Irritationsnivån är hög

Altså va??!
Nu blir jag fan lite irriterad.
Tidigare idag var jag ju som sagt in en sväng till stan där jag bland annat fixade ny internetdosa (en sån där stor fick jag, som jag inte borde kunna slasa bort), och nu när jag tänkte inviga den så säger den att jag slår fel kod. WTF? Slår koden igen och en tredje gång, sedan låser den sej. Väldigt konstigt med tanke på att jag slog den inte mindre än två gånger när jag skulle välja kod.
Inte lätt att logga in på SWEDBANK med låst dosa, så ja, jag måste väl köra in en gång till då.
-En hel drös med fula svordomar-

Töck töck töck

.

Timmy the huge klantskalle, har lyckats spärra min internetdosa.
Är det den sista idag?
Ska räkningarna betalas senast idag?
Behöver man verkligen någon löjlig internetdosa?
Svar: Ja gånger tre.
"@£€§0/{]\€%
Bara att bege sej in till stan då... Undra om man får en ny gratis om man skyller allt på sin pojkvän? Isåfall vill jag ha en sån där Stor internetdosa som mamma har, den tappar man i alla fall inte bort. Eller blandar ihop med klantskallens. Det blir helt klart en sån.
Jag ska även passa på att springa in någonstans där dom kan ha hästgummiband och köpa såna med rosett på. Lillan vill inte ha ett vanligt tråkigt, svart gummiband.
Det sa hon.
Bilden hämtad HÄRifrån

Schååle

Den senaste tiden har lillans rumpa invarderats av små röda prickar som, trots insmörjning avZinksalva, bara blev värre och värre. Dom röda prickarna förökade sej och utvecklade rådnad och eksemliknande utslag som dessutom verkade svida (!), usch usch.
Vi gissade på blöjeksem och fick det bekräftat när vi gjorde ett besök på BVC där vi även fick en salva som skulle hjälpa. Det gjorde den inte. Inte nämnvärt i alla fall.
Okej, den klarade utrotningen av eksemen, men rådnaden var kvar -Tills vi blev tipsade om Bepanthen på Apoteket!
Bilden hämtad HÄRifrån
.
Vilken Mirakelsmörja! På bara ett par smörjningar är lillan framskärt tillbaka till det normala, och den är även (även) bra att ha i stallet för småsår. Superb!
När jag ändå var på Apoteket, eller rättare sagt Kronans Droghandel, tänkte jag att jag skulle passa på att köpa Försvarets Hudsalva då min tagit slut. Men nej, det hette inte Försvarets hudsalva hos dom, det hette TASS SALVA (skyddar och mjukar upp tassar).
Dock försäkrade damen i kassan mej om att det var preciiiis samma sak som försvarets hudsalva. Så ja, jag smörjer mina läppar med TASS SALVA. Vad använder ni?
Som ni ser här ovan så är det behövligt.

Ridning gånger två

Puh! Har just kommit hem från stallet efter dagens två ridpass.

På den gamla goda tiden då jag cyklade ut morgontidningar 2,5-3 timmar 6 dagar i veckan och sedan red upp till tre hästar om dagen skulle detta inta vara någon som helst match, men nu kommer jag förmodligen att få uppleva träningsvärken från Hell i morgon.
Men det är skönt. Då vet man att man har jobbat!
Båda hästarna fick sej i alla fall en travrunda i skogen följt av galopp-arbete på banan, och båda hästarna skötte sej Utomordentligt bra!
Teo fick jobba i en ganska djup form och vi varvade mellan att korta galoppen något galopp-språng för att sedan komma tillbaka i en arbetsgalopp. Eftersom hans kondition inte är på topp än -heehe- så nöjde vi oss så, och det verkade bli alldeles lagom för tillfället. =)
Milka fick sej ett galopp-pass hon med, men med mera avbrott och igångsättningar. (galopp-skritt-galopp-halt osv) Hon kändes lite "kantig" i början, men rundade till sej relativt fort =) Annars gjorde jag samma sak som med Teo.
OVAN: Teo skrittar i skogen.
NEDAN: Milka skrittar i skogen. Hon pendlar så mycket med huvudet och "flaxar" så mycket med öronen att detta blev reslultatet. =)
Milka efter avslutat ridpass. VI tävlade om vem som var tröttast. Jag vann.

Taaahcos!

Det gäller att utnyttja alla som kommer frivilliga som kommer genom dörren till fullo! I morse fick både jag och Timmy dubbel sovmorgon, till exempel.
Först blev det sovmorgon då lillan beslutade sej för att sova ända till klockan halv åttå, sedan överlämnade vi bara lillan till faster Ramona, och voila! -en sovmorgon till till klockan halv tio. Inte helt obehövligt.
Idag blir det ridning gånger två då jag även ska motionera S andra häst. Stackarn har ju två hästar =D Har funderat på att galopp-jobba båda två på ridbanan om underlaget ser okej ut.
Men först -Tacofrukost!

Lilla gumman ♥

Just i detta nu sitter lillans faster Ramona på toalettgolvet medans lillan själv tar sej ett bad där inne. Åh, vad det skulle sitta fint med ett badkar, men än så länge funkar ju badbaljan lika så bra. Ja, för Luna i alla fall.
Vi andra får helt enkelt vänta till varmare tider så att det går att nyttja polen här utanför. Det kommer att bli riktigt nice i sommar!
Spexaren Luna har för övrigt utvidgat sina vyer nu även till badbaljan! Hon bara lutar sej fram en aning, och när hon kommer upp har hon plötsligt vitt skägg av olika former och tjuter av skratt =) Haha, det är Väldigt svårt att hålla sej för skratt, och ju mer man skrattar desto mer ivrig och vild blir hon!
Galenpannan!Lilla Noel ♥

Usch vad jag har fuskat med gotta-fikat i helgen! Det positiva är ju att jag faktiskt frågat och fått om lov, det negativa är ju då alla godsaker som slinkigt ner. Jag ska gottgöra mej själv och motionera/träna dubbelt så mycket 2 veckor fram =) Höhöööö
Ikväll kom Ida, Johnny, Noel och Oskar på besök, och självklart åkte fikat fram! Och självklart hittar jag ursäkter till att få smaka. Ingen pli på mej alls är det. -viftar med mitt pekfinger-

Efter fikat blev det kortspel i form av utslagspoker med kortleken from Helll! Den verkar dock ha lagt sina magiska kunskaper åt sidan då ingen fick särskilt bra kort någon gång? Den gjorde nog slut på allt Hokus Pokus på Chicago-rundan.

-Poker är dötrist, säger Noel och beslutar sej för att ta en micro-vila.


Så fräckt!

PÅ väg hem från stallet idag så stannade jag på ICA för att inhandla snus åt gubben min. (ja, jag blir lika sugen på att börja om varje gång...)
Trots mina långa kliv genom affären hinner jag haffa en Red bull (till mej själv, då) och ställer den på bandet vid kassan. Eftersom den för tillfället inte bemannades av någon personal låter jag den stå där och går dom tre-fyra metrarna till aftonbladet-hyllan och bläddrar lite.
Samtidigt som personalen kommer ingående så ser jag en gubbe komma klivande med sin korg full med mat, och vi möts samtidigt vid min ensamma Red Bull.
.
Gubbe: Jahapp, ska du bara ha den här? (pekar på redbull)
Moa: Jååh, precis!
Jag ler mitt vänligaste leende, och han tittar en sekund på mej under sina fula, runda glasögon.
Gubbe: Jahapp... Då gör vi såhär...
Vad gör han då? Jo, han ställer bort min Red Bull, och börjar istället packa upp sina varor på bandet! För en sekund blir jag så paff att jag bara står där och gapar som vilken idiot som helst, men sansar mej relativt fort och känner ilskan och irritationen komma krypande.
.
Så fräckt! Jag stirrar väldigt irriterande på gubben med dom fulaste glasögonen, och om han bara vänt sej om hade han mötts av den elakaste version av "Norsjö-blicken, men han bara betalade och gick ut.
Jag ångrar att jag inte gjorde någon större scen av våran lilla "situation", eller bara inflikat med ett liten "Nej du, gubbe lilla. Så gör vi inte alls!" efter hans sista replik, men jag blev helt enkelt för överaskad av hans korkade sätt.
.
Till råga på allt så gick ridningen åt skogen också! Tack vare dom varma graderna (+2 grader) så rasade tonvis med snö från träden, vilket tydligen knas-Teo tyckte var det det läskigaste som finns!
Om man inte satt på rumpan så stod han och galopperade på ställe. Väldigt trevligt. För att plussa på dramatiken lite extra så rasade det en hel snöhög rakt över hans rumpa, och mitt huvud, och jag kan med säkerhet säga att jag inte varit så nära att ramla av som jag var då. Det kan inte ha varit en fröjd för ögat det inte!
.
Det syns inte så bra exakt HUR mycket snö det rasat från taket, men man kan utgå ifrån dörren t.v. och strecket ovanför som går rätt över så får man lite bättre bild.
¤
För någon dag sedan så fick jag äran att rida S andras häst Milka. Snyggaste jackan hade jag även på mej. Tänkte jag skulle matcha ländtäcket lite. (på kvällsturer läggs det även på reflex brösta, benreflexer samt pannlampa = vandrande julgran)

Födelsedagsfikat

Strax efter fyra igår anlände vip-gästerna genom ytterdörren, och bara dryga halvtimman tidigare anlände jag själv genom den efter någon timma i stallet. Tidoptimist som man är så skulle jag, efter mina optimistiska beräkningar, vara hemma senast klockan tre. Så blev det inte riktigt.
Efter en snabb raggardusch samt klädombyte satte jag igång med garnering av smörgåstårtan, och satte sedan brudarna på det när dom anlände. Hemma hos oss får man minsann jobba lite för maten -höhö-.
.
Elmer har lånat lillans röda ros. Riktigt läckert och manligt blev det!
(i bakrunden syns magen med Sandra =) )
¤
Lillan med sin fina tunika hon fått av Tant Lina
¤
Elmer med rosen igen. Jag tror att han försöker jämna ut det hela med en måttstock.
Plus, minus, noll.
¤
(Tryffeltårtan längst bort var helt galet god, den blir det absolut att göra fler gånger!)
Emil fick äran att skära upp bitar åt alla då han satt(e) sej närmast. Jag tror ingen kan klaga på för liten bit i alla fall...
Namnam. Gott med Chokladjätten-kex =)
¤
Efter fikat och lite ordbajs drog sej Jimmie, Karin och Elmer tillbaka medans resterande (jag, Timmy, Sandra, Emil o Lina) satte igång att spela ruter sju tätt följt av det galnaste parti Chicago jag någonsin varit med om!
Efter köpstoppet vid 42 hade Lina kämpat sej till hela 51 poäng (vinst vid 52) innan vi alla blev nollade av Timmys fyrtal. -suck-
Det dröjde dock inte länge innan jag själv fick fyrtal i treor, men blev slagen i samma runda av Sandras fyrtal. Hon tog dock poängen istället för nollningen, men vad är oddsen??
Timmy hann i alla fall få ett fyrtal (och nollning) till innan Emil spurtade upp i ledningen med 43 poäng, och fick därmed inte bytesrätt längre. -hahaaa!-
Emil stog stilla utan poäng några rundor, med jämnar sedan ut det med ett fyrtal i given. I GIVEN!
Med andra ord så vinner han. Ett stort grattis till dej, Emil. -mutter-
¤
Vad har vi fått tag i för läskig kortlek? 5 stycken fyrtal i samma runda Chicago, det borde fan vara omöjligt!

...ojdå...

Igår kväll rullade jag in håret i papperstussar som jag sedan knot ihop, och tänkte att jag skulle få vackra prinsesslockar lagom till idag då det som sagt nalkas finbesök. (ett billigt knep för oss som inte har värmespolar och annat lyx)
Så här vackert blev det: (haha!!)
.
Det blev förskräckligt lockigt, och då har jag ändå försökt "dra till" dom hela morgonen, men dom envisas med att krulla ihop sej igen hela tiden... Med det är helt klart en förbättring sedan klockan sju i morse, då jag tog ut dom. Då satt dom i princip fast i huvudet och vägrade länga på sej.
Timmy håller på att dö av skratt varje gång jag går förbi, och jag själv försöker undvika speglar så gott det går.
Jag ger dom någon timma till att förbättra sej, annars hoppar jag kvickt in i duschen igen.

För idag är det min dag!

to meee!
.
Jahapp, då kan man inte längre kalla sej en ung 23-åring, hädan efter är jag en ännu yngre 24-åring.
Jag kände mej genast mer vis och mogen när jag vaknade i morse. Massvis med information som jag inte tidigare hade på grund av min ringa ålder började ploppa upp som små skärmar i mitt huvud. Ska jag kanske börja använda mej av någon slags dagcreme? Nattcreme? Så många frågor...
.
Imorgon väntas finbesök, och till det ska det baka inte mindre än 2 välformade tårtor. Bäst att sätta igång nu med det samma!

Bit-kallt!

Svinigt kallt! Det är rätta ordet för en kort sammanfattning av ridningen idag.
Brrr, mätaren stod på inte mindre (mer??) än -19 grader när jag begav mej mot stallet, själv hade jag gissat på det dubbla... Jag skulle döda för lite vinterpäls dagar som denna! Det är ju skamligt att vi inte börjat odla det än, jag menar det är väl 2011?
Det blev en ungefär timmes tur i skogen idag, och jag ångrar INTE att jag drog på mej S overall. Den värmde riktigt behagligt, synd bara att den inte går över fötterna. Eller huvudet.
.
Bilden lånad från Hööks
.
Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk emot ridoverallen från början. Hatar att känna mej klumpig och orörlig när jag rider, men den var faktiskt riktigt bekväm. För att inte tala om varm! Inte alls klumpig och knorrig som jag hade förutspått att den skulle vara.
Fem plus av fem möjliga!

Sågspån

Jag sitter och spånar på en ny header... Tycker det börjar vara på tiden då det inte precis är höst ute.
Frågan är bara hur, hur, hur jag vill ha den? Jag har en bild i huvudet som fastnade där sent igår kväll, så nu återstår bara att få det på papper och in i datorn. Lätt som en plätt. Eller?

Yesbox!

Där står dom nu och bara väntar på att få avslöja sina hemligheter för mej =)

Swisch swosh!

Jag och lillan har just fått i oss vårat dagliga D-vitamin-behov med hjälp av en spark och en sparklåda. Och solen förstås. (lillan ska dock fortfarande få sin dagliga d-vit shot senare i em)
Swisch, swisch! Backe upp och backe ner susade vi fram likt en lågt flygande Stålmannen, och inte förrän vi lämnat Flurkis-skylten långt bakom oss vände vi hemåt igen. Hade kunnat fortsätta i timtal om det inte vore så att konditionen svek. Puh!
Ett par nya vänner hittade vi även längst vägen i form av två hungriga hästar.
Strålande sol och minus ynka 10 grader. Lovely! Nu strax väntar stallet, och sedan iväg och hämta min böcker. Frågan är om det kan bli bättre än så här?
Några miljoner på det här så skulle denna dag få full pott!

Det var på tiden

För vad som känns som ett halvår sedan, minst, la jag ett vinnande bud på Tradera och kammade hem inte mindre än 14 böcker av Robert Jordans fantasyserie Sagan om Drakens återkomst (Wheel of time), och idag kom dom. Äntligen!
Klockan 17.00 prick, inte en sekund senare, ska jag infinna mej i våran närmaste Schenker Privpak-ombud och haffa mitt paket. Jag ska med omsorg ställa dom, en efter en, på deras utvalda plats i bokhyllan, den som gapat tom sedan den 8:de då jag vunnit auktionen. Sedan ska jag ägna många, många timmar till var och en av böckerna och dess innehåll (mest innehållet), här ska ingen behöva känna sej utanför!

Fixar-frasse

För ungefär 6 år sedan gjorde jag det bästa köp jag någonsin gjort, jag beställde nämligen hem Nappa chapsen från Hööks, och från dag ett blev dom min bästa vän i alla lägen!
I regn, kyla, snö, hagel och gassande solsken har dom suttit lika passande på mina ben som dom gjorde från första början, och det mina vänner, det är kvalité! =)
Åren börjar dock göra sej påminda i både färg och söm, men jag kommer att hålla stenhårt i dom tills sista sömmen är sprucken! Ja, i alla fall tills jag har råd att köpa nya, för vem har råd att punga ut med 1 200:- bara sådär -hux flux? Inte jag i alla fall. Inte just nu.
Jag fick i alla fall förnya mina kunskaper i lädersömnad idag då dom gått upp dryga decimetern på ena sidan, och jag passade även på att bryta av inte mindre än 2 nålar i mitt desperata försök att laga dem. Men det var det värt.
.
FÖRE:
EFTER:
.
VOILA! Nu håller jag tummar o tår att dom håller 10 år till, minst!
.
Moa med sina älskade, älskade chaps:

Förbenat!

För några dagar sedan blev Teo biten av en jävla hund-jävel på insida v.b. Som tur var så blev det "bara" ett ytligt sår, och inga större men följde. Jag fortsatte rida som vanligt då han varken var öm, varm eller svullen.
Idag när jag kom till stallet så såg benet ut som en annan ballong, dock utan ömhet, värme eller hälta, så jag tvättade ordentligt, lindade om och gick på en promenad istället.
Inte mej emot, så länge jag vet att han blir bra. Men bara tanken på att jag egentligen borde kunna njuta av galopparbetet jag just påbörjat istället för att promenera i skogen ENDAST för att folk inte kan hålla ordning på sina hundar gör mej lite bitter...
Självklart var det en rottweiler också! Nu ska man ju inte döma hunden efter håren, men det hade inte gjort lika mycket om det var en chihuahua. Vad är ett litet märke på hoven, liksom liksom?
Missförstå mej rätt nu, jag har absolut inget emot hundar, faktum är att dom kommer delad första plats med hästar på min "absoluta-favorit-djur-lista". Men om man tar med sej sin hund till ett stall så har man antingen sån pli på den att den faktiskt kan vara lös, eller så har man den kopplad.
Det finns inget mellanting. För allas säkerhet.

Lämplig middag!


Aha!-upplevelse

Idag beslöt jag mej för att testa hackamore på lilla Teo. Jag ställde in mej på en lugn tur i skogen då jag inte visste hur han skulle fungera bettlös med tanke på hur stark han kan bli med bett, men OJ(!) vad han överaskade mej!
Han gick grymt bra, och jag vågar nog säga att han aldrig varit så lyhörd som han var idag! Okej, stundvis blev han aningen tung i handen, men absolut inte stark.
Formen var och förblev lite låg också, men känslan vi fick idag var underbar, och jag kommer absolut att använda mej av hackamoret igen!
Vi var väldigt belåtna båda två när vi kom tillbaka efter dryga 45 minuter i skogen. Jag sätter igång med det vanliga "efter-arbetet", såsom mockning, fylla vatten, blanda mat, ryktning osv, och när jag är i full färd med att smörja in mungiporna (på hästen då) så upptäcker jag blod på mitt finger!
"Shit, blöder han!?", jag stoppar in fingret igen, och vist kommer det blod på det!
.
Jag hann varva upp lillhjärtat tillräckligt mycket innan jag upptäckte att blodet kom från mej, inte Tiesto. Hah! På något vänster hade jag lyckats skära upp en ganska djupt, ca 1cm långt jack längst ut på pekfingret. På vad har jag ingen aning, men vilken tur!!
Vilket mysterium det hade blivit om det visade sej annorlunda.

Vinna benlindor och Schabrak!

Här är jag med och tävlar om fina benlindor från Schockemöhle. Var med du också!
.
.
Här är jag med och tävkar om ett JW schabrak. Var med du också!

Titta, hon står!

.
Usch, jag måste verkligen köpa nya färgpennor. Har typ två av varje färg, och på det kommer man inte långt... Har börjat fundera på såna där "lager-på-lager" tusch-pennor. Dom är grymma! Dessutom slipper man dom fula ränderna som det lätt blir av färgpennor.
Igår när vi var och hälsade på syster, Johnny och lilla Noel så släpper lillan plötsligt bordskanten hon krampaktigt har hållit fast vid några varv och står sedan helt själv och balanserar.
-Lillan står!, utbrister jag, och snart har hon en hel skara som publik och vittnen ;)
-Jag måste ringa till Timmy!
Timmy som befann sej ute på "grabb-kväll" svarade efter bara några signaler, vilket är väldigt ovanligt för att vara han.
Moa: Älskling, vet du vad? Lillan står! Hon ställde sej helt själv!
Timmy: Det vet jag väl. Det har hon gjort länge...?
Moa: Jaha.. ja. Näe. Det visste jag väl...!
Det visste jag inte.
Idag stod det inga -27 grader på termometern, så jag och Teo begav oss ut i blåsten istället.
Vete satan vad som är värst -Blåst eller kyla? Luvan åkte på i alla fall, tillsammans med alla reflexerna, och när vi skrittade iväg efter skogsvägen skulle vi lätt kunna tas som en annan julgran. Men det var ju det vi var ute efter...

Mmm... Marabou?

Lillan vaknade klockan sex imorse av en hel natts sömn från kl 19 igår, inte ett dugg helt fel! Känner mej rätt utvilad idag =)
Hon visade även prov på hur fasligt snabb hon är när jag gick och kastade blöjan i badrummet nu på morgonen. Jag lämnade henne nakenfis på golvet när jag gick, och när jag kom tillbaka så satt hon och knäppte hennes eget bajs i händerna, och hon var även mystiskt brun runt munnen... Huga! Tillbaka till duschen och tvätta av hela henne. Hon såg dock rätt belåten ut, men jag tvivlar på att det smakade särskilt gott... =)
Mätaren står på -27 grader, och det känns fasligt kallt att rida idag. Jag skippar nog en "ordentlig" tur idag, och beger mej istället iklädd Michelingubbe ut på en skrittur istället. Brrr!
,
Bilden hämtad HÄRifrån, om ni vill titta närmare.

Två tecken på att vi har besök av mor min:

SVAR: Det står levande blommor framme. Men lugn, bara lugn. Dom borde vara avlivade inom ett par dagar..
Idag kom mamma och pappa på besök och ska stanna till imorgon då dom (+ jag o lillan) åker vidare till födelsedagsbarnet Ida som fyller år idag. Ett stort Grattis till dej, älskade syster! ♥
Jag blev även 4 lampor rikare idag, då min älskade mamma och pappa tyckte att jag kunde få mina presenter nu istället för om en vecka, för då är dom inte här.
Såna här lampor gånger 2. (i vardagsrum-fönstret)
I köket, då.
I vardagsrummet.

Idag började jag galoppera Teo lite smått, som vi längtat! Efter hans mycket lilla, nästan skrattretande, bakut-språng skötte han sej utmärkt och arbetade på riktigt bra! Efter bara ett par minuter nöjde vi oss och saktade av, och oj vad han nöjd han var! Frustade mest hela tiden och vandrade hemåt med långa kliv och spetsade öron.
Jag kände mej lagom nöjd jag med. Snön knastrade under hovarna, och förutom solen som sken från en klarblå himmel så var det enda som fanns omkring oss skog och mera skog. Näst intill perfekt, om det inte vore så att mina tår var näst intill isbitar. Näsan tappade känseln för länge sedan så den tänkte jag inte ens på =)
.
Plötsligt kommer det en bil med ett skramlande släp efter sej runt hörnet, och stackars Teo nästan satte sej på rumpan innan han gjorde en 10-poängars sväng till motsatt riktning, och det vara bara ogjort att jag inte dratte till backen. Haha! Så klantigt det skulle varit.
Jag fick i alla fall tag i tyglarna innan han hann öka farten nämnvärt och vi fick fint skritta tillbaka till där vi kom ifrån då inte vägen var bred nog för båda häst och bil.
.
Teo tyckte det inte var roligt alls med en skramlande bil bakom sej. Han klippte irriterat med öronen, och svansen kom upp i en onormal höjd samtidigt som han höll den väldigt mycket till höger. Nej, han var inte nöjd alls längre! Det gick dock över ganska fort då vi fick lämna bilen bakom oss.
Vilken tur, han verkar inte långsint i alla fall!

Premiärtur´n på skotran!

.
Idag fick lillan sin första tur på skotern.
Runt, runt, runt på lilla "åkern" åkte vi, och lillan satt med stora ögon och ett fenetriskt sugande på tutten =) Lite skeptiskt var hon nog allt, men vem kan klanda henne? Det är inte varje dag man ser ett högt brummande, rykande, fult monster =)

Väldans impulsivt!

Imorse (okej, klockan var 11) vaknade jag av att Timmy petade mej i axeln och frågade om vi inte kunde ta en tripp till Moräng idag.
-Hhmpfh.....va...?, svarade jag begåvat och gnuggar mej sönnigt i ögonen. Drömmer jag, är jag vaken? What´s the deal?
Men nej, jag var vaken, och vist menade han allvar! Så det var bara att försöka kvickna till fortast möjligt och komma iväg till stallet innan den långa bilfärden mot inlandet. Huga.

Nu är det ju så att jag inte kan stressa när jag befinner mej i ett stall. Skynda på kan jag göra så gott det går, men det är inte många minuter som sparas in. Redan när jag gick in genom stalldörren var tankarna om att "skynda mej så det inte blir så sent" långt bort.
Men med tanke på att vi var på vägen redan klockan tre så tycker jag att jag klarade mej alldeles utmärkt!

I alla fall. Idag red vi svängen i skogen igen, jag och Teo. Han skötte sej galant! Vi travar bara fortfarande då han behöver få lite bättre kondition, men kommer nog snart att börja flåsa igång honom med lite galopp också. Längtar!
Idag red jag på tre-delat och remontnosgrimma, och jag tror att han trivdes som bajsflugan i gödselstacken med det, för han hade samma fina, stabila trav både på hem och dit vägen. Han försökte inte tjuvöka ens en gång. Vädigt imponerande med tanke på att han igår betedde sej som ett fullblod på väg in till banan när vi vände. Aningen överdrivet, kanske =)

NU befiner vi oss i alla fall i Moräng, och jag tror bestämt jag ska gå ner och fika!


Organiserad, som sin mor! iiironiii

Idag har lillan imponerat genom att visa en lite mer organiserad sida av sej själv, hon har nämligen sorterat garderoben -Helt själv!
Dock måste hon vara ganska missnöjd med sina klädombyten, för det mesta åkte ut.
Förutom att ha sorterat klart lillans garderob (översättning: lagt tillbaka allting igen) så har jag ridit Teo. Idag red jag dock i dagsljus och kunde faktiskt se grenarna som låg snö-böjda rakt över ridvägen. I ansiktshöjd, naturligtvis. Annat var det igår då vi red ut i bäckmörker, och det enda ljus som fanns var på S pannlampa och månen. Om hon sa: "Ducka!", så var det bara att ducka i blindo, annars riskerade man att få en grankvist full i snö mitt i nyllet.
Ridturen idag gick i alla fall bra. Han blev aningen "het på gröten" när vi vände hemmåt, men det tog inte lång stund innan han fick finna sej i att trava i min takt istället för hans försök till vinnande varmblodstrav =). Lite småsur blev han nog, men han får allt vänja sej!
.
[Här ska det ligga någon bild på Teo som jag tog idag, men dom blev alla väldigt orättvisa så det får vänta tills imorgon]

Hur ställa matbord?


Me want!!

.
Tomten kan väl komma tidigt i år =)

Idag ska julen ut, ut, ut!

Det är ju typiskt att när det är ljummet ute (endast -5 grader) ja, då ska det naturligtvis blåsa så mycket att man skulle blåsa som en tumm-vante ur sadeln om man bestämde sej för att trotsa vädret och bege sej ut ändå. Att hästarna blir som dom flesta brukar bli när det blåser som värst (skogstokiga) skulle inte precis underlätta något heller. Snarare bidra.
Nej, ridturen på Teo får vänta tills i em, då det förhoppningsvis har slutat snöa i alla fall.
.
Idag ska jag passa på att städa bort julen lite här hemma. Nu är jag less!
Dessutom behövs nog städningen till är jag rädd. Inte varje dag man viftar med tammvippan längre, och snabeldraken står och svälter i sin vrå.

Ohh Yeah!

Idag har jag varit en sväng på stan, eller snarare Ersboda, då jag kände att det börjat bli alldeles för länge sedan. Dessutom var det rea. Pass på, pass på!
Jag hittade i alla fall en fin pyjamas åt lillan för ynka 50-lappen, men tyvärr måste hon lägga på sej några kilo till då den var i stl 74/80.
.
Love it!
.
Lina ringde just när jag hade tänkt bege mej hemmåt och undrade om jag inte kunde handla hem Coca-Cola och blåbärssoppa till henne då även hon åkt på den djävulska vinterkräksjukan. Hovaligen, det verkar som att ingen kommer att slippa undan...
Ikväll bjöds det åter igen på gormémiddan bestående av klyft potatis, palsternacka, sparris och en -hur god som helst- kött... gisch? En blandning på fläskfile med vitlök/örter creme fraich, chili creme fraich, mango chutney, vitlök, cayennepeppar och champinjoner. Jävligt jävla gott!!
Men det som tog priset ikväll var nog ändå när jag vann en budgivning på Tradera, och kommer inom en snar framtid att få hem inte mindre än 14 st INBUNDNA böcker av serien Sagan om Drakens återkomst -Robert Jordan för endast 560 krona. Oh yeah!
Nedan följer några bilder på linslusen Luna då Duktiga Johanna var och fotade hon och Noel.

Va blire för mat?

Jag och lillan blev ut-schasade ur köket nu på e.m då Timmy bestämde sej för att laga en överaskning, och ack vilken god överraskning det blidde! Friterade räkor med ris och söt/sur-såd. Namnam! Lillan fick dock nöja sej med lite majskrokar och vatten, men inte var hon ledsen för det!
.
"Inte konstigt att kineser och japaner är så smärta, man får ju inte upp någon mat med dom där pinnarna!" Citat av min lillasyster Maya.

Nu -Gymmet!

Inbunden eller pocket?

Jag kommer alldeles för snart att ha läst ut första boken i serien Sagan Om Drakens Återkomst, och kikar just nu runt lite vars dom finns att köpa.
Svaret är: Ingenstans, typ!
Dom första böckerna finns inte ute i bokhandeln så vitt jag vet (och hört), cdon har dom inte och jag blir hela tiden överbjuden på Tradera -mutter, morr och fräs-
Det enda stället jag hittar dom på är på Bokia. se. och det är där jag kommer till ett dilemma...
.
Boken jag fick av Emil och Sandra, första boken, är inbunden. Dom första 17 böckerna finns enbart att köpa som Pocket eller Kartonnage. På dom inbundna böckerna lyder följaden:
'"Titeln har utgått ur vårt sortiment, och är slutsåld hos grossist och förlag."
Det är inte förrän man kommer till bok 18 som dom finns att köpa inbundna igen, och då kostar dom 197:-/styck och kartonnage kostar dock bara dryga 120:-/styck. Det är i vanliga fall inget man gapar stort åt om det handlar om en bra bok, men detta handlar om 22(!!) bra böcker! Pocketböckerna för dryga 40:-/styck börjar kännas väldigt lockande, men det är ju allra helst inbundna jag skulle ställa på bokhyllan... Frågan är hur mycket jag är beredd att lägga ut på min bokserie?
Dessutom, om jag, mot alla odds (höhöö), skulle välja pocket måste jag även "byta" ut min första bok, samt present, till pocket istället för inbunden och det tar ju emot lite. Men man vill ju inte ha olika bokmodeller av samma serie. Eller hur?
.
Nååh, Svara då!
bilden hämtad HÄRifrån


En sån dag

Vilken dag!
Dagen började med att jag ringde och väckte Lina klockan 10 (Mohahahaaaaa) och sedan bestämde vi att jag skulle följa henne och L till stallet då Lina skulle provrida hennes blivande medryttarhäst. Spännande!
Då det var en ganska piggelin sak det dära så följde det såklart med några bocksprång och enstaka bakutsprång till ridbanan, men överlag så gick det väldigt bra och inte en endaste Lina dratte till backen. (Suck..)
Efter se-på-ridningen blev det matshopping på Willys, tätt följt av ett snabbt brassande hem till Flurkis med bilen då magen tjöt högt av hunger. Lina bestämde sej även för att förgylla våran vardag och bjöd in sej själv på middag. Hon bjöd sej även på godis och kakor, men inte mej emot!
Efter middagen gick vi ut på upptäcksfärd runt huset för att sedan gå in och spendera resten av kvällen med kortspel.
Lilla Eiya var i mitt lag, såklart! (här spelar vi Skip-Bo)
Här är det 5-hunda som gäller. (Vi hann med både 500, Skip-Bo och Phase 10. Skip-Bo mer än en gång)
Eiya hittade bästa hufvudkudden ever!
God natt. Om max fem minuter sover jag...

Vilken natt...

Min natt har bestått av mardrömmar, mardrömmar och åter mardrömmar. Jag har vaknat svettig och typ halvt gråtandes, och när jag somnat om har det bara fortsatt där det slutade. Inte mycket trevligt.
Lite trevligare vore det ju om Timmy kunde sluta vända ryggen till när jag petade på honom
-mutter- Hallå! Lite tröst, tack!
.

Inte bara ett, utan två

I år nöjde jag mej inte bara med ett ynka nyårslöfte, utan gick ut stort med två stycken istället!
(timmy sitter och flinar i bakrunden)
Det första är ju som bekant att jag och godis numera är ärkesfiender! Dom enda dagar i skakar hand och blir sams är "afton"-dagar samt födelsedag. Alla andra dagar på året ska jag blänga surt, spotta och absolut inte låta fienden komma in på mitt revir. Wish me luck!
.
Mitt andra löfte är att utföra någon slags motion/träning minst 4 dagar i veckan. Och med motion menar jag inte någon mesig "hämta-posten" promenad, utan en minst 60 minuters hurtig promenad ska det vara. Svetten ska lacka på pannan =)
Beach 2024 -Here I come!
.
*
Jag kom i alla fall från gymmet nu. Puh, vad jobbigt det var! Jag ångrar verkligen jul-nyårs uppehållet jag haft...

Projekt lillans rum

Så fort vi fick lillans rum "lekvänligt" har det stått stilla på den fronten ett tag, men idag fick jag tummen ur och skruvade upp en gardinstång. Den blev även (även) utsmyckad med en fin prinsess-gardin som lillan fått av sin bästa mormor Eva =) Tack, mormor Eva!

Jag är fast!

Jag håller just nu på att läsa första delen av en alldeles fantastisk fantasyserie som jag fick av Emil och Sandra i julklapp förra året, nämligen Robert Jordans Sagan om Drakens återkomst.
Den är grymt bra, och det tog farligt kort tid innan man inte hade något annat val än att läsa vidare. Det bästa av allt är att det finns 22 delar(!!), om jag inte misstar mej alldeles. Sånt gillas stenhårt!

Förresten...

...lade någon märke till risgrynet i lillans mun =)

Grattis på födelsedagen, din lilla skurk


Grattis på födelsedagen, min lilla saffransbulle!

Vi  hade bestämt att vi inte skulle köpa några som helst presenter åt varandra i år eftersom vi har tänkt införskaffa oss ett par snowboardar när ekonomin räcker till, men det går så starkt emot min tro att jag i alla fall var tvungen att köpta några lotter. Dock helt utan vinst, men tanken var ju god. ("Älskling, kan du inte vinna oss ett par miljoner..")
Ett par glada små gurkor så här på morgonkvisten.

Jag hade ett allvarligt snack med minsta systern igår angående nyårslöftet som träder i kraft idag. Så här lyder domen. *Harkel*
.
# Godis får endast intagas de dagar då "Afton" står tydligt i almanackan, såsom Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton. Tisdagsafton, Onsdagsafton osv räknas inte! (Undantag för egen födelsedag)
# Drycker med stor del socker får inte intagas om man inte står inför allvarliga hot.
# Chips, ostbågar och kakor räknas som kategorin "Godis".
# Popcorn får intagas mera sällan.
# Man får ringa om fråga om Lov att bryta mot reglerna enstaka gånger om man anser att det vore olämpligt/oartigt att tacka nej, ett positivt svar är dock inte räkna med.
.
Om någon av oss strider mot reglerna blir vi skyldig den andra 500:-, varpå man förföljs av en skam så tung att självaste Magnus Samuelsson skulle kännas fjäderlätt i jämförelse!!
.
.
Såhär ser det ut i våran lägenhet nu:
.
Jaah! Då kör vi!

"When I get sad I stop being sad and be AWESOME instead. True story"

Jag börjar helt seriöst bli orolig över min hälsa. Fiskminnet, i alla fall. Nog vet jag att jag är aningen tankspridd ibland, men att det var så illa... voj voj.
Idag när jag hade handlat och skulle svänga in till vägen mot Flurkis så fortsatte jag helt enkelt rakt fram istället. Det tog längre än ok innan jag kom på mej själv och kunde vända, och på vägen tillbaka körde jag förbi korsningen IGEN(!) och inte förrän jag var tillbaka vid affären verkade hjärnan registrera att jag vist redan hade handlat.
Det är inte lätt när det är svårt.. men hem kom jag ju. Så småningom.
Imorgon är det en väldigt speciell dag! Det är vad jag försöker intala Timmy i alla fall, för det är han som fyller år. Han tycker inte om födelsedagar. Inte firandet av dom i alla fall, speciellt inte hans egen. Om han fick bestämma skulle vi strunta blanka fan i födelsedagar =), men när jag började göra smörgåstårtan blev det andra bullar! Plötsligt kunde han knappt vänta tills imorgon, och jag fick slå lite på hans fingrar för att han skulle hålla sej borta och inte börja norpa i förväg. Dessa män!
Jag kommer att förvänta mej en synbar mognad i hans beteende imorgon!
Jag och Älsklingen i våran förr-förra lägenhets inflyttningsfest
.
Förutom världens goaste smörgåstårta har jag även bakat choklad/hallon/dumle/tiger(grrr)-muffins och biskvier. Hur duktig har inte jag varit idag? Vavavavava?

Helt hysteriskt!

2011. Ett helt nytt år. Det känns som att det vara var nyssens som alla bönade och bad att inte jorden skulle total-kolappsa in i 2000-talet.
.
Nåväl. Våra kungliga gäster (Emil, Sandra, Karin, Jimmie, Elmer) skulle anlända genom dörren klockan tre, med två tredjedelar av våran tre-rätters middag. Jag och Timmy skulle stå för förrätt och sallad.
Ungefär klockan halv två stirrar jag in i en alldeles förrätts-tom frys. Nedrans, jag var ju nästan helt hundra på att vi hade både räkor och crabsticks hemma, och vad är skagen utan räkor? Bara att dra på sej jackan och gasa till närmaste Hissjö Ica-Nära affär.
.
Timmy: Eh.. Moa. Ska du inte ta av dej hårrullarna innan du åker?
Moa: Äh, hur mycket folk kan det vara ute nu, på nyårsafton?
.
.
Svar: Många! Ungefär hela byn. På vissa ville jag trycka tillbaka ögonen i ögonhålan igen. Men det gjorde jag inte.
.
Våra gäster överraskade nog både oss och dem själva genom att komma i tid, vilket resulterade i att dom möttes av en oduschad Timmy och en Moa med mjukiskläder. Bara lilla Luna var klar.
.
Sandra, lillan och Emil
.
Emil och Jimmie. Kände nästan inte igen dom i finkläderna.
.
Karin och Jimmie
.
Älsklingen fick snabbt hoppa in i duschen och raka sej. Men.. glömde han något?
.
En nästan klar mamma med en klar Luna i Nyårs-blåsa
.
.
.
Maten var verkligen HUR GOD SOM HELST! Så god att den enda bilden jag har från den Delikata Festmåltiden är denna. Min och Timmys skagen-toast. Det säger väl inte lite? Kamera-tanken blev helt enkelt utnkuffad av "Mer maaat, mer maaaat"-tanken. (bara den starkaste överlever)
.
Maten följdes av lekar såsom "Helt hysteriskt", vilken faktiskt var helt hysteriskt roligt, och MÖRDAR CHARADER!
I mördar charader är reglerna följande:
Man delar upp alla i lag (6 pers/2 lag), och utan att prata eller använda ljud (som i vanlig charader, ni vet ) så ska man visa tre olika "kategorier"
1# Yrke
2# Motiv
3# Mordvapen
.
Första personen läser på lappen och ska sedan försöka få person 2 att förstå, genom charader då, vad det står på lappen. Därefter ska person 2 visa vad han förstått till person 3 (som varit i ett annat rum), som sedan ska säga vad han tror det är. Slutresultatet blir inte alltid riktigt rätt -haha-
.
Här kommer några exempel:
.
Ovan: Emil demonsterar här "Besatt av Djävulen", som en motiv
.
Nedan: Karin tolkade det på sitt sätt och visade istället "tjur" för sista personen...=).
Här efter följer fler bilder. Ex Barnmorksa, dödad av tigrar på ett zoo, spökjägare, torktumlad till döds, "får inte upp den"... ja, listan kan göras lång.
.
.
Oj, här har vi bytt kläder till något mer... luftigt =)
.
.
Rätt som det var så började grannarna skicka raketer, och våra klyftiga hjärnor kom fram till att våran klocka måste gått fel. Snabbt som attan tog vi fram 10.000 kronors glasen för att skålandes springa ut för att inviga den nya året.
.
.

RSS 2.0