Vampyr-gen?

Altså vad är det med mina barn och huggtänder? Nu har lillprinsen fått två till små gryn i munnen, denna gången på ovansidan och man tror kanske att då är det framtänderna som kommit? Nejdå, ha går i lillans fotspår och visar små "hörntänder" först. Har tyvärr inget bildbevis då han vist är lite mun-blyg, men det ser ungefär ut såhär:

Lillan förra sommaren 

soet ♥

Byggar-Moa

Jamensådärja, nu är lillans safferi klart, whoop whoop! Jag har gått och väntat ända sedan TORSDAG KVÄLL på¨att den där jävla färgen skulle torka (jag blandade den nya vita med en vad som måste varit en vääääldigt gammal röd för att få rosa, och ja, det måste slagt slint i torkningsprocessen eller nåt??), och ikväll kunde jag äntligen montera ihop det =) 


Ja, nu i efterhand ser jag förstås att jag råkade måla muffinsarna lite sneda, men skit samma! Man får titta med huvudet lite på sned helt enkelt... och det är inte meningen att texten ska vara perfektion. Tydligen =)
Babe och Emil satte dit gångjärnen till dörren, dom vågade jag inte skruva fast själv. Skulle bergis bli sned den med... och spetskanten! Emil satte på spetskanten, det får inte förglömmas! Mjhehehee

Tadaaa

Beskåda lillans första pepparkakshus!


Helt logisk slutsats

Igår när jag var och handlade så köpte jag även en burk Nutella, idag är det bara bottenskrapet kvar. Dom gör för små burkar!


Nu var det jul här i vårt hus



Jag ler lite nu när jag går omkring i våran lägenhet, det är ju så nedra MYSIGT med alla julsaker och belysning. När man fått upp alla saker på sin plats är det nästan att man börjar fundera varför man inte har uppe det året om, men svaret brukar komma efter några veckor - MAN BLIR LESS! När man hör "All I want for christmas is you" för 843 gången vill man bara riva av sej öronen och stoppa dom i närmaste kompost tillsammans med resten av alla j-vla julprylar, men nu, gott folk, välkomnar jag det med öppna armar. 
Let the jul begin!

Tovan

Jag kammade just bort Flipfloppens första TOVA, ve och skam! Fastän jag borstar igenom honom i alla fall varannan dag så lyckades det tjorva ihop lite grann just bakom örat, kasst. 



Han har så underbart mjuk päls nu (med a lot of underull), men det ska bli intressant att se hur hans päls kommer att vara om typ ett år? Jag har ingen aning, han ska egentligen inte ha så mycket hår, haha ♥


Projekt nr 523



Meeen vad ska detta bli, måntro? Färgen gör sej inte ett dugg rätt på bilden, men det är rosa baksida (den som syns) och vit framsida. Det gömmer sej även tre stycken till småbitar på sidan =)

Börjar vara dags

Nu börjar det vara dags för ett blogginlägg känner jag, min stackars blogg har varit i skymundan waaay to long. Hehe. 

Hos oss rullar allting på som vanligt ungefär. Jag har Äntligen kommti igång med träningen igen och senast ikväll blev det ett intervallpass på crosstrainern följt av lite ben, rumpa och mage. Sweet. Det bästa med gymet är den dära stretching-makapären som jag avnjuter efteråt, nästan så bra att det räknas som "morot". Nästan. 
Flip-träningen går frammåt och jag funderar på att bli medlem i Umeå Hundbruksklubb också efter jul så man får ta del av även deras kurser och träningsmöjligheter. Dessutom kan man inte tävla för Björkstades Hundklubb som jag är medlem i nu, så jag har nog inget val =)

Grim kryper o räserfart, ställer sej mot möbler och har en sväng av serperationsångest, och Luna spenderar dagarna med att sjunga, prata (ihjäl mej) och ostöka. Ja, det var nog allt för idag tror jag.... TImmy och Emil sitter och ser Hunter X Hunter och jag ska nog lägga mej och läsa. Go natt


Lilla ♥ bakade pannkaka idag, synd att det bara var på låtsas =)

Öööööhhhhh...........

När kommer man att lära sej att INTE vara vaken till 00.30 när man ska upp före tuppen (iaf upp med barnen) morgonen efter!!? Har det något om ålder eller mognadsgräns att göra, för isåfall vill jag spola fram bandet lite, tack...
En lätt IQ-befriad, klubad säl tror jag är en ganska rättvis jämförelse. 


Karl´n i huset begav sej mot jobbet ca 9.30 i morse för att håva in storkosan så vi ringde hit Åke och Håkan så onga fick leka (läs: bråka) av sej lite, sedan bjöd vi på gourmetlunch (parisare) och strax färefter somnade lillan helt utslagen i sängen ♥ 
Jag och lillprins har passat på att ETM (egen-tids-mysa) lite när hon somnat

 


Tyvärr har vi ingen helkroppspegel, men jag kan ju beskriva dagens outfit: -harkel-
*Grön militär-tröja
*Svarta strumpbyxor
*Svarta knästrumpor
*Tjock-sockar

Varmt o skönnt!
 

Vi är ganska coola i våran familj =)


När tillfälle ges

Jag tror nästan att jag måste beställa hem en sån här när tillfälle ges:




Så himla smart! Åsså behöver inte lillan försvinna in i toaletten när hon "behovar" =)
 

Klyftigaste hunden

Ikväll har jag tränat lite med Flippfloppen, lite enkla grundgrejer för att få lite bättre flyt och det gick himlarns bra! Jag ska försöka lägga på lite mera störningsmoment och stadsträning från och med nu känner jag...


I alla fall. Vi leker ju och kampar med jämna mellanrum när vi tränar, och när jag kastade en boll i vardagsrummet så gick han och släppte den i Lunas lilla kärra, bara sådär? Jag hade ju klickern i handen så jag var snabb och klickade när han släppte ner den och han kom glatt för sin belöning. 

Jag gav honom bollen igen och väntade lite, och vist gick han och släppte den i kärran igen, haha! Duktiga vovven! Jag ser framför mej hur vi i framtiden inte behöver plocka upp någonting från golvet, det tar städhunden Flip hand om. 


Lilla sessan



Dagisfotona har anlänt! Jag beställde bara gruppbilden och ett A4:a med bilderna ovan och tänkte att jag kunde åka in till stan och kopiera så många jag vill ha och behöver istället, annars blir det ju svindyrt... Man får inte vara dum  =) 

På tal om något helt annat så är jag väldigt förväntansfull inför mitt och Sandras biobesök på söndag, vi ska se Breaking Dawn Part 2 (va?) och det sägs att det kommer ett väldigt oväntat slut. Altså inte bokslutet... jag kommer knappt ihåg hur boken slutade? Jag kanske måste tvär läsa den innan söndag så jag har någon humm om vad den handlar om, hehe. 

Craaaaap

Fan också, min svarta färg har tagit slut, inge mera måla förrän ja fått mej in till stan med andra ord... Nu återstår bara frågan om jag ska gå till snicken och såga till/måla ramar eller läsa ut Femtio nyanser av mörker? Jag vill inte att den ska ta sluuuut (har bara typ tre kapitel kvar) så det blir nog ramarna då.


Usch

Usch vilket otacksamt väder för vita tassar. Min nästa hund ska vara smutsgrå!

Pjuh!

Vilken TUR att vi låste ytterdörren inatt!


vårk inn prågress



Tydligen så pillar ja mej ganksa mycket i ansiktet medans  jag målar, men som tur var är färgen vattenlöslig, hehe.

Jag skulle gärna vilja prova på akvarell och har kikat runt lite på vilka kurser som finns och satte nästan i halsen när jag såg att dom gick lös på 1400:- för 6 gånger. No way!, säger jag. Jag har lärt mej själv hittils och ska nog fortsätta med det. 

Här...

...kommer jag att spendera min kväll. Laterrr!


(vi måste verkligen rensa bort att skrote från gästrummet snart...)

Miljö/slash/stads-träning

Idag tog jag med mej Flip in till stan för lite miljöträning, vilket vi absolut måste sätta på schemat fler gånger märkte jag =) Han tycker ju att allting är liite för kul och vill hälsa på allt och alla, speciellt barn! Han Älskar barn, vilket såklart är jätte bra men det börjar vara dags att lära sej att man inte kan hälsa på alla. Det är en hård värld vi lever i... 

I alla fall så var han lite överallt och ingenstans dom första 20 minuterna drygt, svansen stog rätt upp och han var allmänt "otillgänglig". Jag lät honom hållas och belönade honom med hans favorit karra (bacon) när han själv tog kontakt.



Någon hade vist tappat en sko. 


När vi tränar "gå fint i koppel" så stannar jag helt enkelt när han drar i kopplet och börjar inte gå igen förrän han själv gör kopplet slakt och söker sej intill min sida. Det var mycket folk på stan idag så i början förflyttade vi oss väääädigt sakta, men efter drygt en halvtimma hade han lugnat sej markant och gick brevid mej med kopplet i en fin båge. Duktig kille!

När vi mött både hundar och barn utan att han brytt sej nämnvärt så tyckte jag att det räckte för idag och mötte upp Sandra, Emil och Elis utanför bolaget där Emil fick agera hundvakt medans jag och Sandra gick in och handlade. Det blev öl till Timmy och Glögg med chokladsmak till meeeg =) Gött!

Mååla måla måla



Insperationen har flödat (nåja) dom senaste dagarna och jag har greppat tag om en ganska rolig/annorlunda idé som jag tror kan blli ganska bra om det blir som jag tänkt? Ska bli spännade att se resultatet med lite färg på. 

Jag har just dumpat lillan hos grannen så hon får leka av sej lite medans jag dammsugar och skurar. Helgfint är det tänkt att det ska bli. 


Turdag?

Jag tappade mackan på golvet och den hamnade rätt väg!!



Jag måste nog åka å köpa en triss idag!
 

Underbar dag

Vars ä Flip? 


Trött storasyster vill in och sova. (tro´t eller ej, men hon sa faktikst det =))
 

Jag har två monster hemma, jag



PS. Ser ni krigsskadan lillprins fick ovanför ögonbrynet idag? Bordet skallade honom.

Lathund för lydnadsträning

Jag har suttit och kollat runt lite på hur en lydnadstävling riktigt går till, haha! Jag har verkligen noll koll när det kommer till hundtävlingar, eller hade, nu har jag lite koll =)

Det ska bli såå kul att komma ut på lite tävlingar igen, mest för att det är så jääkla kul men jag lurar bara mej själv om jag säger att jag inte vill vinna pris. Helst 1:a, mjeheheheee.... Hunden måste i alla fall vara minst 10 månader för att starta och det slog mej att det typ är Snart! Wiiii!!


LYDNADSKLASS  1

 

PLATSLIGGNING (2 min.)
- Koppla loss, stoppa undan kopplen - Lägg hundarna - Lämna hundarna - Helt om halt - 2 min,Tiden ute, gå tillbaka till hundarna - Sätt upp hundarna - Momentet slut, koppla hundarna. 
Förarna lägger hundarna med 5 m mellanrum, går iväg 20 m och stannar väl synliga för hundarna.

 

TANDVISNING 
Obligatoriskt moment. Om föraren vägrar medför det att tävlingen inte får fortsättas.

 

LINFÖRIGHET (med slakt koppel)
- Framåt marsch - Höger om marsch - Helt om halt - Framåt marsch - Helt om marsch - Vänster om marsch - Gör halt - Framåt marsch - Helt om marsch - Språng marsch - Vanlig marsch - Helt om halt - Momentet slut.

 

PLATSLÄGGANDE 
- Framåt marsch - Kommendera (ligg) - Helt om halt - Gå tillbaka till hunden - Sätt upp hunden - Momentet slut. 
Föraren går minst 10 m från hunden.

 

INKALLNING 
- Föraren framåt marsch - Gör helt om halt - Kommendera (hit) - Momentet slut.
Minst 15 m, hunden lämnas sittande.

 

STÅENDE
- Framåt marsch - Kommendera (stå/stanna) - Gör helt om halt - Gå tillbaka - Sätt hunden - Momentet slut
Föraren går 10 m innan han stannar och går tillbaka till hunden.

 

APPORTERING (utförs sittande vid förarens sida) 
- Håll fram föremålet - Kommendera (apport) - (5 sek) - Ta föremålet - Momentet slut.

 

HOPP över hinder 
- Ställ upp på lämpligt hoppavstånd - Lämna hunden och gör Helt om halt på lämpligt avstånd på andra sidan - Kommendera (hopp) - Momentet slut.


Bilder lånad från Agria.se

 

 


Morrn morrn



Jag måste passa på att tacka mina barn och hund för sovmorgonen vi fick i morse, tack och bock! Timmys telefon blev nog lika förvånad som oss över att den fick plinga upp oss kvart över sju då den i vanliga fall brukar vara minst sagt ej behövlig. 

Jag hoppas min äckliga förkylnng släpper snart (typ NU) så jag kan träna igen... jag hoppade över både hundträningen och gymet igår pga av den, men jag känner att det är ett plus att kunna tillgodogöra sej syre även genom näsan om man ska anstränga sej lite =)

Halloween




Efter några om och men så blev det utgång för mamman Moa på inte mindre än Scharinska med halloween tema, tjohoo!
Efter middagen begav jag mej till Linnea där vi påbörjade våran förvandling till docka och efter lite latex, lösögonfransar och ganska så mycket smink tycker jag att vi lyckades ganksa bra =) 

Jag fick många komplimanger för min sminkning och jag skulle komma att orsaka en och annan mardröm också, så trevligt!

Efter stängning så promenerade vi hem till Linnea där vi gjorde -hör och häpna- KORVSTROGANOFF med makaroner. Haha, inte riktigt vad man har i åtanke efter en krogkväll men det var gött det med =) 

Näst intill klart!



Nu är våran lilla biblioteks-hörna nästan klar, och åhhhh så skönt det känns! Allt som fattas är mera böcker såklart, en matta, ett annat bord och en mysig retro-taklampa. Jag kan nästan se mej själv sitta där med mysfilten, en kopp choklad och en bra bok =)


Jag känner mej nästan lite stolt över vetskapen att det är JAG som gjort den! Timmy har sågat ut alla bitarna och hjälpt att bygga ihop där jag inte nådde (jag är ganska lång för min längd) men det är jag som målat alla bitarna två varv och skruvat ihop dom, så det så! -klappar lite på min axel-

2 dar i rad

Det enda konstiga med gymet jag går på är alla speglar som sitter överallt, what´s upp med dom? Om det är nägon gång man INTE vill se sej i spegeln så är det väl när man är röd i ansiktet och svettig, och konstigt nog så blir man det på gym.

(Inköpslista: NYA TRÄNINGSKLÄDER! Herregud...(jamen byxor iaf))

Miss Olympia nästa dåå. Jag tänker om sisådär 2-3 veckor.


Tydligen så är speglarna där för att man ska se att man lyfter rätt å så. Jag blir rätt så fascinerad av dom som lyfter så tungt att det ser ut som att dom ska spricka vilken sekund som helst samtidigt som dom har stenkoll på sej själv i spegeln UTAN att börja skratta. Fascinerande. För att få något vettingt gjort med speglar framför mej har jag kommit på en smart lösning, nämligen "Kolla överallt förutom frammåt". Det funkar sådär.

En av stretchingmaskinerna. Skulle inte tacka nej att ha hemma


Natt

Yes!

Brevbäraren kommer inte alltid bara med räkningar och skit, idag damp till exempel denna ner också. 

Jag har nog inte tid att gyma idag... 


Creepy...

Jag sitter för ovanlighetens skull (-host-) framför Tradera och får för mej att kolla om det finns någon fin typ Skrållan docka som lillan kan få i julklapp, och efter en stund sökande kommer dessa dockor upp: 




...... jag tror vi nöjer oss med en vanlig docka....



RSS 2.0