Morgonprommis



Jao, jag är fortfarande hemma med sjuklingen Grim. I morse efter fikat packade jag ner honom i vagnen med välling sedan  begav oss ut på en promenad med Flip, hans täcke känns redan som en bra investering för jäklar vad det börjar kli kyligt ute! 


 

Fredaag!

Jag och Grimsor var hemma idag också, mysigt med lite egentid med våran lilla prins ♥



Vid lunch plockade vi upp Timmy från jobbet och åkte till Musikanten där jag fick mej en gitarr, wihoo! Jag vet inte hur mycket present man kan säga att det är när man delar ekonomi, men det var en bra present! Tack Bejb ♥


Nu ska den bara pimpas....
 

Sweat. Make me Sweat!



Well, vad kan man säga? Mission completed, kanske. 

 
Sådärja, nu kan jag ju äta en kopp choklad med lots and lots of marshmallows i med gott samvete. Plus-minus- noll.

Idag blev det löpning 30 minuter, axlar och sedan avslutade jag med lite huvudstående och, vad säger man? Underarmsstående?
Min axel känns för övrigt helt bra nu, så jäkla skönt! 


Grim känner sej såhääääär liten.




Om jag hade haft lusten inne hade jag kunnat koka ägg på Grims panna inatt, stackarn, så med andra ord har vi varit hemma idag.

Mestadels av tiden har han velat sitta i knäet och titta på film (inte mej emot), men vi har även varit på Coop en snabbis och handlat. Grim valde noggrant ut en glassförpackning (snappade åt sej den första han såg), och proppade sedan i sej 4 glassar på vägen hem medans jag hejjade på. Det är rätta takter! Men vet aldrig när man får glass igen ;) 


Möjligtvis får han äta ungefär hur många han vill nu efter han sovit, men det låtsas vi inte o

det är en förmån man får om man är sjuk, tycker jag.
 

Tunnelrace på Ön!


Ikväll har det varit tunnelrace på ön. Vi var 26 hurtiga ekipage som sprang banan hela 2 gånger enbart för nöjes skull, och OJ vad kul det var!!

Sammanlagt var banan 20 tunnlar lång, och det var bara en gång på mina 2 omgångar jag var tvungen att, bokstavligen, stanna av och tänka efter vars jag skulle, haha! Förmodligen såg det otroooligt klyftigt ut, men jag får trösta mej med att det hände ungeför alla ;) Flip var superduktig och supertaggad, så efter "tävlingen" åkte vi vidare till Hissjö för att träna vidare på kontaktfält och slalom. 


Asså slalomet.... jag skickade honom från alla möjliga vinkar, och om han i framtiden tar slalomen lika bra som han gjorde ikväll så kan jag inte se några bekymmer alls, så himla bra gick det! Han gjorde rätt VARENDA GÅNG! 

Piloten kan möjligtvis sitta framför datorn just i detta nu och känna sej stolt som en tupp. 

Möjligtvis. 

Kvällsgöra




Åh, vad jag vill köpa mej en ordentlig symaskin! Det går ju an att låna min kära lillasysters maskin, men jag skulle vilja ha en lite mera exklusiv ;) 

Jag måste även ordna mej en lite mera ordentlig förvaring till sy grejorna, det är så drygt att ha allting i samma påse. Trådarna trasslar, och sånt har jag inte mycket tålamod till övers för =)
 

Lätt värt!

Jahapp. Jag sitter på jobbet och väntar på Linda som borde komma cyklandes om ungefär sisådär 9 minuter. 

"Alltid i tid" är ju mitt mellannamn, så jag kom till jobbet 45 minuter tidigare idag bara för att få en kopp av den ljuvliga chokladen som finns här i maskinen intill. 
Inte alls för att jag glömde bort att vi började senare idag.

Inte alls...


Igår kväll när jag och Flip lydnadstränade ute på gården.



Så.Lång.Dag.

Som sagt, min väckarklocka ringde 04.45 i morse. Jag fick nästan bokstavligen dra upp Flip från sängen då han tyckte att vi skulle ligga kvar, men när jag tog fram kopplet vaknade han allt till =)

Vi befann oss utanför Malin ungeför 20 över 5 tror jag, och jag väckte henne faktiskt när jag ringde, haha! Hennes väckarklocka hade inte ringt, tur att det inte bara är jag som kan försova mej och att vi inte hade värst brottom ;)


Joo jag lovar, hundarna är där bakon. Någonstans ;)
 


Först ut var agilityklassen. Först och främst fick vi 5 fel på slalomet igen (bakläxa!!!) och sen i gungan hoppade han av på sidan, dock efter kontaktfältet, men vi tog om det i alla fall och gjorde så att säga en "själv-diskning". Vi hade kunnat fortsätta, men jag kände att jag ville få det rätt istället... andra halvan av banan kändes super bra! Vi fick bra flyt och det kändes kontrollerat. ♥

I hoppklassen fick vi 10 fel och hamnade på en 5:e plats. Han flöt ut innan ett hinder så det blev en vägran, åsså 5 fel till på det där jäkla slolomet igen!! Jag som trodde att vi hade det ganska bra får ju tänka om lite... han måste lära sej att bromsa in själv och söka rätt ingång. Jajja, över lag är jag så himlarns nöjd i alla fall! 


Malin och Molly knep en 3:dje plats i hoppklassen. Hejja! Hejja! Hejja!
 


Sedan blev det en lååååååå-åååååååå-åååååång väntan till Rallylydnaden som började klockan 12.30. Jag startade som 2:a och jag kan väl säga att det var en ganska så loj hund som följde med mej in på banan =)

Trots aningen, enligt mej, bristande koncentration så skrapade vi ihop 93/100 poäng och hamnade på en 4:e plats och fick Diplom, så Flip har nu även titeln "RLD F" och vi flyttar upp till Avancerad klass =) 


 
 
 

Jamensådärja. Det var väl typ allt. Nu ska jag duscha, Timmy säger att jag luktar hund och svett. Mysigt värre. 


Mina fina änglar ♥
 
 
 
 
 

Agility debuten äro gjord!

Så var dagen här! Jag och Flip gjort våran allra första start i agilityklass och hoppklass!

Våran dag började klockan 05.00 imorse då klockan ringde (uuiuuurk), och halv sex satt vi packade i bilen på väg mot Ö-vik. Halv 8 var vi på inmätning och efter många, många mätningar av inte en, utan 2 domare, så blev han tillslut en laglig Medium :) (pjuuh)

Kl 8 var banvandringen till agilityklassen och faktiskt så kändes inte 8 minuter så kort som jag trodde det skulle kännas? Kanske det berodde på att jag memorerade banan joggandes, haha :)  

det var i alla fall en "bra" bana och inte alltför krånglig, men med en ganska så krånglig slalomingång och nedslag så drog vi på oss 20 fel och hamnade på en 8:e plats. WIIIIHOOOO vi blev inte diskade!! Halva startfältet blev diskade så jag är supernöjd :)


Hopbanan var desto klurigare! Många byten och även där lite klurig slalomingång. Vi slutade i alla fall på 4:e plats med en vägran och tidsfel. 
Överlag är jag så himla jätte nöjd över min fina, fina, underbara hund. Han har skött sej superbra och jag är mer än taggad inför imorgon! Klockan kommer att ringa en kvart tidigare imorgon då jag ska köra in till stan för att sedan åka med Malin till Ö-vik. 
Morgondagen kommer även att bli lite längre pga att jag utöver agilityklasserna även har rallyn på eftermiddagen och jag hoppas verkligen på ett kvalificerat resultat så vi klassar upp till avancerad!! 


Förutom att tävla imorgon så ska jag åka och rösta. Det är väl ingen tillfällighet att hjärtat är rött och sitter på vänster sida, eller hur? :)







Torsdag

Framförhållning! Man måste ha lite framförhållning om man ska komma någonstans här i livet!


Om 1 dag kommer jag och Flip att tävla i agility och hopp-klass för första gången, så idag har vi kört en hel bana för första gången. 

Jomen, vi har ju bara kört övningar innan med max 5-8 hinder, så det var väl på tiden tyckte vi. Inte en dag för sent!


Eller så jätte många dagar för sent!! Haha, altså jag kan ju bara skratta åt det faktum att jag idag körde min första "riktiga" agilitybana och att jag ska tävla i helgen. Det kommer nog bli som dom flesta säger, att första säsongen kommer diskningarna att regera, haha. 




Men faktikst så gick träningen jätte bra! Första rundan var jag så nervös och gjorde pajas av alltihopa (sprang bl.a omkull ett hinder) men andra omgången gick såååå mycket bättre! 
Viktoria säger att allt jag behöver är is i magen, så jag funderar på att ta med mej en kylbag. Det skulle väl vara något? 

Ser fram emot paltkoma :)




Jag gör palt idag för första gången. Hejja mej :)


OMG!!

Okej, jag har väl kanske nämnt att jag och Flip ska debutera både agilityklass och hoppklass i helgen? Nu sitter jag i alla fall och freakar över banorna som kommer upp på Google när man söker på Klass 1 banor.


Detta är altså exempel på Klass 1 banor: (hur faaen ser klass 3 banor ut???!!!!!)

 



 
-Svimmar-


-Vaknar till liv igen-


VAD tusan har jag gett mej in på??!! Hur ska jag komma ihåg en bana med upp till 20 språng?? PÅ 8 MINUTER dessutom?
Jo, för att banvandringen än 8 minuter. 8 MINUTER! I ridningen var det väl åtminstonde en kvart och med logiska vägar. Agility behöver inte vara logiskt över huvud tager ska jag be om att få tala om.

Plus att jag är anmälen till 2 klasser/dag. Hahahhahahaa jag måste ha varit hög på något när jag tyckte det lät rimligt... min hjärna kommer att kortslutas. 

Eller så blir jag sjuk. 
Låt mej bli sjuk

Men just det ja!

Vi började ju renovera köket för någon (några) månader sedan! Det har varit så gott som klart väldigt länge, jag har bara inte kommit ihåg att visa resultatet =) 

Pinsamt nog är det inte heeelt klart ännu... det ska upp en ljusrampslist, golvet ska målas grått och bordsskivan på ön ska bytas till en svart. SEN är det helt klart ;)

 

 
 



Workshop!

Jag var iväg på en Workshop i Poledance kl 12 för Oona. Jag var ju då bara åskådare men det var gode grymt att se kan ja lova! 

Någon som gör om det här:
 
 
Näe?? Inte jag heller...  dom måste ju bara photoshopade, eller hur?? Det kan inte vara möjligt att få benen/kroppen i dom vinklarna!

Jag kämpar vidare på gemini och scorpio jag... höger sida går men icket vänster. Gaah!! Varför kan inte en vig och stark kropp inte bara finnas där en dag? Eller typ komma på postorder?
Eller som Sara sa idag: "Jag skulle fan betala vad som helst för att få hennes kropp gratis!" ;)


 
 
 
 
 
 




Söndag

Det första jag ser när jag vaknade i morse var Flip som låg med viftande svans och stirrade på mej ungefär, vad ska vi säga, 1 dm bort, haha! 

Jag klädde på mej och sen gick vi en morgonpromenad i skogen. Helt OK sätt att börja dagen.

Någon funderar på att flytta hemifrån??





Igår kväll dammade jag av ritblocket och ritade lite. Så himla roligt det är, synd bara att man aldrig tar sej för att göra det oftare... Motivet fick bli min käre kusin Vanessa.
Människor är ju hur klurigt som helst att rita, men det blev helt okej ändå. Jag skulle vilja gå en tecknar-kurs och lära mej rita hår på riktigt! Men det finns ju ganska så bra instruktioner på youtube iofs...

 
 
Nu - Fika!
 

Agility!

IIIIHHHHH agilityn idag gick så.himla.bra! Det var jag, Ann och Malin som tränade för en Grym tjej som heter Viktoria och hon hade väl kanske byggt upp världens roligaste bana =)

Vi började med denna övning där vi provade på framför byten, bakom byten och blindbyten. När vi skulle göra blindbyten så tog det väl tre försök innan lill-hjärnan hajjade och inte gjorde framförbyten istället, heeh. 




Sedan körde vi bana:




Japp, det var lika klurigt som det ser ut och såååååå hiiiiimla kuligt!!! Jag blev rå-taggad inför tävlingen nästa helg. Whoop whoop. 

 


åsså filmsnutt från sista halvan av banan:

 
 
 

Alena

Igår begav sej Timmy och barnen till Moräng till farmor och farfar så jag är ensam hela, hela helgen. Eller heeelt ensam är jag ju inte, jag har ju både Flip och Eiya (nåja, hon är väl här ute någonstans...?) att umgås med. 

Vad gör jag då på min första ensamma kväll? Jo, det ska jag ta och berätta. Jag somnade på soffan just efter 21.00 (jag tittade en liten, liten stund på "Kärleken checkar in") och vaknade halv åtta i morse... SCORE! Nåja, nu känner jag mej då rejält utvilad om inte annat. 

När jag vaknade begav jag mej ut och sprang med Flip 3,5 km och sedan har jag tvättat, tvättat, städat och tvättat. Typ. Nu ska jag städa lite till och sedan göra någon slags lunch... kanske woka grönsaker och kycklig så de finns resten av helgen. Haha! 

Det var faktikst en riktigt bra idé...


Jag börjar äntligen hitta balansen här... klurigare än det ser ut. Nu ska bara fötterna ner till huvudet också, haha!
 

Poledance ♥

Åh vad jag kommer att skalla kudden ikväll! När barnen lagt sej tog jag med mej Flip ut och sprang 4 km följt av 20 minuters Rallylydnad, följt av min UTMANING (100 squats/dag och plankan) följt av lite poledance ♥ 

Åhhhhh vad jag ångrar att jag skippade den här kursomgången, jag tror faktikst att jag hade pallat det! Nåja, om jag toktränar här hemma kanske jag kan joina brudarna upp till Nivå 4 nästa gång -wihoooo-
Annars får jag väl gå ensam Nivå 3 en gång till -buhuu-



 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0