Dagens nya "trick"

Vi har ju tränat "klossen" ganska mycket tidigare där han satt framtassarna på en pall eller liknande, men ikväll ville jag att han skulle upp på pallen helt och hållet vilket han fattade relativt fort med hjälp av klicker =) (klicker is da shit!)

Detta är dock bara ett litet, litet steg av vad tricket ska komma att bli, men om det blir som jag tänkt mej så kommer det att bli ganska så fränt. 
Tidigare idag när vi gick och hälsade på hästarna =)


Timmy sitter och snyftar i soffan och väntar på att jag ska komma och se Walking dead med honom, så det är nog bäst jag sätter fart =)

Trött kille


Framtida trissköparen

I söndags valde vi en väldigt lättlagad middag, vi åkte nämligen in till stan och käkade på Frasses, njum njum. Precis som förra gången (vi äter typ aldrig ute. På riktigt) så lyckades vi pricka in en helgdag då det är någon typ av "Barnens dag" och parkeringen är knökfull! Jag sa att antingen går vi in och beställer eller så får vi fint svälta ihjäl här ute, så vi gick in. 

Lillan fick en barnbox med medföljande färgpennor och pappar där dom skulle rita precis vad dom ville och sedan lämna in bilden till personalen som sedan skulle dra någon eller några vinnarbilder. Kommer inte riktigt ihåg. Lillan ritade i alla fall en bild på pappa sa hon, och gick sedan med mej i handen och lämnade in den. 

Och ja, igår satt det en väldigt stolt tjej i bilen på väg till Frasses för att erhålla sitt pris, haha! =) 
Fin, va? =)

Med tanke på dom många, många barn som nog förmodligen varit där i helgen och lämnat in sina teckningar så tror jag bestämt att vi har en framtida trisslottköpare i familjen!

Ingen "högst-erbjudande-hund" idag inte

Dagens hundkurs gick över förväntan =) Jag och Flip begav oss hemifrån vid halv 11 för att köpa ett nytt halsband, det blev ett halvstryp med funktionerna "Noll stryp" och "Lätt och behändigt att ta på och av". Altså när det dras åt så är det liiiite mindre än hans gamla vanliga halsband och när han går fint hänger det löst och ledigt, och viktigast av allt - SMIDIGT att ta på och av!
Sedan gick vi en promenad på ca 35 minuter innan kursen så att han skulle vara ordenligt rastad och förhoppningsvis aningen lugnare också, och det var han, tjoho. Vi övade på ingångar (vårat tidigare kloss-arbete har gjort underverk =) ), läggande under gång, linförighet och platsliggning och allt gick verkligen jättebra! Jag måste bara passa Flips rumpa lite i ingångarna då han gärna sätter sej lite snett inåt, och ibland klickar jag aningens för fort på hans läggande men över lag är jag supernöjd över dagens träning!!!


Flip i supersnyggt, lånat kisskydd ute på en kisspaus. Jag var bara tvungen att ta en bild...

Underbart väder för en promenad 

Timmy håller på med middagen, det finns plenty of wine, Emil, Sandra och Elis är på väg hit och jag har köpt godis. Den här dagen är på god väg att på toppbetyg. 

Konst är att måla utanför linjernaJag och lillan satt och målade i hennes målarbok tidigare idag, så fick hon för sej att hjälpa mej med min bild istället. Måste säga att det blev en klar förbättring =)

Haha herregud...

Ikväll har jag och Flippeliflopp varit på första Tävlingslydnadkurs-tillfället och jag vet inte precis vad jag ska säga förutom att jag inte kan göra mer än att skratta åt eländet. 

Första typ 1,5 timmarna gick åt till information, teori, regler och sånt där. Flip och dom andra hundarna stannade i bilarna medans så det inte skulle bli så stökigt där inne =) Pratet drog såklart ut på tiden så när vi sedan skulle visa upp linförighet/fot utomhus blev det bara pang bom direkt från bilen, och ja, det blir för svårt för Flip helt enkelt. Han behöver en stund för att "checka läget", speciellt med en sprillans ny plats och med sprillans nya hundar så med andra ord gick det väl inte sådär super bra...  han skällde, hade fullt upp med att kolla på dom andra hundarna och bita i mitt byxben (WTF??!! Det har han inte gjort sedan han var mini-mini), men dom få stunder han gick hyffsat sa hon att han gick aningens långt fram, så det skulle vi träna och tänka på! 
Vi var 3:a på listan, så när dom andra gick passade vi på att  "börja om" och köra kontaktövningar och lek istället och tänka sej, när han får lugna ner sej lite går fotgåendet sååå mycket bättre =) Jag tycker vi fick till några riktigt bra linjer i slutet, och huvudsaken är ju att jag såg i alla fall.


Första toffsen dokumenterad


Vik hädan

Okej nu börjar jag vara riktigt jäkla less på denna ihärdiga förkylning!! Orkeslöshet och hosta är inte precis högst upp på min önskelistan... Mamma var snäll och skickade med mej Theracough och någon annan receptbelagd hostmedicin som jag smaskat hela helgen och faktikst så börjar hostan ge med sej lite nu tror jag. Whoop whoop. 

Jag och lillan begav oss till mina svärföräldrar i torsdags (farmor och farfar) där vi avnjöt en god köttsoppa innan jag pussade henne hej då och begav mej själv till Malå för mormors begravning dagen därpå. Det var en jätte fin ceremoni med underbart gitarrspel utav en av mina kusiner och kända ansikten.
Redan i kyrkan började jag känna febern komma krypande, och lagom till middagen och fikat så frös jag så mycket att jag fick ta på mej Vanessas jacka ovanpå mitt linne och koftan jag hade. Huvudvärken var inte heller den frånvarande. Usch. Jag däckade ganska duktigt när vi kom hem och har sedan dess sovit ganska så mycket under hela helgen, så med andra ord har jag inte varit särskilt sällskaplig av mej. Mamma och pappa var snälla och tog ut Flip när han behövde ut, men annars sov han nedanför sängen nästan hela tiden. Gölle. 

Mormor♥Baklängeskedjning och äckelhosta

Men Näe, jag är INTE frisk än och det suger! Det börjar dock gå åt rätt håll tror jag, och hoppas jag, för jag håller på att kolapsa pga av avsaknad av stimulans. Eller tristess, om man hellre vill det... I alla fall så tog jag tag i mitt problem lite och har både tränat Flip, sett 2 avsnitt av Grey´s Anatomy, målat klart en tavla och läst lite ur "Lydnadsträning i teori och praktik" ikväll efter att barnen somnat. Och ja, det känns lite bättre =) 

På tal om lydnadsträning så har jag läst ganska så många sidor om att baklängeskedja olika moment och jag tycker att det verkar vara en helt utomordentligt bra metod! Dom många fördelarna väger högt över dom få nackdelar det finns och hunden gör momentet bättre och säkrare eftersom den vet vad som kommer härnäst, vad kan gå fel med det? Jo, förutom att hunden börjar "testa" om den fortfarande får belöning om den lägger sej sakta, eller bara travar på inkallning tex, men det är ju bara att hålla fast vid vad man är ute efter och endast belöna det. Det är nog inte riktigt lika enkelt som det låter... 
I alla fall så har vi tränat "Läggnade under gång" enligt regelboken ikväll (Lydnadsträning i teri och praktik) och kom så långt som til steg 3. Flipfloppen var jätteduktig trots en liten grannkisse som verkade ha tagit på sej rollen som störningsmoment =)
Om precis en vecka börjar kursen och jag kan knappt vänta, wiiiie!
 

Inomhuslokal

Altså detta är fan INTE okej, jag är fortfarande jätte förkyld!! Om jag inte viste bättre så skulle jag säga att jag är halvvägs till att hosta upp mina inälvor om nätterna (på dagarna med, förresten) och näsan ska vi inte es prata om. Hur mycket snor rymms i en skalle egentligen?? Svar: På tok för mycket. 

I lördags trotsade jag förkylningen lite och begav mej in till stan för att nyttja Umeå Brukshundklubbs inomhuslokal som jag och Charloth hyrt en timma under kvällen. Vi tränade lite fritt följd, inkallning, passivitet bla och det gick, bra. Hyffsat. Flippeliflopp tyckte det var många spännande dofter på det där fejkgräset =), men nu har vi i alla fall sett lokalen innan vi ska börja kursa i den. Det är ju bra!

 
 

Jo, jag tackar!

Jo just det, jag har ju glömt att berätta om en liten händelse som inträffade igår. Jag fick nämligen typ mit bästa uppvaknande ever tack vare min käre dotter ♥

Eftersom jag fortfarande är dyngförkyld och orkeslös så la jag mej i soffan och tog en liten tupplur medans mina små gjorde desamma (Flip låg och sussade han också, så det var väldigt tyst och stilla hemma hos oss)
Ungefär vid 13.30 någon gång blir jag väckt av lillan som stryker mej på kinden, varpå hon säger "Vakna mamma, nu äre fika! Luna har bullar i ugnen!"

Just dom sista orden var precis vad som behövdes för att glömma bort min förkylning och orkeslöshet några sekunder och istället rusa iväg mot köket i ilfart (vad har ongen nu gjort?). Väl där ser jag att hon har tagir fram 5 bullar från frysen, lagt dom i den dära platsgrejen i micron och startat micron ♥ Det bästa av allt var att bullarna var alldeles lagom varma när jag tog ut dom, så det enda jag behövde göra var att servera lite mjölk,haha. Lämpligt fredags mellis! 


En sån där dag...

Ont i huvudet som faaaen och barn som skriker och gnäller går inte riktigt ihop känner jag... Såklart jobbar Timmy till sex ikväll och är väl inte hemma förrän typ 19 kanske? Underbart. Nåja, nu sover båda barnen i alla fall och jag ska passa på att försöka få våran lägenhet lite mindre bombnedslag-aktig ut. 
Laterr


Swosch!

Ikväll har jag och Flip varit ute med sparken och sprungit en bit. Eller ja, han sprang och jag petade ner foten lite nu och då när farten sackade =) Föret var superbra! 
Jag är livrädd att han ska överanstränga sej nu när han inte är så gammal och inte har växt klart än, så han fick såklart inte dra något utan bara springa före och det var inte någon lång sväng vi for, uppskattningsvis typ 2-3 km? 
När han har vuxit klart kommer vi absolut att investera i en ordentlig sele!! =) 
Nästa vecka då vi åker hem till mina föräldrar så ska jag kolla om dom har något par längsdkidor att låna ut också. Att skaffa en hund som Flip som måste och kommer att måstas stimuleras/motioneras a looooot är det bästa vi gjort, jag kommer att komma i mitt livs bästa form!!!

VASS-dag och vovveträning

Usch, fy och blä, vilken dålig dag jag haft. Och natt. 

Redan igår kväll efter jag varit på gymet kom den där känslan smygande om att "Jaha, nu kommer jag att bli sjuk". Eller ja, smygande var nog lite fel ordval, ingaloppernade med dunder och brak passar bra nog bättre för drygt en timma senare låg jag med feberfrossa nerbäddad under två täcken och dundrande huvudvärk. Vist låter det trefligt? Det var det inte kan jag be om att få tala om...

Vid 02 kom lillan och la sej mellan oss och en timma senare vaknade lillprinsen också, och han var missnöjd med stoora bokstäver. Vilka var vi som försökte bestämma om han skulle sova eller ej?? Han är gammal nog att bestämma själv. Någonting sånt tror jag att han tänkte. Efter typ 30-40 minuter gick jag och lillan och la oss i gästrummet istället där vi somnade relativt fort skulle jag säga, men jag fick rapporterat senare att vist inte unge herr Grim hade gjort desamma utan höll vist papan i hushållet vaken större delen av natten för att sedan göra morgon på riktigt vid 07.30. 

Jag hade fortfarande feber och skallebank när jag vaknade, och eftersom lillan haft feber igår och skulle stanna hemma från dagis idag fick Timmy ta en VASS-dag från jobbet (vård av sjuk sambo). Jag vet inte om dom dagarna finns tillgängliga på Försäkringskassan ännu, om inte så borde dom ordna det omgående. OMG!!

Jag har fått vila ut ordentligt idag, och redan före middagen kände jag mej extremt mycket bättre. Tack och lov, jag hatar att känna mej sjuk och orkeslös... hua! 
Jag och Flippeliflopp har gått vidare ett steg på våran stänga-lådor-övning och nu måste han allt stänga två kökslådor innan han får klick/belöning. Han är så jätteduktig =)  Jag har även kommit på att jag ska prova spår med honom inom en snar framtid. Det blir bra, då får han" köra slut" på hjärnan istället för kroppen någon gång =) 

Joo, nog blev den populär alltid =)


Ett säkert tecken på att man har mamma på besök

Det står spritt språngande levande blommor på bordet. Det gör det inte annars. 


Spöken och ruggugglor

Idag har vi haft en litet kalas för den nyblivna lilla 1-åringen vi har i familjen. Det blev bara ett litet kalas med närmaste familjen och Anette och barnen (fast dom gills inte, hehe) men jag tror att lilla prinsen i fråga var ganska så nöjd i alla fall! Finfina paket fick han och sponsorpengar till att köpa en rutchkana, det kommer att bli alla tiders. 

Av ungefär 20 "familjebilder" var väl den här den som var minst olyckad...


Alla kusinerna på moderns (min) sida var samlad


Mamma och Maddox


Det bjöds på spöööööken:


och ruggugglor
 
och monster
 
och regnbågstårta (som inte förtjänade att se så rolig ut!)

i mitten står "kladdiga-massa-prickar-tårtan"Lillan har varit halvhängig hela dagen, och när vi fikat så hade hon fått feber, stackarn... hon har spenderat hela eftermiddagen/kvällen i soffan framför Dora med 4 nappar, välling och en blöt/kall handduk. Handduken var väldigt populär, helt ärligt utan ironi! Den kylde hennes varma lilla panna ♥ 

Och jo, båda barnen ligger sedan typ en timme tillbaka däckade i sina sängar  ♥ 

Manikyristen är igång igen!

Tänk så många pengar vi sparar in på att inte behöva åka in på någon salong för att få fina naglar, neej, för att den lyxen har vi hemma minsann!

Ikväll var det mormors tur att få bli lite bortskämd ↓

 
 

Gourmet för själen


RSS 2.0