God feeeeeling



Nu fick jag ett sånt där ritar-sug igen! Dom kommer och går med jämna mellanrum, omän aningen glest kan tyckas... men nu det är bara att damma av ritblocket och rota fram pennorna som jag gömt från lillan, alldeles säkert på något "smart och säkert" ställe som gör dom omöjliga att hitta. Hmmm.
Det får dock vänta till imorgon för om jag sätter mej ikväll kommer klockan bli alldeles för sent innan jag hittar isäng. 

Ikväll blev det i alla fall en tur med Ayla på banan. Inga konstigheter, lite tempoväxlingar och öka/minska volt och hon skötte sej alldeles utmärkt! Känslan var suverän och allting bara stämde och flöt på, underbara känsla. 

Jag och Ayla i söndags. Vi såg typ likadana ut idag, förutom att min tröja var röd och Ayla var utan martingal.
Och jag hade jacka.

Ahahahahaa jag dör
























Eloge till självstavningen!!!

Torsdag

Moa smider elaka planer

Nope, ingen morgonpromenad idag då det blev en sån sen löprunda igår kväll. Dessutom ska jag rida ikväll, och det räknas väl som exercise? Såklart det gör!


Lillan har nog kommit in i någon slags seperationsångest-period... hon är som en svans efter mej hela dagarna, har stenkoll på vars man är och hon som i vanliga fall ä-älskar dagis har inte alls velat gå dit. "Luna inte dagisch", säger hon och skriker och gråter när jag lämnar henne... usch, inge kul alls för mammahjärtat. Nu vet jag ju att det går över efter bara någon minut och sedan har hon jätteroligt och leker resten av tiden, men just då känns det minst sagt surt.
Hämtningarna blir också ledsamma, men då är dert för att hon vill stanna kvar istället, haha. Inte lätt att vara liten.

6 km löpning - check!

Vilken otroligt skön och härlig känsla när det känns "lätt" att springa :)


Kom igen nu´raa!



Nu har jag varit och satt ner både sockerärtor, sallad, morötter, timjan, basilika och tomat i växthuset. Hur länge kan det ta innan sockerärtorna kommer upp, tro.. en timma? Två?? Kom igen nu, VÄX!!

Speed-shopping

79,50 spänn för en vindjacka tycker jag är ett mycket rimligt pris, ett plus i kanten för dom fina färgerna som fanns!
Tänka sej att jag på mindre än 1 h hann köpa följande:
-harkel-

*Vindjacka till lillan, fanns ej i lillens stl
*Kepsar till båda onga
*Ny Alfons docka till lillan (vars tusan håller du hus, alfons?)
*Två t-shirts till lillan
*En "shorts-dress" till lillan (love it, måste hitta en i min stl också!!!(gärna med knappar i "grenen". Hur praktikst?))
*Skrubbhandske
*Ny bikini till mej

Bikinin haffade jag på väg till kassan då det plötsligt slog mej att min nuvarande (ja, jag har bara en) nog sjunger, och har sjungit, på sista versen ett tag. Färgerna är liksom inte desamma som när jag köpte den för typ 6 år sedan, höhö, konstigt va?


4 månader

Idag blir våran lilla prins hela fyra månader gammal och med andra ord så blir han smakprovs-myndig! Med lillan tjuvstartade vi en vecka innan, men med Grim känner jag lite tvärtom, att vi kanske väntar lite... han känns ju såå liten =)
Inte så liten som när han behagade att komma ut, förståss:




4 månader senare:



Dagen i ära ska vi bege oss in till stan på jakt efter vindjackor till syskonen, hörde ryktas om att det skulle finnas på H&M till ett överkomligt pris.

Aningens försenad mors-dags-present

Titta vad min lilla smörgåsgurka kom hem med igår, en CHOKLADMASKIN!!



Den kan väl göra kaffe med gissar jag, men det är inte det väsentliga.

Idag var kossa-muerna inte lika blygsamma


Tradera is da shit

Det farliga med att vara hemma så mycket som man är när man är mammaledig är att man lätt fastnar framför diverse sidor på datorn, tillexempel TRADERA. Bara igår råkade jag vist kamma hem fyra olika auktioner... wooopsi. Tur att det bara är fynd och fina grejer ;)

Hunger games

Tjoho, det blidde bio ikväll! The Hunger Games stod på schemat och det var jag, Sandra och typ sex personer till i hela biosalen så vi väljde och vrakade bland alla platserna. Först haffade vi sofforna längst bak, men kände att det blev för högt upp och för långt bak så det slutade med att vi satt på våra bokade platser i mitten/mitten ändå. Vilka gangsters vi är!

Bilden lånad HÄRifrån



Titta, han sitter!





Mu



Jag tror bestämt jag ska göra långbränna-rundan till en daglig rutin, man känner sej så avslappnad och tillfreds på något sätt när man kommit hem igen och den är sådär lagom lång också, drygt en timmes powerwalk. Ett bra sätt att börja dagen på!

Jag och Sandra ska nog kila iväg på bio ikväll, det tycker jag att jag förtjänar efter Timmys partyweekend i stan. Hoppas bara det fortfarande finns bra platser kvar, jag brukar alltid ha turen att hamna bakom Tore, 198 cm lång och det försämrar sikten något faktikst.

Om det regnar imorrn är det mitt fel

Åh underbara väder, vad jag är glad att se dej!

Om det inte vore så att pappan/sambon i huset behagade att stanna ett extra dygn i schtan (brännbollsyran) så skulle denna dagen få toppbetyg! På förmiddagen åkte jag, mamma och onga till Ida och Johhny där det bjöds på två sorters tårta och ena goa carameller, bland annat, och där stannade vi till efter lunch. Tanken var att lillan skulle ta sin lur där, men hon vägrade sova med bara en tutte och Noels dög absolut inte (ve och skam) så hon sov i bilen på väg hem istället. Säkert fem minuter. 

Gung gung



Väl hemma beslutade jag och en av grannarna att det var dax att vinka adjö till ogräset i växthuset. Fy tusan så varmt det var där inne och lång tid tog det också, men det var de la värt för viken skillnad det blev sen!
Då är det bara en "plätt" i andra växthuset också...



(Pjuh) Efter ogräsrensningen kastade jag i mej lite mat och begav mej sedan i sällskap med en annan granne iväg till stallet och hästarna. Ayla hade mage att prova tjura vid flera tillfället, men förutom det gick det bra. Det blev en ganska så lugn tur med mycket skritt och lite trav då Zara betede sej lite som en tickande bomb =)

Jag och Ayla



Hanna och Zara-bomben



Det var ingen stopp på mej idag, så när jag kom hem tog jag även itu med halva rabatten utanför huset också. Jag lovar att det inte bara fanns en spindel där! -hurrvens- och där kom rubriken in.

Vårstädning i Flurkis




Aah, som ni ser så har inte onga bidragit
till någon större hjälp när det vankades vårstädning på gården idag, hehe, men däremot har dom bidragit till att man odlat ett extra par ögon tack vare deras spring när traktorn kom och skulle ta upp alla lövhögar. Hovvaligen.
Det mesta var i alla fall gjort när vi gick in och käkade och jag gissar att det är klart nu. Ska gå ut sen och försöka ta reda på vilken plats jag fick i växthuset så jag kan dona lite där innan mammsen åker hem, mina kolsvarta händer kan behöva lite hjälp på traven för att i alla fall bli liiite grönaktiga =)

Lillprins får också vara med på ett litet hörn

Jahaja

Våran lilla familj minus pappan var och handlade nu på förmiddagen (notis till mej själv - inte handla på löningsdag), och eftersom det är fredag idag (Fredagsgodis, lördagsgodis. Måndagsgodis.) så fick lillan en sån där liten nötcreme tub. På väg tillbaka till bilen så kastade hon det tomma papperet på marken, den lilla ragatan!

Jag: Nejmen Luna, inte får man kasta skräp på marken!
Lillan: Nähä...
Varpå hon tar upp skräpet och lägger det på en sten brevid istället. Eh... ja.... inte på marken i alla fall, det är ju huvudsaken!

Stenen med nötcreme nedan ↓

Gangsters

Jag råkade somna med lillan i sängen efter jag läst "Petter och hans fyra getter" (jag lovar, jag kan vartenda ord utantill, och bilderna till) för henne och det var såååå härligt och behövligt! Ja, förutom den där lilla panikattacken jag fick när jag vaknade 20.50 och trodde jag sovit hela natten och missat ridningen vill säga =)
Det blev som sagt en ganska så sen ridtur och när jag lunkade hemmåt vid 22.40 ringde jag min käre syster bara för att ha något att göra

Syster: (visknades) Hallå...
Jag: (också viskandes?) Ligger du och sover?
Syster: Aa, har gått och lagt mej. Va gö du?
Jag: Jag är på väg hem från stallet, tänkte bara höra vad du gjorde.
Syster: Är du mörkrädd?
Jag: Ehh..... vet du Ida, det är inte så jätte mörkt ute nu...

Haha, hon är alltbra rolig hon, min syster♥ Okej om det varit mitt i bäcksvarta vintern, men nu i sommartider är det ju ganska ljust dygnet runt. Fast man vet ju aldrig vad det är för gangsters ute här i Flurkis om nätterna =)


Vad är klockan?


Sådärja, nu har vi äntligen en klocka i köket. Och jag har inte alls varit irriterad över att det inte funnits någon!
Vem behöver veta vad klockan är? Det är ju inte så att jag har jätte många tider att passa. 

Fin är den i alla fall. 


Systra mi

Ikväll har jag och lillprins hälsar på hos Ida, Johnny och lilla Noel och det var verkligen på tiden, vi är där alldeles för sällan trots den ynka 10 minuters bilfärden. Fy oss. 
Trevligt var det i alla fall och med oss hem fick vi en påse kläder till llilleman och en till mej, inte fy skam alls. Behövligt, däremot. 

Lillprins och den bästaste storasyster´n jag har



Det skulle vara fullkomligt najs att kunna komma i alla mina "gamla" kläder igen, för jag känner inte alls för att måste köpa en helt ny garderob (eller ja det gör jag, men inte plånboken =)) men det är väl bara att keep on walking. Eller nåt.

Nytt hemma hos oss



Hädanefter kommer det altså att spelas *ljuva toner från vårat vardagsrum, ahhhhh.








*ljuva toner=Gubben Noah och Blinka lilla stjärna

Nåå

Vad tror du, mamma? =)





Jag har förmodligen tagit mej vatten över huvudet och kommer låta dom törsta ihjäl inom ett par veckor (läs:dagar) men jag tänkte att om jag planterar utanför huset bara så kan man hjälpas åt att vattna =) (vist läser ni det här, Hanna och Marcus ;) )

Salladsgrejerna tänkte jag dock överlåta till växthuset.
Ja, jag är precis så erfaren som jag låter.

Kvällstur



Har ridit Ayla en sväng såhär på kvällskvisten och det var precis vad jag behövde för få hjärnan rensad lite. Ridning är verkligen den bästa terapin, men mockning är snäppet bättre faktikst! (tänkte jag skulle tipsa er som är i behov av lite terapi-hästbajs gör susen)

I alla fulla fall så ska jag nog fortsätta knåpa med lillans album, igår hann jag med att sortera upp hälften av korten. Det är inte bara ett...

Nu var det sagt

Men GAAAAAH! så irriterad jag blir på min käre sambo när han säger "Låt tvätten vara, jag viker ihop den sen". Två dagar senare står det fortfarande två tvättkorgar med tvätt på toan. Ovikt.

Ett litet minus där i kanten får han tills vidare

Give me more




Kom just in från en timmas powerwalk
och det var huuur skönt som helst! Allt jag vill nu är att det ska bli bikini-varmt, och sen får det gärna sluta blåsa så "friskt" som det gör också !
Senär jag nöjd

Mera sol, tack



Klockan var alldeles för mycket
när jag kom hem från stallet ikväll, det är det enda som är felet med ljusa kvällar/nätter. Det och att Lillan tror det är morgon kl 04.00. 
Ridningen idag gick galant! Red Ayla på banan och till en början kändes hon nästan oren i volterna, men när jag red fram henne ordentligt och inte sölade =) så gick hon som en klocka. Jag tänkte att jag skulle rida lite dressyrprogram så jag försökte rota fram dom få program jag kan (kunde) vilket är (var) Lätt C:2, Lätt B:2 och lätt B:3.
Och nej, jag kommer inte ihåg ett enda helt program längre så det blev en mix av allihopa tror jag, men det blev bra det med och jag blev hur sugen som helst på att ställa upp i en dressyrtävling. Det var inte igår kan jag lova!


Vi tar ett hopp tillbaka. Efter midagen idag gick hela våran lilla familj ut en sväng på baksidan så lillan skulle få åka lite skateboard, vilket hon tycker är superkul! Timmy är inte sen att uppmuntra förståss ;)

sitta går bra det med



God natter

Pimp my shoes

FÖRE:




EFTER:




Ah lått bätter, om jag får säga det själv!
Tänk vad lite skosnöre kan göra. Även Eiya (kissekatten) blev nöjd.

Fyndat!

Två sprillans nya skor för 199:- är ju ett ganska överkomligt pris tycker jag. Jag ä-älskar att fynda =)
Det var 50% på skokanonen idag och folk var som galna gamar! Det låg en massa enmans-skor på golvet som folk bara lämnat, och om inte lilleman hade sovit hade jag varit tvungen att hålla för ögonen på honom. Man kan ju inte bete sej riktigt hur som helst!

Dom här läckerbitarna kommer i alla fall lillan att swischa runt med i sommar. Eller ja, från och med nu! 



Fina, va =)

wierd

För att underlätta lillans framtida morgonar måste vi verkligen ta och köpa en till mörkläggningsgardin i sovrummet för hon verkade tro att jag drog ett aprilskämt när jag sa att hon skulle gå och lägga sej igen kl 03.56 i morse!!

-Mamma, om!, säger hon bestämt samtidigt som hon drar av mej täcket.
-Nej Luna. Det är natt, alla sover. Gå och lägg dej igen...
-Mamma, OM! Luna se Bippi. (Hör och häpna... Pippi!)
-Nej gumman, inte nu. Pippi sover också. Kom å lägg dej. 

Aaa, så höll vi på ett tag innan hon la sej i sängen igen men det dröjde dryga timmen innan hon somnade om och då var även lillebror vaken. Yey.
Det är tur att man är två... =)



Annars då? Jag kollar runt på lite stugpriser i Lycksele då vi och några till gangsters (Jimmie, Karin, Elmer och Emil, Sandra, Elis) ska dra dit en helg i sommar för bad och djurpark. Konstigt nog så hittar jag inget formulär där man ansöker om vilket väder man önskar, men jag får väl kolla vidare... det kan väl inte vara så värst dyrt tycker man?

Är vi inte ena konstnärer vet då inte jag?


Näe, men vet nån vad!

Näe, nu får jag tammetusan ta och ta tag i både lillans och lillprins fotoalbum annars kommer dom aldrig att bli klara! Bilderna är framkallade, album finns, bakrunder och andra scrapbooking grejer finns också tillgängliga så det finns absolut inga som helst bortförklaringar längre!

Lillan ÄLSKAR att titta i hennes för tillfället oklara album, och hon fnissar varenda gång man påpekar att det är HON och inte lillebror på bebisbilderna =) För bebisbilder är just vad det är, har nämligen bara "hunnit" med dom fyra första månaderna... skämmes på mej!

Lillan nedan. Sjukt vad fort tiden går.



Klant-arsel

Idag var tanken att jag skulle rida Hälge på banan, men jag hann inte mer ä att förundras över hur bra han sköttte sej på longeringen och sitta upp innan jag åkte i backen igen med dunder och brak! Allting gick så jäkla fort, och på en tiondels sekund (ungefärligt räknat) gick han från att skritta lungt och sansat till att älga iväg i 190 km/h (minst).
Jag gissar att det dröjde ungefär 2 sekunder och 4 hetsiga galoppsprång innan jag tänkte att "Fan, nu kommer jag att ramla av..." till att jag låg på marken. Måste dock säga att det kändes som en evighet från det att jag lämnade sadeln till att jag faktikst låg på marken, men jag antar att hans 175 cm i mankhöjd (ryggen mätt för ej hästkunniga människor. Typ du, mamma) och hans skuttiga språng kan ha något med det att göra? Hehe. 

Jag reste mej upp och konstaterade relativt snabbt att jag överlevt innan jag började försöka mej på att fånga in honom igen. Hälge själv tyckte dock att hans nyfunna frihet till att själv bestämma tempo och vägar var stenkul så det enda jag kunde göra var att hoppas att han inte skulle trampa på tyglarna och vänta ut honom, han tröttnade dryga fem minuter och några varv senare. Välbehållen, som tur var!
Annat var det med mej, huhu, jag landade på mitt högra knä (?) och jag måste gjort något med vristen på vänster foten också för den ömmar också. Ska bli intressant att se hur dom ser ut efter en natt utan rörelse... 


Orsaken till detta då? Ja, någonting blev han rädd för, helt klart! Och sedan blockerade han nog varende liten förnuftig tanke och körde stenhårt på flyktinstinkten istället. Mindre klokt val enligt mej. 
Aja, jag tänkte sitta upp igen men avstog då jag kände att knäet inte riktigt var helt med så jag longerade för att se om han såg oren ut eller så, men han travade på lika fint som innan. Omän någon grad varmare, kanske. 


Nyligen avramlad





Väl hemma kände jag att jag förtjänat något gott, så jag slängde ihop Delicatobollar som jag hittade här och dom blev farligt goda! Jag, Timmy, Emil och Sandra åt upp precis alla utom två!


"Mmm... gåck!", säger Emil

En RIKTIG trädkoja



Haha!, snarare ett trädHUS skulle jag säga, tänk att ha en sån att gömma sej i när man var yngre! Det är nog vad "ungdomarna" här tänker iaf, för om inte Timmy misstog sej så stog det en och annna öl där uppe ;) Tom, altså.

Guten morgen

Amen vi tar väl å börjar dagen med lite Pippi för ovanlighetens skull? 



Pappan och lillprins sover fortfarande (tjyyvsovare) å jag funderar starkt på om jag skulle prova göra delicatbollar... hm...

Älgen Hälge

Jag longerade Hälge idag och tro´t eller ej, men det lilla busfröet skötte sej alldeles kalasbra! Efter han galopperat av sej lite, (som han kände att han absolut var tvungen till!) var han hur lugn och lyhörd nästan hela tiden ;) Både ökningar och minskningar satt som dom skulle och vi avslutade med lite cavalettabommar innan vi avslutade på riktigt med lite "ledarskapsövningar". Han fattar galoppen relativt fort. 


Vi körde lite "unghäst-style" med grimman under tränset idag =)



Hälge måste vara bland dom sötaste hästar jag träffat på, och jag känner att jag måste passa mej lite för att inte bli alltför fäst vid honom känner jag.
Hälge... undrar just vad han heter egentligen? Måste nog fråga. Dock är Hälge ett väldigt passande namn tycker jag, han är lite som en älg =) Stor som en älg i alla fall!

Ho-hoo

Igår när jag möblerade om i lillans rum hittade jag ett gäng "vägg-klistermärken" (total hjärnstopp... vad heter det?) som hon fick av mormor/min mamma när vi bodde i förra lägenheten och som aldrig blev uppsatta eftersom, ja, vi skulle flytta och det.
Men nu, NU har dom pimpat upp hennes tråkiga garderobsdörrar ganska rejält, och jag tycker faktikst att det blev riktigt bra!



"Ho-hooo", säger lillan och pekar på ugglorna. Ja, hon har ju precis rätt!

Stallet nästa!

Pust-flämt-stånk

Hugaligen, vad promenadrundan tog hårt idag, kan jag kanske skylla på att Grim gått upp några gram sedan sist? Jovist. 

Det finns ett vist krön längst med vägen, och när man passerat det känns det som att man får en äkta gammeldags laggårdslukt kasted emot sej, som en osynlig vägg som gör att lukten inte tar sej förbi.  Man tycker ju att det ska komma lite smygandes och inte bara PANG-PÅ? Men inte mej emot, jag tycker nämligen att det luktar smågott på något vis.

I alla fall så var det första gången i år som jag såg kossorna i hagen brevid vägen så jag stannade och skulle ta lite ko-kort när en av tjurarna plötsligt ger ifrån sej ett riktigt sånd där "Vojvoj, här vankas fara!!!"-fnysning och börjar backa som en galning bort från mej. (han backar till och med på 2 av sina kamrater)
Jag tar upp telefonen och stänger av radion och tänker att det kanske var ljudet som skrämde honom (?) men han fortsätter att backa. "Skumt", tänker jag innan jag kommer på att min huvtröja är jätte-röd och att det kanske var det som skrämde honom? Rött betyder väl "fara" för tjurar, eller pratar jag i nattmössan? I detta fall verkade det då stämma... 

Den eviga backen...



Lillprins var iaf finklädd till dagens promenad =) 

Bekvämlighet i första hand



Men Lillprins ligger ju skönt iaf ♥

En dag i solen

Lillan och grann-pojken (heeeh) pratar i "telefon"


Balansträna runt lekparken






Lilla damen har även börjat klättra upp i klätterställningen själv, det känns ju... sådär. Dock ganska så svårt att hindra henne.

Jo, solen har såklart försvunnit lagom till jag ska bege mej på stallet. Det är min tur det.

Tips, någon?



Det finns två växthus att bruka såsom man behagar i sommar (ja på "sin" plats, då), och jag är mer än sugen på att faktiskt odla något där. Men vad?

Det ska vara något som kräver ytterst lite kärlek och som gärna vattnar sej själv. Gott får det också gärna vara också.
Tips, någon?

Det är VÅÅÅR, tammetusan



Man känner hur det liksom "spritter till" i kroppen när det börjar vara vår på riktigt, när gräset börjar grönska och blommorna blomma, och jag skulle mer än gärna vilja gå ut och vråla till ett riktigt vårskrik som Ronja helt obekymrat gör i Ronja Rövardotter. Tanken om vad grannarna skulle tro skulle nog dock förändra det där "obekymrat" till "bekymrat"... 

När lillan vaknar beger vi oss nog ut med lite fika tror jag, det är alldeles för fint väder för att sitta inne och murkna. Lillebror mår bara bra efter vårat besök på Barn 2 avd omän de finns en skvätt hosta kvar, men lite frisk luft mår han bara bra av ♥ (Det säger ju sej självt?)

Bort me snön!


"Om jag ber riktigt snällt, kan du sätta in en miljon till min mamma då?"

IQ fiskmås

Jag känner mej för tillfället väldigt IQ befriad (vad gör sjukhus med en egentligen??), så jag tänkte för säkerhetsskull inte blogga mera förrän vi kommer hem. Vilket är snart, hoppas jag!


Kärt återseende dåå...

Happ, då befinner man sej åter igen på Barn 2 avdelningen med en liten prins som har det jobbigt med hostan å andningen... Suck. Jag som trodde vi hade kommit överens om att INTE komma hit nån fler gång, men han kanske missförstod mej...
Har dom stammiskort här tro?


Jaha!

-Mamma...mamma... MAMMA!, lillan ropar på mej med alldeles förskräckt röst och det hörs att hon inte har långt kvar till tårar. Jag skyndar mej såklart till henne och undrar samtidigt vad som kan vara orsaken, alldeles nyss satt hon nöjd framför datorn med pappa Timmys hörlurar och tittade på Pippi Långstrump.
-Mamma... titta!, säger hon och pekar på dataskärmen när jag viker upp dörren, och vist är det Pippi Långstrump! Närmare bestämt scenen ur "Pippi på rymmen" där hon klättar på väggarna med Konrads kalasklister på fötterna, och jag förstår ju att hon blev alldeles förskräckt, stackarn. Det går ju inte! =) 

Jag förklarade i alla fall att det bara är Pippi som kan klättra på väggar och fick ett självklart "Jaha!" till svar, sedan hämtade hon sin egen Pippi docka och hon har gått på väggar sedan dess. Dockan, altså. 

bilden lånad HÄRifrån

Nom nom

Mmmm kolla in vilka ljuvligheter jag har i min ugn -Elake gubben! Eller kladdkakemuffins om man inte växt upp på rönnbärs, hehe. För att jag inte ska äta upp för många själv tänker jag ta med några när vi går över till grannarna sen när lillan vaknar. Det är det som är lite jobbigt med att ha en sambo som inte är alldeles för godsaker, man måste ju äta upp allt själv ;)



God morgon dåå

Amen vi tar väl och börjar dagen med lite kräk, det är ju alltid trevligt!
Trevligare blir det när det sakta rinner ner längst med ryggen också... ooops, det har vist kommit lite på hakan med.

torka torka

Om möjligt blir det ännu trevligare när källan till kräket bjuder på världens största leende efteråt ♥
Värt varenda droppe!

Antiknytt

Saker och ting börjar sakta komma i ordning här hemma, och tidigare ikväll var jag och far min och hämtade ett antik-skrivbord som jag har tänkt ha farmors gamla symaskin på (som för övrigt fungerar alldeles utmärk). EFter en liten ommöblering står nu skrivbordet på sin framtida plats i gästrummet och det blir nog alla tiders när jag får dit den gamla (men fräscha) pallen/stolen jag har i mitt huvud. Någonting man kan klä i något roligt tyg i alla fall.
En hylla komer nog också att sitta fint där någonstans...

Love it♥





Jag kom alldeles nyssens in från en 5 kilometers jogginrunda och känner att en dusch kommer sitta finfint, och sedan tror jag bestämt att jag ska göra mej en kopp varm choklad med massa marsmallows i. För att återställa balensen, förståss!

bad hairday

En trött liten kille just innan vi hämtade storasyster från dagis♥



Allting går lättare med lite hjälp, och idag var det ingen mindre än självaste Pippi Långstrump som hjälpte mej att få i säng en tokvarvad liten Luna. Allt hon behövde göra var att säga med en konstigt pipig röst att "Nu vill jag sova. Kom!", och lillan följde efter som ett litet lamm =) Pippi ska nog få följa med och borsta tänderna ikväll också. 

Fullbordad!



Nämen vist blev han gölli? Haha!
Okej, jag må vara aningens trött, men jag dör lite när jag ser den här bilden, haha, tror jag ska förstora den så man har något att titta på om man har en dålig dag. Jättefin till kommande studentplakat. 
Nej, nu ska jag hoppa i duschen för andra gången idag, jag har nämligen varit ute och sprungit inte mindre än 5 kilometer såhär på kvällskvisten. Klapp på min axel lite. Klapp klapp.

belief

Jag har just sorterat igenom lillans gamla kläder i stl 62/68 och plockat fram dom som lilleman kommer kunna tänkas bära i framtiden. Inom en mycket snar framtid med tanke på tempot han växer och att stl 56 sitter som smäck nu. 

Dom flesta som känner mej vet att jag är lite emot dom olika "könsavdelningar" det finns bland barnkläder i affärerna. Varför är det givet att den blåa plutotröjan finns i pojkavdelningen medans en tröja med samma tryck, fast i röd, finns på tjej? Och på flickavdelningen finns enbart jeans med spets, rosetter eller Hello Kitty medans det på killavdelningen är stentvättade AC/DC jeans som gäller. Och kepsar, varför finns inte det på tjejavdelningen? Nej, där är det solhattar i spets som gäller. Och för att byta sida lite, varför finns det inga strumpbyxor på killavdelningen? Strumpbyxorna, som för övrigt är det bästa plagg som finns, är placerade på tjejavdelningen brevid Hello Kitty hyllan. Why?

Nej, det finns inga riktiga tjej-och-kill kläder, eller färger, enligt mej och mycket av lillans garderob är köpt från killavdelningen på affärerna. Tyvärr måste jag dock meddela att vissa av hennes gamla plagg får stanna kvar i lådan för på Grim kommer dom inte, så jag antar att min "tro" inte riktigt är fullbordad ännu ;)


Som den här:



Eller den här:



Eller denna:



Eller den:




Prommis



Så otroligt härligt det är ute nu! Strålande sol och knappt några vindar alls och det höll i sej under hela våran 8 kilometerspromenad, till skillnad från igår då det var sol när vi gick och regn/hagel när vi kom tillbaka. Schizofren-väder...

Lillebror sussar fortfarande i liggdelen som jag parkerat i hallen och jag tror bestämt ja ska passa på att ta en dusch.
En välbehövd sådan.

Stalltomtar

Idag har lillan och hennes bundis Åke varit en sväng till stallet och dom har hunnit med både att rida, leda häst, rykta och jaga katter. Lilla Docka (ponnyn) skötte sej som vanligt exemplariskt, och fastän hon inte når många cm över marken tyckte lillan att det var bäst att se lite på avstånd från början. Åke däremot var hur modig som helst och man hade inte kunnat gissa att det var hans "hästdebut" om man inte vetat om det, haha, han både borstade och gav morot direkt från handen. 

Det roligaste var nog ändå att hålla i grimskaftet och leda. Runt, runt, runt gick vi på den lilla stallbacken och om jag inte viste bättre kunde man nästan tro att Dockan blev lite uttråkad där i slutet, hehe. Söta var dom i alla fall, alla tre!


Här bor vi!

Efter lite efterfrågningar så ska jag härmed visa våran nya, fina lägenhet som den ser ut i nuläget. Allt är inte klart, så klart, då vi inte bott här så länge, men jag eftersträvar bilden(rna) jag har i huvudet och hoppas att vi kommer dit en vacker dag =)

Så, vi börjar väl med VARDAGSRUMMET:




KÖKET å MATRUMMET:


MASTER BEDROOOOM:




LILLANS RUM:



GÄSTERNAS RUM/FRAMTIDA HOBBYRUM:




TIMMYS HOBBY-SKRUBB:




FRAMTIDA KAPPRUM:




"KORRIDOR" FRÅN KÖK TILL VARDAGSRUM:




Å TVÄRTOM:





HALL:




BADRUM:





LILL-TOA/kattoa




Tja, det var nog allt. 





Fredagsmys a la Moa



Med "Sleepless in Seattle" kan detta inte gå fel!

Gourmet lunch



Njum njum, plättar med hallonsylt, grädde och jordnötssmöt, det är smaskens det! Jag kan nog inte tacka Linn och Cam tillräckligt som presenterade mina plättar för "Skippy" förra helgen, faktikst är jag lite förvånad att jag inte ens tänkt tanken tidigare... Nutella har väl alla provat gissar jag? Men tydligen ska det vara ännu ÄNNU godare om man blandar de två (nutella och jordnötssmör) så det ska absolut införskaffas och prövas. Och Timmy har fel som säger att mina plättar passar bättre som efterrätt, så det så!

Lillan däremot föredrar sina plättar "torra", dvs utan vare sej sylt eller grädde. Det varierar iof från gång till gång, men idag skulle hon minsann inte ha något till! Ja, det har hon då inte fått från mej i alla fall. 







Rubrik



Ett bra slut på en bra dag. En liten måne hade vandrat upp på himlen när jag promenerade från stallet ikväll och det ser ju helt fel ut när det är så ljust ute. Jag älskar våren och sommaren, men nätterna skulle faktikst kunna få vara lite mörkare. Eller så skulle dom ju faktikst kunna uppfinna mörkgardiner som funkar mot ALLT ljus, inte bara lite, och lillan skulle tro det var natt till klockan sju på morgonen i alla fall. Tror även som skulle sälja bättre då.
Win-Win!

6 km my ass

Kolla vilket fint sällskap jag och lillfis fick med på våran morgonpromenad!


Jag blev inte alls ridsugen själv, näääeedå! Och jag tyckte inte alls det var orättvist att jag knuffade en barnvagn uppför djävulsbacken medans Hanna stog upp i fältsits och smackade på Zara, nääääedå!
Nu är det 4:e dagen i rad jag går back-sträckan, och om jag inte viste bättre skulle jag säga att den var längre än ynka 6 km... vad jag vet med säkerhet är att det börjar kännas av ordenligt i min stackars rumpa. Träningsvärken är ett faktum. Aj.



Flyt.

När jag steg upp med lillan i morse ser jag att deklarationerna fortfarande ligger på köksbänken, oinskickade, men sista anmälningsdag igår. "SATAN!!!", var såklart min första tanke, och nästa var att nu bannemej blir vi allt kvitt dom extra kronorna... (vem behöver extra pengar liksom?)
Jag ringer i alla fall till skatteverket och frågar hur vi ska gå till väga nu när han säger att anmälningstiden blivit uppskjuten till idag istället då det var telefonkaos igår. Jag skuttar till lite på ställe innan jag tackar för mej och lägger på luren. Lite flyt ska man ju ha ibland.
Vissa har tur med lotter medans andra har tur med vanligt papper. 

Kom ihåg att Deklarera, för sjutton!

Hej då. Ses imorrn.

Idag hade lillprins tid för sina 3-månaders-sprutor, och till skillnad från när lillan fick dom (Timmy var med, jag gick ut och väntade utanför) så for jag med honom själv och hade altså ingen att överlämna det elaka jobbet åt. Huvva, det var inge kul alls att se honom få så ont, han har ju ingen aning om varför, men som tur var gick det över ganska fort. Och då var det dax för nästa spruta. Men man får tänka att det är för hans egna bästa...

Det var frökenbrist på dagis idag så lillan följde med till BVC, och passande nog hade Öppna föris öppet hela dagen idag för alla åldrar så med andra ord har vi hängt där idag. När vi var på väg ut med vagnen för lunch-luren gick hon runt och kramade om alla barnen och sa "Hej då. Ses imorrn" innan vi gick. Statyen utanför fick sej också ett gäng pussar och kramar innan hon sa samma sak till honom, "Hej då. Ses imorrn". Vars får hon allt ifrån =)






Vi åkte förbi Media Markt på vägen hem och införskaffade en sån liten TV-skärm att sätta på nackstödet, det kommer nog vara värt varenda krona till dom längre bilturerna! Ja dom korta också.
Lilla fröken fick även välja sej ett par hörlurar, och tänka sej att mellan alla olika färger, mönster och figurer det fanns så promenerar hon ut med ett par ROSA HELLO KITTY hörlurar... hurgatta! =) (jag föreslog ett par jätte fina brun-rutiga men fick ett ordentligt avslag)
Gode nöjd tjej nedan:



Nåja, så länge hon är nöjd...

Fin veh´re

Jag och lillprins begav oss ut på promenad i det finfina vädret nu på förmiddagen medans Timmy och lillan hängde ute på gården med grannarna, vars hund jag lånade. Tänka sej att det känns både roligare och enklare att promenera och springa när man har en hund brevid sej. Så, om jag ska komma i tipp-topp form innan sommaren 2025 måste vi ju skaffa hund, det är ju solklart! Undrar bara hur jag ska få Timmy i dom banorna också... hmm... tål att tänkas på...



När vi kom tillbaka blev det kläm-mackor till lunch, och jag måste säga att jag lyckdes ganska så bra med min! Mmmmmm....




Hoppas solen tittar fram igen ikväll, då tror jag bestämt jag beger mej ut på en prommis till! Hurt hurt!

RSS 2.0