Underbara Älskade

Puh! Jag, syster och lilla Luna har just kommit från en underbart skön promenad längst med älven. Järnspikar så varmt ute det är nu! Om det inte blåste (som det har för vana att jämt och ständigt göra här) skulle det vara utomlands-varning.
Svetten rann i alla fall när vi kom in i våran bastu-varma lägenhet, så vi var tvugna att snabbt återställa balansen med en mycket välförtjänt Nogger.

_ _ _
Lillan och jag har fått varsitt par nya skor idag!
Lillans skor kom med posten från inte mindre än Tant Frida. Hur fina som helst! Dom tackar och bockar vi för. (vi hoppas även på besök inom en snar framtid)
Mina skor fick jag från Skopunkten i utbyte mot pengar.


Mina skor?



Lillans skor?

Mors Dag

Morsdag idag, altså. Jag blev faktikst lite förvånad när jag pratade med Timmy i morse (han befinner sej för tillfället i Håknäs) och han grattade mej. Mors Dag har ju liksom varit något man "firat" sin mamma i 23 år, och nu plötsligt blir man grattad själv...
Missförstå mej rätt! Jag är överlycklig över att ha blivit mamma, och jag skuttar fortfarande på små rosa, fluffiga moln. Jag blev lite ställd bara. =)








Igår var det stor-partaj i Håknäs hos Bea och Oskar. Det kändes lite sådär halvjobbigt att åka dit, så jag stannde helt enkelt i Umeå istället och spenderade halva dagen och kvällen hos Ida och Johnny. Ett litet lugnare alternativ som inkluderade spel och grillning istället för alkoholhaltiga drycker och dundrande musik.
Sånt kan lillan vänta någon månad till med att bli presenterad för, tycker jag =)

Snart kommer mamma och pappa hit efter en förhoppningsvis skön och lugn helg i Sundsvall. (som förmodligen inkl en hel del shopping)
Jag hoppas verkligen dom känner för att stanna på middag, jag har ingen lust att beställa söndags-pizza själv =)


På tal om bananer så lyckades vi tajma in våran dagliga promenad med en väldig regnskur! Självklart hade jag lämnat regnskyddet som fortfarande låg på tork hemma, och självklart började det regna då vi var som längst hemifrån (35 min) och just skulle vända! Ja, bara att börja kuta!

Tro mina ord när jag säger att det var en mycket blöt och flåsandes Moa som kom inklampandes i lägenheten ca 15 min senare. Då är det en välda tur att lilla Luna bara sover bättre ju mer det skumpar och att inte vagnen läkte in något vatten.
Det är vid sådana tillfällen man inser bristerna i sin kondition. Jag som trodde jag var i toppform.. (läs ironi)


Rubrik

Idag bär det av mot bvc för vägning och mätning av lilla tösen. Då vi inte fått någon ny tid på nästan två veckor ((!!)har hon glömt bort oss??) så tar vi saken i egna händer och åker dit själva. Hon äter då som en häst, så jag är inte så orolig att hon inte går upp som hon ska.
Det går fort. Jag tycker redan hon blivit "jättestor"! Men enligt Mli och Krister är hon tydligen fortfarande liten, så jag antar att dom har rätt..

Igår strosade vi runt på stan. Perfekt när det regner, då är det inte så mycket folk ute och vimlar -Dessutom var det riktigt skönt och svalt. Inte för att jag vill klaga på värmen och så, men dagar som igår föredrar jag regn=)
Vi shoppade några blommor som vi piffade upp vagnen med, och VIPS, så blev den inte lika tråkig länger.




Lillan har hunnit bli en månad.
En månad
! What? Vars tog den månaden vägen? Jag måste helt enkelt ha stängt av tidsuppfattningen i min hjärna totalt... vad är det för datum idag? Vad är det ens för dag idag?
Ja, ingen idé att fråga mej..






____________________________________________________________________________

Lillan mätte 54 cm och vägde 4130 gram. Lilla stumpan!
Vi smyg tog en snabbis på stan idag med och inhandlade ett myggnät på Lilla Mirakel. Deras rea gillas!

Hästabstinens!

Jag och lillan har påbörjat en liten rutin. Varje dag går vi minst en timme längst strandpromenaden, det är huur mysigt som helst med alla blommande buskar och träd, det riktigt luktar SOMMAR! Det är nästan så att man får lust att hoppa i älven och ta sej ett dopp. Nästan.

I alla fall. När vi går där längst grusvägen vandrar mina tankar alltid till hästarna. Jag tänker på hur mysigt det skulle vara att komma travandes längst grusvägen. Långt är det också, en riktig konditionsrunda! (om man tänker bort själva stan, bilar och alla trafik. Små detaljer) Eller hur härligt det skulle vara att ta en kvällsgalopp, eller bara att skritta ut barbacka... 
Om en hund kommer skällande tänker jag på hur Danika skulle satt sej på rumpan av överaskning =)





Nåja, nog om det. Nu längtar en liten efter kvällskäk!

Vuxenpoäng?

Idag när jag var och handlade fick jag för mej att köpa hem blommor. Blommor! Om inte det är vuxenpoäng så vet då inte jag.
Ett paket Rosor blev det i alla fall, och nu står dom och blommar i samma vas som varit begravningsplats för alla mina tidigare blommor... önska dom lycka till!


Inget plask?


Vi är nyss hemkomna från älven.
Så härligt det har varit att spendera några timmar ute så här på kvällskvisten. Med fiske, grillning och allt som hör till. Lite skeptiskt blev jag när myggen kom på oss på vägen ner, men så fort vi kom till lägerelden flög dom sin kos.
Det blev dock inte så mycket fiske för mej då lillan bestämde sej för att vakna direkt jag försökte lägga henne i vagnen =) så hon fick sova mot mitt bröst hela kvällen, och inte är jag bitter! Det är bland det mysigaste som finns, och om jag kunde sova sittandes skulle hon jämt få sova så.


Jag hittade en gammal bild på mina kära systrar, och jag själv då, givetvis. Jag var absolut tvungen att göra en grimasch (stavning?) på varje kort. (en ovana jag fortfarande dras med)
Iaf så saknar jag min läpp-piercing! Det kan hända att jag kommer måste göra om den någon gång...



God natt gott folk!

Hemma igen

Först och främst, tack alla kända och okända för alla fina kommentarer på bilderna! Vi tackar och tar emot.
Nu är det ju då inte jag som knäppt bilderna, det ska Johanna ha all kredit för, men jag har ju trots allt varit med och gjort den lilla =D

Nu är vi altså hemma i Umeå igen efter några dagars vistelse i Malå, och oj(!) vad Luna studerade Timmy när dom återförenades igår! Det var hur fint som helst, dom kunde nästan inte ta blicken ifrån varandra! *torkar en tår*
Om jag inte bara suttit där och stirrat på dom som en annan fåne skulle jag kommit ihåg att ta ett kort, men man kan inte kräva så mycket mer av min hjärna för tillfället.. jag är nöjd om jag lyckas åstadkomma något vettigt över huvud taget.

Idag väntar vi besök från Tant Lina. Tant Lina envisas med att tro att Luna är döpt efter henne, och vi tycker att någon borde dra ner henne på jorden! Tror hon verkligen att hon haft så stort inflytande på oss? =)






Tack Johanna

En sak är då säker!
Vi kommer inte att behöva oroa oss för att inte hitta någon barnvakt till lillan då hon tar alla hon träffar med dunder storm =)

Våran egen lilla fotograf-Johanna har varit förbi och knäppt en massa kort på lilla Luna idag, och jisses vilka söta bilder det blev! Det är ju inte alls konstigt när själva motivet är sötare än sirap.














Det är skönt och roligt att vara hemma på Rönnbärs, men sängen känns alldeles för stor och tom utan Min Timmy. Jag saknar någon som kramar om mej på kvällarna. -huhu-


Fullt sjå!

Idag har det sprungit folk här hela dagen.
Morbror Kim har varit här i omgångar för att försöka passa in en "vakenstund", tyvärr misslyckades han varenda gång och kom istället då hon just somnat eller redan sov gott. Om jag inte misstar mej helt och hållet tyckte jag höra honom muttra att hon då aldrig var vaken innan han begav sej hemmåt sista gången. Haha!

Min moster Carita och Kenneth var också förbi en sväng.  Lillan var då inte bara vaken, utan hon var arg också =) Jag lyckades få in en riktigt fin bild på dom.




Gammelfarfar och gammelfarmor var förbi dom också, och trots farfars rynk på näsan när han hörde vad hon skulle heta fick dom sej sin efterlängtade kramstund med henne dom också.
Nina, Lena och lilla Signe passade också på att sniffa bebislukt, dom hade även med sej en bedårande söt klänning som kommer att användas väl i sommar! Vi tackar för den.

Det är jobbigt att byta famn hela dagarna, vilket resulterade i en övertrött Luna som tappert kämpade mot tunga ögonlock innan hon kunde få någon ro och somna. Hon kommer nog att sova gott inatt med.


Home sweet home

Jag och Luna befinner sej i denna stund i Malå hos mormor och morfar. Hennes mormor och morfar, vill säga.
Timmy jobbar i morgon och lördag så vi passade på att göra ett litet hembesök, vilket inte var en dag för sent har jag fått höra! Gammelfarmor och gammelfarfar kan knappt vänta med att få se sitt lilla barnbarns barn, och dom har inte varit sena att ringa och påpeka det =)

Jag skriver mera imorgon, vi väntar finbesök =)



Moster och Luna




Rubrik

Jag och lillan har just gått en sväng på stan. Hon fick sej ett par nya fina vantar, (vilket behövdes då hon tills nu fått ha på sej sockar även på händerna när vi varit ute) och jag köpte örhängerna jag lovade lillasyster.
Inte alltför spännande dag om man bortser från rulltrapporna!
Plötsligt ser det ut som om dom går i super-speed fart, (har dom tjuvökat farten) hur är det egentligen meningen att man ska komma upp? Jag letar febrilt efter något spår av en hiss, men inser att det är lönlöst.
Jag biter ihop. Nu får det bära eller brista!

Och vist kommer vi upp! Det såg nog inte lika smidigt ut som när dom riktiga stads-morsorna slinker upp och ner för trapporna, men upp kom vi. *stolt*
Tyvärr visade det sej att det var vägen upp som var enklast, och vägen ner jag egentligen borde gruvat mej för, men ta det lungt gott folk! Vi kom alldeles oskadda hem.


jag kände just en intressant sammanbildning i mitt hår, jag tror bestämt det kan vara kräk-mjölk... jag kanske borde gå och duscha...




wow, bilder var verkligen jätte mörk... det är i alla fall lilla Luna och Timmy på bild =)

Fredag

Lillan har just somnat och jag funderar på att själv ta mej en power-nap så här mitt på blanka dan.
Hon sover hur bra som helst på nätterna, men själv har man båda öronen vidöppna och vaknar för minsta lilla, så det är inte konstigt man känner sej lite grötig =)

Timmy började om att jobba igår, och det var inte lika "läskigt" som jag trodde det skulle bli att vara ensam med lillan, vi klarar oss hur bra som helst! Självklart skulle jag inte tacka nej om han fick stanna hemma ytterligare några veckor, men vi måste ju ha mat i kylen vi också. Att gå hemma ger inte så bra betalt som jag tycker det borde göra.


Ferngully?

Jag hade lite problem med att somna inatt.. ordet "Ferngully" snubblade in i min hjärna och jag kunde inte komma på varifrån det kom! Så otroligt irriterande!!
Jag kunde omöjligt somna, och efter en lång stunds grubblande var jag väldigt nära på att stiga upp och google det, men jag ångrade mej lika fort. Stiga upp ur sängen..? Näe! Istället skrev jag ner det på ett papper och somnade. Jag såg min lilla notis nyss, och jag kan informera alla som är intresserade av vad Ferngully är, så är det barnfilm jag såg när jag var liten.
(Ferngully -Den sista regnskogen)

Sådärja, då var det problemet ur världen!




Min kära pappa fyller år idag, ett Stort Grattis till dej! Och lillan blir 2 veckor idag. Shit, vad fort det går. Tänk att hon valde att komma ut i världen samma dag som Moster Maya fyllde år!



Vi ska snart ut och räser-gå med vagnen, hon ska bara få vakna och slurpa i sej lite mat först. Mitt lilla hjärtegryn!

RSS 2.0