Ta ta ta taggad


Timmy är hos grannen, onga sover och jag har sträckläst en bok i snart 4 timmar. Ja däremellen har lillprins fått lite käk och lillan vaknade en snabbis när hon sökte en av sina 5 miljoner tuttar hon promt ska ha med i sängen.
Jag funderar starkt på att gå och lägga mej så att det blir imorgon någon gång!! Hejudamej vad jag längtar, men inte för att jag är värsta Lars Winnrebäck-fanset (vet knappt vad han har för låtar förutom den halvgamla med Miss Li. Just ja, ja skulle ju toklyssna på han i veckan... de glömde ja bort.) utan för att få en helg "off", dricka lite vin och umgås med bäst-folket =) 

Liiite trist känns de ju att åka iväg från min älskade lilla familj ett helt dygn, fast lite skönt också på ett hörn. Eller två. 

Nattinatt


Oink oink

När lillan skulle sova lunch idag så lade jag mej brevid henne, och sedan dess har jag legat som en klubbad säl i sängen. I nästan två timmar har jag legat där och sälat, och jag ser nu att jag har fyra missade samtal. Typiskt, när telefonen väl ringer så ligger man och sussar =)


Mörrn mörrn

Jag har ju bett lite till vädergudarna i veckan om att få fint väder på lördag då det vankas Stadsfest och Lars Vinterdäck, men ja funderar på om dom tagit fel på dag eller om dom helt enkelt beslöt sej för att lyxa till´et lite och köra sol både idag och imorgon? Isåfall klagar jag inte.

Just nu: 

Fail



HAHA asså jävla självstavning! Det var Mli som drabbades denna gången också, HÄR blidde det också fel

nu äre gjort

Gaaah! Vad det är dö-trist att rensa ogräs, och det blir betydligt klurigare (och om möjligt tråkigare) när man knappt ser vad som är ogräs och vad som är början till sallad... ett tag där i början funderade jag starkt på att ta bort ALLT utom sockerärtorna som faktikst har vuxir riktigt bra, men nu i efterhand var detr värt varenda svordom. 


FÖRE:



EFTER:



Gurkplantan fick sej VIP platsen längst mot dörren, och längst bort i vår "plätt" satte jag även upp ett litet staket =)  Tycker det blev ganska bra... tror jag ska måla en liten skylt också. Kanske.  

En till blomma att döda

Idag var jag och grannen på Forslundas blom-rea, och jag kom hem ynka 30:- fattigare men en gurkplanta och en hängblomma rikare. Hängblomman fick byta plats med den gröna tråkiga plastblomman i köket och gurkan ska jag ner och plantera i växthuset ikväll samtidigt som ogräset ska väck. Yey. 


.

Lillan: Mamma, luna se adicken! (Madicken)
Jag: Mm.. kom då. 
Lillan: Snolunge!

Nog är väl Astrid Lindgrens figurer allt bra vilyftiga! Senast förra veckan gick hon omkring med sitt frigolitsvärd, pekade på jag och timmy, och sa: Ha-haaa! Jag funderar starkt på att försöka införa något lite mer oskyldiga program, typ bamse, men lilla damen i fråga är en kräsen typ...



Men vist var den fin?

Jag: Kolla vad jag fick!!
Timmy: Fick...?
Jag: Ja? I utbyte mot pengaar...


Hejudamej


Järnspikar vad det vuxit i växthuset sedan sist jag var där (dvs före midsommarfirandet)! Tytvärr är det inte bara mina framtida utsökta sockerärtor, sallad och morötter som växt, utan massor med ogräs har också dykt upp och det växer som, ja... ogräs. 




Imorgon tror jag faktikst att jag ska våga mej på att rensa lite, och hoppas jag inte rycker bort något som faktikst ska vara där. 


Midsommarhelgen of tvåtusentolv







Systrar i all ära

Haha altså mina systrar är fanimej bland dom roligaste människor jag vet! Humor kombinerat med lite pinsamhet blir ju sällan fel, och såna historier finns det gott om i våran familj kan ja lova =) 

Exempel nummero ett. Maya sitter i flygplanet på väg hem från Cypern när hon ser en manlig flygvärdinna gå förbi.
Maya: Excuse me. I would like a coke, fizzy water and some chips! 
Flygvärdinne-man: Mm, okay. 
Det dröjer inte länge förrän han kommer tillbaka, ger henne hennes beställning och säger "Varsågod!". Haha! Lika kul varje gång!

Exempel nummero två. Ida ska åka buss i stan, har inget busskort och måste betala kontant. Alla känner nog igen sej dom där gångerna hjärnan verkar vara på fikapaus, och denne gången kan hon för sitt liv inte komma på vad "Vuxen" heter, och när busschaffören frågar henne om hon är en ungdom säger hon bara: Näää, äldre...

Och för att ta dagens exempel. Jag är och handlar på Coop och bestämmer mej för att betala både med dom lösa pengarna jag hade med mej och med kort för att "bli kvitt" lösa pengar i börsen.
Jag: Går det bra om jag betalar med både sedalar och kort? (men herregu, tänker jag. Vad är det jag säger? Vem säger sedlar??? Bäst jag rättar till det!)
Jag: Kan jag betala med pengar. Också. 
Sådärja, mycket bättre... 

Midsommarfirande på G

Vi befinner oss just nu i Timmys barndomslya
och skall efter en delikat middag åter bege oss ut på vägarna och mot slutdestinationen - Diana och Thomas VIP-stuga. Jag hoppas verkligen att den varma och stora solen vi beställt hinner komma fram lagom till fredag, för jag måste säga att just nu ser dom mörka molnen inte värst midsommar-dans-inbjudande ut. Det skulle vara najs om badkläderna vi packat ner kom till användning också. 


Snart hoppas jag kunna berätta en stor och väldigt rolig nyhet också, bara lite småjusteringar som ska fixas först men jag är SÅÅÅÅ TAGGAD och skulle längta mej sjuk om det var möjligt. Som tur var är det inte det, annars skulle ja nog ligga i sjuksängen =)

Nåja, får se om något internet vill fungera där ute i buschen, om inte överlever jag nog i alla fall. Laterrrr

Varning för viss känslighet:

Efter jag placerat lillprinsen sittandes på soffan för att jaga ifatt en viss storasyster som sprang runt nakenfis i hopp om att få på henne en blöja (oj, lång mening det blev), hör jag hur han sitter och tokskrattar för sej själv. När jag går närmare får jag syn på en  mystisk brun fläck ungeför mitt på magen och möts av detta:



HUR i allsin dar har han lyckats med detta, för det är nämligen ingenting baktill men heeeela vägen upp till bröstkorgen??
Om man inte viste bättre skulle man kunna tro att naveln och prutthålet bytt plats. Typ.
Hoppas ingen käkade chakladpudding. Eller något annat.

Gammelman



 

Timmy är i schtan idag med röda-faran som ska få sej en ny ruta, och eftersom det tydligen skulle ta större delen av dagen passar han på handla till i helgen också. Sill och andra smarrigheter går han altså runt i detta nu och väljer... han som inte ens gillar sill... tänk om han väljer fel?? Och tänk om han glömmer min chokladkaka??? (Den som alltid står med osynliga bokstäver på inhandlingslistan).... Åhh! Det är därför det alltid är jag som handlar. 

 

 


Favorit i repris

Bara för att jag är så himla poetisk!!

 



En ganska så bra dag =)

 
Jovars, vi har haft en ganska så bra dag här i Flurkis. Lillprinsen har hunnit med en hörselkontroll på NUS också med anteckningarna UA. Det är ju bra. 

Fail


Just nu:


Huga!!

Ja, då var dagis-städingen avklarad, och det tog bara ynka 5 timmar. 
5 TIMMAR!!! 

 

Jo, såklart drog jag en av nitlotterna... man kunde slippa undan relativt skonsamt med typ hallen, läsvilrummet eller typ sovvilan, men jag drog såklart köket. Såklart! Jag verkar ha lika otur i lotter som vilket annat lotteri som helst. huhu.

Åh, ja kom just på att jag har en Trisslott i börsen. Jag kanske är MILJONÄR!!!

 

En möjlig miljonlott:

 

Fasen, jag har inga naglar, måste hämta en sked....(hämtar sked)... SÅDÄRJA!

 

 

Nää... ingenting gånger 2... yey...

 


Skitve´re

Usch, så tråkigt väder ute idag! Det enda posetiva med det är väl att man inte behöver känna någon "ångest" över att behöva stanna inomhus för att städa sin del av dagis idag nu innan sommaren. Föräldrakooperativets enda nackdel - städningen =)

Det taaaar sej

Tjoho, idag tog Yatzy nytt springrecord igen! Så härligt när man känner att det går frammåt. Mitt mål är att orka springa heeela vägen (ja, uppför "djävulsbacken" också) innan juli månad är över. Det borde inte vara helt omöjligt... I vinter har jag tänkt införskaffa mej ett par längdskidor tror jag.

 

Jo, Lillan sov inget idag. Det var alltför roligt där borta hos Timmys kompis tydligen, men hon BEHÖVER verkligen som lur mitt på dagen vilket resulterade i att vi var överens om väldigt lite sisådär två timmar innan läggdags till att hon faktikst låg i sängen och insåg att hon var väldigt trött. Såna gånger är det väldigt tur att hon typ är sötast i världen ♥


Håhåjaja

Idag var det egentligen meningen att Hanna m fam skulle komma å hälsa på, men så fick lilla Tim feber och dom var tvugna att stanna hemma. Tråkigt var ordet! Jag som till och med hade burit över spjälsängen till gästrummet ;) Nåja, bättre lycka nästa gång. 

Efter vi fikat en ordentlig frukost klättrade lillan bokstavligen på väggarna (ja, nästan), så vi beslutade att åka och rasta av henne lite hos en av Timmys kompisar med fam. Sagt och gjort.
Passnade nog bor dom väldigt nära H&M och det på Ersboda, så jag och Grim kilade in där ett tag och kom ut med detta:



+ett par coooola solglasögon till lilla damen som hon för övrigt vägrar att ha på sej. Men tanken var ju god...







Jag tyckte väl att det blev lite väl tyst...


Just nu:



Njum Njum, det är FREDAG!
(okej... vad gör skruvmejseln där?)


KOLLA, det har växt hur mycket som helst bara sedan igår!


Middag:

Vårstädningen avklarad! Ja, förutom dom jääävla fönstrerna då...



Nu - Film!




Flugan

Tidigare ikväll då jag och Yatzy var ute och sprang (tog för övrigt "record" idag. 5,12sek/kilometer, dock på bara 5 km) så fick jag årets första mygga influget i ögat, och det känns som att den fortfarande är kvar och grager... så o.t.r.o.l.i.g.t. irriterande!
Nåja. 

Till min lycka såg jag även att mina frön överlevt "kylan" utan något tak i växthuset på TVÅ VECKOR, och några små blad hade tappert kämpar sej upp. Det gillas! Vad som ogillas är att jag inte alls kommer igåg var jag satte vilka frön, men det får väl tiden utvisa, antar jag. Förhoppningsvis ser jag skillnad mellan morötter och sockerärtor.
Förhoppningsvis.


Jo, lillan hittade mitt "förråd" imorse, och det låg tamponger tammetusan över hela golvet.

Vars ha du håre Grim?


Fruktkusar

Jag: Timmy, du måste prova dom här fruktkusarna, dom är skitgoá!
Timmy:........ frukt kusar? (lät väldigt skeptisk)
Jag: Ja!
Timmy: eh... nej, jag tror inte det. 

Varför måste dom döpa vad jag tror måste vara världens godaste bröd (ja i alla fall top-10) till något som får en att tänka på snorkusar?




Fruktkusarna är för tillfället min nya favvomacka!

Ordning å reda

FÖRE:




EFTER:


Underbara väder!

Efter jag och Grim (mest jag) gått en härlig morgonpromenad så satte vi oss ute och chillade lite med grannen tills det var dax att hämta lilla damen från dagis. Kladdkaka med grädde bjöds det också på, njum njum, och hör och häpna, men jag har faktikst lyckatrs få mej lite färg också! Kanske inte hade dom lämpligaste kläderna för solning (sport-BH och "brottarlinne") men jag får jämna ut det till nästa gång. 

Lilleman chillar i skuggan, han.


Lilla Eiya kom också förbi och fick sej lite grädde hon med. Var nog uppskattat.


Tisdag

Det gick bra idag. Vi lämnar det så tills vidare...

Det händer mycket nu, känner att jag inte riktigt kan fokusera som jag borde... =) skulle egentligen ha farit ut å sprungit (det hjälper mot det mesta) men jag råkade vist däcka i soffan framför Spider-man istället. Ganska dålig film men lätt att se och det var kanske det jag var ute efter, då kan man slösitta framför datorn samtidigt. 

I helgen kommer en gammal klasskompis med familj och hälsar på, ska bli riktigt nice! Aningen komiskt är det ju också att vi har varit beräknade med bara några dagars mellanrum i bägge graviditeterna, så med andra ord är våra småtroll ganska jämngamla (omän jag "spurtade" om henne båda gångerna, heeeh =P)

Eiya har förresten hittat en ny favoritplats. Om hon inte ligger där så ligger hon i lillans fotölj. Den duger också.

Håll alla tummarna för oss idag.


Kvällspromenad



Sådärja, då var kvällspromenaden avklarad! Planen var egentligen att springa rundan men det blev bara "hets-gång" då jag satt fast i telefonen större delen av promenaden med Lina och Mli. Inte samtidigt, dock.

Intresseklubben antecknar febrilt

När jag var och handlade sist haffade jag åt mej den finaste/sötaste diskborse jag någonsin sett. Vanliga svensson diskborstar (haha) har man ju helst gärna inte "framme" då dom känns ganska grows, men denna ställde jag direkt upp på diskbänken där den fortfarande står kvar. I blomm å allt. 




På tal om något helt annat så blir jag nästan rörd när jag tänker på hur förnuftig våran lilla tjeja kan vara ibland... idag när jag hämtat henne från dagis (och efter hon satt blommorna och stenarna hon plockat utanför i vatten) så sa hon "Mamma, Luna jätte tlött", plockade på sej sina tre tuttar och gick och lade sej i sängen. Efter jag och lillebror fått oss varsin godnatt-puss sa hon "Natt natt" och sedan dröjde det inte många minuter innan hon sov gott. 
Att hon var jätte-tlött hade hon ju helt rätt i =)



Mjölk-diet?

Alla som känner lilla Luna vet att hon är av den snaba typen. Inte bara snabb, utan SNABB!
Idag när Timmy höll på att steka plättar och jag matade lillebror han hon tillexempel med detta:



Nåja, något litet pris borde hon faktikst få eftersom mjölkförpackningen var näst intill full, och kolla vad lite hon spillde! Det hade ju kunnat sluta i katastrof. Mjölk-katastrof!!


Söndag idag altså, med andra ord fick vi vårat nya (gamla) bord idag, och jag tycker det blev jätte bra! Framför allt behöver vi inte längre vara oroliga att benen ska ge vika vilken sekund som helst.
(lite komiskt eftersom det at bra nog mycket nyare än det vi köpte idag)


Ged-i-get-bord


Vi är nöjda, och det är ju hufvudsakhen!

Jo! Vi fick ju finbesök igår i form av Sandra, Emil och lilla Elis, och vad är inte finbesök utan lite findricka? Vin, altså. Och Talisman, såklart. Dock spelade vi inte klart utan satte oss och tittade på "Hundtricket" istället då vi kom fram till att vi ändå inte skulle hinna spela klart... (jag hade LÄTT vunnit annars!!)
Idag blev det lekparks-lek på förmiddagen för dom små trollen (Luna och Elis) och jag tog massor av kort, men av någon konstig anledning råkade jag radera dom just näst ja fört över dom på datorn.

så.otroligt.klantigt.

Akuten

Jahapp... inatt blev det en sväng till akuten igen med lillprins då han hade "revbens-andningar" och det lät lite ansträngt när han andades...
Dom tidigare gångerna har jag inte haft nästan någonting med mej (förutom någon enstaka blöja som följt med skötväskan) och det har minst sagt varit tråkigt att inte kunna byta en nedspydd tröja eller borsta tänderna på morgonen, så denna gången packade jag minsann med mej både tandborse, D-vitamin, underkläder och rena kläder till både mej och Grim och hans gosefilt. Framförhållning 2012!! 

Aa, det var ju jätteduktigt av mej, synd bara att jag bar omkring på det helt i onödan, för väl på akuten skrattade och jollrade han så han nästan satte i halsen och andades nästan helt normalt. Jätteskönt såklart men typiskt att dom inte fick se och höra vad vi upplevt hemma.
Som tur var fick vi världens bästa läkare (som vi haft sedan starten på Barn4), hon tog mej på fullt allvar och lät honom inhalera lite omän det var på gränsen att han inte behövde, sa hon, och dessutom skrev hon ut en Vortex inhalator till oss att ha hemma så nu "behöver vi inte" åka in om han skulle behöva inhalera flera gånger. Guldvärt.
Hon sa också att hon funderade på att ge honom diagnosen "Förkylnings astma", men jag tror inte att hon gjorde det...? Kommer inte ihåg riktigt, klockan var typ 01.30 och min hjärnverksamhet hade dragit in årorna för länge sedan =)



Longering



Det blidde longering för Ayla idag då jag hux flux blev utan skosnören till ridskorna idag. Jag är nog alldeles för stark för mitt eget bästa tror jag, för skosnöret gick av då jag knytte. Bara sådär!
Jag tror absolut inte att det hade något att göra med att dom var vääldigt nötta. Inte då!

Pakeeeetdag!

Eftersom mina älskade kängor sjunigt på sista versen alldeles för länge lyckades jag hitta (läs: sökte förtvivlat) ett par nya på Tradera för ett väldigt rimligt pris. Nya var dom också. 

Mina gamla med trasiga dragkedjor baktill och diverse "lufthål":



Mina nya utan skor, helt utan ventelation. (Hur varma kommer inte dom att bli, tro?)
(färgen stämmer mest överens med första bilden)




Sköna var dom också. Bara fynd!





Pet the elephant

Kolla vad jag, grann-Anette å lilla Grim fått klappa idag =)




B-E-A-utiful!!!

Lycksele djurpark

Fy tusan sicket skit-väder vi fick idag, regn, regn och åter regn! Det enda posetiva var väl att alla djuren verkade gilla pissväder för vi fick se skymten av vartenda ett tror jag! Ja, utaom lodjuret då. Och bävern... funderar starkt på om dom burarna egentligen är tomma och dom satt ditt skyltarna för att det ska se bra ut? Vem vet, dom kanske står i hemlighet och fnissar åt alla som tycks ha sett dom. 

Nåja, roligast enligt lillan var i alla fall getterna och tupparna i Barnens djurpark som man fick klappa, och hon tyckte nog att bockarna (som hade lagt sej längst upp, utom "barn-håll") var ena riktiga tråkmånsar och försökte gång på gång locka ner dom genom att ropa "Om geten, OM!!". Dom hade nog varit med länge och viste vad det handlade om, för dom verkade inte höra ett skvatt =)





Jamen, såklart!

Såklart Lillan ska hoppa hopp-gunga när lillebror fick =)


I Malååååå

Med mormor och kusin Wilma


Lillprinsen "hoppar" för första gången


Storasyster hjälper till =)

bracelet

Lillan kom hem med ett egengjort armband till mej en dag. Hon var såååå stolt över det och fröknarna berättade att hon ilsket skrikit till om något annat barn kommit i närheten när hon koncentrerat trädde pärlorna på plats. Haha, förvånar mej inte det minsta!
Arbandet är gjort i ståltråd, helt utan öppning, och när jag försökte få på mej det första gången insåg jag direkt att det skulle vara för litet, det var ju som sagt inte gjort i stretch... Jag frågade Luna om hon skulle prova det, men hon sa bara "Mammas", pekade på min arm och blinkade med sina stora, bruan ögon. 

Efter lite (mycket) våld, en mördbultad hand och ca 5 minuer senare satt armbandet på plats i alla fall, och där kommer det nog att sitta ett bra tag framöver, för Av kommer det då inte =)


Packa packa packa

Idag åker vi en snabbis till Stor-Malå när Timmy slutat jobba, och där blir vi ända till imorgn då vi styr kosan mot Lycksele och djurparlen där vi ska möta upp inte mindre än 72 styckna till förhoppningsvis glada föräldrar och barn från vårat dagis.  Tjohoo!

Varför?
Jo dom ska nämligen byta ägare (dagis asså) och pengarna som blev till övers beslutade dom för att bjuda alla familjer på övernattning och inträde till Lyckselse djurpark för, och ett sånt äventyr tackar man ju inte nej till. Lillan kommer nog att tycka det är superspännande med alla djuren, själv not so much. Älgar och renar ser vi nog av typ utanför dörren. 


Såhär blidde det med dom nya stolarna, jag tycker det blev sååå mycket bättre. Nuu är det bara nya (gamla) bordet som saknas men det hämtar jag inte förrän på söndag. Hoppas bara vårat nyvarande håller till dess...



Såhär såg det ut före:



6 km once again, pjuh!



Denna gången fick lilla Yatzy följa med för att öka motivationen lite, tänka sej att det går så himla mycket lättare att springa med en spralligt viftandes hund brevid sej =)
Jag måste nog ta och införskaffa mej en jag med.

Nytt/gammalt

Säg hej till våra nya stolar. Love them!




En liten färg-kick-dyna på det kommer göra dom top notch!

Skynda Fynda!

Åh, det är lite jobbigt att fynda så mykcet som jag gör, hehe. Senast idag har jag tingat fast både ett nytt köksbord och 5 stolar. Man kan väl egentligen inte säga "nytt" kanske då bordsskivan vist var i behov av en slipning och framför stolar stod ordet "Antika", men jag vill inte ha nya heller så det passar oss utmärkt.
Framför allt så gav jag ju Ida ett mycket (läs:MYCKET) gott skratt när jag berättade för henne att jag skulle köpa ett gediget bord, tydligen så uttalade jag det fel och det tyckte hon var väldigt lustigt =)

Nu gäller det bara att hitta "rätt" tyg att sätta på stolarna och soffan så dom matchar varandra i alla fall lite grann.

Uuuurg

Lillan har lärt sej både ett och annat av Astrid Lindgrens kära figurer, Bla har hon lärt sej att stoppa in saker i näsan som Madickens lillasyster Lisabet gör. Senast i morse satt hon i soffan och verkade minst sagt irriterad över något just i näsan, för hon petade och "fräste" som bara den och när jag frågade vad det var sa hon bara "Mamma Luna fräsa", tog mej i armen och ledde mej till toan.
Detta kom ut:



Ett så stort chipskorn att jag är förvånad att det ens kom in.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥



♥ Jag är rikast i världen ♥
Stenrik!

Smartast thing ever

Men USCH vad det blåser idag, och värre ska det bli tydligen. Hovvaligen! Vi trotsade vädret nu på förmiddagen och gick ut för att blåsa såpbubblor, eller tjaa, vi behövde inte blåsa så mycket faktikst, det blev bubblor ändå. Två timmar var vi i alla fall ute innan det blev dags för lunch, och då hade det börjat blåsa ännu mera så det passade ju ypperligt. 

Timmy kommer hem snart, och då kommer han hem med viiiine. Åh, så gött de ska bli med något annat än vatten eller cola att dricka, det var ett tag sdan. Ett långt tag sedan. 


Och här kommer ett litet tips från coachen: Införskaffa en body-förlängare om du inte har en, och -hux flux- han du använda bodyn någon vecka till! Oftast är det ju bara längden som växer ifrån och inte "resten" (typ armarna)



p.s. detta gäller då bara om man har barn som använder body, annars kan det kännas ganska meningslöst d.s

Ny familje medlem!



Nåja, ny för oss i alla fall, ganska så gammal för ex-ägaren. Men det är MIIN! Nu behöver jag vänta på att Timmy ska spela klart för att kunna blogga mm. Och tvärt om, såklart. Sweet! (denna dator ska INTE få "smaka" rödvin)


Denna kvällen har vi spenderat hos grannarna ovanför oss, det bjöds på massor av lek (och o-lek) oich smarrig polly-kaka, njum njum! 

Grim med sin lekkamrat Agnes:

Lillan och hennes kompis Alfons



Det är kul å kasta sten i ån!




Fredag



Lilla killen sitter numera med oss kring bordet vid våra festmåltider, sjukt vad tiden går. Pause, tack!
Timmy har inventering idag och imorgon, med andra ord kommer han att jobba sent ikväll, huhu. Å andra sidan så började han sent också (9.00) så jag har hunnit med en löprunda nu på morgonen, hurtigt värre va!

Nej, nu vill vist lillan bjuda på fika, undra vad det blir idag tro? Igår fick jag både en macka med paprika och en svamp, allting i smakligt tyg =)

RSS 2.0