Vintern rasat ut bland våra fjällar....

Sådärja, då var denna valborg över för våran del. Majbrasan brann ned relativt fort då den mest innehöll törr-kvista, men fint var det i alla fall! Lillan var konstigt nog mera intresserad av den fina kören som sjöng och ville gärna komma upp i huvudhöjd för att tjuvkika på sångpapprerna dom höll i. För hennes skull hoppas jag att hon ärv sin pappas ljuva stämma istället för mitt häxvrål, annars är några sångpapper inte tal om =)


Hur cool?



Haha, Noels gamla PUMA-skor sitter som smäck på lillprins nu och hur fina är dom inte??! Jag skulle gärna ta ett par likadana. Kardborren ser jag bara som ett plus!

Lipfish

Idag är det precis tre månader sedan världens finste prins till lillebror kom till oss! Första tiden är som en tät dimma och jag kan inte riktigt sätta fingret på om det har gått fort eller sakta... han är ju såååå liten, men samtidigt känns det som att han varit hos oss hur länge som helst och jag kan inte tänke mej en dag utan honom ♥
Det känns minst sagt avlägset att det bara var tre månader sedan han låg där i vattenbädden med CPAP, saturationsmätare, sond och allt vad det nu var och ben tunna som tändstickor. Armarna också för den delen.

Men Hakuna matata, idag är han lika pigg och kry som vilken annan bebis som helst, och fastän det nog dröjer ett tag till innan han växer ikapp så har han redan nu en bra början till att become The Michelin-man =)
Ahh, det är sant. Precis som andra bebisar är han ju inte, för han är sååå mycket finare! Helt opartisk, såklart. 

Vi firar tre-månaders dagen i ära med en fin-fin body från Lipfish. Man bara MÅSTE älska kläderna därifrån!

Livet!



Okej, bilden gör sej verkligen inte rättvis här för solen sken fortfarande, himlen var klarblå och det var alldeles lagom kyligt ute. Perfekt kväll för en ridtur med andra ord! Damen provade att stanna någon gång, men gick fram efteråt utan att tjura eller krångla när jag la till skänkeln, så vi har väl tagit ett steg i rätt riktning. Snart fattar hon nog att det inte ens är lönt att försöka tjura, för jag ger mej inte i första taget ;) Vi joggade i alla fall en sväng i skogen eftersom hon gått hoppkurs i helgen och hon fick gå i en ganska låg, rund form och det enda jag egentligen krävde av henne var att gå FRAMMÅT! -vilket hon gjorde för det mesta. Hon är riktigt trevlig den där hästen, och jag längtar verkligen tills banan är så pass ridbar att hoppkurserna börjar om!

Timmy och Josef tittar på Fråga Olle (merverkarna är INTE blyga) och jag skulle mer än gärna joina dom nu, men om jag inte somnar snaart kommer jag ångra det bittert imorgon. Så, god natt. 

Pinnbrön och promenader

Onga sover, Timmy sover och Eiya sover... endast Moa är vaken. Egentligen skulle jag passa på att slumra en stund jag med, ta igen den tid som Linn och Cam berövat mej på i helgen (heeeh), men det finns ju roligare saker att göra! Typ blogga, tillexempel.
Linn och Cam är i detta nu och ser The Avengers i stan, och när dom kommer tillbaka blir det grillning för heela feta slanten, hovvaligen se gött. 

Helgen har i alla fall vare hur trevlig som helst! Jag, Linn och Grim hann ut på promenad mellan regnskurarna igår och annars har vi bara umgåtts, spelat spel och ätit alldeles för god mat. Ja, för det mesta i alla fall! Pinnbröden jag bjöd på innan lunch kunde ju ha varit lite mera....hrm... O-saltade! Jag tyckte 2 tsk salt och 2 tsk bakplver lät mycket, men eftersom jag litade blint på receptet slösade jag inte mera energi på det utan lärde mej något istället, nämligen "Ta mycket mindre salt nästa gång!!"


Plus i kanterna

Bärselen måste vara det smartaste uppfinning som gjorts! Med den på kan man tex skrapa upp trolldeg från golvet med båda händerna, jaga storasyster när hon tagit av sej blöjan, försöka sätta på stora syster blöjan eller steka parisare SAMTIDIGT som lillebror nöjt gungar med i svängarna och stoppen.
Och nu kan jag tillexempel skriva med båda händerna. Bara plus för BabyBjööööörn, tycker lillebjoj.


Bort me de, skitväder!

Vars tog gårdagens sol vägen? Hoppas regnet bara mellanlandade här i Flurkis idag för vi har ju blivit lovade fin-väder i helgen, så sol från och med imorgon -tack!

Jag sitter här med färg i håret och undrar om dom kanske stoppat fel färg i lådan, för det börjar skifta farligt mycket rött i det... jag som tyckte "Mocka chokladbrun" lät bra, nästan som Mellanbrun som syster Ida rådde mej att köpa. Chokladbrun, mellanbrun.. whats the difference? Är det de där "Mocka" innan som ställer till det kanske? Aja, tider får utvisa...

Jag begav mej i alla fall ut en sväng med Ayla efter middagen, och lilla damen i fråga testade verkligen gränserna idag. Hon stannade och vägrade gå flera gånger, backade och snodde runt, att hon är lite "fin i kanten" och helst inte vill blöta ner fötterna i onödan (typ vattenpölar) gör ju inte saken lättare. Synd för henne att jag är envis som en gammal get och fich henne både frammåt och genom vattenpölarna, så nästa gång hoppas jag på mindre tjurighet från hennes sida. Hon är grymt maffig och supertrevlig att rida bortsett från det =) 





Va bliré för hårfärg, tro? Rött? Brunt?
Grönt?

Träningsvärk

I tisdags provred jag mina två framtida medryttarhästar, och jag kan lova er att om man inte suttit på en häst sedan i typ graviditetsvecka 20 så får man träningsvärk efteråt om man rider två hästar efter varandra. True story.

Hästarna har i alla fall samma ägare och jag kommer att rida dom någon-några gånger i veckan beroende på hur det passar och det känns SUPERKUL! Herreminje vad jag saknat hästarna och bajslukten ♥ Att en av hästarna är ett riktigt krut-paket gör inte saken tråkigare kan jag lova! Dock är det inte bara krut, utan det finns också några delar osäkerhet och rädsla med i bilden också bl.a så man får tänka lite "unghäst", och jag ska fundera vidare på det där med säkerhetsväst... kan kanske vara en bra idé?
Ikväll tar jag i alla fall premiärturen med den lite (mycket) lugnare av dom (vi kan kalla henne "tanten"), och jag hoppas verkligen att det slutar regna innan dess!!

Tant-Ayla




Paketdag

Jag vet inte vad det tagit åt vårat internet det.Är.Så.Jävla.Segt!! Hoppas Timmy kan bli klok på det när han kommer hem ikväll... Kidsen sover och jag vaknade just upp från en välbehövd powernap och tror bestämt jag ska påbörja en av böckerna som kom till mej idag, andra delen av Hungerspels-triologin. Om den är hälften så bra som första boken kommer det inte bli mycket sova för mej innan den är slut =)

Fint väder bjöds det på idag i alla fall, ÄNTLIGEN! Det kändes helt OK att bara gå ut i tunn vindjacka. 













Eiya, fot!

Haha, just när jag parkerat Grim och vagnen för att hämta lillan på dagis så ringer dom och säger att hon redan däckat och att dom ringer när hon vaknar. Hon måste ju varit jätte trött lilla hjärtat ♥

Med på promenaden (förutom lilla Grim) fick jag med mej två följeslagare i form av grannens hund (som iof inte hade något val...) och våran kissekatt Eiya. Hon är inte ett dugg hundrädd och höll sej vid vagnen nästan hela promenaden, ibland sackade hon efter men var snabbt ikapp igen! 


Nej, om man kanske skulle få i sej lite mat inann lilla terroristen kommer hem ♥

Coolaste tjejen i schtaan

Igår lyckades jag göra ena riktiga klipp till lillans garderob! Först och främst var det röda lappar på kläderna, och det gillar vi ju, och för det andra så var det "Tag 2 betala för 1" även på rean så för knappt två hundra kronor fick lilla damen två par jeans och två par tröjor till sin samling. Nice price!
Ofta jag skulle slippa undan så billigt? 



Idag kommer Sandra och lill-Elis förbi på middag och lite häng då karlarna våra ska ut och försöka sej på lite fiske. Få se hur det går, jag trodde det skulle vara för kallt jag?

Mörrn mörrn

Idag bär de å in till stan då svärmor och faster och Ramona känner starkt shoppingsug. Dom vill inte köra in själv utan mutar mej med ett Phase 10-spel och bensin... hur ska jag då kunna motstå?? Lillan behöver ett eller två par tights så jag nappar nog. 

Have a nice day, önskar jag och Ramona

Välkommen tillbaka. Tack.

Åh äntligen, äntligen ÄNTLIGEN har vi fått internet här i lägenheten, så nu kan det rullas på alldeles som vanligt här, tjohoo! Vi hade det ju som sagt bara i gamla lägenheten innan, och dom dära drygt 100 metrarna kändes väldigt långa när man var tvungen att dra på sej skor och grejer så jag antar att mitt internetberoende inte var så starkt som jag trodde =)

Vad har hänt då? Eller rättare sagt, vad har inte hänt?? Tack och lov har det inte varit fler besök på sjukan, lilleman växer så det brakar (redan tre stl) och blir snart tre månader och lillan har blivit TVÅ ÅR! Sjukt fort är vad det går. Vi börjar väl med kalaset tror jag, det minns jag ju då det bara är två dagar sedan.
Jag har just insett hur högt vi satt ribban för kommande kalas då jag lyckades skaffa en helt UNDERBAR Pippi-tårta! Den var inte bara jätte-gullig utan god också, och Mlis lillasyster ska ha mången tack som gjorde den! Från mej får hon lätt i alla fall två beställningar om året från och med nu, den saken är som huggen i sten.

Seriöst, hur fin????!!! Och hur lång tid kan den inte tagit att göra?
Ps. Igenkotten är också fin, förstås. Höhö


Födelsedags-Pippi

Oooh, gissa om mamman blev glad! Nu kan hon hjälpa mej att städa!↓



När fikat dukades fram blev det riktigt lugnt (och skönt) faktiskt, och det varade säkert hela fem minuter innan det var fullt ös igen, haha! Det är allt bra nog tur att man inte har 8 småttingar hemma, för då vore skavsår i alla öronen ett faktum. Å andra sidan skulle man nog vara otroligt vältränad... hmm, tål att tänkas på....

Lilleman växer och gror han, och om jag inte misstar mej så väger han nog drygt 4500 gram nu och har nog snart vuxit ur tredje storleken! Sen att han började i stl 44 spelar väl ingen roll =) 


Hör och häpna, men mina löparrundor går förväntansvärt bra måste jag säga! Jag håller mej fortfarande bara till 4 km, men när vägen torkat upp lite så tänker jag börja ta mej an 7 km sträckan och börja KLOCKA! För så bra känner jag mej själv att om jag gör det så kommer jag att vilja få bättre och bättre tider, förståss, och det är mycket roligare att kunna springa runt istället för att måsta vända och springa tillbaka.
Nej nu plingar Timmy så fint på guran att jag måste sätta mej och lyssna! Och bilder på vårat nya hem kommer snaart.
Tack och bock


Baka baka liten nallekaka

Idag har jag bakat inte mindre än två sorters kakor till lillans kalas på lördag. På förmiddagen medans damen i fråga var på dagis och lillebror sov passade jag på att göra bort dom som krävde lite mera engagemang, och på eftermiddagen hjälpte (stjälpte??) lillan mej med neg.... wienerbröden. Det roligaste var nog att knäppa sönder dom fina runda bollarna jag gjorde med handen så dom blev alldeles, ja, orunda, och sedan trycka ned dom i pärlsockret för att sedan avsluta med att provsmaka. Varenda en.
Vi var lite oense där i början, men efter ett tag tog hon dom istället med ett försiktigt picett-grepp och doppade i sockret. Halva bollen fick ju pärlsocker på sej i alla fall. 

Dom lite mera engagerade kakorna nedan:


Seriöst, hur fina blev dom inte??!! Kan vara dom vackraste världen någonsin skådat


Det är GOTT att baka!


Och behövligt att bada


Usch, nej nu måste jag duscha. Det var jobbiga 4 kilometer idag, men jag har åtminstonde ett hyffsat tempo nu. Särskilt om man jämför med för bara tre veckor sedan då jag inte hade något tempo alls.

Tacopaj till middag, det är smaskens det!

Idag blev det en gammal favorit till middag, nämligen tacopaj! Njum njum!
Jag och lill-prinsen brassade iväg mot Coop efter vi dumpat lillan på dagis, och som vanligt hade jag ingen handlarlista med mej (jag följer dom ändå inte) och som vanligt glömde jag hälften av sakerna jag skulle köpa. Till exempel typ huvudingrediensen i tacopajen, så det blev en vända till efter lunch. Drygt, men så går det då man har fiskminne. 
Nu är i alla fall alla grejorna till lillans kalas handlat så nu väntar bara resten, att BAKA tårtorna och kakorna, att BLÅSA ballongerna och att SLÅ IN paketen är några exempal. Jag tycker det är sånt som är kul, och Timmy överlåtar det vist gärna till mej =)


Igår var vi på Leos med Sandra, Emil och lilla Elils. En mycket lyckad dag fastän man skulle behöva en alvedon eller två när man kom hem, hua. En eloge till dom som jobbar där dagligen =) Lillan var aningen skeptisk mot självaste Leo och tyckte två meter var ett alldeles lagomt avstånd till det vilda lejonet och ville absolut inte gå fram och klappa, nej, hon virade sin lilla arm hårt runt min hals och vinkade glatt istället. 





Jag har inte sprungit sedan i fredags och känner att det verkligen är på tiden igen! Nu finns det ju inget dåligt väder att skylla på längre =D

April april!

Jag tror bestämt att vädret skämtar aprillo med oss, för jag har då INTE beställt mera snö! Däremot har jag beställt grön gräsmatta, sol, många plusgrader och varmt badvatten, men jag antar att det måste ligga längre ner på listan och kommer väl så småningom...

Idag packade vi in oss i bilen och begav in till stan för lite shopping, och shopping blev det!! Förutom lite presenter till en viss storasyster som blir 2 ÅR nästa söndag (vågar inte skriva det här, tänk om hon läser??!!) så fick Timmy sej ett par röda byxor (såååå snyggt!) (jag ska också köpa mej ett par, ska bara springa några mil först..), en webcamera till oss, två st bandeau-bh till mej och en ny laddare till min IPhone då den försvunnit spårlöst efter vistelsen i Malå...
Behöver jag säga att vi knappt klivit in genom dörren innan den gamla laddaren var återfunnen igen??!! Jag hade nämligen lagt den i necessären av någon oförklarig anledning och när Timmy frågade om vi hade alvedon kvar så hittade han den förstås.
-HAH! Jag sa ju att jag packade ner den!!, sade jag stolt som tuppen. Timmy var inte lika imponerad, konstigt nog...

Bilden lånad HÄRifrån

Det är VÅÅÅÅÅÅR!


Titta vilka fina vårtecken jag hittade utanför vårat fönster idag! Har ingen aning om vad dom heter, och allvarligt talat kan jag inte bry mej mindre, men dom är ju fina att titta på i alla fall.

Idag har vi gjort våran premiärtur med syskonvagnen och det gick alla tiders. SuperSmidig och tydligen så bekväm att lillan omöjligt kunde hålla ögonen öppna fastän klockan bara var halv 10... kanske man ska börja sova längre än till halv sex på mornarna, va?!!
Jag har också hunnit med att sy en liten gardin som inte alls blev som jag tänkt mej... konsigt. Kanske jag ska använda mej utav måttband och knappnålar nästa gång? Nåja, den får hänga kvar tills jag kommer på något annat att sätta dit. 


Swoooosch!, lät det när vi gled fram!



Efter middagen begav vi oss alla ut i fin-fina vädret och åkte lite skateboard. Alla utom Grim, vill säga. Och jag. 


(Alla sätt är bra)

Nejmen titta! Jag provåkte i alla fall! Det gick jätte bra, jag lever ju fortfarande!






Jag och Eiya diskuterade hurvida hennes viloplats var på ett bra eller dåligt ställe. Jag tyckte dåligt. 




Nej, nu ska jag ut och sträcka på benen! Laterrr

Jag nästan kväljes!

Hua! Jag börjar nästan må illa när jag tänker tillbaka till våran -vad som skulle vara- gourmet middag, och jag är inte särskilt finkänslig ska ni veta!


Jag hade i alla fall planerat att göra crepes idag, och innan klockan var 09.00 hade jag stekt plättar och gjort svamp-stuvningen klar (Jag vet! Plötsligt händer det). Denna gången använde jag mej av en fryst svamp-mix av fem olika sorter svamp, och förutom att smaken blev lite mera "vilt" blev det ingen skillnad från tidigare gånger.

Timmy kommer hem, crepesen åker in i ugnen och vi avnjuter en god middag alla tre. Efter noga övervägande bestämmer jag mej för att ta en sista och tredje crepes för att fylla ut magen lite extra (man vet aldrig när man får mat nästa gång!) och när jag skär den i lagoma bitar råkar jag även skära en svamp mitt i tu.
Nu är jag ingen som helst svamp-expert så jag har ingen aning om vad svamparna heter, men just den svampen såg ut som en stor HÅRTUSS när man delade den! En sån där trasslig en man kan hitta i avloppet när man rensar duschen, och jag kan lova att det räckte för att eliminera alla spår av någon matlust... Huuääk! 

Bilden lånad HÄRifrån


Ja glömde!

Ja glömde berätta hur glada vi har varit idag! Man kan väl säga att leendet smittar av sej =)


Pust och stånk

Pjuuh, jag kom just från min löprunda (läs:joggingrunda, möjligen "stappel"-runda) och dom där 4 kilometrarna kändes väldigt långa idag. Fy satan vad det blåser! Motvind och geggamoja är inget jag rekommenderar, precis...

Precis innan avfärd. Om möjligt ser jag ännu slöare ut nu.



Idag hade vi inbokat vägning och mätning för lillebror, och vi kan härmed konstatera att han har gått upp 495 gram på 13 dagar, det är ju inte illa pinkat. Inte illa pinkat alls! Jag ska fortsätta med att väcka honom för refill på natten ett tag till, för den lilla sömntutan kan lätt sova natten igenom utan käk om han får. Hoppas det håller i sej... =)
När jag lix var så nära stan passade jag på att springa en sväng på några affärer också, och hem kom jag med ett nytt duschdrapperi, fönstergrejjer mot insyn, plåster, en till tutte till Grim (han tar bara en sort nämligen) och ett nytt lypsyl. Om inte lillan slutar käka lypsyl snart kommer vi att måsta ha ett seriöst samtal...





Jag har förresten gjort en fin "skylt" som jag klistrat upp på toapappershållaren och jag glömt att visa. Tänkvärt. 


Nu kallar duschen, och sen måste jag verkligen se klart Mission impossible. Tredje gången gilt, eller nåt. Inte lätt när man bara somnar...

Hemma åter igen

Vilken otroligt god människa jag är ibland altså. Timmy sa att jag skulle kila över till gammlägenheten för att hämta filmen vi ska se ikväll (Mission Impossible - Ghost protocol) och jag kilar iväg utan att protestera eller ifrågasätta minsta lilla. Varför kan han inte gå själv, liksom?
Att vi fortfarande inte har internet i nya lgh KAN ha haft något med det att göra, kanske. Kanske inte?
Nåja, nu har jag facebook-uppdaterat mej lite i alla fall och jag känner återigen för att radera min profil helt och hållet. Vars är facebook på väg egentligen?? Ska några rader på Gregers tidslinje börja ersätta ett faktikst besök ansikte mot ansikte, och hur många "vänner" har man som faktikst räknas som riktiga vänner? För att inte tala om alla j*vla statusuppdateringar.... aaarrw! -sliter mitt hår lite- man måste ju skriva "rätt" uppdatering för att få många som "Gillar"också, förstås. Nej, vet nån vad!

Idag blev det grillat till middag med champinjoner, majs och potätsallad och det fick mej att verkligen tråna efter sommaren! Ge mej +25-30 grader. Snälla?

denna dagen i bilder och några bokstäver

Vi började dagen med besök av brorsan och lilla Wilma och jag passade på att ta ett kort på alla tre. Mycket, mycket, mycket lättare sagt än gjort... =)


Lagom till lunchluren (japp, dom sov SAMTIDIGT) passade jag på mej att stappla mej runt lindenäs. 5 kilometer på 35 minuter. Det är väl... sådär...
Men härligt var det!


Och eftermiddan fram till nu har spenderats utomhus i fina vädret!



Söt-Noel, även kallad♥

Vad för slags peng?

Jag och mina ongar är och hälsar på mina föräldrar påskhelgen i ära, och igår fick vi besök av minst sagt fina påskkärringar. Först råkade mor min spilla halva godisburken över en förskräckt Noel som vist var på fel ställe vid fel tillfälle, och sedan dom norpat åt sej några nävar med godis sa mamma att dom skulle få sej en liten peng också!

"Vad för slags peng? En enkrona eller femma, eller...?", frågade en av kärringarna helt ogenerat och jag var tvungen att bita mej hårt i tungan för att inte börja skratta, haha. Det fick mej att komma ihåg året då min lillasyster och hennes kompis gick runt på Haloween och sa "Bus eller godis! Om ni inte har godis går det bra med en slant!". Tro det eller ej så var det vist folk som ringde till mamma och pappa och hävdade att dom tiggt pengar. Konstigt va?


I tisdags fick vi finbesök i Flurkis i form av Mli och lilla Vanessa. Mli tog till och me med sej kameran i hopp om att få ta lite kort på "nytillskottet" (lillebjoj, altså), men det var lättare sagt än gjort med två små troll springandes preciiiiis där vi skulle fota =) Men duktiga Mli skall icke underskattas, på något vis lyckades hon knäppa många fina kort i alla fall! Kolla:





Tänk

Tänk så mycket fortare allting går när man är två! Idag fick jag tillexempel hjälp av lillan med att sortera besticklådan efter diskmaskinen gjort sitt.
Bara en sån sak. 




Idag blev även lillebjoj hela 9 veckor, och lillan duschade helt själv (på eget intiativ) för första gången. Med andra ord har vi haft en storslagen dag!




Sporre?

Jo, för att jag ska komma igång med träningen ordentligt nu så var jag i tisdags och köpte mej ett par ordentliga löparskor och en ny sport-BH, det var behövligt kan jag lova. Bägge delarna! 

Skorna jag hade förut fick jag skavsår från, så jag var tvungen att "läka" mellan gångerna (tragiskt, jag vet) och sportisen har blivit för liten konstigt nog? Antingen har jag fått större meloner, blivit bredare runt om eller så har jag tvättat den för varmt så den krympt. Tyvärr tror jag mest på alternativ både ett och två.. huhu. 



Skorna var enligt mej SVINSTIA-DYRA (900 spänn!!!), och jag är alldeles för snål för att bara ha dom ståendes nu, så om dom inte kan få mej att vilja springa är allt hopp ute...
Wish me luck!

Det är väl på tiden

Nu när vi varit (och fortfarande är) utan internet i nya lägenheten så har min stackars blogg blivit helt bortglömd, stackarn. Jag hörde den ropa hejdvilt nu när jag kom genom dörren i gammlägenheten och bönade och bad om en uppdatering, och jag är inte sämre än att jag lyder. 

Imorgon blir lillebjoj 9 veckor, (!!!!) och jag undrar seriöst om jag fått någon sorts blackout eller minnesförlust för jag kan verkligen inte förstå var den tiden tagit vägen... Första veckorna hände det så mycket att det känns som ett tjockt, oigenomträngligt snötäcke, eller dimma, och det är inte förrän nu tror jag vi äntligen kan ställa oss upprätta och blicka frammåt =)
Lägenheten har blivit fullt beboelig, och nu saknas bara några sista detaljer innan den är fit for fight. Jag var även och samlade vuxenpoäng igår då jag köpte mej mina allra första levande blommor som nu smyckar både köket och vardagsrummet. Vi får väl se hur länge dom överlever, enligt mamma ska dom vara "väldigt lättskötta"... med det hoppas jag att dom inte behöver mycket omsorg alls, för med tanke på hur mycket dom kostade (blommor är svindyrt för er som inte viste det!!) så skulle jag bli lite ledsen i ögonen om dom skulle vika in årorna för att jag glömt att vattna. Men det är väl en värdslig sak?


Nå. Tänkte berätta lite vad vi fick göra för "kul" på sjukan denna gången.
Vi åkte ju som sagt in med ilfart för att lillen hade lite problem med andningen, den lät ansträngd och ryckig och det var hur obehagligt som helst! Huvva. Väl där fick extra syrgas och inhalera koksalt varannan timma och jag fick även turen att bevisa hur blond jag egentligen är...


Sköterska: Sådärja, då var det dags för natriumklorid igen.
Jag: Men... var det inte koksalt han skulle ha...?
Sköterska: -ler vänligt- Jamen det är samma sak.



Jag tror det var dag två eller tre han fick dropp också för att "hjälpa till" att lösa upp slämmet i halsen lite, det hade han dock bara ett dygn drygt. Med droppet kom även den fina mössan som han fick ha på sej några dagar till utifall att han skulle behöva mera dropp.


Syrgas-grejen i näsan togs bort när han inte längre behövde den hela tiden och fick istället inhalera syrgas vid behov. Läkare borde verkligen börja samtala med varandra, tycker jag, för det var minst sagt förvirrande när allting ändrades varje gång det byttes läkare. Den ena sa att här skulle det inhaleras adrenalin var tredje timma med koksalt däremellan...


... medans den andre tyckte det absolut inte behövdes inhalera någonting alls för att se hur "tuff" han var och hur länge han kunde vara utan, vilket jag faktikst tyckte lät klokare då han fick ganska hög puls av adrenalinet...


Hostan blev bättre och bättre som tur var, och efter sex låååååååå-åååånga dagar var vi hemma igen, och ingen var nog gladare över det än storasyster =)



Möjligtvis var resten av familjemedlemmarna det också. Men vad vet jag?

RSS 2.0