. Who know, jag kanske skippar burk-maten totalt och börjar ha stor-kok varje söndag!


I alla fall så blev det av hallon och äpplen idag. Så här gjorde jag:

Skala och kärna ur ca 1 kg äpplen, och lägg tillsammans med 1/2 påse osockrade hallon o en kastrull och täck med ca 3/4 del vatten.

(inget vatten ännu)
Små koka i ca 10 minuter, därefter körs alltihopa i en mixer för att utplåna alla spår av klumpar. Ett tips är att kolla en extra gång så att locket sitter som det ska...

Koka därefter ca 5 minuter till. Och Voila! En alldeles släät, förhoppningsvis god, fruktpure som du kan alla ingredienser utantill till
.

Låt kallna och sleva sedan upp lagoma portioner i tex plastmuggar.

Sist men inte minst -förslut! (i mitt fall med plast och tejp, men kom görna med tips på andra sätt)
Tadaaa!
Nu är översta hyllan i frysen full-smäckad med plastmuggar. Med andra ord gör Lillan det bäst i att tycka fruktpuren är riktigt smaskens =)

Om så inte är fallet så kan jag ju säga att den är ganska god även för äldre magar.

Relax...


Whaatup?


IKEA

I helgen ska den kvinnliga sidan av min familj iväg och storhandla på IKEA, och dom undrar då förstås om jag och lillan vill följa med.
Jag känner lite att det är våran plikt att följa med, som kvinnor då. (alt barn) Dessutom börjar det bli på tiden att introducera IKEA för lillan. Och Hööks, förstås!


Dressyrtävling på SURF


Större delen av min eftermiddag har spenderats som kvinnlig "boll-kalle" där jag sprungit mellan domare, kopieringsmaskin och sekretariat med ryttarnas protokoll. Sånt tär på mina stackars ben trots att jag egentligen inte sprang (snarare söndags-promenerade) mellan mina olika stationer.
Faktiskt så turades jag och Lina om att gå vidare med papprerna, så det blev egentligen inte så många turar jag var tvungen att gå, men i och med att min kondition är lika med noll så tär allting på mina ben.
Ja, tilloch med när jag sitter ner.

Jag vet inte riktigt om jag har tillåtelse att lägga ut dom här bilderna på hästar och ryttare, men dom såg alt för upptagna ut för att jag skulle fråga =).
Well, sue me!

Finished

Stickning är nog tamme tusan lite beroendeframkallande! Varje gång jag får en liten stund över så masar jag mej mot soffan och vevar vidare med mina stickpinnar, i skräddarställning förstås!

Babysickar är dock ganska tacksamt att sticka då dom blir klara i en rasande fart. Bara dom två senaste dagarna har jag lyckats veva fram både sockar och matchande små-vantar till.(vantarna väntar dock på att bli igensydda längst ut, och trådarna ska förstås fästas... men sen så.)småvantarJag har fått blodad tand, jag måste göra meeeer!!


SnAcKs

Lillan har kommit på att hon har tår!!

Jag är lite avundsjuk på henne och hennes vighet. Inte för att jag ens skulle komma på tanken att slicka på mina tår, men bara grejen att ha den möjligheten.


En sån dum-burk jag är!

Jag har nu kommit på hur man stickar den fördömda flätan i små-sockarna jag stickar. Jag gjorde något alldeles för krångligt för något alldeles för simpelt, om man säger så.. när jag ändå kommit på hur man gör är det väl lika bra att det tillkommer matchande vantar till?

Bild tillkommer vid ett senare tillfälle.

Va blire för mat?Dessa ligger i ungnen just nu indränkta i soya, vatten och Kickis supergoda kycklingkrydda! När maten kräver så här lite engagemang blir matlagningen plötsligt mycket roligare!Tandläkar´n

Huvva, ännu ett årligt besök hos skräcködlorna avklarat! Efter dom konstaterat att jag inte hade ett enda hål (whaat?) så fick jag bege mej hemmåt igen endast med ett ynka papper där det står att jag rekommenderas att använda tandtråd en gång om dagen och borsta två. Det var det.Bara lite irriterad...

Idag har jag stickat klart ett till par sockar till lillan, och kan härmed plussa på några ecxtra poäng på min Vuxen-barometer.
Dom passar som "foten i socken"(?), kan man säga.
Nu efter jag stickat mitt andra par små-sockar till lillan tänkte jag att jag skulle uppgradera mej lite, ("vanliga" sockar blev vist lite för lätta/långtråkiga) så jag sökte runt och fann dessa:Så UNDERBARA!!

Och nu efter en dags arbete, ungefär hundra "uppslitningar" och ännu fler google-sökningar så sitter jag här med mina stickor utan ens en maska på. Men andra ord gick det åt pip-svängen med dom fördömda flät-strumporna!
"Skam den som ger sej" har varit mitt motto idag, men om jag skulle bli uppmanad att försöka igen av någon harmlös icke-vetande person skulle jag måsta bita mej riktigt hårt i läppen för att inte orsaka någon större olycka... 

Hakuna Matata. Imorgon försöker vi igen! (om humöret tillåter, vill säga)
____________________________________Annars har lillan fått sej ett långt bad idag, mycket skönt tyckte hon.


Nu ska jag och Timmy se film. Han har lovat att jag får välja. Hoppas att han gillar Mamma Mia. Höhö

Helgdag

I morse när jag och lillan klev upp möttes vi av ett fruktansvärt monster som lurade under duken i köket!Hon lurpassar på  något bara hon kan se...Monstret verkade komma undan, för i nästa sekund sladdar Eiya iväg mot vardagsrummet i en väldig fart! Det är allt bra tur att vi har hon som vakar över oss om nätterna, för inget osynligt moster kommer förbi henne!


Lillan undrade nog vad det var som swischade förbi henne gång på gång...


Förutom Eiyas lilla freakshow så har jag även gjort klart dom sista inbjudnings-korten till dopet idag, puh. Timmy och hans pojkvän gick ner på stan för att bland annat köpa en miljon frimärken så dom kan postas fortast möjligt. Nu ska dom väck! =)Stoneface

Jag kom just från en mysig filmstund med både lillasyster och storasyster.

Efter inte så många om och men blev det "The last song", och medans båda av mina två systrar lipade sej igenom 90% av filmen satt jag mest och muttrade över att dom valt just Miley Curus som huvudperson. Hon är inte med bland min 10-i-topp lista, om man säger så. Faktikst så har hon aldrig ens varit i närheten av ens en nomination.. Hennes långa, tjocka underbara hår och slanka figur fick mej att blänga igenom filmen istället för att riktigt se vad den handlade om, ungefär.

Men istället för att purkna ihop fullständigt har jag nu bestämt mej för att damma av den gamla träningsmaskinen som står gömd i garderoben, om jag blir ritkigt desperat kanske tilll och med löpar-skorna rotas fram dom med.

Här ska bli andra bullar!

Mitt nya träningsschema börjar inte förrän i morgon, så jag kan med gott samvete äta resten av godispåsen ikväll.
God natt!

Va blire för mat?


Ikväll kommer Emil och Sandra över på middag, som enligt mitt tycke verkligen var på tiden! Vi har umgåtts på tok alldeles för lite den senaste tiden.

Med andra ord så har jag stått i köket i timtal (höhö) för att förbereda den perfekta middagen, men nu är jag färdig. Blev det tacos? Pizza? Kött/potatis? Fiskpinnar? Makaroner? Ärtsoppa? (det sistnämda skulle jag dock kräva en ordentlig summa pengar för att stoppa i mej)


Nej, det blev Smörgåstårta!
Se, ett sånt Master-Piece!


Är det inte middag snart?

Hurrgattaah


Nu när solen skiner blir jag lite mer imponerad av vädret än vad jag var i morse, då gatan nedanför nästan var täckt av askgrå timma. Det är ett tydligt tecken på att man kliver upp alldeles, alldeles för tidigt. Eller att det går mot kyligare tider, möjligtvis, med tanke på att klockan faktikst var runt sju.

Idag är scheemat fullspäckat av roligheter!
Kl 1 har jag och lillan babysång som sedan följs av någon slags "föräldragrupp-träff". Det ska bli intressant.
Eftersom lillan inte har någon talan ännu så skippade vi förra träffen eftersom både jag och Timmy inte kände att vi "klickade" med någon av de andra i våran grupp, men nu känner jag att det ska bli lite kul att höra och se hur det gått för alla.

Efter det (eller möjligtvis före) ska jag hinna gå på stan en sväng med kusin-vitamin Vanessa. Dock blir det nog mest fönstershopping för min del då ekomonin säger att vi har bättre saker att lägga våran förmögenhet på.

Sist men inte minst så är det ju tisdag idag, vilket betyder några värdefulla timmar i stallet för Moa, och hemma kväll för resten av våran trio.
För övrigt så har jag blivit en äkta hemmafru som tillbringar mina kvällar med att sticka ragg-sockar i mini-format och dricka honungste, när inte playstationet skriker efter uppmärksamhet, vill säga.

Bert-Man!

Jag ska be om att få tala om för alla att det inte är ett dugg lätt att blogga, eller sitta vid datorn över huvud taget, när man har en alldeles för gosig kisse-mjao som försöker stjäla lite uppmärksamhet samtidigt.
Eftersom hon är en liten kisse som gärna vill ha ögonkontakt när man kelar med henne så duger inte knäet att ligga på. Neej, hon hoppar upp på datorbordet och lägger sej -pladdask- rakt ner över båda tangentbordet och musen och kurrar på högvarv vare sej man klappar henne eller ej.
Att hon inte är i minste laget talar väl för sej själv.

I alla fall så har jag fått hem en hel hög med bodysar tll vrakpris idag, då min kära mamma var så vänlig att tala om för mej att Coop hade någons slags utförsäljning, och 10:- per body är inget jag rynkar näsan åt. Någon gick för 20:-, dock är även det överkomligt =)Lillan växer så det knakar i taket, nästan. Det är inte bara en gång man tittat på en body, och tänkt "Oj, den här är nog aalldeles för stor.." och när man krängt på henne den visar det säg att den nog inte var så stor. Jag måste nog bli mera vän med mitt ögonmått, tror jag.

Våran glada lilla tjej! Hennes skratt smittar värre än vinterkräk-sjukan <3

__________________________________RSS 2.0