Sen agilitykurs

Ikväll mellan 18-22 har jag och Flippis varit på agilitykurs i loboohallen.  Det var mycket spring, långa banor med få hinder (man kan göra mycket med 2 tunnlar och 3 hinder, tro mej) och jag känner mej minst sagt grötig i huvudet nu. Flip var jätteduktig och jag kom fram till att vi måste öva mera på att låsa på hinder och jag ska kunna lämna och springa gärnet åt andra hållet tex, men samtidigt känna av när jag måste ha lite is i magen och vänta på honom. Kluriga grejer det där, agility :) att kursa är ju så jäklar kul och så givande varenda gång!

 

Lördag

När jag gick skola var längdskidåkning det värsta jag viste. Jag hatade det och släpade i princip iväg fötterna efter spåret när vi hade det på gympan, för att sedan gena eller stå och vänta där läraren inte längre kunde se mej tills det tagit nog länge för att man skulle kunna komma tillbaka, haha! 

Nu åker jag förvisso inte längdskidor utan skate, men det är bland det roligaste jag vet så länge jag får ha hunden med mej :) vid klockan 9 i morse hämtade Ann upp mej och Flip för att sedan bege oss ut på spåret med hundarna, och Oj vad roligt det var! Alldeles lagom kallt, lagom lång sträcka (ca 4,7 km) och klarblå himmel. Perfekt sätt att börja dagen på! 


27 arbetsdagar kvar...

Jag har bara en månads uppsägningstid på mitt jobb, men jag lämnade in min ansökan redan igår då jag och personalansvarige var ganska överens om att jag lika gärna kunde glömma bort att göra det på måndag. Eller vabba. Eller vara sjuk =) Nu har jag i alla fall endast 27 mils-långa arbetsdagar kvar innan vi styr kosan till Malå vilket fortfarande känns både vemodigt, roligt och tråkigt på samma gång men jag är alldeles säker på att det kommer att bli hur bra som helst i slutändan.
 
Igår kväll tränade jag och Flip Rallylydnad på den öppna träningen i loboohallen och vi fokuserade på honnören (stå framför allt) och spring mellan momenten. Han var riktigt duktig och det var roligt att träna tillsammans med Ann och Malin igen, det var länge sedan nu då Molly haft valpar och Ann haft fullt upp med studier.
 
 
 
Ikväll tränade vi agility! Det var banträning på schemat, men tyvärr hade jag inte mina springskor med mej idag. Eller jag hade dom på mej, men dom verkade vara inställda på slowmotion eller nåt, haha! Alltså jag måste börja kuta annars kommer vi aldrig att komma upp till Klass 3. Flippis var duktig som vanligt, men ökar jag så är han inte sen att haka på!
 
 
 
Ja, ni ser ju.
 
Nåja... lilla Pi då? Det går verkligen superbra med henne, och hittils fungerar allting så himla smidigt! Hon gör sina behov ute, tuggar på ben (och Flip) och är väldigt lättlärd. Ikväll började jag lite smått med hopp-stå och det förstog hon väldigt fort. Har även börjat lägga på kommandoord på sitt och ligg lite smått. Även fotgåendet har vi börjat nosa i lite grann, där backar jag och klickar när hon kommer emot mej med bra attityd (travar, svansen uppåt, tittar på mej) och belönar där jag vill ha henne vid min vänstra sida. Belönar rätt mycket spontan kontakt vid våra små promenader också så att det ska få så stort värde som möjligt.
Kampen har också blivit mycket bättre, hon griper för det mesta bra med hela munnen och inte bara framtänderna som hon gjorde i början =) Kort och gott kan jag inte vara gladare över att vi köpte denna lilla tjej ♥ Jag hoppas mycket på henne i framtiden, men vi ska skynda långsamt och absolut inte gå för fort fram. Särskilt i agilityn tänker jag vänta bra nog länge innan vi kör igång ordentligt =) Men det finns ju väldigt många saker att träna på inför agility också.
 
 

I Malå

Jag, barnen och hundarna anlände till Malå igår kväll vid 19.30 efter ca 3,5 h bilfärd.  En sådan bilfärd som vanligtvis brukar ta 1 h mindre. .. dessa jäkla bilförare som envisas med att ligga 70 på 110 väg skulle jag nästan bokstavligen vilja preja av vägen, men pga den dyrbara lasten jag hade fick jag fint vika ihop den tanken och behärska mej istället. Vi kom fram i alla fall, och det är ju det viktigaste.  

När barnen somnat följde jag och Flip med Mona och Japp till den nya inomhuslokalen och tränade lite rally. Man har ju blivit lite lätt bortskämd med den stora Loboohallen i Umeå, men att över huvud taget ha någon stans att träna under vintertid (och sommartid när det ösregnar eller myggen nästan tar kol på en) är ju så guldvärt! Och minst sagt behövligt i Malå där graderna kan sjunka långt under -25, brrr. Nu är det ju inte länge kvar innan vi flyttar,  så nästa gång vi tränar där kommer vi nog att vara Malåbor på riktigt :)

Idag på förmiddagen åkte jag och Pi iväg till Johanna som även ställde upp som fotograf och tog ett par riktigt fina bilder på lilla tjoppan ❤ Titta bara, första bilden kommer jag måste ta en förstoring på.Hon smälter in rätt bra i bakrunden nu, haha, men till hösten tror jag att färgkombinationen kommer bli helt magiskt.
Annars så har vi hälsat på hos Ida och Johnny med kusinerna Noel och Ellie, ätit god mat och dessutom fick jag både hund och barnledig ikväll för att titta på Revyn på forum som var riktigt rolig och bra. Tack mamma för biljetten och tack pappa som följde med! ❤ 

Imorgon ska jag hälsa på farmor och farfar, men även försöka hinna träffa min bror med familj innan vi styr kosan till Umeå igen. Fastän det är söndag så hoppas jag alla "fin-åkare" kan hålla sej undan så vi i alla fall kan köra fortare än 70 km/h 

agilitytävling i Skellefteå

I helgen har jag och Flip varit och tävlat agility i Skellefteå och vi tog både bra och mindre bra resultat med oss hem :) 
Igår lyckades vi diska oss på båda loppen i agility, haha.  Första loppet kändes såååå bra, med tyvärr blev det lite missförstånd vid tredje sista hindret (jäkla skit!), och andra loppet var Flip minst sagt ofokuserad. Vi var inte alls i fas med varandra helt enkelt, vilket bara kan sluta på ett sätt. Nåja, var rätt så nöjd med honom över lag ändå. Han fick kvällsmat i alla fall ;)

Idag har vi däremot haft en fin känsla genom båda klasserna  i hoppklass förutom att jag inte sprang på ordentligt. Vad är det om?  Första loppet blev det tyvärr 5 fel i slalomet då han gick in lite tokigt och vi drog på oss tidsfel men trots det en 2:a placering.  Andra loppet blev vi felfria men 2 sek efter 1:an och 0.12 sek efter 2:an. Grrr, varför VARFÖR kan jag inte bara springa på och lita på att han faktiskt tar hindren istället för att "ta det säkra före det osäkra"? Det är ju liksom inte ofta han springer förbi ett hinder... Jag är i alla fall sjukt nöjd över min lilla kille ❤ och det ska bli extra kul när Pi fått vaccination och kan följa med och miljöträna på tävlingarna! Lite Pi uppdatering när jag ändå bloggar kanske? Vi har börjat med lite klossträning för att få lite koll på dom långa bakbenen hon har, och efter bara 4 repetitioner står hon nu med framtassarna på Harry Potter boken och flyttar baktassarna runt. Så duktig! Den övningen kommer vi ha väldigt stor nytta av i rallylydnaden sedan! Jag ska försöka filma mera när vi tränar och lägga upp, det är ju så kul att se när hon blir äldre och förhoppningsvis duktigare :)

en vecka som 2-hunds ägare

Nu har Pi bott hos oss i en vecka, och man märker tydligt att hon känner sej som Hemma nu :) hon och Flip ligger oftast på eller brevid varandra (om dom inte brottas och busar förstås) och hon har hittat en favoritplats för sina powernaps om inte flip är tillgänglig - på mina fötter. Hon är en otroligt mysig och lättsam lite valp, hittills i alla fall. Haha. 

Jag har börjat med klicker träningen och hittills har hon bjudit fint på både sitt, ligg och backa. Förutom det har vi gjort lättare kontaktövningar, handtarget, tasstarget också jobbar vi på bättre gripande i kampen. Jag är såklart försiktig med hennes små valptänder och klickar/belönar när hon griper ordentligt och lägger vikten bakåt. En bra början tycker jag då hon inte alls ville kampa  med mej i början, nu taggar hon till lite direkt "räven" kommer fram :) hon vill fortfarande gripa lite med framtänderna och jag får dra den lite retsamt efter golvet en stund innan hon är fast. Målet är ju att hon ska hugga DIREKT jag säger "ta den", med det kommer nog. Det är ju sååå mycket lättare att belöna en hund om den gillar att kampa så det ska vi nog kunna jobba fram. 

Just nu ligger hon ihopkurad under min arm och sover. Mitt hjärta smälter lite grann.

Flip har förresten fått sej en ny frilla, haha. Nu kommer han springa fort på agilityn i Skellefteå nästa helg.
Bilder på det längst ner.

RSS 2.0