Pi, för att matte är kul. (Jag alltså, hehe)


När vi viste att vi skulle ha en till hund (jag - när vi köpte Flip, hehe. Timmy - typ när jag betalt valpen, höhhöö) så hade jag redan två namn som jag gillade och som dessutom passar både tikar och hanar, Pi och Pax. Lätta att ropa, lätt att säga och "glada" namn, enligt mej i alla fall. 

När vi fick veta vilken valp vi skulle få var namnet givet, Pi. Det blir bra när jag ska ropa på hundarna också, "FLIPPI", hahaha.

Hittills har hon varit superduktig på att säga till när hon vill gå ut, och jag kommer ligger brevid henne på nätterna. Hon i bur och jag på madrass. Hon visar ett fint kampintresse och jag längtar tills jag kan börja klicka in henne! Vi har rätt mycket folk här nu (bea, Oskar + 3 barn) så jag kommer vänta till imorgon innan den introduceras :)

2:a överaskningen!

Idag utökade vi våran lilla familj med en liten Aussie - valp,  Sugarwinds dreamcatcher, eller "Pi" som hon kommer att kalls i vardags. 

-blink blink-

Jag är redan heeelt såld! Flip har varit lite kinkig, men det räknade jag med och är övertygad om att dom kommer att bli bästa vänner såsmåningom :) han måste bara lära sej att det kommer att delas på uppmärksamheten framöver, haha. 

Imorgon har vi ett litet kalas för Grim som fyller år, och jag längtar verkligen tills jag får se hans min när han öppnar sitt paket med Ninjago skeppet som han velat ha typ sedan september. Resten av helgen ska jag bara mysa med barnen och hundarna. Kanske jah och Flip kommer iväg på agilityträning på söndag, men det återstår att se.

Höjden av tråkighet

Sedan 17.30 har jag tvättat sex maskiner. Så. Himla. Tråkigt! Det värsta är ju att jag måste vika skiten när det torkat...
Varvat med det har vi renbäddat, kastat alla glasflaskor och pantat. Och gissa vad jag ska göra nu? Jo, betala räkningar. Väldigt produktivt, men ack så lite kul. ... Jag kommer ihåg när jag gick 9:an (tror jag?) och det var så himla "inne" med skrynkliga skjortor och byxor. Det skulle väl kunna komma tillbaka?

Jag skulle kunna säga till Timmy att vika tvätten, men då måste jag liksom vika om det mesta igen... jag vet, jag har något allvarligt fel, men VEM viker tröjor utan att vända dom rätt väg först?? Dessutom blandar han ihop barnens kläder, haha!


På lördag fyller Grim 4 år. Helt sjukt! Stora killen ju.. ♥ Bjuder på en liten tillbaka blick. Vassego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flip, vilken liten stjärna!

Idag har jag och Flip varit och tävlat rallylydnad i Piteå med Eva, Tia och Okk och vi kom hem med en 1:a plats med 98 poäng och en 2:a plats med 95 :) Duktiga, duktiga hund! 

Tävlingen var på Hundvis, en ganska liten lokal med betonggolv varvat med lite större mattor här och där. Det blandade underlaget, diverse "olyckor" på plan igår plus en massa löptikar gjorde att många hundar dök ner med nosen för att undersöka och med det tappade fokus, men Super-Flip klarade det galant. Han nosade 2 gånger i första klassen (-2 poäng) och nuddade hindret i andra klassen (-5 poäng), men förutom det gick han i princip klockrent! Jag är mer än nöjd, särskilt med tanke på att min tanke innan jag gick in var "Jaja, det får väl gå som det går" när jag såg lokalen och alla hundarna med nosen i backen, haha!


Detta betyder alltså att vi får plussa på hela 6 poäng inför vårat (förhoppningsvis) SM-kval,  så i nuläget har vi 98, 98, 97, 97 och 96 poäng. Den där 96 skulle vi ju gärna byta ut till något lite högre, men än är ju inte kval perioden slut :)

En vecka närmare flytt

Så, då var det äntligen helg. Den här veckan har släpats fram likt en gigantisk betongklump samtidigt som den har gått fort.
Det är skumt dedär. Tiden.

Nåja. Igår kväll hade jag och Flip rallylydnadsträning på schemat mellan 20-22 och det gick rätt så bra. Han försökte komma åt frestelserna i 8:an 2 gånger, den gamla räven! Hoppas han inte försöker sej på det imorgon då vi tävlar i Piteå =) Vi har två starter där, och mina förhoppningar är att någon av dom når över 92 poäng som är vårat lägsta poäng inför SM-kvalet. Om det går helt åt pipsvängen har vi fler rallytävlingar inplanerade, men det vore ändå skönt att få till bra starter imorgon och en säker plats på SM. HUR GRYMT VORE INTE DET!! Det hade jag då inga planer alls på när vi började tävla för snart 2 år sedan....VAB av liten Grim

Idag har jag varit hemma med en sjuk Grim. Denna jäkla hosta, altså! Vi kommer att vara hemma imorgon också, men sedan hoppas jag att han kommer vara fit for fight för dagis på torsdag.

Igår var vi och tränade Rallylydnad på den öppna träningen i Loboohallen, och det var inte bara ett ekipage. Om man säger så.
Som tur var fanns det en ganska stor fri yta där vi spenderade den mesta tiden istället för att trängas på den uppbyggda banan =) Jag har även tittat igenom dom nya skyltarna som kommer att finnas med from 2017, SÅ KUL! Plus att dom har ändrat och gjort mera exakta beskrivningar på dom gamla skyltarna också, vilket jag tycker är superbra. Rallylydnaden bara växer och växer, medans Lydnaden med sina nya regler sakta kommer att dö ut. Det är vad jag tror i alla fall. 

Det är nästan så att jag ändå skulle vilja starta Flippis i Lydnads 2:an i år, men vi får se hur det blir med det =) Ikväll blir det rallylydnad igen på den fina upplysta parkeringen här utanför, haha.


Agilityträning

Imorse mellan 9-12 hade jag och Flip instruktörledd agilityträning med min träningsgrupp K9 och jag känner mej faktiskt rätt nöjd över vår prestation. Vi provade på dubbla blindbyten för första gången (har liksom försökt undvika det innan, hehe) och Flip bara köpte det rätt av. Min tajming måste bli lite bättre, men hey, det är väl därför man tränar =) Sedan låg fokus på reverse spin, "tysken", fart och staket. Flip var ganska taggad och skällig, men förig från start till mål!

När jag tänker efter lite så har det hänt rätt mycket med Flip den senaste tiden. Han har liksom "landat" på något vis. Nu jobbar han istället för att kännas som "en kossa på grönbete" första rundorna och vi är mer samspelta. Det känns för jävla bra!

Här är några rundor från dagens träning:

ögonbrynets gyllene regel

Haha, jag såg just en relativt ny video på en sk "smink-guru" som visade hur man skulle plocka och forma ögonbrynen. "Kom ihåg tjejer, följ alltid den gyllene regeln!" också tar hon fram en penna och visar det väldigt välkända tricket för perfekta bryn:So far so good,  men lek tanken att inte alla såg LIKADANA UT?? Vad skulle hända då? 

Jo, detta:


Men kom ihåg tjejer,  följ alltid den gyllene regeln!

Sådär, nu kan jag lägga det bakom mej, så skönt.
Idag har vi i alla fall bara varit hemma, hela familjen.  Jag och Luna for en sväng och köpte lördagsgodis, men förutom det har vi bara spelat spel, myst, sett på film och bråkat lite grann. Alltså jag längtar INTE till den lilla damen blir tonåring! Ikväll bad jag henne att styra tillbaka pallen som hon styrt runt på sin normala plats, och jäklar vilket liv det blev! Det var just innan sängdags så tröttheten spelade nog in rätt mycket, haha! Hon stormade in på sitt rum efteråt och smällde igen dörren, för att en liten stund efter öppna den igen - sätta fast en lapp på dörren där det stor "Mamma" med ett stort kryss över - och stänga den igen. 

Jahapp.  
Det slutade i alla fall med ett förlåt, en kram och godnatt saga ❤ 

Imorgon fm har jag agilityträning i 3 timmar, så jag ska försöka gå och lägga mej i vettig tid för en gång skull. Återstår att se hur det går...

No turning back

Nu har jag nästan bockat av allting som ska sägas upp på min "Säga upp"-lista, det som fattas är barnomsorgen som bara är 2 månader uppsägningstid och mitt jobb som är en, så om vi inte flyttar sitter vi riktigt i skiten :P, haha.
Åh det känns så himla roligt och så himla tråkigt på samma gång... jag inser ju att bla träningsmöjligheterna med Flip inte kommer i närheten av den jag har i Umeå, men jag kommer fortfarande att vara medlem i Umeå BHK och tävla för Umeå, så i och med det kommer jag även att kunna delta i kurser i Umeå när jag har möjlighet. Det blir nog bra det här =)


Så, nu ska jag försöka sätta upp några mål och delmål (och drömmar?) för mitt och Flips 2016, här kommer dom:
•Starta flera Rallylydnad mästarklass med minst 97 poäng
•Kvala till Rallylydnads-SM 2016
•Få en säker honnör
•Få säkrare/bättre kontaktfält, främst på A-hindret
•Ta fler pinnar i Ag2/Ho2
•Klassa upp till Ag3/Ho3
•Starta Lk2
•Ha ROLIGT!!

Det låter väl bra? Jag tycker det i alla fall, och det är väl huvudsaken? För övrigt är det svinkallt i Umeå idag, till och med Flip som annars brukar vara helt obrydd av kyla hoppade på 3 ben mestadels av den mycket korta kisspromenaden vid lunch. Hua, -25 är 45 grader för lite, brrrrrr.

En spännande sak av två

Okej, eftersom ryktet sprider sej snabbare än ljusets hastighet så kan jag nu med stor glädje (blandat med en liten gnutta ångest och lite panik) berätta att vi flyttar till Malå i början på April! 

Ihhhhg, det är ju SNART och vi har sååå mycket saker att ordna och fixa innan (varav dom blandat känslorna), men det blev bestämt när vi var hemma under julhelgen. 
Vi har ju spanat ganska länge efter boende i Malå med tankar på att flytta, så när detta blev tillgängligt kunde vi ju såklart inte säga nej :) allt som fattas nu är ett jobb till mej så blir allt finemang!  
Det är ett radhus I alla fall, och jag kommer förmodligen att lägga ut bilder så småningom,  tills dess får denna duga :)PS.  Det finns bastu, kamin, stor altan och EGEN TVÄTTSTUGA. Bara en sån sak. DS. 

Första dagen på jobbet

Hua vad tungt det var att kliva upp ur sängen i morse,  har inte sovit så dåligt på jag vet inte hur länge. Barnen var inte heller särskilt pigga kan jag lova, haha. Grim blundade sej igenom hela påklädningen och Luna vägrade kamma håret. Halleluja,  tillbaka till vardagen!

Det händer en del spännande saker hos oss just nu, men jag väntar nog ett tag till innan det avslöjas, hehe. Jag har också tänkt skriva upp lite mål och delmål inför tävlingsåret 2016 som jag sett dom flesta gjort, plus att jag har spanat in kval - listan inför SM:et i sommar och inser att konkurrensen kommer vara stenhård! Vi har trillat ner ytterligare några rader så jag kommer att behöva åka på alla dom få tävlingar som finns här uppe i vår. 

Nej, back to work!

RSS 2.0