GLAD PÅSK!!

 
 
 
 
Vilket väder idag, wonderbart! Och bättre ska det bli imorgon, tydligen. Hoppas att det stämmer, för som det ser ut nu så kommer det att bli Lunas premiär på slalomskidor -whoppaah- =) Hon låter väldigt sugen, men vi får väl se hur det låter när hon väl står där. Hörde mej lite för idag, och tydligen får man låna skidutrustningen gratis i en halvtimma för att se om det går an så man inte betalar för en halv dag i onödan.

Jag håller tummarna för att hon ska tycka det är svinkul, och pappa Timmy i Flurkis krävde redovisning via telefon efteråt =) Timmy den stackaren jobbar i morgon så han stannade hemma och får egenhelg i helgen. Eller inte riktigt för jag lämnade Flip hos honom och jag har gett instruktioner om långcykling varje dag så han inte helt går under jorden för utebliven träning =)

Jo, åsså bad jag honom att fortsätta måla köket nu när det bara bli han hemma, men som han lät (citat: Det är inte jag som ville ha målat. Slut citat) så får vi väl se hur det gick med det. Om han gör oss båda en tjänst så har han målat (jag slipper bli sur över att han inte målat, och han slipper få hem en tjurig sambo), men som sagt... jag återkommer...

 

På begäran

Här är receptet på Subway-kakorna jag brukar göra! Lätt dom godaste hemmagjorda jag smakat, men då är det ju dom enda också:

15 st. Grädda i 175 grader längst ner i ugnen ca 9 minuter

•4,5 dl mjöl
•0,5 tsk bikarbonat
•0,5 tsk salt
•150 g smör
•0,5 dl råsocker
•3 1/4 dl strö
•1 tsk vanilj
•1 ägg
•1 st äggula
•200 g hackad choklad
 
1. Smält smör, rör ihop med råsocker och strösocker. Häll i vaniljs äggula, ägg. vispa ihop tills det blir "luftigt"
2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål, blanda ihop med äggsmeten. OBS! Rör ej länge, bara ihop.
3. Hacka chokladen och rör ned.
4. Gör bollar o lägg på plåt. 5 st på varje. Grädda tills kanterna fått lite färg, ej för länge då blir dom inte sådär sega Låt svalna på galler. (så fort kanterna får antydan till ljusbrun färg = TA UT DOM =))
 
Lycka till!


 

Gröna fingrar?

Jo, jag har ju satt frön för ett tag sedan.

Jag, som inte ens kan hålla en garderobsblomma vid liv! Tillochmed platsblommor har en hemsk död till mötes när dom entrar vår dörr (platsblommorna skyller jag dock på någon av dom fyrbenta (läs:Flip))

Men kolla här. KOLLA! Tack vare att man stöter huvudet i krukjäveln varje dag finns det inte en chans att glömma bort att vattna den. Eller ja, chansen finns ju alltid, men för tillfället växer det ju som värsta ogräset:

 
Detta är tydligen "Luktärt" och tanken är att den ska utomhus när vädret tillåter =)

Subway-kakor

Lilla damen i hushållet har hostat hela natten så vi stannade hemma idag. Tack och lov säger jag, för jag har varit helt hängig och kätt i huvudet hela dagen och känner att det inte alls skulle varit trevligt att jobba så. Nu mår vi båda mycket bättre så imorgon blir det både dagis och jobb, som det ser ut nu.

Nu på eftermiddagen har vi bakat vad som måste vara världens go'aste kakor, nämligen Subway-kakor! Så himla enkla och så HIMLA GODA!

 
 
 
 Nu ska vi hämta lillebrorsan så han också får vara med på kalaset =)
 

Måndag

Tjoho, åsså var det måndag igen! Måndag betyder ju poleträning, som dom flesta jag umgås vet med, men idag kunde jag tyvärr inte medverka på träningen pga mitt relativt nytatuerade lår =)

Yes, det har äntligen blivit av, och på onsdag blir det eventuellt ännu en till! Jag får helt enkelt hålla mej ifrån tricks och snurrar som innehåller tryck/gnid mot tatueringen tills den läkt och nöta på allt annat jag kan göra istället! Dock så kände jag efter träningen idag att jag nog skulle kunna ha varit med då det inte var nästan någonting som innehöll gnidning av lår =)
Men det var "nyttigt" att titta på också, känner jag, och få en liten inblick över var alla befinner sej. När man själv tränar har man sån stor fokus på sej själv och att försöka hinna titta på någon går helt bort. 

Jaja, jag antecknade som sagt och var absolut tvungen att prova allting när jag kom hem! Bla annat "Butterfly" från handstående: (med bägge benen, såklart)

 
 

Åsså blev det en liten tjuvglimt på tatueringen, men har tänkt visa upp den ordentligt när den läkt! Nu, kvällsfika!


Hår-status

Okej, håret altså. 

Håret. 

Håret, håret. 

Efter ytterligare en avfärgning såg det ut såhär:


Inte heller riktigt dit jag ville komma, men både jag och Timmy var överens om att jag nu skulle kunna färga till "mellanblond", vilket är ungefär min riktiga hårfärg. Jag hade blivit varnad innan av min syster Ida att håret skulle kunna typ ta åt sej mera färg nu och lättare bli mörkare (ja, nånting sånt babblade hon om), och mycket riktigt...
 
Efter 2 avfärgningar, en "vanlig" hårfärg och typ 350 spänn fattigare så har jag nu en färg som är aningen ljusare än den jag hade innan, och aningen rödare. 

 

Ida, hjälp? 

Nåja, nu anländer folket som ska vistas här ikväll det vankas GRILLKVÄLL (gott, gotti gottgott) så jag kan ju passa på att visa min nya klänning och glömma min hårfärg:

 
 



Från mörkbrun till...



... någon variant av rostrött? Inte riktigt dit jag ville, näe. 

Gör om, gör rätt. Vi försöker igen ikväll, för nu hävdar min kollega att jag måste hjälpa till att jobba. Den latmasken. 

Nu kör vi då



Ja, då kör vi! 

Undra om mitt blonda svall finns där under någonstans efter åratal av förgning? Tror det var första året i gymnasiet jag senast såg min naturliga färg senast 

Min allra första drömfångare är gjord ♥

 
 
Det blev en mini, så med andra ord blev det mycket pill. 

Pill. Pill. Pill. 

Men det var såå kul. Som yoga för själen skulle jag säga fast jag inte provat yoga, men det sägs ju att det ska vara avslappnande och så. Jag bara älskar att komma in i den dära kreativa bubblan där inget annat existerar förutom just det. Nuet. En elefant skulle kunna dundra förbi och jag skulle inte märka ett smack.

Det, mina vänner, det är vad jag kallar koncentration. 

Eller att vara disträ. 

Gissa vad jag ska göra?

 
 


Ska bli intressant att se hur det går... Kicki borta i typ Norge, om du läser detta - Hur går det för dej? ;)

Lilla damen i hushållet har fått en tidig födelsedagspresent idag, nämligen en cykel! Hon hade ju en 12" från förra året, men det tänkte vi att Grim skulle få ta över så då passade det ju bra att hon fick en större i present. 

För övrigt så var då Grim inte ett dugg intresserad av någon cykel, och han hade INTE tänkt kliva av grannens "traktor" när vi skulle gå in och sova =)

 

 
 

 
 

RSS 2.0