Lillan städar (ur) film-lådorna

Vad fint.

Tur jag har någon som håller ordning på mej.

Det är en ordningssam liten dam jag har flåsande i hälarna på dagarna. Direkt det öppnas en skåplycka (i Luna-höjd), någon låda eller en diskmaskin så kommer hon genast och stänger den. Jag får nästan kasta in dom lortiga besticken i maskinen, och om jag inte råkar ha en hand eller ett finger i vägen så är det ju otur för mej. Lillan stänger i alla fall!
·
Då är det tur att man får en liten förvarning innan. När hon fått syn på den öppna lådan/luckan/dörren eller vad det nu kan vara så kommer hon ilande med ett pipigt "Iiiiihh! Iiiihh!", och då är det bara att flytta sej och låta henne. Hon trycker nämligen tills det hon ska stäna är stängt.
· 
-Ihhh, Ihhhh
-Nej, men vet du. Mamma måste få plocka in disken i maskinen.
-Iihhhh, Ihhhh!
-Nehe, okej. Stäng då....


Ja just ja

Lillan har ju fått sej två par nya dojjer sist vi var i schtan, och jag känner att det är min plikt att visa upp dom. Fina, smidiga och lätta att ta på. Perfekt när knyt-konversen tycks ta alldeles för lång tid. (typ jämt)


Hugaligen!

Vaknade inatt av att lillan stod och "sjöng" i sängen, och när jag satte mej upp för att lägga henne igen brännde jag mej nästan. Hennes lilla kropp kokade!
Tempen visade 40 varma grader. Hon fick en alvedon och lite kallt vatten, efter det somnade hon trött om och vaknade inte förrän vid sex ungefär. Resten av dagen har hon antingen sovit eller myst/vilat uppe i någons knä, TV-spels dosan blev plötsligt så intressant att man kunde ligga och titta och vrida på den i nästan en kvart. Det är ju inte ritkigt så vi är vana vårt lilla yrväder.
Annars rullar dagarna på. Jag är fortfarande helt död/seg/slut/trött i kroppen, så all min energi går åt till lillan, och det lilla utöver det går till att försöka vara en något så bra flickvän/sambo till min Timmy. Om han har tur får hon någon puss då och då. Det är jobbigt att sträcka sej ända dit upp =)
Jag bjuder på några bilder från min och Mlis dunder coooola Western-fotografering med Danika. Gud, vad jag saknar dej hästen ibland! Hon blev även mamma nästan sammtidigt som mej så vi borde ha mycket att prata om =)
Jag och Danika, altså.

Hej då huvudvärken!

Bihålorna värker och huvudet dunkar. Nu tar jag och vinkar hej-då till min elendiga förkylning och hoppas den fattar vinken.

Schaaas!!
Försvinn!!
Jag vill inte ha dej!!
Dra dit pepparn väx!!
Kom aldrig mera tillbaka!!!
´
Hoppas det funkar...


Chokofilijoko

Åhhhh låt mej bli kvitt denna vedervärdiga förkylning, jag står snart  inte ut!
Igår morse vid ungefär halv 9 kanske så känner jag en huvudvärk komma krypande, och inte nog med det så märker jag av ett lätt "skimrande" på mitt vänstra öga. SATAN OCKSÅ! Migrän påväg, nu gäller det att handla snabbt!
Jag kastar på både mej och lillan jacka och byxor och går över till grannen för att låna telefon för att ringa hem Timmy (jag måste skaffa nytt abonemang) och redan på den lilla stunden har "skimrandet" nu nått hela mitt vänstra öga. Mycket obehagligt att bara se med ett öga... huvva.
Timmy svarar inte, så jag lämnar två brådskande röstmeddelande och går tillbaka hem igen. Väl hemma har nästan all min syn tagits över att detta elendiga "skimrande", så mycket att jag knappt ser vars jag går, följt av en väldig yrsel vilket resulterar i att jag ramlar omkull på golvet en gång. Inte mycket nice...
Tillslut ringer Timmy i alla fall, och jag säger att han måste komma hem så fort som möjligt, och det gör han. Alldeles lagom tills han kommer hem så ligger jag också och spyr i toan också. Ett trevligt sätt att spendera en dag.

Något lite mera trevligt var helgen och 3-årstestet i Boden. Lilla "Rut" skötte sej exemplariskt på banan och kammade hem inte mindre än 50 p som Dressyrtalang och 48 p som Hopptalang!  Strömsholm- here we come! (dom iaf, får se om jag hakar på)
Hoppningen gick sådär faktikst... hon var ganska matt och rättade sej dåligt. Domaren såg hennes enorma kapacitet i början och sa att han mer än gärna skulle sätta högre poäng på henne, men kunde inte då hon presterade som hon gjorde. Det kändes lite kasst då både jag och Johnna vet att hon hoppar 10/10 om hon har en bra dag.
Nåväl. Hon skötte sej i alla fall utmärkt på banan, och man kunde känna sej mäkta stolt då man ledde runt henne. En riktig snygging är vad hon är! Annat är det inna i boxen...
Jag höjer min högra hand och placerar den andra på bröstet när jag säger att jag aldrig i hela mitt liv skådat en häst med ett sådant humör! Om man fantiserar ihop den värsta tonåringen av dom alla, multiplicerar den med 25, lägger på några år av trots så kommer man ändå inte ens i närheten av hennes humör. Hon hugger, sparkar, trampar, tränger, stegrar och visar verkligen noll respelt när jag skulle sköta om henne, och jag fick bittert ångra orden jag sa fredagen just innan vi for "Guu, vad snäll hon är. Hon är ju jätte mysig, ju"
Bah! Bara knoppningen tog närmare en timma, och det fanns tillfällen då jag verkligen trodde att jag skulle bli sparkad eller ett revben fattigare, men som tur var kom vi alla hem oskadda.
Men det sägs ju att dom bästa tävlingshästarna är dom som har det sämsta humöret. Det stämmer nog ganska bra.
Snygga "Rut" och jag. Världens bästa uppställning, höhö
Jo, Timmy undrade varför vi inte duschat henne. Hon såg ju alldeles grå-daskig ut =)

Aaaahahahahahahahaaa

Jag måste använda mej av ett Kenza-citat, men jag tror att jag dör lite. haha!

Man är inte mer sjuk än vad man gör sej till

Efter en välbehövd dusch känner jag mej plötsligt som en ny (och lite fräschare) människa! Jag har gått och kännt mej lite bedrövlig i några dagar med hosta, rinn-snore och lite hängighet, men efter den hära närpå iskalla duschen så känner jag mej pigg som en mört. Vist är det trevligt när varmvattnet plötsligt tar slut just när man håller på att schampoonera in håret?
"Man duschar inte för att det är skönt, utan för att bli ren"

I alla fall. Nu skiter jag i allt vad hosta och snor heter, jag har absolut inte tid att bli sjuk(are) nu! Helgen närmar sej med stormsteg, och imorgon beger vi oss av mot Boden för "Rutans" 3-årstest. Mamma ringde mej 22.55 igår, och då befann jag mej fortfarande i stallet. Puh! Mycket att göra och tiden rusar i 290 när man tjoar på som man gör i stallet, men nu är i alla fall kusen lite trimmare i både öron, man och svans. Benen, putsning och lite (ALL) packning återstår men det får jag nog bukt på ikväll.
Svansen ska få sej en omgång till då den envisas med att fortfarande vara lite gulaktig... Har provat både såpa, jif och silver schampoo, men det är en envis en...

Bjuder på en bild av lilla Bebis-EiyaFöl och unghästar

Igår var jag en sväng till Johanna och grodde in mej själv med lite hästlukt, så nu ska jag inte duscha på ett tag har jag tänkt.
Där har det hänt grejer, kan jag lova! Det står inte mindre än 11 hästar om man räknar med dom två småfölen, och ett av dom var bara några timmar gammalt. Naaaw! Han fick komma ut för försa gången och det tog inte länge innan han försökte på ett och annat bustrick, det gick väl sådär =)

Lilla kalvenDär fanns även ett litet föl som INTE var det minsta vinglig på sina långa ben och som dessutom är så perfekt utvecklad att det bara är att sadla och rida iväg =) Om han vore äldre än några dagar, vill säga. Och o-inriden.  
Sedan blev det hästjakt i dryga halvtimman... Hästmamman (jag och namn...) tyckte att hennes fölis sprang alltför långt bort från henne, så hon beslutade helt enkelt att följa med honom. På två röda var det plötsligt två hästar lösa och som tyckte livet i det fria var störtkul och tänkte absolut inte låta sej fångas! Det spelade ingen roll hur mycket vi lockade, mutade och skramlade med hinkar med godis i, dom kom när dom blev less.
Så det så!

Efter hästjakten blev det fika och planering av kommande helg då det bär det av till Boden och 3-års test. Skönheten som ska med kommer att slå alla med hästlängder om hon känner för att visa upp sina bästa sidor av sej, så det håller vi tummarna för !
Dessvärre lyckades jag inte knäppa något charmerande kort på henne då hon hade täcke på sej i hagen, och i stallet... ja i stallet ska man helt enkelt inte knäppa något kort! Men jag gjorde det endå.


The Dop is done

Då var lilla Noels dop över och jag känner mej helt mördbultad i min stackars arma kropp. Lillan har hållit igång sedan 11 idag så hon däckade i sin säng direkt vi kom hem, men efter hon ätit upp vällingen, förstås!

Det blev en fin tillställniing med skön sång och vackra dikter =) Efter jag sagt starkt NEJ till att sjunga inför alla i kyrkan (haha, vad trodde dom själv??) så beslutade vi att jag istället skulle läsa upp en dikt, och det är ju förstås den dikten jag menar med "vacker". Mina geléaktiga ben bar mej trots mitt starka tvivlande, och min fusklapp lyckades inte glida mellan mina svettiga fingrar, så man kan väl säga att det gick helt OK.

Hela familjen Granström, åsså Ida förstås =)


Noel plaskar på


FV: lilla Luna, Gudmor jag, Ida, Johnny och Noel och Gudfar Ola


Lillan fick också paket, och hon blev så hääääär glad


Namnam! Den fanns även PRINS-tårtor, annanaspajer och Sverige-tårta.


Tårta är gött!Vi hann med ett 4-generationer kort med alla småttingar.
FV: Kim, Morfar/farfar Leif, Gammelfarfar Stig, Gammelfarmor Margaretha
RAD 2: Wilma, Noel och Luna
RAD 3: Jag och Ida
Timmy gör "Simbaaaahh" på lillan


Jag är som sagt dödstrött. Nu ska här degas!

Crap

Usch, fy och blä, vilken vidervärdig biltur det var igår! Jag fick plötlsigt en väldigt, VÄLDIGT intensiv hosta, vilket resulterade i att jag väckte lillan stup i kvarten samt var nära att kväva mej själv stundvis. Inte alls så jätte trevligt. Efter drygt en timme började jag även känna mej febrig och huvudvärken var ett faktum. Uäk!

Men vi kom fram levande, allihopa. Jag cyklade hem med Stacha till Johanna, och plötligt kändes hennes stora Salukis väldigt små. När man haft en långbent Stacha i ter veckor känns alla hundar man måste böja på benen för att klappa väldigt små. Haha, så sjukt.


Idag är det i alla fall dags för lilla Noels dop. Jag och Ida ska alldeles strax åka iväg och garnera lite tårtor och annat strunt. Lot to do.

Jag bjuder på några gamla bilder från förra sommaren. Tänk vad tiden gått....Näe, inte igen...

Nu kröp lillan fast under spjälis igen, det är inte första gången det händer och säkert inte den sista. Hon kommer under så långt som fram till ruman, sedan blir det tvärstopp =)

I´m in!

Jag är med och tävlar om lite behövligt extra hårtussar hos Lovisa. Wish me luck!
Tävlingen är i sammarbete med Beautynet

Grillat ÄR godast


2more

Nu när lillan tog sin förmiddagslur så knåpade jag ihop 2 haklappar till. Swoosch!, låter det, så har man sparat närmare 70:- som man får betala för en vanlig "Tummen" haklapp.
·
Haklappar Made By Moa↓
·
Lillan går för tillfället runt i sin bedårande "kroppsbyxa" (vad heter det?) från H&M och hennes nyköpta hatt från samma ställe och väntar på att vi gå ut en sväng innan det nalkas Lunch. För det ska vi.

Hakisar

Efter en hel halv-dag på stan har det inhandlats både nödiga och mindre nödiga grejer. Noels doppresent har bland annat inhandlats (verkligen på tiden med tanke på att det äger rum på lördag), lillan har fått två nya hattar och jag har fått (köp å köp) material till mina egentillverkade haklappar!
Direkt när jag såg på Mlis blogg att hon gjort egna slog jag mej hårt i huvudet och frågade mej själv varför inte jag kom på den brillianta idén själv?! Jag skyller på min rethosta, den gör mej galen.
·
I alla fall så har jag spenderat min kväll med den käre symaskinen, och efter lite knåp och lite fingergympa är nu tre stycken haklappar Made By Moa färdigställda.
(ursäkte den dåliga bildkvalitén. våran kamera ligger på laddning så jag var tvungen att använda timmys telefon. han har bra kamera om man inte är skackerhänt)
·
Vad ska detta bli??
Aaaaahhhhh!
Nu kan jag gå och lägga mej stolt.

Sandstrand och sånt därnt, ni vet.

Vi kom just från ett ställe som heter Södervik (dock inte det Södervik I know utan ett helt annat), lillan har fått se en sjö för första gången och Stacha har fått brassa av sej i sanden. Båda verkade dock tycka det var aningen tung-gått =)
Om vi inte hade varit där och hejdat lillan vid strandkanten hade hon utan tvekan fått sej årets första utomhusdopp, men vi tyckte inte att det var så lägligt med tanke på dom alltför få vattengraderna =)
Hon tyckte tvärtom och protesterade högljutt och krökte sin lilla kropp som en ostkrok när man lyfte henne undan vattnet. Haha söt.

Snottersylt till Lunch

Puh! Vars kommer denna värme ifrån? Inte för att jag klagar, men lite förvarning kanske man kan få? Jag såg nämligen kokande ut i morse när jag vaknade. Eller friterad, välj själv! Lillan däremot smörjer jag plikttroget in var och varannan timma med hennes svindyra solskydd 50 =)

Nu på förmiddagen har vi hunnit med att vara ute med dagisbarnen en timma och dessutom gått en långpromenad med Stacha. Min plan var att gå lång-promman innnan det hunnit bli alltför varmt, men klockan 10 då vi kom tillbaka rann svetten efter ryggen lik förbannat. Jag känner mej inte 100% fräsch.
Lillan sussade i vagnen heeela vägen. ♥

Jag bara måste tillägga att vi käkade plättar med nygjord snottransylt(hjortronsylt) till Lunch idag =)

En bild säger mer än tusen ord, och jag har 9


Bara måste älskas

Oh, massor gjort idag! Bla gungat gungbräda, åkt rutchkana och lekt poledansös. Typ. Alltihopa på baksidan av vårat hus. Bara måste älskas.
Bilder och vidareinfo tillkommer imorgon, min enda plan nu är att däcka i soffan.

My Maoui is amazing!

Okej. Jag sitter i soffan i mitt vanliga kvälls-O.C-maraton då det knackar på ytterdörren. Jag går och öppnar , och vem kommer in om inte Maoui?!
Istället för att använda våran kattvänliga balkong för att ta sej in bestämde hon sej tydligen för att ta den mera humanära ingången och dessutom knacka och invänta svar (öppning).
......
?
Det tåls kanske att säga att min älskade Maoui kan öppna dörrar inifrån, och att det kanske var hennes hoppande efter handtaget som lät som knackningar, men det tåls även att säga att vi bor två trappor upp och att hon faktikst tog rätt dörr kräver viss eloge! Tycker jag i alla fall...
I´m gonna knock on your door, säger Maoui.

Vad har du gjort idag?

Här i Flurkis har dagen bestått av lördagsmys...
(lillan tv och stacha th. mamma i mitten)
...och sol-njutning.
Katterna går ut och in som dom vill och Timmy vaggar lillan i dockvagnen.

Vårat vardagsrum just nu

Kul för både små Lunor och små katter. Timmy satte ihop tunnlarna så lillan kröp runt, runt, runt utan att hitta ut. Som ett hamsterhjul, fast på marken.
Tillslut satte hon sej bara ned och ropade "pa pa papa". Det är ju tur att hon vet som är ansvarig i alla fall...

....Snörvel...

Jag hittade min gamla diktbok söndersliten av våran odjur Luna idag... buhu... med tejpen rakt över framsidan kommer den ju att tappa massor i värde. Utan den repan skulle den varit värd många, många miljoner om några år...
Vilken poet jag var. Och i så unga år...
För er som är så blinda så att ni inte ser vad som står ska jag översätta åt er. Jag sätter även ut några utropstecken och rättar något stavfel, för enkelhetens skull, då... -Harkel- :
·
Döden! Döden!
Döden skall oss alla lida,
till och med de djur man kan rida.
Min syster Ida kan ej rida,
men hon kan Lida, när någon dör.
Nästan alla äter smör,
men det är inte därför man dör!
Alla dör någon gång, något år,
något datum...
The end.
Av: Moa Bergstöm

Snabbpromenad med innehåll

Eftersom varken jag eller lillan är riktigt hundra just nu så blev det en kort dagstur för Stacha idag. Kort, men intensiv!
På dom dryga 15 minuter (max) vi var ute så hann hon utföra sina behov, springa av sej lite samt göra sej i behov av en dusch!
Hon tyckte det var en ypperlig idé att bralla av sej i dikeskanten längst vägen. Där var det lagom mycket vatten att springa i och dessutom var det sådär mysigt rent också. Hon såg lagom nöjd ut när hon kom springades med bruna ben istället för vita.
Tyvärr (eller som tur var) har jag inga bilder på förödelsen då min kamera kastade in handduken efter hästfotograferingen. Lika bra kanske... Johanna kan ju tro att jag missköter henne =D

Helt seriöst

Ingen kan ha mer gröna fingrar än jag. Mina är fan Knallgröna!
Nedan till vänster: får dom för mycket eller för lite vatten om dom börjar se hängiga ut?

Knåpeli-knåp

Altså, va? Får man göra såhär?
Skriva att det är Morsdag fastän det inte är det? Att det står "DK" före kaaan betyda att det är Danmarks Mors dag, men vem lägger märke till det liksom?
Den senaste timmen har jag altså knåpat ihop ett Morsdags-kort till min älskade mamma i tron om att det är nu på Söndag när det tydligen alltid firas sista söndagen i Maj i Sverige. Nåja, nu är det gjort i alla fall.
Det är inte lätt när det är svårt.

Donk! Donk! Donk!

Det bor för tillfället en liten brottsling i mitt huvud som förgäves försöker hacka sej ut. Det är så det känns i alla fall...
Feber har jag också, och allt jag kan hitta i alvedonväg är lillans suppositioner, barn 10-15 kg, och det känns inte som något vidare alternativ. Suck. Jag får helt enkelt vänta till Baby kommer hem vid sju...
Lillan sitter för tillfället och äter macka på golvet och bryter loss småbitar som hon matar Stasha med och garvar nästan ihjäl sej när hon slickar i sej bitarna från hennes småfingrar. Kul att dom kan roa varandra när jag inte bifinner mej i mitt esse just nu.
Lillan verkar vara på bättringsvägen i alla fall. Inget kräk sedan igår och nu är det bara febern som återstår. Pjuh!
Ovan: Lillan har målat sin allra första bild idag. Fint va?
Nedan: En suk sej.

Docka? Katt?.. whats the different?


Åskådaren vet inte riktigt vars hon ska ta vägen...
Suck

Hej då kisse-katterna...

Då var dagen D här. Dagen då mina bortförklaringar och ursäkter tagit slut och mina små kisse-katter ska få prova sina vingar utanför balkongen utan vare sej selar eller koppel.
Hej då, Eiya och Maoui. Kom snart tillbaka...
Det tog inte lång stund innan Eiya brassade iväg och skuttade halvvägs uppför träden (ojoj, vad är nummret till brandkåren?) och det tog kortade stund innan Maoui hakade på, dock i markhöjd.
Jag, lillan och Stacha tog oss en timmes promenad och när vi kom tillbaka låg Maoui längst upp på balkong-trappan och solade medans Eiya låg strax nedanför. Det bådar gott. Jag hoppas dom håller sej inom synhåll dom första dagarna i alla fall, annars kommer jag att knaga fingrar i oro. ♥
_____________________________________________
Kissekatterna har varit ute i några timmar nu,  men båda två har kommit in två gånger för lite mys och käk. Hm! Jag som hade förberett mej på att dom åtminstonde skulle vara borta något dygn första gången. Inte mej emot!

RSS 2.0