Hemma igen

Då var man hemma igen efter ett par hektiska dagar i Malå. Vi väntar dock fortfarande på TImmy och Grim som stannade några timmar extra då Timmy var på "grabbkväll" (Killar kan!) igår, faktum är att han fortfarande sov då jag, Lillan å Flip drog iväg efter lunch. Hur fuskigt var inte det då? Jättefuskigt kan jag be att få tala om tala om. 

Lillan sov nästan hela vägen hem, Flipfloppen mådde inte riktigt lika bra..Igår hade vi då dop för Finaste lilla Grim som för övrigt skötte sej alldeles exemplariskt i kyrkan om man bortser från att han vist var tvungen att kräkas inte en, utan två gånger på dopklänningen... Kanske var det en pik...?
Det var i alla fall jättekul att så många kunde komma och vi fick såå många fina presenter. Bilder kommer senare då dom ligger i andra bilen, tills dess kan jag bjuda på bilder jag har hittils. På mina vackra tårt-skapelser till exempel ;)
Den sista tårtan blev lite tråkigare, men det fanns inte tillräckligt med tid helt enkelt. Tre barbor fick räcka =)

 
 

STOOORT TACK till bästaste Emil också som sjöng sååå fint i kyrkan och hjälpte till att göra Grims fina dop till en minnesvärd dag =) Låtarna han sjöng var "En värld full av liv" från Lejonkungen (samma som han sjöng på Lunas dop) och "I get to be the one" av JJ Heller, underbar låt för övrigt!


Vad blir det allt mest tro?Sådärja, ännu en grej att checka av på listan - dom nedra rosetterna! Det ska såklart inte bara "serveras" såhär utan det ska mera där till, annars hade det ju varit lite... annorlunda. Haha.

Det tog faktikst inte så lång tid att knyta som jag trodde, men då blir jag ju även som i en bubbla när jag håller på med någonting så egentligen har jag ingen aning om tid. Men det är väl känslan som räknas =)

Mycket att göra

Okej... nu är figurerna klara för två tårtor i alla fall, bara två kvar då. Tur att lillan, Grim å Timmy kommer hit ida så jag får lite hjälp =)
Nej, jag har alldeles för mycket att göra för att häcka framför datorn. Å ja gilla´re.

Hittade en bild på en liten Luna med bäst morbror´n... vad hände?

Så roligt!

Okej, I´m stuck!
Ikväll har jag påbörjat lite figurer till tårtorna på lördag, och jädrar i min låda så roligt det är! Jag bara älskar pillergöra, och detta var verkligen det. Lång tid tar det också, åhh, skulle lätt kunna fortsätta hela natten men jag har hört att det där med sömn är något man ska passa på med när man har möjlighet. Jag har möjlighet.

Aja, liten tjuvkik tänkte jag bjuda på i alla fall. Men bara en liten...


Jag ser det snöar...


Brrr!

Jag och Flip kom just in från en liten promenad i skogen, och HUA ett sånt skitväder det är idag altså. Regn och rusk. Och blött. Blä.

Flip ä-älskar att springa i skogen (konstigt va?) och just som han ser som uppstudsigat ut där han skuttar i riset vänder han huvudet mot mej och skuttar sedan rakt in i en buske. Haha, det såg för himla roligt ut! Han gav igen genom att råna en liten kvist som han sedan bar på tills vi kom ut på vägen igen. "Han ä så gulli", för att citera Luna. ♥


Igår lämnade jag resten av familjen i Moräng innan jag själv (och Flip) körde till Malå för fix och don innan dopet på lördag. Det är konstigt, men man får bra nog mycket mera gjort utan en 2,5 åring och en 8-månders i hasorna =)
Igår kväll blev i alla fall Nalle-kakorna och nege....chokladbo..."Wienerbröden" klara, och idag står det tårtbottnar och subway-kakor på schemat. Åsså måste jag ringa till prästen och meddela små justeringar. Ringa... Telefonsamtal... kanske Timmy får göra det? Kanske jag helt otippat råkar tappa bort min telefon idag? Efter jag pratat med honom och sagt att han får ringa, såklart. Man får inte vara dum.
Han ska egentligen ha rumpan i backen här, men tja, vi kommer dit =)
Insperation

Åh, jag har just kollat på diverse tårtdekorationer på Google, och SATAN vad folk är duktiga altså!! Insperation till tusen har jag fått och jag känner mej råtaggad för dopet på lördag, förhoppningsvis kommer mina tårtor att gå äta omän dom förmodligen inte blir riktigt lika snygga som proffsen på internet. Hehe. Chokladbotten med hallonmousse och mjölkchokladmousse låter väl inte fy skam, eller?  =) Det vattnas i munnen här borta i alla fall...


Min stackars blogg har fått noll uppmärksamhet i några dagar, men jag har helt enkelt glömt bort den i kaoset här hemma med 2 febriga barn, hundträningar, dop, målning och allt vad det nu är, men några bilder från lördagen tänker jag bjuda på innan den glöms bort igen. 
Enjoy.


2 av mina finaste systrar ♥


Vi är fina


Maya gör charader:


Ida fattar nada::
 
 

what to wear what to wear

Jag tackar o bockar Flip för sovmorgonen jag fick idag, ända till kvart över 8 sov han innan han ville ha mat. De var najs. Har dock en gnagande känsla i huvudet om att jag drömde något riktigt sjukt och konstigt, men kan inte komma på vad? haha. 

Igår em begav vi oss i alla fall til Linnea i schtan. Hundarna fick leka lite, vi käkade gourmet middag och gick sedan till ängarna för lite hundträning där det bla tränades kontakt, inkallning och stanna. Flippfloppen var jätte duktig och jag har börjat backa upp till 2 meter innan jag k/b. ♥


Passa dej!
Efter "kursen" var tanken att vi skulle spela något spel, men pga få deltagare bestämde jag och Linnea oss för att se en film istället, och eftersom deras internet krånglade så skulle vi försöka välja en film som dom redan hade.
Med tanke på att jag sedan skulle åkja hem till en mörk och (förhoppningsvis) tom lägenhet så kom mina förslag till diverse komedier och teckade filmer, vilket Linnea tokratade. Haha. Det slutade i alla fall med filmen "Case 39", som går under "Horror", "Mystery" och "Thriller" på IMBD, och det stämde väl rätt bra... äckliga, dumma lilla tjej...

Jag överlevde i alla fall natten, och mitt störta problem nu är att hitta kläder som jag ska ha på mej ikväll då det vankas viiine och utgång med bästa systrarna ♥ Wish me luck

Jag tror...

Jag tror mina träskor börjar sjunga på sista versen...Alternativt har dom sjungit på sista versen ett bra tag, Flip bara gav dom en liten knuff i rätt riktning... eller ja. Fel

Morgonpyssel

Det är allt bra tur att jag har lilla Flip som väcker mej om mornarna, annars hade jag ju kunnat sova mycket längre. Ve och skam!!

Aja, när jag lix var vaken så kändes det onödigt att gå och lägga mej igen när jag ändå var så pass pigg, så jag har skruvat upp början på fotoväggen i hallen, men det ska upp måååånga fler bilder! Jag tänker att både väggen närmast, över dörren och väggen bortanför dörren ska kläs i ramar. Jag kommer att måsta köpa fler ramar...Flippflopp fick förresten ett märgben att gnaga på en stund igår, inte länge alls, men det störde hans lilla mage ordentligt och jag fick torka sprutbajs tre omgånger på mitt nyskuyrade golv, det var mindre trevligt. Får försöka vänja honom mera succesivt. 
Nej, nu ska min hunter levlas upp!

*vink vink*

Jag har just vinkat av Timmy och mina små sockerärtor (onga), dom ska nämligen förvarsas hos Timmys syster ända till på söndag, alla tre.
Yeah, that´s right, jag är altså alldeles ensam hemma hela helgen. Wierd, vad göra nu?

Nej, jag råkar veta precis vad jag ska göra (idag iaf), och det är att storstäda hela lägenheten. In i varje liten vrå ska jag och det ska bli renare som aldrig förr. Vist låter det kul? Nej, inte särskilt, men det är tanken att vinglaset jag just hällde upp ska hjälpa mej på traven. 

Vin på en torsdag. Klockan 12. Tja. 

 

FlippfloppIdag skippade vi måndagsträningen i schtan då det ju var valpiskurs igår och imorgon igen. Tre dagar i rad kändes som att ta i... men vi har tränat lite småsaker hemma istället! 

Fotgåendet har verkligen gått i rätt riktning! Nu kan det dröja någon/ra sekunden innan jag klickar/belönar, och han håller sin plats bra med fin kontakt och trevlig attityd. Duktig kille! Inomhus tränade vi lite vacker tass, high five (ten?), lekapport, "stå" och tandvisning. Tandvisningen har vi kommit så långt med att han är helt stilla när vi håller om nosen och lyfter på läpparna, lite skillnad från i början då han bara högg efter fingrarna hela tiden, haha!♥


Det roligaste han vet är att som avslut få bita tag och busa med ärmen på tröjan, och ibland (om jag är på riktigt bra humör, samt har på mej en icke sprillans ny tröja) får han göra det. Som idag.
Han blev överlycklig och väldigt övertaggad, och det slutade med att han blev lite väl våldsam och råkade bita ett litet jack i min hand. Jäkla nålar till tänder... jag gav ifrån mej ett väldigt högt och pipigt "Aj!", ställde mej upp och vände en väldigt förskräckt valp ryggen. Efter en stund gav jag honom en ny chans till lek, och han fattade verkligen galoppen för sen lekte han mycket lugnade och finare. 

Jag avslutar denna kväll med en bild av grabbarna grus. Eller ja, två bilder. Klar!


Alla med..? Bra.Vem behöver dubbelvagn? Hehe...

Valpkursen idag gick jätte bra! Innan lunch tränades det kontakt, inkallning och hundmöten med "skvaller-metoden".
"Skvaller-metoden" går ut på att ge hunden belöning direkt den får syn på en annan hund och tittar på den, efter några gånger kommer den att förknippa andra hundar med att den kommer att få karra av matte/husse och börja vända sej emot föraren istället. När man har kommit dit är det bara att bygga vidare. 
Jättebra metod tycker jag!

Efter lunch tränades det lite "sitt" och "stadga/stanna kvar". Sitt kan han sedan tidigare, men "stanna" blev något nytt för oss som vi får ta hem och träna vidare på då det var en väldigt trött kille där i slutet. Inte konsigt alls med tanke på att vi då varit där i över tre timmar.
Jo, han däckade i bilen på väg hem ♥

Välbehövd powernap under teorinHaha duktiga lilla vovve!Lilla Flip är verkligen en fröjd att lära nya saker,
han förstår fort vad jag vill och är verkligen med på noterna. Jag säger bara en sak, klickerträning is da shit!!

Bara nu ikväll, på dryga 10 minuter uppdelat i 2, så har han lärt sej vacker tass med både höger och vänster tass och "give me five" (jag sätter upp båda händerna och han sätter emot med sina framtassar. Give me 10 blir det kanske ;))
Jag skulle gärna vilja lägga upp en liten "Titta-vad-duktig-min-vovve-är" video, men jag har ingen aning om hur man klipper ihop, eller ens lägger ut på internet? Haha, IQ fiskmås. 

Imorgon vankas det valpkurs igen, och såhär står det på schemat: 
"kontakt, inkallning, hundmöten, sitt, stadga/stanna kvar, teori. 
Medtag ett lite stadigare fika eller lunch, tillgång till micro finns. Medtag även något till hunden att ligga på, vattenskål, massor av olika belöning och anteckningsblock-penna"

Tycker det låter mycket lovande =) BTW så var det egentligen tänkt att jag skulle följa med Linnea ut på partaj ikväll, men eftersom kursen börjar en icke bakisvänlig tid (kl 10.00) så skippade jag det och satsar järnet på nästa helg istället då alla mina två systrar ska med ut. Kommer att bli skitskojj, var verkligen inte igår vi var ute på krogen tillsammans. Var inte igår jag var ute överhuvud taget. 

Modig!

Ikväll har jag och min käraste lillasyster varit och sett "Modig" på bio, och trots att majoriteten där var små 7-åringar som skrattade för att vi vuxna (höhö) skrattade eller att någon sa typ "bajs" så var det mycket väl spenderade pengar måste jag säga. Mutcho god film! 

Den var både spännande, rolig och sorglig/fin. Jag låtsades klia mej i ansiktet flera gånger, men det var egentlige tårar jag torkade, haha! Jag hatar att gråta in public, så att säga. Undviker det i största grad så gott jag kan. 

Mycket förväntansfull innan bion och Maya-hämtning


Jag och Maya-piraya (jag vill me ha en pippi-tröja!)

 

HAHA!!

Skulle just gå på toa å hittade lilla Flip såhär.Det såg ju... skönt ut??

Lillan han fattat galoppen


Jättestoooool, säger lillan med den basigaste röst hon kan åstadkommaJätteliten, säger hon med pipig röst och rynkar på den lilla näsan Ja, helt rätt juh!


Ögonorgasm

Nu håller vi alla tår och tummar vi kan för mej till den 17/9, okej? Jag är nämligen med och tävlar hos Spiderchick om en super fin åkpåse från The buppa brand som nog skulle göra lilla Grim till världens stoltaste vagnåkare i vinter. Jepp jepp. Krampar tummarna än? Inte?? Håll hårdare!Fortsättning Projektbygge

Nu har jag skruvat ihop fler lådor till mitt lilla projekt, och som det ser ut nu så kan det nog börjas monteras ihop på riktigt imorgon om jag bara får tag i mera skruv -KUL!
(Oj, där var det nära felstavning som i detta fall skulle låta lite negativ, tur jag har hökögon..)Men andra ord måste jag altså en sväng in till stan i morgon, men det passar ju faktikst ypperligt bra eftersom vi fått som "läxa" i valpkursen att åka på minst 3 nya ställen och passivitetsträna. HIttils har vi varit på noll. Duktiga vi är. 


Annars idag har jag inte gjort någonting alls som jag hade planerat att göra, men som tur var finns det ju fler dagar. Varför göra saker idag som går att skjuta upp till i morgon?
Men tränat lite med Flip har jag gjort. Eller ja, tränat och tränat kanske man inte riktigt kan kalla det? Vi har varit ute och lekt på gården och grannens kopplade hund fick vara störningsmoment.

Nu i efterhand kan jag kanske tycka att jag var lite väl modig som hade honom lös, men tydligen (och som tur var) så är jag så rolig att vara med att min väl utvalda störning (den andra hunden, då) inte blev någon störning alls då han hade full fokus på mej hela tiden. Han var på väg att springa mot grann-hunden någon gång i början, men med lite ledande manövrar från min sida glömde han snabbt bort det. 

En sån tragedi!

Snövit har gått och fått båda armarna amputerade, och inte kan jag säga att det var någon vidare lyckad operation heller...
De taar sej, sa pyromanen.

Efter jag och Flippflopp varit ute och tränat bla lite forgående, lekapport och passivitet så gick jag över till "snicken" och fortsatte med min aningens försenade födelsedagspresent till bästaste Johanna. En saluki-tavla i samma stuk som hästen jag målat tidigare. Det saknas ju då fortfarande konturer å ram, men frammåt går det. Om än i snigelfart. 

Hoppas hon kommer gilla den =)

Jamen God morgon då


Valpkurs del 2

Då var andra valpkursträffen avklarad och jag fortsätter att förundras över hur otroligt bäst våran lilla hund är ♥
Men kan inte tro att han bara är 12 veckor och minstingen i gänget. (dom flesta är 4-7 mån)Idag hade i alla fall alla med sej sina valpisar och det börjades med enkla kontaktövningar som jag utvecklade lite på egen hand efter instruktionerna vi fick, det var ju alldeles, alldeles för lätt =)

Det var tänkt att vi bara skulle stå och belöna direkt vi fick ögonkontakt, men eftersom Flips ögon är som fastnaglade i mina så gör jag det lite klurigare genom att röra på mej, hålla "godishanden" öppen lite var stans (ungeför som igår på hundträffen) och därefter k/b (klicka/belöna) för fin attityd och kontakt. Och jaa-a... den övningen gör han så otroligt klickren!

Sedan blev det lite prat och passivitetsövning, och det är något vi ska träna mera på! Det tar ett tag för honom att lägga sej ned och faktikst slappna av när vi står stilla. Inte så att han går runt och gnäller eller liknande, utan han söker ögonkontakt allt han kan för att få reda på vad han ska göra härnäst. Så det ska vi träna mera på, träna på att vara passiv =)


Sedan påbörjades inkallning lite smått med att "ladda upp" inkallningsordet (i mitt fall "Hit!"), det gick bra det med. Han lyssnar bra, men var lite trött och seg, men det var med all rätt eftersom vi då hade varit där ca 1,5 timmar. Tror jag ska med deras tips hem och prova med en lite mer allert vovve =) Längtar redan tills nästa gång!

Otroligt vacker bild på mej och en 10v Flip. 
Fan också

Timmy har börjat spela WOW igen och frågade om jag ville göra en ny gubbe. Har ju en hunter på level 57 å en trollpacka på typ 30, och nu denna som hux flux råkade bli level 10 medans onga sov. Och ja... I´m stuck!

Fasen, jag har inte tid med detta!
Måndag och hundträning. Som sagt

Dagens hundträning ikväll gick verkligen ASbra! Helt opartisk måste jag säga att vi nog har den finaste hunden ♥

Först blev det kontraktövning, och det är vi ju bekanta med så det var ingen som helst match trots all störning. Eftersom jag har lärt honom att inte ta godis ur min öppna hand kunde jag hålla handen med godis brevid, under och över huvudet på honom och han höll ändå ögonkontakt. Sååå duktig! 


Sedan blev det hundmöten, och det gick grymt bra det med. Jag backar fortfarande (jag backar, han går frammåt på min vänstra sida) och belönar honom när han tar kontakt och håller sej i "rätt kområde", och han brydde sej nästan inte om dom andra hundarna trots dom ibland bara var drygt en halvmeter ifrån honom.

Efter ett klockrent möte där han höll bra kontakt hela tiden och dessutom befann sej i rätt position så avslutade vi och han fick leka av sej med Turid som suttit och tittat på. 

Jag är bara lite stolt över honom. Okej, mycket.


Jaja, tjata inte. Jag är så jättemycke-mega stolt ♥


"Han ä gulli"

Efter middagen idag så frågade jag lillan om hon skulle vilja tänkas rida lite, och tänk att jo, det ville hon! Faktikst fick hon så brottom på med fleecegalonisarna att hon glömde den lilla detaljen att hon var spritt språngande naken under, men efter lite övertaling (läs:MYCKET) gick vi mot stallet med både byxor och blöja på plats. 

Medan vi borstade så upprepade lillan "Han ä så gulli" ungefär 511 gånger, haha, det har hon ju helt rätt i =)
Åke kom ut efter ett tag och ville rida han också. Det fick han. 


Nästaaaaaa!!!


outside

 

Lillans kuse Noel kom förbi och lekte ett tag nu på förmiddagen, föräldrarna hade han också med sej så nu har tårtan minskat med ytterligare några centimeter... det är en envis jäkel det där altså.
Men den är godare nu än när jag smakade när den var nygjord, kanske en sån där som måste stå och goá till sej innan man äter?


Grimsarn har börjat hiva sej upp på alla fyra nu, det dröjer nog inte länge innan han kryper =)


Båda onga sover så jag ska nog passa på att fortsätta träningen jag påbörjade igår med Flippflop, att "sätta ihop" lekapporten och handtarget så att han inte bara släpper apporten på golvet utan ger den till mej i handen. Förresten inte bara ger, utan "trycker" =)

Jepp jepp. Hejdå
 

Lydnadstävling


Idag har jag och Flip varit och spanat in Lydnadstävlingen som var på Ön, och OJ vad jag blir tävlingssugen! Min kusins flickvän var med och tävlade, och förutom läggandet (som inte riktigt gick som planerat =)) så tycker jag att det gick bra för dom.

Hann inte se prisutdelningen då Timmy ville åka iväg senast 14.00 på grabbkväll, men det gör inget, det var ju ändå mest för Flips skull vi åkte dit. 

Vi tränade lite kontaktövningar och passivitet och det gick verkligen superbra! Han bryr sej väldigt lite om dom andra hundarna och kunde istället bry sej mera om vad jag hade att erbjuda =) Självklart hade jag med mej en go snask-blandning i form av skinka, köttbulla och "tråkig" Frolic och kamptrasa+boll, såklart. Kusinflickvännen Chaloth med rastaflätan Kolgrim


Trött kille på väg hem♥ Det tar på krafterna att vara bäst


The Avengers

Igår kväll göttade vi oss i grannarnas soffa och kollade på The Avengers på deras 3D-TV, vi kände oss ganska så coola där vi satt med glasögonen på. Jag tog med en smakbit av tårtan  som jag pinsamt nog inte tyckte var så jätte god, den blev bara "för mycket" (jag vet, måste nog boka läkartid, Är nog döende eller nåt...) men dom uppskattade den. Och det gör Timmy med. Jag måste nog ge den en ny chans idag.
Men The Avengers då, jäklar i min låda så bra en film! Satt på helspänn ungefär hela filmen och kunde knappt ta ögonen från skärmen, och inte gjorde 3D-effekten det så mycket sämre inte =) Tyvärr var vi tvugna att pausa någon gång då Flippflopp ville ut, och Grim vaknade någon gång också... gah, Grim, Nästa gång stannar du hemma! =)

Helt klart sevärd, och jag tycker IMDB var snål med sina 8,5, jag skulle gett den iaf 9,5. Det sista avdraget är för att vi var tvugna att pausa. JA!!
Fridag

Börjar väl men en sån där "Dagens outfit", a la storbloggarna. Helt i oskärpa och allt. Byxor från: ??
Tröja från: ??
Sockar: Inga. HIttade inga som matchade. 

Sådärja. Annars har jag varit och besiktat bilen idag (UA) och påbörjat bakning av denna vackra skapelse. Kan dock säga redan nu att dom typ måste ha photoshopat bilden elller nåt, för "frostingen" som täcker hela tårtan är inte ens i närheten av så ljus. Eller så är det jag som gjort fel...? Nej, det måste vara photoshop. 
Mina bottnad är inte lika "luftigt" upphöjda heller, däremot insjunkna. Men det är väl photoshop det också =) hrm. 

I alla fall så står tårtan i kylen nu, och där ska den stå i ca 30 minuter, sedan är det bara toppngen och jordnötterna som fattas. Njum njum, hoppas det är lika god som det ser ut

Fortsättning följer...

Aamen kom igen!!!

Amen va fan!

Jag åker och handlar enkomt till den till synes utsökta tårtan, har skrivit handlarlista och allt vilket verkligen tyder på att det är något viktigt på gång. Ja, någonstans på listan står det "Cream cheese", och jag går till osthyllorna och haffar 2 burkar. Dom här burkarna:
Jag tror verkligen att Vitlök och örter blir som grädden på moset på min chokladtårta. NOT! 

@£€{[]]€£@£!#"#"¤&%&&/(/&)%/&&£$£@$][}}£$€£

Som tur är så ska bottnarna kyla av sej i kylskåpet över natten så jag behöver inte någon Cream cheese ikväll, men jag tror nästan att jag byter dom till naturell...

PS. HIttade perfekt stora coca cola burkar på Coop som blir slut innan man hinner bli less. Timmy tyckte inte riktigt som ja

Åka och handla

Nu ska här inhandlas till detta:
Det bästa med den här tårtan är att den nog passar till både frukost, lunch OCH middag! Och kvällsfika. OCH nattfika. 
Hur bra är inte det?Nåååååh!

Nåååh! For iväg och skulle köpa mera färg då det snart är slut. Igen. Men såklart var det slut på Beijer också, och mera kommer inte förrän på fredag. NÄSTA fredan... suck.

Sånt här är väldigt jobbigt för mej då jag är en sån som vill ha saker gjorda helst igår om jag kommer på något, men nu måste jag altså vänta till NÄSTA fredag innan jag kan fortsätta med målningen. Som tur var hade vi rätt borr och rätt skruv hemma så jag började skruva ihop skiten istället.

Hittils har jag gjort 18 stycken "lådor", och måånga fler ska det bli, men nu tog skruven slut också
-mutter och morr-.
Någon som lyckats lista ut vad det ska bli än? (Ni som jag berättat för får inte gissa ;))


Moa in action
Ja, dom ska altså INTE stå i gästrummet. Inte länge till, i alla fall. Bara så att dom inte är i vägen. Klokt folk på san idagHar varit och målat "bitar" en sväng ikväll, och jag börjar äntligen se lite ljus i tunneln. Kan dom bara ta sluuut, vill ju påbörja monent 2 någon gång juh! Dock vet jag inte om dom bitarna vi har kommer att räcka, det återstår ju att se. Om inte så får fasen Timmy måla dom =)

Annars då? Jo, jag har varit en sväng till stan idag, Flippflopp fick följa med. 
Första stoppet var på Beijer för mera inhandling av färg (dammit vad det går åt), och när jag skulle betala inser jag att börsen ligger kvar där jag lämnade den - vid datorn. Hemma. I Flurkis. Just då ville jag bara haffa närmaste hammare och dunka den i skallen på mej, men jag motstog och körde rally hem istället. Mycket mera effektivt.

Sedan bar det av mot Biblioteket för återlämning av böcker, och Flip fick följa med dom hela uppskattningsvis 600 metrarna till dörren från parkeringen innan jag åter igen kände behov av en hammare i huvudet. Återlämningsfacket var igenbommat och man hänvisades inomhus för att kunna lämna tillbaka några böcker. 
"Vad gör jag med jycken nu då?"... min första tanke var att bara ha honom innanför jackan, men den var alldeles för snäv, jag provade. Att bara gå in och spela dum kändes inte heller som något vidare bra plan, så jag haffade helt enkelt den första, bästa person jag tyckte såg pålitlig ut och frågade om hon kunde tänkas hålla ett koppel i två minter. Hon såg lite förvånad ut och svarade försiktigt "Jaaa..........", och innan jag gick in genom dörren sa jag "Spring inte iväg med honom, jag hinner ikapp dej!". 
Ja, men man vet aldrig. Dessa ungdomar... 

Både hund och ungdom stog då kvar när jag kom ut igen och jag tackade för hjälpen innan vi gick tillbaka till bilen. På den korta sträckan blev vi stoppade 4 gånger där folk frågade vad han var för ras och jag fick berättat för mej så otroligt fin han är.
Det var mycket klokt folk på stan idag, med andra ord. Tisdag och valpkursJa, som rubriken lyder så var det första träffen på valpkursen idag. Valpisarna var beordrade att stanna hemma denna gången då det bara var info-snack och om man hade funderingar eller önskemål, så ja, han stannade hemma. Lika bra det, han var fortfarande lite trött från igår. Så mycket intryck... så mycket intryck =)

Men den låter faktikst lovande. Kursen, altså. Och det ska bli kul slash intressant att se dom andra valparna också. Helt opartisk så tror jag Flip absolut är finast ♥


Måndag och hundträning

Då var denna måndags-gratisträning över, och det gick hyffsat idag. I början var han vääldigt fokuserad på dom andra hundarna med det släppte mer och mer och "slutminglet" gick riktigt bra! Kul att man märker lite skillnad. 

Efter "träffen" åkte vi och hälsade på Linnea, hennes roomie har nämligen fått hem (nåja, köpt hem) en helt bedårande Berner sennen valp så hon och Flippen fick röja runt lite innan jag begav mej hemmåt. 
Behöver jag säga att han däckade ungefär direkt innan för dörren när vi kom hem ♥

Jag och FlippFlopp. Hur smickrande bild som helst ju!


Flippen och Turid


Tog massor av kort. Dom flesta av denna kvalité. 


Irma och LinneaImorgon är det första valpkurs-träffen, så med andra ord börjar allvaret imorgon, hehe. Nejmen det ska bli intressant att se vad vi får ut av den kursen, har aldrig varit på valpkurs innan så jag vet inte vad jag ska förvänta mej? 
Jag kör på ingenting, då blir man inte besviken ;)
 

Klicker-update

Jag äää-älskar min klicker! Skulle inte ge bort den för ens 500 spänn! Eller jo, de skulle jag för då kunde jag köpa flera stycken och lägga upp som prydnad. 

Så fin♥


Jo, klickerträningen går bra! Han bjuder fint på "sitt", "ligg" och "stå", och dom två förstnämnda har blivit så pass flytande att jag börjat lägga till kommando-ordet lite smått. Har även tränat fotgång, tasstarget (i form av musmatta), "kuben" och handtarget. Måste skaffa mej en target-stick känner jag, möjligheterna är oändliga! 

När vi ändå snackar träning så har jag spenderat drygt 40 minuter med att bryta Frolic i småbitar i en burk, så nu är det bara att haffa ett gäng när det vankas träning. SÅ praktikst att inte behöva bryta godis medans man tränar. 


Dagens fynd

Idag blev det loppis igen, men denna gång "vanlig" loppis. Mitt mål var att hitta böcker till rimligt pris för att "fylla ut" bokhyllan lite, och jag kom hem med uppskattningsvis 60 st böcker,
1-10kr/st. Överkomligt. 

Dom uppskattningsvis 60 böckerna (+ en påse till)


En drake, bara


Söt Freddie Kruger

Helt amazing!

Jag är en sådan person som kan ta död på en garderobsblomma hur lätt som helst, så ingen är nog mera förvånad än mej (ja, det skule vara mamma eller svärmora) över att se att mina pelargoner fortfarande lever! 
(ja, jag var tvungen att googla för att se att både stavningen och blomman var rätt)

Jag menar, jag fick dom ju av mamma när vi flyttade till denna lägenheten, och det är ju en hel evighet sedan. Speciellt om man jämför med mina tidigare blommors livslängd. 

GammblommornaRelax


Loppis!

Jag och Sandra har varit på barnloppis på Nolia idag, det var sjukt mycket folk och bara efter ett tag så insåg jag att shorts och linne vore ett smartare drag... pjuh, vad varmt det var!

Folk var som galna gamar och jag tycker verkligen synd om dom som hade mist förståndet och tagit med sej barnen. Eller ännu värre, BARNVAGNEN! Hua. Aja, några saker han jag plocka åt mej i alla fall innan vi begav oss ut mot friheten igen. Bla detta:

Vinteroverall. Såg sprillans ny ut. 200:-Galonisvantar. 20:-/st


Vinterkängor 50:-


Jeans 30:-/st


T-shirt 20:-


Snickarbyxen 50:-


Laggård med djur 100:-Helt OK!

I morgon är det vanligt Loppis som gäller. Samma tid, samma plats. 

RSS 2.0