Helt sjukt!!

Jag sitter just nu och smuttar på en liten Dooleys jag fått av Anette när jag kom att tänka på vilken sjuk skillnad det blev på min käre sambo efter hans tvångklippning/rakning! Haha, jag kan bara skratta och skaka på huvudet när jag tänker på hur motstridig han var med tanke på på vilken sötnos som gömde sej "där bakom" =) Nästan så att man blev lite nykär ;) 

FÖRE: (okej, jag "fulklippte" han liiiite innan, men tänk bara luggen aningen längre)
 
 
EFTER:
 
 
Det har hänt saker i nya lägenheten också ska ni veta. Den gamla lägenhten blir tommare och tommare på saker och om det bara var upp till mej så skulle resten av sakerna som är kvar slängas rakt i soporna. Typ. Nu räcker det med saker =)
 
Vardagsrum typ klart
 
Kök typ klart
 
Fotovägg i köket
 
 
Laterrr

Bokhyllan monterad - Check!


Åh, jag ser att jag måste köpa lite mera böcker, vad synd. Hehe. Faktikst så råkar jag ha en ganska så lång lista med böcker jag vill ha, så det blir nog inga problem där inte. Jag måste möblera om lite så det kommer böcker i mitten också, en liten missberäkning av mej där... jag måste även fixa ett ställ åt mina fina Paint som ska stå galopperande någonstans också. 

Galopp, galopp


Timmy gick just förbi mej med lite kvällsfika och just när han satt sej i soffan när jag honom säga något i stil med "Jamen just ja...", haha! Våran soffa står nämligen vinklad mot en väldigt kal vägg för tillfället då vi flyttade över TVn till lägenheten ikväll. Den skulle monteras upp med väggfäste så vi beslutade attt vi inte behövde titta på någon TV ikväll. Tydligen ett dåligt beslut =)
 

Jo...

För övrigt så bara Älskar jag min oversize t-shirt från Kan Dee!!


Överföring påbörjad

Idag har jag och Grim (mest jag. Den lille latmasken satt mest i vagnen eller gick runt och plockade sten) flyttat över lite småplock till lägenheten såsom gardiner, lite blommor och sånt. Vi (jag igen) fick upp gardinerna i vardagsrummet och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd =)

Ett av tre fönster
 

Flyttfeber

Blä, vad jag önskar att någon bara kunde komma och göra klar våran lägenhet så vi kan börja flytta in! Eller nej, när jag tänker efter så önskar jag att någon kunde bära in alla sakerna också. Och ställa allt på plats. Och tvätta. Och städa.


Jag började gera lite lister nu i eftermiddag och hann tilll och med börja spika fast några innan jag och spikarna blev ärkefiender och Timmy fick ta över efter middagen... jävla hammare som inte slår där man vill! Nu är Timmy i alla fall där och gör klart. Så gott som klart i alla fall, vi kommer att behöva mera lister... plus att vi måste ordna nya handtag till övervåningen, vi tog fel idag, gaaah. 
 
 
Här är jag när jag slipade trapp. Sjukt nöjd jag ser ut
 

Dockhuset klart!

Jag fick allt sätta in lite turbo ikväll för att få dockhuset klart nu innan lillan fyller år, vilket är IMORGON!! Vars har dom här tre åren tagit vägen, undrar jag??
 
Om vi lyckas vakna före henne imorgon följer vi traditionen med paketöppning i sängen följt av frukost bestående av tårta (i vårat fall glass med choklad/kolasås) innan vi ska iväg på 3-årstest och Öppna föris. Timmy är och pumpar upp däcket på den lilla lila cykeln hon ska få också =)
Det var faktikst lite lustigt... vi köpte den där cykeln på blocket för 100:- (FYND), och då den såg svart ut på bilden bestämde vi oss för att spraya den någon "neutral" färg. Sagt och gjort! Timmy åker och köper lila sprayfärg och när jag hämtat hem cykeln ser vi att den är, just det, LILA. Haha! 

Nåja, här kommer lite före/efter bilder på min dockhusrenovering (som btw går aningen fortare än in real life):
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
"Tapeten" och "golvet" är bara vanliga scrapbookingblad som jag köpte på Konstnärshopen i stan. Perfekt!

Golv-helvete

ÅÅÅh, pappa och Timmy har hållit på med vardagsrumsgolvet hela dagen och det bara jävlas. Man kan säga som så att det är inte det mest optimala golvet som ligger där under... det sviktar så mycket på vissa ställen att om man bara skulle ha papp-grejen som vi fick med så skulle ny-golvet brytas sönder i ett naffs. Typ. Timmy provade att lägga flera lager papp så det skulle jämas ut, gick inte så bra. Nu verkar dom dock ha kommit på en lösning, hoppas det funkar så vi får golvet klart i helgen =)

Jag har i alla fall städat klart hela vöervåningen idag och satt upp mörkläggningsgardiner och "vanliga" gardiner så det är klart för inflyttning! (jag och grannen har en överenskommelse - jag hjälper dom att städa ur deras gamla (vår nya) lägenhet om dom hjälper oss med utflyttningsstädningen av våran)

 
Jamenjustja, jag har ju faktikst tjänat in några vuxenpoäng och sytt två gardiner idag också! Jag hittade superfina hissgardiner på Åhlens för någon dag sedan, men när jag fick se prislappen (drygt 400:-/styck (behöver två)) så blev  dom inte lika fina längre.... som tur var hittade jag nästan precis samma typ och köpte det istället för ynka 150:- och sydde egna lite enklare. 
 
Rakt som spiken blev det, hehe. 

Pyssel

Medans pappan i hushållet river golv så passar vi på att pyssla lite här hemma =) Lillan verkar ha svårt att släppa tag om vintern och har hittils målat ungefär 15 snögubbar, och jag har ritat en tillökning i fotoväggen som ska upp. Nånstans... 
 
 
Lillan var snabb som blixten och hann måla ett streck med en bläckpenna ovanför hjärtat längst upp, så jag målade dit några till, haha! Jaja, det får vara så da. 

Ena trappen klar

Då var halva trappaskaran klar, så skönt! Har dessutom hunnit med att göra bort listerna i hallen och målat nästan hela badrumsskåpet men det blir absolut klart imorgon... om jag inte hade spenderat drygt 4 h i stan idag på jakt efter mörkläggningsgardiner i rätt längd, trappgrindar, väggfästen till TV och gu vet vad så hade vi hunnit med mera =) Imorgon bitti när tuppen gal (läs: när onga vaknar) börjar vi med att riva golv, hoppas ni är vakna då Anette så vi inte väcker er ;)

Trappen i full färd med att slipas:
 
Trappen klaaaaaaar:
 
 

Det tar sej, sa pyromanen

 
Pjuh, ja och babe kom just från lägenheten där vi ikväll har målat ena trappen ett varv, andra trappen ett varv primer och köket/hallen sista varvet. Förhoppåningsvis är det bara ett varv kvar på vardera trapp innan dom är helt färdiga! Så.Jäkla.Skönt. Att måla trapp är inte precis det mest intressanta man kan göra. 

Vi var och hämtade golvet idag också så det är bara att börja riva nuvarande golv när vi känner för det...


Det har allt hänt lite på "Att-göra-listan" ska ni veta. Imorgon ska jag försöka fixa klart hall-byrån, badrumsskåpen och toadörren/lister nere så vi kan kryssa bort det också =) 
(sistkommande kryss och raden längst ner har jag gjort i Paint. Paint=underskattat)
 

Slipa slilpa slipa trapp trapp trapp

Oj oj, nu får vi rappa på lite i lägenheten för om den blir klar innna helgen börjar vi flytta grejer då, wiiie! 

Jag börjada slipa ena trappen när jag lämnat lillan på dagis i morse, och jag kan ju säga som så att det var tur att jag satte upp skyddsplasten för spånet far verkligen överallt! Jag kommer få snyta spån en månad, minst...
När jag slipat nästan 2 timmar och 2/3 av trappen (ovansidan) så kändes mina händer sådär lagom darriga så då bytte vi av varandra så Timmy fortsatte och jag gick in för att påbörja "Projekt renovera dockhus", haha! Vi har ju en liten dam som fyller tre snart, och tanken är att hon ska få dockhuset då och en Riktig cykel då. Säkert lite smågrejor också, men det får gå på impuls =)

Trappslipning just påbörjad:
 
Dockhuset före:
 

Sovrumstapeten tapetserad

 
Jag ser att jag inte hann ta en riktig "före" bild, men man kan ju tänka sej att listerna var i färgen "Ful-furu" innan. Olika vinklar är bidlerna också. Nåväl. Här kommer dom i alla fall. Bilderna.
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
Aj löööööv!! Den är såå mycket finare inn riil lajf, om man säger som så =)
 
Resten av kvällen tar jag ledigt, Timmy har tatt hem en film som vi vist ska se och den finns glass i frysen. Jag överlever nog. 

Lillans rum - Check!

Jamensådärja, då var lillans rum helt klart! Tapeten vi (-harkel- JAG) valde blev verkligen supersöt därinne, men den var ett rent helvete att tapetsera! Tänk er att försöka tapetsera bibelblad, ungefär så... 

Jag har fått stryka hela FEM grejor ur "Att-göra-listan", inte bara 2-3 som jag trodde igår. VIlken pessimist man är, jag har nog spenderat alltför mycket tid med Anette ;) 


Lillans rum FÖRE:
 
Lillans rum EFTER: (att en sån gullig liten tapet kan vara ett sånt Helvete att tapetsera!!)Ikväll har vi hunnit med att måla klart i sovrummet, tapetserat en cover up tapet där fondväggen ska vara och tapetserat klart lillans rum då. Helt klart godkänt, så nu är tanken att dyka ner i soffan till en bra film. 
Nya tag imorrn. 

Coolaste killen i stan, lätt!


Tre punkter avklarade hittils =)


Men yes

Startskottet för Projekt "Fixa lägenhet" small av för ungeför 3 timmar sedan, och sedan dess har jag och Babe hunnit spackla alla hål och rolla/måla sovrummet ett varv, målat listerna 2 varv samt målat 2 av 3 dörrar. Visserligen bara ena sidan, men ändå! 
Imorgon fortsätter vi och kan förhoppningsvis bocka för i alla fall 2-3 punkter på listan, om vi är riktigt flitiga. Och det ska vi vara såklart! 
 
Lillan övade sina manikyrskills igen. (Konst är att måla utanför ramarna -upprepa-)
 
Lilla damen fick också bli nagel-fin =)
 
Jag fick en fin gubbe som tack ♥ Han skulle vist gå och äta. Gubben, altså. 

Here comes TROUBLE


Bil dekal?

Jag har ju helt glömt bort att berätta att jag köpt en dekal till våran bil för ett tag sedan. Eftersom Flip är en blandning mellan Border/Aussie så tog jag först fram en bild av Border collien:

 
 
Nej... det var ju inte värst likt... men Australian shepherd då:
 
Häpp, inte värst lik den heller... hm, vad konstigt =) 
 
 
Men där!! Där har vi den ju:
 
Mer lik är så går det inte att komma!!  Haha. 

Fullt ös

Hej och hå! 
 
Jag och Timmy har just vräkt i oss en bit paj var och väntar på att onga ska vakna så vi kan åka på Beijer och välja golv. Och köpa mera färg. Och kakel. 
Ja, vi har endel att stå i då flytten bokstavligen står runt hörnet och stampar fötter. Köket ska målas ett varv till (jävla skitfärg, räckte det inte med 2??!!), golvet i vardagsrum/kök ska bytas, lister ska målas, dörrar ska målas, trappor ska slipas och målas.
 
Som det ser ut nu flyttar vi redan nästa helg, och då får man ju inte glömma den där lilla, lilla detaljen att vi faktikst måste packa oss ur denna lägenheten också... kanske borde vi börja packa ihop lite saker snart??
Ikväll tapetserar vi nog klart hallen i den andra lägenheten, den lägenheten som dom som bor i våran framtida lägenhet ska ta, så dom kan flytta ut helt. Det kommer att underlätta vårat arbeta något eftersom dom vist inte ville att vi skulle börja måla trappor medans dom bodde kvar. Konstigt va? =)
 
Bebis-Flip
 
Lurvtuss-Flip

Nytt projekt

Men ska helst ha alldeles för mycket att göra, man blir så mycket effektivare då
 
 

Färdiga tavlor var det här


Men ÄNTLIGEN!

Hah, nu är äntligen mitt fynd-skåp färdigt för användning! Allt som fattas är att ta kvar lite maskertejp på rutorna och  putsa dom rena, sen så!
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
Tänk vad lite färg, nya knoppar och lite kärlek kan göra ♥

Det finns en som är väldigt lycklig att snön kom tillbaka, och det är INTE jag!

 
 
 
 
Vars ä du? Jag ser de int!

Klara!

Jamensådärja, nu är både tavlorna klara. Allt som fattas är ramarna som jag har tänkt såga till efter jag slängt ihop någon slags lunch... hm, pizzamackor lät ju ganska lockande. Och enkelt. 
 

Kursavslut och gym

-Bröööööööööööööl- Jag vill inte att kursen ska vara slut, vi är ju inte färdiga än =) Det enda negativa med hela den där tävlingslydnadskursen är att den var alldeles, alldeles för kort. MINST 20 träffar till!  Flip har utvecklats så otroligt mycke att man nästan skulle kunna tro att det är en annan hund jag har med mej =) *stolt matte*
 
 
Idag var det ju som sagt kursavslut, och i och med det så hade vi en liten "låtsas tävling" där vi fick välja 2 moment ur Klass 1 och göra dom helt tävlingsmässiga (om vi ville. Vi ville) Jag valde apport och inkallning. 
 
Inkallningen gick jätte bra! Den jag ska tänka på är att inte typ böja mej fram och titta på honom när jag säger "Stanna", jag gjorde vist det, hehe. Och sen att han blev lite flamsig vid ingången ignorerar jag, han är ju bara liten ♥ Farten var Bra. 
Apporten tar han, men han håller den lite slarvigt så vi ska jobba lite (mycket) på ett bättre gripande där, fick jätte bra tips så jag vet hur jag ska gå till väga. Helt över lag tyckte hon som jag, att han har en otroligt bra attityd, och med tanke på hur mycket han utvecklats så skulle man nästan kunna ta honom för en annan hund än den jag kom med första gången =)
Jag vill kursa meeeeera! Eller hålla stenkoll på var våran kursledare är och tränar själv så jag kan komma dit. Vi kan ju ge varandra lite tips (Läs: Hon kan ge mej lite tips) Mjeheheehehee...
 
 
Efter kursen så blev det ju som sagt gymmet som gick helt över förväntan. Iof hade jag nog inga förväntningar, men ändå. Jag lunkade på i ett stadigt tempo (10 km/h) i en hel halvtimma innan jag kände att det fick vara nog för idag och avslutade med plankan i 3 min (planka så länge jag orkar - vila 10 sek - planka så länge jag orkar - vila 10 sek osv) och stretching. Herreminjeee vad jag saknat den dära benstretcharen! Tyvärr kunde jag konstatera att jag minskat 5 grader sedan sist.... huhu. 
 
Före:
 
Efter:
 
 

Jahaa

Okej, nu har jag packat BEIJER-påsen så nu finns det ingen återvändo längre - Jag ska till gymmet efter kursen idag!!
 
Jag ska springa, stretcha och svettas, och om jag ska vara riktigt ärlig så längtar jag faktikst. Min minst sagt ovilliga lilla paus har ju varit först på grund av dunderförkylningen som i sin tur ledde till hostan from hell som då i sin tur ledde till  säkerligen sprucka revbenen. Inte att rekommendera. Alls. 
 
Men nu jäklar. Miss Olympia nästa!! 

Succé!!

 
Gott folk, en sån här slickad skål kan jag tala om att jag inte har sett sedan urminnes tider då Flippelifloppen var en liten valp! Nej, inte då heller förresten då han aldrig riktigt varit så förtjust i mat... men färskfodré gick ner! Wiiie, kosta vad det kosta vill, Flip äter! *dansar lite gangnam style*
 
Min mat, den går absolut ner den också! Lättlagad är den också kan jag säga, bara att gå in på närmaste ICA/Coop och haffa en valfri förpackning ur frysdisken. Denna med kyckling och broccoli har en nuvarande 1:plats. 

En tavla klar, one to go...

Sådärja, då var en av tavlorna som ska bosätta sej i Skåne klar. Jag ska alldeles strax påbörja den andra och tanken är att sträckmåla den resten av dagen/kvällen och se hur långt jag kommer, förhoppningsvis ganska så långt =)
Ja, sen är det då ramarna kvar, men dom går relativt fort att snickra ihop.
Allting är relativt. 
 

Bästa borsten

Jag måste ge min tumme upp för dom här smidiga tandborstarna jag hittade på Djurmagasinet igår! Tidigare har jag bara borstat med en vanlig, mjuk barntandborste, men det gick ju hundra gånger smidigare med denna ↓
 
 
Swosch, swosch, swosch - så var tänderna borstade. Flips tänder, altså. 

Tors dag

"Fullt ös - Medvetslös" verkar ha varit mitt motto idag, det är inte många stunder mina stackars ben har setts vilande längst med en stol idag. Däremot så har jag fått riktigt mycket gjort. Bla:
 
 • Varit inni stan och tränat lydnad med Flip
 • Storstädat lägenheten
 • Tok-tvättat (håller fortfarande på...)
 • Målat klart nästan en hel tavla
 • Tagit sovmorgon
 • Kommit underfund med att jag måste köpa svart färg i morgon. 
 • Och list-material. Listigt. 
 • Glömt bort att äta middag
 • Köpt middag i form av godis
 • Sett ett avsnitt av Grey´s
 • Tränat apport med Flip med nya apporten
Jamensådärja, det var nog allt. Och än ar klockan bara halv 9. 
 
Blöt Flip i bilen på väg hem efter träning och hund-bus
 
Flippflopp provar nya apporten. "Den duger väl...", tyckte jag mej höra honom mumla.
 
Pågående projekt...
 
Knopparna jag köpte igår. Hör inte hit, men huuuuus fina????!!! Löööv.
 
Näe, om man skull ha fortsatt å malå dåraaa....
 

Moa VS Hälsteg 1-0

 
Jag skulle egentligen måla på mina tavlor ikväll, men insperationen hade sprungit och gömt sej någonstans så jag provstickade en socka istället. En test-socka måste jag tillägga då det ungefär var alldeles för länge sedan jag stickade för att inte använda någon som helst beskrivning. Jaja, nästa gång får det både bli längre skaft och längre fot, för den här sockan vet jag då ingen fot som passar. 

Påsken 2013

En bild säger mer än tusen ord, och jag har 13.
Plus en film.
 
 
Seriöst, Malå har bästa pulkbacken. Med lift å allt =)
 
Powernap. Mitt på blanka dan. 
 
 
 
Lillan fick sin första fisk - en Farligt stor aborre! Bra matfisk. 
 
Det blev tyvärr få bilder från Moräng, men min telefon dödde och PIN-koden fanns här hemma i Iphonelådan. Vi har i alla fall haft en wunderbar påsk, och för att bättre på det ytterligt så kan jag tala om att jag har tagit föräldraledigt på riktigt tills på lördag. Timmy och barnen kommer nämligen inte hem förrän då, så jag tror att jag tar sovmorron imorgon =) En liten sovmorgon i alla fall, för kl 10 ska jag vara i stan för lite hundträning!

RSS 2.0