Snusberoende??




Svar
: Ja!
Och jag hatar det...

Jag har just suttit och räknat ut årkostnader av mitt snusvana, och det såg inte bra ut. Iåförsej finns det ju massor av männiksor som snusar mer än jag, och massor som snusar mindre... och massor som inte alls har fallit för frestelsen. *duktigt av er*

Men nu var den jag som jag räknade på. Jag snusar ungefär 1 dosa på  1 ½ dag, altså 2 dosor på 3 dagar                    (usch vad mycket det låter) och jag räknade på att en dosa "Kronan" kostar ca 29 kronor, beror på vars man handlar, men ja, på ett ungefär.
Och det blev 7037 kronor/år. (och då är kronan ett av domk billigare sorterna)
Det låter ju inte så mycket om man tänker på att det är ca årskostnaden, och det blir ju några kronor billigare om man köper stock, men jag brukar vara dålig på det. åsså kan man plussa på några kronor eftersom jag inte snusar Kronan jämt, utan unnar mej så att säga "lyx-snus" (Ettan/General) när lusten faler in, och jag tyckt att jag förtjänat det. Tillexempel om jag snusar bara Kronan en längre tid, eller nyfått löning...=)
 
Om jag bara skulle snusa Ettan som kostar kanske 35 kronor/dosa, skulle det bli en årskostnad av ca 8494 kr. Hovva ligen!

Det var ju ett tag där i slutet av Gymnasiet som jag bestämde mej för att sluta och tog ett uppehåll på ett helt halvår!
Usch, vad det var tungt där i börjar med alla humör svängningar och kompisar som snusade, plus att ja fick en ganske rolig kommentar av min lärare när hon blev less på mitt dåliga humör en lektion..
"Moa, kan du inte börja om med snuset så att du bli normal igen?!" Hahaaa


Jag kan inte förstå varför jag började om igen egentligen. Det var en dag jag tyckte att jag varit såå duktig och slutat att jag "förtjänade" en snus, och POFF var man tillbaka igen.

jag är så dålig!!

Later//Moa

Kommentarer
Postat av: Johanna

haha du har det int lätt du int! Jag vågar då inte ens räkna på mitt nikotinberoende eftersom jag köper både snus och cigg.

Men hade man aldrig börjat så hade man lätt haft råd att åka jorden runt flera gånger nu!

2008-09-29 @ 21:20:45
URL: http://ovart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0