Blommor och bin

Jag har planterat om mina inneblommor idag. PLANTERAT OM!!

OCH jag har även köpt och tryckt ner blommor ("Jamen såna där rosa och lila, typ. Dom fanns i vitt också...", som jag sa till mamma när hon frågade vilken sort jag köpt. Vilken fråga va) i blomlådor som jag satt upp utanför fönstrerna på framsidan. Det blev ganska bra faktikst. 



Tydligen är det där blommor som kräver vatten varje dag. Vi får väl se hur det blir med det... 


Dagens bilder





Upp med händerna


Ingångar - slalom

Ikväll har jag och Flippeliflopp tränat ingångar på slalomet. Självklart har jag inte använt mej utav "mutmetoden" och visat vägen med godis, utan jag har använt klickern! Och eftersom det är första gången jag introducerar slalomen för Flippelofloppen i fråga så hade vi bara två pinnar. Det var ju trots allt ingångarna jag vill åt =)
Jag måste säga att jag tycker det gick otroligt bra! Någon gång blev det tokigt och han kom från fel håll, men då uteblev bara belöningen och han fick prova igen =) (gör om, gör rätt) 

 


Ojdå, här blev det vist tokigt =)


Vi provar igen! Swosch!



Ganska så nöjd hund efter träning =)


Och det var en ganska så nöjd matte någon gång mitt på dagen idag också. Jomensåatte
 

Håret är väck!!



Såhär kan jag ha håret nu. Om jag vill. 




Sådärja, då ligger det mesta av mitt hår i min syster Idas dammsugare. Där kan det ligga tills jag ångrar mej och vill klistra tillbaka allt igen, haha. Nejmen det känns faktikst helt OK måste jag säga, kände mej helt flintis när jag duschade efter gymet igår men det är väl någonting man vänjer sej med antar jag. Det och att jag inte behöver lika mycket schampoo längre. Det lärde jag mej "the hard way". 


Tävlingen i helgen då? Jo, jag åkte som sagt dit med noll förväntningar och det var nog lika bra det, haha! Lördagen gick hyffsat ändå. Det var tokvarmt ute, och med facit i hand så tog jag ut honom alldeles på tok för tidigt så när det var våran tur var han allt annat än pigg och uppmärkssam. Nåja, det gick hyffsat ändå, med tanke på att det var första tävlingen ever och att han är så pass ung som han är (just bliven 11 månader). 
Söndagen tog vi det lugnare med uppvärmningen och det kändes SUPER!! Han gjorde allt jag bad honom om med viftande svans den där spralligheten som är så typiskt honom ♥
När det var två starter kvar innan vår tur satte vi oss bland dom andra hundarna i skuggan och bara väntade på vår tur. Väl inne på banan blev han helt ur fokus och all uppmärkssamhet riktades åt alla spännande lukter på marken, i luften, på skyltarna, ja, överallt utom på mej kan man väl säga. Jag försökte verkligen få uppmärksamheten igen,men det var lite av ett Mission impossible, så efter typ 3 skyltar avbröt jag och gick ut. Det var nog det bästa jag kunde göra tror jag =)



 

Lilla stickan




Hädanefter ska alla mina två barn alltid ha på sej skor. A.L.L.T.I.D!!
Inne, ute, på altan, på bron, i vagnen, i bilen, i soffan, ja, till och med nä dom sover ska skorna vara på. Alternativt 5 par sockar på varandra, men helst ett par rejäla kängor. 

Flip badar för första gången =)

 
 




Idag var det ju då som sagt första gången Flip fick bada utomhus och han ÄLSKADE det!!! Han fick syn på ett par fåglar som "satt sej" mitt på sjön, så det första han gjorde var att springa ut på bryggan och hoppa rakt ut i vattnet, haha! Vilken pajas han är altså....

När vi kom hem igen så körde vi igenom ett Rallylydnadsprogram (samma som det var på nybörjartävlingen i Nordmaling senast) och han fixade det KLOCKRENT!! Jag tror att jag måste blöta upp honom lite inför tävlingarna i helgen, för vatten verkar vara bästa dopingen! A-a-aaningens lite för taggad, men ögonkontakt typ 99% av hela programmet och, viktigast av allt, YBER-GLAD!! =)



Torsdag


Efter jag och lillprinsen gått en sväng med Flip i morse så stannade vi ute en stund och plockade bla lite gräs som vi gick och gav kaninerna. Grim må vara ganska fascinerad av kaninerna, men han tycker nog att den stora tröskeln man får gå över innan man kommer in till kaninerna är roligast. Han kan gå över den hur många gånger som helst och blir stolt som en tupp när han inte ramlar, haha. Sötnöt. 


Jo, och jag tror att jag kanske ska gå utan träskor någon dag kanske... det känns som att solen inte kommer åt under dom?
 

Men yes!

Whoppadaah, idag har jag och Flippeliflopp sprungit i rekordfart i skogen. 5,56 km på 31 minuter och 40 sekunder, det är bra för att vara jag iaf =) För bara tre gånger sedan så sprang jag 5,66 km på 37 minuter och 24 sekunder så det är ju en klar förbättring på bara en vecka.
Mitt mål under sommaren blir att springa 1 mil på under 1h. Hejja hejja


Hur ska jag klippa mej?

Jag är sååå sugen på att klippa mej, och jag hittade det perfekta programmet att kolla vilka frisyrer man passar i. 
Frågan är bara om jag ska klippa kort, eller klippa långt? Klippa rakt, eller klippa lockigt? Klippa tunt, eller klippa tjockt? Klippa mörkt, eller klippa ljust?

(ni får ursäkta den finfina bilden där det ser ut som jag haft sju svåra år. Mina senaste sju år har inte varit såå jobbiga)




HAHA! Nejmen på riktigt så har jag faktist tänkt klippa mej, och det här gången vill jag klippa mej A LOT! Okej, jag vill inte ha någon skalle-pär frilla, men det blir kortare än Timmy iaf. Tror jag. 

Solskeeeeeeen

Jag och lillprinsen har varit lite upptagna idag, upptagna med att vara ute i det fin-fina vädret. Åh, låt det aldrig mer regna eller bli mulet, jag skuller kunna ha sol sol sol året om! (det känns som att man bor i fel land ibland??) 

Eller okej, det kan få regna lite på nätterna, bara det torkat upp tills man ska gå ut. Det skulle ju bli halvdrygt att måste typ VATTNA gräsmattor. Att vattna saker över huvud taget känns ganska drygt faktikst. 

Lillprins ♥

Min fina rallylydnadsbana =)

 
Seriöst, HUR SMART??!!! Jag vill nästan inte säga att det var Timmys idé, jag hade ju tänkt bygga typ "ställ" att sätta lapparna på och satt och funderade om jag skulle använda nåt typ gånggärn så man skulle kunna vika ihop dom när Timmy ba: "Jamen, kan du inte bara sätta dom i plastfickor och vika pärmar ut å in?"

Men vi säger att det var min idé, okej? Okej! 

Finbesök

Idag har vi haft besök av min kusin, hans sambo Charloth och deras lilla Tili. Lilla prins Grim blev genast så förälskad att han gärna skulle vilja krama omkull henne lite grann. Bara liiite =)

 

Alla voffsingar hade Charloth med sej också, så det blev endel Rallylydnads-träning i värmen. Dom var ganska loj båda två, men det förstår jag faktikst. Att träna mitt på dagen en kokhet dag är väl inte precis att rekommendera... vi satte iaf upp en liten bana som vi körde runt några gånger, och det gick väl sådär. Men ja, nu har vi i alla fall provat en hel bana, känns som att det var på tiden eftersom tävlingen är nästa helg, haha. Ja, jag har som sagt inga som helst förväntningar på nästa helg, utan åker mer för att det är bra träning till tävlingar framöver =) 

(Plus att jag ska på Hööks och köpa en regnoverall till Flip. Han kommer att bli tok-fit! Har även härt att IKEA ska finnas i Sundsvall ;))


 
 
 

Jamensådärja

'

Vad har vi annars gjort idag? Jo, vi har varit på kalas på gårn:


Väckte en sovande, trött Grim för att han skulle hinna smaka på allt gött fika:


Provade diverse födelsedagspresenter såsom vattenpistoler, drakar, flygande helikoptrar osv: =)

Och nu ska jag ta Flippeliflopp med mej ut och springa. 
Höres. 

Nejmen solen, vad trevligt. Stanna gärna på middag. Eller hela året, vettja!

Åhhh vilket underbart väder det är ute! Om man var den typen som inte brydde sej ett skvatt om vad andra tycker och tänker så skulle man lätt kunna gå ut som man vaknar, men jag skonar mina grannar från den synen och tog åtminstonde på mej ett linne och shorts. 


Tokren spegel, såg jag nu i efterhand. 


Jag satt och diskuterade vilken tatuering jag vill tatuera på låret med min granne igår (inatt), men hon säger att det inte kommer att gå för att jag har kycklinglår. Det var ju inte vidare snällt sagt kan man tycka. Det står för övrigt helt klart att jag nog har helt vanliga människorlår. 
 

Jag fattar ingenting...

Altså, för ett tag sedan kom min käre mor med blommor som hon ville att jag skulle adoptera. Jag såg tydligt i mitt inre att dom med största sannorlikhet skulle gå samma öde till mötes som alla mina tidigare blommor (RIP...), så döm av min förvåning varje gång jag upptäcker att dom fortfarnade inte bara lever, utan VÄXER, trots att det är bra nog mycket mer än två dagar sedan jag fick dom!

De måste verkligen gilla livet här hos oss med total torka tills jag helt plötsligt kommer ihog dom, vattnar på allt som jag glömt och lite till, och glömmer bort dom igen. Tydigen. 
 


Svar ja, den sista är en sk "Garderobsblomma", men för mej är det en bedrift det med. 

Hurtigt värre




Ikväll efter jag lagt Grim så begav jag och Flip oss ut på en liten löptur, och herregud jesus i maria, vad härligt det var ute! Svettig (jag) och flåsande (Flip) kom vi hem 5,7 km senare, så uppskattningsvis blev det drygt 5 km löpning om man bortser från den där jävla helvettesbacken jag lunkade upp för. Flippeliflopp var hur duktig som helst och stannade bara till 3 gånger "otillåtet", ganska bra för att vara första gången han följer mde kopplad tycker jag =)

Också måste jag visa upp vad som damp ner i brelådan idag:
 
WHOOP WHOOP

Bebis häst

Efter jag hämtat lillan på dagis idag så sa hon att hon så gärna ville gå och titta på "bebis hästen" här brevid, så efter lillbrorsan vaknat satta jag ner båda i vagnen (vem behöver dubbelvagn??) och traskade dit. Mycket riktigt så fanns det en helt bedårande litet föl där som fick känna gräset under hovarna för bara några dagar sedan =)
Men enligt lillan heter det fortfarande "bebis-häst". 
Så det så. 

Av stuvbitarna blev det pippi-fåglar

Jag kan säga med handen på hjärtat att det finns såååå många roligare saker att göra än att "skala" en gren fri från bark en solig förmiddag, men nu är det gjort och mina pippifåglar jag sydde i helgen har fått ett... hem? Haha!
Pang i väggen med pinnen och fast med pippina. Resultatet blev ungefär såhär:



Där under ska det komma någon slags bänk med förvaring såsmåningom, det återstår att se när... 

 

Pysselkväll



Det känns som att den här dagen lätt kan kvala in i kategorin "Längst dag i världshistorien" om det nu fanns något sådant... tjörmiga barn och trött mamma stryks inte alltid medhårs om man säger så. Nåja, nu sover dom båda två (whaat, såg just att klockan bara är 19.20) och jag ska passa på att pyssla ihop något jag funderat över en längre tid nu. Hoppas det blir bra och att jag har tillräckligt med stuvbitar bara =) 

Kul.

Stretchingrummet på gymet blev helt plötsligt lite mindre kul när min granne Anette började följa med... undrar just varför?



Nej, inte riktigt lika många grader här inte... -mutter-


Nytt trick på G =)

I förrgår påbörjade jag och Flip ett nytt trick som nog kan vara till användning när vi ska bygga ihop vårat championprogram i freestyle, haha!
Nejmen jag har ju såklart delat upp "momentet" i små, små delar och med hjälp av klickern har han kommit på alltihopa helt själv utan någon som helst hjälp från mej. Duktiga killen! I början la jag bara fram en sko och klick/belönade när han nuddade den med tassen. Eftersom vi är ganska så bekanta med tasstarget så tog den ungefär 0,6 sekunder ;) Sedan har vi bara gått därifrån med korta, men många, träningspass så här långt har vi kommit på tre kvällar:

 


Ordning och reda!

Efter lite insperation av Mli (som i sin tur fått den (insperationen, altså) av Åsa) så har vi äntligen fått oss en planeringstavla =) Här ska inga BVC-besök glömmas, inga måltider funderas över och ingen hundträning försvinna ut i intet.
Oj, så strikta vi ska bli!


Disco-Grim ♥






Morgonprommis med grannen

 
Usch,vad jag gillar att bo här ute i "buschen". Det finns en miljon (nåja) ställen man kan ha hundarna lösa riskfritt, och om möjligt blev det ännu bättre nu efter vi flyttat med stor altan, egen ingång och parkering just brevid. För mej är det lyx med stora bokstäver. L.Y.X. =)

Långprommis i solen

Det är typ....VÅR!!!


Dagens skörd

 
Medans jag kollade igenom 1,5 avsnitt av Games of thrones passade jag på att borsta igenom Fliip lite grann. Nu är det borstning varje dag framöver som gäller, den där ullen ska BORT!! 

Efter i helgen när jag var och kollade på Rally-tävlingarna blev jag så otroigt sugen på att tävla jag med att jag betalade in tävlingslicensen igår kväll och anmälde oss till våra första tävlingar idag, wiie! Det blir en 2-dagars utanför Sundsvall i slutet på månaden. DEN HÄR MÅNADEN! Kanske dags att börja träna lite på allvar? =)

Jag gullade lite med Timmy idag så han skulle skriva ut alla skyltarna från Nybörjarklassen så nu har jag dom i alla fall, ett plus skulle ju vara om man viste vad alla betydde också, haha! Nåja, det kan ju inte gå värre än att vi skämmer ut oss fullständigt =) (tur det är ganska långt hemifrån)

Välkommen hem till oss ♥

Nejmen stig på, stig på.

Hallen
 
Hallen åt andra hållet:

Rakt från har vi då "Too-wah-lehten"
(Handfat å sånt till vänster, och toa längst in till höger. Intresseklubbens pennor glöder. )
 
 
Till vänster om hallen finner vi vardagsrummet:
 
Och till höger genom valven befinner sej köket (rundgång):
 
Bakom vita byrån brevid trappen finner vi datahörnan:
 
Uppför trappen till övervåningen så kommer vi hit:
 
I anslutning till vårat sovrum finns en "lill-toa" med dusch, en liten walk-in-closet och även en liten skjutdörrr till Grims rum:
 
Och går man förbi lilltoan och walk-in-garderoben kommer man till Lunas rum:
 
Och fortsätter man rakt fram genom dörren brevid sängen (dörren ovan är till en liten skrubb) kommer vi till trapp nummer 2 som går ner till hallen:
 
 
I källaren finns även ett stort gästrum, tvättstuga, dusch och bastu, och ja, vi trivs AS-BRA!! =) Den här lägenheten känns mer som "Hemma", medans den andra mer bara var en lägenhet vi hyrde. Ungefär så.  

Flips favvo


Skumt

Ikväll var det äntligen min tur att inviga bubbelbadet, och jag kan härmed dra en liten slutsats - Det behövs inte lika mycket badskum i ett bubbelbadkar som i ett vanligt. Nästa gång tar jag nog liiite mindre, eller inget alls kanske, haha!


 

RSS 2.0