Tröött


Ungefär såhär pigg känner jag mej just nu... zzz... lika bra att bebis är kvar i magen, jag skulle nog ändå inte orka med ett maraton lopp just nu, haha. 

Vi var faktiskt till förlossningen i söndags då jag hade, vad som kändes som, lite klena men ack så kontinuerliga värkar :) När vi åkte och skulle möta upp barnen började det, och på väg tillbaka var det mellan 4-7 minuter mellan! Det gjorde inte ont, bara lite mer ihärdigt än ordentliga sammandragningar men dom kändes mer mot ryggen innan det klingade av. När jag väntade Grim började det likadant, och utan att det egentligen gjorde ont alls så visade det sig att jag var öppen 6 cm och då var det glesare mellan "värkarna". 

Så. Vi lämnade barnen hos mamma och pappa och begav oss mot Skelllefteå efter att ha pratat med en barnmorska där som tyckte vi skulle komma in. Under hela vägen till Skellefteå kände jag typ ingenting. INGENTING! Och väl framme visade det sig att det inte hade hänt någonting heller, så vi fick vackert pallra oss hem igen. Så snopet det kändes, haha! Sedan dess har jag kännt nada. Så vi håller tummarna att det blir en februari-bebis istället, och att vi kan fira Grims födelsedag ordentligt imorgon ❤❤ 


Oh my goood

Från ca kl halv 10 idag har jag och Lasse försökt få någon slags ordning i källaren. Eller ett av rummen i källaren som är tänkt att bli ett gästrum/barnen spel/tv rum.

Vi kan säga såhär, att det rummet har varit fullt (och då menar jag FULLT!) med flyttlådor och annat skit som har stått där ändå sedan vi flyttade in. Det är ett ganska stort rum, och med andra ord ryms det ganska mycket saker.

I alla fall... Idag har vi skruvat ihop en tre-dörrars garderob som stått icke monterad där nere, fyllt den med diverse jakt/fjällvandring/fiske grejer från några lådor, tömt och rensat ytterligare 7 lådor och vet ni? 
Det syns ingen skillnad... himlarns så är pepp man blir på att fortsätta! Not.
Men det ska vi! Jag ska bara vila en stund först (Lasse som ordinerat det, bäst att lyssna) och Lasse skulle leka en stund med traktorn medans det är ljust ute :)

Jag bjuder på några före-bilder i alla fall: (fast här har vi hållit på ett tag med att flytta lådorna så att garderoben skulle rymmas, det är hur många lådor som helst bakom mej...)



Tack och hej, leverpastej 

32 år



Jag hade en jätte bra födelsedag! Luna och Grim tyckte synd om mej för att jag jag inte hade något "riktigt" kalas, haha,  men jag berättade för dom att det var precis så här jag ville ha det :) Bara familjen ❤
Mina syskon och syskonbarn kom och fikade igår, och då var det livat på övervåningen kan jag säga! Lilla bebis i magen föds in i en stor och härlig skara kusiner ❤

Jag har hunnit med att sy lite grann också :) Jag är såå nöjd över dom färrdigskurna kantbanden jag har köpte, dom har sparat mig många svordomar och idag kom resterande färger så hädanefter kan jag kanta med andra färger än brun, wihoo.





Så var helgen slut

Veckan har släpat sig fram men helgen var över på en grisblink. Inte för att det spelar någon roll för mej, jag är ändå sjukskriven 😏

I fredags var vi i alla fall till Skellefteå för sista kollen hos Specialistmödravården, och det såg fortfarande bra ut! Tappen var hälften så lång som förra gången vi var där, men fortfarande "normal lång", så sammandragningarna jag känner av har inget fuffens för sig än så länge :) 

I lördags blev jag överraskad med finbesök av Malin och Lisa! Dom kom före lunch och stannade ändå mot middagstid, så himla roligt! Dessutom hade Malin med sig Flip ❤ oj vad jag saknar honom! Pi såg så moloken ut när dom begav sig mot Umeå igen 


Vi gick in i V.37 också! 



Lilla magen jag har fått, haha! Jag känner mej minst sagt otymplig... och då ryggen har börjat säga ifrån spenderades lördagskvällen hos min storasyster i hennes badkar:

Imorgon fyller jag år, så jag ska försöka få en lång skönhetssömn inatt så att jag vaknar upp och ser ut som en 22 åring istället för en 32 åring. Wish me luck 

Jag har ett beroende

Igår var jag hos barnmorskan för rutinkoll, och allt såg bara bra ut. Bebis ligger med huvudet neråt sedan några veckor men det är inte längre rörligt utan bara ruckbart. Magkurvan har börjat plana ut lite, men det är förmodligen för att den sjunkit :) Kan inte fatta att vi snart har lillasyster eller lillebror här ❤ 

Imorgon åker vi till Skellefteå för sista kollen på livmoderhalstappen, för nu är det ju faktiskt rätt fritt fram för bebis att komma, det känns otroligt skönt att vi passerat så många veckor redan och att vi förhoppningsvis slipper en längre sjukhusvistelse efter förlossningen. 

Igår sydde jag ännu ett set, nu i stl 62. En body, byxor och 5 dregglisar :) Plus att jag har beställt mer interlock att kanta med. Så smidigt!! Vist funkar det att skära ut av vanlig trikå, men med interlock blir det både snyggare PLUS att jag slipper svära över vilken tid det tar att skära själv. 

(Det är förresten därför typ alla kläder jag sytt i år har brunt kantband, jag beställde bara brun interlock för att prova. Är härmed frälst, så nu blir det större färgvariation på kantbanden, haha!)



Ny almanacka




Jag beställde en ny almanacka från personligalmanacka.se förra veckan och är SÅ NÖJD! Finaste framsidan blev det också ❤ helt opartisk. 
Förra gången jag köpte därifrån körde jag på A3 storlek, och denna gång en mer kvadratisk form för att... Tja, Linn hade en sån och jag tyckte den såg praktisk ut, haha.
Inte lika klumpig heller. För lets face it, mitt liv ryms i en mindre almanacka än så 😂

Jag älskar att låtsas ha någon slags ordning på när det är barnmorska besök, volleyboll, hockey, gympa, bad och allt vad det nu är varje vecka :) 

Idag har vi tid hos barnmorskan igen. Tyvärr kan inte Lasse följa med då han jobbar, men jag uppdaterar honom efteråt såklart ❤  


V 35+3 (V.36)

Veckorna verkligen släpar sig fram just nu, jag var nästan säker på att bebis skulle vara ute ur magen nu :) och det var jag inte ensam om att tro, med tanke på att både Luna och Grim föddes tidigt. 
Varenda dag bebis beslutar sig för att stanna i magen är ju såklart guldvärd, det är bara den här blivande 3-barnsmamman som är otålig :) 

Idag har symaskinerna fått jobba igen! Det blev ett par matchande byxor till bodyn jag sydde tidigare och två dregglisar :) 



Jag måste köpa mer tryckknappar på fredag då vi ska till Specialist mödravården i Skellefteå igen. Och beställa mer tyg... En bekant väntar tvillingar och jag känner att jag bara måste sy något matchande set till dom ❤💙 

Julgransplundring

Idag har vi dansat ut julen på Malåborg! Luna och Grim skulle egentligen till pappan i helgen, men eftersom dom klagade på att dom, jag citerar, "Aaaaaalltid missar såna här saker" och "Aaaaaldrig får vara med på nåt kul" så fick dom helt enkelt stanna hemma och fara på Kyrkans barntimmes Julgransplundring.

Jag ljuger inte om jag säger att det tog ungefär 24 minuter innan dom frågade när vi skulle hem för att det var... tråkigt. Men dom fick glatt dansa vidare till "Små grodorna", "Vi äro musikanter", "Räven raskar över isen" och alla andra låtar som vist hör Julen till... och jag frågar mig HUR det kommer sig att det är just dom låtarna som man dansar ut julen med? 
Det slutade i alla fall med en roande pjäs med Bockarna Bruse och en godispåse till alla barn. Och som den stränga och tråkiga mamman jag är fick dom spara godiset till nästa helg, mjehehehe. Det gäller att använda sin makt väl. 

Idag började Brukshundklubbens öppna inomhusträningar och eftersom jag var kvällens ledare så begav jag mej dit med min hjälpreda (Luna) strax innan det började. Vi spenderade sedan drygt en timma helt själva i hallen då precis ingen kom, haha! Jag tror att det ska annonseras ut lite tidigare och tydligare inför nästa vecka :)
Luna fick i alla fall prova på en liten Rallylydnads-kombination med Pi och hon var verkligen jätte duktig! OCH hon tyckte det var kul :) Snart har nog mina barn tagit över träningen i både rally och agility :)





Köper nog mössor hädanefter...

Så, jag började sticka en sån där hjälm-mössa till bebisen ❤ och medans jag stickar dyker det upp bilder på hur jag skulle kunna förvandla mössan till en Kanin-mössa. Hur gulligt skulle inte det bli?? Sagt och gjort, jag freestylar ögon och öron och syr fast.
Slutresultatet blev... eh, något annorlunda än bilderna jag hade i huvudet. Om man säger så.

Det hade nog blivit bättre utan kanin-detaljerna, om man säger så. 





Well, vad kan man säga. Du som är där inne i magen, bäst att du vänjer dig med hemmagjorda kläder. För jag har a lot av dom! 



Mera barnkläder

Japp, idag har jag kunnat fylla lådan med stl 74 ytterligare. 2 Bodys, en baggydress och 2 dregglisar blev det idag, och ja, det har typ tagit halva dagen haha. 





Var dock tvungen att pausa emellanåt då ryggen tar ganska mycket stryk, måste försöka hitta en annan stol till mitt hobbyrum. Typ en sån här:



Jag måste beställa hem lite joggingtyg och mudd till byxor, och färgade/vanliga tryckknappar... tryckknappar är helt galet dyra, men jag får trösta mej med att det hur som helst blir billigare än att köpa nya kläder. Billigare och mer unikt ;) (Jag har provat att beställa tryckknappar storpack från wish, men dom SUGER!)

Jag fyller ju år dej 21 januari, så om någon vill ge mej något skulle jag bli jätte glad över tryckknappar med färgade ringar och med motiv från 3exter.se, haha. 

Sy egna kläder

Mina symaskiner har stått orörda i flera veckor då inspirationen och lusten varit lika med noll, men idag har jag sytt inte mindre än 2 plagg! 
Självklart var det tvunget att jävlas lite, och jag fick sprätta 3 gånger (inte bra för mitt tålamod, grrrr) men slutresultatet blev helt ok :)


Stl 62 och 74, och mönstrerna kommer från Hallonsmula design. Jag har köpt 4 mönster därifrån och jag äääälskar dom. Hoppas att jag kommer att tycka lika mycket om dom på bebis också ❤ 

Jag tror att jag tände lågan, för nu vill jag sy mera! Från stl 74 och uppåt behövs det massor av kläder, så jag tänker fortsätta imorgon. Tror jag. 

2019

Nyårslöften är överskattade, men man kan inte börja ett nytt år utan nya mål så här kommer mina:


-"Slö-scrolla" mindre. Vet inte hur många gånger jag sitter med telefonen utan att egentligen göra något? Jag behöver inte kolla Instagram flera gånger per dag (per timme?) 

-Gå ner mina gravid kilon. Jag vill känna mej stark och pigg, och gärna komma i mina kläder igen :) Jag vill fortsätta med yogan, men även hitta tillbaka till löpningen.

-Kvala och tävla SM med minst 1 hund. Ja, jag inser att det kan bli lite tungt i år då jag hittills har 4/7 resultat med Flip och typ 2/7 resultat med Pi. Kvalperioden går ut 6:e maj och jag vet inte hur mycket vi hinner tävla innan dess. 

-Göra en exteriörbeskrivning på Pi och få henne KORAD! Hittils har hon godkänt MT och HD A/ED 0, så det är den som saknas :)

-Äta mindre kött, mer grönsaker. Vi äter inte mycket rött kött, men däremot mycket fågel och fisk. Kanske införa en vegetarisk dag?


 Så. Det är vad jag har funderat ut än så länge... ska bli intressant att se om jag kan pricka av alla innan året är slut :) 


Bilden är på mej och Flip på vårat första SM tillsammans Vi har hittills kvalat 3 år i rad, så jag hoppas att vi får tävla igen i år och att även jag och Pi får uppleva det!  


RSS 2.0