Att ha dom bästa vännerna

Jag har väl kanske dom bästa vännerna jag! I helgen när vi skulle dra flyttlass till Malå ställde Malin och hennes sambo upp och körde ett släp inte bara en dag, utan både lördag och söndag! Alltså, dom hjälpte packa släparna fredag kväll, köra iväg lördag morgon, lasta av och köra hem också samma sak IGEN till söndag. Plus att Ann hade hand om Pi hela helgen så att hon skulle slippa sitta i bilen hela dagaran. Herregud, dom förtjänar en guldmedalj ♥
Jag kollade igenom mina bilder men hittade absolut noll bilder på oss alla tre. Det får vi fixa nästa tävling vi åker på tillsammans!
 
Annars så är det väldigt lungt och tråkigt här hemma just nu. Timmy och barnen är i Moräng där dom (barnen i alla fall) ska stanna till och med nästa helg, så jag har passat på att ta tag i städingen lite grann. Så. Himla. Tråkigt. Och jo, jag inser att man förmodligen kommer måsta ta det en gång till nästa vecka, men då räcker det förhoppningsvis bara med att dra av ytorna. Hittils har jag hunnit med lilltoan, det mesta av köket, tömma barnens rum helt, packa massa lådor och kört bort massa skit. -Klapp på min axel- I helgen åker jag åter igen till Malå med så mycket lådor jag kan rymma så att vi förhoppnignsvis rymmer allting på ett släp nästa torsdag då sista flyttlasset går och vi får säga "Hej då" till den här bajs lägenheten.
 
 
 
 

Kaos

Haha, alltså kaos är bara förnamnet över vad vi har här hemma just nu... Bakom och brevid sofforna o vardagsrummet står det lådor "prydligt" staplade på varandra (11 lådor med bara böcker, whot?), kartongerna med Grims framtida säng står längst med väggen vid matplatsen och vi har några lådor i sovrummet också.  Fint som snus. Jag kommer inte att lägga ut någon bild på kaoset för det är inget jag vill bli påmind om i framtiden ;) På lördag morgon avgår första flyttlassen mot Malå stad,  wihoo.

Efter middagen idag for jag iväg på IKEA för att köpa bestick.  Jag kom hem med en massa, massa ljus, 2 kuddar, vinglas, ölglas, kaffemuggar, en stor bricka, besticken, en vaxdukv och 4 örngott... hejja mej. Vist kan man skylla på att man boar inför flytten? Jo? Jo!

Idag fick vi även bekräftad dagisplats och det blir på samma avdelning som kusin Arvid och samma dagis som resten av kusinerna Bergström. Yes! Vi viste förstås att vi skulle få plats någonstans men inte var, så detta var en glad överaskning. 
Annars idag har jag packar 2 lådor till, jobbat (8 dagar kvar nu) och tränat hundarna.  Med Flippis blev det fokus på återslutandet efter momenten, honnören och fotgående och med Pi blev det hopp-stå, ligg åsså påbörjade jag klossen åt andra hållet. Ska man träna rally är det lika bra att börja med båda hållen direkt :). Jag har alltid leksaker liggandes på golvet när vi tränar också och hon är riktigt duktig på att låta bli dom :) antar att godis smakar godare än leksaker i den där vargmunnen just nu. Lilla damen har vuxit drygt 10 cm på höjden sedan vi fick henne,  så hon växer nog snart om storebrorsan skulle jag tro! Bara hon kommer under 50 cm så är jag nöjd,  och det tror jag absolut att hon gör. Annars kommer jag måsta kapa benen lite... 

Alltså vilket väder!

Det borde vara förbjudet att jobba inomhus en sån här dag, klarblå himmel och närmare 15 grader i solen. Om man bortser från floderna som bildas på vägen är nog våren min favorit årstid. 
Imorgon går barnen sin sista dag på dagis här i Umeå och det syns tydligt på dom att det är blandade känslor där. Jätte kul att flytta men tråkigt att lämna kompisar och fröknar. Jag förstår dom, jag går själv med lite (läs: ganska mycket) ångest inför flytten... jag har nu endast 10 dagar kvar att jobba vilket känns AS-skönt men det är allt runt omkring som gör att man ibland vill blåsa av allting,  haha. 

Imorgon ska jag och Flip åka skidor med Ann och Fenix igen,  det är ju bara såå roligt! 


Jag ska försöka få ihop någon video på lilla Pi och våra träning också! Igår var vi på klubben där det blev lite fotgående, hopp-stå,  sitt och lekapport. Duktig som vanligt var hon, och helgen vi flyttat till Malå börjar vi valpkurs . Jag älskar ju att kursa så det känns kul :) bra för henne att vistas med hundar i samma ålder som henne också. Nej, nu ska vi käka pizza 

100 P

Alltså Flip, jag kunde inte fått en bättre första hund ♥ Han tycker precis alting är roligt och är med på allt jag hittar på, och är dessutom rätt duktig på det mesta ;)
 
I söndags drog jag, Malin och Ann iväg till Ö-vik för att tävla Rallylydnad och jag kommer hem med ett 1:a pris med 100 poäng och ett garanterat kval till SM!!! YES! Nu har vi 490/500 poäng och ligger på en 28:e plats av 50 kvalande, så sannorlikheten att vi inte kommer med är mycket liten. Det känns helt sjukt, jag och Flippis ska tävla SM, ihhhh. Våran plan är att Malin också ska kvala, åsså åker vi ner med husvagn med Ann som hejjarklack. Det kommer att bli awsome! Skit samma hur det går, att bara kommit dit känns minst sagt stort. Valparna kommer såklart att haka på så dom får in feelingen, haha.
 
Fina, fina, älskade hund♥
 
 
 
Ikväll har vi tränat agility i hallen. Nyttiga, roliga övningar med mycket tänk och spring. Jag kom fram till att jag och Flip måste bredda våran comfort zone vad gällande handling och byten. Och jag måste sluta tänka så mycket, lita på honom och springa fortare (ja, det sista jobbar vi ju på...). Från och med nu ska det tränas backlap, dubbla blindbyten, tysken och massa annat skojj. Vi behöver alla sekunder vi kan tjäna på agilityplanen, och det jag tycker "nog blir bäst" är inte alltid den snabbaste eller bästa vägen för just oss. Så som sagt, ur ut comefort zonen och det är på momangen!
 

RSS 2.0