Sista dagen i Malå

Jag kom just från min lillasyster som bor typ 2 hus från mamma och pappa. Sjukt praktiskt i väldigt många lägen, och sjukt opraktiskt i andra, hehe. Nejmen hur mycket jag än tycker om mina föräldrar ser jag inte mej själv vinka "God morgon" till dom genom mitt köksfönster :P

Idag har varit en ganska produktiv dag, kan man väl säga. Vi har åkt pulka i backen i typ 3 timmar (brr, hade dåliga vantar på mej), jag har hunnit åka skidor med Flip, varit och hälsat på bror med barn och Luna och Grim har badat med kusin Arvid. Grim säger att han längtar tillbaka till Umeå, men jag tvivlar på att det är just "Umeå" han saknar utan julklappaarna som Timmy tog med sej när han for tillbaka, haha.


På tal om Timmy så ringde jag honom och var helt lyrisk över Flips suuuperfina drag ikväll! Han lät inte riktigt lika exalterad som jag var, men jag tror inte riktigt han förstod hur bra han drog. Jag kanske måste ringa upp honom igen och berätta mer i detalj...?



Det första Grim gjorde i backen var att toksvänga bobben i farten så den vurpade. Och såklart slog han i näsan! Stackars den lilla näsan alltså, den har varit med om mycket... det syns inte lika mycket på bilden, men han fick skrapsår från pannan och ner på näs-stackaren
 
 
 



Hej från -20 grader

Herregud vad medveten man blir av kylan när det liksom envisas med att tränga in i benmärgen på en när man kliver ut genom dörren.Ja, det känns så i alla fall.
Jag och Flip trotsade i alla fall kylan ikväll och tränade lite rally på gatan. Flip tycker ju det är kul att träna jämt (jamen, han har ju ingen val egentligen) och med hans päls verkar det inte som att kylan rör honom i ryggen. Jag däremot var rustad med både långkalsonger, täckbyxor, fleeceställ och jacka och frös ändå, så det blev max en halvtimma men lite är bättre än inget. Eller hur?

Jag och barnen är fortfarande i Malå och stannar här till onsdag fm, sedan åker vi tillbaka till Umeå för nyårsfirande i Yttersjö och sen börjar jag jobba igen på måndag. Urk! Det känns alltid lika lite roligt efter en realtivt lång julledighet (eller annan ledighet. Typ helg) och det känns trist att åka från lilla Malå, faktiskt. Jag och Flip har hunnit med några svängar med skidorna, jag har fått gosa med lilla August, jag har hunnit träffa Vanessa som jag inte har sett på huuuuur länge som helst och barnen har lekt som tusan med kusinerna. Men som sagt, plikten kallar. 

Mina planer för resten av kvällen är att se film med mamma och äta ost och kex, men först ska jag bjussa på några bilder. Titta och njut:



Jag fick typ 25 Red Bull och 500:- på Ohlssons tyger av Timmy i julklapp. Haha, han känner mej väl ;)
 
 
 
 

Nu är det snart julafton!

I fredags åkte vi först och lämnade barnen i Moräng hos farmor och farfar för att sedan åka vidare till Malå för att på lördagen gratta min farmor som har blivit hela 80 år! Vi slog på stort med middag på pizzerian ;), och det blev en väldigt lugn (och skön) middag utan alla små trollungar springandes runt benen.

Det var faktiskt riktigt skönt med en helt barnfri helg, det händer ju inte alltför ofta. Lördag fm packade jag skidorna och Flip i bilen och sedan begav vi oss till elljusspåret för lite drag, och det var sååå jäkla härligt! Bara drygt -2 grader, sol, pigg hund och hyffsat pistat spår. Han drog på riktigt bra mestadels av sträckan (ca 5 km) och vi hade bra flyt! Nu vill jag bara åka mer, mer, mer, så förhoppningsvis blir det bra väder i jul för skidorna lämnade jag kvar i Malå =)

Annars så VABar jag idag då barnen haft feber och lite hosta. Inget man märker på energin dock då det varit fullt ös hela dagen. Vi har gjort teckningar till Tomten, pysslat och kollat på film bl.a. men det blir att vara hemma imorgon också för säkerhetsskull, sen är vi lediga till den 4 Januari. Wihoo så skönt!

GOD JUL!
 
 



Lucia och Julhopp

Idag har varit en riktigt rolig dag! Kl 10 började luciashowen på Hippologum och med den onorma  framförhållning vi besitter svängde vi in på parkeringen 09.50 som var näst intill knökfull. På läktaren var det också proppat med folk men vi lyckades tränga in oss nästan i mitten, längst fram. Höhö. För övrigt var det en väldigt bra show tycker jag. Rolig berättelse för barnen, voltige, bågskytte till häst (såklart), riddare, stafetthoppning med Frost-tema m.m och DESSUTOM tjänade jag 30 spänn på fiskedammen.

Jo, altså det sistnämnda vet jag inte riktigt hur det gick till... fiskedammen kostade 10:-/gång och jag sa att jag ville ha 2 st. Räcker fram en 50-lapp och får tillbaka 80:-?? Till mitt försvar (och hennes också kanske?) så var det ganska livligt och måga barn på kö så jag såg det faktikst inte förrän vi fått våran godispåse och gått därifrån.

Mitt samvete sa: Gå tillbaka! Men plånboken sa: Mohahhahah behåll det. So I did...


Det som imponerade mest idag var voltigen... så sjukt coolt!


Julklappshoppet då!
Det fanns tre klasser, nybörjarklass, lätt klass och svår klass och alla storlekar tävlade mot varandra i respektive klass. Jag och Flippis tävlade svår klass och gjorde 2 superfina lopp (bara det bästa som räknas) och slutade på 2:a plats. Duktiga, duktiga Flip! ♥ och maskeraden vann vi vist överlägset ;)





 

julhoppet 2015

Goder kväll! 

Pjuh, nu börjar jag bli klar med Flips utstyrsel inför morgondagens julklappshopp på Loboohallen. Jag tänkte först strunta i utklädningen då jag helt enkelt inte hunnit, men så ångrade jag mej tvärt idag och tyckte att det skulle bli lite kul ändå... :)

Det har varit helt kaos här hemma. Tygbitar överallt, Grim tog och klippte av ett helt nytt tyg då han skulle göra en Ninja - dräkt (......) och Luna har suttit och sytt en hund helt själv med nål och tråd. Med andra ord har vi haft typ pyssel-verkstad hela dagen, men det är bra för då har jag ju kunnat sy på Flips kostym. Om jag inte vinner utklädningen imorgon blir jag fan bitter altså, hahahhahahaaaa.  

En liten tjuvtitt. Visar hela imorgon. 
Eller dagen efter det. 
Eller dagen efter det.

Näe, nu ska jag göra den helt klar så jag kan fortsätta med någonting annat. Julklappar tillexempel...

Här är Lunas underbart söta hund ❤

Snart helg!

Två veckor kvar till julafton och jag har i princip alla barnens julklappar klara. Tummen upp för mej! Jag brukar annars i vanligt ordning panika runt på stan dagarna innan julafton, men jag tror faktiskt att jag föredrar det här istället.
Vad jag däremot HAR lite panik över är alla mina syskonbarns presenter... jag tyckte det skulle vara roligt att göra något själv till dom, som kläder eller annat pyssel, men dom börjar ju vara ett gäng nu (6 st!) och Moa (alias tidsoptemisten) har bara gjort klar lilla August present ännu. Men äh, jag hinner nog.

Jag har suttit och kikat över lite tävlingar i vår fram till och med kvalperioden tar slut för Rallylydnads-SM och känner mej lite irriterad över att dom måste välja samma helg för tävlingarna. 12-13 februari är det tillexempel både agility i skellefteå och rallylydnad i Luleå och jag skulle såå gärna vilja på både, men det är ju fysiskt sett ganska omöjligt. Å ena sidan är det ju bra om vi försöker komma ut på så många rallytävlingar som möjligt innan kvalperioden tar slut, å andra sidan är det ju fan långt till Luleå. Och nästa agilitytävling är inte förrän i APRIL, så jag tror att vi skippar Luleå och satsar på Agilityn den helgen istället. Vi får ändå ihop minst 5 st starter, så några poäng till borde vi kunna snappa åt oss tycker jag. Det vore ju helt sjukt om vi kvalade till SM!


Tänk att det blev hund av den här också ♥



 
 
 
 

RSS 2.0