Jag ska ha äppelträd i min framtida Herrgård. I hästhagen.

Hejudamej! Två inlägg på en och samma dag, jag måste ha kommit i någon slags blogg-spurt...
Jag smakade alldeles nyssens av äpplerna från äppelträdet (nähää) härutanför, och jag kan med handen på hjärtat säga att dom var aldeles delikat! Sådär sura som dom ska vara. Tänk, om vi haft lägenheten under hade vi kunnat plocka äpplen från vardagsrumsfönstret =) Det är lyx i dess högsta grad.

Dom goeste äpplerna!




Jag såg nyss att dom försökt ringa mej från jobbet till min döda telefon....oooopsi! Men jag börjar ju inte förrän imorgon. Så tänker jag.

Dack!

Idag stog jag och lillan påklädda och klara redan strax efter nio för att skutta iväg mot baksidan och lekparken så att i alla fall några procent överskottsenergi skull försvinna lagom till lunch, men vad skådar mina ögon då vi rundar knuten?? Inte en enda dagis-unge i sikte! Lika tomt på barn som våran lägenhet är tom på toapapper. Vadan detta?

Jag var tvungen att känna efter en andra gång, men nej, inget regn och inga iskalla vindar. Skumt. Har dom blivit innelåsta där på dagis eller vägrar alla barn promt att ta på sej ytterkläder? Borde jag ringa polisen?
Tur att lillan är bra nog duktig på att roa sej själv och behöver bara ett par extra händer ibland till att lägga småsten i. "Dack!", som lillan säger.





Här är mina blåmärken förresten, just vid knävecket. Jag har även börjat odla vinterhår på benen, det gäller att börja i tid...


Här händer det grejer !!

Pjuh, det känns som att jag inte fått känna på dom rara tangenterna på evigheter, men jag har helt enkelt haft annat att göra.
Jag måste absolut få tag i bilderna från helgens bravader då jag tror att dom är absolut klockrena, (jag har även 2 FETA blåmärken på insidan benet, huh?) så MONA om du läser detta får du gärna skicka dom bästa bilderna på min mail =)

Annars rullar vi på i en faslig fart här borta. Jag har endast en, EN, dag i frihet kvar innan slaveriet börjar och jag inte riktigt påstå att jag längtar. Ridit har jag inte gjort varken idag eller igår då jag inte mått riktigt 100, kanske är det en väldig förkylning på G lagom till torsdag, höhööö? Troligtvis inte, sån tur har jag väl inte...

Jag hade visat bild på mina enorma blåmärken om jag hade haft telefonsladden, men jag ORKAR bara inte gå och hämta den. Det är ju typ 50 meter till bilen. UTOMHUS dessutom. Brrrr!! Jag kastar in en bild på 2 av Johannas galna hundar istället, och det är Johanna själv som fotat.
Hoppas det är okej, Johanna, annars får du väl anmäla mej =)



Jo, för alla eventuella undrare så är dom av rasen Saluki. Inte tax och inte schäfer.

God natt

Schtaan

Idag har hela trion strosat runt på stan där vi tog oss en förtjänt lunch med Bea och hennes 2 yngsta på McDonalds. YUM! Cheeseburgare är det bästa som finns, tyvärr fick jag aldrig dom där Hot Wings jag beställde, men kom senare fram till att jag nog aldrig beställde dom högt...

Lillan har även fått sej en fin ryggsäck till Dagis-starten om en vecka, det bev en klassiker -Fjällräven, i miniformat såklart så den passar hennes lilla rygg och i den finaste färgen enligt hennes föräldrar (typ rost-röd)
Ryggsäck - CHECK!


Ohh yeah!!

Jag har just kickat grabbarnas ass i Talisman, hoho. Befinner mej i ett lyckorus och ska passa på att lägga mej så jag drömmer goa drömmar inatt =) natti natt


Lönedag och storhandling

Jag kom just hem från ICA MAXI efter en välbehövd shoppingrunda och alla 11 grejorna på listan blev av-checkade. Konstigt nog så landade summan på 1700 så jag antar att det skuttade i en och annan sak som inte stog på listan också... (bla en wiener-längd med choklad och delikatess-youghurt med vanilj, njum njum)

Om precis en vecka börjar jag jobba, och om 10 dagar börjar lillan dagis. Usch, vad fort tiden går, det var ju alldeles nyssens som jag köpte bodysen i stl 46 som var alldeles för stor =)
Eftersom vi behöver en extra bil då jag börjar jobba så att inte Timmy och lillan ska bli helt strandsatta så ska jag åka hem till Malaga imorgon för att hämta hit en röd liten pärla som såkade köra på ett rådjur sist den hälsade på och var tvungen att åka tillbaka för lagning.
Vi önskar den mera tur denna gång!

Tack och hej


Träningsvärk

På väg hem från ridbanan igår kväll

Igår var min tanke att hoppa lite med Z
då jag inte kunde vara med på hoppträningen (det brukar alltid lämnas kvar ca 4 hinder kvar på banan) men jag hann bara hoppa fram lite på volt innan det kom 4 ekipage till.  Absolut inga problem så länge alla kan rid-reglerna, men det tog inte länge innan jag beslutade att skritta hem igen. Vaddå högerregeln??
Vaddå skritta innanför 4-kanten??
Vaddå göra halt och tex rygga OCKSÅ innanfär spår, helst i volt??

Gaaaahh!! Sånt kan göra mej galen! Reglerna finns ju av en anledning... Nåja, idag ska jag rida ut istället och förhoppningsvis kan dom jag möter då iaf högerregeln.


Tvättdag

En tvättdag blev obligatorisk då både jag och Timmy stod utan underkläder igår. Vi hade ju dom vi hade på oss så helt nakna stod vi absolut inte.
För mej hade det gått så långt att även sockarna tagit slut och i princip alla kläderna jag använder mej av, så jag skulle egentligen kunna göra det lätt för mej och kasta det som ligger i garderoben nu, men det gör jag inte. Tänk om jag ångrar mej liksom ??

En sprillans ny klänning anlände till våran postlåda igår, och med tanke på att det tog ÖVER TRE VECKOR så är jag glad att den kom över huvud taget. Tradera is the shit så länge det funkar!
Klänningen ska användas väl på Linn ♥ Cams bröllopsdag, så jag ska inte avslöja några färger eller modeller. Vänta och se helt enkelt, det är ju trots allt inte länge kvar nu... Jag tycker Linn gör det bra som inte flytt landet ännu =)


Tisdag

Ooopsi, det blev vist inga fler bilder igår, men jag skyller absolut allting på Mli som inte skickade mej några bilder -vilket såklart försvårade det hela något =) Men nu ni, nu finns det bilder och jag är helt imponerad av mej själv som lyckas hinna med fula grimascher samtidigt som jag är djupt koncentrerad i min ridning. Vissa var menade medans vissa kom i ren koncentration.

Som sagt var Mli bara med på uppvärmningen så hon hann inte fota den sista 110 cm banan tränaren lyckades höja till sej på slutet... helt passande så fick vi instruktionerna att rida sist. Så det kan gå! Z skötta sej dock utmärkt !







Tack snälla Mli för att du fotade oss =)


Lilla kaninen (uj, vi måste verkligen döpa henne till något snart...) fick skymta solen en stund idag, hon verkade mycket nöjd!



Ikväll då vardagsrummet har blivit barnfritt ska jag och Timmy ha myskväll och titta på film. Jag föreslog att vi skulle köpa olika frukter och doppa i smält choklad, men han verkade inte ens i närheten lika sugen på det som jag kände mej. Han sa bara "Om du vill så...?", och då blir det ju så. Såklart !


Hemma igen. Schöööönt!

Det har riktigt ekat här ett tag nu, men nu efter en onödigt lång pause finns det huur mycke som helst jag kan ordbajsa ner.

Vi kan börja med att Mli, Krister och lilla Nessa nis har varit här från i fredags, och med Mli kommer även hennes kamera. Tyvärr har den användits väldigt oflitigt, men det följde med till stallet igår på en oplanerad balansövning (heheeee) och en stund på hoppkursen idag, dock var hon tvungen att avbryta mitt i då dom skulle börja bege sej hemmåt, men några bilder hann hon nog ta tror jag. Nåja, hoppkursbilderna får jag tag i senare idag, men tills dess kan jag bjuda på "balans-bilderna" från igår. Haha. Ja...









Joo just de!! Mli fick provåka lite på Z också, det gick riktigt bra med tanke på att hon typ inte suttit på en häst sedan gymnasiet =)



Nu håller vi alla på att svälta ihjäl, och det är vist jag som står för maten idag så det är bäst jag rappar på!







Sjukling

Vissa dagar känner man sej oövervinnerlig. Man skulle kunna ta över världen utan minsta ansträngning och skaffa 10 barn till, lätt ! Andra dagar tycker man att ett barn är en handfull och man skulle helst inte sticka näsan utanför dörren i risk att ramla av minsta vindpust.

Förutom att lilla tjejen varit hes i nästan två dagar så fick hon även feber och en väldig hosta igår kväll. Inte kul alls. Hon fick sova med oss då hon verkligen inte kunde komma till ro själv i spjälsängen, men jag kan inte påstå att det blev någon nämnbar förbättring... Hon kryper ihop intill en ett tag, verkar slumra till, men så kommer hostan och hon börjar irra omkring i sängen igen. Stackars lilla tjejen, hon (och jag) har haft en jobbig natt inatt ♥ 

Imorse, vid halv 6, då jag väckte Timmy för att han skulle gå ner med henne till hennes farmor och farfar (där vi befinner oss nu) så nästan ångade det ur honom. Han var SÅ varm, och om det vore möjligt att faktikst kunna steka ägg på folks panna så var han inte långt ifrån det stadiumet... 
Vilka sjuklingar jag har i familjen, eller veklingar. Kan don inte hålla sej friska istället ?! Det blir så mycket roligare då, speciellt då jag känner att jag kanske joinar dom om någon dag eller två. Mitt huvud har börjat kännas sådär konstigt tungt och segt...  
Kanske jag ska passa på att vila jag med innan lilla prinsessan bestämmer sej för att vakna ?

 


Bra dag i hästhagen idag






Pjuh! Jag tycker nästan synd om hästen som måste ha täcke på sej idag, trots att det bara är ett flugtäcke.

Idag vankas det 30-års kalas här på gården och det rivstartas klockan 1300 med brännboll, så just nu är mitt största problem om jag ska duscha eller inte duscha nu.  Jag är nämligen ganska svettig efter ridturen med Z men det känns liksom onödigt att hoppa in i duschen 2 gånger idag? Klurigt...
Fast jag ska iof in på Bolaget när jag lämnar lillan hos hennes mormor och morfar inne i stan så det är nog bäst jag duschar. För andras sake.

GAAAAH !!

Man förstår inte hur beroende man är av något/någon tills den försvinner, i mit fall har det varit våran dator.

Det har varit lite krasslig länge. Krånglig att starta och kan när som helst bestämma sej för att ta en tupplur (stänga av sej helt enkelt), och det är ju inte precis vad man söker för meriter hos en dator. För ungefär två dagar sedan sa den upp sej helt med omedelbar värkan, och sedan dess har vi altså varit datalösa. Inte helt okej tyckte vi, och känslolösa som vi var ersatte vi den gamla ganska fort. Dock lyckades vi få med oss en repig Windows-install skiva så det är inte förrän idag jag fått fingra på tangenterna igen. Lovely!

Idag har vi strosat run tpå Nolia hela långa dagen. Lillan har fått sej en första riktiga ridtur på en liten ponny, jag fick med mej lite godis och Timmy fick en salamikörv. Alla var nöjda innan dagens slut! ♥




♥Duktig häst, säger Luna och klappar när ridturen var slut =)


Rubrik

Usch vilket skitväder vi har ! Förutom att man kan sitta inne hela dagen utan att få dåligt samvete för det absolut inget bra med sej, bara en enorm slöhet och trötthet. Inte kan väl hösten vara på väg än? Jag har inte badat färdigt än, och inte har jag blivit så peppaarkaka brun som jag tänkt heller...

Jobbet ringde idag och frågade om jag tar taggat på att börja jobba. Haha, skojar hon ? "Näe, det kan jag väl inte påstå...", svarade jag och fick en lång tystnad som svar. Hon trodde nog att jag kanske skojade för sedan började hon skratta lite påtvingat, men vad trodde hon egentligen på för svar? "Ja, guuuud ja! SÅ roigt det ska bli, jag har längtat så! Jag vill inte vara hemma en enda dag till"
Jag fick även ännu ett bevis på deras otroliga koll då hon frågade när jag ville börja och hur mycket jag ville jobba. Jag gick bara dit för någon vecka sedan enkomt för att berätta det.
Dom gör det så mycket enklare...

Jag och lillan ritar

Fint va =)

Lekland i bilder

Här är lillan... vars är pappa ?

Här kommer han ! SWOOSCH!
Jag tycker hoppborgen såg lite ledsen ut...


Leo var nästan läskigare denna gång än förra, haha, hon ville absout INTE klappa honom =)

Leos Lekland

Nu efter lillan tagit hennes välbehövda tupplus drar vi iväg till Leos med Timmys kollega och hans barn. Det blev en succé förra gången och om jag känner min lilla rätt så kommer hon att kuta runt lika duktigt denna gång =) Kanske hon till och med vågar klappa Leo när han kommer fram idag, hon tyckte nämligen att han var lite väl hårig förra gången. Jag förstår henne.
·
Jag och Timmy brukar dela på helgerna så att vi får en sovmorgon var, och i morse var det min tur att gå upp före tuppen. Eftersom hon beslöt sej för att ta en lite sovmorgon igår, på Timmys dag såklart, och inte vaknade förrän 7 så var hon tydligen tvungen att jämna ut det idag med att vakna strax efter fem istället. Dock somnade hon ganska fort om då hon fick krypa upp hos mamma och pappa istället =)
Lillan nästan nykläckt ♥

HAH !!

Nu ska den fula byrån i hallen väck, och istället ska en soffa i trä pryda dess plats. Det blir nog bra när den fått lite färg på grundfärgen jag kletade dit nu ikväll. Vitt, såklart. Funkar till allt.
Medan jag satt och målade som en annan ostkrok verkade det som att ryggen tyckte att det var en lämplig hållning och jag hade nästan lite problem med att ställa mej helt upprätt efteråt, haha. (Jag skyller på att jag satt och krokade i nästan 2 timmar)
·
Detta är altså bara ena delen av den utdragbara soffan, andra delen ligger bakom. Det blir bra, då kan våran framtida piga sova där om nätterna innan hon ska upp och mjölka ko'en

Igår fick jag äntligen se den mycket efterlängtade och omtalade Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2, och jag måste säga att jag tycker den var riktigt bra!! Slutet var ju absolut inte det bästa, men det hade jag redan förberett mej på då jag läst böckerna mer än en gång.
·
Om man jämför med boken så var filmslutet aningen mera skonsamt då det var över på några minuter bara. Böcker kan bli alldeles för detaljerade ibland och enligt min mening skulle dom ha klippt bort sista kapitlet både i boken och i filmen, tänk så mycket bättre det skulle blivit.
Vi skulle tillexempel slippa se att det absolut inte var den minsta skillnad på Hermione trots att det gått 19 långa år, medans HP fick lite sminkning och order om att inte raka sej på några månader. Men jag sa det till Timmy, att vi tjejer slutar ju åldras vid en viss ålder, och jag tror att jag passerat min för läääänge sedan =)
(det är därför jag fortfarande måste visa LEG när det är 18-års gräns på krogen...)

Strejkar den ??

Min IPhone ligger för tillfället och tokvibrerar i en låda. Den är släckt och totalt onåbar... har varit i detta läge snart 20 minuter??!! Någon annan som har en Iphone med samma irriternade beteende, tänkte om dom har någon slags protestdag idag?
·
Jag saknar min Nokia...

Det är fan inte meningen

Idag är det 4:e dagen jag försökt mej på att göra dom efterlängtade taco-pirogerna, men allt har en tendens att gå käpprätt åt helvete !
Låt mej förklara...
·
1:a dagen glömde Timmy köpa mjöl. No big deal, händer vem som helst...
2:a dagen blandar jag ihop alla ingredienser och upptäcker att jästen odlat hår. Liknar mer en död liten mus... (kastar i sinne bort nästan 15 dl mjöl och 5 dl mjölk)
3:e dagen måste Timmy varit väldigt törstig då han drack upp nästan en liter mjölk innan han drog på jobbet... Timmys uppdrag innan han kommer hem: KÖPA MJÖLK !!
4:e dagen blandar jag äntligen ihop ALLA ingredienser som mamma beskrivit på meddelandet, och efter 40 minuters jäsning har degen ännu inte fördubblat sin storlek, om man tittar extra noga har den snarare krympit...? Tydligen ska man smälta smöret, blanda det med mjölken och låta jästen lösa sej med det innan man blandar i resten. Men det vet väl alla...
·
Just nu funderar jag starkt på att skita fullständigt i dom jävlarna... 700 hg tacokryddad köttfärs kan man väl göra vad som helst med ?

Hoppkurs idag dåå

Man blir inte ett dugg ridsugen när man står på sidan av på en hoppkurs. Inte ett dugg. Den krockade lite idag då Timmy slutar att jobba precis som den börjar, och jag kände inte riktigt för att lämna lillan ensam hemma en timma så cyklade dit och agerade fotograf istället när han kom hem.
Någon gång ska jag kämpa mej igenom den nedra instruktionsboken som kom med kameran, men vem tror dom egentligen orkar läsa igenom en nästan tre cm tjock bok ??! Okej om den handlar om drakar, trollkarlar, bäckahästar eller Rand Al'thor, men intruktioner till en kamera, njaae, jag tror inte det.
Nämnde jag att jag absolut inte kände för att putta ner närmsta ryttare och hoppa upp och rida själv?!  Det gjorde inte saken bättre att dom hoppade en rolig och givande övning heller... dom har alltbra nog tur att alla fick sitta kvar i sadeln idag. Ja, dom flesta i alla fall...
·
·
Men nästa vecka, då jäklar !

En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar tills jag börjar jobba och lillan börjar dagis. Hurgatta!
Dagisdelen kommer nog att gå kanon, jag tror verkligen lillan kommer att stormtrivas och personalen är super, det är "börja-jobba-delen" jag är orolig för... JAG VILL INTE !!!
Klumpen i magen har blir bara stramare och stramare ju mer jag tänker på det, så jag har gjort det enkelt för mej själv och försökt att inte tänka på det alls, men nu känns det som att det gnager mej i bakhuvudet hela tiden. En månad är ju ingenting! Snart sitter jag i den nedra bilen igen...
Om det är detta som kallas ångenst kan jag lungt konstatera att det är det jag lider av. Jobb-ångest. Inte mycket trevligt.
·
Vi fick med oss en hel påse med rabarber från farmor och farfar igår som jag känner att jag måste ta tag i nu, dom ligger fortfarande i kylskåpet. Kanske blir det rabarberpaj senare idag ?

RSS 2.0