Operation

Åh, vad ledsen i ögat jag blir nu... idag hade lilla Grim tid på kirurgmottagningen då vi upptäckt att han ibland får en "utbuckning" vid ljumsken och ner över högra "kulan". Värst är det då han blir arg, och det visade sej altså vara ljumskbråck som ska opereras.
Opereras... ordet låter så olycksbådande på något vis. Något jag inte vill veta av, speciellt inte i samband med min lilla prins ♥
Allting har gått så oförskämt bra hittils trots att han är född 7 veckor för tidigt, och det är nästan att man bara väntat på att något skulle hända... nu är ju det här ett väldigt vanligt och lätt ingrepp, men en operation är ju alltid en operation. Hoppas han får tid fort så vi får detta överstökat...

♥ Våran lille kämpe ♥


Slå vad?

Kan någon vänlig själ komma och knåda mina vader lite? Två, tre timmar borde göra susen, tror jag. Det var så länge sedan jag tränade att jag vist glömt bort att man måste stretcha efteråt, och sånt får man betala igen för dagen efter. Idag är verkligejn en sån där "Betala-igen-dag" och mina stackars vader håller bokstavligen på att ta kol på mej. Huhu, vad (höhöö) det är synd om mej.

Kvällsgott

Kvällsgott efter mitt första träningspass på läääääääää-äääääää-äääää(pust)äääää-äääänge!Ett träningspass utan skor blev det också.

Seriöst???

Altså vaFAAN!! Jag går ner i källaren för att hämta mina springskor (dom är i förrådet av en anledning.. heeeh...) och möts av denna syn... helt seriöst? Det är bara jag som lyckas med sånt här...
Såg ni? SÅG NI??? Nyckeljävlarna ligger inne i förrådet, inlåsta!
Ååååååh, vad less jag blir på mej själv ibland...


BVC

Okej, jag kan nog absolut släppa alla mina tankar om att lillen inte får i sej nog med mat. Senaste beviset idag står sej tydligt - 210 gram på 6 dagar har han gått upp! Men jag kan inte hjälpa det ju, men "Oj, men nu åt han ju bara 5 minuter...", "Ojoj, nu är det 3,5 timmar sedan han åt... " eller "han åt inte så bra inatt..." är kommentarer som inte ska yttra sej från min mun hädanefter. Där med basta! 

210 gram. Han har altså gått upp drygt 14% av sin kroppsvikt på 6 dagar, haha, det är lite skrattretande att man är så orolig =)


Jag har förresten köpt ett hopprep idag, så Tjohoo, här ska tränas! Eller ja, hoppas. Det är nästan gräsligt så underskattat hopprep är, man tränar ju både benstyrka, koordination och det är en mycket bra kondinationsträning OCH det är kul!
(hoppas jag... hopp hopp)

Bilden lånad HÄRifrån

Makeover

Idag tog vi vårat förnuft till fånga och bestämde oss för att göra oss av med lilla Tovans (kaninens) tovor för gott! Namnet passade henne alltför väl...

Efter närmare 2 timmars knåpande, klippande och kammande så inser vi nu att vi måste komma på ett nytt namn åt henne då "Tovan" är det minst sagt opassande =) Jag funderar på "Bomull", "Molntuss" och "Himmelskt lent" för tillfället... 

FÖRE:


EFTER:

Det märks inte alls att vi kammat/klippt bort minst tredubbla hennes storlek i hår, men det har vi! Det mesta ligger i soporna, men resten flyger omkring i köket.

Triss i giraff

Tadaa! Nu är lillans tredje och sista tavla fasthäftad på ramen, och passande nog så har jag nu slut på både lister och skivor och måste vänta ändå tills på TISDAG innan jag kan hämta fler. Nååååh!

Kvällsbusigt!

Tydligen har jag fel inställningar på kameran, men ja bjuder på bilderna vilket fall!

Jag och lillanLuna och Elis


Emil och lillan, Sandra och Spöööök-Elis


Annorlunda tårta. Ej ätbar.Minstingen i familjen drunknar i stl 1 blöjorna fortfarande, och då våra Prematurblöjor från apoteket tagit slut så slog det mej plötsligt -skymtade jag inte Huggies-blöjor längst ner i blöjtårtan vi fick av mormor och morfar?
Av tidigare erfarenheter så råkar jag nämligen veta att Huggies-blöjorna inte bara har mycket sötare tryck på (nalle puh) utan dom dessutom är mycket mindre i storlekarna än tex libero och pampers. Och OJ så rätt jag hade! Blöjorna längst ner var inte bara huggies, utan dom var också i stl 2, och fortfarande mindre än liberos stl 1.
So wierd.

ÄNTLIGEN!!

Äntligen (!!) en man som inte tar upp hela sängen när han sover.


Gluten morgen

God morgon gött fölk!
Lillen och Timmy ligger i soffan och sussar och jag har nästan alldeles nyssens promenerat lillan till dagis. Hon brukar envisas med att jag ska bära henne hela vägen (det är ju trots allt säkert 50 meter!!) men idag gick hon själv helt utan protester och bar istället stolt glasburken dom efterlyste på dagis. Dom ska nämligen måla lyktor idag och dom som ville skulle ta med en egen burk. 

Inte så lätt som det låter ska jag säga! Klockan var strax över 00.00 då jag hörde TImmy stå i köket säkert 15 minuter för att skrubba bort etiketten som tydligen satt som bara den! Eller var det Timmy som är dålig på att skrubba. Han har nog aldrig duschat en skimmel...

Jag och snyggaste "Rut" i Boden där hon kickade ass!

♥ Duktiga Älsklingen ♥


He klia i fingra!

Ojojoj, kreativiteten har flödat likt Niagarafallet idag! Swosch swosch.  Jag har målat klart den tredje och sista giraff-tavlan (bilder tillkommer då ramarna sitter där dom ska), gjort ramar till två och hämtat virke till flera ramar på Timmys jobb. Nu återstår bara tredje och sista ramen och lite färg på dom såklart, sedan är dom redo att pryda lillans vägg i nya rummet.
Jag känner mej väldigt hurtig! Inte så att jag skulle kunna springa tjejmilen eller så (eller någon mil!), men lagom hurtig för att orka mixtra med mina tavlor minuterna mellan matning, blöjbyte, gos, pussar och kramar ♥ 

Bjuder på några bilder på lillan och jag. Här är hon altså 10 månader... huhu så fort tiden går.
Det gäller att make each day count! ♥BVC besök på schemat

Idag var det dags för lillens allra första BVC-besök efter utskrivningen från Barn 4. I fredags vägde han 2615 gram och jag var minst sagt nervös inför denna vägning... tänk om han inte gått upp någonting? Tänk om han gått ner? Han äter ju bra, eller? Eller?
Eller?

Vi kan väl säga att det inte fanns någon orsak till oro alls då mannen i fråga faktikst gått upp 140 gram sedan dess, nu väger han altså 2755 gram! Duktiga lilla killen!
Dagen i ära hade jag tänkt klä upp honom i jätte fina kläder från Newbie som han fått av sin mormor och morfar, men trots att dom bara var i stl 50 så drunknade han nästan i dom =) Så så stor är han inte, Diana. Än. =)

Efter vägning och mätning for vi på Coop och handlade lite (mycket) och jag insåg till min förtjusning att min önskan gått i uppfyllelse - Mjölk på dunk stod där mitt framför näsan på mej, och finns i denna stund även i våran kyl.
OBS! Lägg märke till fetthalten, haha. 2 av 3 - check!


♥ Grabb mys ♥Latmaskar som ligger och sover, altså... att dom dessuom ser så nedra söta ut gör ju att man inte direkt vill väcka dom. Inte ens den äldre av dom =)

Lillan är på dagis och jag tror jag ska köra lite lådor till palatset. Orka gå liksom?

Svåraste beslutet

Idag, tisdagen den 20 feb, har vi fått ta farväl av vad som måste ha varit världens finaste, vackraste och underbaraste lilla kisse. Min Maoui ♥

Inte vet jag vad hon var för ras, eller hur gammal hon egentligen var, men en sak jag med säkerhet vet är att hon är och kommer att bli otroligt saknad...
Jag har aldrig någonsin mött en sån speciell katt som Maoui, det går inte riktigt att sätta ord på... men hon har deffenetivt gett självständighet ett nytt, klokt ansikte. Samma ansikte som tydligt visade vilka hon tyckte vi kunde visa till ytterdörren igen eller som hon kurade ihop sej i knäet hos. Allergisk eller katträdd spelade ingen roll. Maoui bestämde. 

Att se henne gå ifrån den osäkra, rädda katten som helst gömde sej under sängen när jag fick henne, till att bli en självsäker, trygg och glad katt igen är verkligen något alla borde få känna av. Riktig kattlycka. Men tyvärr varar inget för evigt. 

Innerst inne viste jag nog redan vad som väntade när jag klev in i veterinärkliniken 09.10 i morse... Min älskade Maoui hade mått så dåligt den senaste tiden... rasat i vikt så mycket att den man knappt såg skymten av den forne Maoui som annasrs brukar vara så "satt". "Grov benstomme", brukar jag försvara henne med... slukade vatten gjorde hon också och kissade därefter. Ibland inte i närheten av kattlådan...
Blodproverna visade att hon hade väldigt hög diabeteshalt och försämrade njurar... den snälle veterinären berättade att hon kunde börja äta special foder, få sprutor och tabletter varje dag för hennes "sjukdom" men bara för att skjuta upp den oundvikliga en kort tid, då bestämde jag mej. Hon skulle inte behöva lida för att jag ville ha kvar henne så länge som möjligt... händerna skakade och tårarna rann när jag berättade mitt beslut... "Låt henne somna in..."

So this is where we part, My Friend, 
and you'll run on, around the bend,
gone from sight, but not from mind, 
new pleasures there you'll surely find. 

I will go on, I'll find the strength, 
life measures quality, not its length.
One long embrace before you leave, 
share one last look, before I grieve. 

There are others, that much is true,
but they be they, and they aren't you. 
And I, fair, impartial, or so I thought, 
will remember well all you've taught. 

Your place I'll hold, you will be missed,
the fur I stroked, the nose I kissed. 
And as you journey to your final rest, 
take with you this...I loved you best.

Så ska det se ut!

Jag måste ha tokmatat lillkillen sedan i onsdags, för igår när vi var på viktkontroll igen hade han gått upp inte mindre än 88 GRAM! What? Stark har han också blivit, och som han sparkade och höll på kan jag inte förneka att det är fullt möjligt att mjölken innehåller stora mängder anabola eller likn. =) Han kommer att bli stor och stark som sin mor. 
Medans vi är kvar på sjukhuset måste jag tipsa om bästa sättet att få en parkering när det är smockfullt, (gratis dessutom!) och det är helt enkelt att parkera på Förhyrda platser. Lätt som en plätt! Sen att det inte riktigt var meningen är ju en annan sak.... vi hade ju brottom. 

Idag har Timmy jobbat i några timmar och det betyder ju att jag har provat på att vara ensam hemma med våra två småttingar för första gången. Lilla Grim sov bort mesta delen av tiden (om han inte åt eller sket), men det kompenserade lillan upp med att vara halvgnällig av feber. Stackars lilla tjejen ♥
Helt själv var jag ju inte riktigt hela tiden. Mina föräldrar och moster Maya kom nämligen förbi och käkade lite lunch och glass innan dom begav sej in mot schtaan. Titta! Han ha redan öppne öga!


Suk sej ♥


exiting

Idag vankas det viktkontroll för lilla prinsen igen och det ska bli spännande att se om han gått upp någonting under våra hemma-dagar so far. Sonden togs ju bort i måndags, så nu tillmatas han inte något utan ammas bara. Hur skönt som helst, och det känns som att han ätit riktigt bra så något ynka gram hoppas vi på i alla fall =)

Jag kom även på att jag inte lämnat tillbaka böckerna jag lånade för... ja, ett bra tag sedan så här väntar också en annan slags spänning om hur mycket böter jag får.
Den första spänningen är förhoppningsvis lite trevligare.
Sju ynka gram har han behagat att gå upp sedan i måndags. Sju? Inte mycket alls ju,och dom pratar redan om utskrivning. Vad har dom så brottom för??

♥♥♥♥♥♥♥♥

Idag är det alla hjärtans dag, dagen man "ska" visa sin andre hälft hur mycket man tycker om henne/honom. Man ska äta en god middag och helst ge varandra kort och ge många fnutteputtigt gulliga kommentarer och äta mycket godis. Hjärtformat alltihopa, såklart. 

Vi totalskippar alla ♥ns dag i år också och visar hur mycket vi tycker om varandra alla andra dagar istället =) Funkar utmärkt!
Lillan ignorerade dock det fullständigt och kom hem med världens finaste Alla ♥ns dag kort! Det finaste jag fått, i alla fall =)

Jag är rikast i världen. Stenrik, kan man säga. ♥

Donator

Jag har gått och blivit donator på gamla dar, och då pratar jag inte om sperma (det vore ju nåt) utan tisse-mjölk-donator.
Här räcker det och blir över så mycket att man lätt kan tro att jag har flera ongar att föda upp så varför inte göra en god gärning samtidigt? Göra någons svåra början lite lättare?

Jag hoppas i alla fall att jag kan göra det, och efter att ha läst igenom "hygien-reglerna" utspridda på 2 st A4:n så börjar jag förstå lite grann hur otroligt viktigt det är att absolut inga ovälkomna bakterier kommer in i dom små, alldeles för tidiga födda magarna. Katastrof är bara förnamnet, men såklart kollar dom sånt innan någon matas. 


Jo, förresten. Vi blev i stort sett "utskickade" från Barn 4 idag... huhu. Dom tyckte det går så himla bra för oss, lillen växer, äter bra och går upp i vikt, så varför ska vi ockupera ett helt rum när det kan komma någon när som helst som är i mera behov av det?
Jag förstår såklart hur dom tänker och hon framförde det väldigt försiktigt och vänligt, men jag var så inställd på att åtminstone vara där någon/ra veckor till så jag blev lite.. paff? Lillen är ju så liiiiten, och jag tyckte det kändes bra att han skulle få växa till sej lite innan vi kom hem, men nu är vi altså hemma. Hemma på "riktigt"!
Vi ska ju såklart fortfarande på viktkontroller varannan dag, eller var tredje, i någon vecka innan vi blir urskrivna helt och hållet, men from nu sker allt från Moa och Timmys mansion. Eller ja, snart iaf. 

Och jag slipper vist inte allt eviga packande...suck... =)Dylan är klar!

Åh, vad underbart härligt det har varit att vara hemma ett dygn, men jag känner ändå att det är för tidigt att komma hem "på riktigt" som vi faktikst skulle få göra om det gick bra. Och det har det gjort, men det känns ändå alltför tidigt... min magkänsla säger att vi ska stanna kvar ett tag till.
Klockan halv tre ska vi vara tillbaka för viktkontroll och sen får jag säga hej då till mina älskade för ett tag till, men nu vet vi ju med nästan all säkerhet att det inte kommer att dröja flera veckor till innan vi är hemma på riktigt igen =) Känns as-nice. 

Igår mös vi bara i soffan och tittade på en film, men idag har jag varit hurtigare! Jag har hunnit måla lite på lillans tavla, sätta ihop en ram och måla två. Hurtigt värre, va? 

Timmys Bob Dylan tavla is ready to gå upp on the wall


Sååå vacker


Far ♥ SonPermission?

Lillen fortsätter att imponera och överaska både personalen här och mej. Okej, "imponera" är väl inte riktigt rätt ord, men nära inpå.
Han växer så det knakar, och idag mätte han 48 cm lång och vägde 2512 tunga gram. Det går så bra för oss att det börjades prata om att vi skulle få "permmission" idag till imorgon!! Iiiiiiih, jag vill skutta lite på ställe känner jag =)

Men first thing first, "morgon-ronden" måste bli överstökad först och läkaren måste godkänna innan det blir nåt av´et... men det gör väl inget att hålla tummarna och hoppas så man blir sådär lite blå-aktig?

Mix and match

Vad är allt prat om Melodifestivalen? Är det idag?  Vad är det för dag idag? Vad är det för datum? Vad är det för år?

Nej, året är jag ju faktikst bombsäker på, 2012. Jordens undergång-året. BAH, säger jag! kommer inte på fråga! Jag har ju inte hunnit med ens en bråkdel av saker jag ska göra innan den dagen kommer. Fallskärmshoppning är en av sakerna, men min enorma skräck för höjder kan dock försvåra det lite...
Några andra saker på min "Att-göra-lista" är bla att fira jul på en sandstrand, åka till New forest i England och spana vildhästar, rida en galoppör, bli 100 och simma med delfiner. Listan är lång och sponsorer sökes. 


Idag har Timmy och mor min varit här och hälsat på, mucho trevligt! Lillprins fick lite kläder och ett "blöjpaket" av henne och morfar (som tyvärr hade jobbarhelg i helgen) som vi tackar och bockar för. Tack och bock.
Hon fick några timmar mormor-mys innan dom åkte tillbaka till farmor Kicki, Ramona och lillan i Flurken och fortsatte packa lite smått inför flytten. Jäkla skit att jag missar det, altså...  

Mormor och lillen


Blöjpaket, innehållande bla blöjor, barnolja, en sån vagn-grej och annat smått och gott. 


Ä-älskar färgerna!


LillprinsTÄVLING!

Okej, datumet för min inplanerade, spännadne tävling har nu anlänt, men tyvärr måste jag säga att själva tävlingen blivit något mindre spännande av någon konstig anledning... 

Men skit samma, nu kör vi!!

Den som  gissar närmast på födelsedag, vikt, längd, tid och kön på våran lill* bebis vinner.....*trummvirvel*... ÄRAN!!
Så pass på nu!! Pass på!


OBS!! Denna sida får inte användas till något eventuellt FUSK!!

Första badet avklarat!
-Panik!- "Varför är handen blå??!", har jag hunnit tänka flera gånger nu, men det är ju bara kvar från när vi gjorde avtrycken tidigare idag. Foten är också blå, och hjärtat har höjts några snäpp innan jag kommer på vad det är.
Man kan säga att "Senil" är mitt andranamn.

Små fötter, små händer
Vad mysigt vi har haft idag, lillen jag och Timmy. Det enda som saknades var storasyster Luna... usch och fy vad jag saknar henne om dagarna! Att gå från att vara med henne varje dag, hämta-lämna på dagis, lägga för natten, till att bara träffa henne någon enstaka timma någon dag i veckan är inte ett dugg barnhertigt för mitt mammahjärta. ♥
Jag vet att hon nog inte tar någon större skada av det, och att jag behövs "mera" här just nu, men det gör det inte mycket lättare... jag längtar sååå tills vi får vara en HEL familj igen!

Idag har vi tagit avtryck av lillens små fötter och händer. Han var nyäten och ganska lea-lös vilket förenklade det hela en del, fastän det ändå krävdes två försök innen handen blev någorlunda bra. Det vet jag, för jag stod brevid och tittade på!

Huvvaligen

Jag sitter och lyssnar på Moa Lignells "When i held ya" och förundras över hur otroligt vackert hennes förnamn är, heeh. Nej, med hjälp av hennes underbara röst försöker jag förtränga synen av lillprinsens blod från näthinnan... usch. 

Idag skulle ett nytt bilirubin-test göras (dvs ett blodprov som säger om han behöver sola mera eller ej), och som tidigare gånger var han mycket snål om sitt blod och ville nog behålla allt för sej själv för han gav dom inte så mycket som en droppe från sin lilla hand!
Efter många försök (och misslyckanden) så bestämde dom sej för att sticka i huvudet istället. I HUVUDET! Dom övertygade mej dock före om att han inte skulle känna mera där, och att det dessutom var mera lättstucket. Sagt och gjort.
Dom fick i alla fall den mängd blod dom behövde och mera därtill då lilla Grim började tokskrika (förståligt), och det satte minsann fart på ådrorna. Jäklar vad det kom fort nu! Både på täcket han var inlindad i och på sköterskan. Det kan hända att jag överdrivet lite nu, men det tror jag inte. Han har tillochmed fått en liten bula där hon stack ♥

Lilla killen ogillar blixten skarpt =)

Helt sjukt

Jag tror det var Ida som frågade hur liten den minsta bebisen dom haft här på avdelningen var, och vi fick veta att den inte var större än dryga 300 gram. Och ÖVERLEVDE!! Helt sjukt vilket otroligt bra jobb dom gör här, och jag är evigt tacksam att dom finns här 24/7. Jag kommer nog absolut att vara spy-less sjukhus innan vi får åka hem, men jag tänker inte åka hem en dag för tidigt!!

Fr V: En "vanlig" blöja stl 1, stl newborn (lillens nuvarande) och sist men minst har vi minsta blöjan på lager!

Som i reprisInatt sov lilla prinsen inne hos mej för första gången! Det gick galant, och som tur var kunde jag somna om relativt snabbt efter varje "pass" fastän dom är dryga timman långa.
Var tredje timma, dygnet runt, gäller altså följande:

*Gå och hämta maten ur kylen
*Han tempas
*Blöjan byts
*Kollar så att sonden ligger där den ska, i magen.
*Kollar om han vill/orkar amma
*Sondmatar
*Pumpar (muuu)
*Går och ställer bm jag pumpat i speciell kyl
*Somnar om, förhoppningsvis. Alternativ äter/vilar/myser om det är dagtid. Sen börjas det om igen =)

Lätt som en plätt, va? Väckarklockan ringde inatt kl: 00.40, 03.40, 06.40 och 09.15, sen klev jag upp "på riktigt" då det vaknas vägning varje morgon vid halv. Eller när jag ringer på klockan =) Det gäller att hålla personalen sysselsatt.Igår fick vi finbesök i form av både Lina och moster Ida, och Lina tyckte så synd om mej att hon kommer tillbaka idag med både böcker och filmer så jag inte ska bli uttråkad, haha. Bara intiativ. 

Moster Ida och lillprins

???

Vad är det här om? Jag som alltid brukar kasta bort mina kuddar tisdagar vid 14-tiden...


3 kg vatten
Jag skojjar inte när jag säger att jag dricker minst 3 kg vatten om dagen här! Eller okej, liter. MINST 3 liter vatten. Jag använder mej vanligast utan den högra pumpen, men den vänstra får vara med ibland den också. Jämnlikhet, ni vet. 

Vi måste börja fylla på våran Soda Stream när jag och lillen kommer hem! På tal om hem så är det mest troligt att jag kommer hem till vårat nya hem när jag kommer hem =) Jag är lite nervös över hur det kommer att se ut, bara lite... kanske bäst att jag skissar upp hur jag tycker vi ska möblera så dom inte exprimenterar hur som helst..
Aaa, jag måste nog göra det...

Det slog mej just...

Jag är en "Prematurmamma".


Kvällsmys♥

Här behövs ingen text.

Lekterapi

Lillan och Timmy har just begett sej hemmåt igen och väldans vad tyst och stilla det blev. Om jag bara skulle få en liten grutta av hennes energi skulle jag klättra på väggarna, haha, snacka om speeeed! När vi skulle hämta lillebror sprang hon före och visade vägen, tryckte på alla dörrknapparna OCH hann säga "Tjenare" eller "Hej hej!" till alla vi stötte på eller som befann sej i närheten. Vi lämnade far och son ensamma ett tag och gick istället en trappa upp på "Lekterapin" som finns, och jag lovar er -där finns ALLT! Alltifrån tågbanor till pingisbord till X-box till pysselrum. ALLT!

Usch vad jag saknar mina älsklingar där hemma!
Snart kommer moster Ida och hälsar på också, vilken lyx va? Två "gäster" på samma dag.

♥ En hel vecka har redan gått...

Jag måste nästan dubbelkolla, men ja, nu är det en hel vecka sedan lilla Grim kom till oss. Sjukt fort det gått, och samtidigt så sjuukt sakta...
Senast jag träffade Timmy och lillan var i fredags och jag håller bokstavligen på att längta ihjäl mej efter dom!! Om det inte stått -30 grader på termometern skulle dom ha kommit i helgen, men vi tyckte det kändes alldeles för riskabelt att köra, omän det bara är drygt två mil så vore det otroligt onödigt om bilen skulle bestämma sej för att stanna någonstans på vägen... 

"Mammaa, sjjukan, lillebjoj", har lillan sagt när vi har pratat i telefon, och Timmy säger att hon springer runt och ropar "Lillebjoj" nästan hela tiden, haha. Hon är alldeles för liten för att riktigt förstå vad det innebär, men man måste ju erkänna att hon har lite koll ändå =) 

Tillbaka till "Lillebjoj" då... jag tänkte berätta lite om vad han riktigt "har på sej" för nått. Å de. Han har fått en liten sensor/probe som lyser rött och fästes runt hans hand eller fot. Den är kopplad till en saturationsmätare och är till för att mäta hur han syresätter blodet. Pulsen mäts också med hjälp av den. 

"Näsan", eller CPAP´n som det egentligen heter (continues positive airway pressure), gör att det lättare för honom att andas. Det går två små piggar in i näsan, och genom dom kommer det ett jämt flöde av luft som hjälper lungorna att vara lite utspända. Mössan hjälper CPAP´n att hålla sej på plats.
Den togs bort efter några dagar. Dom första dagarna låg han på en vattenbädd som hjälpte honom att hålla en lagom kroppstemeratur. Det är som det låter, en madrass fylld med varmt vatten.
Nu håller han kroppstemeraturen av sej självt, med hjälp av klläder och filtar förståss! 


"Sonden" är en tunn slang som går in genom näsan och ner till magen, det är genom den har får mat tills han är stark nog att amma själv. Just nu görs "sondavdrag" dom gånger han ammar bra, vilket är någon till några gånger om dagen. 
Dom senaste dagarna har han fått ljusbehandling, eller "solat", i perioder då han blivit lite gul i huden. Nyfödda har rätt många röda blodkroppar och dom små hinner inte riktigt ta hand om det gula färgämnet (bilirubin) när det är dags för dom att bytas ut mot nya, och ljuslamporna hjälper till att bryta ner det gula ämnet så att det kommer "den naturliga vägen".
Dom fräcka små "solglasögonen" skyddar mot det starka ljuset som annars är helt ofarligt. När CPAP:en togs bort kändes det som en enorm lättnad!
För det första hade han ju visat att han klarade av att andas bra helt själv, för det andra så blev det mindre sladdar att hålla reda på (jag vågade nästan inte lyfta honom själv där i början), och för det tredje så blev vi kvitt det surrande ljudet av luft som strömmade in. Det enda som återstår nu är saturationsmätaren (puls och syresättning av blod) och sonden. Det känns otroligt tryggt att både jag men främst personalen har stenkoll på hans puls och syresättning dygnet runt! Och fastän han nu får vara med mej inne på rummet på dagarna så ser dom fortfarande hans "kurva" inne hos dom hela tiden.
Amningen kommer nog igång eftersom... Tills dess att den funkar får jag nöja mej med att leka kossa istället. Muuu!

"Jag känner mej as-full!" Del.3

Jag i ambulansen på G mot Umeå. Ja vet, smickrande bild, va? =)


När vi är ungefär en halvtimma från sjukhuset så ringer jag till Timmy och frågar om han också är på väg, och då säger han att han är på väg till LYCKSELE!!!
Nej, jag bara skojjar, men det skulle ha varit liiite kul såhär i efterhand. Nej, min trogne karl var såklart redan på vårat rum, och hans min när vi kommer inrullande skulle jag ge flera kronor för att få på bild. Med ögon stora som tefat satt han där på kanten av förlossningssängen, jag vinkade och han vinkade lite stelt tillbaka. Haha, det var klockrent. 

Väl på plats (ca 00.30) tyckte dom att det var dags för ännu en undersökning som visade att jag nu var öppen 8 cm. 8 cm utan den där förskräckliga smärtan, sweeet!, tänkte jag, men allting har såklart en baksida också... Bricanylet jag fått i ambulansen (dom påpekade några gånger att jag fått alldeles för mycket) verkade trivas rätt bra i min kropp och bestämde sej nog för att stanna där, för sedan blev det inga mera värkar på en lååååååååååå-åååååååååå-åååååång stund. Vi hann till och med slumra till en stund och dessutom bevisa att våran dubbelsäng på 180 är alldeles för stor! Vi ryms alldeles förträffligt bra båda två i en 90:s, och nu utan stor-magen måste vi ju rymmas ännu bättre?

Jag och värkarna vaknade i alla fall till lite efter drygt en timma tror jag och då bestämdes det att det skulle sättas in ett värkstimulernade dropp istället. (Kan dom bestämma sej någon gång?)
Sagt och gjort. 


Förväntansfulla snart 2-barns föräldrar


Nu satte minsann värkarna igång igen, och jag blev presenterad för Mr Lustgas. Jag var lite skeptisk till en början då Mr Lustgas och jag inte har ett så bra förflutna, jag tyckte han gjorde mera skada än nytta förra gången nämligen. Det blir nog lätt så när man börjar andas in alldeles för sent så "ruset" kommer när det slutar göra ont. Behöver jag nämna att Mr Lustgas åkte rätt in  i väggen den gången?! 

Denna gången gick det bättre, och med lite hjälp av Timmy och barnmorskan kom jag på mej själv flera gånger med att fnissa istället för att grimaschera. En klar förbättring! Om man bortser från "synerna" som kom ibland och att den fick mej att säga lite, hrm... skumma grejer så blev nog jag och Mr Lustgas bundisar för livet! ♥ Haha. 

Jag: Asså Timmy, jag känner mej as-full!
Timmy:... as-full?
Jag: Aaaa... ölburkar. Såna där som man öppnar dom med. Överallt.
Timmy: Okej...

Jobbigt att just ÖL skulle ploppa upp i mitt huvud, jag som inte ens gillar öl. 

Nu när det började närma sej på riktigt blev vi ordentligt informerade om att personal från Barn 4 stog i "hallen" och att dom skulle bli tvugna att ta bebisen ganska på direkten, men vi skulle i alla fall hinna få oss en snabb titt innan dom skulle skynda iväg med honom. Inte kul alls, men nödvändigt.
Dom fick dock vänta ganska länge sedan dom blivit dit-ringda då lilla bebisen verkade ha ångrat sej och beslutat att stanna kvar där inne trots alls. Jag hade inga som helst krystvärkar och efter ett tag började bebis hjärtljud sjunka lite så ena barnmorskan "hjälpte till" genom att trycka lill-rumpan deråt, dvs trycka på min mage, och SATAN I GATAN vad det gjorde ont! Absolut top-5 i min Pain-list...  inte att rekommendera alls! Som tur var kom krystvärkarna igång igen och jag kunde göra resten av jobbet själv, och för att citera Timmy så "flööööög han bara ut".

Timmy var blixtsnabb på att upplysa mej om att det var en pojke (han lät mäkta stolt) och jag hann få upp honom på bröstet en snabbis innan Timmy bar iväg med honom med Barn 4 Personalen efter sej... huhuuu, jag såg nog ganska tom ut i blicken då.
Jag satt där ensam i säkert flera minuter =) innan barnmorskan kom tillbaka med ett kort på våran lilla prins och sa att han hade protesterat högljutt på väg upp. Duktiga killen =) Efter ett tag kom även Timmy tillbaka och kunde informera mej om att allt såg bra ut (!!) och att vi var välkomna in så fort vi kände oss redo. Så skönt!
Innan dess skulle jag såklart bli undersökt igen och dessutom kunna gå och kissa. Nedrans, jag som inte ens var kissnödig...  dö-trötta var vi också så vi slumrade till en hel halvtimma innan vi gick upp och såg våran lilla prins för första gången, på riktigt! ♥♥
Grim
2012-01-30
Vikt: 2444 gram
Längd: 46 cm
Född: 05.50

Mys!

Jag mår nästan oförskämt bra nu! Lilla Prinsen har fått besöka mej i vårat rum idag och ska göra det hädanefter på dagarna i alla fall, på nätterna ska han dock tillbaka till "avdelningen", men vilka framsteg han har gjort hittils!
Imorgon ska jag få låna Mayas bärbara dator några dagar så då blir uppdateringen bättre och det kommer till och med bjudas på lite bilder :) detta touch tangentbord testar verkligen mitt tålamod...
.
Snart dyker även del 3 av min lilla "novell" upp, och tro det eller ej men dom hastiga sluten har inte gjorts med flit, haha. Plikten har kallat, kan vi säga, och det gör den nu med. MATDAGS!

Ambulans på väg! Del. 2

Haha, den lilla adrupta avslutningen i förra inlägget verkade inte vara så poppis märker jag.. heh. Bäst att göra någonting åt det då.

Vars var vi nu då... ? Värkarna har startat upp, vi har åkt iväg till lse, blivit mottagen av en argbigga och fått veta att förlossningen absolut, defenetivt har "startat upp". Okej...

Nu blev det plötsligt tal om ambulans till Umeå skulle hinnas med, eller om bebisen skulle bli tvungen att födas i Lycksele (ve och skam med en sådan läkare...). Lilla bebis verkade ju ha aningen brottom ut då det redan efter ynka  5 timmar från första känning hunnit så här långt och ännu en "undersökning" blev på sin plats bara för att bekräfta vad vi redan viste, öppen 5-6 cm.
Jag ringde och informerade mamma om att jag inte skulle komma tillbaka till Malå igen (ja, optemist-Moa hade varit i farten igen...) och att lillan nu absolut, defenetivt skulle behöva en barnvakt under några dagar. Hon lät aningen skärrad fastän hon nog försökte dölja det och önskade oss lycka till istället!
Efter en ganska så kort diskussion så bestämdes det i alla fall att jag skulle få åka ambulans ändå (wihoo) och att en Bricanyl-dropp skulle sättas in för att minska eller förhoppningsvis stoppa värkarna så att det inte skulle ploppa ut någon bebis i ambulansen. Efter ytterligare en diskussion så bestämdes det även att en barnmorska skulle följa med och sitta brevid mej, men som tur var så missade jag den diskussionen och trodde i mitt stilla sinne att det var självklart...

När "ambulansmännen" kommer inkörandes med båren och full mundering så kunde jag inte låta bli att småle för mej själv. Tänk att det skulle bli såhär, som taget ur en förlossnings-dokumentär, haha, dom lovade i alla fall att dom skulle köra försiktigt. Vad nu det är.

Droppet hjälpte lite i alla fall och jag hade några småklena värkar ungefär var 15:e minut som sedan börjar utvecklas genom att kännas mera "neråt", men som tur var så var vi inte alls långt borta då. Det vet jag genom att barnmorskan böjde sej fram och frågade shaffören och sa att det inte längre var så stabilt här bak.
Jag var dock lugn som en filbunke hela vägen *klapp på min axel*, jag kände ju varken knappt av några värkar och inget huvud stack upp någonstans där det inte skulle. Än.

Fortsättning följer...

Förlossning in the air. Del 1.

Okej, det börjar på sin plats med en liten novell?

Vi börjar med söndag. Jag och lillan hade ju som sagt spenderat helgen hos mina föräldrar i storstaden Malå, vi tog det allmänt lungt och åt gourmet mat mest hela tiden =) Mitt på dagen  börjar jag känna av lite "spänningar" i ryggen/svanken, ungefär som lite foglossning, men jag hade varit ute och sparkat med lillan en sväng dagen innan så jag tänkte att det nog var det och sköt det ur huvudet. Lillan hade varit mera "mammig" än vanligt och ville mer än gärna bli buren, så det kunde ju vara det också... (tjiii fick jag!)

Efter middagen, vid fem kanske, börjar jag känna av en lite mera molande värk som underligt nog kom och gick med relativt jämna mellanrum, men Moa "Optimisten" Bergström tänker att "Äh, det går nog över. Det är alldeles, alldeles för tidigt..."
Det gick såklart inte över, utan "molandet" fortsatte och lagom till jag lagt lillan för kvällen (ca 19.00) har jag värkar/sammandragningar (vad säger man?) med drygt 10-20 minuters mellanrum. 

Kl 20.23 tog jag mej i kragen och ringde till förlossningen i Lycksele som sa åt mej att komma så fort som möjligt för att se om det "startat upp någonting än", som hon så fint uttryckte det. Okej, jag tog den långa vägen och ringde 1177 först, som hänvisade till förlossningen... =)
Sagt och gjort! Mamma var rask och ordnade så att både lillasyster Maya och storebror Kim skjutsade mej till Lycksele (ja, bara en körde, då) och jag kände mej väldigt väl trygg med både en sjuksköterska och en framtida barnmorska i bilen. Jag hade nästan fullt upp med att anda mej genom värkarna (som kom ganska tätt nu, 3-7 minuter) (dock ganska "ofarliga") så jag märkte aldrig hur fort broder Kim körde, men jag måste nog fråga honom det för jag tyckte vi var framma i Lse fortare än man brukar...

Åh, just det. Någonstans i början av bilfärden ringde jag till en chockad Timmy och berättade att han kanske skulle måsta köra till Lycksele om han ville vara med på någon förlossning. Jag hade såklart pratat med honom tidigare då jag börjat "känna av" "molandet", men då sagt mest på skoj "Hehe, du kanske rent av får köra till Lycksele ikväll! Heheeee"
Nämnde jag att han lät chockad??
Chockad?
Choklad?

Okej. Vidare.
Väl på sjukan möttes vi av en sur-tant som verkade ha svårt att tro att jag verkligen hade värkar. "Nej men tror du det? Det är ju alldleles för tidigt", "Ja, lägg dej här så får vi se om det är som du säger" var bla något hon hävde ur sej.
Åh, just det. När hon frågade vilka Maya och Kim var, och dom svarade att dom "bara" var syskon så sa hon sedan lite barskt "Jaha, och vars är pojkvännen då?!" Hon lät bara lite dömmande. Bara lite... annars var hon ju enormt lugnande och stöttande... not.

Iaf. Enligt CTG:n var det vist som jag hade sagt (oops) så hon tyckte det var dags för lite glidmedel och handskar som visade sej att jag var öppen 5-6 cm. "Ooops", igen för henne och "Whaaaaat" för mej. Haha, det hade jag faktikst inte väntat mej...


Fortsättning följer...

RSS 2.0