Vad ska detta bli, tro?


och ännu är det måånga som är omålade ännu. Dom nedan och typ en lika stor hög till =)
Helmutt och plattmutt

Igår fick jag äntligen dra på mej ridhjälmen för första gången på väldigt länge, och jag måste säga att det blev ett väldigt givande pass!HAHA!! Nej, jag skulle bara kolla så att inte grannarna dragit hem värsta rodeohästen innan dom sätter upp barnen på honom. Det var han inte. Rodeohäst, altså. Snarare pensionärhäst ;)
Start och stopp fungerade i alla fall, speciellt stopp.

Måste även få klämma in att jag var aningens lång för honom, det får man ju inte säga varje dag. 


På väg till ridbanan går man förbi dessa skönheter:Majskrokar is the shitTänk vad kul man kan ha med lite majskrokar. I alla fall så hade jag det.

Jag skäms nästan lite

Sådärja, då var dopinbjudningarna skickade och "saker-att-göra" klumpen i magen blev något gram lättare. Har några inbjudan-till-dop samtal kvar att göra då vist inte alla har Facebook. 

Ja, det är sant. Jag skickade mina inbjudningar via FACEBOOK!! Jag borde skämmas, men det var ju så nedra lätt. Inget ihopknåpande av kort, inga frimärken, bara skriva och skicka -POFF- Framme! Lätt plätt! 
Nästan för lätt... jag har bergis glömt att skriva något...?

Man bara måste älska barns ärlighet


Lillan: Mamma, gö du?
Jag: Jag plockar ur diskmaskinen. Vad gör du?
Lillan: Bajsar. 

Som ett paket på posten


Idag dök det upp ett paket från min käre mor i postlådan som innehöll detta:

Tycker lillprinsens "dräkter" var såå fina, och fastän dom är i stl 80 dröjer det nog inte länge innan dom passar. Helt sjukt vad fort han växer! 
Tack mamma♥

!

Nu har jag dragit igång ännu ett projekt här hemma, och jag tror att det kommer att bli såå bra! Vi har ju lite yta att fylla upp i vardagsrummet på typ 50 m², och detta kommer nog att fylla den funktionen någorlunda bra i alla fall =)

Ledtråd:Snyggingen där

No words needed
Första badet - check!Här ser ni ett nöjt, trött och väldigt smutsigt ekipage (i alla fall en av oss(den mindre)) hemkomna från våran allra första hundträff/träning, wihoo!

Det tränades bla kontakt, möten och inkallning. Ja, inte för Flippen då, vi var med en sväng på hundmötes-övningen (som han för övrigt klarade galant♥), och sedan blev det passivitetsövning med inslag av kontaktövningar resten av "passet". Jag pekade noga ut dom hundar han skulle se-och-lära ifrån, dom andra hoppas jag att han ignorerade, hehe.
 
 
Nejmen det är verkligen super att det anordnas såna här träffar varje måndag med så många hundar och ledare/tränare, som dessutom är GRATIS! Iof är det nog anledningen till antalet, men dit blir det absolut fler gånger. 
 
 

Myskväll a la Moa


Tankspridd

Lillprins ligger och tjollrar på golvet medans jag bläddrar i en tidning, efter en stund utbytts "tjollret" mot en lite gnälligare ton. Utan att riktigt tänka mej för böjer jag mej fram mot bordet, tar det lilla tuggbenet som ligger där, lägger det framför honom varpå jag fortsätter mitt bläddrande. 


Öh, vänta lite nu... kan det möjligtvis hända att jag förväxlade honom med någon??

"Kliar det i tänderna på dej? Här, ta ett ben så blire bättre."Japp, helt klart en förväxling. 

Torsdag, då

Jag ställde Flippen på vågen tidigare i morse, och jag tror bestämt att den spelade mej ett spratt. Inte kan det väl vara möjligt att han gått upp drygt 1 kg på i vecka?? Eller? Tycker det låter mycket, kanske för att jag jämför med bebisar =)

Igår kväll kände jag mej väääldigt tillfreds när jag gick och lade mej. Jag hade både varit ute och sprungit 5,5 km och tränat lite fotgång med Flip, och det gick verkligen BRA. Klickerträningen går verkligen frammåt. 


Flip har hittat bäst-platsen i soffan


Nattmacka måste fan vara de go´este som finns. Oh ja.


HappVågen säger Error och jag vaknade upp med ett "horn" i pannan i morse. Happ. 

Mjau!

Mina små fönsterkatter har blivit stora! 

Dop?

Vi är inte det snabbaste laget, men idag har jag börjat ta tag i den där dop-grejen på riktigt. Det börjar väl vara på tiden. 

Artisten är bokad, prästen är pratad med och inbjudningslista håller på att skrivas. Allt som fattas för att få en ordentlig rullning på det hela är att fastställa datum, förhoppningsvis blir det enligt önskeåmål, så att säga.

Men det känns kul! Inte just den dära "stå-där-framme-och-bli-generad" delen, utan den delen då man har anledning att samla vänner och bekanta. ...och där höjde jag min medelålder med minst 10 år. 


Bild tagen under lillans dop. För att inte brista ut i gapflabb var jag noga med att ha samma min på alla kort. Just in case

Dreams

Inatt drömde jag åter igen att vi hade köpt en gigantisk, kolsvart hund som drällde saliv över hela lägenheten. "Det här är inte våran hund" försökte jag förklara för Timmy. "Det måste ha blivit något fel", men Timmy bara viftade med handen och sa att han nog blir mindre så småningom.

Ehh, det var ju en annorlunda teori? Jag vaknade i alla fall vid halv fyra och var tvungen och snegla in i buren där våran lilla Flip låg och sov helt ostört. Med rätt storlek tillochmed, pjuh. 


När jag somnade om drömde jag istället att jag och Johnny Depp var på dejt. Om man ska vara jättepetig så var det egentligen Edward Scissorhands, och hade hade väldiga problem att äta med sina saxhänder. Men annars var det trevligt. 
 

Huvudfoting ♥

Lillan ritade sin första "huvudfoting" idag, nästan så att man blir lite tårögd ♥


amazed

Hur långa armar kan en 6 månaders bebis ha egentligen? Jag lovar, där under skinnet någonstans måste det finnas någon decimeter ihopfällbar arm på honom. Han når allt. Allt! 

När jag håller honom under armen och ska blanda välling, ja då har han -hux flux- dragit till sej hela vällingpaketet

När jag matar honom, ja då har han under den 0,23 sekunden jag tittat bort dragit till sej matskålen och tagit sej en rejäv näve mat
 
När jag blandar gröt har han dragit till sej blomkrukan från vardagsrummet.


Nej, inte riktigt. Men det skulle då inte förvåna mej! ♥


"Plötsligt händer det"Men NÄR förihellvette!!????

Ghostbusters

Har just varit nere i snickeriet en stund, och jäklar vad det är svart det börjat vara ute nu! Kanppt man ser var man går.

"Snicken" är i huset mittemot vårat i källaren, korridorlampan hade naturligtvis släckts när jag begav mej uppåt med stora kliv, för stora var det kan jag lova! Jag fick världens "någon tittar på mej" känsla som följde mej hela vägen över gräsmattan och in genom våran kolsvarta trappuppgång, när jag kom in i lägenheten var jag tvungen att tända inte mindre än 5 st lampor. Ska jag sluta se skräckfilm, tro?

Jag håller i alla fall på att måla något som kan komma bli världens fulaste tavla. Men, jag gillar den =) 

Äntligen lite badvä´reSå ootrooligt (uttalas i sann Gunde Svan dialekt) varm å skönt det varit idag. Hela veckan faktikst, men det är inte förrän idag vi fått tummen ur och pallrat oss till polen. Skämmes på oss. 

Lilla Flip Flopp tyckte det såg alldeles för spännande ut för att bara stå brevid och titta på, så han tog saken i egna tassar och hoppade i, haha. Som tur var så befann jag mej i vattnet alldeles brevid och kunde fånga honom nästan i luften. Tur det då jag inte tror att det är alldeles uppskattat av andra som bor här.. =)

Fredag

Jo, angående ååådin (bilen) så kommer den nog förmodligen att slaktas... -snyft-... fast man får ju se det posetiva i det hela, Timmy är helt oskadd (tack och lov) och vi får kolla på Blocket efter en ny (ja, ny för oss) bil. Det blir inte så stor skillnad för mej då jag klickar runt på blocket varje dag, enda skillnaden blir ju att byta kategori från "Hästar och Ridsport" till "Bilar", men det är ju hästkrafter det med. 

Idag kommer mamma förbi oss och ska ta en titt på nytillskottet i familjen, hon är väldigt svag för små, lurviga hundar så hon kommer nog att smälta som schmöööre skulle jag tro. (Om inte skulle jag ta henne raka spåret till akuten!(fast med vilken bil? höhööö))PANG! sa de


Jahaaaa

Jag insåg för en stund sedan att det verkigen var på tiden att plocka lite ögonbryn (det ska vara två, va?) så jag placerade mej framför spegeln i badrummet men pincetten i högsta hugg. Men, så dåligt ljus det var, tänkte jag. Är nog bättre ljus i lilltoan. 

Jomenvisst var det bättre ljus, men då kom jag på anledningen till varför jag INTE använder den.Så här mycket ser jag av mej själv.Vad är det för IQ fiskmås smuck som placerar en spegel i den höjden?!! Vem är ens då lång? Ja, förutom Timmy då. Och några andra. Men hur ofta står han och speglar sej?
 
Jag är ju iof inte den längst människan på jorden, men jag tycker att jag är relativt lång för min längd! -fnys-

Tor som i Torsdag

Nej, jag tog ingen snus igår. Lite självbehärskning har man ju, eller hur Diana? ;) Har ju haft snusuppehåll sedan jag fick reda på lilla Luna i magen, så det känns minst sagt ovärt om man skulle börja om nu. En snus eller två vid speciella partytillfället är dock helt OK tycker jag. 
Nog om det. 

Medans lilleman kravlar runt i babygymmet och minibror (Flip) sussar i korgen har jag både beställt tid för 12 v vaccinationen och ordnat med hundförsäkring. Hade först tänkt ta Agria, men eftersom dom typ är svindyra blev det folksam istället. Alla andra är ju föräskrade där så varför inte Flippen? =)
Tvist med mej själv

Ser att Timmy lämnat en snusdosa brevid datorn. Hm, undra om den är tom eller om det finns något kvar.... HAH, det är tre kvar. Vad gott. 
Neeej! Jag. Ska. Inte. Snusa! Stäng locket. NU!

Men om jag bara tar en... bara en. Sen ingen mer. 
Möjligtvis två, sen ingen mer. Äsch, jag kan ta alla tre, SEN ingen mer. Timmy märker inget, jag säger bara att det är han som tatt dom, + en liten senil-antydan på sidan av... 

Nej, jag skaaaa inte. 
Eller?

 
 

ValprapportLilla Flip Flopp har redan gjort sej hemmastadd hos oss, det syntes redan andra dagen, så igår gjorde jag ett försök till inklickning

Redan långt innan vi bestämt oss för att skaffa valp så viste jag att Klickerträning absolut var något jag ville "hålla på med". Jag har slukat varenda bok jag hittat om klickerträning (det är inte bara en), och läst dom flesta artiklarna på internet (det är inte bara en), dessutom köpte jag mej en klicker redan innan vi bestämde oss för att skaffa hund (säg inget till Timmy, hehe) för att träna in den ordentligt. Med andra ord så är klickerträning någonting jag tror stenhårt på!

I alla fall. Jag provade att "klicka-in" Flip igår, men det verkade som att han inte riktigt förstod vad klicket betyder. Idag provade jag igen, fast med annan belöning, och när jag kastade iväg en boll som lekavslutning kom jag av misstag åt klickern. Flippen pallnitade mitt i språnget mot bollen, vände och kom tillbaka för sin belöning! 
Nu var det ju av misstag och i helt fel tillfälle, men alla gör misstag och så länge det inte händer fler gånger är det nog ingen fara. Men nu vet jag ju åtminstone att han vet vad klicket betyder ♥


Fördelar med klickerträning

• Man jobbar huvudsakligen med att belöna önskade beteenden i stället för att korrigera fel. Det ger arbetsglada hundar som tycker om att träna, och som inte är rädda för att göra fel. 

• I stället för att locka, leda och kommendera hunden lär man den att i hög grad själv räkna ut vilket beteende vi är ute efter. Det gör att det är mindre risk att hunden blir beroende av onödiga hjälper. 

• Eftersom hunden redan från början fått lära sig att erbjuda beteenden frivilligt, får man en hund som hela tiden deltar frivilligt i träningen. Man behöver inte bekymra sig över dålig kontakt om man har en ordentligt klickertränad hund! 

• Ett beteende som lärts in med hjälp av klickerträning verkar lättare att generalisera till nya miljöer och situationer. Det vill säga, om hunden har lärt sig en sak i en situation är det lätt att lära den att göra samma sak lika bra i andra situationer också. 

• Med hjälp av klickern kan du förstärka väldigt exakt – ”timingen” på belöningen blir bättre. Träningen blir mer effektiv, du sparar tid och du kan få exakt den precision du är ute efter. 

• I klickerträning lär vi först hunden vad den ska göra. Först när hunden utför beteendet perfekt sätter vi på kommandot. Eftersom hunden först lär sig beteendet innan vi lägger på kommandot får vi ett säkrare kommando som inte blir ”urvattnat”. 

• Klickerträning blir riktigt roligt när du har hållit på ett par månader. Efter ett tag får du vad vi kallar en ”klickerklok” hund. En klickerklok hund har lärt sig spelreglerna ordentligt, den älskar att träna, den erbjuder beteenden så det sprutar och är väldigt kreativ. Nya övningar går otroligt fort att lära in. Vi hoppas att du någon gång får uppleva hur det känns att träna en sådan hund. Det är en riktig kick! 

• Som klickertränare blir du allt duktigare på att observera beteenden och ”läsa” hunden, att dela upp träningen i små delmål och att öka kraven i små steg som är anpassade till hunden. 

• Också är det förskräckligt roligt när du väl kommer i gång! Du blir helt enkelt på bra humör av att träna på det här sättet. 
(lånat från Canis hemsida)


 

Sköna sovställningar var det härGod natt

Sunday I'm in Love

Våran första dag som valpägare har gått väldigt bra, han säger till när han behöver rastas och hittils har inga "olyckor" skett inomhus. Duktig kille ♥ 


Du är såå Välkommen hem, lilla du ♥

 
Idag har jag och Mli varit en väng till Haparanda. Eller sväng och sväng, det är ju 40 mil, enkel väg. I alla fall så befann vi oss vid IKEA strax innan öppning och det firade vi på detta vis:
(Inte mindre än 4 st RedBull har slunkit ner idag, och när man inte har ätit så mycket annat känner man att dom tar på ganska bra. Speeeeed!)


På IKEA var vi klara, ätna och betalade redan före 12, så då drog vi en sväng på Hööks innan vi hämtade denna lilla goding. Våran nya familjemedlem KickFlip, eller Flip som han kommer att kallas till vardags.
Im in looooooveHan är en Otroligt trevlig valp, trygg i sej själv, glad och Väldigt social! Han klarade den låå-ånga resan hem med glans och han och Timmy hittade varandra på monangen. Detta kommer att bli hur bra som helst, det känner jag på mej! 

Kuta kuta kuta!

Åhhhhh!! Jag tänkte bränna lite skivor till lördag då jag och Mli åker till Haparanda (och IKEA/HÖÖKS), men jag såg nyssens att vi inte har några skivor kvar... det försvårar ju det hela något. Aja, nu har jag ju i alla fall en väldigt salig blandning låtar som bara väntar på att få överföras till skiva, och skivor får bli morgondagens problem. Tydligen. 

Nåja. Jag har i alla fall hunnit med en löprunda såhär på kvällskvisten, och det är ju bara såååå skönt efteråt! Det är konstigt det där, man känner sej liksom "fräsch" när man står där helt....ofräsch? 

Svettig och "fräsch"Ho-hooo

Här är min käre lillasysters tavla som blidde klar igår. Hehe, hoppas hon gilla den!

 
 

k.r.e.a.t.i.v.i.t.e.t.

Dags att skalla kudden känner jag, hade alldeles nyssens problem med att räkna ut vad 70+33 blir. "Öhhh... öh.... öhh...." envisades med att cirkulera runt i huvudet. 

Efter nattningar av småttningarna har jag spenderat kvällen i snickeriet och både påbörjar och avslutat en tavla jag länge lovat min käre lillasyster. TIllochmed ramen hann jag såga till, betsa och mixtra ihop. -klapp på min ena axel- Bilder får tillkomma imorgon eller nåt, för dom jag tog nu gjorde sej inte till rätta tycker jag... eller kanske gjorde den det ? =)

Natt.

Pass opp, alla ryttare, och beskåda framtidens elitekipage! 


rubrik

Nu har jag gjort inte mindre än tre stycken skisser som ska bli framtida tavlor, wihoo så kul! Tänker inte avslöja några fler detaljer, utan det blir bilder när dom är klara (och det återstår ju att se).

Just nu (ja, inte just NUU) klickar jag runt bland IKEA igen, har varit en sväng på HÖÖKS också, för jag och Mli ska nämligen dit LIVE på lördag. Jag längtar med stora bokstäver! 

Här är Mli:


Nej... ojdå, det var vist hennes syrra...

HÄR är Mli: (å ja)

Baka baka liten kaka

Idag har jag och lilleman bakat Subway-kakor medans lillan befann sej på dagis. Egentligen, om jag ska vara helt ärlig, så hjälpte han inte till ett endaste dugg! Han bara låg och tjollrade på i babygymmet medans jag arbetade... hoppas verkligen inte att han har tänkt göra det till en vana, för det vill ja inte veta ´å!

Lämplig storlek blev det i alla fall på kakorna, dom ska just å pass rymmas i handen! Måste nog dock göra en sats till imorgon... vi fick finfrämmen av grannarna nu på eftermiddagen, och degen är ganska så god den med, så nu finns det bara 4 kakor kvar...huuu...


living on the edge

Peppar, peppar! Ta i trä! Tvi tvi! Salt över axeln och allt dedär, men jag måste bara få säga att lilla prinsen verkligen fått in bra rutiner sista veckorna. Med rutiner menar jag ju då såklart sovrutiner! (den viktigaste rutinen)
Han somnar oftast strax före eller strax efter lillan, vid ungeför 19.00-19.30, sover sedan till ungeför 01.00 nånting, äter, och sussar sedan vidare till ca 06.00. En halvtimma hit eller dit blir det ju såklart ibland, men Hallå? Han är ju bara 6 månader! Helt klart godkänd!

Helt OK dag

Lillan vakande av (förmodligen) en mardröm inatt vid ungeför ca 05.09 och hade absolut ingen som helst lust att somna om. Det är vid såna tillfällen det är guldvärt att ha en mormor i huset som kvällen innan sagt "Skicka lillan till mej när hon vaknar imorrn, så går jag upp med henne!", och ja, man kan ju inte neka en mormor hennes vilja, så är det ju =) (Heheee, själv sov man till nästan 07.30=lyx!!)

Vid 10 packade vi in oss i bilarna och begav oss till Ida, Johnny och Noel där vi både har gått på långpromenad med periodvis sovande barn, lekt i lekpark, badat och fikat. Med andra ord en alldeles helt OK dag! 


Yes yes Moa wants


GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME GIVE ME 

GöttVarm choklad med marshmallows, det är grejer det! 
Åh, jag skulle egentligen vilja ut och springa, men det känns aningen tidigt att lämna barnen ensamma hemma ännu. Kanske nästa år... hehe. Ja, kan man inte motionera så gör man raka motsatsen. Att inte motionera, altså.
Min plan är att lägga mej raklång i soffan och ställa bordet högst en armslängd avstånd bort med det nödvändigaste, dvs min CHOKLAD, gurka, dipp och citronvatten. Ikväll går det ju faktiskt en sevärd film i alla fall. 


Finbesök

Idag har vi fått finbesök i form av min syster Ida och hennes Noel. Vi gick ut en sväng för att ge lilla Texas (shettisen) lite hårdbröd, och det dröjde inte länge innan Noel hade ätit upp hela hans "gåva" och lillan trillat rakt i en lerpöl, haha! Hon var INTE nöjd! 
Poahästen fick sej i alla fall ett halvt knäckebröd och några klappar innan vi pallrade oss in och gjorde lite lunch. Hör och häpna, men nu sover alla tre barnen så jag funderar på att tvinga Ida att spela lite Phase 10 med mej =)

Happ happ

Timmy åkte iväg på ett litet fisketripp med en kompis idag efter jobbet och kommer inte hem förrän söndag, Piteälven tror jag bestämt dom skulle till om jag inte är helt senil...

Jag ligger just nu i soffan framför Systrar i Jeans 2 (Fredag och ingen bra film på tv...) och dricker ICA cider direkt ur flaskan. Skakar den ordentligt emellanåt för att få bort den sista kolsyran. Det är alltbra härligt med fredag!
Fredagsfin
 

för det tycker jag är gott!!Marsansås, njum njum!

Dagen i bildorLillan tyckte inte alls hon var för stor för bärselen. Så det så!

Brrrrr!


Trots en kok-varm dusch är mina fortfarande iskalla efter kvällens utevistelse. När lillan lagt sej för kvällen tog jag med mej Isa, grannjycken, på en springtur. Det småduggade när vi for, och lagom tills vi var halvvägs började det spöregna. Blöt är bara förnamnet, och efter bara en liten stund hade mina fötter en egen liten VIP bassäng i skorna. Plask plask. 

Sedan jag kom hem har jag först vattnat blommorna och sedan hjälpt grannan med att bygga upp en hage. Yes, ni läste rätt!! Denna lilla schnygging har flyttat in på gården ikväll:
(hans kompis kommer snart och joinar honom=))
Men kolla så duktiga vi varit!


(Det är sick-sackigt eftersom det var en massa typ stubbar o skit)Sååååhäääääääär (visar med händerna) kul är det at det ÄNTLIGEN flyttat in hästar på gården! Det kändes lite farligt där ett tag när det stod div staket och vinterdäck där, men nu kommer det altså stå hästar i boxarna istället =) Dessutom en häst som lillan får låna lite om hon vill. Perfa! 

På tal om lillan så började hon dagis idag, och hon blev helt överlycklig då jag berättade att hon skulle dit och har vist varit sprudlande glad hela dagen. Så skönt!! Vad är man orolig för? Jag och lillprins passade på att egentida på riktigt medans hon levde rövare någon annan stans ♥
RSS 2.0