Som ljuv musik i öronen

Lillan och lillebror tackar för alla jättefina julklappar dom fått i år! Konstigt nog är majoriteten av alla klappar någonting som låter, tillexempel denna:


Men som sagt, tack så jätte mycket. Verkligen ;)
 

Flip VS Vinthundarna

Jag och Johanna bagav oss ut en sväng i skogen med hundarna idag. Hennes galenpannor fick springa av sej ett tag innan Flipfloppen fick joina, han är ju trots att bara liten bebis ännu ♥

Rut och Flip blev typ bästisar på direkten och lekte och lekte och lekte. Sedan lekte dom lite till också innan dom avslutade med lite lek, hehe. Dom såg i alla fall ut att ha hur roligt som helst.

Ps. Flip är den med väst på sej ;)

 
 
 
 

Jorden får gå under en annan dag, jag har inte lust ikväll.

Ahh, äntligen hemma i Malå igen, det är alldeles för långt mellan gångerna... Termometern står på -20 grader och jag höll bokstavligen på att frysa häcken av mej då jag var ute Flip på hans kvällsrunda, brrr! Finns det vinterfodrade tights, tro? Eller så kanske jag bara kan dra på mej täckisar, det är också ett alternativ.

Om jorden finns kvar imorgon och det inte är alltför kallt ute ska vi nog dra upp till backen och åka pulka med onga. Det finns ju såna nymodernigheter som en "pulk-lift" här i byn och den används nog flitigt kan jag tro. Att dra en pulka uppför en backe är ju jobbigt, särskilt med extra tyngden från ett barn =)

Nåja, nu ska jag lägga mej och läsa Harry Potter ett tag och hoppas att den lilla stenen i magen försvinner. Vidskeplighet eller inte, jag kan inte rå för det. God natt.

Älskar dej ♥

Väldigt Ofrivilligt Äventyr

Igår var jag och min lilla familj med om ett väldigt ofrivilligt äventyr. En dag kommer jag säkert att kunna se tillbaka och skratta åt händelsen, men den dagen är inte idag. Hua. 

Lillan har ju varit hemma från dagis hela veckan då hon kräktes 2 gånger på måndagen och en tisdag morgon (resten av oss är fortfarande symptomfria -peppar peppar-), så istället för att dra benen efter oss hel daga bestämde vi igår oss för att baka en kladdkaka. Sagt och gjort. 

Jag hade en duktig hjälpredan på sidan av som både ville knäcka ägg och provsmaka degen, vilket hon fick (det sistnämnda, altså). När kakan var klar bar jag ut den på bron för att den skulle kallna fortare, och ungefär 10 minuter senare gled jag in i Timmys bjässe skor för att gå ut och hämta den. Jag hör att Grim vaknat och sitter och "pratar" i spjälsängen, men tänker att "Jag tar honom när jag kommer in igen". 
 
Just innan jag vänder om in igen hör jag hur lillan stänger ytterdören och LÅSER! Ojdå...
Utlåsta står vi där jag och Flip (han är en som svans), jag med Timmys alldeles för stora skor, utan telefon och utan nycklar och Flip glatt viftande på svansen medans jag hör lillan fnittra inne i lägenheten. 
 
Jag ser efter i våran hemliga nyckelgömma, men självklart är nyckeln inte där men jag kan förklara Preciis vart den är - i nyckelskåpet, brevid dörren, inne i lägenheten. Fan också. 

"Luna gumman, kan du öppna dörren?"
Jag hör hur hon pillar med den dära låsgrejen men inget händer. "Det är svårt, mamma öppnar", säger hon. "Luna, försök att låsa upp dörren", säger jag igen, och nu hör jag att Grim börjar gråta. Jag upprepade vartenda fult ord jag kan medans jag ville slå mej i huvudet, hårt! Hur skulle jag lösa det här då? 
"Mamma, lillebjoj ä ledsen.", sa hon och jag hörde att hon inte var lika "stöddig" som för en stund sedan. Jag sa åt henne att hämta pallen och sedan försöka låsa upp dörren, vrida åt andra hållet. Jag hör hur hon hämtar pallen och försöker låsa upp igen, sedan börjar hon gråta. "Jag kan inte", snyftar hon, och Grim skriker från sovrummet. "Mamma kom in."
Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. Fan. 
 
Jag försöker prata lungnande med henne och knackar på dagisdörren, ber dom ringa till hyresvärden om en extranyckel. Efter en liten samtals-kedja kom det i alla fall fram att en gubbe här på gården hade alla extranycklar någonstans så dom skulle ringa till honom. Vid det här laget var Luna både rädd och skärrad, både hon och Grim gråter hysteriskt....

Efter ytterligare en stund har ännu ingen kommit med någon extranyckel och jag börjar känna mej lite smått frustrerad (jag var förvånansvärt lugn), så jag knackade på dagis igen och bad en ur personalen att prata med Luna medans jag sprang över till huset mittemot för att hämta nycklarna. Väl där ser jag att dom står och PRATAR och har ingen som helst brådska med några nycklar, så jag praktiskt taget sliter nycklarna ur händerna på dom innan jag springer tillbaka (det visade sej senare att dom missförstått situationen lite. Dom trodde att jag råkat låsa in oss i lägenheten på något vänster (?), inte att vi befann oss på olika sidor av dörren)

Timmys alldeles för stora skor gör att jag inte riktigt kan springa så fort som jag önskar, men när jag väl kommer fram till våran dörr igen tar jag upp en helt random nyckel av dom typ 50 stycken det fanns på nyckelknippan, och DEN PASSAR! Jag slilter upp dörren och möts av en rödgråten, hulkande Luna och känner fler känslor samtidigt än vad jag trodde var möjligt, däribland lättnad och lycka ♥ 

Jag tar upp henne i famnen, går och hämtar Grim och vi sätter oss tillsammans på golvet i hallen. Jag vaggar, tröstar och smeker deras små huvuden tills båda lugnat ner sej och slutat gråta. Då är det dags att torka tårarna på mina kinder istället, tårar av lättnad....


USCH, det går inte beskriva känslan av att vara så hjälplös, att höra det finaste man har skrika ditt namn och gråta så mycket att dom knappt får luft och inte kunna göra någonting!! Dom där drygt 20 minuterna kändes som TIMMAR, och det var bara ogjort att jag inte krossade något fönster, eller HULKade upp mej och sparkade upp dörrjäveln, haha. 
 
Man lär sej något varje dag, och igår lärde jag mej att alltid, ALLTID ha en extranyckel någonstans utanför lägenheten. TIllgänglig. 

Onsdag

Onsdag i dag, sämsta dagen på hela veckan om ni frågar mej.

Timmy slutar inte förrän tio över 6 ikväll, men när han kommer hem ska jag brassa iväg mot gymmet och springa lite har jag tänkt. Hade tänkt smita iväg igår, men då var Timmy i full färd med att bygga nån snowboardleksak av järnrör och sedan tog den resten av kvällen att prova den =) Ja, tills en viss dam på gården sa att dom skulle vara tysta för att hon skulle sova... haha, seriöst? Jag har svårt att tro att dom var så högljudda. 

För övrigt håller vi alla tummar vi tår här hemma, hoppas att vi INTE blir sjuka såhär lagom till jul. Lillan har nämligen varit hemma från dagis i veckan då hon kräktes 2 gånger i måndags och en gång i går morse. Sedan dess har det varit som lungt, men magsjuka kan ju vara en förrädisk jävel. 

Alla sussar här hemma, så jag tror bestämt jag ska motionera min hunter lite ;)


Just jump!
Jamensådärja, det blidde en svart häst i alla fall. Vitt fick inte en enda röst på fejjan, så man kan väl säga att det var rätt så överlägset, mjehehe. 

Det är endel tankar bakom den här tavlan faktiskt, men jag ska inte avslöja något då jag tycker att var och en ska bilda sej en egen uppfattning utan någon "bakrundsinfo" eller hjälp på traven...
Ram ska det bli också, förståss, men jag har bara antikbrun och kände att det inte riktigt var vad jag är ute efter till denna. Jaja, det får så lov att vänta till typ imorgon. Eller någon annan dag. Jag skulle ha haft gul sprayfärg också...hm. 

6 månader

Idag blir lilla Flip 6 månader gammal, lillskiten. Tänk att han bara var drygt 8 veckor när han flyttade hem till oss och nu är han närmare 26 ♥ 


Jag tycker att nästkommande 6 månader kan gå kvickt så vi kan börja närvara vid kurserna som jag trånar så efter, typ agility, rallylydnad, freestyle, spår och tävlingslydnad. Jag vill prova ALLT!! Sen får vi ju se vad vi fastnar för, men jag har alla dörrar öppna. 


Ps. Flip är bäst. 


Tredje helgen i advent

Julafton kryper närmare och närmare och jag har en väldigt obekant känsla i kroppen för att vara den här tiden på året. Lugn. Typ.

I vanliga fall  (läs: ALLA tidigare år) skulle jag börja inse typ nästa vecka att "det nog börjar vara på tiden att köpa julklapparna", så det känns väldigt underligt att faktiskt ha det bortgjort redan FÖRRA månader. Vad hände där liksom? Jaja okej, brorsans paket anlände i fredags (men det har varit "klart" länge) och förutom att det behöver lite papper omkring sej så är allting klappat och klart. So wierd...

Nog om det... vi lade till lite julkänsla idag genom att klä julgranen, wihoo! Medan jag satte ljusen på plats så hängde lillan 5 stycken bollar på en och samma gren. "Nu räcker det!", sa hon, så om hon skulle få bestämma skulle våran gran se ut såhär:Nu fick hon inte bestämma (vilka otäckingar vi är), så nu ser den ut såhär istället:

Mysigt värre! 

Nu ska jag ta och köra mej en ny kopp te, den andra blev vist stående på border när jag och Timmy myst ner oss i soffan och insett att det INTE var Solsidan ikväll utan Jul med jävla Ernst??!! WTF! Inte okej. 

-Vaaaaa, Ernst istället för Mia? Neee. Sen god morgon hällsning

Kolla vilket odjur som glodde på mej ifrån toan när jag klev upp i morse! Jag trodde först att det var Storsjöodjuret, men det var bara Grims sockerplast. Pjuh!


Städfredag

Urk, vad det är dötrist att städa men känslan när man är klar och får röra sej i en klinisk ren (nåja) lägenhet gör det mödan värt. Mina små busfrön hjälpte mej allt vad de kunde, Grim höll stenkoll på snabeldraken medans lillan mublerade om det jag städat upp i hennes rum. Jag hade tydligen lagt saker på fel plats, så nu ligger dom där dom ska istället - på golvet. =) 


Våran bokhylla fylls sakta mej säkert ut med böcker. Senast förra veckan fick vi en fet kasse böcker av en av Timmys jobbarkompis, och kort innan det 2 kartonger av en annan kompanjon. Det tackar vi och bockar för =)


Nu ska vi se om det hinns spela lite WOW innan grynen vaknar. (Asnice att dom sover samtidigt nu!!)


Vi har ganska varmt inne idag.

Så här varmt har vi idag. Hur ser det ut i övriga Sverige?


Kvällsgöra
Karl´n min är och ser "The Hobbit" på bio så jag har roat mej med mina penslar ikväll. Tanken var att bara måla klart hästtavlan (den blidde svart) och sedan se filmen jag lad...hyyyrt hem, men min tidsuppfattning blir skev så in i helvette när jag målar så jag slutade nu. Ooopsi! 

Tavlan ovan påbörjade jag ikväll. Den är stl 60×80cm och fortfarande oklar, saknar både bakrund och mera färg. Tror jag. Har inte bestämt än... den fanns ingen som helst plan bakom, utan den har bara fått växa fram eftersom. Jag tycker det är både roligast och svårast att måla så, det kan sluta precis hur som helst! 

Imorgon står det rambygge på mitt schema, jag skrev dit det nyss.  God natt. 

Ps. Jag har inget schema. 

Svart eller vitt?

Jag har kommit in i ett målar-il igen, and I love it!! Jag får såna där il ibland och kan påbörja typ 4 olika tavlor, och när dom är sådär lagom halvfärdiga så slutar jag bara? Wierd. Ajja, jag målade i alla fall typ klart en igår kväll och påbörjade ännu en beställning. Hihi, känns kul att man får förfrågningar, omän det "bara" är av bekanta =) 

Åter till den "typ klara" tavlan...det saknas fortfarande en del konturer och ram såklart, men jag kan inte bestämma mej om hästen ska vara i svart eller vitt?? Jag behöver expertråd...

Så, svart eller vitt?
(Tyvärr har jag inga photoshop skills så man får helt enkelt föreställa sej en svart poa istället)


Brrrrrr!!

Brrrrr, termometern stod på -21 grader när Timmy åkte till jobbet i morse och det kändes lite vemodigt att gå ut måste jag säga. Huga! Tur att jag har kvar termojackan vi fick på gymnasiet, för det fryser man INTE i trots att jag bara hade ett linne under. Det följde med matchande hängselbyxor men dom har jag då inte rotat fram än. Börjar nog vara på tiden...Lillprinsen var i lillans rum igår medans jag var i köket och pratade med min lillasyster. Det finns mycket att pilla på där inne så han brukar vara ganska nöjd, ja, ett tag i alla fall. Igår var han nog extra nöjd, för ägaren av rummet i fråga hade vist lämnat hennes chokladkalender på golvet. Och ja... det gick som det gick...


Smarrigt recept på dammsugareRecept:
1 dl florsocker
100 gram rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
3 1/2 dl kakssmulor, typ från sockerkaka
Arrakessens, droppvis efter smak. (Jag tog ganska så mycket. Njum Njum.)
Ca 300 g marsipan
75-100 gram mörk blockchoklad (jag tog ljus, funkar tydligen det med)

Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver.
Mixa de kakor du valt till fyllningen eller smula dem fint och rör i.
Rör ner den i smeten så att allt blandas väl.
Smaka av med arrakessensen. Rör väl så att den blandar sig ordentligt. Ställ sedan fyllningen i kylen en halvtimme.

Kavla sedan ut marsipanen tunt. Skär ut en rektangel som är ca 20×30 cm. Skär reklangeln i mitten på längden.
Ta ut fyllningen ur kylen och rulla två långa, ganska groteska, rullar och lägg en på varje marsipan bit.
Rulla ihop och se till att marsipanen fäster ordentligt i fogen. Sedan kan man rulla ut dem lite ytterligare så de inte blir så tjocka.
Skär sedan varje rulle i 9-10 bitar. Lägg dem på bakplåtspapper på ett fat och ställ i frysen en stund, detta underlättar chokladdoppandet extremt mycket!
Smält chokladen över vattenbad och doppa varje topp, ställ sedan i kylen en stund. Sedan - Njuut! =)


Andra söndagen i adventGuuu vad det snöar, och det ska vist fortsätta i någon dag till sägs det. Ja, dom där väderclownerna är väl inte att lita på, men jag hoppas dom har rätt! 

Eter middagen begav vi oss ut i snön. Timmy drog lillan som gärna villa åka "fortare, fortare", upp i backar och ner igen medan jag och Grim tog det aningen lugnare. I över en timma satt han alldeles knäpptyst i pulkan och tittade på allting med stora ögon. Vi träffade även på en av grannarna som var ute och gick med deras shettis Texas, och jag fick reda på att jag missat Julshowen som var på Ridskolan. Det var ju skiiiit, jag som tänkt åka dit med lillan, men nu vet jag i alla fall att det inte är nästa helg ;)


Igår var vi på LEOS med ett annat par grannar, och jag måste säga att man måste ligga i lite för att hålla samma tempo som lillan. Hon är som en liten virvelvind, och ja... det är inte jag =) 

Swosch, swosch, swosch!

Nykutad

Aaahhh, man bara måste Älska känslan man har i kroppen efter gymmet. Nästan lite tendens att kunna bli lite beroendeframkallande, så det är tur att man är lite lat på sidan af.

5 km löpning blev det i alla fall med 2 stopp a 200 meter... jävla mjälthugg. Varför får man det? Är det för att jag är otränad? Vavavavavava? 
Ajja, jag började och avslutade med 15 min powerwalk och nu ska ni få höra något lustigt! När jag hade sprungit mina 5 km så hoppade jag av bandet för att gå och dricka innan "av-varvningen", det gungade lite i huvudet och det kändes ungefär som att jag svävade fram? Haha, skitskummt var det. Det gick över när jag druckit en mängd vatten, så förmåddligen var det bara det. Men endå, skum känsla. 


Jag tänkte ta en fin svettisbild, men jag var så högröd i ansiktet att det bara såg för hemskt ut, haha. Bjuder på bild av de tre musketörerna istället, dvs Ida, Maya och jag. Två av mina allra bästa systrar! ♥

Kan också själv!Idag fick lillprins mata sej själv för första gången, det blev en riktig succe! Ögonen stog riktigt i kors när han tittade på maten i handen, "Men huuur hamnade det däär?", tror jag att han tänkte. Ett litet mindre smart drag var att det serverades fisk, och fisk över halva kroppen luktar inte parfyman om man säger som så... 

Lillan äter kräm och tittar på Bamse och Timmy ger Grim välling. När båda somnat beger jag mej till gymet igen och jag tror bestämt att jag ger mej på löpbandet idag!

Premiär´nEfter middagen begav sej hela våran lilla familj♥ ut i snön i drygt 2 timmar, och för Grim blev det premiärturen med pulkan. Det verkade väldigt uppskattat =)
Flip yrade runt som en galning i snön och råkade till och med vid ett tillfälle krocka i Luna (som satt i bobben) så båda åkte i backen. Flip ylade till och lillan skrattade, haha, hoppas att han lärde sej något utav det. (typ, spring inte på folk)


kan själv

Jag och lillen låg i sängen och myste i morse medan lillan befann sej i köket. Jag hörde hur det skramlade lite och att kranen sattes igång, så jag gissade att hon "diskade". 

Efter en stund hör jag att micron sätts igång varpå hon kommer instudsande i sovrummet:
-Mamma, jag kan själv. Luna göra välling!

Och... DÄÄR hade jag dragit på mej en tröja och klivit upp ur sängen i rekordfart. När jag öppnade micron stod som lovat en vällingflaska däri med uppskattningsvis 1 msk vatten och 2 dl vällingpulver. Det var en redig välling hon gjort =)


God morgon

Två inlägg på en dag. I'm On Fire!!Jag trotsade min snoriga näsa lite och begav mej till gymmet i alla fall. Nu orkar jag inte vänta ut den längre, det får bära eller brista!
Det blev i alla fall 30 minuter på crossen och 30 minuters powerwalk som "avslut", och det var vekligen asskönt att få svettas lite. Nu får förkylningen vika hädan lite så jag får börja träna ordentligt! 

Nej, nu tar jag min kopp gröna te och beger mej till soffan för ett horisonelt läge resten av kvällen. Tjao!

whaaat?

Jag såg just att det är en vecka sedan jag loggade in här sedan sist, och som vanligt kan jag inte riktigt sätta fingrarna på var tiden tar vägen...
Jo vist, jag har ju två småbarn, en valp, en katt och en sambo som tar upp några minuter här och där, men det kan ju omöjligt ha gått 7 DAGAR sedan sist?! Jag vägrar!! Möjligheten finns ju att jag legat i koma några dagar och att alla i min omgivning helt enkelt struntat i att berätta det för mej. Det skulle förklara en hel del faktikst...

Nåja, några saker som jag faktikst HAR gjort under dessa dagar (1 vecka my ass) är att träna Flippfloppen såklart. Påbörjade "backa" igår kväll och idag backar han gladerligen upp till 1,5 meter, vilket jag tycker är ganska så bra med tanke på den lilla tid det tagit. Jag har inte lagt på något kommandoord än, men det kommer ju inom sinom tid. (Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Jag ÄLSKAR min klicker!!)

Igår kväll kom Emil förbi och dom (grabbarna grus) kollade på Hunter X Hunter medan jag, för första gången i mitt långa liv, gjorde dammsugare. Njum njum, säger jag bara för jäklar i min låda vad dom blev gooda! Jag måste ha hittat ett riktigt räser recept för jag tror bannemej att dom var snäppet go´are är köpes. 
"En väldigt stimulernade. gastronomisk upplevelse, slog som en hästspark i gommen." - Hertig Emil
"Gemytlig kaka som gärna avnjutes med en varm kopp kaffé." - Furste Timmy af Flurkmark

Som ni ser har dom hittils bara fått posetiva omdömen ;) Hehe.


Nej, nu kommer snart lillan från dagis. LaterrRSS 2.0