Brottom Brottom!

Det blev att åka ambulans med Ilfart från Lycksele till Umeå söndag kväll då det var en liten bebis som fick tvär brottom ut i stora,vida världen :) då han senare verkade ångra sej lite var det alldeles för sent, men det tar vi nästa gång för jag behöver verkligen en dusch och det är ingen kort historia :) Ganska spännande också om jag tänker efter riktigt noga... Som mest tänkte jag bara berätta att vi mår alldeles förträffligt, men det verkar som att vi blir kvar här ett bra tag till så jag måste nog vänja mej vid deras lååååångsamma internet och vad som känns som ett glappt tangentbord. Några bilder på våran nykläckta prins ska nog också gå att ordna. Next time!

Home sweet home

Så härlligt det känns att vara hemma igen, känns som att det var alldeles för länge sedan... det var det. Mamma har skickat mej i säng igen när lillan vaknat så sovmorgon har jag också fått i två dagar, nice. Blogg.se krånglar fortfarande med mej (någon annan?) men jag kan logga in i alla fall, dock blir det inlägg utan bilder, kursiv eller fet text då allt sånt är borta... irriternade. Vad håller dom på med egentligen???

Irriterande!

Åh, vad irriterande... Jag får inte upp "logga in" fönstrerna på den nya startsidan. Det syns bara en massa annat tjaffs, bloggar å sånt!?? Why??

Aja, det var väl på tiden att jungfru-bloggningen på telefonen blir av också, fastän jag mycket mycket mycket hällregn skriver från ett vanligt tangentbord.
Bilturen igår gick väldigt smidigt, och vi kom alldeles oskadda och utvilade (iaf en av oss) till mina föräldrar strax efter 1300. Lillan har hunnit åka spark för första gången å snart vankas det köttsoppa. Njum! Nu ska ja fortsätta bråka lite med datorn....


Kaos!

Åh, jag viste väl att ja skulle ja packat igår, nu ligger allt i en enda röra och jag vet inte riktigt vad jag packat...  smutskläder till lillan har jag packat då det inte funnits någon tvättid, hehe, hoppas det är okej mamma? =)
Vad behöver jag nu...
Babyvakten, välling, flaska, D-dropparna, järntabletter, tuttar, alvedon, tandborstar, ytterkläder, kläder, sovkaninen, Alfons, lillans kudde.. blaaaa blaaa blaaa vad kommer jag att glömma?

Barnmorska besök

Skylten utanför barnmorskan är ju väldigt...eh... lungnande. Eller nåt.


Barnmorskan idag altså. Magen och bebis växer som dom ska, alla värden ser bara bra ut och jag kan konstatera att jag ökat 12 tunga kilon i vikt. Sedär, det var en glad överaskning! Själv hade jag gissat på minst tre kilo till...

Den lill♥s hjärtljud låg idag (v.33) på 144. Och för att jämföra med då lillan bebodde magen så hade hon 148 slag/min i V.31 och 140 slag/min i V.34. Detta säger mej naada, men jag vet att vissa (tex du, mamma=) ) tycker det är intressant, så varsågod =)


Annars har jag hunnit bygga till mej två ramar idag som nu endast behöver lite färg för att bli klara, och påbörjat en tavla till lillans rum. Hurtiga jag. Om jag bara kunde göra lite nödvändiga saker också, som att packa till imorgon, fast sånt är ju inte lika kul. 


Bra sätt att vakna på

Klockan kvart i sex vaknade lillan och kröp upp i våran säng och lade sej mellan oss. Jag trodde ett tag att hon skulle somna om men så börjar hon sjunga "Lilla snigel" om och om igen, och varje gång hon kom till slutet "...annars tar jag DEEJ!" attakerade hon Timmys rygg och tokskrattade. (han låg med ryggen mot och "sov" =))

Jag skrattade minst lika mycket kan jag lova =)



Idag står det BM besök på schemat och ingen annan än min käre lillasyster ska följa med. Kul! Men det är inte förrän halv 11, så innan dess måste jag ta en akut dusch. En välbehövd sådan.

Listigt med ramar

Klockan är snart 11 och jag är vaken. IGEN! Borde verkligen gå och lägga mej, men konstigt nog känner jag mej inte värstans trött... kanske börjar järn-tabletterna och blutsaften göra sitt nu efter, vad blir det, SNART 6 MÅNADER? Hah, verkligen på tiden så sådana fall. Sova ska jag göra i alla fall, snart.

Ikväll har jag varit nere i snickeriet igen och målat klart min tredje tavla och dessutom hunnit med att såga till 1½ ram. Att såga för hand borde härmed finnas med på alla gym och träningslokaler, för jag är alldeles säker på att jag kommer att ha träningsvärk imorgon =) Jag bortser gärna ifrån att jag är aningens otränad just nu...
Nu ska jag smaska vidare på min honungsmelon och isvatten. Kul att det kommer lite nyttigare crawings för en gångs skull...


Shoppingbegäret stillat för denna gång

Då är man hemkommen från schtaan, och jag bara måste poängtera att jag fortfarande får åt min jacka om än det börjar vara i tightaste laget nu, haha! Det var verkligen på millimetern...




Planen var att gå på Indiska
och "göra av med" presentkortet jag fick och sedan åka hem. Punkt. Men så blev det såklart inte. Ungefär det första jag ser när jag kommer ut på "gå-gatan" är en ENORM bild på min kära syster så jag var såklart tvungen att gå in och säga hej där hon jobbar. Passande nog hade hon lunch då så vi gick en rundtur tillsammans i hopp om att hitta gravid-hängselbyxor till mej både på Kappahl, LIndex, H&M OCH Åhlens. Det fanns inte någonstans!
Skit!
Men som tur var så hittade jag en Jumsuit/onepiece/allt vad det nu heter till lillan, så jag behövde inte gå ut helt tomhänt =)





Grejjerna jag fick med från Indiska kompletterade min shoppingdag till fullo så jag kunde åka hem både nöjd och glad. 


Sängen nästa!

Det här målandet tar kol på mej. Jag glömmer bort allt vad tid och normal kroppshållning heter vilket resulterar i att jag kommer uppstapplande långt efter läggdags och med krokigare rygg än självaste Quasimodo. Känns det som i alla fall. 

Snart klar?

Imorgon blir det nog inte målning för heela slanten då jag bestämt tror att jag åker in till stan för göra av med presentkortet på Idiska jag passande nog fick på min födelsedag av mina kära syskon med respektive. Det kunde inte komma mera lägligt.
Mera svart färg behöver jag också... och vit. Och gul. 

Nybörjar tabbe!

Oj, vilket fint väder det är idag! Det noterade jag från källarfönstret för bara ett tag sedan där jag spenderat dom senaste 4-5 timmarna. Jag har altså inte varit ute.

Tavlan jag påbörjade igår har jag påbörjat på nytt idag. Det visade sej att färgen jag använde som grund + den alldeles för släta ytan gjorde att färgen inte ville fastna ordentligt -mutter morr och fräs- så igår befallnde jag min man att ta hem annan färg att grunda med och en typ skumgummi-roller, och tänk vilken skillnad det blev! Nu behöver jag inte måla två varv för att det ska synas nåt. Sweet!
Det enda dryga med hela historien var ju då att jag var tvungen att börja om från början med tavlan, men det är ju tur att jag har lite tid till övers =)


Nya påbörjade tavlan:


Rätt som det var så började lilla bebis att tumla runt som besatt. Bilden gör sej dock inte rättvis, "kullen" på vänster sida var mera gigantisk irl.

Klart och påbörjat

Tänk vad man kan få tiden att gå fort när man har något roligt att göra! Idag har jag nog (kanske) målat klart 2 st tavlor och påbörjat en annan. Allt som fattas på "kanske" tavlorna är ju då en ram och kaaaanske mera färg... kan inte bestämma mej. Just nu är jag nöjd iaf. Bilder kommer då ramarna sitter på plats!

Påbörjad:


Nu ska jag tvärstöka undan lite från lillans morgongympa (plocka fram aaaaaaaaaallt!!) och sedan hämta hem henne och påbörja middagen.
Life is goood!

Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem. Ska jag stappla och skalla kudden ett tag till, eller ska jag gå ner till källaren ocj fortsätta måla... -trummar på bordet-
Ett annat alternativ är om man skulle ha skissat på någon/några tavlor till, SEDAN ta en tupplur. Eller gå ner och måla och SEDAN sova... Åh, beslutsångest... =)

(Dom är som sagt INTE klara än)

Hamilton

Bilden lånad HÄRifrån 


Ikväll står det Bio med Lina på schemat, jag tror att hon försöker gottgöra att hon inte kom på "Grattis-fikat" igår, hehe. Inte mej emot, sist vi gick på bio var det Breaking Down och det känns evigheter sedan. Jag tror bestämt att jag måste köpa en sån där choklad jag köpte förra gången, från fikagrejjen brevid, för den var fasligt god kommer jag ihåg!

♥ Lillan och Timmy idag

V.33



Kulan i vecka 33, altså. Det börjar närma sej på riktigt nu, och jag är såå nyfiken på vad det är för en liten filur där inne ♥
Småkläderna är framtagna och sorterade, blöjorna ligger redo att fyllas (höhö) och föräldrar är ungefär så förberedda man kan vara när man inte har en aning om vad som väntar =)
Allt som återstår är att hämta hem det utlånade babyskyddet och den fina lilla vaggan vi ska få låna av min storasyster, och denna gång ska vi INTE glömma att ta med ytterkläder till den lill♥ som vi gjorde förra gången. Som tur var fick vi låna ett täcke av BB, och om jag inte har helt fel så ligger det fortfarande längst ner i garderoben...

Jo, en liten detalj till som kvarstår (helst) innan det är dags för förlossning är ju flytten! Vi har en veckas betänketid innan vi måste bestämma oss, men förmodligen blir det så att vi flyttar till slottet tvärs över gården och isåfall blir inflyttningen i mitten på februari då det ska fixas med en del detaljer, såsom målning, tapetsering och ev flyttning av en vägg. 

All bärhjälp mottages vänligt.

Stirr öga



Hejudamej! vad det är roligt att måla! Det spelar ingen roll att mina ögon känns konstigt torra efter att ha stirrat så länge, eller att mina ben är som gelé efter allt stående, eller att min vänstra arm nog kommer att ha träningsvärk imorgon efter att ha hållit upp en tallrik med färgduttar på timmar i sträck, det är de la värt! 

Nu vill jag bara måla, måla, måla, men jag behöver lite nya skisser först. På mina nuvarande 2 första tavlor ser man en tydlig KanDee insperation, men det skulle vara kul att göra något helt själv... fast i och för sej... Om jag ser en snygg tavla jag verkligen vill ha, varför inte måla den själv?
Dom kommer att passa såååå bra i våran nya lägenhet ;) Om jag får hänga upp dom för Timmy förståss, haha!

Måleri måleraa




Näe, det blev inga bilder från go-fikat idag, haha, vad trodde jag själv? Den idén försvann lika fort som jag gick från datorn, ungefär, men om jag får säga det själv så var fikat delikat. Mmm! Chokladtårta och äppelpaj, med andra ord körde jag på säkra kort. 

Jag riktigt längtar tills jag får gå ner till källaren och fortsätta måla på tavlorna, det blev ju bara grundmålning igår i vitt, men nu järnspikar! Jag har inte så stora krav då det är första gången jag målar så pass stort (80*60 och 40*30), men det blir ju lite roliga tavlor om dom blir fula också =)
Wish me luck!

Happy birthday to meee!

Imorse vaknade jag av att ett par fötter tassade ut ur sovrummet, med sej hade den lilla tomten tre tuttar, sovkaninen, lillkaninen och sin kudde. Hur hon lyckades bära på allt det OCH stänga dörren efter sej förtjänar väl en viss eloge? Tycker jag i alla fall =)
Jag följde i alla fall efter henne till vardagsrummet där hon satte sej till rätta i soffan. Jag gick tillbaka och hämtade ett täcke och satt mej brevid henne. Tänk att tv-tittande på morgonen kan vara så mysigt ♥ Lilla bebis var vist också vaken, för det sparkades väldigt livligt där inne. 


Födelsedag idag altså. Jag riktigt känner inuti mej att jag blivit otroligt mycket visare än jag var igår, då jag bara var 24 år. Om jag tittar riktigt noga kan jag nog låtsas se ett och annat grått hår också, och kanske någon rynka? =)
Men är inte äldre än vad man gör sej till, och den regeln har jag tänkt hålla tills jag är 95 och har problem att starta moppen. Tuppkammen har jag då sedan länge haft hemtjänstens hjälp med att fixa till då jag inte vill förstöra mina geopard-lackade naglar. Mohahaa!


Ena tårtan mixade jag ihop redan imorse med chokladbotten, marsansås, bananer, chokladmousse, grädde och hallon. Hur bra låter det? Vad kan gå fel med choklad, liksom?
Nu ska jag gå och försöka göra mej lite vacker så man kan vara med på nåt kort sen. Tack och bock.

Bilder tillkommer laterr!

Näe, inte IGEN!

Nu har lillan lämnat på plattan igen, HUR många gånger ska jag behöva säga att man måste stänga av plattan, annars kan vi brinna opp ju!



Trasig?



Jag som gått och trott att lillans Teletubbie haft slut på batteri, men ack så fel jag hade. Vilken ond människa han är den dära pappan =)

Nu spelar den igen. Tji fick du!


Tinky-winky, Dipsy, Laa-laa, Po
Telelubbie, teletubbie
sää-ger hej!


Lillan sussar i sängen, och om hon inte vaknat inom en halvtimma måste vi väcka henne då vi ska befinna oss hos farbror Doktorn klockan två. Det har inte hänt något mera av hennes prickar så vi ska bara se om dom har någon aning om vad det kan vara? Hon har ju haft dom i fem dagar nu... Timmy ska tydligen dra en snabb repa på stan också för att inhandla min födelsedagspresent, och jag tänker inte hindra honom ♥


Crepes

Idag står det champinjon-crepes på middags menyn och jag ska alldeles strax leka husfru och grädda plättarna. I förväg och allt. 
Duktigt. 

Sen har jag tänkt skissa lite på tavlor jag tänkt måla, på något vänster lyckades vampyrdröm-tankarna spåna  vidare till vad för slags tavlor jag vill måla, och det var precis den sortens insperation jag behövde för att komma igång!
Våran granne och Åkes mamma är en superduktig "målare" och hon har frågat flera gånger om jag inte vill följa med och måla mej en tavla, och vist vill jag det! Har bara inte vetat vad jag vill måla... än =)


Den här vackra tavlan målade jag åt en bekant som inflyttningspresent för några år sedan, och jag hoppas innerligt att han hängt upp den där han lovade. Ovanför sängen.

Okej..?

Inatt, ungefär vid 00.00, när Timmy kom och la sej så möttes han av ett par ögon som stirrade i mörkret. Nej, det var inte lillan, hon sov så gott -utan det var jag! Jag hade nämligen drömt en av dom sjukaste drömmarna och var tvungen att fundera lite över den, haha!

Jorden hade nämligen tagits över av vampyrer och vi människor som fanns kvar skulle döda dom. Hur såg man då att en person var en vampyr? Jo, denne hade en knallröd rävsvans och morrhår!
Vi började iaf med att bygga ett stort plank med små hål på, ungefär som en knytnäve stora, som vi använde att "trycka" ihop vampyrerna som fanns i matsalen med, sedan band vi helt enkelt fast svansarna i hålen och lämnade dom där att självdö? Sedan satte vi fast spikar med spetsarna utåt på stenar för det skulle tydligen också ta död på dom om dom kom för nära. Mmm.

Vi vann btw!


Skumt

Den lilla febern lillan hade igår gick lika fort som den kom, och inga fler prickar har ploppat upp... skönt så klart, men konstigt! Borde det inte ha utvecklats till "riktiga" vattkoppar nu? Med tanke på att det är tredje dagen, eller hur lång tid kan det ta egentligen?
På internet står det bara "Efter något dygn utvecklas utslagen till vätskefyllda, kliande blåsor", så jag antar att vi väntar något dygn till innan något ev doktorbesök inplaneras. 

Annars så börjar lillan bli ganska rastlös av att vara hemma hela dagarna, och om hon inte har någon feber imorgon tror jag bestämt att vi beger oss ut på en sparktur eller nåt. Vi behöver ju inte gå och kramas med dagisbarnen, men ute kan vi ju vara.

Är jag elak om jag säger att jag tycker att dom där blåsorna kan komma nu så att vi om dryga veckan kan säga "Been there, done that"

Morgon Mys ♥



Vist ser Eiya glad ut, hehe. Maoui är så klok att hon håller sej undan när lillan kommer springades och ropar "Hålla hålla!"

Stolt tjej ♥

Jag somnade på soffan idag när lillan sov sin lunchlur, jag vaknar av små fötter som trippar fram och när jag kikar efter sitter lillan på soffan i hallen. Hon kom även uttrippandes från sovrummet igår kväll efter Timmy lagt henne, med andra ord har hon kommit på det där med att kliva ur spjälsängen på allvar nu!
Happ, skit också =)

Vi vill såklart inte riskera att hon ramlar där hon klättrar i mörkret så vi har helt enkelt bytt ut hennes spjälis mot en "riktig" säng nu. En fin växa-i säng som stått i hennes rum tidigare, och hur det går återstår att se...
Det var i alla fall en stolt liten Luna som sprang före Timmy som bar på sängen och pekade vars den skulle stå, "Dä dä dä" sa hon, och vi hann nästan inte ens bädda klart innan hon kastade sej i den och drog åt sej täcket ♥ 




Haha, sötnos ♥
Det gick faktikst över förväntan att lägga henne i den för att sova, för att vara första natten och allt! Jag satt brevid henne och nynnade vackert på Trollvisan innan jag gick ut, och det var dryga timmen sedan. *peppar peppar*
Ännu har det inte hörts något ljud från små tassar iaf...

Koppor på väg?



Såhär ser lillan ut på lilla kroppen just nu, huvvaligen. Magen, ryggen, lite på benen, armarna och kinderna också. Jag TROR att det är vattkoppor på G, men är inte riktigt säker... det vore inte helt omöjligt då hennes kusin Noel har blåsor nästan överallt, stackar´n, och dom har varit så kärvänliga att dom både pusssats och kramats =)
Feber har hon också förresten, tog tempen alldeles nyssens då hon såg så rosenröd ut på kinderna och vist hade hon lite feber. Inte mycket dock, bara 37,9, men det är ändå feber. Om vi har riktigt tur bryter det ut nu lagom till natten :D Om det är vattkoppor altså... hm...
Hjälp, någon? Ser detta ut som en vattkopp-start??


Såhär ser stackars Noel ut på ena handen. Huvva.

Alien?

Vad är det för en liten alien-bebis jag har i magen? Jag är helt säker på att den försöker gräva sin väg ut då man kan se hur det liksom "skrapas" längst med magen typ hela tiden, haha. Det syns hur tydligen som helst =)

För tillfället är min största kvällshobby att ligga och peta på magen och se hur det sparkar tillbaka ♥ Mysigt. Om det inte vore för den fördömda halsbrännan (som ÄVEN kommer på dagarna nu. -mutter-) så har jag absolut inget mer att klaga på =)


Ny lägenhet?

Jag och min avkomma har varit och tittat på en lovande lägenhet nu på förmiddagen. 

Det är inte så "dramatiskt" som det låter, utan bara huset tvärs över gården med lite bättre planlösning än våran nuvarande och aningen större. Det jag föll för lite extra var matrummet, klädkammaren och vardagsrummet. OCH att det finns två st toaletter. Lyx! Och sovrummen, det lilla förrådet, stortoan och hallen.
Okej, jag föll för hela lägenheten UTOM tapeten i "master bedroom" som var lite skabbigt. Usch. 

Vi ska hämta hem Timmy efter lillan sovit lunch då han tydligen inte var körduglig på långa vägar (höhöö ska här dammsugas tro?) och sedan gå och titta igen. Man måste ju tydligen vara överens om någon eventuell förflyttning...

Litet tjuvkik:

Lördag och lördagsgodis

Usch, vad gott det var att hälsa på Ida idag! Först och främst åt vi pizza till middag, (banan, kyckling, curry. Njum!) och serverades sedan en grädd/daim/maräng tårta till efterrätt. Hejudamej vad jag blev mätt! 

Men nu är vi hemma igen, och jag lillan. Timmy är på en behövlig (?) grabbkväll med järngänget och om jag känner dom rätt så kommer dom att dricka sådär lagom många öl och spela spel. Babbla kommer dom att göra så mycket att dom inte hinner spela spelet klart ikväll utan måste fortsätta någon annan gång. Japp.
Kicki och Lina är på väg hitåt just i detta nu, och vi får se vad vi hittar på för roligt ikväll. Kanske blir det spel för oss också? Eller kanske "hyra" en bra film? Godis är i alla fall obligatoriskt!


Haha, jag viker mej typ dubbel varje gång jag ser den här bilden! Lina har satt färg i min hårbotten och jag har rullat både Linas och Kickis hår i toapapper så dom skulle vakna upp med vackra, perfekta lockar dagen därpå.
Det gjorde dom inte. HAHAA!
Jag saknar min piercing lite grann...

Så skönt!



Inte en tomte jävel så långt ögat når, såå skönt! NU behöver jag bara någon villig själ som kan bära ner kartongerna igen, nu fyllda med julsaker istället för "resten-av-året" saker =)
Dom får nog glatt stå i hallen tills Timmy kommer hem igen är jag rädd. 

Idag fyller min bästaste storasyster år, jag och lillan ska pallra oss iväg dit efter vi duschat å noppat ögonbrynen lite. Det sistnämnda skulle jag helst slippa om jag kunde, men jag vill helst ha två bryn istället för ett, haha!

Men god natt då!

Gaah, vad less jag blir på att vara så här trött!! Jag och Timmy har just sett ett avsnitt av American Horror Stories och jag kunde knappt hålla ögonen öppna efter bara halva avsnittet. Det säger lite mer om man nämner att klockan bara är strax över nio och att detta avsnitt var ganska spännande, men det gör sak samma när kroppen gapskriker: "SOOOOOOVA" hela tiden. 

Ok. God natt då




Tandborste, yeah yeah yeah

Imorse följde lillan med Timmy när han steg upp, och jag fick sluta mina ögon säkert 2 minuter längre. Lätt värt!
När vi fikat så kilade vi ut en sväng, efter lillan protesterat aningen mot overallen såklart! Hon ville absolut ha på sej reflexvästen först, och när jag berättade att den skulle vara UTANPÅ overallen så blev hon inte alls nöjd på mej. Dock gav hon med sej efter ett tag och hon fick på sej hela utstyrseln utan vidare klagomål. Ja, tillochmed "skidluvan" (den måste vi nog snart ha i stl större). 

Det blåste svinkallt så det blev en ganska kort utevistelse (typ en timma kanske?), men vi gick å hälsade på hästarna och matade kaninerna iaf innan vi gick in igen. In ville hon såklart INTE, men hon fick lite sprätt i benen när jag sa att inne väntade saft å bulla =)
Wienerbulla till och med, man måste ju lyxa till´et när det är fredag. 


När lilla fröken vaknar till liv igen åker vi nog in och handlar. Det börjar se mystiskt tomt ut både i blöjskåpet och i kylskåpet, så det är nog behövligt. 

(Jo, på tal om rubriken så är det vad lillan har gått och sjungit på sedan ungefär kvart i 8... Bolibompa-morgon är grejer det...)







Satan!

Vilket otroligt bra slut jag fick på jobbarveckan denna gången. VERKLIGEN! Efter vi SMS-parkerat bilen utanför Åhlens så går vi en repa runt i stan för att inhandla bla nya fönsterlampor till hennes lägenhet och en present till Ida som fyller år på lördag (heeemlis), och när vi kommer tillbaka till bilen så skymtar vi en ful, gul lapp på framrutan.
På den fula, gula lappen står det att vi ska betala inte mindre än 700 KRONOR för att vi tydligen står på en avlastningszoon. "Bah! Gör vi INTE" säger vi och en ganska ilsken Maya ringer upp nummret som stod nederst. 

Tyvärr visade det sej att det vist var en liten avlastningszoon där vi stod, och att vi helt enkelt missat den där SATANS skylten. Parkeringen som vi SMS-betaslat för började 1 meter längre fram... 


MEN nu är det helg för min del, och efter det återstår endast 1 arbestdag till friheten! När jag inte snurrar runt i stan lika mycket kanske vi kan slippa allt vad p-böter och fortkörningsböter heter i framtiden? Hoppas det iaf.

Mjusch

Jag tror inte någon i hela världen är så jävla less på sitt jobb som jag är nu! Åh, jag skulle kunna BETALA för att slippa dom här två sista dagarna innan "ledigheten"... det är just det som gör det  uthärdigt också. Att det bara är två dagar kvar. Jag känner för att slita mitt hår, men jag behöver alla stackars strån jag har på skallen. Om det är något jag inte är så är det berikad med tjock, yvigt hår. Snarare tunt, stripigt och livlöst, haha!
Nej, nu rusar tiden ifrån mej. Iväg och hämta lillan och sedan sätta på lite Bullens körv. Det om något är gourmet middag, och trollungen i fråga har faktikst slutat "skala" av korvskinnet innan hon äter. Framsteg =)
Lillans lilla fot 2 dagar gammal ♥

Plus minus noll

Det kändes nästan lite ovärt att åka in till stan för att jobba 2 timmar idag, usch. Det var vad jag trodde då jag kallstartade bilen i morse i alla fall, men ack så fel jag hade! Det är nämligen så att det stod en liten chokladask tillägnad MEJ på bordet då jag anlände, och plötsligt kändes det lite mindre ovärt. Njum njum, sånt kan absolut få mej på bättre humör.
Det stora nedräkningen fortsätter, och nu har jag endast 3 st arbetsdagar kvar innan friheten tar form. Yihaaaa!! Men innan den lill♥ anländer har jag tänkt att göra klart lillans första fotoalbum 0-2 år, bilderna är farmkallade till och med så inga fler ursäkter mottages! Det borde jag ju hinna...? Nej, det SKA jag hinna!


Igår var det en mycket glad Timmy som stapplade in genom dörren bärandes på en stor kartong, i den låg vist våran nya dator. Japp, vi skulle absolut behöva en ny dator då våran gamla var MINST 5 år gammal!! Ve och skam! Sånt går inte för sej, men måste följa med i svängarna och i datavärlden går det undan!
Ny dator har det blivit i alla fall, och faktikst var jag inte så värst svårövertalad med tanke på att våran nu gamla dator kunde stänga av sej rätt som det var, surrade som ett helt jetplan, tog hundra år på sej att starta och kunde stänga av onödiga prylar såsom ljud, datamus eller skärm när den fick lust. Det var faktikst ganska irriternade i längden...
.
.
Alla bilderna är för tillfället på ett USB-minne och jag känner inte för att sortera dom nu, så jag bjuder på ena riktiga gamligar från så tidigt som 2006 och frammåt som jag rotade fram från inte mindre än Facebook.
.
.
Frida, Örjan och jag PDOL 2006
Jag och Lisa
Emil och Andreas Åsele -07
Igen
Jag i behov av en dusch dag 2 =)
Jag, Lina, Timmy och.... Louise? 2008
Lina, jag, min solhatt och Sanna 2008
Babe ♥

Bättre sent än aldrig

Okej, här kommer lite bilder från julafton hos svärföräldrarna =)
Julafton är inte så länge sedan, vist?











♥Vackra familjen




VA SA DU??!!






Röda dagen







Timmy har gjort om sofflocket i hallen till en rutchkana slash bilbana, och det blev Väldigt populärt! Lillan klättrar upp med bilarna, släpper dom, åker ner själv och börjar om igen. Och igen. Och igen =)

Åke med pappa har varit på besök sedan vi vaknade efter luch-luren (jag somnade vist också) och jäklar vad dom har kampat om alla grejer! Det spelar ingen roll att vi har typ 6 st grytor til lill-köket, det är just den där som Åke hade som är den bästa! Och Timmys gamla tangentbort som legat och skräpat i lillans rum i evigheter blev väldigt roligt när Åke visade intresse för det. Haha, dom är lustiga. Det ska bli kul att se hur hon reagerar på ett litet syskon ♥. Med tiden blir hon nog världens bästa storasyster!

Vi har en broccoli/baconpaj i ugnen och jag känner att om jag inte får i mej mat inom en snar framtid så finns risken att jag svälter ihjäl, kan ugnen skynda sej lite?

Bara för att djävlas

Aaaah, det känns helt OK att ta helg nu, och nedräkningen till HP har påbörjats på allvar nu. Bara 5 arbetsdagar kvar nu! Nästan så att jag räknar timmar. Nästan.


Jag gick förbi Biblioteket en sväng idag för att låna några böcker (vilket är ytterst ovanligt då jag allra helst vill kunna ställa böcker jag läst på bokhyllan efteråt men den boken jag var ute efter var slutsålda) men jag upptäckte att mitt lånekort inte var i börsen. När jag tänker efter noggrannare så var det nog det kortet som Timmy gjorde plektrum av... hrm... aja, jag frågade i receptionen om det möjligtvis gick att låna böcker ändå, det gick det inte. Jag fick tre alternativ.
Antingen kunde jag åka hem och hämta kortet, eller så kunde dom lägga undan böckerna så jag kunde komma tillbaka en annan dag eller så kunde jag köpa ett nytt kort för 20:-.

Jag: Aamen då köper jag ett nytt kort!
Tant: Ja, det blir 20:-, tack.
Jag: Tar ni kort?
Tant: Nej tyvärr, inte under 30 kronor...
Jag: .....
Tant: Jag kan sätta upp en skuld på kortet om du vill?
Jag: Aa, gör det...

Det måste vara bara för att djävlas dom har en minimumgräns på 30 kronor då ett nytt kort kostar 20. Vilka ena!



Jag och världens mest osmickrande soptunna-lock! Vem som helst ser tjock ut i "spegelbilden" och med min bamse-mage ser jag helt grotesk ut =)


Kalasdags!








Uuuujujuj, min mage håller på att spricka av mättnad, jag tror att jag lyckats äta för hela året. Men gott var det, och helt klart värt den hära "jag spyr snart" känslan.

Jag byggde tårtan en våning högre än vad jag brukar och det märktes av kan jag lova! Jag tyckte jag tog en ganska liten bit men jag orkade ändå inte hela, och fastän Emil också var här så är det lite mer än halva tårtan kvar. Det säger inte lite! =)
Timmy är glad i alla fall, nu har han matlåda resten av veckan. Jag är också ganska nöjd, det blev ganska många chokladmuffins kvar, njum njum.

Nu ska jag dricka ett ton vatten

Hupp

Hupp, hupp. Ska strax ner i källaren och sätta igång maskin 3 och 4, sen tror jag att det får räcka för idag. Det finns ju trots allt roigare saker att göra -  som att baka muffins till Timmys Kalas ikväll tillexempel =) Stora, Amerikanska muffins ska det vara, eljest få he va! Har dock lite svårt för vilken/vilka smaksättningar som jag ska göra... humm humm..

banan/choklad
choklad/choklad
choklad/vit choklad
"vanligt"/choklad
"vanligt"/vit choklad

Möjligheterna är oändliga.

V.30, MVC och masterpiece!

Vilken hektisk månad Januari är! För det första svärmar det inte över med pengar (som det annars gör...) efter julen, och för det andra så fyller ALLA år i januari. Jag, Timmy, Anneli, Diana.. Ok, det var inte alla,men bra nog tillräckligt =)

Baby ♥ fyller i alla fall år imorgon, och som tidigare nämnt så är hans inställning till att fira födelsedagar inte riktigt på topp. Inte hans egen i alla fall.
Det kommer jag att total-ignorera i all framtid, för jag tycker att födelsedagar är suveräna! Perfekt "orsak" att valla ihop vänner och bekanta för lite go-fika. Glass, tårtor, SMÖRGÅSTÅRTA, kakor, mmmmm! Det är inte förrän smörgåstårtan kommer på tal som han faktikst börjar se fram emot sin födelsedag, haha!

Och självklart har jag gjort en smörgåstårta! Skåda mitt senaste mästervärk:







Seriöst, hur gott???
Jättegott!


Annars så har jag varit hos Barnmorskan
idag för en V.30s koll. Allting såg finnemang ut, dock överaskade hon mej med att visa att jag låg mitt i prick på magkurvan. Skumt. Både jag och Timmy var säkra på att den skulle ligga över. Hon visade mej även hur jag ska kunna känna skillnad på mage och rumpa på den lill♥, huvudet ska bl.a vara ngt hårdare än "baaaashåle" som lillan säger. Rumpan, altså.

V.30 magen




Det finns många roliga nissar däe jag jobbar, och idag gav en av dom mej ett gott skratt:

Han: Oj, nu börjar det närma sej va? Hur länge är det kvar?
Jag: 10 veckor...
Han: Oj, så länge! Jaja, hoppas det går bra.
Jag: Jo, det hoppas jag med.
Han: Hur illa det än blir så kan det aldrig bli värre än när en man är riktigt, riktigt förkyld.

Åh, vad bra. Då vet jag.

Då var den friden över...

Lillan har lärt sej att skutta ut ur spjälsängen. Sweet.

Nytt åt, nya möjligheter

Jag av-lade inget Nyårslöfte igår då mina tidigare nyårslöften verkar varit att bryta mina Nyårslöften. Krångligt men sant, så sitället ska jag FÖRSÖKA följande:

*Sluta äta godis på veckorna
*Motionera mera
*Äta mera regelbundet
*Dricka vatten istället för typ dricka
*Göra något annorlunda/spännande i år! (Tiden får utvisa vad det blir..)

Sådärja! Jag tror att mitt "Nyårslöfte" får börja gälla när bebis kommit, för han/hon gallskriker efter choklad och andra onyttigheter hela tiden och jag kan ju inte precis neka heller =) Så är det.

Gårdagen spenderades i alla fall med Åke m fam, och det var verkligen Hur Trevligt Som Helst! På dagen åkte vi (barnen) lite bob, hälsade på hos kaninerna, tände lite tomtebloss och fös lite om kinderna. Sedan blev det att pallra sej in och dona klart för att sedan promenera källarvägen till slutdestinationen (Åkes Place) där det vankades inget annat än Gourmet Middag!

MENY
Förrätt: Laxrullar med rödlök, pepparrot, philadelphia, dill, kräm fräsh
Varmrätt: Plockmat i alla dess sorter och former. Njum! Bla champinjon/kantarell-smördegs-bakelser (typ), hemmagjort bröd, hemmagjord aioli och massa andra "dipper", kräftor, räkor, morötter med fetaost, rödbetor med nån ost m.m m.m m.m
Efterrätt: Chokladbrownie med hallonmousse och pasionfrukt


Om möjligt så växte magen ännu en storlek, och det blev inte bättre av att man norpade åt sej småsaker under hela kvällen.

Jag borde få ett litet nyp i armen för att jag tog så lite bilder igår. Pinsamt lite! Vi hade helt enkelt för trevligt för att jag skulle komma ihåg att föreviga det på bild.











RSS 2.0