Rätt dag, till och med

Grattis Mli på Din Stora Dag!!
Jag hoppas Du får en superbra dag, med många presenter och gratulationer från nära och kära =)
(Idag gör du precis som hon säger, Krister=) )_______________________________________________________________

Mina katters samarbeta är väldigt imponerande...

Igår kväll hörde jag att Maoui hoppade efter dörrhandtaget (som vanligt) men hon kom tillbaka och lade sej brevid mej när jag ropade på henne, så jag iddes inte gå och titta om hon lyckats öppna dörren. Tänkte att hon skulle gått ut om hon lyckats.
Deras plan gick därmed i lås! Maouis uppdrag var att underhålla mej, medans Eiya glatt skuttade ut i trappuppgången och påbörjade hennes upptäcksfärd.

Det var inte förrän när jag senare skulle låsa dörren som jag upptäckte att den faktikst var öppen. Då hade Eiya för länge sedan slutat sin upptäcksfärd för att istället försöka charma mina "grannar" på nedersta våningen.
Det lyckades hon så bra med, att när jag kom ner hade en kille satt sej brevid henne och strök henne över ryggen.
Hon är tydligen "väldigt söt".. bah!

Då var det klart! Maoui sköter öppnandet av dörren, och Eiya sköter resten.God morgonFörst och främst tänkte jag bara visa bildbevis på att jag vist kan vara nyttig(!) även om det är tidigt på morgonen och det står en choklad-ask längre bort på bordet.


För det andra... gissa vad min dag kommer att best av?


Tro det eller ej

Tro det eller ej, men jag har faktiskt nyss sett New Moon... den hade faktiskt varit lite rörande på sina ställen om dom inte hade valt ut så värdelösa skådespelare!
Hon som spelar Bella, är hon fött med endast ett ansiksuttryck? Och är det inte meningen att Edward ska vara högt över huvudet snygg/vacker?

Nu ska jag inte komma och säga att jag hade gjort det bättre, men sanningen är att vem som helst hade gjort det bättre. Till och med jag -och ingen kan vara så malplacerad framför kameran som jag! Som Mamma Mu i en actionfilm.

Till den viktigaste detaljen i filmen -Vargarna! Jag kunde inte sluta fnissa när dom kom på duken. Om det är för att jag tänkte på vargen i "Never ending story" eller bara för att det såg löjligt ut har jag inte riktigt kommit fram till ännu. Kanske var jag bara trött?

Morrr morrrr morrr morrrt morr morrr morrr frääääs morrr morrr morr morr morrrrrrDet var klart ganska tidigt att Taylor Lautner/Jacob Black skulle föreställa "snyggingen" i den här filmen, med hans alltför vältränade kropp och ingen som helst blyghet att visa upp den, men det fick mej bara att undra hur många timmar han spenderar på gymmet varje dag. (Och hur lite glass han måste äta)


Handen på hjärtat -är han verkligen så attraktiv som alla säger?

Onsdag

Idag har jag spenderat endast en timme på jobbet innan jag gav upp och åkte hem igen. Jag kom fram till att mitt jobb är väldigt svårt att utföra när man får kroppsskakningar värre än en vibrator på högvarv när jag försökte lyfta någonting. Inte alls så roligt som det låter.

Hur kan man känna sej så otroligt orkeslös när jag gör lika mycket om dagarna som en död guldfisk? Det känns helt orealistiskt, men det har nog sin naturlia förklaring.

När jag endå var hemma passade jag på att mysa i soffan (det har jag ju inte gjort sen igår kväll) med en ny bok. Tyvärr så bläddrade jag igenom sista sidorna bara för en stund sedan, så nu funderar jag på en välförtjänt siesta.


Helgen går alldeles för fortIdag red jag Oboý igen. Det är super bra att man har samma häst två gånger på rad, och att det idag blev tre av någon anledning gör absolut ingenting!

Vi red öppnor och slutor i trav hela lektionen -puh- jag måste verkligen bättra på min kondition, den är puts väck lagom tills lektionen är slut.  

Underbara fina häst, synd bara att han ett sånt äckliga bettet i munnen. 
(stångbett)Resten av ikväll kommer att tillbringas i soffan gott folk!

En häst är alltid att vara en häst,
men en ryttare utan häst är bara människa


Zebror i snö


Eiya tyckte inte snö-hästarna på fönsterna var klara, så hon fixade sista touchen på egen hand...


Enligt Malin så ska jag inte ha så brottom att döma min lilla kissemiss, hon har ju bara gjort om mina hästar till zebror...
Att jag inte tänkte på det själv.
Hur jag vet att det är Eiya? Ja, jag känner det på mej bara...
___________________________________________________________

Idag är det ridning. Äntligen! Veckorna går alldeles för sakta på den fronten. Det suger verkligen att bara rida en dag i veckan! Jag har verkligen inte vant mej vid det än. Hur klarade man sej när man var "ridskole-tjej"?

Stallet är, och har alltid varit, min fristad! Någonstans man blir lycklig i hela kroppen av att vara. Grubblar man över något så försvinner det i ett naffs! (höhö naffs) 
När man kommer hem är man glad och avslappnad, man (iaf jag) blir en bättre person om jag får mina timmar med hästarna.Made by: Moa


Frostiga fönster till jul

Vad du behöver:

*Penna
*Papper
*Sax
*Jul snö (snö i sprayform, finns att köpa på vanliga mat affärer)
*Tålamod


En bra idé är att plocka bort från fönster bänken inna du börjar. Det gör arbetet lättare och du får ett ypperligt tillfälle att dammtorka. 


 1. (penna, papper, tålamod)
Skissa upp det motiv du vill ha, gärna två till tre stycken av varje om du vill använda motivet på ett annat fönster.
Ett tips är att inte rita alldeles för detaljerat då det blir svårt både att klippa ut och att spraya fast på fönstret.2. (sax, tålamod)
Klipp ut formen, låt det ta tid.

3. (jul spray, tålamod)
Sätt motivet mot föstret (alt tejpa), och spraya på jul snön. Tänk på att sätta pepperet en bit upp om du vill ha snö under också.
Om det blir fel, eller om det råkas sprayas utanför papperet, torkas det lätt av med en fuktig trasa.


Wiho

Ikväll ska jag och babe se 2012. Jag har väldigt höga förväntningar, så alla som har sagt att det "inte var så värst bra", eller "trodde den skulle vara bättre" eller "ha inte så höga förväntningar" har jag bara total ignorerat.
Jag måste nog ta en power-nap senare om jag ska orka vara vaken hela filmen.

Vars är snön?


google


Jag såg en stackars början av en snögubbe på en gård idag, och det är nog all snö som finns kvar här.
Usch, tacka vet jag vintrarna när man var liten. Om man gick ett steg utanför den upptrampade gången sjönk man ner så snön nådde toppen av toppe-luvan, ungefär.

I helgen blir det till att börja jul-stöka. Äntligen kan man göra det utan att det känns alldeles för tidigt! Om jag fick bestämma skulle julen vara framme för flera veckor sedan =) Så nu hoppas vi på lite jul stämning efter helgen!
Jag har helt tagit på mej julpyntet i lägenheten, och Timmy sa inte ifrån ens lite grann. Vilken tur jag har!

 


Curling och skate-board spel

Tro det eller ej, men jag har just spenderat nästan 2 timmar i curling-hallen. Ingen behöver oroa sej över några brutna ben, för jag satte aldrig foten på isen. (det misstaget gör jag inte om)
Nej, jag var hejar-klack till Beijers curling lag! Om man nu kan kalla det hejar klack om man sitter alldeles tyst på läktaren och inte har någon aning om vad "spelet" går ut på eller ens vad dom riktigt gör där nere?

Jag försöker inbilla båda mej själv och Timmy att jag fick någorlunda koll på det hela i slutet av matchen, och om han skulle be mej förklara något skulle jag åka dit direkt.
Vad i helskotta menas med "boet"?
Går stenen fortare eller långsammare när man sopar?
Hur i h-skotta kan det kosta nästan 2000 för hyrning av en bana i två timmar? Och dom kallar ridning "rikemans hobby"...

Nåja, hur lite jag än förstog kunde man inte gå miste om seger-leendet som prydde Timmys ansikte vid matchens slut. Om man tittar riktigt noga kan man nog se det lysa igenom baksidan huvudet också. Duktig pojke!
Nog om curling, nu ska jag spela skate-board med Baby.

Stor-handling


Jag är en sån som tycker om att åka och handla. Jag kan gå runt i timtal fastän jag vet exakt vad jag ska handla och vet exakt var varorna står. Det kan ta lika lång tid för mej att handla en "vanlig" matpåse som det tar andra att handla julmaten helgen före jul för hela släkten, inkl respektive och barnbarns barn.

Ica MAXI gör det inte lättare för mej när dom dessutom har flera rader med filmer, dvd-boxar, skivor och böcker.
Godiset vid kassorna skiter jag i, bara jag får med mej en bra bok hem! (Alt ev film, det går lika bra.)

Men om jag ska tala riktig sanning måste jag faktiskt säga att det bästa med att "stor-handla" är att man absolut måste äta på McDonalds innan!
Jobb...jobb å jobb

Måndag igen. Suck. Jag skulle mer än gärna ha helg året om.

Ridningen igår gick jäkligt bra! Vi skuttade en liten lydnands bana på 80 cm, kanske. O´boy var så duktig att jag övervägde att sno en transport och ta med honom hem!
Tyvärr hittade jag ingen ledig transport...


Made by: Moa


Jag är hungrig!

Vaknade nyss av att magen kurrar, så det är nog bäst att jag pallrar mej neråt och gör den till tjänst.
Timmy -tjuvsovaren- ligger fortfarande i sängen, han behöver få sova ut ordentligt, så jag ska inte väcka honom än.
Däremot ska jag ta Teddy på mogonpromenad!

På bilden
: Teddy i full fart i vantras!


Malå idag

Idag bär det av till Malå, och det är verkligen på tiden!
Maoui har just fått i sej sin åksjuketablett, så förhoppningsvis så kräks hon inte ner hela Eiyas svans igen...

Det känns riktigt skönt när jag tänker på att vara hemma i helgen. Träffa Teddy (som stått vid Pärleporten sedan sist, bara för att tacka nej i sista stund och är nu piggare än någonsin), ge Vanessa hennes försenade födelsedagspresent (blir någon förvånad?), och självklart vill jag träffa resten av familjen och gamla kompisar (du Johanna kan ta det ordagrant heh)


 
Jag och Vanessa för några år sedan. Bilden må vara gammal, men det är lika roligt varje gång man "hittar" den igen. -internskämt-


Grattis Mli

Jag ringde och grattade Mli så mycket på födelsedagen igår...
Det är alltid lika kul när man ringer på fel dag.


Mli och jag i vintras


Jag brukar ha stenkoll på födelsedagar! Ingens åldrande går förbi mej ostört.
Den senaste tiden har jag verkligen inte haft någon koll, varken på födelsedagar eller vilken dag det är.
Om det beror på mitt eget åldrande eller det faktum att jag tappat bor min kalender (!) är för mej obegripligt.


Morgon "promenad"


På första bilden ser ni även där Timmy backade ner i "stupet" igår -höhö-

 


Det är aldrig för sent!

Kurser för män 2009
Folkhögskolan, fristående kurser för män VT 2010
Kurs  1

Hur man fyller på ispåsar

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-
Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?

Diskussionsgrupp
1500:-
Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?

Mycket praktiska övningar
2000:-Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?

Lösningar och exempel på videoband.
2500:-


Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna

istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.

Öppet forum
1900:-


Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa  

Bilder och ljudband
4000:- begränsade platser!!Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar

Berättelser ur verkliga livet.
1500:-


Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?

Körsimulator
7500:- obegränsat antal.Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma

Rollspel
1900:-Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?

Andningsteknik, meditation samt mental träning.
500:-  Alla anmälningar är bindande

obegränsat antal.


Snott av  Wiktoria

Yes Yes

Här har ni nu en ny bilägare, och dessutom en ny sporrägare!
Ny och ny är väl kanske att ta i då jag haft både bilar och sporrar förut, men ja.

Det blev ett väldigt shå innan vi tog oss iväg i morse. Timmy backade ner i ett halvmeter djupt "stup" på gården, och vi lyckades både bända sönder en domkraft och ringa och väcka Johnny innan vi tog oss därifrån.
(Om vi inte viste att bilen skulle dumpas i Sundsvall tvivlar jag på att varken jag eller Timmy hade flinat så gott som vi gjorde)

Med ordentlig träsmak i rumpan, chips, dipp och c-vit-brus-tablett ska härmed resten av kvällen spenderas i soffan.

Lördag!

Näe, nu får det vara nog!
Jag har vänt och vridit på mej sedan klockan fem i morse, nu orkar jag inte låtsas sova mer.
Inte för att det spelar så stor roll nu, ska ändå "upp" om ca en timme.

Idag åker jag och Timmy ner till Sundsvall en sväng, och förhoppningsvis kommer vi upp som stolta nya bilägare. Wiho. Vad vi ska göra med rucklet vi har nu är ännu oklart, men jag är inte helt ovänn med att bara "råka" lämna den på gatan någonstans?

När vi är ändå är i sundsvall idag ska jag passa på att kika lite i Hööks. Det har varit så passande dom senaste gångerna att det varit stängt när vi väl kommit dit -mutter-
Jag skulle verkligen behöva nya chaps, då dom jag har nu är så slitna att det börjat remsas upp på sidorna.
En ny hjälm skulle inte sitta helt fel heller, där behöver jag bara nämna Prisma, så skulle dom flesta förstå vad jag menar =) (avbockarkungen-krasch i krukan)

Tänk om man kunde få något av det här i julklapp *blink blink*


Jag vill veta vem som åkte ur Idol! (Jag sover som sagt på kvällarna) Jag vet vem jag hoppas på Iaf...
Rabih ger mej rysningar, och då menar jag inte på att bra sätt!

                                                                                  google bild


På söndag är det
Lite tråkigt att man inte är hem hemma i helgen så man kan ge pappsen en kram och kanske en liten present, men jag har en ganska bra anledning till att spara min hemkomst till kommande helg istället.

Den som väntar på något gott...

Oj då

Ni vet såna där irriternade fönster som brukar "ploppa" upp när datorn startas? Oftast kollar man inte så noga vad det är man klickar bort, och man tänker heller inte så noga på det.

Men idag gjorde jag något annorlunda. Jag har ingen aning om hur jag lyckades, men alla ikoner på Timmys dator är borta. Puts väck!
Det kan inte vara bra..?

okej..?

Ibland undrar man om man är riktigt frisk!?

Inatt drömde jag att hela vårat kvarter hemma på rönnbärs hade krig. Det var inget "vanligt"krig. Nej, vi skulle bara bestämma vem som skulle bli djurens konung.
Japp, djurens konung. Ytterligare kan jag också lägga till att alla hade förvandlats till djur. Själv var jag ingen annan än Baghera, och om jag fräste(?) ut "KKaahh" så kom det en gift-stråle ur min mun...


Hemmadag

jag stannade hemma idag. Det är näst intill omöjligt att jobba och vara trevlig (dessutom) med dånande huvudvärk! -dunk dunk dunk-
Jag sov väldigt dåligt inatt, vred och vände på mej som en daggmask som håller på att bli krokad.

Snart kommer Timmy och hämtar mej, jag ska åter igen tappas på flera rör blod och ta diverse tester. Med tanke på att jag nästan blev svimfärdig av några småsår av raspen på hovslagarkursen så är det tur att man inte behöver titta. -hurrvens-


Måndag och blås-regn

Åh! Varför gör man aldrig något vettigt då man är ledig? Som i helgen. Jag har haft all tid i världen att tvätta, städa och dona på, men vad har jag gjort i stället? Ja, inte har jag städat i alla fall.
Nu får jag ju göra det idag istället -mutter-

 

Min telefon blir nog lite bedrövad över att behöva tvättas så ordentligt i fredags, batteriet total strejkar!
Det kan vara fulladdat, och efter bara några samtal (korta samtal) så är den stendöd igen.. Det är nog inte alls bra att tvätta mobiler i tvättmaskiner, och inte blev den mycket renare heller..

Kom ihåg lapp till nästa gång: Ta ur mobilen innan du tvättar byxorna


RSS 2.0