Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Mli.

7 saker ni inte viste om mej.

1. Om jag får för mej något så gör jag det! Sen om jag ångrar mej eller inte är ju en annan femma...

2
. Jag betalar räkningar så fort dom kommer genom dörren! Om jag inte gör det är det fastprintat i mitt huvud till dom är betalda. (CSN räkningar som ska vara betalda senast juli är redan betalda tex)

3
. Jag är ALDRIG nöjd med ett ridpass! Det får gå hur bra det vill, det finns alltid något som måste justeras.

4
. Jag är en aning beroende av World Of WarCraft just nu. (Jag ska krossa Timmy när jag blir level 80!)

5
. Jag är absolut ingen stadsmänniska, egenligen, och jag skulle lätt som en plätt kunna flytta hem till Malå igen. (sen att det varken finns jobb eller bostad där kan man klura vidare på)

6
. Jag är Otroligt rädd för höjder! Tre-meters-trampolinen i Paradisbadet fick mina ben att skaka så häftigt att hela "brädan" började vobbla, vilket inte gjorde saken ett dugg bättre! Jag klättrade ner fortast möjligt igen för att i nästa sekund se en hel grupp "småbarn" springa ut och hoppa. Då känner man sej jätte kaxig.

7
. Sist men absolut inte minst kommer min hemska spindel-fobi! Dom förrädiska små äckeldjuren kan skrämma slag på en båda från golvet, väggen och taket. Dom kan tillochmed komma flygande i sitt väv en vacker sommardag. -hurrvens-Jag utmanar Lina, Annelie, Mia, Malin, Hanna, Evelina och Wiktoria.  Lycka till!
Dina bästa vänner är dom som vet allt om dej, och fortfarande står vid din sida. =)


En enstaka dag kvar...

Idag har vi äntligen hört från Sandra och Emil. Det tog ett tag, men efter stund kom jag ihåg vilka dom var...
Dom har inte ett moln i sikte, strålande sol och +30 grader.
Ungefär som här då, vill säga. Vi har också strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan se. Temperaturskillnaden på närmare 60 grader kan vi gärna utesluta. -Hutter-

Jag for även en sväng till SURF idag -efter jag dyrt och heligt lovat Timmy att köra försitigt. Den stackaren hade nämligen drömt at vi krockat med en älg inatt, och älgens klövar hade duktigt genomborrat mej genom magen. Trevligt!
Till något trevligare så ska Lina förmodligen from nästa tisdag överta mina ridlektioner resten av terminen. Det bilr bra, det är inte allt för trevligt för min lappade plånbok att stå och betala för lektioner ingen är på =)

Jag passade även på att ta lite bilder på hästarna medans jag var där. Men det visade sej vara svårare sagt än gjort!
Det är inte det lättaste (eller roligaste) att ta bilder på hästar som är så inklädda i tjocka "lager på lager" täcken med hals, benlindor, benskydd och boots att allt man ser egetnligen bara är huvudet och en bit av benen, (är det ägaren eller hästen som fryser) och hästarna är för det mesta bara intresserade av att äta så mycket hö som möjligt.

Måntak


Vecka 29+0 altså. Nu börjar det gå utför på riktigt. Det är bara att haffa närmaste bräda och hoppas att man inte ramlar på vägen ner.


Vi kom just från barnmorskan, och allting ser bra och normalt ut. Mag-kurvan följer jag likt en sprillans ny quattro med 4-hjulsdrift, fastän det känns som om jag kör 100km/h för fort =)
____________________


På tal om något helt annat så har ännu en stackars fisk mist sitt liv hemma hos Ida och Johnny, och det får mej att undra om vi gav dom alldeles för stort ansvar på en gång?
Var 4 guppies för mycket? För tidskrävande?
Fick dom inte tillräckligt mycket kärlek?

Den frågar förblir osvarad...

Rea på RUSTA!

Nu är det 25% på alla mattor på RUSTA.
Just det passade ju ypperligt bra eftersom vårat vardagsrum varit helt matt-tomt sedan vi flyttat in.
Men nu har vårat kök, vardagsrum och gungstolen fått sej var sin sprillans ny matta att nöta ut.

Är det inte alldeles förträffligt bra!
(Färgen gör sej dock inte till sin rätt. Det är mera lila.)
Fredag fredag fredag

Idag har lillasyster varit på Ikea...
Imorgon går nog syster nr 2 med repsektive där och pekar och räknar småmynt, så det är inte mer än rätt att vi borde planera våran resa dit snart. Jag vill få i ordning allt. Allt!
Timmy brukar påpeka lite ironiskt att han tycker det är konstigt att jag inte packat BB väskan än.
Vem vet. Den kanske redan ligger färd-klar i garderoben.


Vi har förresten fått tillbaka den stackars diesel bilen igen. Jag ska göra allt jag kan för att hålla mej undan från ratten (och framför allt tanklocket) resten av tiden jag jobbar.Men!!

-Mutter-
Varför måste dom ploga vägarna just nu?
Våran utväg från parkeringen är täckt med en halv meter med stenhårda snö/is klumpar, jag kommer inte ut!
Jag vill ju hämta våran barnvagn!
Det är nog inte tänkt att jag ska köra bil alls...Hardenäran hurra!

Grattis Johnny på din STOOORA dag!

Idag fyller altså systers pojkvän år, och jag och Timmy begav ut på den långa färden in till stan för den perfekta presenten.
Men vad är en bra present?
Vad ger man till en som fyller 30, och är kille dessutom?
Man kan även plussa på att han inte hjälpt till med några önskningar heller för den delen. Klurigt!

Efter mycket funderande så kommer vi fram till att ett allergifritt husdjur måste passa alldeles ypperligt, så vi köper en stor "bålskål" på närmaste och går sedan till djuraffären.

Våran första tanke var att vi skulle köpa två söta små guldfiskar, men fort var vi tvugna att tänka om när vi fick höra att dom inte är sådär "gulle"-små jämt, utan är jämnstora med en rejäv aborre (!) innan dom slutar växa!
Altså ingen guldfisk och ingen "hitta-Nemo-Fisk" då den kräver saltvatten.

Det slutar med två guppies och två guldaktiga med latinskt namn. Självklart vardera kön till varje ras. Höhö.

Mycket nöje önskas!paTimmyrum

Så orättvist!
Medans man själv befinner sej i bitande minusgrader, iskall snö, och där halsduk, mössa och långkalsonger är ett faktum, befinner sej nu vissa personer i Thailand(!) och ska spendera inte bara en vecka eller två, utan en hel månad där borta!

-mutter och morr- må deras månad gå lika fort som den allra sista semesterdagen går för oss andra!
Innerst inne hoppas jag att dom får en superskön, varm och avslappnande semester! Jag hoppas även innerligt att dom kommer ihåg att påminna oss om vem dom är när dom kommer tillbaka!

Skönt med helg

Äntligen helg. Som jag väntat! Om det inte vore så in i helskotta kallt ute skulle jag gå ut och göra några glädje-skutt.

Jag och Lina ska strax fara och plaska i vattnet lite, föst ska jag bara stöka undan här hemma lite. Och väcka Timmy. Det får absolut inte förglömmas!


TREVLIG HELG!

Så typiskt!

Har ni någon gång stått och flinat mot chefen samtidigt som denne haft ett ansiktsuttryck så sammanbitet att du tänkt att det garanterat skulle gå att hacka bort en del av ansiktet med en stenhacka?
Om inte, vilken tur för dej. Det hände nämligen mej igår.

Först måste jag säga att flinet inte klistrades på för att på något sätt håna eller vara dryg. Inte heller för att det var särsklit roligt eller lustigt, utan för att det bara var så typiskt!

För ca 2 veckor sedan bytte jag "patrull-bil" i samband med att jag gick ner i arbetstid. Och igår fick jag äran att köra den för första gången då ordinare person var borta.
Jag har kört tre av dom åtta bilar som finns, och det var inget annorlunda med den här. Trodde jag...

I alla fall så skulle jag hämta upp en tjej på andra sidan stan som jag skulle jobba med. Jag stannade på lämpligt ställe för att tanka då bilen tjöt till av törst, och fortsatta sedan dagen.

Det var inte förrän två timmar senare, efter vi varit hos en kund i 1,5 timmar, som problemet började.
Plötsligt tog inte bilen gasen, den lät väldans konstigt, och tillslut stannde den helt av.
Jag startade, bilen dog.
Jag startade, bilen dog.

Jag ringde kontoret och berättade om bilproblemet, och dom konstaterade att det alldeles säkert var batteriet, och att mina chefer skulle komma på stört och hjälpa oss att starta den igen.

Jag muttrade och svor. Svor lite till och försökte sedan starta den igen. Tills tjejen jag jobbade med sa något som fick det att klicka till lite i hjärnan.
-Vänta ett tag innan du startar, dieselbilar kan vara lite tjuriga..

Eh... Va? Diesel? Höh, jag som hade tankat bilen full med bensin samma morgon... vafan.

Men hon var absolut inte säker! Så när cheferna kom och var i full färd med mellankoppling av batterier fick jag fint fråga om det var en dieselbil jag körde. (Inte alls pinsamt, nej!)

Och självklart var det en diesel! Bland alla sju bensinbilar så har dom en bil-jävel som dricker diesel, och den bilen tankar Moa i en hel tank med bensin i så att den inte bara stannar, utan motorn skar på köpet! Och det för oss tillbaka till dom första raderna...Till mitt försvar måste jag bara tillägga att den inte alls kändes som en diesel att köra. Den startade direkt och lät inte det minsta som en traktor. Inte fanns det någonting som antydde på diesel i tanklocket heller! (det brukar stå på locket om man ska tanka diesel)

Så typiskt!
!Katching!!

Och Moa har det vinnande budet på Tradera, och är härmed en liggvagn rikare.Mera röda lappar!

Gick en sväng på stan idag, och kom hem med inte mindre än 4 nya tröjor/tunikor, och 300 kronor fattigare.

Min garderob är som sagt Väldigt begränsad, så det var inte en dag för sent för lite nya plagg. Att det dessutom var rea gjorde inte saken det minste mindre roligt.

Mera röda pris-lappar!!


Jag hörde att Max har god mat idag.

Halva veckan gått, och livet leker ganska plant just nu. Jag har stenkoll på hur många till dagar jag måste kravla mej upp till jobbet innan jag friges, men det går förvånansvärt bra. Det måste bero på att jag börjar glimta ett ljus i tunneln. Jag önskar det kunde gå fortare om jag sprang, men allt jag skulle få ut av det, förutom en vurpa, är ont i ryggen och ett allt för synligt tecken på att min kondis är nere på under noll strecket.

Om det är någonting jag föredrar att bli jämförd med nu är det nog en pingvin, på grund av vaggandet. Annars måste jag nog säga vilket djur som helst som har för korta armar för att få något vettigt gjort, att få på sej sockar på morgonen tillexempel... Men vem behöver sockar?

Bebisen sparkar som bara den på kvällarna/nätterna. Så mycket att till och med jag, som brukar sova som en sömnig stock, vaknar av det. Men det är bra, det är när det inte sparkar jag har svårt att somna =)


Nej, nog för denna gång.

RSS 2.0