Första veckan äro förbi

Lillebror har redan varit hos oss i över en vecka 💕 och har redan hunnit få ett namn (trodde det skulle bli ett namnlös barn, men vi kom överens till slut :)), varit på sitt första BVC-besök där det konstaterades att han, blott 6 dagar gammal, redan passerat sin födelse vikt (vilket praktexempel ) och varit ute på flera promenader :) 
Det känns såå härligt att få börja röra på sig igen och igår gick jag, Pi och Ian 💕 på en timmes promenad ungefär. Pi fick springa lös hela tiden och jag tror bestämt att hon också fått lite dåligt flås i vinter, haha!


Nu på förmiddagen har Luna och Grim gjort slajm och nu är dom ute och leker. Vi funderar på att gå till Lingonstigen-kusinerna om en stund och grilla korv, bara den här lillebrorn behagar att vakna och äta först. 
Vilket väder det är! Lite skumt med tanke på att det bara är februari, men jag klagar icket. Ge mej mera sooooool 🌞

Lilla hjärtat


Första promenaden 💕Vilket underbart väder det har varit idag! Alldeles för underbart för att inte debutera med vagnen och gå på en liten promenad med lillebror ❤ 
Det känns lite grann i kroppen, så vi promenerade i sakta mak till Coop, handlade, och gick hem. Ca 40 minuter, alldeles lagom nu såhär i början :)

När barnen kom hem från skolan fortsatte dom bygget i snöhögen, sedan hann Grim och Lasse åka lite slalom innan Lasses syster med familj kom på middag och bebismys. En sån där dag 👌
Han är här ❤


Äntligen är han här 💕 Fredagen den 8 februari kl 03.01 föddes han, precis en vecka innan bf :) 
Det är en sån märklig känsla, samtidigt som det känns konstigt och lite ovant känns det också så självklart. Såklart att det var han som skulle komma till oss ❤ 

Fredagen började vi med att åka till Skellefteå  på förmiddagen med värkar/sammandragningar med 3-7 minuter emellan. Fortfarande rätt klena, men efter att ha diskuterat med barnmorskan kom vi överens om att vi skulle kolla läget. 

Läget var lugnt. Tappen var kvar, och öppen ca 2 cm, så vi fick åka hem igen. Haha asså väl hemma igen blev jag så svärless! Jag gick en långpromenad med Pi och satt sedan och surade i soffan med en Harry Potter bok tills barnen kom hem. 

Någonstans efter 21.30 så byttes "molandet" ut och fick en helt annan karaktär. Pang bom, bara. Vid 22.50 ringer jag mamma och pappa och säger att dom måste komma, och vid 23.30 beger vi oss mot Lycksele. Vi blir inskrivna 00.30 ca och vårat lilla guldkorn föddes 03.01 💕 
Lasse var fantastisk! Vilken man jag fått, pappan till vårat barn 💖 

Nu ska vi fortsätta mysa här hemma 


Bästa frukosten!

Jag är nog ingen frukost-människa egentligen, ännu mindre en gröt-människa, men när det smakar efterrätt så måste jag medge att jag inte blir värst svårövertalad :) 

Hur gör en då? Jo, man kokar havregrynsgröt tills det är nästan klart, skopar ner typ 1 dl blåbär och rör ihop. Samtidigt steker man bananskivor med kanel (jag var sjukt skeptisk till detta, lycklig att jag provade) och toppa sedan blåbärsgröten med dom. Ta-daaaa, klart! Det är godare än vad det ser ut, pråmiss. 


Mina tavlor på väggarna

Igår fick jag äntligen tummen ur och byggde ihop och målade en av ramarna till en av mina tavlor som bara har stått här hemma. Jag använder mej av klackfoder till mina ramar, då kommer dom ut en bit från väggen också vilket jag tycker är fint :) 

Nu hänger i alla fall 2/4 tavlor uppe. Höjden på dom måste justeras lite, men tills vidare får dom hänga såhär då jag inte orkade göra fler hål i väggen, haha. 


Lite kul är det ändå att ha sin egen "konst" på väggarna :) och Lasse tycker om dom, vilket också är ganska viktigt ❤ 

Helgen som var har barnen varit på skidskola, och om det inte varit så kallt idag hade vi farit till backen efter skolan då Grim verkligen, verkligen, verkligen vill visa att han kan åka själv nu, men det måste helt enkelt vänta tills det blir mildare ute. Vi håller tummarna för imorgon, så passar vi på att hälsa på moster Ida idag för lite klippning av barn istället :)

Februari

Redan februari och ingen som helt bebis än. Att vi var oroliga att ens få gå över nyår känns för tillfället väldigt... långt bort, haha. Idag är vi v. 38+2 (v.39!!) och jag känner av lite sammandragningar men inte mer än vad jag gjort tidigare så det känns inte som att det blir någon bebis inom någon snar framtid i alla fall :)

Vi har hunnit fira världens finaste Grim som har blivit 7 år den 30:e januari!! På födelsedagen kom hela skaran Bergströms-kusiner för lekar och fika och dagen efter bjöd han hem några kompisar. Det blev väldigt lagom för den höggravida mamman :) 
Annars går jag hemma i princip, och väntar på bebisen. Vilket jag gjort ett tag nu, och jag börjar eventuellt vara lite less :)
RSS 2.0