Stök å bök

 
Idag bär vi iväg mot Malå-skogen för lite påskfirande, sååå med andra ord har jag spenderat min förmiddag med att packa och storstäda lägenheten,  för -Ve och skam- det kan man inte göra dagen innan!
 
Finns det något värre än att åka iväg någonstans och komma hem till en stökig lägenhet? Nej, jag tror inte det, och jag har verkligen vikigt mej dubbel för att få Timmy att tycka likadant, men näe, han tycker helt enkelt inte att kläder på golvet och smutsig disk i diskhon är lika irriterande som jag =) 
 
Våren är alltbranog härlig
 

Tegelstenar och tävlingslydnad

Ikväll var jag och Flip på den näst sista tävlingslydnads-kurstillfället och det känns verkligen DÖtrist att det är slut efter nästa gång. Jag vill kursa meeeeer! Vi har lärt oss jätte mycket och jag är supernöjd med upplägget, men jag tycker det borde vara minst dubbelt så många träffar. Minst! =)
 
Jag kanske får sätta upp en liten bana här hemma någonstans och dra dit lite grannar så vi får träna på en sån tävlingslik situation som möjligt. Haha, det vore ju nåt!
Ja, vi skulle i alla fall välja ut 2 moment ur klass 1 som vi skulle göra så likt en tävlingssituation som möjligt nästa gång, och jag troooor att det blir fotgående och tandvisning eller apportering. Det är dom monenten vi har som mest färdiga. I varken läggande eller ställande under gång har jag ens börjat gå framlänges, såååatte.... Iof skulle vi kunna ta hopp över hinder också. Oj, helt plötsligt blev möjigheterna alldeles för många =)
 
 
När jag kom hem från kursen (genomfrusen, brrrrrrr, täckbyxor kanske??) så blev det raka spåret till Anette och fortsätta med tapetseringen. Så mycket som vi tapetserat den senaste tiden kan vi lätt börja kalla oss för proffs, och efter ikväll kan vi kalla oss för murare också ;)
 
 
Nej, det kommer bli en lång dag imorron. Bäst å sova. Nattinatt

Att ha vovve är mysigt =)


Klossträning med Flip

 Herreguu, vad det hjälper att få saker och ting filmat! Jag ser ju med en gång att jag måste passa Flips ena bakben så inte det hamnar utanför "linjen" och att jag allt får chilla ner lite med klickern. Altså typ vänta en sekund till innan jag klickar. Det är tur att man får träna nästan hur mycket man vill. =)
 
 

Kvällens skörd

Sådärja, nu håller väggen på att bli slät och fin, tapeter på det så blir det awsome. Tur det är en dag imorgon också. Och efter det =)
 

Måndagsträning

Så, idag var det måndagsträning igen och vi begav oss i vanlig ordning strax över 6 för att hinna gå en sväng innan träningen börjar. När vi är nästan framme så blir vi stående i en bilkö och bortpekade från korsningen där vi skulle ha svängt in för att komma till parkeringen vi brukar hålla till på av nån pajas i reflexväst. Det är bilar överallt och alla parkeringar är fulla, och orsaken är en jävla hoceymatch! Gaaaah, tänkte att träningen förmodligen är inställd pga av den (Grrrrrrrrr!!!) och åker mot träningen på Mariehem istället. 
 
Vi kommer drygt 10 minuter sen, Flip blir lite överväldigad av alla hundar i början men sköter sej sedan ganska så snyggt. Vi skippar gruppträningen och tränar istället lite vid sidan av på ingångar, platsliggning, sitt/stanna kvar (trots "drag" i koppel) och kontakt såklart, det blev lagom mycket störning med alla hundar som virvlade omkring oss =) 
 
När vi kom hem fick Timmy snabbfilma oss lite när han går sick-sack mellan mina ben och "åttan". Det var ett tag sedan vi gjorde något av det men det gick hyffsat ändå tycker jag. Tänk er lite mera snabbhet och precision när momenten är helt klara =)


 
 
 

Den stora våffeldagen är här

Lillprinsen sover och jag och Flip har just fortsatt våran träning lite från igår, han har verkligen fattat poängen. Han är så smart min lilla voffe! Jag utgår ifrån Bibeln - Lydnadsträning i teori och praktik, så vi har inte börjat med kommando-ord än, men backar upp till 5 meter gör vi =)

 
Prima hundgodis! 100% blodpudding
 
 
Jag blir så inspirerad av att se alla duktiga hundar utföra alla möjliga tricks på youtube, här under är våran stora idol Nana =)
Vänligen inspireras!
 

"Stå"

Jag kollade just igenom schemat för våran lydnadskurs och inser att det bl.a är "Ställande under gång" som gäller nu på onsdag. Eftersom vi (okej då, jag...) inte lagt ner någon större tid på det (ingen alls) så tänkte jag börja träna in det på det här 2 veckors uppehållet som varit, men ja, tiden går fort och nu var vist dom dära 2 veckorna snart över. Skit också! 

Nåja, vi började med "Stå" lite smått ikväll i alla fall. I början klickade jag bara han stod stilla framför mej, och efter några pauser och repetitioner så kunde jag ta upp till två steg både bakåt och åt sidorna utan att han rörde tassarna. Om han rörde sej så mycket som en millimeter avbröt jag direkt och började om och gjorde det lättare för honom. Jag vill ju att han ska Lyckas så ofta som möjligt!!
Den där stigen mellan lite för lätt och lite för svårt är ibland väldigt smal =) 

Träning i inomhuslokalen. Tycker vi ska boka den snart igen, var ett tag sen 
 

Dagen hittills i bilder

 
Dagens lunch gick INTE att klaga på !!
 
och det tyckte inte barnen heller =)
 
Nu hoppas vi på en minst så bra eftermiddag!

Hundbus och hundträning

 
Idag har jag varit inne i stan och tränat lite lydnad med Flippeliflopp, Hanne och hennes fina hundar var också med förståss =) Det är verkligen Super för Flip att träna med andra hundar, det är det han behöver mest.

I alla fall så tränade vi lite ingångar, stadga/stanna kvar, fot och kontakt. Om man raderar platsliggningen som vi provade på i slutet så kan jag säga att träningen idag gick jättebra! Han lugnade ner sej relativt fort från början tycker jag, och man såg verkligen skillnad från bara igår då det tog betydligt längre tid =) Tänk om vi skulle ha möjlighet att träna med okända hundar varje dag, då skulle han ju vara "botad" typ igår, haha!
Nejmen jag är verkligen jätte nöjd med honom idag, och som superbelöning fick han busa lös med dom andra hundarna som avslutning. Dom har inte fått hälsa på varandra tidigare så det var allt lite nervöst att släppa ihop dom, men ja, det var verkligen ingenting att vara nervös över =) Dom lekte så bra så coh FLippelifloppen var hur nöjd som helst när vi kom hem. 
 
Flip i kungatronen på väg hem

Det syns när mamma varit på besök

 
Jag tycker blommor i huset är jätte-mega-trevligt, men tyvärr tror jag att dom här kommer att gå samma hemska öde till mötes som alla andra blommor jag någonsin haft (och förmodligen kommer att ha)...  mina fingrar är kolsvarta, helt enkelt. Kan inte hjälpa det. 

Kan du skaka på huvet, Grim? =)

 

Flip stänger köksluckor =)

 
 

Öppna föris

 
 
Jag och lillprinsen har spenderat våran förmiddag på Öppna Föris på Umedalen igen, och jag tror bestämt att vi ska ta och göra det till någon slags onsdagsrutin! Han tycker det är såå roligt att vara med andra barn, och jag tycker det är ganska så najs att komma ur hemmet, såååå win-win helt enkelt.

Jag skulle vilja ha tillgång till en bil på dagarna så att man skulle kunna åka in fler dagar, men det får vänta helt enkelt...  tills dess får vi roa oss så gott det går här hemma, det verkar ju som att vi inte kommer att bli helt göra-lösa närmaste månaderna så vi överlever nog =)
Nej, ett avsnitt Grey´s innan lillan vaknar, kanske. 
 

En spark är bra nog mycket stabilare än ett par längdskidorJag och Flip har just varit ute och invigt nya selen och linan jag köpte igår, och jag känner mej mer än nöjd! Eftersom han förmodligen kommer att växa till sej både på bredden och höjden inom några månader så blev det inga "värsting grejer", men det duger gott och väl tills dess. 

Vi for bara en sväng efter grusvägen, kanske 25 min sammanlagt, mestadels var han framför med ett lätt stöd i kopplet vilket jag uppmuntrade så mycket jag bara kunde =) Jag skulle nog ha skaffat mej en kompis som håller på med drag, för ärligt talat vet jag inte mycket om det alls, haha, men det ser ju kul ut!
Flippflopp

 
 
Jag gjorde en liten lätt "balansbana" till Flippen nyss för att se om jag var kapabel att få in videon på Youtube, och det var jag. Tjohoo! Här ska filmas!

God morgon

Här har vi haft morgon sedan 06.30 minsann och vi (jag) har redan hunnit vara ute med Flip på morgonpromenaden och gett småtrollen frukost. Timmy ligger och sover fortfarande eftersom han inte behöver bege sej till jobbet förns halv 8 (han är en sån där som drar på sej kläderna, sen är han klar), men imorgon är det MIN tur att tjuvsova ända till HALV NIO! Det, DET, är sovmorgon gott folk. 

I helgen kom Mli, Krister och lilla Vanessa och hälsade på och spenderade natten till söndagen då vi begav oss till Paradisbadet i Ö-vik. Jag kan nog med gott samvete säga att ALLA hade jättekul! Lillan var "energisk" från början till slut medans både Grim och Vanessa började lite försiktigare, kloka barn dedär. Både barn och vuxna åkte glatt alla rutchkanor och forsar (förutom "vattenfallet, då) och efter att ha spenderat nästan 4,5 timmar i badet så var det bara lillan som protesterade när vi skulle byta om för att åka och äta. Jag själv kände mej i alla fall ganska så nöjd. 
Grim däckade i bilstolen när vi begav oss hemmåt kring halv 6 och sov ända till 06 morgonen efter, förutom dryga halvtimmen han var vaken när vi kom hem och han fick byta om till pyjamas. Lillan lyckades hålla sej vaken tack vara "Dora" heeela långa vägen hem. Tack, Dora. 


Utedag

Åh vilket Underbart väder det är ute, vi går mot härliga tiden nu =)

Vackraste lilla Eiya
 
Lillan bär iväg med Eiya och "räddar" henne från dom andra ungarna. (Mina barn, andras ungar)
 
Ståbrädan har redan blivit succé!
 
Lite glass med chokladsås på det så!!
 
Snart så kommer Familjen Eklund med Mli hit, och imorgon blir det ääääääventyr! 
Klart slut. 

Mår ah lått better nao

Sitter här och käkar lite av nötblandningen jag köpte på Coop ikväll, men ska alldeles strax byta upp mej till den RIKTIGA godispåsen. Nötter känns väl liiiite för nyttigt för att vara en fredagkväll? Jag har tänkt jämna ut det lite med gurka och dipp för att inte sockerhöjderna ska stiga i taket. Inte för att jag bryr mej egentligen, tycker bara det är gött med gurk-dipp. 

Timmy är och skruvar i bilen och jag tror bestämt att jag ska sätta igång ett avsnitt av Greys. Jag tror att jag börjat bli lite smått Greys beroende, jag har snart sett klart säsong fem på alldeles för kort tid när man har 2 barn och en unghund hemma.... jag kommer att måsta bli inlagd på något slags avvänjningsklinik snart om jag fortsätter såhär. 

Bjuder på en bild från Haloween förra året. För att jag var så fin. 


 

men yes....

Uäk, i morse när lillan väckte mej (06.30, typ) så kände jag mej hängig, som att jag inte sovit en endaste blund inatt och en konstigt molande värk i magen. Plussa på det med en huvudvärk som bekvämt satt sej bakom ögonen så kommer ni ganska nära.
När jag stapplat iväg till handfatet i toan ser jag till min förskräckelse att jag såg ut precis som jag kände mej, IKEA-påsar under trötta ögon och håret i ett enda svinto ruffs. För att få min morgon komplett så kan jag berätta att jag stod böjd över toaletten några sekunder senare... 

Med andra ord så fick Timmy skjuta upp heldagen han hade tänkt ägna till att byta diverse delar till bilen och ägna sej åt våra odågor istället, för jag gick närmast möjliga väg tillbaka till sängen igen. 
Jag blev väckt när lillprinsen somnat ca 10.30 och mådde lite bättre, tack och lov, så Timmy fick bege sej mot bilen och garaget, så förhoppningsvis har vi en alldeles fräsch bil typ ikväll hoppas jag. Eventuellt kan det dra ut på tiden lite, men senast imorgon? Eller?

Öppna föris

Idag begav jag och lillprinsen oss iväg på Öppna föris på Umedalen, och vem möter vi inte där om inte Rebecca och lilla Theo! Vi försökte komma på hur vi riktigt är släkt och vad det "heter", men nöjde oss tillslut med att säga att vi är släkt. Det blir lättast så. 

Här är min släktiiiiing och stål-bebisen=)


Jag försökte ta kort på båda småtrollen, men det var lättare sagt än gjort:

Men tillslut gick det. Bättre. 


Bustroll♥Innan vi åkte dit lämnade vi av pappan på jobbet och Grim fick sin första tur med traktorn. Om möjligt blev ögonen mycket större än vanligt, haha, oj vad han tittade!


Nej, om man skulle få någonting vettigt gjort innan det är dax för lillan att vakna. Se ett avsnitt av Grey´s tillexempel?

Otroligt ograciös

Idag var det premiärtur för både mej och Flip på elljusspåret och jag kan, med handen på hjärtat, säga att det nog var det mest ograciösa jag gjort i hela mitt liv, HAHA!! Oj, vad jag nästan skulle vilja ha det på film nu såhär i efterhand, men i stundens hetta var jag tvungen att ta några lungnande andetag och bita mej i läppen för att inte ge upp totalt och gå stampande därifrån... 

I första nedförsbacken fick vi sådan superfart att jag vurpade ordentligt när vi kom ner på "plan mark" och spåret vist svängde åt höger? Woooops, vad hände där? Dom är svårsvängda dom där jävlarna.... nåja, upp och hoppa. Oj, linan kom vist under skidan, ska bara fixa... och där var Flip iväg igen -swopp- så var Moa i backen igen! 

Ja, altså ni hör ju... jag kan inte påstå att jag var någon Gunde Svan direkt. Jag tror att nästa gång ska jag typ, jag vet inte, valla skidorna innan tillexempel? Och kanske göra några provåk INNAN jag tar med en galen jycke =) Jag har ju tammetusan inte satt foten i någon längskidapjäxa sedan högstadiet. Det får bli mitt skyll. Flip var i alla fall nöjd när vi kom hem. 
 

Sitt eller stå-bräda?

Stå (sitt?) brädan är härmed monterad. 


Måndagsträning

Dagens måndagsträning får 7 Flippar av 10 möjliga. Nej, det gick absolut inte dåligt, tvärt om faktiskt (!) men man måste ju tänka på att man måste kunna höja poängen till när han går klockrent (nåja) HELA tiden =) 

I början var han aningen rabiat, som vanligt, men efter lite kontaktövningar och lek kom fokusen mer och mer på mej. Någonstans där i mitten av passet stod vi i en ring och skulle turas om att gå slalom mellan varje ekipage (vi var 8-9 st tror jag i våran grupp) och jag kunde inte annat än att le när Flippen satt alldeles lungt och stilla trots att vissa ekipage kom VÄLDIGT nära, och när det var våran tur gick han sååå fint med superbra kontakt nästan hela tiden! Jag var bara tvungen att stanna 2 gånger då han vände huvudet mot en snygg liten border collie tik, men då kom fokusen på mej igen ♥ Duktiga killen!! 

På väg hem efter träningen sittandes i lillans barnstol. Vem tror han att han är egentligen?? =)Efter träningen lämnade vi av mitt senaste masterpiece hos sin nuvarande ägare Ylva-Li, och jag hoppas verkligen att den blev till belåtenhet =)

Min lillasyster undrade vad det var för häst som jag målat, så för som inte ser det så är det en HUND. En Chinese Crested Dog, för att vara exakt =)
 
 

Helgen fick toppbetyg!

När man har både föräldrar och svärföräldrar drygt 25 mil bort blir det lätt så att man turas om att gå ut och "roa sej", ja, för barnen känns ju aningen för små ännu att bli lämnade ensamma hemma. (När jag tänker efter så kanske dom aldrig blir nog gamla för det?) 

I alla fall så kom mina föräldrar lördag FM och skulle barnvakta/hundvakta ända till söndag för att jag och Babe ♥ skulle på konsert! Närmare bestämt så såg vi "A tribute to THE LAST WALTZ" och det var GRYYYYMT!! Timmy jobbade till kl 14 och jag hade tävlingslydnadskursen till klockan 15, så efter det blev det raka spåret hem och sminka sej och i till stan igen där vi käkade pizzabuffé och gick på Bishops innan konserten började kl 19. Grymt spelat och underbar sång, dock tyckte Timmy att saknaden av Neil Youngs gälla stämma gjorde om låtarna aningen för mycket ibland, vilket jag kunde tycka var posetivt ;) Haha. 

Jag ser lite missnöjd ut då Timmy gjorde väldens fulaste grimasch på bilden innan =)

På plats!!


Legen........wait for it.......daryToppbetyg

Äntligen har vi fått hem våran nya (nåja, ny för oss) vagn! Jag hittade den på blocket för en vecka sedan och ringde direkt, sedan fick Timmys ena syster (han har typ 56) hämta den men det är inte förrän idag vi fick "tag" i den och fick se den live. 
Jag måste säga att jag är glatt överaskad, jag tokgillar färgen =)

Det är en enkel sittvagn av modellen Emmaljunga Scooter och det ska bli mej ett sant nöje att få totalskrota våran nyvarande Brio kombivagn. Den har servat oss väl under dom här åren, men det är på tiden att den får somna in... 

Rubrik

Igår påbörjades operation "Måla skåpet fint" efter att barnen lagt sej, och jag hann nästan måla allting 1 varv. Om det inte tog så lång tid att maskeringstejpa mellan spröjsen hade jag nog hunnit måla allt, men å andra sidan har jag ju ingen direkt brådska.

Jag måste till Indiska också och kolla på knoppar, jag vet vilka jag vill ha men har ingen aning om var dom finns =) 


Oh yes!

Jag liftade med grannen åt-å-fram till Returbutiken i stan nu på förmiddagen, och vad hittade jag inte där om inte ett sånt där skåp som jag sökt på blocket nu huuur länge som helst och som alltid är sålt när man ringer (!!), och det bästa av allt var att det gick på ynka 400:-. Haha! Jag som skulle ha köpt ett snarlikt igår om det fanns kvar för 800:-, så man kan säga att jag har TJÄNAT pengar idag! Jag ångrar lite grann att jag inte köpte byrån jag hittade också för 400:-, då hade jag gått plus minus noll.
Min matte är GRYM!  

Med lite färg och andra knoppar kommer detta att bli mitt drömskåp, typ =) Jag tog ingen bild på det, men det såg ungefär ut såhär:


Kommer att bli awsome!

Leos


Grim och kusin Ester

Grim ♥ August


Timmy, Bea, Grim, Ester och August


Storasyster skjutsar lillebror


Luna skjutsar August


Bea kör lillan och Ester


Grim i bollhavet. Skeptisk. 


Smickrande bild på mamman och Grim


Pappan och Grim swischar nerför rutchkanan


Grim checkar läget


Dom hade bra urval på godis. 


Både lillan och lilleman var nog väldigt nöjda med dagens äventyr. För lillprinsen var det första gången hos lejonet Leo, men det kommer absolut bli fler ♥ Han tittade med stora ögon på allting, men favoriten blev nog bollhavet och att klättra uppför dom där "småramperna". Dit ville han så fort dom kom innanför synfältet =) Lillan sprang som vanligt runt som en galning, det är ett under att man hinner med över huvud taget med tanke på att man själv är ungefär lika smidig som ett kylskåp. 
När vi kom hem satte vi upp lillans sänghimmel och såna där stjärnor som lyser i taket, det har bara tagit oss några veckor. Men den som väntar på något gott... "Det blev myyshigt", sa hon. 


PromenadJag och Flippelifloppen har gått en härlig promenad på drygt 1 h nu efter barnen somnat. Flip älskar att springa lös i snön, och jag blir glad av att se honom så glad och busig ♥ Win win situation
 

Impulsshopping, och inte ens till mej

Håhåjaja en sån dag, jag känner mej helt slut. Jag ångrar bara lite grann att jag inte köpte med mej godis från Coop när jag handlade, det skulle nämligen stå så fint brevid chipsskålen vid soffan. Och vid soffan - ja, där har jag tänkt spendera största delen av min kväll i alla fall!

Kursen idag gick både bra och dåligt. Dåligt för att det tog sån tid för Flip att varva ner (vi tränade inkallning och det kastades bollar och kampades hejdvilt omkring oss), men när han väl varvar ner är han ju så jätte duktig! Vi skulle behöva träna med många hundar. Varje dag. Jämt. Hela tiden. Jag ska försöka passa in så många träningstillfällen med många andra hundar som möjligt nu, här ska tränas!!! Efter kursen skulle jag åka och handla på Coop för tacosmiddagen vi skulle äta med grannarna, och det blev vist ett impulsstopp på Kappahl innan. Lite taskigt att ha andra affärer så nära Coop kan man tycka, men nu blev i alla fall lillan 3 tröjor och 3 byxor rikare. Det var behvligt. Dessutom var det ju så fina färger =)

Ääää-älskar tröjan i mitten!!! Nästan så att jag ville köpa tre likadana för att dom var så fina =)


Cool tjej kräver coola byxor! Alla tre byxorna är i "stretch-jeans" material, och jag ska nog aldrig köpe annat tro ja. Och grönfärgen är både finare och mörkare i verkligheten. 


Pjuh, jag är fortfarande lite mätt efter tacomiddagen vi åt, men nog finns det alltid rum för lite onyttigheter. Man har ju en matmage och en godismage, som sagt. 

Baka baka liten kaka. Rulla rulla liten bullaJag och lillan har gjort "wienerbröd" nu på förmiddan, och fastän vi inte hade kallt kaffe utan fick använda vatten så blev dom helt klart godkända!

Nu ska jag börja göra oss i ordning för kursen idag, jag måste hitta Flips pip-tennisboll som jag måste lagt undan på något väldigt klyftigt ställe....hm. Om jag var en boll, var skulle jag vara?

RSS 2.0