för det tycker jag är gott !

Det känns inte alltför lockade att snart måste sätta sej i bilen och köra hem till Flurkis. Tur att det fortfarande är ljust ute så man slipper mörkret i alla fall.
Det har varit en väldigt skön och någorlunda lugn helg hemma i Malaga, och vi har hunnit med både dop, massa hoppnade på studsmattan, beach volleyboll och "loppis" hos farmor och farfar.

Det var ett väldigt fint dop, och lilla Wilma skötte sej utmärkt (hur nu det är ??) och fikat efteråt var delikat. Num Num!
När jag gick för att tvätta av lillan som smaskat skörgåstårta och kakor med hela kroppen träffade vi på prästen och hade en väldigt trevlig pratstund med honom.

Präst: Näjmen, oj! Om det är en pojke så är han väldigt, väldigt vacker, och om det är en tjej är hon väldigt.... söt.
Jag: Öhh... ja, isåfall är hon väldigt söt...?

Det var en ganska lustig och väldigt pratglad präst för övrigt som hade många egna fraser att tillägga på dopet och som började sjunga "Blinka lilla stjärna" istället för "Gud som haver barnen kär". Det var med andra ord många leenden i kyrkan igår.


Tyvärr finns det inga bilder på vårat beach-volley boll spelande men jag är säker på att det var väldigt graciöst... speciellt mina vackra knä-glidare som för övrigt var totalt onödiga då jag inte träffade en enda boll på det sättet. Men hopp-bilder finns det gött om.


Malaga

Nu befinner vi oss altså i stor-Malå, och lillan vaknade tjugo över sex i morse istället som igår då hon hade morgon strax efter fem = SOVMORGON!!

Igår svängde vi ju som sagt om lillans farmor och farfar on a secret mission och var självklart tvugna att hälsa på deras grannar som har några veckors gamla kattungar hemma, naaaaw. Lillan var jätte duktig och klappade dom med omsorg både medhårs och mothårs =)
Jag fick dock ingen bra bild på "favoriten" då dom inte ville vara stilla någon längre sekund, och bara att få med alla på en bild blev... intressant, men det gick. Inte så bra, men det gick.

Lillan och mormor fikar nu och sedan ska vi ut och testa deras nya studsmatta som dom införskaffat, plus att det ska göras sista touchen innan dopet också som är klockan två. Alltifrån att faktiskt klä oss till att garnera tårtor, men det hinns nog med det med.

Någon som ser något konstigt...?

Idag efter Timmy slutat brummar vi iväg dom dryga 22 milen hem till morfar och mormor. Några mil extra blir det också då vi ska en snabbis förbi Timmys föräldrar också för att hämta upp ett litet paket (gnider mina händer)
Imorgon vankas det dop för min brorsdotter Wilma. Tänk så fort det går, först klagar min mamma över att hon bara har 4-benta barnbarn och sedan -hux flux- har hon tre med bara två ben =) Så det kan gå.
·
Bjuder på en bild från förra veckan, men vi ser typ likadana ut fortfarande.

Kontrast

Pjuuh ! Jag kom just från en hoppkurs med nya medryttarpållen, och jag måste säga att det gick bra. Mer än bra, men mindre än super-bra =) Hyfsat med tanke på att jag inte hoppat sedan före jul och att det var andra gången jag red henne. Hoppning är verkligen en färskvara, men det är ridning också !!
"Sara" och Danika är verkligen varandras motsatser. Natt och Dag. Svart och vitt. Sara och Danika.
Danika är liten och nätt med spänstiga, kvicka steg, väldigt lyhörd med både säte och hand, kort sagt en dröööm att rida. Sara däremot är stor och en lite grövre typ av halvblod (ingen fullblodskorsning här inte), hänger mer än gärna i handen och går inte fortare än vad hon behöver, haha ! Efter att ha ridit Danika i nästan två veckor så kändes Sara som en gammal pensionär på söndagspromenad =)
·
Hon naggade fast i bettet ganska på direkten, men efter vi travat fram på cavaletti och kryss i åttor och bågar mjuknade hon något i både sidor och mun, men jag var verkligen tvungen att rida som en blådåre för här får man verkligen ingenting gratis!
Men då plötsligt släppte det något. Hon började jobba ordentligt med bakbenen och kom upp i formen något, och OJ vilken skillnad det blev. Är detta samma häst?
Jag var fortfarande tvungen att vara på henne ganska mycket då hon mer än gärna tar ett extra galoppsprång innan hindren, men dom flesta språng litade hon på mej så pass mycket att hon hoppade av då jag ville. Vilken skillnad det blir då, inte helikopter-språng =)
"Ridläraren" (förre ägaren) var väldigt nöjd med oss i alla fall, tyckte att jag red bra och hade enormt bra balans. Sånt är alltid kul att höra! Och behövligt.
·
Övingen vi gjorde var verkligen vad "Sara" (undar just om det är hennes riktiga namn eller smeknamn..?) behövde för att komma loss, och nu vet jag lite vad jag ska tänka på när jag rider henne. Men först och främst måste man få igång FRAMMÅTBJUDNINGEN, då kommer nog det mesta av sej självt. Typ.
·
Detta nedan var uppbyggt i alla fall, då kan man göra lite hur man vill. (Inte om man är på hoppkurs förstås)
Duschen nästa!

Det som inte går att laga med tejp är trasigt

.
Då är lillans lilla hus slash koja klar. Den gula "färgen" tog slut så vi skarvade lite med tejp.
Det jag gillar mest med huset är alla fina detaljer. Är väldans nöjd, haha !
.
Det är inte alla som har fönster INUTI huset =)
.
Tadaaaah!

Kojbygge !

Igår kom Timmy hem med massor av kartong och helt fantasilöst frågade jag vad han skulle med det till. "Lillan ska ju få en koja", svarade han som om det var den självklaraste saken i världen. Det var det ju.
Han "byggde" första delen igår, och jag smällde på ett till litet rum nu på förmiddan, nu fattas det bara lite färger och tapeter. Och en "Home sweet home" skylt, såklart !

Guu se finnt ute !

Mitt leende lyste nog genom skallen på mej då jag såg att det redan klockan halv 10 var 28 grader ute. Tjohoo !!
Smörja in med solskydd 50, på med hatten och av med blöjan. Ja, jag pratar om lillan förstås, fastän jag mer än gärna också skulle vilja springa runt nakenfis så beslöt jag att skona mina grannar för den synen och drog på mej ett tunt linne och en Indiska-kjol istället.
Nu sover lillan, men när hon vaknar brassar vi in till stan med Anette o.co. Fullkomligt nice att dom frågade om vi ville haka på =)
·
Bjuder på några bilder som är drygt 10 månader gamla... så sjukt. Lillan är altså 5 månader gammal här♥

Kreativiteten flödar

Medan lillan sov lunch sydde jag inte mindre än 7 st haklappar ! Sju ! Man kan ju tycka att man borde ta tillfällen som sådana i akt och ta en ordentlig (ensam, ostressande) lunch men ja, det gjorde jag inte.

Hur man bakar med en unge i huset

 1. Värm upp ugnen och ta fram redskap och ingredienser
 2. Ta bort leksaker och leksaksbilar från köksbordet
 3. Smörj pannan och knäck ägg
 4. Mät upp 4 dl mjöl
 5. Ta bort ungens hand fråån mjölet, tvätta bort mjölet från ungen
 6. Mät upp mjölet igen
 7. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en skål
 8. Hacka nötterna
 9. Lägg undan kniven
 10. Hämta sopborste och sopa upp skålen som ungen hävde ner på golvet
 11. Hämta en ny skål
 12. kolla vem det är som ringer på dörren
 13. Gå tillbaka till köket
 14. Ta bort ungens hand från skålen
 15. Tvätta ungen
 16. Strunta i nötterna
 17. Svara i telefon
 18. Gå tillbaka
 19. Ta bort saltet från den smörjda pannan
 20. Leta efter ungen
 21. Smörj en annan pappa
 22. Svara i telefon
 23. Gå tillbaka till köket och leta rätt på ungen
 24. Ta bort barnets hand från skålen
 25. Ta upp den smörjda pannan och hitta äggskal i den
 26. Gå mot ungen som flyr och knuffar ned skålen från bordet
 27. Tvätta köksgolvet, bordet, ,väggarna och diska.
 28. Ring konditoriet
Bilden lånad HÄRifrån

Slappar stolen

Lillan har fått en alldeles egen tv-fotölj ! Eller egentligen har vi lånat den då grannen hade två och bara behövde den ena. Men det tackar vi för, den blev väldigt populär.

Möhippa !

Efter en del klantiga försägningar och kommentarer lyckades vi ändå överaska Linn med hennes Möhippa i lördags !  Det blev en väldigt trevlig dag med chokladprovning, picknick, "Fortet", smaskig middag, massor av lekar och utgång. Väldigt lyckat med andra ord, trots vissa missar såsom Cover club utan vare sej schalger-golvet, rock-golvet eller karaoke. Det enda som var öppet där i lördagas var typ ett tekno-dans golv som kryllade av kåta 18-åringar, fast dom skrämde vi bort realtivt fort med kommentarer såsom "Jag ska gifta mej" och "Jag har barn", haha!
Nog för att det var länge sedan jag gick ut i Ume nu, men brukar det inte vara 23 på lördagar ?
·
Linn, var är din mantel och tröja !!??
·
Behöver jag säga vilket lag som vann ??
(Inga smickrande vinklar för korta klänningar. )
Nu väntar jag bara på resten av bilderna från Sara. Vi agerade fotografer båda två, fast jag tror hon var snäppet vassare =)

En SÅN dag

"Idag skrittandes mot ridbanan så skyggar Danika för minsta lilla. Ett löv som prasslar... en brun fläck på gräset.. ett träd.. ett spöke ?
Suck, jaha. Är det en SÅN dag idag. Egentligen borde jag vänt om och styrt kosan tillbaka till stallet men det gjorde jag ju då inte."... så långt hann jag skriva innan Linn och Cmaeron kom för att spendera helgen hos oss och den stackars bloggen glömdes bort =)
Danika var i alla fall väldigt löjlig igår, och bommarna som legat utanför staketet hela veckan (och som alltid ligger där) hade plötligt odlat huggtänder och hon frustade och gick på tårna varje eviga gång vi red förbi. Dubbel-suck !
Efter vi ridit föbi ungefär femtielva gånger gick hon förbi utan att slingra sej som en orm, bara för att börja om från noll om vi bytte varv. Suck igen. Efter löjligt länge gick hon i alla fall "normalt" förbi i båda varven och då gav jag mej, klappade henne och började skritta hemmåt.
·
Den korta asfaltvägen man måste skritta genom byn lyckades vi träffa av både bussar, husvagnar och cyklister som cyklade så nära att  jag kunde knuffat omkull den om jag vinklat ut armbågen något.
Bussen körde om oss i sakta mak för att "pysa ut" när vi var jämnsides. Inte mycket uppskattat av Danika.
Husvagnen skramlade högt och ovänligt. Inte mycket uppskattat av Danika.
Och räser-cyklisten som kom skrämde nog oss båda lite då han swischade förbi i 190 inte ens en meter brevid oss. Det var en mycket....hrm... intressant ridtur och hemfärd med andra ord och om man ska vara efterklok så skulle jag följt min magkänska från första början -Styrt kosan (kossan!!) tillbaka till stallet.

Eloge till Danika !

Vilka jävla skåpmongon det finns där ute altså !!
På vägen hem från ridbanan går man över en träbro som går över ån, inte bred nog för två bilar men tydligen alldeles lagom för en häst och en bil...
Om vi får möte vid bron brukar jag alltid rida ut så jag rider mitt på vägen så att ingen ska få för sej att försöka brassa om mej, det blir alldeles för tight! Bara träbron är spännande nog då den låter lite "ihålig" då man skrittar över den och Danika brukar ta enorma steg över "skarven" som blir från asfalt till trä. Ibland har hon till och med tagit ett litet skutt över, haha.

.
I alla fall. Idag såg jag att det kom en bil i full fart drygt 500 meter bort så jag rider ut i mitten av vägen då jag var närmast bron och tänkte att hon minsann gott kunde vänta lite (bron är kanske 6-8 meter lång ?). Det var en grårig liten sur dam i en ful liten bil som inte alls ville vänta, så hon styr mot höger och börjar köra. Jag ser på henne att hon tycker att jag ska flytta mej åt sidan, så jag bara vinkar åt henne att stanna -vilket hon gör, och börjar därefter TOGVARVA bilen !
Danika ska ha stor eloge för idag! Trots att vi gick på den läskiga bron mot en bil  som står på högvarv så det ryker om den går hon förbi den väldigt lungt och sansat ♥.
Jag berömde och klappade henne, men inuti kokade jag! Jag hade ögonkontakt med tanten hela vägen och jag tvivlar inte en sekund att mina ögon svartnade som dom kan göra då jag blir förbannad!
Tänk om hon inte skött sej så exemplariskt ?
Tänk om det var en unghäst jag satt på ?
Tänk om, tänk om, tänk om...
.
Direkt vi passerat bilen så pass att hon kunde köra vidare så gjorde hon det. Med en rivstart! Stackars Danika nästan satte sej på rumpan då hon guppade iväg med bilen.
Det borde finnas ett långt kapitel i Körkortsboken om "Hur man passerar en häst" och vad som kan hända om något går fel.
.
.
Ridningen idag gick i alla fall superbra! Vi fick fram en väldigt bra och stadig form med hjälp av "ruter 4" och lite lösgörande arbete och hon gick som en klocka! Fina häst. Om man bara får til övergångarna till 100% skulle hon kicka ass i alla dressyrtävlingar med hennes killer gångarter.
Jag önskar mej Danika i julklapp

Tog lite bider på vägen hem också, vi hade det ganska bra =)
Nu ska jag äta upp min egengjorda rabarberkrääm. Den är supergoo!

Huvva !

Sikket härligt väder vi har ! Lillan och jag har varit ute nästan hela dagen och badat, ätit vinbär, plockat rabarber till framtida rabarberkräm och blivit brännda av brännässlor. Det sistnämda var dom fördömda rabarbernas fel!

Medans lillan plockade vinbär direkt från busken så haffade jag åt mej några rabarber. Det gick ganska sakta för mej då det kröp myror längst med dom flesta... rätt som det är så skriker lillan till och när jag vänder mej om grinar hon så tårarna rinner. Lilla gumman, hon trodde nog det var vanliga blommor som växte utmed väggen när det i själva verket var dom förrädiska brännässlorna!
Som tur var kom hon lindrigt undan då det till syntes inte syns någonting i hennes små händer, pjuh! Det kan ju göra riktigt ont.
Jag fortsatte i alla fall att plocka rabarber efter jag tröstat lite, och vad händer då? Jo, smart-ass Moa greppar en brännässla istället för en rabarber... Varför måste dom ha så sotra blad för? Man si ju inget ! Aja, sköjde handen i kallt vatten ett tag (lääääänge) och nu känns det inget.
Jag har tänkt rida till banan idag igen med Danika, och med tanke på allt skrittande (ca 7 km) så ska jag pallra mej iväg snat så det inte blir så sent.
Eftersom jag inte har någon personlig fotograf så bjuder jag bilder från den forna veckan. Wish me luck!

En världslig sak

Min syster har tagit på sej rollen som min egna personliga stavnings-inspektör och ringer gärna och påpekar dom. Skrattandes. Det är ju lätt hänt att när man blir lite väl ivrig så slinter fingrarna lätt för man vill få ut allting så fort som möjligt för man fortmulerat det så bra i skallen, då kan man väl inte bry sej om enstaka stavfel...? Alla förstår väl ungefär vad man menar i alla fall ?
Äh! Potato-Potaaato....
(HÄR finns inlägget)
Det ska altså vara HUKADE. Timmy hukade sej, inte kukade...

-Passande rubrik infogas-

Klockan äro 11.41 på min klocka, och jag ska just kravla mej till soffan med min nudel-soppa ("soup... nudle-soup. Soup!" haha Joey.. ) och trycka igång ett avsnitt av Tre Kronor. Nostalgi hela vägen.

Ida, Johnny och lilla Noel kommer hit snart ♥ Lillskiten har tydligen börjat krypa nu =) Så kul!
Hittade en ganska gammal bild på jag och syrran. Jag ser att jag har på mej mina egen designade tomte-örhängen (haha som var så fuuula!) så det betyder att det är Juldagen och utgång på G. 

Idioter finns överallt...

Den här otroligt gripande texten är skriven av Fredrik Backman, läs den bara...

Personligt meddelande

Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

Och att du hann dit i tid.

 


Finaste Danika !

Väldans vilken sen kväll det blev idag, jag Åkte till Danika vid sju och kom inte hem förrän för 10 minuter sedan. Jag beslöt att rida till banan och bara vägen dit och hem mäter drygt 7 km som vi naturligtvis skrittade =) Hur mysigt som helst var det ♥ Över åkrar, genom skogsdungar och längst med bäcken.
Väl på banan var hon GRYM! Hon gick otroligt bra och jag bara njöt... underbart! Red på tränsbettet med fasta ringar och jag tror att jag kommer att köra på det några dagar då hon verkade trivas så bra med det, och jag med. Övergångar står på schemat imorgon !
Nej, nu sitter Timmy i soffan och väntar på att vi ska slå på Sanctum. Det ska tydligen vara bra ?

Ha ha ha lillan är så klockren !

Lillan förgyller mina dagar så enormt mycket! Tack vare henne får jag många goda skratt varje dag, på att inte tala om alla fina minnen vi har ♥
Idag före lunch gick vi ner till kaninerna för att ge henne mat (fortf inget bestämt namn...), vi la även in lite sallad, blad, klöver och en morot.
Medans jag ordnande till i vårans bur så tyckte lillan tydligen det var himla orättvist att inte den andra kaninen skulle få morötter, så hon ordnade det helt enkelt...!
Haha, oj vad jag skrattade! Hon är så duktig lilla skrutten ♥
·Sonador

(tänk om man kunne få va lika morgonpigg som lillan.)

Jag drömde att lillans kanin förvandlats till 10 stycken små igenkottar som rejsade runt i buren istället. Det var som inget konstigt med det och jag stod och sa "Inte röra" hela tiden.
Mitt nya skal till telefonen har kommit förresten. ÄNTLIGEN efter 2 veckors tid, började nästan tro att jag blivit fet lurad.

The bitch

Vi har spenderat denna eftermiddag på Söderviks fina badstrand, och motför alla andra gånger vi varit där var det inte bara 2 eller tre bilar som stod där. Snarare 20! Galet mycket folk var det.
Lillan var väldigt morsk när vi kom dit och gick ut ganska långt på direkten men fick brottom tillbaka så snart hon insett riktigt hur långt gått och snavade över hennes egna fötter på vägen. Tur att pappa Timmy fanns hack i häl och kunde hejda "fallet" =)
·
Kolla vad nära dom kom !

Danika bomb!

Idag följde Timmy♥ till stallet och agerade hästskötare och fotograf =) Han tog både in och ut Danika alldeles själv samt borstade lite på henne. Jag kom på nu i efterhand att det skulle vara lite kul att ha bild när han gick med henne, för hon såg ut som en ponny brevis honom, haha !
Timmy förvandlades tydligen till ett stort elakt moster om han kukade eller satte sej ner i gräset då ha fotade, för Danika nästan satte sej på rumpan då hon fick syn på honom.
·
Hon var riktigt på G idag och provade både bockningar och brallningar, haha! Tyvärr kom inget av det med på någon bild, för direkt efteråt då jag skrattandes tittade om Timmy fotat oss så stog han med ryggen mot och kollade igenom bilderna... suck. Varje gång !! Nåja.
Nu ska vi dra till stranden, alldeles för varmt för att inte bada ! Tjingeling

Mycket jobb bakom I guess

I vanlig ordning lallar jag runt på internet medan lillan sover, och av någon anledning kom jag in på ämnet "modellhästar". Jag har inte riktigt lagt märke till hur stort det egenltigen är/har blivit och hur inbitna människor är i deras lilla hobby. Det finns altså tävlingar man kan åka runt på liknadne dom so finns "live", såsom utställning, hoppning, distans osv (har dock ingen aning om hur poängen räknas, tänk om det dyker upp två av samma modell...?) och det finns tillockmed Bildtävlingar då man ska ta så realistisk bild som möjligt på hästen. Självfallet finns det saker som träns, sadlar, benskydd, brösta, martingal människor osv osv att köpa till för att få det Perfekt!
·
Jag tycker det är gankska faschinernade, faktikst. Det finns huuuuur många olika modeller, färger som helst och det som är ännu mera faschinerande är att dom snittar 2.500:-/styck! Självklart finns det dom som kostar mycket mindre, och självklart finns det som kostar mycket, mycket mera. En 5 cm häst får man tillexempel för endast 4-500 kr. Som fått! (För folk som torkar sej i rumpan med sedelbuntar)


·
·
·
Kanske beställa hem och måla själv ? ↓


Skitväder !!

Man har nog blivit lite bortstkämd gällande vädret senaste tiden, när jag såg att det regnade ute och "bara" var 14 grader kastade jag på mej en mössa och höstjackan innan jag cyklade iväg mot stallet i morse. Jackan var minst sagt onödig, men mössan var bra. Mest för att mitt hår såg ut som ett kvastskaft efter att ha lagt mej i blött hår igår.
Halvvägs till stallet såg jag ett det hängde en stor, äcklig spindel från styret och jag kan nästan svära på att den visade huggtänder och gjorde sej redo för en attack så jag hoppade av i farten medan cykel och spindel fortsatte ned i diket. Det såg nog väldigt graciöst ut.
Efter att ha stått en ganska lång stung och funderat om spindeln satt kvar på cykeln eller om den krypit iväg tog jag mej tillräckligt med mod för att leda upp cykeln på vägen igen, inspektera den lite, och cykla vidare. Usch!
·
Den var hästen Zara som stod på schemat denna morgon (Danika får vänta till ikväll) och det är altså andra gången jag rider henne. Hon brukar tydligen testa nya ryttare och man kan ju inte bara sluta med en sådan fin tradition.?
Vi hann drygt hundra meter innan hon pallnitade och vägrade ta ett enda steg frammåt. Istället kastade hon sej hemmåt och när jag vände henne backade hon i typ 190 direkt jag använde något frammåtdrivande medel. Trevligt. Efter kanske 10 minuter gav hon sej dock och skrittade sedan hela vägen till ridbanan utan krångel.
Jag älskar att vinna!! I vad spelar föga roll =) Väl där gjorde vi inget avancerat, bara kände på varandra lite och hon är verligen motsatsen till Danika som är lätt i handen, kvick i benen och mycket känslig, bl.a. Jag vet inte vad jag tycker om henne ännu...
·
Nu ska jag och lillan ner till lilla kaninen, hon vill nog ha några småkorn till frukost =)

Bildbomb. -kabooom-

Jag blev ju helt till mej igår när vi fått hem lilla... kattla? (haha, fortf obestämt) att jag glömde bort att lägga upp bilderna på jag och Danika. Mia var så snäll att hon knäppte några kort när vi red runt lite på åkern.
Hon var ganska stökig med huvudet till en början och villa gärna rusa ifrån mej. Verkade tro att hon var på rock konsert eller liknande, men efter lite 8-vilter, serpentiner och skolor stabiliserade hon sej något. Stundvis gick hon Riktigt, riktigt bra! Idag ska jag dock byta bett till ett vanligt 3-delat. Eller varför inte prova hackamoret? Hon rids på rakt bett för tillfället, och det kan ju vara bra att vaiera lite.
Bilderna blir lite suddiga, varför har jag ingen aning om ?? Kanska ska ta och läsa den där instruktionsboken någon gång...
Jag måste verkligen byta tröja nästa gång jag ber någon fota oss. Denna såg gräslig ut =) Har jag någon vinröd, tro?
Det plus vinröda benlindor, svarta skor istället för bruna, svart träns istället för brunt, svarta ridbyxor istället för bruna o chaps, vinröda tröja och svart hjälm istället för solblekt svart så kan vi vara med i Dressyrmupparnas Bästa matchning! Wihoo

Vi har blitt med kanin

Äckligt söt är hon ! Maoui tror att hon är hennes bebis, hon började direkt tvätta och söka nackskinnet så hon skulle kunna bära henne därifrån =) Det fick hon inte.
Namnförslag? Någon?

oschysst !

Timmy ringde nyss och frågade om inte lillan ville ha en liten kanin, han hade tydligen varit inne på blocket och kikat. Nu har jag tittat på kaniner i sökert en halvtimma..
Får man göra så ? Måste jag köra och hämta en goding nu?

En Fanta, tack

Sådärja, nu har jag skissat ner ännu tre teckningar på papper, mera orkar jag inte göra just ikväll för då vet jag att jag inte kommer i säng före alldeles för sent.
NU ska jag lägga mej i soffan med Sagan om Drakens återkomst -Del 3, den har bokstavligt legat på hyllan när jag såg att del 7 av House of Night serien kommit it men nu får den ta spurt igen!

Moster Maya är på besök !


Badsugen ?

Medan jag donar på i köket efter frukosten kilar lillan iväg själv. Här hittar jag henne...
Stackars liten som måste torr-bada =)

and it's done !

·
Hokus pokus filliokus! Hehe, det var faktiskt det första jag tänkte på när jag såg det färdiga resultatet. Från början var det tänkt att hon, argt, skulle hålla upp handen som ett "Don't fucking touch me!!!" men jag fick liksom inte till attityden tycker jag... var nog inte nog arg då jag började. (Kanske får be Timmy reta mej lite i framtiden? Borde inte bli något problem...=) )
Jag vet inte riktigt vad hon säger mej nu... ? Får fundera på det

Det är helt sjukt hur "inne" man blir i ritningen, om Timmy skulle säga någonting skulle jag garanterat inte ens märka att han pratade om han inte kom fram och skakade i mej. När jag är som mest koncentrerad har jag märkt att det ibland även kommer ut ett väldigt tyst pipljud ur munnen, då måste jag titta upp så att ingen hörde. Haha! Det är sådana tillfällen man känner sej mindre normal.

det ser mörkt ut ...

·
Jag och lillan håller oss nog inomhus ett tag nu... hej då internet får ah vajl.

Träningsvärken är ett faktum !

Ridningen tar verkligen fram, och dödar, alla muskler man inte trodde man hade eller ens existerade. Men dom finns där, långt där inne ligger dom med en öl i ena handen och en cheeseburgare i den andra och bara slappar, men nu ska det minsann bli ändring på det!
Idag har jag nämligen provridit min framtida medrytterhäst som jag ska plåga 3-4 dagar i veckan med start från och med veckan efter nästa vecka. Från och med nu på torsdag och 1,5 vecka frammåt ska jag ta hand om Danika då hennes matte ska bära flyttlådor och åker sedan bort några dagar, så jag får ha henne alldeles för mej själv♥ Jag längtar redan !!
.
Men medryttarhästen altså... ett skimmelsto på 8 år, gått 120 hoppning, behov av lite om-muskling och lite tung att rida. I det stora hela en väldigt fin häst och jag tror att vi kan ha mycket roligt ihop. Det fanns även möjlighet till dressyr/hopp-träning och sånt gillas ju skarpt! Det som skulle gillas skarpast var om jag kunde få mej ut på någon liten tävling också, men vi får se var vinden bär. Förhoppningsvis mot tävlingsbanorna...
·
Nu ska jag fortsätta på teckningen jag påbörjade idag då lillan sov lunch, det gäller att ta tillfällerna i akt medan dom små liven sussat gött ♥

Rita Rita Rita!

Dom senaste dagarna har det riktigt kliat i fingrarna på mej och ideérna har vuxit så det knakat i huvudet, nu gäller det bara att få ned det på papper.
Lättare sagt än gjort vissa gånger.
Mina första teckningar är lite Kan dee-inspererande och jag har tagit hjälp av henne med att få till skuggor, hår osv. Konstigt nog så ser inte människor och hästar likadana ut varken i skuggningen eller anatomi, så det krävs nog mycket, mycket mera träning innan jag tar mej mod att köra min alldeles egna stil. Men den kommer nog så småningom...
Just nu är det Kan Dee insperation som gäller. Inte kalkerat, inte taget "helt av", utan Kan Dee By Moa kan vi säga. ?
Som sagt, det krävs lite (ganska många) finjusteringar, men träning ger färdighet!

Äntligen, som jag längtat!

Den härligaste känslan ever är när man sitter upp på hästryggen igen efter alldeles för lång tid utan vare sej hästdoft, goa hästmular eller ridning. Det är inte nyttigt för mej att inte spendera flera dagar/veckan i stallet, hästarna gör mej till en så mycket bättre människa och utan dom känner jag mej halv.
I stallet är det någon harmoniskt som sköljer över en och gör så att man inte behöver tänka på eventuella tråkigheter eller saker som är jobbiga, man kan bara vara. Vara sej själv.
·
Det var i alla fall Danika jag hade turen att få rida idag, jag har inte sett henne sedan hon fick sitt föl (vilket var nästan samtidigt som jag fick lillan) och jag hade nästan glömt bort hur otroligt vacker den hästen är! Manen går långt ned över bogen och dom kloka ögonen täcks nästan helt av den långa pannluggen. Vacker vacker vacker.
Att hon sedan gick som en sjuhelvetes dröm idag gör henne inte fulare, precis. Efter galopen headbangade hon lite grann, men det tog inte många minuter innan hon tog ordentligt med stöd i tygeln igen och verkligen TRAVADE. Hon vilade på steger och jag kunde ritkigt känna hur hon arbetade genom hela kroppen istället för att försöka rusa och trampa på aska =) Jag ville bara rida, rida, rida hur länge som helst kändes det som, men jag gav mej då hon gick som bäst. Det var ganska lagom med tanke på att hennes hals löddrade och svetten rann under ridhjälmen och på ryggen min, fast det kände jag inte förrän jag hoppat av förstås. Jag kan bli ganska koncentrerad när jag rider =)
Vist är det rätt så orättvist hur alla ridmuskler går upp i rök så fort man slutar rida regenbundet när dom tar alldeles för lång tid att bygga upp? Jag kommer garanterat att känna av denna ridtur imorgon, men den träninsvärken välkomnar jag med ett stort leende!
(det är förresten Danika jag har på headern, för ni som inte ser det)

Ooopsi!

Som dom två hjältar vi är somnade jag och Mli helt slagna igår efter filmen. Vi såg "Just go with it", och den passade absolut in bland toplistan på skummaste filmerna. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den... väldigt påkostad för att vara så kass passar kanske in? Närmare än så kommer jag inte...
·
Eftersom Mli och lilla Vanessa skulle åka hem idag så passade vi på att svalka oss i polen innan lunch. Det behövdes kan jag lova, vattnet var så varmt att till och med Timmy the badkruka badade. Han och lillan var i vattnet innan vi andra (jag mli och mimi-mli) ens hunnit ut, och för att visa lite ytterligare att han tyckte vi var sega så puttade han i mej direkt vi kom ut -mutter-, tur för han att det var varmt i vattnet, annars hade han åkt på smocka! =)
Tänk att lilla Vanessas stora vattenskräck gick över så fort !! Allt som behövdes var tydligen lite Luna. Och en pool.
Vi har också hunnit med en en mycket roligare variant av Phase 10 där vi gjorde 20 egna faser istället för dom 10 som finns med i förpackingen. Klurigt värre blev det, kan jag lova =)
Tack Mli och Vanessa för denna helg och Välkommen tilbaka =)

Vi haver finbesök!

Som bekant har vi ju finbesök i form av Mli och mini-Mli (Vanessa). Både jag och Vanessa känner oss dock lite smågriniga nu såhär på kvällskvisten så vi ska dra ut på en kvällspromenad så i alla fall en av oss somnar
·
Vidare information om dagen tillkommer lite senare ikväll

32 härliga grader

Termometern i vattnet står på 25-26 grader, och man behöver inte längre några sekunders vänjning innan det blir skönt att bada. Lillan plaskar på för fullt, men blir väldigt irriterad över att man håller i henne. Hon kan misann själv, tycks hon tänka och försöker gång på gång putta bort händerna =) Upp på kanten och ner i vattnet igen, upp igen och ner. Och upp. Och ner. Och upp. Och ner. Det är kul när det plaskar.
Lilla poolen i skuggan är en bra omväxling för känsliga små hudar. Jag tror jag ska införksaffa en sån där UV-dräkt till lilla Prinsessan♥
Sådärja!
·
Snart kommer Mli och lilla Vanessa hit och sta stanna tills på söndag. Så roligt! Vad ska vi tänkas hitta på ?

Hästabstinensen får fäste...

Vilken värme vi har! Men jag klagar absolut inte, faktikst så tror jag inte det kommer yttras en enda ond kommentar om vädret ur min mun så länge solen skiner.
·
Just när vi kom oss ut i morse så hördes ett välbekant "klipp klopp klipp klopp", och jag skyndade att haffa tag i lillan för att gå mot vägen där en häst skrittade förbi. "Där! Där! Där!", sa hon och klappade händer. Duktig flicka =D
Det är sommar det! Hovslag mot asfalten, barbacka turer och grimskaft-tyglar. Jag kom att tänka på den där sommaren då jag, Vanessa och Denise fick hyra sommarhäst för första gången. En dag fick vi för oss att rida två coh två. Sagt och gjort! Självklart höll vi oss inte i någon paddock eller ridhus, neeej, vi skulle ut. Haha. För mej och Annasara gick det galant, och vi fnissade glatt åt Denise och Ann som det gick sämre för... Vi var tvugna att sakta av flera gånger så dom inte skulle dunsta ner i marken båda två. Hehe, oj vad dom gnällde =) Om jag inte minns helt fel så gav dom upp efter ett tag?
Hästarna har tagit en alldeles för lång paus i mitt liv nu, men jag har flörtat lite med Danikas ägare så jag ska få rida henne lite och förhoppningsvis så hittar jag en foderhäst någon gång framöver. Jag och en av våra grannar satt och drömde oss bort lite nu på förmiddagen, och vi kom fram till att vi absolut måste ta reda på hur mycket det skulle kosta per månad, för det är ju det det hela hänger på i grunden.
Stallhyran kostar enbart 200:-/månad, men då får man ju inte glömma bort övriga kostnader såsom försäkring, hovslagare, foder, ev träning/tävling... listan kan göras ganska lång, men oj vad det är värt det!
·
Danika, på söndag kommer jag...♥
old pic

Godmorgon, då


Japp! Jag har hittat en ny kamerainställning på mobilen


Kan någon låna mej 1,1 miljoner? Ni får tillbaka sen...

Ibland när jag inte har någonting att göra (som när lillan sover, exempelvis) så går jag in på hästnet, klickar på hopphästar och sorterar dom sedan efter prisklass. Dyrast först ska det vara, man måste ju få drömma sej bort lite ibland...
Men helt seriöst, handen på hjärtat och allt det där. Finns det verkligen NÅGON häst i världen som är värd 1 100 000 :-?? Eller ens "bara" 500 000? Inte ens om jag hade dom pengarna skulle jag springa och lägga dom pegnarna på en häst.
Hästpriserna har stigit till höjden, och i dagsläget får man betala närmare 60 000:- för en "normalbra" häst. Det är helt sjukt.
·
Hästen nedan ligger ute för 1 100 000, och det är en väldigt erfaren ryttare som rider då han varken behöver ridhjälm eller annan skyddsutrustning.
Dum-ass

Sola och badaaa

Då var vi åter emsamma, jag och lillan. Kicki, Lasse, Raaabi, Ludde och Wille begav sej av mot lilla bebisen och Bea vid nio tiden så då begav vi oss ut istället.
Tack vare nattbadet (nåja, klockan 22.30) inatt så vaknade jag även upp med en extra armbåge i morse. Jävla bräms som ska bites! Men man får väl vara nöjd så länge dom sätter sej på en själv istället för dom små... så nöjd som man kan bli, vill säga.

Mycket bad på en och samma dag!


PAKET-DAG!

Idag damp dom här↓ ner i brevlådan, så nu kan lillan lungt vistas ute även regniga dagar utan att hennes sockersöta fötter skall hotas att lösas upp...
·
Dom ser nästintill sprillans nya ut och enligt mej är 50:- mera rimligt än närmare 200:- man får betala i affär. Dessutom behöver man bara gå så långt som till brevlådan för att hämta dom. Perfekt för en latmask som mej =)
·
Jag ska alldeles strax väcka lilla sömntutan som snart har sovit nästan 2 timmar, hon måste ju vara pigg och glad när hennes farfar, farmor, faster och kusinerna wille och ludde kommer. Tjohooo!

Godmorgon alla

Lillan önskar en bra dag till alla hon känner,
släkt, familj och andra vänner :)
av: poet moa

Two in one

Vad tomt det blev efter Thomas, Diana och barnen farit. Dom begav sej hemmåt nu på förmiddagen, och sedan dess har lillan varit grinigare än grinigast. Jag tror hon protestgnäller! =)
Hon har i alla fall fått bevisa sina storasysterskills i form av bitandes och knuffandes på stackars lilla Elsa, och om jag inte har helt fel så tog hon ett redigt lår-bett av faster Diana just innan dom for. Varför i hela friden bitts hon så?
Vampyrskämten vi drog om hennes tänder tog hon nog på alldeles för stort allvar... onge!
Lilla monstret ovan har nyligen fått ännu en kusin på sin fars sida, och igår fick vi Äntligen komma och snusa lite bebisdoft, peta på små tår och hålla i små händer. Så himla söt hon var! Det var bara ogjort att hon inte råkade följa med hem =)
♥Mor och Dotter♥

Mina små Älsklingar, är så glad att jag har er♥

Umeå Wheels

Då var detta årets Wheels över och man kan åter igen skratta sarkastiskt åt deras värdelösa planering. Deras så kallade mycket smartare lösning på "raggarrundan" gick genom E4:an och sedan vidare till Storgatan. Bara storgatan tog närmare timman att köra -en väg! Mellan rödljusen på E4:an hann man med minst 5 stopp och jag tyckte minst sagt synd om alla långtradare, taxibilar och ambulanser som kom körandes i jobbsyfte. Frustrerande!
Som tur var fanns det ju många, många fina bilar att titta på och tokigt folk att lyssna på, höhö, och ett neutralläge i växelspaken var pricken över i:et.
Jag hade fullt upp med att ratta den enorma  bilen med noll komma minus noll servo så jag hade inte tid att knäppa så mycket kort, de bilder jag lyckades ta var väldigt osmickrande bilder på bilen jag körde och några on-the-road (slänga-ut-armen-o-ta-ett-kort) bilder. Det får vist duga. Tyvärr fick jag inga kort på den snygga amazonen som kom körandes då och då för jag hade fullt upp med att vinka åt shaffören som vist var en gammal bekant =)
·
Sänka bilen kanske?
Min styrarbil =)

Det är detaljerna som räknas! The växelspak
Jag hade en hysterisk rolig kväll! Bland annat hade vi Eddie Meduzas basist i baksätet (som även var helt 100% på att jag var Linda Bengtzing och kallade mej "Linda" hela kvällen. Att alla andra kallade mej Moa sa han var en undanmanöver från all press... tja. Varför inte?) ,jag var den enda som var tvungen att visa leg då vi gick en snabbis till Sjöbris och livemusik och sist men inte minst kommer alla underbara bilar och människor man träffat. Haha.
Klockan var inte mindre än ca 02.30 då alla var nöjda och glada så vi kunde ratta hemmåt för några timmars sömn -gäsp-
Idag har vi varit på Leos några timmar, och om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vem som hade roligast -Vi eller barnen? Dit blir det absolut någon(ra) fler gånger! Hoppas bilderna säger mycket för mera orkar jag inte skriva
·
Joo, vi har hunnit ta oss ett dopp med.

Off to Wheels


Jäävla vägsniglar!!

Jag kom just från Ida I Stan. Hon har toppat krukväxten något och lagt på bottenfärg, måste ju vara något så när fin imorgon då det vankas Wheeeeels här i Umeå. Nog för att det konstigt nog är bilarna som brukar dra till sej dom mesta blickarna och inte shafförerna, men om någon över all förmodan skulle gnutta in så kanske jag inte ser ut som en annan Severus Snape. Vilken uppståndelse det skulle bli förresten?!

Jo, på tal om rubriken så hamnade jag bakom världens segaste shafför på väg hem! Seriöst så verkade han tro att hans gamla saab omöjligt kunde gå över 70-strecket (okej, det var en saab men jag tror bestämt dom kan gå någon km/h fortare..?), och det resultarade i att jag hade i färgen i håret 50 minuter istället för 30 minuter, men än sitter det kvar...
Nu ska jag bokstavligen kasta in handduken och gå och lägga mej. Skit samma om håret är blött.

Blixt och dunder

Himmel och pannkaka, vad himlen tvär-mörkade där ett tag! Det mullrade på riktigt duktigt också, fast jag tror att det "värsta" slapp vi undan. Tur, jag ogillar starkt åska. I alla fall när man sitter själv, och jag tror inte lillan skulle varit något vidare stöd där hon ligger och sover i spjälis. Men man kan never så noga know.
·
Våran soffa ser för övrigt väldigt kal och naken ut där den står utan vare sej soffdynor, kuddar eller överdrag till dom två förstnämnda, men förhoppningsvis har vi (till utseende iaf) en sprillans ny soffa när allt har torkat. Jag har med andra ord Tvättdag idag, och självklart, SJÄLVKLART, skulle jag bromt hänga tvätten att torka ute idag. "Det luktar så mycket godare dåå", resonerade jag med mej själv medan jag klämde fast klädnyporna. Ungefär 2 timmar senare var jag tvungen att kuta ut och dra ner allting mot källaren och torkrummet igen. Så typiskt!
·
Mitt i allt regn kom glassbilen förbi, och jag kände mej sådär fullkomligt normal när jag stod och kisade efter vilka glassar man kunde tänkas bliva sugen på när solen kommer tillbaka, och efter jag blivit sådär lagom genomblöt så promenerade jag in med en låda Smack och en låda Rullo under armen.
Njum Njum!

RSS 2.0