Inget internet

Vi har för tillfället inget internet i lägenheten nu, så JAAA (!!!) vi har äntligen fått flytta in och hemma är vi också sedan några dagar, jag och Grim.  Härligt att få hela familjen samlad =)

Förmodligen får vi inkopplat internet imorgon, och så fort jag kan lovar jag på hedersord att beskriva i punkt och pricka vad vi varit med om. hujedamej.
Ching!

Barnbidragsdag

Det är en trött liten kämpe som för tillfället snarkar gott på mitt bröst. Om man är helt ovetandes kan man nog tro att han ligger där helt fridfull uten ett enda problem hela världen, men jag vet att han senast i morse kämpade med en sådan hostattack att färgen nästan helt försvann från hans ansikte... den fördömda hostan, kan den ge med sej snart??!! Att han hostar är ju bra, slemmet i lungorna SKA ju bort! Det är den den där retiga "torrhostan" som ställer till det när den blir så ihärdig att han knappt får någon andningspaous alls. Jag skulle byta med dej om ja kunde hjärtat.. Uppdateringarna blir få, men all övrig tid går åt att ta igen lite sömn, äta, kolla på film (tackar wiktoria (vicky grus) som visade mej var dvdn var, mitt framframför näsan på mej), äta och övertala lilla Grim om att sjukhus INTE är vårat hem. Haha, vilket deprimerande skämt... åver änd aoth

Grattis på födelsedagen, lilla du

Idag har lilla Grim födelsedag, dvs att det är idag han var beräknad att komma ut i denna stora, orättvisa värld. Istället valde han att överaska oss nästan 7 veckor för tidigt och sedan dess har han hunnit med att lega inlagd både på barn 2 och barn 4, blivit opererad för ljumskbrock, charmmat alla i hans väg och senast idag fick vi veta att han förmodligen också har lunginflammation... livet har minst sagt varit tufft mot honom hittils och jag frågar mej själv vad han gjort för att förtjäna det?? Det kan fan inte finnas någon gud...

2 NRAB, fast tvärtom

Jag tror att jag ska införa en regel i vårat hem från och med nu, att hädanefter är det väldigt olagligt (skulle vilja säga olagligast) att inte andas som man ska och nästan skrämma slag på modern. I detta fall jag.

Lillfis har ju som bekant varit lite förkyld och hostig några dagar, vi var på sjukan i tisdags där vi fick koksalt att droppa i näsan före varje mål och dom refleterade inte över hostan något. "Den går nog över", sa dom.
Det gjorde den inte och igår kväll fick han svårighet att äta pga att han hostade så mycket och andningen började låta hackig och ansträngd.

Vi krafsade snabbt ihop en liten väska med diverse prylar och sedan brassade jag och lillemannen iväg mot akuten där vi relativt fort blev vidareslussad till barn2 avdelningen, och här är vi fortfarande. Våran lille krigskämpe har fått inhalera kokssalt var annan till var tredje timma sen vi kom hit, varvat med något jag inte kommer ihåg namnet på för att lösa upp slemmet i halsen och det har blivit en klar förbättring redan! Det låter fortfarande jobbigt för honom att andas ibland, men han syresätter sej bra och han behöver inte den extra syrgasen längre.

Inatt hoppas jag på liiiiite mera sömn än dom stackars två timmarna jag fick förra natten. Nattinatt, och håll tummarna. Eller nåt.


Cleaning out the bur

Jag och lilla fröken kom just från kaninerna och OJ se rent å fint dom har fått i buren, jag har nämligen städat den idag. Det var på tiden. 
Det är nästan brottsligt hur mycket Djurmagazinet tar betalt för hö och spån, och det ryms ju inte precis lite spån i deras bur. Eller ska vi säga hage? Sommarhage?




Ja, det är en sop som ligger i höet. Vaddåra?


Lillan är för övrigt så klockren att det finns inte! Nyss så slet hon av dom där "överdragen" på Timmys älskade hörlurar och snöt sej i dom. Bara sådär! ♥

Zzz

Lillan är lämnad på dagis å grabbarna sover i soffan och just nu funderar jag starkt på att antingen joina dom eller kila ner till källaren och måla lite... 
Jag har för övrigt sovit som en kratta inatt så första alternativet väger något enstaka gram tyngre än det andra

Lillan med nyborstade tänder

Såååå trött

Efter en mucho trevlig kväll hos självaste födelsedagsbarnet är jag mer än redo att säga god natt för idag. Jag kom även att tänka på hur tacksam jag är för att jag inte använda smink längre (förutom vid speciella tillfällen. Typ besök av kungaparet el dyl), ikväll hade garanterat varit en sån där somna-med-smink-kväll. 

Gnatt

Miss

Hovvaligen vad jag saknar mitt långa hår ibland. Vilken lyx är det inte att kunna sätta upp i hästsvans eller bara göra en fläta då inget annat funkar? Äkta lyx, kan jag tala om att det är!
För tillfället räcker inte mina strån ner till axlarna ens, så nästa gång jag får en impuls att klippa mej, önskar jag att göra det längre!


Idag fyller bästaste Sandra år, grattis grattis till dej och välkommen in mot 30 ;)

Som på räls

Farmors gamla husqvarna går som en klocka och jag måste nog tacka henne än en gång för att hon bestämde sej för att överge den till mej. Ikväll har den, med min hjälp, tillexempel gjort hela tre stycken kuddöverdrag till den framtida "mys/läs hörnan" som ska få ta plats i vardagsrummets ena hörn. Det blir nog bra, BARA VI FÅR FLYTTA IN NÅN I HELVETTES JÄVLA GÅNG!!! 




Tatuering

Lillan har gjort sin första tatuering idag. Hoppas hon inte ångrar sej när hon blir äldre bara...



Pappan passade även han på att ta sin tatuering-oskuld



Nästan så att man bli lite avis!

Kvällspromenad



Grannens fina jycke fick följa med på en 40 minuters powerwalk igår, och jag måste säga att det var otroligt skönt ute trots att vi nästan blåste bort. Nu längtar jag till den "riktiga" våran, eller åtmistonde tills vägarna tinat fram ordentligt så man slipper ankgången för att inte ramla omkull. 

Väl inne, och efter en välbehövd dusch, satte jag mej tillrätta och såg "One day" (En dag) som jag sett fått så fina recenssioner på facebook (heheeeh). Tyvärr blev jag inte det minsta imponerad av den och tyckte den snarare blev lite... tråkig, eller så var det för att jag kände mej aningen oengagerad. Om det berodde på Timmys högljudda CS-spelande i bakrunden är dock oklart...

Nedra försäkringskassan!

Usch, vad jag hatar att ringa försäkringskassan! För det första så får man jämt plats typ 476 i kön och för det andra så borde alla anställda på försäkringskassan gå en charmkurs. Dom har nog väldigt hårda anställningsintervjuver, man får absolut INTE vara för trevlig. Helst inte trevlig alls, då är man garanterat jobb!

Aja. Lillan har fortfarande feber (vilket var anledningen till mitt otrevliga samtal -vård av sjukt barn) och tyvärr verkar inte lillebror komma undan så lindrigt som vi hoppats... han är lite snorig och hostar lite. Hoppas det går över illa kvickt, man borde inte få bli sjuk när man är så liten...
Timmy har burit över lite lådor till vårat mansion så nu behöver jag inte svära tyst för mej själv varje gång jag går förbi hallen längre, för nu komemr man faktikst fram helt obekymrat igen. Wihoo!


Jag håller även på att måla ännu en tavla, denna gång i form av en pålle-häst i myyyycket färg. Tyvärr står jag inte för hela idén då jag hittade bilden som jag blev totalförälskad i i en blogg jag på något vänster lyckades hitta till, och tyvärr så har jag ingen aniing om vad bloggen heter...?


Kvällsgöra

Målning är det bästa terapin! Vars ska vi ha alla tavlor, tro?  =)

Egentligen var jag riktigt sugen på att rita ikväll, men jag har ingen som helst aning om var jag har mina blyertspennor är så det blev lite svårt. Däremot hittade jag mitt ritblock och insåg att det var senast I SOMRAS jag öppnade det senast... skandal!! Det måste vi göra något åt snarast. 

Made by me förra sommaren






6 dagar till BF



Tänk, imorgon är det hela 6 veckor sedan våran lilla trio utökades med världens finaste lillebror, och idag är det 6 dagar kvar tills hans "riktiga" födelsedag. Lite skumt känns det allt att veta att han fortfarande skulle kunna ligga kvar i magen och leva rövare om han inte haft så brottom ♥

Annorlunda mutmetod

Jag trodde att lillans feber började ge med sej, men det var altså bara en skenmanöver... Den envisa rackar-basilusken! Vid middagstid hade hon nästan 40 grader, 39,7, så jag brassade iväg och köpte Ipren för att kunna varva med alvedonen för bästa resultat. Jag tyckte även att jag var smart som köpte flytande ipren istället för suppar för att slippa blöj-stöket på nätterna, men det går väl att diskutera...

Jag: Här får du Ipren, gumman
Lillan: Nääe... -gråter-
Jag: Jomen då försvinner febern...
Lillan: Näe -gråter-
Jag: Då får du glass sen!
Lillan: Näe! -gråter-

Här gäller det att vara smart, tänkte jag, och hämtade en klick smör på en smörkniv. Då gick det ner ska ni veta! Det gäller att tänka outside the box. 

Febrig liten tjej.. ♥

lÖrDaG

Sådärja, nu har jag gjort morgonens bloggkoll! Ni vet, kollat igenom dom där bloggarna som man absolut måste skrolla igenom utan att egentligen läsa någonting. Dom där "storbloggarna" skriver aldrig något vettigt tycker jag, men vänners och bekantas bloggar lusläser jag så noggrant att jag vet varenda liten detalj om deras liv. Ja, som dom skriver i alla fall. 

Lillan har fortfarande feber, men det verkar som att det börjar ge med sej nu då hon bara hade 38,4 innan lunch-luren. En klar förbättring!


Jag har också kommit på en utomordentligt bra inredningsdetalj som ska "fylla ut"  det framtida vardagsrummet lite, den behöver bara putsas en aning innan den får ta plats =)

Tjyyv-onge!

Här kan man tydligen inte vända ryggen till utan att någon är och norpar!


Häpp....

Åh, vad pissless jag blir nu! Det blir ingen flytt i helgen heller.... gaaah! Det börjar gå på mina nerver att bo bland alla JÄVLA lådor. Snart skiter ja i det här

Sjuksängen

Lillan har 38,7 febergrader trots att hon fick alvedon kring sju... stackars liten, sjuk tjej! Hon myser i soffan med Pippi-täcket och Pippi-kudden framför Hello Kitty som för övrigt är världens dåligaste film, haha!

Pappa Gaga?

Lillan sitter och tittar i en skvallertidning medans jag lagar gourmet mat (spagetti o köttfärsås), och efter en stund hör jag henne säga "Ditta! Bappa! Bappa!" ("Titta, pappa! Pappa!", för er som inte läste barnspråk i gymnasiet) varpå hon pekar hejdvilt på en bild i tidningen.
"Vars då?" frågar jag och tänker att hon kanske menar Brad Pitt. Eller varför inte Johnny Depp? 

Ack, så fel jag hade...


Den här bilden står för det hejdvilda pekandet.






?

För att undvika eventuella missförstånd, Lady Gaga är altså INTE lillans pappa.

Rubrik

Fastän flyttlådorna dominerar hallen och det känns som att vi lever i ett enda KAOS så är det skönt att vara hemma igen. Lillfis och lillan ligger och sover så jag passar på att äta lite, och blogga såklart. 

Operationen gick som sagt bra och vi blev utskrivna redan dagen efter (igår), och jag tycker fortfarande att dom har alldeles för brottom med utskrivningar med tanke på hans ålder... men dom vet väl bäst, antar jag. 

Liten kille i väntan på operation


Jag hade fått veta att själva operationen bara skulle ta dryga halvtimman, och att det var sövningen och uppvakningen som kunde ta lite tid men jag kan lova att pulsen hade stigit någon grad då klockan passerade 10 och jag fortfarande inte sett skymten av någon Grim! Som tur var stack sköterskan in huvudet genom dörren strax därpå och sa att han var färdig och att allt hade gått finnemang! 

Nyligen opererad liten man
Nej, äta var det

Lättnad

Allting har gått bra idag! Vilken lättnad det var när jag Äntligen fick hålla honom igen, jag fick tillochmed blinka bort lite tårar (usch vad blödig man blivit) så jag var nog mera nervös än vad jag trodde. Skönt känns det i alla fall att ha detta bortgjort!
Trots hans ringa ålder krävdes det varken kuvös eller extra syrgas efteråt, och det tog inte lång stund innan han visade att han var hungrig och faktiskt orkade äta lite, så med lite flyt är vi hemma redan imorgon!

hålla tummar o tår

Nu är lillkillen helt överlämnad i operationspersonalens händer, lite motsträvigt kändes det allt... tur att dom är duktiga och vet vad dom gör.
Tyvärr går det inte att ladda upp bilder på dom här glappa, sega datorerna, men han har haft dropp och fastat sedan 04.00 inatt och han var sådär lagom jättehungrig redan två timmar senare och det kändes inte jätte bra att inte få göra något åt det.

I vanlig ordning var han himla snål om sitt blod när blodprover skulle tas och droppen skulle in, så efter fyra försök (händena och fötterna) så blev det att sticka i huvudet igen, huhu. Dom var även tvugna att raka en liten kal fläck då han fått så mycket hår, huhu igen.

Nu håller vi tummarna att allt går som det ska!

kulör it

Sådärja, nu har jag nog packat det vi kan behöva i veckan tror jag, allt som saknas nu är lite tidsfördriv... lustigt nog har vi packat ned alla böcker och jag har lite lust att börja rota fram någon som jag vill läsa så jag införskaffar nog en ny om jag känner mej själv rätt. Vilket jag gör rätt bra. 

Dagen i ära har jag på mej alldeles för stora knä-sockar (stl 36 my ass!!) i fina färger för att lyfta upp resten av utstyrseln som är rätt svart (Det får inte bli för tråkigt vett´ni!).  Till det matchar jag mina svarta, snygga (och gamla) kängor från Hööks och vinterjackan från Naturbruks.
Modeblogg nästa?


Denna gången är vi förberedda

På tisdag ska lillfisen opereras, och imorgon klockan ett ska vi befinna oss på Barn 4 för läkarbesök och inskrivning och kommer nog inte hem förrän i slutet av veckan. Surt. Jag skulle vilja kunan förklara för lillan varför inte mamma och "lillebjoj" är hemma imrogon när hon kommer från dagis... eller dagen därpå. Eller där nästa... huhu

Men sen hoppas vi på lite nedförsbacke tycker jag, "Kanske börjar den redan idag" tänkte jag och köpte mej en triss idag när jag handlade, men inte ens ynka 25 kronor vann jag så förmodligen var jag bara lite tidigt ute =) 

Nu är min kyckling/broccoli paj klar och ska bara packeteras i fina portioner. Jag kommer nog ihåg hur snåla dom är där på Barn 4, det enda man fick där var bubbelvatten, med det är ju i och för sej inte fy skam!

lagom stor, tycker lillan♥

Ingen nöd på oss idag




Nej, det har inte lidit någon större nöd på oss idag

Mitt kungarike för en häst!

Åh, jag skulle kunna ge nästan vad som helst för en häst just nu... Sånt här underbat väder tar verkligen död på en när man står hästlös... hur unerbart skulle det inte bara att rida ut en dag som denna? Ta en galopp runt lindenäs eller en barbacka tur i skogen. En spark i huvudet ska alla ha som harvar runt i ridhus idag!

Hittade några galoppbilder jag ritade för nått år sedan. Hejudamej vad ritsugen jag blev nu!
(kanske dags att ta itu med hästbilden jag lovat Johanna? =))

En sorts lyx

Jag och lillpysen ligger och myser sådär på kvällskvisten. En av den bästa sortens lyx!

Hej å hå

Alla som känner sej lite sådär extra städsugna är varmt välkomna hit, för här städas det! Vi håller i skrivande stund på att ta det som går att ta i köket, tex i, utanpå och ovan skåpen, spis, ugn och sånt där trååååkigt. 

Titta, så här blir det när det är så tråkigt ↓ Nu är det dock aningen renare. 


Mamma tips

Jag bara måste tipsa alla föräldrar därute om det bästa, smidigaste och enklaste larmet ever! Nu pratar jag inte om ett inbrottslarm såklart, utan ett andningslarm till dom små grynen som gör att man kan sova gott om nätterna utan att behöva känna efter på magen stup i kvarten eller pilla på munnen. Rör det sej? (känner någon igen sej??) (jag gör det)

Detta lilla smidiga larm sätter man helt enkelt fast i blöjan eller på byxorna, och om barnet av någon anledning skulle sluta andas tar den först eget insiativ och börjar vibrera, och om inget händer börjar den sedan toktjuta. Jag känner mej väldigt bekväm med larmet, och min MAMMA ska ha en bamsing till kram som köpte det åt oss =) ♥

Larmet heter altså Respisense Buzz, och det rekommenderas STARKT!

Bilden lånad HÄRifrån

RSS 2.0