Ho-hoo

Jag lyckades knåpa ihop en liten, tjock uggla hemma hos svärmora igår kväll. Mycket pillergöra, men det är ju sånt som jag gillar så det blir nog till att beställa hem lite ull framöver =)



Hahaaa, Han ser lite sur ut, men det är nog för att han inte fått någon gren att sitta på. Eller nåt.
 
 

Fyndat!

Jag hämtade min syster för lite strosande på stan idag, och tror ni inte att jag gjorde världens fynd! Jo, för de gjorde jag, för ett par snygga byxor för HUNDRA SPÄNN är vad jag kallar fynd



Såpass. 
Sen hittade jag roliga skyltar på Mias också, bla denna:

 

Den tänkte jag sätta upp brevid altandörren. Den andra på TV-bänken. Ska visa när dom sitter uppe. 

Nuu ska ja dra till lillasyster där det kommer att vankas film-och-äta-jätte-mycket-godis-kväll. Later

Kvällsprommis i stan

Ikväll drog vi en impuls-sväng till stan för lite välbehövd stadsträning. Här i Flurkis ser man ju nästan aldrig nåt folk ute, och i stan var det as-många. Nyttigt för oss båda två ;) 



Först gick vi bara runt i centrum, Flippelifloppen tyckte allt var mycket spännande. Faktikst så spännande att han verkade glömma bort hur man går i koppel vissa stunder, men det blev bättre. 

Sen satte vi oss på en bänk just utanför en krog och var bara passiva. Flip låg lungt brevid mej och var nöjd med att få spana på allt folk, och inte mindre än två damer kom fram och frågade om dom fick hälsa. Tråkig hundägare som jag är sa jag "Nej tyvärr, vi tränar.", så fick dom fint gå iväg igen. Med det är bra, det är att INTE få hälsa som Flip tycker är såååå jobbigt, så han skötte sej exemplariskt. 

Vi avslutade med en halvtimme längst strandpromenaden där han fick svalka av sej i ån. Det var poppis. 


Godaste nattmackan

Okej, jag lovar, detta är den goaste mackan ever! Den kanske inte ser så göttigött ut, men det är fel. Fel fel fel.

Gör så här:


Rosta mackor:



Smöra mackor:



Skvätt några droppar soya:
 

Lägg på stekt ägg:
 

Lägg på tomat skivor:



Och avsluta med det viktigaste - ringla över Balsamico:
 
Gott. Gottigottgott.


Och nej, det är ingen konstig gravid-craving. 
 
 
 

Det har inte gått någon nöd på mej idag

 
 

Ringrostig

Jag känner mej fruktansvärt ringrostig vad gällande tecknandet må jag säga. Nästan så att jag var tvungen att damma av rithanden innan jag började.... nej, pennorna måste absolut få komma fram oftare för fy tusiken va kul det är! 

Och övning ger färdighet, sägs det ju.

 
 
Hej åsnan?? Som man kan se så blev slutet slarvigt då jag inte alls kände mej nöjd med resten. Jag ger det nog ett nytt försök imorgon tror jag fast med ett annat motiv då. Kanske något indian-aktigt?
 

Dagens shopping



Gissa vad jag ska göra ikväll =)

Att skämta med mamma

Jag pratar med mamma i telefon:

Jag: Mamma vet du vad! Jag storstädade igår, och idag ser det precis likadant ut som efter jag städat!
Mamma: Men har du hunnit osnygga redan?
Jag: Neej men asså, det ser likadant ut som EFTER jag städat.
Mamma: Men vist är barnen borta? Har du redan hunnit osnygga?
Jag: Nääe mamma. Det är lika städat nu som igår, efter jag städat. 
Mamma: Hahahaha
Jag: ....ja menar att det är städat fortfarande. 
Mamma: Ja, det är ju för att du är ensam hemma. När inte barnen är hemma blir det inte lika ostökigt. 
Jag: ... du är inge rolig å skämta med....



Skämt ska inte förklaras. Det är som en oskriven regel för kul =)

Fredagsmy.....Näää, Måndagsmys!

 

ALONE alone

Sådärja. Nu är det bara jag och Flippelifloppen hemma resten av veckan då resten av gänger begav sej till Moräng vid lunch. Lite skönt känns det allt må ja säga, annars ljuger jag. 


Ensam hemma 2
 

Men hallå. tro inte att vi inte har saker att stå i i veckan bara för att vi är själva! Idag ska vi bla göra mat, fara ut och springa och se en film. Dessutom köpte jag just en Ben & Jerry Half baked, och den kan ju inte stå huur länge som helst i frysen. Liksom. 



Fääärdig!



En klar, one to go =)

Det finns inga dåliga ideér (bara mindra bra)

Vi fick ett superfint (och stort!) dockskåp av en av grannarna idag, och det första lillan gör när jag bär in det genom dörren är att ställa skor i det. 

Tja... varför inte??

 

Vad ska detta bli, tro?

 

Sitt fiiiiint Flippeliflopp

 

Man ska ha lite tur ibland också

 

Både seg och latmask

Ikväll gick det minst sagt rätt så segt att fara ut och springa.

Först och främst ville jag gärna skylla på dom mörkgrå molnen som lurade på himlen där ett tag (inte kan man väl springa i regn?? Vavavava??), men när det en halvtimma senare var strålande sol så gick ju inte det. Typiskt... Inge bra på TV var det heller, så soffan gick också bort. Suck, så jooooobbigt det kändes.... Att jag inte sprungit sedan i ONSDAGS gnagde dock så ihärdigt i huvudet på mej att jag tog fram springskorna, och det gott folk, det fick mej genast på bättre humör!!


Ja, inte själva skorna då såklart, utan Flips reaktion när han såg dom Haha!! Tror inte jag sett någon lyckligare hund, han vet PRECIS vad dom röda skorna betyder =) Svansen gick i typ 190. 



Efter en seg springtur, 5,5 km/31 minuter.



 
 
 

Lilla hjärtat ♥

Jag lovar, ingen har sån otur som våran lille prins Grim ♥ 


I eftermiddag var vi ute med några grannar i lekparken på gården. Barnen lekte, solen sken och det regnade 1000-lappar från himlen. Ungefär så, förutom pengabiten då. 

Just som vi är på väg för att gå och spana in dagis utbyggnadssprojekt (dom bygger ut mot vårat gamla vardagsrum) så hör jag hur Anette ropar till och pekar mot Grim. Jag pinnar på lite fortare och när jag kommer närmare ser jag hur 2 fula humlor cirkulerar ovanför honom.

Han hann gripa tag i en med handen innan jag rusat fram och viftade bort den andra som satt sej under ögat på honom. Han skriker till och jag ser hur han på något vis fått in en humla i munnen också, gröper ur den ner på marken och stampa, stampa, stampa!! Usch usch usch.

Sedan blev det ju såklart till att trösta en mycket ledsen Grim och försöka se om han blivit stucken i munnen. Det var inte ett dugg lätt. Han fick i alla fall en glass och isvatten att dricka och förutom att han var väldigt svullen både på handen och under ögat tycktes jag se att tungan var svullen också. 

112

Ambulans

Sjukhus


Innan ambulansen kom
 
Lillprinsen i ambulansen



Fika efter avklarat sjukhusbesök där dom konstaterat att han reagarat "normalt" och inte överreagerat, men med tanke på hans ålder var det väldigt klokt att jag ringde och han fick komma in.
 
 
 
 
 

Kvällsfika deluxe


Nu mår ja bättre


Top 25

Wow, klockan är inte ens 10 över 8 och jag känner redan att jag skulle vilja snabbspola fram till imorgon. Möjligtvis pausa några timmar inatt så man får sova extra länge... Biss och kajs-jävla-dag
 
//muntergöken

Malå♥

Ä-änligen framme på Rönnbärs! Åka buss måste vara det drygaste som finns, särskilt om man haffar en bok att läsa som man bara har ett kapitel kvar på. ETT!!!
I morgon ska jag i alla fall ta rekord i sovmorgon-sovning, fast inte längre än till typ 9. Jag vill ju inte sova bort heeela dagen.

Bjuder på en sån himla fin bild jag hittade på ma-pas dator
 

Däckhinder

 

Flippelifloppen är såååå duktig ♥ 

Ikväll har vi tränat en stund på "slalom-allén (mellan 3-500 repetitioner innan man avancerar (vi har några kvar)) plus att han för första gången blev presenterad för "däcket". Jag blir lite stolt i mattehjärtat när han gör precis rätt redan fråm början och jag kunde klicka just som han hoppade igenom. 

Vist, han provade att "fuska" någon gång och hoppa brevidn, men då uteblev ju belöningen så han kom snabbt på att det lönade sej att hoppa igenom istället. Duktig voffe.



Men yes

Det visade sej ikväll att jag minsann går fortare än 31 minuter, för ikväll sprang jag samma (5,7 km)/28 min 53 sek. Det går åt rätt håll i alla fall -klapp på min axel-


Grannens Zorro fick äran att följa denna gången



På tal om grannen så kom jag just från Anette och Jonas. Hon färgade mitt hår samtidigt som dom underhöll mej med gulliga små spökhistorier. Nu kommer jag inte kunna somna, tack för det. Puckon. =)
 
 

Agility på enkelt vis

Jag är en sån där människa som gillar att sluka böcker. Inte bokstavligen då, har för mej att dom kan vara rätt så hårdsmälta, men i kategoriväg slukar jag nog det mesta (åter igen - jag ÄTER dom altså inte)

Min senaste lästa bok är "Agility på enkelt vis" av Marie Hansson och hon gav förslag på ett väldigt intressant sätt att lära in slalomet i agilityn. På detta vis ska hunden på ett tryggt, enkelt och säkert sätt få ett självständigt slalomarbete utan någon onödig förarinverkan. Hur bra låter inte det?? 





 
Jag återkommer med resultat =)
 
 

-gäsp-


Jomen det ÄR jobbigt att sitta på bron. Lovar.




...och Grim klättrade upp på grannens pajks cykel och tyckte att jag skulle putta. Stora killen ♥




Jomensåatte... det var nog det mest intressanta som hänt idag hittils. Spännande värre
 
 
 
 

Morgonprommis

Jag tog med grannens pointerkorsning när jag gick morgonpromenaden med Flip, för så snäll är jag!!

 


Ja, typ så var det i alla fall. Egentligen kände jag inte för att klä på och dra ut barnen i regnet, så jag ringde helt enkelt å frågade grannen om hon inte kunde ta med sej barnen hit å passa mina medans jag gick ut med hundarna.

Ibland är det bra nog praktiskt att bo dörr-i-dörr
 
 

Tlött i baijna

Jag var ut å sprang back-intervaller ikväll. Så.Jävla.Skönt. Var just på gränsen att drunkna i mitt eget svett när jag kom tillbaka, alltid lika trevlig känsla. 


Jag sprang i alla fall bort till "Helvetes-backen", och väl där joggade jag ner för backen för att sedan springa allt vad jag kunde upp igen. Det upprepade jag tills mina ben kändes som gelé, eller spegetti om man nu vill det, sedan sprang jag hem igen. (Fort-va-he-gjort)

 

Sen har jag tränat Flippeliflopp lite grann också. Det blidde linförighet, läggande under gång, apport, massor av lek och bus och lite trix. Hehe, jag håller på att lära honom Spansk skritt. Tänker att det kommer att komma väl till pass när vi åker till Spanska ridskolan i Wien.

Inte bara hästar som kan, liksom. 

RSS 2.0