Rallylydnad

Idag har jag och Flip tävlat våran första riktiga Rallylydnadstävling (jag tänker inte räkna med fiaskot nere i Sundsvall när han nätt och jämt fyllt 10 månader. Det gör jag bara inte), och med tanke på att rundan kändes "sådär" blev jag väldigt förvånad på prisutdelningen när domaren räknade upp mej som delad 4:e-pristagare. 94 av 100 poäng.

Va?

Det är ju ganska bra ju? 2 tävlingar till med kvaliciferade poäng och vi har ett Diplom och titel =) Nu går jag lite tiden i förskott, men jag kan inte hjälpa det. Känns riktigt rooligt. 


 


Torsdag

Det blev en sen kväll på gymmet ikväll, kom hem för en halvtimma sedan kanske? Jag hade tänkt komma iväg direkt barnen lagt sej men då fick Flip komma ut en stund istället. Det blev några rallylydnads-moment och en massa bus på dej. Apport med pinnar bla =) Usch vad jag längtar tills marken tinar så vi kan börja med lite slalomträning igen, det var kul. 


Jag funderar förresten på att försöka få tillbaka min "riktiga" hårfärg. Den har jag inte sett skymten sedan typ första året i gymnasiet så det ska bli intressant att se sej själv som blond igen. 
Jag skulle vilja klippa håret långt också, var kan man göra det? ;)

Kort och brunt, nu vill jag ha tvärt om juh!


Timmy och Flippeliflopp tittar på Tv

Nattinatt
 
Påbörjat

Nu är det äntligen påbörjat, förvandlingen av vårat kök! Jag har just tvättat överskåpen med målartvätt och tejpat markeringstejp runt glaset, så ikväll är det tänkt att dom ska ruggas upp och grundmålas.

Det ska bli riktigt intressant att se slutresultatet men det känns än så länge ganska långt bort då alla ytor först ska grundmålas och sedan målas minst 2 varv och ett dygns torktid på det mellan. Om jag dessutom får som jag vill så kommer kaklet och golvet att bytas också så tar det ju extra tid, men det kommer de la va värt =)

Vårat kök nu:


Redo att ruggas upp:
 
 
 

Måntaq

Idag var det sista tillfället på den dära facket-kursen jag har gått, så numera kan man kalla mej fullärd i ämnet. Fråga vad som helst så lovar jag att jag kan svara! 

...eller Googla fram. Internet är en mycket bra uppfinning.


Hur som. Måndag idag, så med andra ord var det Pole ikväll, tjohoo! Dubbel tjohoo:ar för att det dessutom gick bra. Jag har insett att jag har mycket lättare för när det kommer lite mer till styrka (lyfta upp, hålla fast osv) än när vi ska göra någon konstig snurr med ett ben böj och ett ben rakt, eller tvärtom. Eller typ sväva graciöst runt stången med båda benen böjda... huvva, min hjärna och min kropp vill inte riktigt samarbeta där. Men det är bara att nöta. Nöta. Nöta. Nöta.
Idag gjorde vi många trick med "fästet" bakom knävecken och jag kunde känna redan när jag gick ner till bilen att det kommer att göra oooont i morgon, hah!


Det syns inte så himlarns bra, men hela framsidan vaden och på sidan är helt blå/gröna. Men what doesn't kill you...

 

Helgen i Malå ♥

Här kommer lite bilder från min och Grims helg i Malå och Järvträsk. Det kändes lyxigt naánting att bara åka med ett barn och rå om honom hela helgen ♥ 

Första bilden tycker jag är lite kul. Det skiljer altså drygt 2 h mellan bilderna =)


På lördagen åkte vi och tittade på kusin Wilma och Fannys morfars många djur. Mycket spännande tyckte Grim
 
Såhär ska en "riktig" äggkartong se ut:


Lördagsgodis och lördagsmys:


På söndagen åkte vi vidare mot Järvträsk där Grim fick träffa farmor, moster FASTER Diana, faster Ramona bla. 


...och Grim provade att åka längdskidor för första gånge. Här har vi framtida Charlotte Kalla. *Nöjd kille*

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Lägesrapport

Happ, då har det gått nästan precis en månad sedan senaste lägesrapporten om stretchingen, och efter att ha sett Timmys anteckningar (det är han som är mätaren) så måste jag säga att det tar emot lite att skriva ut... det är typ NOLL skillnad från förra månaden!  Tjii fick jag -mutter och morr-... jaja, bättre lycka nästa månad. Eller nåt. Om några månader, då jag är vigast i världen, ska jag titta tillbaka på bilderna, peka och skratta åt mej =)

 

Överkomligt

Wihoo idag på polen började vi upp och ner lite smått! Det mesta från marken för att få rätt grepp osv så man inte drattar i backen, men jag fick till någon hyffsad Basic invert och Chopper från "stå-höjd" också =) Kuligt!
Min stång här hemma i vardagsrummet har blivit pinsamt lite använt hittils så man kan nästan räkna den som en prydnad, men det ska det bli ändring på. Så det så! 

Efter träningen började alla prata om godis och andra onyttigheter, så jag var då tvungen att köpa lite karra på Coop när jag ändå var där och fyndade andra saker. Det var dock slut innan jag kom hem, så Timmy fick inte en endaste del av det. Mohahahahahaa, vilken tur att han inte läser min blogg. (Lasse, skvallra inte nu)
På tal om andra fynd så hittade jag en jätte fin vind/höst jacka till Grim från "Friends", 2 stycken linnen och stövlar till båda trollungarna till en helt överkomlig summa på 325:-. Om shopping var ett ämne i skolan hade jag förmodligen spikat alla praktiska prov. 

 

Isch också

Usch, vilken svacka jag har hamnat i altså, ingenting känns riktigt roligt... jag försöker köra på som vanligt i alla fall men det slutar bara med saker gjorda halvhjärtat och missnöje över det istället. Men jag känner mej själv så pass väl att jag vet att om jag skulle sitta hemma och tjura istället skulle det bara bli värre. 
Nåjaaa, det finns värre saker i världen.


Idag åkte Hanne skidor med Flip och Ilo igen, och Flip den lilla skithunden DRAR INTE! Våran suveräna plan om att ha Ilo lite längre funkade inte alls, Flip var så nöjd så med att bara springa brevid. Gaaah, vad göra nu då??
Vi bollade lite ideér efteråt och kom fram till att jag ska träna lite på egen hand i veckan och försöka igen nästa helg. Jag har ju bara en kort lina hemma så jag lånade Hannes långa som hon åker med åsså ska jag träna in ett spring-kommando och belöna rikligt med rösten då han drar på riktigt. Typ så, sen får vi se hur det går =)
Fick även tips på fejjab just som ja ska prova. Vad gjorde man förr, utan internet?? Gick man typ till biblioteket? Synd om det skulle vara stängt i sådana fall. 

Det var många som tyckte det var en bra dag för skidor med hund idag


 


Efter fiaskot på hundspåret (Flip är en envis liten skojare) så blev det gymmet för min del. 4 km på löpbandet och sedan några stackars benövningar. Avslutade åtminstonde med ordentlig stretching. Jag måste ju bara påpeka att när jag började polen så var min "Flexability level" på typ 95, och innan denna kursomgång är slut är tanken att den ska vara uppe i 110. Vore najs =) På tal om stretching så börjar det ju snart vara dags för en ny lägesrapport, rättare sagt nästa söndag! Då blir det precis en månad mellan. Herregud, tänk om jag på något vis har blivit ÄNNU ovigare!! Fast det kan väl inte vara möjligt... eller?

 
 
 
 
 
2-spann

På grund av dåligt före så väntade vi tills idag med att prova 2-spann med Ilo och Flip, och jag måste säga att det gick över förväntan!

Jag såg i mitt huvud hur Flip skulle försöka få Ilo att leka i alla fall flera gånger, men Hanne sa att han bara provat en gång när han blev lite trött men slutade direkt hon röt lite åt honom och fortsatte sedan springa =) Att han sedan sprang och överlät den mesta dragningen till Ilo är ju en annan sak, och en vanesak ;) Eftersom Flip hade en lite längre "flärp" längst bak att sätta linan i kom han lite längre fram än Ilo, så nästa gång ska vi göra precis tvärt om så Tjuvåkar´n får lite draghjälp. Alternativt låta Ilo springa lös framför å låta Flip dra själv typ första halvan. 

Men så himla KUL att dom gick så fint tillsammans!! I sommar kanske till och med jag vågar prova dom med cykel, för några skidor kommer jag inte att sätta på mej igen i första taget!

 
 


Trötta voffar kommer i "mål" efter 6 km =)
 
 
 
 
 

RSS 2.0