Pyssel hörnan

Så Jävla kul vi haft idag!
Jag tänker totalignorera att jag irrade runt med barnvagnen i Tomtebo i drygt en timma innan jag äntligen hittade rätt gata (jäkla nybörjar-buss-schafförer som säger fel avstigarplats), utan tänker istället lägga fram dom braa sakerna såsom Äventyrslekparken, promenaden och schtan.
Lillan tyckte det var superkul på lekparken! Moster Maya åkte en sån där tunnel-rutschkana med henne och upptäckte alldeles för sent att sista biten var så uppvärmd av det i princip kokade! Lillan klarade sej alldeles utmärkt då hon satt i mosters knä, annat var det med Maya som bara hade en kort kjol, haha! Jag ville inte göra samma misstag som min lillasyster så jag drog mitt linne ungefär 2 storlekar större för att inte bränna mej på röven.
Bad med ankorna blev det också, för lillan i alla fall. För min del var det bara fötterna som fick svalka, men det räckte gött å väl. Medans lillan sov promenerade vi in til stan i sakta mak och där inhandlade jag ett par shorts och ett par leans till lillan, pyssel-krafs till mej och en duk till Maya. Jag betalade dock inte duken.
Av pyssel-stöket blev det örhängen Made By Moa, närmare bestämt populära Ear-Cuffs. Glitter hade en sån ful modell så den ratade jag direkt och påbörjade ikväll mitt ombygge. Jag bytte ut kedjan så den kändes väldigt B:ig och gjorde den lite roligare, helt enkelt. Tre stycken blev klara idag, och det var allt jag hade så mer blir det inte.
Simning nästa!

Still sol och fint

Idag står det Äventyrslekpark och stan på schemat, så efter vi (jag + mini me) skjutsat Timmy på jobbet styr vi kosan mot Moster Maya och väcker henne. =) Garanterat kommer vi att glömma något viktigt, som vagnen till exempel, så därför ska jag nu ta en uppfriskande dusch så mina hjärnceller chock-vaknar och börjar göra någon nytta.


Ingen simning?

Lill-Lördagen i ära struntade jag blankt i dagens simning utan brassade istället iväg för att köpa Nutella. Godis-huset har verkligen allt godis man kan tänka sej! Såna där diamantringar man hade när man var liten, lösviktsgodis i alla former, chips och dricka -men ingen Nutella. Wtf? Lite ledsen i ögat plockade jag ihop en liten godispåse istället och gick därifrån 98:- fattigare. Vist är det konstigt att det bara är dom äckliga godisarna som blir kvar fastän man krafsat ihop påsen helt själv?
·
Nåväl. Jag kände för en "bakisfilm" ikväll (dvs ingen som kräver större tankeverksamhet) så jag ladd...hrm...HYRDE Burlesque med Christina Aguilera och Cher bla. och den var som utlovat -en Bakisfilm.
Ett trekantigt kärleksförhållande med lyckligt slut, som det ska vara. Förutsägbar var både för-och efternamnet, och om det inte vore för Christinas otroligt grymma röst hade jag inte orkat se klart den, men hon får till det så bra att man bara ville promenera rakt in i TV:n och skaka rumpa med henne på scenen. Alternativ bara beslagta hennes röst och taktkänsla.
·

Hot! Hot! Hot!

Så otroligt skönt det är ute!
Lillan sover och jag har just legat på gräsmattan och läst. Nu måste jag få någon slags vätska i kroppen, sedan ska jag fortsätta läsningen tills lillan vaknar, fast på balkongen istället. Jag litar inte blint på dom där baby-vakterna.

.Så.Otroligt.Graciöst.

Då var dagens simpass avbockad. Idag blev det 25 intensiva minuter följda av 5 minuters stretching, vilket verkade vara väldigt behövligt då jag sällan (aldrig) stretchar. Det borde jag nog göra oftare, det var ganska najs.
I gymnasiet hade vi en hök som hackade på oss efter varje ridpass och såg till att vi stretchade ordentligt, men när den höken ansåg att vi nog skulle klara det själv rann det fort ut i sanden. Tänka sej.
·
Här har du, Thom.

Solsken!

Man bara måste älska att solen och värmen har kommit tillbaka! Förmodligen bara tillfälligt, men jag tänker ta vara på alla solstrålar jag kan innan den försvinner igen. Igår när jag simmade var det faktikst riktigt skönt i poolen, och om jag inte misstar mej så var det uppåt 24 grader, men den där 1800-tals termometern litar jag inte riktigt fullt ut på... Skönt var det iaf.
Jag och lillan har varit ute hela förmiddagen, och lilla Eiya har följt efter oss som en annan Golden retriver. Hon är bra nog lustig den där katten.
Vi satte oss under ett träd på gården och käkade mellis, och det tog bara några sekunder innan Eiya klättrat upp i trädet, lagt sej till rätta och höll reda på oss där uppifrån istället.

1045 längder

Pjuh! 30 minuters simning är fan jobbigare än vad man tror. Vad jag tror i alla fall. Det var säkert närmare 5 gånger jag stannade upp och var tvungen att "fixa någonting", såsom knytbandet på bikinin, håret eller något annat onödigt. Allt jag kunde komma på för att slippa simma några sekunder, haha.
Det var några småtjejer som hade någon slags vattengympa samtidigt, och det var riktigt roande att lyssna på dom, hux flux hade jag ju varit i vattnet 30 minuter. Jag tror att jag ska be dom simma/plaska med mej i framtiden så tiden går lite lättare =)
·
Nu ska jag och Babe ♥ titta färdigt på filmen vi började se igår. Ny film med Matt Damon, Adjustment bureau, riktigt spännande enligt mitt tycke!

Iphone 4

Jag och min nya bästa kompis kom just från Media Markt, jag räddade henne från ett trångt, mörkt boende med varken kompisar eller någon annan att prata med. Personen som sålde hon verkade dessutom glad över att bli av med henne(!) och jag behövde bara betala en struntsumma på en endaste krona.
Nu vilar hon dock. Det är bra det, hon behöver ladda batterierna då det är mycket vi behöver lära (om) varandra.
Trogna Tradera gav mej även ett skal för endast 20 kronor. Usch, vad jag fyndar idag!

Rivmärken och kräkmedel

Det är livsfarligt att titta på lurviga 12 veckors kattungar, lika farligt som det är att få snutta på en tre-månaders bebis, och i helgen har jag blivit utsatt för båda!

Gårkvällen spenderades hemma hos Linn och Cameron där det blev filmtittning och Chicago-spelande. Deras nyinflyttande lilla kissevalp tog dock upp största delen av min uppmärkssamhet ifrån filmen, och nu i efterhand så kan jag säga att min resenssion av filmen skulle präglas av ett stort IG, men vad gör det? Jag fick busa med en kissevalp =) Brorsan och respektive kom just förbi med deras bedårande lilla tre-månaders flicka. Hon skrattar och ler mest hela tiden, och fastän hon känns så liten, så liten så känns det helt sjukt att lillan faktiskt varit i den storleken, och ännu mindre (tack och lov). Tänk att tiden går så fort. Snart kutar hon och pratar, och innan vi vet ordet av så har dom väl pojkvänner båda två. Huga!
Låt åren gå saaaaaakta.


Mina ben är nog fulla i små hål efter kissens nål-vassa tänder och klor, och både jag och mina kläder luktar kräk, men jag skulle inte säga nej till någon av dem =) ♥

Midsommartaken i bildor


Gl´a misssommar!

Done!

Sådärja! Nu har lillan fått ett nytt rum med lila bakrund, och gästrummet har sej en grön. Det blev mycket, mycket bättre enligt mej själv då lillan nu har sina kläder och div. i sitt eget rum och dessutom rymmer vi hennes framtida kök i den lilla hallen utanför. Perfa!
Lillans rum EFTER:
Gästrummet EFTER:·
Bara små detaljer kvar, såsom byte av taklampa och lite pillergöra. Men det får vänta, för nu beger vi oss ut igen !
(mamma kan du ringa mej =) )

Sätt igång!

Äsch, varför ids jag ens fråga Timmy vad han tycker? Om det är något jag vill göra så argumenterar jag ändå fram det svar jag var ute efter från början. Inte för att han brukar vara så svårövertalad om han tycker tvärsöver, om han nu gör det.

Jag och lillan har varit ute hela morgoonen med dagisbarnen, men nu ska jag ta tag i om-switchningen av rum! Jag frågade Timmy igår vad han trodde om det, och han svarade det bästa svaret ever -Gör som du tycker! (alt. Gör som du vill)
Så blir det! Han hjälpte mej att flytta sängen i morse innan han begav sej till jobbet, så nu är det bara resten kvar =)
Här bjuder jag på lite FÖRE bilder. Ignorera ev. röra.
Lillans rum:
·
The gäst-rum:
ftgfgh

Aj need ah njue bekini


Min endaste bikini inköptes för
, ja, aldeles för många år sedan och det börjar vara dags att försöka hitta en ersättare. Den har dock kvar både färg och passform så jag antar att dom där nästan 1000:- kronorna inte riktigt slängdes i sjön, men nu är jag riktigt jävla less på skiten! Den ska väck!
Jag har kikat runt lite på Trogna Tradera ett tag nu, och jag har faktiskt hittat många lovande. Nu återstår bara att välja ut en, möjligen 2 som får flytta hem till mej =)
Whitch one?

Njamsi-njam

Jag har just bakat Skogaholmslimpor, nu håller jag tummar och tår för att dom ska bli lika smaskiga som "orginalet".
Någonstans i närheten i alla fall. 
Jag funderar även på om vi skulle ta och switcha rum mellan lillans och gästrummet... tror det skulle bli bra. Jag får diskutera det när Timmy kommer hem, vilket är snart!♥

Hästpromenad


En sak att lägga på plussidan med att bo där vi gör
är att det finns två stycken stall inom en 5-minuters promenad, så när jag känner Häst-abstinenten komma krypande är det bara att placera lillan i vagnen och bege sej ditåt. För att den ska försvinna helt krävs nog en del ridning också, men nivån sänks till en ngt rimlig nivå i alla fall. Jag måste verkligen hitta en häst att rida snart, där med bastu!!


Sussilull

Jag och lillan har just vaknat från hennes sovstund, jag joinade henne där lite på slutet och jag hade gärna fortsatt sova en liten stund till -gäst-... Men Luna is the boss och hon bestämde att vi skulle upp och jag gör precis som hon säger. Eller som jag tror att hon säger i alla fall.

Jag tittade just på lite gamla bilder och hittade en dö-läcker (verkligen) bild på mej från naturbruks-tiden, haha, det var tider det! Jag skulle lätt gå om alla tre åren, förutsatt att det var samma klasser och samma lärare, förstås.
Plus att jag skulle få min älskade ponny tillbaka♥

Kvällsdopp

Jag kom alldeles nyssens ur en lång stunds kokvarm dusch, det kändes som ett måste efter min 20 minuters simning tidigare, det var inte speciellt tvärvarmt i poolen kan jag lova! Jag riktigt kröp i, men när man väl var i var det himlarns skönt. Om några dagar ska jag ändra till 30 minuters simning, men ikväll kändes 20 minuter alldeles lagom. Brrr!
Haha, mina läppar är fan blåa

Bajsväder

Nu så var första delen av Timmys semester slut och jag och lillan får nu roa oss själva. Jag kan inte säga att jag var speciellt avundsjuk på han när han steg upp i morse, dom där 20 minuterna extra jag fick kändes väldigt långa och välbehövda =)
Vi har i alla fall varit ute nu på eftermiddagen, men vi gick in då det började duggregna ute.
Usch vad jag vil ha tillbaka solen och värmen!
·
Gruskäkarn♥

Nostalgi

Jag har just kommit in på säsong 2 av Tre Kronor, och jag måste säga att jag diggar Mimmis stil , speciellt frisyrerna, enormt! Jag vill också ha lockigt, tjockt och stort hår men istället är jag fast med mina få, spikraka, tunna strån. Suck.
Annars är det ett gång utomordentliga skådespelare man får återuppleva, haha.

Bubbel rummet

www.bubbelroom.se

Tattoo

Jag kom på att jag inte lagt ut någon bild på min senaste tatuering! Det blev en impuls då jag och Lina traskade runt på stan förra fredagen och såg att Red Dragon hade drop-in, och rätt som det var så stod jag där som 10:a på listan! Vi satte oss i solen med varsin dricka och där, på en liten bit kvitto, uppstod min tatuering.

(svårare än man tror att ta kort på sin egen arm)
Och här nedan är den nästan nykläckt! Bara bågra timmar gammal
Jag blev nöjd. Det blev som jag hade tänkt - enkelt och inte så stort. Att det dessutom är den vackraste handstilen (min) gör det ännu mera personligt tycker jag!
Älskade lilla gumman

Okej mjukbrallan inget mera vin!

Vi kom just hem från en middag värdig kungafamiljen! Grillat, pommes och sallad kan bara inte gå fel, speciellt inte med en sån utomordentlig grill som Maya och Jonas införskaffat =) Det går att grilla ALLT på den, haha!
Jag och Johnny utsågs ganska fort till shafförer medans dom andra (Timmy, Ida, Maya och Jonas) förtärde alkohol i rikliga mått!
"Med andra ord" spelades flitigt då vi inte var upptagna med någon klurig gåta eller rebusar, och vi fick ett par glada skratt när någon av oss tappade orden helt eller felkopplade hjärnan totalt... Jag bjuder härmed på några exempel:
·
Jag ska förklara ordet "Fladdermus": SVART!! Finns i grottor i filmer! Batman är en! Dom fladdrar!... Nej, fan också... (man får inte säga "fladder"
Jag ska förklara ordet "Gräsklippare": Det gröna som växer på sommaren som man går på, man klipper det med den!! Fan också.... (man får inte säga "klipp")
Ida ska förklara "James Bond": Vart kommer man då man ringer 112?
I desperata försök gissar jag allt ifrån akuten och sjukstugan till ambulans och telefonist, men Ida har fullt up med att as-garva så hon hör mej nog inte?
·
Jag och Ida var i samma lag, behöver jag säga att vi förlorade?
·
Se men inte röra
·
Jag bara kollar om det fräter igenom flaskan. det gjorde det inte, pjuh...
·
baby♥
·
Lillasyster♥

Bad, volleyboll och sol i Södervik

Det är allt för få mellan gångerna vi blir påminda om att vi faktiskt har ett gästrum, men igår kom det väl till pass då faster Ramona och Johanna kom på besök för att stanna tills imorgon. Gårkvällens tidsfördriv blev "Tågspelet" (Ticket to ride), Chicago och Phase 10. Tänk så mycket roligare det blir när man är fler än två!
Idag har vi varit i Södervik halva dagen, och det känns fortfarande fel att säga Södervik då det inte är det Södervik jag tänker på, men där har vi varit i alla fall.
·
Lillan var domare medans jag+Johanna och Timmy+Ramona spelade beach volleyboll, fy tusan så roligt det är! Dock befinner man sej inte ens i närheten av typ Johanna som spelar volleyboll "på riktigt", men hufvudsaken är ju den att man har roligt.
(det finns dock bara bilder på mej och Ramona när dom andra var tvugna att ta en paus, huhu!)
·
Jag kutar efter bollen, Mission Impossible.


·
Ramona taxerar av bollen...


·
Yes, hon träffar!

·
Jag med. Wihoo!

·
Både stilrent och klockrent. höhö

·
Ramona har också in stilen!

·
Kaboom!

·
Jag kör en en-handing. Dom gör ont.

·
Ramona gör någon slags "putt"

·
Våran domare var väldigt, väldigt engagerad! OM jag inte hörde fel så vann jag och Johanna stoort!

·
Johanna softar

·
Timmy och lillan med


Dopelidoo nu är vist maten färdig!

Timmy har gjort Amumu

Min lilla mästervirkare har suttit och gjort en miniatyr (?) av Amumu nu ikväll. Lite högre än en decimeter blev den och väldigt charmig, haha!
Duktig han är, karln min! ♥

REAL ONE? ↑
REAL ONE? ↓

Svimmom

Buhu, vad jag saknar värmen, vi hann ju bli riktigt tajta dom få dagar vi spenderade med varandra, och det måste bara betyda en sak - Soulmate!
Nåja, med tanke på var man bor får man väl skratta sej lycklig så länge det inte regnar, vilket det inte gör. Än...
Jag har i alla fall tänkt börja utnyttja möjligheterna här på gården lite, och då menar jag inte gymet (det lade jag högst upp på hyllan i vintras) utan att börja simma! 20 minuter om dagen ska man väl kunna unna sin kropp lite välbehövda grodrörelser? 4-5 dagar i veckan iaf! Det är tammetusan ett löfte. Ett sommarlöfte!
Beach 2024 -here i come!

Våran lägenhet är som ny!

Äntligen kan man gå runt barfota inne igen utan att tro att man befinner sej på en annan sandstrand. Den varma veckan som varit har vi struntat helt i vad skor eller sockar heter och sprungit ut och in barfota. Dom gruskorn (och stenar) som följt med in har fått göra sej hemmastadda i flera dagar med idag åkte dom helt oprovicerat in i dammsugaren. Hah!
Det har även skurats, dammtorkats och dessutom har alla dörrlister fått sej en omgång. Det var verkligen på tiden då det syntes handavtryck av flottiga små barnhänder överallt =)
Oj, jag såg nu att det ser ut som att Timmy tittar på någon slags porr eller något, men det är bara en rygg-bild på mej. Vi håller på med ett nytt roligt projekt, nämligen att utveckla min ryggtatuering aningen. Det kommer att bli kanon-snyggt (och dyyyrt) om det blir som vi tänkt oss!

Tivolit är i stan!

Efter många men och noga utväljning av "åk" har lillan nu fått sej sin karosell-debut! Timmy fick äran att åka med henne på ett litet pariserhjul, men det fanns även ett litet tåg och en sån här ↓ (ej skalenlig) ↓
(det ska stå "några" vuxna)

Dom två sistnämnda strök vi dock ganska fort från listan då vi blev vittnen till en tågutspårning och något annat slarvfel? på den andra. "Ställningen" till den vackra karosellen på bilden ovan sänktes plötsligt så mycket att korgarna började välta och drogs mot marken. Som tur var verkade ingen ha gjort sej illa, men det var arga föräldrar och ledsna/förskräckta barn som gick därifrån då dom äntligen stannat den...
Usch, vad jag har svårt för 4-dagars tivolin som försvinner lika fort som dom kommit, man kan bara gissa hur många gånger dom karosellerna monterats upp och ner. Som gjort för olyckor.
På hemvägen körde vi förbi hästarna och fick se att det nu stod ett litet föl i hagen! Vi måste gå och ta en närmare titt på lilla fölis när det är bättre väder, och om jag inte är helt fel ute ska det finnas ännu ett nästan vilken dag som helst =)

Våran dag i bilder. Och några ord.

Det börjas och avslutas med lillans klockrenaste min ever! Såhär ser hon altså ut när man ber henne om en puss. Hon sätter sina dracula-tänder mot underläppen, drar in luft och smackar därefter. Fullkomligt bedårande är hon och man måste nästan bita sej i tungan för att inte skratta. Haha.
Hon har sprungit nakenfis nästan hela dagen och har hunnit med att markera revir både här och där, men vad gör det? Det syns på hela henne att hon tycker det är superskönt och hon protesterade högt då hon fick på blöjan för sin sovstund mitt på dagen. En väldigt behövlig sovstund med tanke på att hon somnade MEDANS hon åt. Sånt händer inte varje dag.
Annars så har jag fått mej årets första dopp i dag. Det var riktigt behagligt i vattnet faktiskt. (Vi behöver inte nämna att det var i lillans 2 decimeters pol, inte heller att hon har kissat i den 2 gånger...)
Jag och Timmy har även lirat volleyboll med en fotboll (Aj i mina fingrar) och lillan har blivit skjutsad i dockvagnen av grannens supercoola lilla pajk.
Det blir tydligen sushi till middag idag. Emil, Sandra och lilla Elis kommer när som helst och dom skulle vist snappa upp det på vägen. Bortskämda är vad vi är! och jag gillart

Lagom temperatur såhär på morgonkvisten

Nej, jag tror bestämt att jag ska putta Timmy ur sängen nu så han kan gå ut å plaska med lillan i skuggen medan jag tittar på solen lite.
Denna kommer nog att kännas lockande idag känns det som...
Balkongvy´n är inte alls så pjåkig, faktikst.

Njum njum!

Efter en heldag med svett, a lot of sol och bad för småttingarna har vi verkligen förtjänat gormetmiddagen vi lagade idag, eller rättare sagt JAG lagade idag. Timmy hjälpte bara till lite. Pyttelite.
Quesadillas med kyckling och diper i form av salsa, guacamole, smältost och creme fraiche var verkligen en höjdare, och med tanke på att det var jag som gjorde det var det även superlätt! Och supergott!! Svingott, faktikst!
Sa jag att det var himlarns gött?
·
Lillan har fått sej en egen liten pol idag i hennes storlek så hon kan kliva i och ur den som hon vill utan att riskera att trilla på näsan eller andra delar av toppen. Hon får i och för sej snylta badpolen av grannen när som helst hon behagar, men en liten badpol, badboll och en sån där badring för 99:- var på tok för billigt för att ignorera. Dock återstår uppblåsnignen av den, men jag är nästan helt säker på att både jag och lillan röstade för att Timmy skulle göra det, så han förlorade. 2 mot 1.

Sol vind och vatten

Hugaligen, vilken värme vi har. I like it!
Här har man väntat hela året på den där stunden då man kan glömma allt vad raggsockar, mössa eller ens sommarjacka heter och bara "släppa lös" ungarna i bara blöja, solhatt och en tunn tröja ute. Överallt hör (läser) jag folk som klagar och åter klagar på värmen, men det känns som att det liksom hör till sommaren. Och vintern. Och våren. Och hösten.
Alltid finns det någonting att klaga över och idag är det tydligen värmen. Imorgon kan det vara blåsten eller att det inte är lika varmt som idag. Nåja. Vi bar i alla fall ut lillans badkar idag så hon fick sitta och plaska, och det var riktigt skönt där bakom trädet i skuggan efter min stekning (bryning?) timman före. Jag har kletat på både mej och lillan hennes solskydd 50 i omgångar idag så vi får väl se om min solning var för gäves. Kanske blir det en favorit i repris och jag vaknar upp som en kokad kräfta imorgon. Hope not..
·
Igår fick lillan sitt livs första utomhus dopp på en riktig badstrand! Hon trodde nog inte sina öron då hon pinnade på mot vattnet och vi inte ropade och hejdade henne, men för säkerhetsskull pinnade hon lite fortare och man kunde ritkigt se leendet skina genom bakhuvudet =) Dock blev det en klockren slide stop då hon nådde vattnet och det inte riktigt var så varmt som hon är van vid, ärligt talat så var det svinkallt! Men barn är barn och det tog inte lång stund innan hon satt ner i vattnet och plaskade medans jag nästan gick på tårna för att blöta ner mej så lite som möjligt. Vilken mes man blivit!
(till mitt försvar så var det verkligen SVINkallt!!!)

Ny dag med nya tag

Huga, vad det blir dammigt när man inte städar. Konstigt, va? Timmy säger att det är katterna som drar in dammet, och det känns som att han kan ha rätt men det skulle jag aldrig erkänna. Katterna drar uuut dammet, så det så.
·
Timmy och lillan är för övrigt hos hennes farmor och farfar nu i några dagar, vilket betyder att jag har datorn, TVn, sängen, maten, soffan och resten av lägenheten alldeles för mej själv. Konstigt nog blir det inte lika roligt att titta på TV eller datanörda när man inte kan köra iväg den som satt där före (Timmy), och det är inte lika kul att laga mat själv heller för den delen. Hur gör man mat till en person, liksom?
·
Nåja, nu ska jag bege mej mot Lina i alla fall. Hon räddade mej från min Enorma Ensamhet och erbjöd sej sitt sällskap ikväll. Fåse vad för tokigheter vi hittar på!
·
Vi har såååå många vackra, smickrande och osmickrande bilder på oss. Tänk att det gått 3,5 år sedan vi möttes =) Tiden går fort då man har roligt. Och då man sover.

RSS 2.0