Agilitytävling i Skellefteå

I helgen har jag och räven (Pi) varit och tävlat agility i Skellefteå. 2 agility klasser lördagen, och 2 hoppklasser söndagen. 

Jag tycktes minnas att just den här Skellefteå-tävlingen förra året drog ut på tiden en aning, så jag förberedde mej på långa dagar just in case :) och jag hade rätt. Precis som förra året fick Klass 1 hundarna (som gick sist båda dagarna) strikta regler om att vara startklar när ekipaget före gått i mål, och att ta snabbaste vägen ut om man diskar sej. Det är väl helt riktigt egentligen, men med tanke på tidigare tävlingar skulle man kanske bytt klassordning från Klass 3-2-1 till 1-2-3 istället så tidspressen blir på dom mer erfarna ekipagen. 

I alla fall. Lördagens agilityklasser var riktigt roliga, men tyvärr blev det disk i båda loppen :) i första tog vi om balansen, och i andra gungan. Kontaktfält och skillnad mellan  gunga och balans måste vi träna vidare på i vår/sommar. Utöver det gick hon som en klocka! Vilket otroligt fint hindersug hon har ❤
Den fina känslan höll i sej även på söndagens hopplopp. I första loppet var jag så felplacerad att hon vägrade och tog en tunnel istället, haha, =disk, men i andra loppet stämde ALLT och vi kammade hem 1:a pris och 3:e pinnen i hoppklass, woohoo! Nästan 3 sekunder snabbare än 2:än också, hon är snabb!!

Jag kommer inte att flytta upp henne till klass 2 ännu, vi siktar på 5 pinnar och hoppdiplomet istället! Och kanske någon fler pinne i agilityklass 🙄 vi har fortfarande mycket att träna på, och fastän jag är helt säker på att hon skulle klara en klass 2 bana galant så måste vi bli mer synkade, jag mer tydlig och framför allt måste jag börja lita på att vi kan och inte fega.
Bring it 2018, YOLO osv
RSS 2.0