Bara så att alla vet

Stasha ryms i soffan. Hon gör det! Bara så att alla vet...

Tillbaka från en långpromenad i vårsolen

Herrejävlar, vad jag njuter av våra dagliga promenader nu. Blå himmel, strålande sol, en glad lillskrutt och nu dessutom en vovve som skuttar glatt vid min sida. Vad mera kan man begära?
Nu har jag ju inte riktigt fått erfara dom regninga dagarna som "hundlånare" än, men vad gör lite regn? Om man bortser från den berömda "blöta-hund" doften så kan man ju ta tillfället i akt att få en gratis hunddusch, bara att ta ut schampoot och börja skrubba.
Vi träffade på Bambi och hans mamma när vi var ute. Dom var dock aningen blyga då dom fått syn på oss och sprang fort som attan tillbaka in till skogen och tryggheten igen, men en lite skymt fick vi oss. Stacha ville nog ha mer än så, är jag rädd. =)
PÅ tal om Bambi är det ganska fascinerande att han föds som ett rådjur men växer fort upp till en ståtlig kronhjort. Disneymagin är verkligen magisk.

Er önskan är min lag

Det var endel som var intresserade av hur jag gjort Rainbow-cupcakesen till lillans 2:a 1års kalas =) Sanningen är den att jag "snodde" receptet från en annan tjej. Den här tjejen. Fast å andra sidan så vet jag inte en endaste person som knåpar ihop recepts höftandes själv. Dom kommer vanligast ursprungligen från någon receptbok.
I alla fall.
Muffins:
100 g smör
1,5 dl strö
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vete
Frosting:
100 g naturell philadelphiaost
50 g rumstemp smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
.
Dubbla recepten om du använder riktiga muffinsformar!
.
Rosa = röd karamellfärg
Orange = gul och röd karamellfärg
Grön = gul och grön karamellfärg
Blå = endast blå färg
Lila = röd och blå färg
Gul = gul färg
Häll en pjött av varje färg i varje muffins (ungefär halva formen) Grädda 200ºC i 10-15 minuter. Voila!
.
(Bilderna nedan är lånade av google)

Promenad och fika i vårsolen=Godkänt!


Dubbel-besök vi har

Dagarna går i en hej-dundrande fart. Plötligt är både Påsken och lillans 1:års dag förbi och redan är det nästan  en vecka sedan min stackars blogg fick en uppdatering.
Lillan och Ramona begav sej just ut i sandlådan, så nu passar jag på!
Lillan är redo för ute-lek!

Timmys syster Ramona har som sagt varit på visit sedan i Måndags då vi återvände till Flukris med (tro det eller ej) ännu ett släptåg -Borzoitiken Anastacia, alias Stacha.
Hon bor hos oss på obestämd tid då jag tyckte våran lägenhet var alldeles för hundlös, och snäll som Johanna är så lånade hon snällt ut en av hennes hundra hundar till mej =)
Stacha är verkligen hur lugn och fin som helst! Hon behandlar lillan som om hon vore gjord av glas och nästan smyger förbi henne =) och trots hennes meterlånga ben (och nos =D) så märker man knappt av henne. Ja, förutom när hon leker knähund förstås. Hon är inte riktgit så liten som hon verkar tro! *Myys*
Perfekt Fit!
Trots sin låga rang på Prio-listan har även bilen fått sej en genomgång båda utvändigt och invändigt. Tänka sej att det döljdes en fin blå-färg under all smuts, jag som alltid trott att den skulle vara sådär brundaskig. Konstigt.
Vi har grillat korv i solen (lillan föredrar dom dock råa)...
...och motionerat kusin Noel.
Bakat rainbow-cupcakes...
...och bjudit till ännu ett 1-års kalas!
Prins Noel och Prinsessan Luna♥
Det var väl typ allt, tror jag.
Nu ska jag joina mitt lilla troll och Ramona-tanten ute!

Pjuh!Lilla gumman, när blev du så stor?
Det känns som om det bara var igår som vi kom hem med dej från BB och du vägde hälften så mycket som du gör nu. Medan du spenderade dagarna med att sova och äta så tyckte vi plötsligt att dagarna blivit för korta! Dom första dygnen kan jag räkna mina sovtimmar på en hand, men vi kunde helt enkelt inte stirra oss less på dej, och det kan vi fortfarande inte.  
Vi bytte plikttroget blöja varje gång du vaknade eller ville ha mat, och det var inte bara en gång som en "tom" blöja kastades och ersattes med en ny. Annat är det nu då blöjan hänger till knäskålarna innan den kanske måste bytas. Haha.

Ditt första år har präglat våra hjärtan med helt underbara minnen som vi kommer att behålla resten av livet och vi är så otroligt tacksamma över att du finns i våra liv ♥ Mamma och Pappa Älskar Dej! ♥


Lillan och gammel-farfar Stig

paketöppning!

Maya assisterade

Visar upp sitt sandlåds-kit

Födelsedagsbarnen!Vad tusan är såpbubblor för nåt?!Presenter lillan fick:
Käpphäst, dock-babysitter, asfaltkritor och såpbubblor av mormor och morfar
Tunnel och sandlåds-kit av mamma och pappa
Dockvagn, docka och bil av Maya, Jonas, Kim, Anneli, Ida, Johnny, gammelfarmor och gammelfarfar

Perfekt Fit!


Tack för alla fins Presenter♥


Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller världens finste Luna 1 år och världens bästaste lillasyster 20 år! Med andra ord så har vi massor att göra!


Dags att packa, kanske.

Lillan sitter för tillfället och testar djupet på mina ögonglober och jag försöker få ner några vettiga rader skrattandes och med en hand. Det är klurigt det.
I alla fall, efter en hel halv-dag med Jennifer, Kevin och lilla Catalina så är vi nog båda lite slut i kroppen, och att packa till en Påsk-helg i mitt gamla barna-hem kändes som världens största projekt. Jag väntar nog ett tag till, vi ska ju inte åka förns om minst två timmar och alla vet ju att ju längre man skjuter på det -ju lättare går det att packa!
Jaa...? Ju tidigare man börjar, ju fler saker som man "kanske" behöver kommer med, vilket alltid slutar med att vi har packning för två veckor när vi egentligen bara ska vara borta två, tre dagar. Men däremot om man försöker att packa in i det sista så haffar man bara saker som verkligen behövs och kommer att användas! (knackar mej på huvudet) -Man är ju inte dum, inte. Jag ska bara försöka ignorera den lilla rösten i bakhuvudet som säger att vi kommer att glömma något.
Åter till idag-dagen. Först promenerade vi till Jennifer för husinspektion och fika. Lillan och Kevin bekantade sej relativt snabbt och turades sedan om att sparka Kevins fotboll och hans stora ballong. Lillan beslagtog hans matstol när det var lunchdags, och jag tror nästan han blev lite butter över det för han vägrade sedan att äta en endaste tugga =) Haha. Söt.
Det var även roligt att träffa Jennifer igen! Trots att vi bott i samma stad i flera år har vi inte sett skymten av varandra sedan 9:an, men förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Det ska bli riktigt kul att ha någon man känner (eller lär känna) här i Flurkis. Dubbelt så kul när det inte är många månader mellan små-trollen heller.
Swisch! Lillan åker rutchkana. Mamma assisterar för säkerhetsskull!
Hupp!
Moster Maya och Jonas kom förbi
Gung, Gungeligung!
Gung, Gungeligung!
Söta Kevin var förstås också med!

Fullt ös, medvetslös

I morse överaskade vi pappa Timmy med färdiglagad frukost sådär på morgonkvisten! Inte på sängen dock, utan bättre opp -på bordet i köket. Ägg/bacon mackor och Oboý, vad kan slå det?
Efter Timmy lastat i sej frukosten brassade vi iväg till Beijer där jag också hoppade av och gick sedan hela långa vägen in till stan medans lillan sov sin förmiddagslur, och sedan skjutsade Mayas Jonas oss till BVC när det nalkades 1-års "kontroll" (hej, världens längsta mening).
¨
Kontrollen gick bra. Lillan satt och skrattade och klappade händerna istället för att visa varken sitt pincett-grepp eller att hon faktikst kan klappa ihop två klossar, haha. Istället visade hon sina skills i det Svenska språket och både "Där", "lampa", "pappa" och "Ksch ksch" kom fram.
Sprutorna gick också vägen. När "den onda" sprutan var klar grät hon stora krokodiltårar medans hon argt tuggade på sitt rån utan smör. Det gjorde ont i lilla mammahjärtat att se när hon fick ont, men som tur var gick det över ganska så fort.
Vi stannade kvar på Öppna förskolan (det är typ dörr i dörr) i lite mer än två timmar och jag har nog aldrig sett henne ha så roligt! Fullt ös hela tiden och hon hittade många roliga vänner. Tyvärr togs inte någon kamera med, men vi kommer absolut att åka dit fler gånger!
Lillan däckade i sängen när vi kom hem och har nu sovit drygt en halvtimma, och det är nog lika länge kvar innan hon vaknar så jag tror jag också ska passa på att ta en liten siesta. Jag var ju trots allt också på Öppna föris!

Till mitt Bibliotek

1.  Stormen vaknar (Sagan om Drakens återkomst del 10) av Robert Jordan
2.  Fursten av Kaos (Sagan om Drakens återkomst del 11) av Robert Jordan
3.  Svarta tornet (Sagan om Drakens återkomst del 12) av Robert Jordan
4.  Vindarnas skål (Sagan om Drakens återkomst del 13) av Robert Jordan
5.  Knivarnas väg (Sagan om Drakens återkomst del 15) av Robert Jordan
6.  Järnets tid (Sagan om Drakens återkomst del 16) av Robert Jordan
7.  Vinterns hjärta (Sagan om Drakens återkomst del 17) av Robert Jordan
8.  Tar Valons fånge (Sagan om Drakens återkomst del 21) av Robert Jordan
9.  Törst av Richelle Mead
10. Fruset blod av Richelle Mead
11. Skuggkysst av Richelle Mead
12. Löftet av Richelle Mead
13. Andens kraft av Richelle Mead
14. Frost av Maggie Stiefvater
15. Feber av Maggie Stiefvater
16. Jag saknar dej, jag saknar dej! av Peter Pohl
17. Linas kvällsbok 1 & 2 av Emma Hamberg
18. The dirt av Neil Strauss
19. Upprorsänglar av Libba Bray
20. Längtans rike av Libba Bray
21. I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell
22. Det fattas en tärning av Johanna Thydell
23. Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell
24. Innan jag dör av Jenny Downham
25. Förlorad ängel av Becce Fitzpatrick
26. Bränd av P.C. Cast, Kristin Cast
27. En flickfotografs bekännelser av Bingo Remer


Så... om någon känner för att köpa mej en bok =)

Va blire för mat?

Min förhoppningsvis supersmarriga ost-och-skink paj befinner sej just nu i ugnen och både jag och Timmy håller på att svälta ihjäl medans lillan både är mätt och nöjd. Hon har alltbra tur hon.
Jag kikade runt på lite bilder tidigare idag (mina dagar är sååå fullbokade nu för tiden) och jag insåg att vi nästan inte har några bilden på "Lillan 11 månader", så idag har vi tagit tag i det lite. Usch, vad jag ångrar att jag inte läste hela instruktionsboken till kameran. Eller ens öppnade den...

Det blåser och susar i Flurkis idag

Lillan har just lagt sej för sin förmiddagslur och jag planerar att titta lite på O.C medans. Jag skulle ungefär kunna döda för att få Seth Cohens (Adam Brody) tunga! Altså inte tungan i sej då utan hans alltid så klockrena kommentarer.
-Rraawwrr, han skulle inte bli nedknuffad från våran säng varken av mej eller Timmy. Jag har frågat.
Det är många som frågat vad lillan önskar sej i sin allra första 1-års födelsedag, och jag har väl inget annat val än att vidareförmedla hennes önskningar.
För det första önskar hon sej en häst. Inte en sån där löjlig låtsashäst, utan en riktig. Hon satt och pekade ut hästar på blocket igår, och jag fick nästan hota med majskroks-indrag innan hon äntligen gick och lade sej.
För det andra har hon gått och mumlat om en OnePiece i stl Small i nästan tre veckor nu. Jag vet inte varför hon vill ha en sån stor nu, man jag antar att jag kan offra mej och använda in den åt henne tills den passar..
och för det tredje så tror jag att hon önskar sej pengar. Sisådär en miljon. Det är vad hon pratat om i sömnen i alla fall.
Sedan har hon inte önskar sej något mer.

Slutvé

Huja, jag är helt slut i både huvudet och kroppen efter en heldag av sjå som började strax efter fem i morse. Lillan tyckte tydligen det var morgon då, och jag måste bara tillägga att vi fortfarande är lite oense i den punkten...
I alla fall så har älsklings-Timmy plågats av tandvärk hela natten, och han måste ha haft förskräckligt ont för jag har aldrig sett honom som jag såg honom idag. Man kan nästan se spår i golvet efter hans vankande fram och tillbaka, fram och tillbaka och hans fina ansikte såg helt plågat ut... Lilla hjärtat ♥ Det blev i alla fall akut till tandläkaren (varför kalla det akut när han fick vänta 5 1/2 h efter vi ringt innan han fick tid?) och då passade vi även på att ta tillbaka lite förlorad tid i min fönstershopping.
Jag ringde även ut Lina till stan då jag hade i tanke att köpa (billiga) krukor till mina blomfrön och kände att jag behövde lite tips, råd och kvinnligt sällskap. Krukorna kommer förmodligen att agera blom-kyrkogård, men dom är fina i alla fall...
Nä, nu är det grillning på schemat!
Jag bjuder på en gammal random bild på jag och älskligen. Det blev så tomt annars

Moa goes The Hulk!

Jag känner i alla fall att det är på tiden att jag ger en förklaring till mitt -nästan-Hulken beteende igår. Altså, jag och lillan var då ute på vår dagliga promenad. Solen sken, fåglarna kvittrade och blommorna blommade. Typ. När vi precis gått förbi ett dagis så ser jag en tjej/kvinna/tant/hagga som just håller på att släppa ut två hästar i hagen. Ena hästen leder hon och den andra springer lös. Vi står altså ca 15-20 meter bort då hästen hon leder skyggar för barnvagnen, vilket resulterar i att hästen som springer lös också sprätter till lite och börjar springa som en galning kors och tvärs över och längst vägen. Så, inget konstigt än så länge -förutom den lilla detaljen att hon låter en häst springa lös brevid ett dagis, men det bortser vi ifrån för tillfället.
Det jag verkligen reagerade på var hur hon hanterade den andra hästen, dvs hästen i grimskaft. Efter han skyggat stannar han och vänder sej om för att ta en titt på oss, och hans "ledare" börjar plötsligt rycka och slita som en galning i grimskaftet samtidigt som hon använder halva grimskaftet som en piska och snärtar den stackars hästen upprepade gånger på hals och huvud (huvud!!) samtidigt som hon skriker saker som "Ärú helt jävla dum i huve!!", "Hästjävel" osv.
Den stackars hästens ögon rullade av skräck när han förtvivlat sprang runt henne för att komma undan, och så höll dom på hela vägen in i hagen (jag skulle tippa dryga 100 meter). Han fick inte en enda chans att lugna ner sej då hon hela tiden skrek, slog och sparkade, och när han försökte komma undan verkade hon ta det som "olydnad" och fortsatte, och fortsatte...
När hon väl fått in båda hästarna i hagen trampar hon iväg mot stallet igen, och det var nära att jag skulle fortsätta i motsatt rikting med det gick bara inte. Såhär får det fan inte gå till!, mins jag att jag tänkte medans mitt inre kokade. Åhhh!
Jag minns inte så mycket av våran konversation, men lite fick jag nog sagt...
Bland annat frågade jag henne hur hon kunde låta en häst springa lös på vägen brevid ett dagis och hur hon kunde behandla sin häst på det sättet hon nyss gjort, för det är absolut inte okej tycket jag. Tydligen brukar hon låta ena hästen gå lös till hagen för "han brukar gå diiirekt till hagen", och den andra ville hon bara sätta respekt i då hon tyckte att han nästan klampat rätt över henne då han skyggat.
Vist, okej. Det köper jag. Men det finns andra sätt att vinna en hästs respekt och förtroende på, och det sa jag till henne. Förmodligen med en väldigt irriternade, arg och ljuv stämma. Hon fick också fram att hon tyckte människor som använde piska och spön var vidervärdiga och att hon minsann aldrig red med varken sporrar eller spön, men jag ser ingen skillnad på hennes användning av grimskaftet motför ett spö. Det sa jag också till henne. Detta också med en mycket sammanbiten min.
Vi fortsatte i alla fall våran trevliga konversation ett bra tag, och hon fick in både den ena bortförklaringen efter den andra innan hon plötsligt var tvungen att åka iväg till jobbet. (Bah!)
När jag gick förbi hagen igen flåsade hästen H fortfarande och travade uppspelt. Såhär ska det fan inte gå till!  Bilderna då hon använder grimskaftet som piska på huvdet och halsen har verkligen naglat sej fast på min näthinna och jag kan inte fatta hur man kan förlora kontrollen sådär. Usch.

Haha jag döör

Jag satt nyss och kollade på Nyheterna (vist vann ske-å igår? vist? vist?) när jag hör lillan kommer rusande från köket, och hela tiden hörs hennes skrovliga "Aaahhh", "Aaahhh", Aaaaahhh".
Vad har hon nu hittat på, tänker jag och börjar gå henne till mötes. Jag hinner bara ut till "korridoren" när jag möts av ett läskigt grod-monster som genast vänder på klacken och rusar in till köket igen=) (Det var bara ren flyt att kameran låg brevid mej på högtalaren)
Man är tydligen fin om man har något på huvudet, för om man frågar henne om hon ska bli fin så grabbar hon tag i närmaste klädesplagg och trär det på skallen =) På något vänster hade hon i alla fall lyckats trä skötbords-underlägget över huvudet, och det passade ju alldeles ypperligt med den lilla "fickan" längst upp.

Pissed off!

Om jag hade varit Bruce Banner idag hade jag sprungit runt som Hulken och slämt slag på dom stackars Flurkisborna. Usch, vissa människor borde tamme tusan inte ha djur... Jag förvånade mej själv lite (och henne) när jag gick fram och frågade vad fan hon höll på med?!
Nu ska jag lugna ner mej aningen, för jag ska brassa iväg med bilen och köpa torsdags-pizza =) Förklaring för ovan kommer senare.
-morr-
På våran dagliga 1,5 timmes promenad idag gick vi som vanligt förbi hästarna, och jag har gått och blivit aningen förlälskad i denna skönhet. Tyvärr sitter världens vackraste huvud lite malplacerad på en alldeles för grov kropp.

Jag ska måla hela världen lilla mammaaa

och jag börjar lite smått med ett hus. Eiya och Maouis hus.
Som bekant ska dom snart släppas lösa i den stora världen utanför våra lägenhetsdörrar, och jag börjar snart bli fattig på ursäkter för att fortfarande hålla dom inomhus. Mina "krav" var att det skulle byggas en ramp från balkongtrappan (den börjar inte direkt från marken utan ca 150 cm upp) ner till marken och att dom skulle få sej ett vind/regn skydd för dagar dom vill in genom en stängd dörr.
I förrgår kom älsklingsTimmy hem med en klargjord ramp (med klösbräda-material på) och igår kom han hem med delar av deras hus, så det var bara för mej att skruva ihop delarna och bege mej ner i källar´n för målning. Rött med vita knutar fick dom, precis som vi ha....... vänta lite nu! Vi bor ju för bövelen i ett GULT hus med vita knutar. Åhhh... frågan är nu då om jag ska  låta dom få ett rött hus eller om det ska matchas med vårt? Vilka problem man har...
Fiskningen i helgen gick inte över förväntan. Töck töck. Nog fick vi fisk alltid, och alla mätte dom säkert 10 cm (!), och sammanlagt fick jag ihop 950 tunga gram. Timmy vann syskontävlingen med hela 1800 gram och jag vill mer än gärna säga att jag skulle slagit honom med fisklängder om jag fortsatt pimplingen till slutskottet, men då skulle jag nog ljuga. Han satt nämligen och drog upp firre efter firre efter firre, och när han drog upp sin typ 10:e hade jag fortfarande inte fått ett napp. Hur var det nu, skulle kroken synas eller inte? Hur många varv ska man rulla upp efter bottennapp? Varför "rycker" man i linan på vintern med inte på sommaren? Har maggot känslor? Vart ska all fisk sedan? Vart är all stor fisk? Finns det fisk åt alla?
Frågorna var oändliga...
Lillan hjälper pappa Timmy till vinst!
Jag och lillan provar Josefs rääser-skoter. Wrom Wrom!
Josef och lillan

Resten av helgen spenderade i alla fall lillan busandes med tre av sina en miljon kusiner, och hon somnade utmattad varende kväll! Jag försökte ta några kort, men det är inte lätt att få med alla tre på samma kort när dom befinner sej i olika delar av Moräng-huset. Dom korta snuttar dom faktikst kramades, pussades eller gosade så var jag för upptagen med att lägga huvudet på sned och sucka istället för att slita fram kameran och faktikst ta ett kort. Nåja, här kommer några iaf.
Farmor/mormor Kicki med tre troll
Flask-gänget
Elsa och lillan innan läggdags.
Fastermys med Diana
Här ska badas! Tyckte i alla fall Elsa och August...
Hmm... kanske jag ska hoppa i... maka lite på dej, August!
Elsa ser inte alltför nöjd ut över omplaceringen.
Jag ser... jag ser... jag ser i kors
Vi avslutade helgen med att lämna ett stort kärlekstecken på gräsmattan framför huset. Timmy backade bara till bilen för avfärd, och då upptäckte jag det att däcken på något klurigt vänster hade format två stycken stora, nästan, helt perfekta hjärtan♥
Hur coolt?

Packade

Sådärja! Efter vad som känns som ett evigt stökande och bökande har vi nog fått med oss allting vi behöver för en helg längre upp i Norr, närmare bestämt Moräng. Den beryktade pimpeltävlingen äger rum där i helgen, men den bojkottar vi och kör istället en invärtes tävling med Timmys familj. Jag ska kicka allas ass!
Bilden lånad HÄRifrån
På tal om pimpling så kom jag just på att jag måste packa ner pimpelspööna, det skulle typiskt om vi skulle glömma dom. Typiskt, men så Moalike.
Så nu har vi nog allt.

Lillans garderob är bra nog mycket grymmare än min

Vi har spenderat mysigaste dagen inne i stan med Sandra och lilla Elis idag. Timmy började inte jobba förns två, så vi passade på att njuta lite av solen och haffa lite nya kläder till lillan. Röda lappar var det gott om, och det passade oss ypperligt! (Vem kan säga nej till 49,50:-?)
Då den rosa färgen lyst med sin närvaro i hennes garderob ett tag så kände jag att vi var tvugna att göra något drastiskt, sååå så här ser det ut om mamma Moa får bestämma:

Jeansen får dagens 10:a då dom var hur fräcka som helst och satt som gjutet på hennes lilla schåål. Lagom långa var dom också, bara lite för långa.
Efter vi (jag, sandra och småttingarna) skickat iväg Timmy till jobbet så gick vi en tuff promenad på nästan två timmar (!!) för att sedan avnjuta en god filtallrik med musli och mackor (mackorna för sej). Väldigt behövligt.
Efter kraft-påfyllningen tjuvade jag lilla Elis lite och hon fick bara tillbaka honom när han verkligen behövde äta =) Lillan tjoade på som vanligt, och med Sandra i hälarna så var deras lägenhet väldigt snabbt väldigt barnsäker!

Här behövs ingen MTV

Nu är vi inomhus igen efter en timmes rask promenad följt av en timmes utomhusvistelse i det underbara vädret. Jäklar vad trött man blir!
Lillan har hämtat säkert två nävar småsten åt mej, och när hon inte gjorde det eller tittade på dagisbarnen som lekte så ville hon gärna provsmaka gruset lite också. Ingen höjdare tyckte hennes mamma som sprang efter henne som en ennan hönsmamma, men hon måste ju rymma lite mat där också.
Sooooolsken! (galonisarna och tutten är egentligen knallröda)
Lillan har för övrigt lärt sej hur man spelar på munspelet idag, tidigare har hon bara sugit på det men nu får hon vackra toner i båda inblåsning och utblåsning. Är det kanske en nästa Bob Dylan vi har under taket?

-mutter-

Jag kan säga såhär, att om jag planterar blomfröna som jag var så stolt över att ha köpt igår så kommer dom tillsammans att bilda en meterhög mur runt om -Vilket i och för sej skulle vara ganska nice, men inte riktigt vad jag hade tönkte mej.

SådärJAAA

Inte någon jättestor märkbar skillnad kanske, men det var verkligen på tiden att det gjordes! Armén som dammråttorna byggde skulle vilken sekund som helst bli klar och förinta oss som blomflugor.
På tal om blommor så ska jag ge mina händer ännu en chans att bli gröna. Min plan är att sätta upp blomrälsar (vad heter det??) runt hela balkongen, och i dom ska inte bara blommor frodas -utan också jordgubbar och hallon. I växthuset som finns bakom huset ska jag även ge morötter, sallad och tomater en chans att mata oss gratis.
Mitt första blomfrö-köp ever. Bara 3,50:- styck!

Pryl-hyllan

Det var inte bara lite skönt när jag öppnade ögonen i morse och såg att klockan var halv nio. Tack älskling! I needed that.
Nu är jag i toppform igen och jag tänkte ge hyllan i vardagsrummet en riktigt omgång! Den stackaren har blivit lite av en "pryl-hylla" där man lägger av sej lite av varje på, och dessutom har den inte blivit dammtorkad sedan vi flyttade hit.
Nu ska detta genst åtgårdas!

Vad var det jag sa

Då var man tillbaka i Flurkis igen efter nästan 1,5 vecka hemma hos mamma. Där är nog ganska lungt och tyst nu utan en liten Luna som kutar runt och pratar och en liten Noel som skrattar och gnäller =) Kanske det är lite skönt också på ett litet hörn? Nej, tomt och tråkigt, om man frågar mamma i alla fall!
När vi tittade på all packning i morse så såg det ut att behövas tre bilar för att rymma allting (vist är det konstigt, man åker alltid iväg med mer saker än man hade när man kom?) och jag fick nästan övertala Ida att ens prova packa i allting. Hon och mamma började nämligt prata om att dumpa mej och lillan tills pappa kom hem så han skulle kunna köra oss mot Umeå och mötas av Timmy, men jag tyckte inte det var någon bra idé! Mitt inre öga såg nämligen att vi absolut skulle rymma allting i bilen, och det som såg så omöjligt ut från början slutade med att det till och med fanns lite rum över. Vi skulle lätt rymma ett mjukidjur till i alla fall! Kanske har man fått lite av pappa Leifs packningsförmåga? =)
Jag ville så gärna räcka ut tungan och säga "vad var det jag sa?", men jag avstog från båda delarna och nöjde mej istället med att klappa mej på axeln lite. Sorgligt, va?
Väl hemma möttes vi i alla fall av världens sötaste och gladaste Timmy, och han blev ännu sötare när jag såg att han städat lägenheten innan vi kom hem. Sånt tokgillas! En annan som blev glad åt att komma hem var lillan. Hon sprang efter katterna och tjöt hur länge som helst, haha. Sötonge! Nu sover hon i alla fall, och jag och Timmy ska ta igen lite förlorad tid. Närmare bestämt en hel vecka!
Nu har han fått göra vad han vill hela veckan, så jag tänkte tvinga honom att se Harry Potter med mej, och för att få honom lite mindre motvillig ska här även mutas med chips, dipp och godisch. Wisch me luck!
Jag har ingen som helst ork till att leta fram kameran och ladda upp bilder, så jag bjuder på en gamm-gamm istället. Den till höger är jag, och den andra är Timmy.

da da da da da


Senvägar och genvägar

Jag funderar starkt på att byta mitt mellananmn till "Hurtig". Eller varför inte efternamnet? Moa Hurtig. Vad hurtigt det låter. Hurt, hurt, hurt, hurt.

Jag och lillan har i alla fall varit på en 1,5 h lång prommis runt i byn idag. Mammas gamla manchestervagn hade vi också. En jättefin vinröd retorvagn med hjul som var minst sagt olämpliga för årstiden, små och smala. Jag tror det skulle rulla bra nog mycket bättre  sommarföre =)
När vi kom tillbaka till Rönnbärs möttes jag (lillan sov fortfarande) av en lapp på ytterdörren där det stog att dom befann sej på baksidan, och på baksidan vi for och spenderade dryga timman med att grilla korv, dra småbarnen i pulka och dricka coca cola. Namnam! Snö som tidigare varit lillans delikatess fortsatte sin succe, speciellt då hon kom på hur lättillgångligt det var åkandes i pulkan. Bara man stoppar ned handsken i marken kommer det upp med ett helt berg av go-heter. Lätt som en plätt!


Moster Ida och Luna, mormor och Noel.


Mor och dotter smuttar cocaDå går vi dåå....


Jag och Johnny tog genvägen bakom huset, och alla vet väl vad man säger om genvägar..?


Igår efter lillan somnat begav jag mej till Linn där jag, hon och VP åt alldeles för mycket godis och såg Tangled. Andra gången för mej och första gången för resterande. Disney har lyckts ännu en gång! 


Sonador

Jag och en kompis sitter på någon slags pub runt ett runt, stort bord. I famnen har jag lilla Eiya, och hon ligger som vanligt och kurrar som ett jetplan, totalt ofokuserad på allt folk runt oss.
Plötslig kommer det fram tre stycken killar, och den ena frågar om han får ta ett kort på mej och katten. -Givetvis får ni det, säger jag och håller upp henne över huvudet på mej?
"Sådärja", säger den ena. "Nu har vi tillräckligt med bevis för att få avliva henne. Ni har gjort min pappa jättesjuk". Sedan går de uppför trappen med mej hack i häl, och en efter en knackar jag på axeln för att sedan, när dom vänder sej om, slå bort näsan för dom.
Inte in, utan bort! Näsor flög i luften som myggor på sommaren.

Detta var altså en dröm. Tack och lov.

RSS 2.0