Oh yes

Jag har aldrig haft några speciella "cravings" under mina graviditeter hittils, inte något jag varit extra sugen på som jag inte är annars. Däremot kan jag bli "tillfälligt" sugen på någonting som jag då absolut vill ha på momangen! Det har varit lite jobbigt att bo 7 kilometer från närmaste affär (som DESSUTOM stänger senast 19!!) när jag känner att det skulle sitta gött med en Daimstrut. Jag kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag måstat brassa in till bästaffären i stan (Godishuset) för att jag blivit akut sugen på något =) Jag är heller inte en sån som skickar iväg mannen min, nej jag åker själv! "Vill man ha någonting gjort, får man göra det själv" är mitt motto.

I alla fall så kände jag att det skulle vara gott med en tigerkaka nu såhär på kvällskvisten. Sagt och gjort, nu står den inne i ugnen och är klar om exakt ungeför 11 minuter, njums!
Jag sa till Timmy att jag nog skulle slänga ihop en tiger-kaka smet och undrade om han också villa ha, och han svarade att han inte tycker om att äta bara kak-smet. HAHA, trodde han på riktigt att jag inte skulle grädda den? Fast sockerkakasmet är ju himla gott det också...  hm...



Strömavbrott i Flurkis

Lillan har fortfarande feber och inatt var hela hon åter brännhet. När jag sträckte mej och skulle tända lampan så hände det ingenting, fortfarande kolsvart!
Men vänta nu, vaddå kolsvart? Varför lyser inte lillans nattlampa? Det har vi alltid på... humm humm... ingen koppling alls. Utan minsta framgång trycker jag på den minst 10 gånger till.

Timmy letar sej ut efter rump-alvedon i mörkret och jag hör hur han stöter i både lillans gräsklippare och kojan, hehe, när han kommer tillbaka säger han att hela Flurkis är bäcksvart, då var klockan kring tre tror jag?
När vi vaknar igen vid halv 8 är det fortfarande bäcksvart i hela lägenheten, lillan tar tillfället i akt och pruttar ner hela blöjan och byxorna med ränn-skit (ursäkta detaljen) medan jag går och tänder lite (mycket) värmeljus.



Om det inte vore så att värmen sjönk till 16 grader (brrrrr) och att kylen/frysen inte funkade så var det riktigt mysigt med strömavbrott =) Passande nog kom strömmen tillbaka lagom till att det blev ljust ute.

Sjuksängen

En febrig Luna har just somnat i sin säng, med sej skulle hon bromt ha med sej fyra nappar istället för dom vanliga två. Man väljer sina strider och denna var inte på långa vägar en av dom. Hon skulle kunna be om vad som helst bara hon mår bättre, lilla hjärtat ♥ Kanske tur att hon inte pratar så mycket än =)

Jag tror jag ska gå och döda "Hello Kitty" introt som går på repeat och läsa vidare på Att föda-boken. Japp, det ska jag.

Hej och hå!

"Nedrans skit!", tänker man då man äntligen fått tummen ur och packat upp allting från julvistelsen i Moräng och upptäcker att kameran INTE FINNS MED! Crap, men jag vet precis var den ligger dock...
Inga bilder tills kameran kommer tillbaka hem då, vill säga. Det suger ju.

Vi har spenderat föregående natt med att byta sängkläder med jämna, fina mellanrum. Pyjamaser och gosedjur med det. Tur att lillan var alldeles för trött för att bli kräsen på vilket gosedjur hon kramade.
Om det är lite oklart fortfarande så drabbades lillan av vinterkräksjukan igår em/natt, men det verkar ha försvunnit lika plötsligt som det kom. Började i bilen på väg hem på Timmys tröja (hoho) och slutade med MIN kudde inatt vid ungefär 03.24. Däremellan har stackaren kräkits alldeles för många gånger för att hålla räkningen (om man nu skulle vilja göra det...) och det var inte mycket mat eller vätska som fick stanna kvar.
Huvvaligen, håret reser sej nästan på huvudet på mej, jag vill INTE smittas! Inte, inte inte!


Nu ska jag och min sämre hälft äta sipps och se Jägarna 2. Kanske dricka lite cola också kanske.
Jag och min babe♥




Jo, en juluppdatering kommer såklart senare. En bild säger mer än tusen ord, och jag har hur många som helst! Kommer inte att behöva skriva ett endaste ord.


God jul!!


Dan före dopparedan!

Go morgon Go morgon! Här hade vi morgon för nästan 1½ timma sedan, men tack vare min ganska tidiga kväll igår (typ 22.00) så kände jag mej så pass utvilad att jag lät Timmy sova vidare. Bara sådär. =) Ska dock snart väcka honom för lite fika, sen ska han städa ur bilen lite innan vi drar mor kyligare vindar. Och mera snö hoppas jag!


Jul-städ och Jul-stök

Nu, banne mej, blir lägenheten grundligt julstädad i varje litet hörn och vrå. Ända sedan jag slutade strax efter 11 så har jag virvlat runt som en liten dammvippa här hemma och snart är här så skinande rent att man skulle kunna slicka golvet. Jag ska bara dammsuga och skura det först... Men sen!
Tvättar kläder gör jag också, och alldeles strax ska jag slänga in omgång 5 och 6, och det får mej att ångra på riktigt att vi inte tvättar oftare! Gah, att man aldrig lär sej. Men så länge det finns rena underkläder så...

Sedan återstår bara att packa, packa, packa och städa bilen så är vi ready to go imorgon.

Istället för allt skrot och skräp som låg på hyllan vid ytterdörren har nu några fotoramar fått inta plats istället. Ja, kort är det också i dom förstås, på hela underbara familjen ♥ Som den ser ut nu iaf =)





Jag bara ♥ÄLSKAR♥ bilden på lillan från i sommras! Inte helt oväntat så kom hörntänderna (tänderna brevid framtänderna) ut först på den lilla vampyr-ungen =)

Sista julklapparna my ass!

Bah, trodde jag på riktigt att jag (JAG?!) skulle vara klar med alla julklappar nästan en vecka i förväg? Nästan lite skrattretande... idag anlänge nämligen några bortglömda presenter med posten så jag har spenderat kvällen med att slå in inte mindre än 11 julklappar till. Två dagar innan julafton, det är sann julanda det!

Jag har även postat resterande 12 julkort såhär på kvällskvisten, dom har legat på hyllan (bokstavligen) helt bortglömda och nu hoppas jag att brevbärarna swischar runt likt stålmannar så mina julkort kommer fram innan jul. Inte så troligt, men kanske innan nyår iaf?

Nej, nu ska jag däcka har jag tänkt.

Att föda

Medans Timmy tar på sej hörlurarna och försvinner in i antingen CS, LOL eller något annat dö-trist dataspel (hehe) ska jag sätta mej och läsa vidare på Gudrun Abascals bok "Att föda". Det är en SUPER bra bok för alla som är gravida eller på något sätt intresserade av graviditet och förlossning, och fastän jag redan läst den en gång känner jag att den ger mej något denna gången med! Rekommenderar den starkt.



Bilden lånad HÄRifrån

Det var då på tiden.

Jag håller på att somna där jag sitter -gääääääääsp-. Lillan har haft en ganska jobbig natt på sovfronten och varit vaken till och från nästan hela natten. Om hon inte satt och sjöng "Lilla snigel" eller "Tipp, tapp" så skrattade hon och försökte trycka in hennes tutte i min mun. Det är inte alls så uppskattat klockan fyra på natten kan jag lova! Sen gömmer hon tuttarna under täcket/kudden och vill att man ska leta åt dom åt henne. "Ditte?", säger hon och låtsassöker lite hon med.
Trollunge!

Iaf så hade jag planerat att ta en liten siesta efter jag slutat jobba för dagen, men då kände jag mej plötsligt så pigg att jag beslutade att slå in dom sista julklapparna istället. Ett mycket dåligt val inser jag nu, för jag ska strax hämta lillan och det finns en stor chans att jag somnar på vägen... uhuuhu, vad trött jag är! Trötter i Snövit går på Redbull-rus i jämförelse.

Men halsbrännan!

Uäk, om jag försöker mej på någon ställning som inte innebär att jag sitter käpprätt rakt upp så kommer halsbrännan smygande, eller rättare sagt springande, på direkten. Inte kul alls, tur att det finns såna tuggtabletter mot det och dom hjälper faktikst på momangen! Ändå tog det mej ett helt avsnitt av "American horror stories" innan jag pallrade Timmy till köket för att hämta. =)


Nu har vi gått in i vecka 28 och det känns helt sjukt. Superbra också såklart att det börjar närma sej, men jag kan inte riktigt fatta att vi har turen att få en liten bebis till! Det känns som att jag ska vara, och har varit, gravid huuur länge som helst =)







-Harkel- V. 28

Barnet växer och det känns i din kropp – du är lite tyngre och svettas mer. Har du dessutom märkt att du blir andfådd lite snabbare än vanligt? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer och att det finns mindre plats för din mage och dina lungor.


Ditt hjärta slår också lite snabbare (för att transportera runt den ökade blodmängden) och därför andas du lite snabbare än vanligt.


Men även om den har börjat bli lite mer krävande har du kanske också upptäckt att du har fått mer kontakt med den lilla människan inuti dig? Om du trycker lätt på magen är det kanske någon som trycker tillbaka. Be din barnmorska att hjälpa dig att känna igen barnets olika kroppsdelar. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som gör sig känd, eller om du smeker ett huvud eller en liten rumpa. Text lånad HÄRifrån

 

 

Jag måste absolut fråga Maggan (barnmorska) hur man vet vad det är man riktigt känner på! Skulle vara roligt att veta om man klappar på en liten rumpa eller ett litet huvud. Inte för att det spelar någon roll egentilgen =)

 

 




Nu är det klippt!

Igår när jag kom hem från syster Ida så var mitt hår både ljusare och dryga 2 dm kortare än det var när jag kom dit, med andra ord så har jag gått och blivit korthårig! Jag är korthårigare än Timmy till och med! (fast det säger iof inte så mycket...=))
Tänk så mycket hårschampoo vi sparar nu, säkert flera droppar om dagen. Om inte mer.

Än så länge känns det väldigt bra med min nya kruka, och jag känner mej lite nöjd att jag vågade klippa av det till slut. Det är ju faktikst något jag funderat över länge, och med Mayas otroligt braa pep-talk ("Kom ingen. GÖ´RE!! Kom igen!") så bestämde jag mej. CUT IT!!!


Hej "Ingen-frisyr-alls"!!









Söndag

Igår kom Sandra, Emil och lille Elis å joinade oss till middagen, och inte helt fel så blev det TACOS! Hur gott som helst var det oich om det är möjligt så gjorde jag det lite trångt för lill♥n där inne =)

Som vanligt kom den där historien om då jag och Emil vann tacotävlingen vi hade första året i gymnasiet på tal, och som vanligt så tror inte Timmy ett skvatt på att jag faktikst åt 8 st tacofyllda pitabrö´n. På något vis tycker han det är konstigt att jag kanske, kanske får i mej endast två stycken nu och vräkte åtta då, men det var ju en tävling. TÄVLING! Då måste man ju vinna!!

Iaf så spelade vi Talisman efter vi lagt undan småttingarna, och det var såååå nära att jag skulle vinna. Var uppe två gånger och kampades mot "bossen" men han vann helaa tiden så det enda som hände var att jag fick mindre liv och fick åka ner till start typ. Ovärt. När jag förlorade andra gången så gav vi upp och sa att det blev oavgjort, fast jag tycker ju att jag skulle fått vinna =) Klockan var i alla fall över 00.00 när dom begav sej hemmåt och faktikst var jag vaken hela tiden, hur grym är inte jag?! Tokgrym.

Helg!

Känns otroligt skönt att få helg redan på en torsdag måste jag säga! Jag har även hunnit göra bort helg-handlingen som slutade på en summa närmare 3000:-, med andra ord var vårat kylskåp ganska tomt innan =) Ska kanske säga att det följde med en del julklappar från MAXI också, bla ritblock, målarbok, pussel, film, kritor och färgpennor till lilla damen. Men INGET GODIS!!!?? Jag förbryllar mej själv ibland...

Idag har dagis vist fått besök av inte mindre än TOMTEN himself. Lillan visade stolt upp en liten "Alfons" docka hon fått, och jag hade givetvis ingenting med saken att göra. Nej nej. Han tog vist sov-kaninens plats ganska fort, passar bra det då den är i stort behov av en tvätt. Eller två. Eller tre.


Julskinkan grilljeras i denna stund i ugnen och jag längtar tills jag får sätta tänderna i den, njum njum! Våran förra tog slut med en rasande fart och jag gissar på att denna kommer att göra desamma.
Imorgon får vi finbesök av inte mindre än Sandra och Elis, och lillan ska dagen i ära vara "ledig" från dagis. Det syns på hela henne hur mycket hon trivs där, och hon blir mest bara rastlös av att gå hemma en hel dag, men nu får hon ju leka med Elisch =) Ni är sååååå välkomna!


Jag och baby på svärmors 60-års fest i somras.
(...han ska verkligen inte vara blond...)



Titta i kors

Det är tur att jag har någorlunda kort arbetsdag imorgon för jag blev just klar med min foto-beställning... uppladdningen av mina nästan 350 bilder tog närmare 1,5 timmar och klockan har tickat långt efter läggdags... -gäsp-
Jag kommer att vara mer död än levande imorgon.

Luciashow av världsklass















Dom små trollen var SÅÅ duktiga! Det sjöngs säkert 7-8 låtar, och med ytters liten hjälp från fröknarna i början av varje låt sjöng dom resten själv. Nästan att man blev lite impad, inte ens jag kan hela "Midnatt råder" =)

Helt opartisk (absolut) måste jag nog säga att lillan var duktigast där hon satt och gjorde nästan alla rörelser till medan resten av hennes årskull bara satt med ögon stora som tefat, haha! Nej, alla var duktiga såklart! Tyvärr beslogtog nog fröknarna lillans lilla lykta innan dom gjorde entré, kan vara så att hon svängde runt med den lite väl våldsamt. Men vad vet jag? Det stog iaf på hennes hylla efteråt.

Nu ska jag fortsätta sticka på mitt mästervärk till jag slocknar. Kanske hinner jag några varv iaf? -gääääääsp-

Sankta Lucia, skänt mej en tia. Eller en miljon.

Lucia var det här! Nu går tiden verkligen jättefort, inte många dagar kvar till julafton nu inte! Det börjar vara dax att inhandla resten (läs: ALLA) av julklapparna.... än så länge är det bara några av lillans klappar som är klappade och klara.
För övrigt så har jag endast 19 arbetsdagar kvar innan havandeskapspenningen, och helt ärligt känns det riktigt jävla bra! 19 dagar kan man ju härda ut?

Jag tror att jag ska försöka tränga på mej min fina, stickade tunika/klänning med renar på idag till luciaframförandet. Kändes passande. Lillans "komstym" är redan framhängd och redo att göra entré =) Hon kommer LÄTT att vara sötast på ställe. Helt opartisk, såklart.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen så jag inte skrämmer ihjäl resten av föräldraskaran när vi anländer.


En bild på lillan från förra årets lucia. Ett örngott förvandlades till en klänning.
Bara sådär.

♥också från förra året♥.
Foto: Johanna Stenebrg

Snart helg...

Usch, fy och blä för måndagar! Tur för mej att mina arbetsdagar är ganska barmhärtiga efter nedgången till 50%, halvtid känns alldeles lagom. Kanske 50% för mycket...?


Här nedan har jag tagit kort på lillans allra minsta body, samt storleken hon har på sej i nuläget. Hur sjukt?



Imorgon är det lucia på dagis
, och helt i sin ordning så har dom såklart anordnat luciatåg på dagis. Jag har just resat kameran på 523 bilder då den var knökfull, så nu måste jag skynda mej att framkalla mina bilder innan Timmy får för sej att omformatera datorn igen. Som förra gången -mutter och morr- .
Moster Maya har lovat att hon ska komma och titta imorgon också, och självklart ska det både filmas och fotas. =)



Hittade en bild på alla lillans två kusiner på hennes mors sida från i somras, tror jag? Längst bak står Ida med lilla Noel, det är bara jag och brorsan som kastbytt barn. Med andra ord håller jag lilla Wilma och Kim lillan =)

 

 



Sortering på G

Jag har tvättat/sorterat lite barnkläder idag, var storlek för sej ligger det nu i påsar (ska köpa plast-lådor. Nån gång) Det känns alltid lika sjukt när man tar fram och tittar på dom allra minsta kläderna i stl 44 som lillan hade i början, och ändå var hon en ganska "normalstor" bebis på 50 lång och 3420 gram (pjuh, tur att hon kom dryga 2 veckor tidigt=))

Imorgon måste jag komma ihåg att fota någon mini-body och jämföra med lillans nuvarande stl så man får se den verkliga skillnaden. Hon kommer att kännas såå stor när lill♥n kommer =)
En annan sak jag fick svart på vitt är hur mycket ROSA kläder det finns! Jag och Timmy har alltid varit duktiga på att köpa "unisex" kläder till lillan, men förutom kläderna vi köpt är det nästan bara rosa kläder. Rosa med Hello Kitty. Hurrgatta, jag ryser när jag ser den gräsliga kissekatten, men den finns verkligen på ALLA barnkläder just nu. Inte många plagg går att hitta utan henne. Inte många barnsaker över huvud taget, helt sjukt vad den kissen tagit över.


Nej, nu ska jag och babyyy se Final Destination 5. -Sniff sniff- luktar här popcorn?

V.27



Det blir så ruskigt bra bilder med telefonen när man börjar skaka i handen som en annan 114-åring, att det är ett halvmörkt ljus gör det inte mycket bättre, men detta får duga. Kändes långt till spegeln plötsligt.

Magen då. Jag är nästan helt säker på att den lill♥ inte sover någonting, för det sparkas och rullas runt heeela tiden, känns det som =) Just nu ligger han/hon nog med huvudet ner och rumpan rakt upp, (eller tvärtom) för det har blivit två stora kullar i lodrät linje i mitten på magen. Haha, ser himla lustigt ut... pjuh, vad det spänner.
Lillan brukar komma och krama magen och ropa "hallååååå, hallååååå", så hon kanske förstår att det är någonting där inne =) Hon vill även gärna göra "munpruttar" på den och klappa på den, haha.

Vi var iväg och försökte ta lite julkort nu på förmiddagen, men det är lättare sagt än gjort när man har med små Lunor och hästar att göra, dom har en tendens att inte göra riktigt som man säger. När hästen är glad tittar lillan bort, när lillan skrattar står hästen med öronen bakåt... voj voj.
Nåja, kanske det blir något av det i alla fall, här kommer lite kort från dagen som INTE blir julkort:














Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Hejochhå vad det har snöat inatt! Det sista Timmy gjorde innan han gick och la sej var att skotta balkongen, och när jag och lillan steg upp mätte snön i alla fall 3 dm, inte illa. Dock blir min planerade jul-kort-session uppskjuten tills i morgon, men vad gör det? Så länge det är snö med i kortet så.

Våran lilla trio har i alla fall varit ute i snön och busat hela förmiddagen, och efter bara ett litet tag kom även Åke med pappa ut och joinade oss. Vi har åkt rutchkana i snöhögarna, åkt massa bob och hälsat på kaninerna. Och byggt ett.... eh... djur (??) på baksidan huset. Vi planerade även att VÄRLDENS STÖRSTA SNÖGUBBE skulle ta plats på framsidan gården, men det får bli en annan dag.


Lillan och Åke riden på...djuret.


Näsborrar, ögon och öron är på plats.. typ.



Söta små troll ♥










To be continued...

"Jaså, du har inte värpt än?"

Åh halleluja, nu är det äntligen helg!! En fredag kväll, lördag och söndag att inte göra NÅT på! Ja, ingenting man måste i alla fall, för denna helgen har vi ju faktikst planerat att hinna med att ta julkort, spelkväll med grannarna och påhälsning av Emil, Sandra och Elis bla.

På sistone har det kommit in en drös kommentarer på min mage! Istället för att snegla osynligt (hrm) har folk istället börja fråga när det är dax. Vissa lite mer sofistikerade än andra. Här är några ex:

"Jaså, du har inte värpt än?"
"Oj, du är grossess!"
"Är det dax snart? Jasså i mars? Ojdå!"
"Vist har den svärvuxit? Är du säker på att det bara är en?"
"Är du GRAVID??"
"Oj, nu kan det inte vara länge kvar"

osv osv. =) Haha, när det frågades om jag "värpt" än så brast det ganska ordentligt för mej, och jag skrattade så mycket att det måste förlängt livet på mej med minst några år =)

Onge!

Hupp hupp, ska alldeles strax sätta mej och sticka vidare på en av mina julklappar (vaddå tant-varning), men jag tänkte först skriva lite om vad som hänt sedan i förrgår...
...
Sådärja, då var det klart! Inget nytt att rapportera. Satt hela kvällen igår med ögonen riktiade i kors mot sticknålarna, och jag siktar på att göra desamma ikväll. Sattyget måste ju bli klart innan julafton, och jag har tänkt hinna göra annat än att bara sticka om kvälla. Som att ta julkort, tillexempel, som vi ska ge oss på i helgen. Hoppas på någorlunda väder då mina geni-ideér kräver utomhusvistelse, så inget oväder är att föredra. Tack på förhand.

Lillan och en av hennes dagiskompisar har vist "bråkat" en del idag. Det är två STARKA viljor om man säger så, och jag har svårt att se att någon av dom ger med sej, haha.

Inatt hoppas jag inte på en repris från natten som var. Lillan vaknade vid tre och hade inga som helst planer på att somna om, nej bla testade hon flitigt djupet i min näsa, kollade otaliga gånger om jag inte ville ha hennes tutte, sjöng och skrattade. Hon må vara i sötaste laget, men klockan tre på natten var jag inte på något vidare lekhumör, så hon fick fint somna om fastän det tog lite mer än en timme innan det skedde. Pjuh!

Nej, sticka var det.


Jag fattar inte. Jag får ALLTID röda ögon på kort. Alltid!

Vars?

Altså, jag skrev ett helt inlägg igår innan jag gick och däckade, men av någon anledning så vill inte blogg.se visa det fastän det var helt barnvänligt och utan svordomar...

Jag byggde i alla fall ihop lillans kök igår och nu står det nere i källaren i väntan på lite omslagspapper och att tomten sa komma och hämta det.
Kul är det i alla fall, att bygga ihop IKEA möbler, altså. Jag ÄLSAKR pillergöra och när man får använda hjärnan och mina enorma muskler lite. Jag kanske skulle slå mej på att bli IKEA-montör?


Var förresten hos Farbror Doktorn idag, eller snarare Tant Doktorn då den (det?) var kvinnlig, och jag ska börja jobba halvtid from imorgon. Känns för jävla bra kan jag säga! Ännu bättre känns det då jag tänker på att det bara är dryga månaden kvar tills jag blir hel-ledig, och för att gå ytterligare några steg känner jag mej alldeles gå-på-rosa-fluffiga-moln lycklig när jag tänker på att lilla bebis är här snart =) Allting rullar på ganska bra just nu, med andra ord FÖRUTOM att jag inte hittat lotten med 100 000:-/månaden i 25 år än! Vars tusan håller den hus??


Lillans lilla kök =)

Jag är ganska DUKTIG!

Näe, attsicken så irriterande när blogg.se krånglar, eller när internet krånglar över huvud taget! Jag har ju skruvat ihop lillans lilla kök från IKEA (köket heter "DUKTIG") och nu går det inte att ladda upp bilder... buhu.
Men jag lovar att det står där, framför TV:n och ganska mycket i vägen, och Timmy ska alldeles strax bära ner det i förrådet tills tomten kommer med det till lillan ♥

Jag ÄLSKAR att bygga ihop IKEA möbler, eller saker över huvud taget! "Piller-göra" är det bästa som finns och det är då jag trivs (nästan) som bäst. Med närmare eftertanke så skulle jag faktiskt lätt som en plätt kunna jobba som typ möbel-montör. Jupp jupp.
På tal om jobb så har jag bestämt möte med Farbror Doktorn imorgon, förmodligen (och förhoppningsvis) blir det sjukskrivning ned till 50% fram till havandeskapspenningen. Hoppas iaf, vi får se.

Nu ropar vist kudden på mej. Natti natt

IKEA BABY!

Då var den efterlängtade IKEA resan avklarad, och jag kom hem med ENDAST 2 saker utöver min inköpslista. -klapp på min axel-
Emil och Sandra imponerade lite om kom brummadnes strax efter sju och hämtade upp mej, (om jag ska vara helt ärlig hade jag inte väntat mej dom förrän åtminstone halv 8 =)) och vi stryrde kosan mitt IKEA, tjohoo! Vi pratade hejdvilt mesta delen av resan och min nybrända skiva spelades sådär lagom högt i högtalarna, sådär så att man måste höja rösten lite för att höras. Man kan nog säga att vi hade lite disco i bilen.

När vi var dryga 5-6 mil från stutdestinationen så började bilen plötligt blåsa enbart kalluft trots att vi vred till det varmaste, och inte långt efter det stod tempmätar´n på 120. Happ happ, Emil stannade på närmsta p-ficka och vi gick ut och kikade lite, och eftersom till och med jag såg vad som var fel så behövde man tydligen inte vara någon bilexpert  -bilen tokläkte kylarvätska!
Som tur var så hade vi med oss 2 stora flaskor med vatten så vi fyllde upp med dom och bad till dom stora gudarna att vi skulle ta oss fram. (Tillbaka får bli ett senare problem)
Sagt och gjort, vi brassade vidare och bilen började ge med sej av lite värme igen och gick tillbaka till normala 90 grader. Ett tag i alla fall... efter ganska många svordomar och 2 påfyllningar av vatten fick vi äntligen parkera utanför IKEA och istället börja fundera på hur vi skulle ta oss hem? Dock löste det sej ganska smidigt då Emils snälla pappa erbjöd sej att hämta oss, vilket var supertur då han också äger en minibuss och vi skulle altså kunna handla lika mycket som planerat. Pjuh, det var ju det viktigaste!


Dagens bästa köp blev nog BARNVAGNEN jag fyndade på Blocket! Passande nog fanns det en exakt likadan jag varit intresserad av bara en bit ifrån Sundsvall, så dom vänliga själarna som ägde vagnen kom helt enkelt in med den så jag fick provköra och betala.
Mindre än hälften av vad den kostar ny gav jag för den, och då ingick det två sittdelar, 2 fotsackar och en liggdel. Dessutom har dom bara använt den 2 enstaka gånger då deras äldre som börjat stenvägra att åka vagn, så man kan typ säga att den är ny =) Ett FYND!

Man kan kombinera vagnen på många olika sätt. Bla:
*En liggdel och en sittdel vänd emot föraren
*En liggdel och en sittdel vänd frammåt
*En sittdel vänd emot föraren och en sittdel vänd frammåt

Pjuurfekt!

En liggdel och en sittdel, vänd frammåt.


En sittdel vänd emot föraren och en sittdel vänd frammåt






Sådärja, nu kan du komma lilla vän ♥

Well

Jag och lillan promenerade iväg till Kevin m fam efter middagen idag, dom lekte riktigt duktigt där ett tag och sprang runt, runt runt, skjutsade varandra i lära-gå-vagnen och välte Kevins tält bla. Ja, om det inte blev något intressant på TVn såklart :P
Direkt jag ägnade någon större uppmärkssamhet åt Kevins lillasyster så var lillan fort som attan uppe i mitt knä och sa ifrån. "Min!", sa hon. Hähä, är det någon som kommer att bli en smula svartis då lill♥ kommer? Hoppas inte... lilla tjejen.

På tal om gravid så har Eiya (kissekatten) gått och blivit konstigt rund om magen den senaste tiden... vi börjar nästan misstänka att hon har skaffat ett hemlig pojkvän därute, och det är ju någon vecka hon inte tagit sina P-pilelr som hon ska... Nåja, hoppas hon valt med omsorg åtminstone! =)

Eiya vilar i lillans dockvagn


Lillan är STARK!!



Ja ä int bitter

Jag fick just ett meddelande av mamma och pappa som befinner sej i detta nu i Thailand, lite närmare bestämt Phuket, och har det vist jättebra! Hoppas verkligen dom får en wunderbar semester med maaassor med sol och roliga utflykter, och jag är inte ett dugg avundsjuk... bara så alla vet.

Av någon anledning så vill Timmy inte flyga (och har aldrig frugit) och tycker vi kan åka någonstans på semester så man kan åka tåg eller bil dit. Eller varför inte buss? Byske ska vara suuuperhärligt på somrarna har jag hört, eller varför inte Lycklsele? Nära och bra.
Nej, jag SKA få ombord Timmy på ett plan, om det så är det sista jag gör! Där med basta!


Vidare... igår var jag ju på det planerade besöket hos barnmorskan, och inte helt otippat ligger magen över magkurvan.  Mellan det "normala", men över mittlinjen. Mitt bloooodvärde var även lite bättre, men ska fortsätta som jag gör med blutsaft och niferex varje dag så kanske jag kan hålla ögonen öppna längre än till 2100 lagom till nästa sommar.
Hjärtljuden då? Min mamma har en teori om att tjejer har högre/fler hjärtljud äv vad killar har, så jag har ju självklart varit tvungen att jämföra den lill♥ med när lilan bodde i magen. Denna gången var dom längre än lillans, och förra gången var dom högre. Happ, då vet vi.


Buhu, jag vill också ha värme och sol.
Kom även just på vad jag vill att mamma o pappa ska spana på åt mej där borta, Haremsbyxor!!!


Bilderna lånade från Goodle


Bild lånad HÄRifrån




En ny säng?

Jag har just hittat en ny säng vi ska köpa till lillan! Jag tänkte att om vi gör om vardagsrummet till henens sovrum, så ryms sängen där ju. Lätt som en plätt!
Blir dock klurigt att få in soffan i lillans nuvarnade rum... vi får helt enkelt köpa en ny soffa också!


bilden lånad från Tyras blogg

så.jävla.gott!

Våran middag idag bestod av potatisklyftor med morötter och palsternacka i ugn, kött, svampstuvning och bea. Så Jävla Gott! Skulle lätt kunna äta det vareviga dag tror jag.
Jag lastade i alla fall på en redig portion då jag var redigt hungrig, men fick åter igen bevis på att magen inte rymmer så mycket man kan tro, och var tvungen att lämna hälften. Jag tror Timmy har börjat få "pappa-syndromet" då han inte var sen att börja gnaga av benet jag lämnat, haha!

Förutom att Timmys ena syster m barn kommer imorgon är det ett besök hos barnmorskan inplanerat, magar ska mätas och hjärtljud ska dokumenteras. Ska bli kul att jämföra lite med när jag var gravid med lillan =)
Nej nu ska lillan få springa av sej kvällsruset hos grannarna =)

RSS 2.0