Eyes

När jag gick in till lillan nyss för att lägga på henne täcket  (som hon alltid envisas med att sparka av ) så möttes jag av ett par stirrande ögon i mörkret. 




Behöver jag nämna att jag typ kissade i brallan?

Kolla!!

Kolla så fint våra gurkor växer och frodas i växthuset!




Näe, skojjar bara. Det där är en av grannens gurkplantor. Här är våran...


Ut å kut ve de!

Jag. Är. Trött. 
Har suttit och scrapboooookat ihop några sidor i lillans fotoalbum, känner att jag måste ta itag med det nu. På typ nästan tre timmar hann jag altså med tre sidor, så jag lär väl bara klar med lillprinss album lagom till hans 40-års kris. Pepp!

Efter dom små änglarna somnat för kvällen (ca 19.30) så begav jag mej ut på en löparrunda, och jag kan glatt konstatera att jag nått mitt sommarmål - att springa heela rundan utan avbrott i djävulsbacken, jihoo! Nu ska fler delmål upp och jag tror bestämt jag ska byta runda till 9km rundan from nästa gång =) Kan bli intressant...


På tal om något helt annat har jag för vana att alltid känna igenom Eiya när hon kommer in för natten i jakt på fästingar eller liknande, och fram till idag har hon inte haft en enda! Det var fram till idag det... självklart satt det en jävel bakom örat på henne, ful var den också! Så medans jag hade henne i knäet och höll borta allt hår fick Timmy pincetta bort det lilla äcklet. Jag tror vi fick bort hela, men för säkerhetsskull skvätte ja dit lite sårtvätt också får vi hålla lite koll runt om. Nåja, sängen nästa.

Oj...

Medans jag sitter och betalar räkningar hänger lillan i sitt rum (trodde jag). Efter en stund kommer hon springades och säger "Mamma, mamma, kom! Mamma, titta! Oj...Titta, oj..."  Vist lät det lovande?
Jag följer i alla fall efter henne till köket där hon har kletat ut hela mitt försvarets hudsalva på dörren. Jätte fint. Den där dörren var nog i behov av en infettning ändå. 


RIP. hudsalvan...
 

Inte helt omöjligt

Det KAN vara så att lillprins somande med tutten igår, men är inte riktigt säker =)


Det är Freeeedag




Jag hade faktikst tänkte mej ut och springa ikväll, men tjaa, det är så mycket man tänker. 
Idag var Ida, Johnny och Noel både hemma och vakna, så jag och mina små hallonbåtar bjöd in oss själva efter lunch. En bild säger mer än tusen ord, och jag har 6. Enjoy. 


Händig woman

Efter jobbet igår begav sej Timmy till några kompisar och kommer inte hem förrän ikväll, så för att jag inte skulle somna alltför tidigt åkte symaskinen fram! 
Min första tanke var att sy men en ny klänning, men eftersom jag inte vet hur man gör blev det ett "skynke" för tvättkorgarna i badrummet istället. Det var verkligen på tiden, har typ stoppat fingrarna i halsen varje gång ja gått in där. Nåja, bättre blev det ju...


Idag, Torsdag

Idag har vi varit ute heela långa dagen! Ja, förutom den ganska långa stunden vi var och handlade vill säga... VARFÖR åker jag alltid på Coop när jag vet att jag får beslutsångest över varenda liten vara? "Ska jag ta hallon eller jordgubbskräm? Pepsodent eller Colgate? Daimstrut eller Magnum??"  Jag blir bara lite grann galen på mej själv. 

Orsaken till vårat "stadsbesök" var faktist inte Coop, utan en av mina systrar. Jag har ringt henne ungeför nonstop sedan i morse då jag kände att idag var en bra dag att bjuda in sej själv på middag där, men hon svarade inte... inte hennes sambo heller!? "Whaaaat", tänkte jag och fortsatte ringa såklart. TIlls efter lillans lunchlur, då åkte vi dit istället. (vaddå efterhängsen)
Det var låst och ingen öppnade så då åkte jag och handlade istället, jag får helt enkelt ta och bjuda in mej själv någon annan dag. 



Två små trollungar väntar på Godnatt-saga. I alla fall en av dom

Punkt

Inatt lånade jag grannens buick för att åka och handla lite nutella som tydligen tagit slut. Med tanke på glidarhastiheten jag höll tog det tämligen kort tid att komma till Nattöppet, och när jag öppnar bagageluckan för att hämta börsen (?) kliver det ut en jättestor älg ur bagagen. "Skumt", tänker jag och fortsätter letandet efter börsen.
Väl inne möter jag min forne granne Wiktoria som halsar vin ur en vindunk brevid Mikael Persbrandt. Hur naturligt som helst!!

Tyvärr var det en dröm, annars hade jag lätt frågat om han ville ha en (coca) cola. 

Två torn

Idag har Dylans låt "Baby you've been on my mind" cirkulerat i mitt huvud ungefär 90% av tiden och fastän jag kan hela låten är det just den frasen som gått på repeat, sjukt irriterande...
För att renska skallen lite for jag ut och sprang en sväng efter middagen och SATAN så härligt det var! Jag hade på mej ungefär en munktröja för mycket vilket resulterade i att svettet rann likt niagarafallet, men det är så jag gilla´re ;) Det ska kännas att man jobbat. 

En väldigt smickrande bild enligt mej själv, det syns ju knappt att jag... eh, "glänser" (svettas som en gris)



Jag och Ramona har i alla fall varit ute större delen av dagen och ska alldeles strax playa igång The Lord of the Rings - The two Towers.
Jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur hon ungått att se någon av filmerna??!! Haha. Hon borde få någon sorts böter, så obligatoriska är filmerna! Timmy kontrade med att jag inte sett en enda av Star Wars filmerna, men det är väl ändå inte samma sak =) Nääää

Cubus



Fyndade detta i helgen, 29:-/styck. Helt OK pris. 

Awsome

Kraschlandning i vardagen efter en helt awsome helg hos Lina och Kicki i Östersund. Fredagen bjöd, efter en ganska så lång och dryg bussresa, på några glas vin, utgång och en sur DJ som vägrade spela spela Elvis. Hmpf! Nejmen det blev en väldigt trevlig kväll med mucho trevligt folk, och jag vaknade nästan oförskämt pigg på lördagen efter flera timmars sovande -i sträck! Det händer ju inte varje dag. 
Jo, någonting som inte får förglömmas är Linas brillianta idé om framtidens tjejtoa! Lite orättvist är det ju att tjejer ska behöva köa för att kissa medans killarna bara går in till deras pissoar och "drar fram den", eller hur? Så Lina tyckte altså att det skulle införas ett "Grönområde" för tjejer att bara gå in och sätta sej på. Jag var dock lite skeptist till detta, kul att gå runt där och plaska, liksom? Men enligt Lina skulle det sugas upp relativt fort av gräset... Tja, varfrör inte?


I. Alla. Fall. 
Efter jag dragit upp Lina ur bäddsoffan (yes yes, hon sov i bäddsoffan å ja i sängen mohahahhaha) och ringt till Kicki så bussade vi in mot centrum och kom tillbaka till lägenheten ett halsband, en tröja, body, hårfärg och ett knippe alkohol rikare och några kronor fattigare. 
Solen behagade att titta fram så innan middagen (Kickigjorda hamburgare, njum njum) satte vi oss ute där Lina både färgade och klippte mitt sidosnagg lite, vilket var väldigt behövligt då det inte var så mycket snagg längre =)
Tack, darling ♥
Sedan blev det då lite ölspel bl.a innan vi drog vidare mot Stråket (heter det så??) där största delen av kvällen spenderades innan efterfesten tog vid. 

Lite bilderr:



Jag hittade en Sleipner att rida på på väg hem från schtan i Lördags:



Igår, söndag, blev lite av en slappardag med film och pizza inan jag hoppade på bussen mot Umeå igen. Klockan var då ca 15.45, och tack vare en försening var jag inte i Umeå förrän 22.50. 7 timmar på buss var helt lovely...
 

Lilla Eiya

Idag har lilla Eiya fått sej en riktig omgång pälsborstning! Trots att hon har både långt och mycket hår sa har hon fått en endaste liten mini-tova (just bakom armbågen) under dom snart 5 år jag haft henne, och då måste det tilläggas att jag typ aldrig borstar henne. Inte varje dag, i alla fall.
Snål är hon om håret också, för inte lossar det särskilt mycket när man borstar heller. Ine ens på våren. Wierd.


Äntligen Fredag

Äntligen Fredag! Idag bär det av mot Lina och Kicki i Östersund, och förutom den väääldigt långa resan dit (5h 15 min) så tror jag det kommer att bli en kanon-helg. Näe, inte tror, VET!
Imorgon kväll blire utgång, och ikäll med vist. Om jag inte misstar mej helt och hållet så var dom ute igår också, galenpannor!!
Mina galenpannor ;)


Kom igen, det är över två år sedan!!


MIn bästaste lillasyster sommarjobbar på mitt jobb i sommar, och hon är vist med någon som viste vem jag var vilket jag tyckte var ganska konstigt med tanke på att vi typ inte ser skymten av någon annan än den man jobbar med. "Oj, vilket bra intryck hon måste ge", kanske ni tänker nu, men så är tyvärr inte fallet... nog viste tjejen i fråga vem jag var, men inte i namn utan som "Hon som tankade fel i bilen". Jahapp. 

Hahaha, nååh kom igen nu, det är ju 2,5 år sedan!!! Jag hade ju nästan lyckats förtränga det tills nu, ganska kul om man tänker efter... inte för mina chefer kanske, men tydligen för alla andra =)

Tillåt mej att citera mej själv. -harkel- Skrivet av mej 2010-02-09

"Så typiskt!

Har ni någon gång stått och flinat mot chefen samtidigt som denne haft ett ansiktsuttryck så sammanbitet att du tänkt att det garanterat skulle gå att hacka bort en del av ansiktet med en stenhacka?
Om inte, vilken tur för dej. Det hände nämligen mej igår.

Först måste jag säga att flinet inte klistrades på för att på något sätt håna eller vara dryg. Inte heller för att det var särsklit roligt eller lustigt, utan för att det bara var så typiskt

För ca 2 veckor sedan bytte jag "patrull-bil" i samband med att jag gick ner i arbetstid. Och igår fick jag äran att köra den för första gången då ordinare person var borta. 
Jag har kört tre av dom åtta bilar som finns, och det var inget annorlunda med den här. Trodde jag... 

I alla fall så skulle jag hämta upp en tjej på andra sidan stan som jag skulle jobba med. Jag stannade på lämpligt ställe för att tanka då bilen tjöt till av törst, och fortsatta sedan dagen. 

Det var inte förrän två timmar senare, efter vi varit hos en kund i 1,5 timmar, som problemet började.
Plötsligt tog inte bilen gasen, den lät väldans konstigt, och tillslut stannde den helt av. 
Jag startade, bilen dog. 
Jag startade, bilen dog.

Jag ringde kontoret och berättade om bilproblemet, och dom konstaterade att det alldeles säkert var batteriet, och att mina chefer skulle komma på stört och hjälpa oss att starta den igen.

Jag muttrade och svor. Svor lite till och försökte sedan starta den igen. Tills tjejen jag jobbade med sa något som fick det att klicka till lite i hjärnan.
-Vänta ett tag innan du startar, dieselbilar kan vara lite tjuriga..

Eh... Va? Diesel? Höh, jag som hade tankat bilen full med bensin samma morgon... vafan.

Men hon var absolut inte säker! Så när cheferna kom och var i full färd med mellankoppling av batterier fick jag fint fråga om det var en dieselbil jag körde. (Inte alls pinsamt, nej!)

Och självklart var det en diesel! Bland alla sju bensinbilar så har dom en bil-jävel som dricker diesel, och den bilen tankar Moa i en hel tank med bensin i så att den inte bara stannar, utan motorn skar på köpet! Och det för oss tillbaka till dom första raderna...



Till mitt försvar måste jag bara tillägga att den inte alls kändes som en diesel att köra. Den startade direkt och lät inte det minsta som en traktor. Inte fanns det någonting som antydde på diesel i tanklocket heller! (det brukar stå på locket om man ska tanka diesel)


Så typiskt!!"
 

Vors jer tid´n?

Det känns som att dagarna rinner mellan fingrarna på mej och jag får ingenting gjort! Ja, jag veeet att man ska strunta i alla "onödiga" saker när man går hemma med två småttingar, annars riskerar man säkert att få magsåg eller liknande, men det skulle ju vara lite najs att hinna med några saker i alla fall... exempelvis deras fotoalbum. Lillans ekar tomt efter hennes första fyra månader, och lillens ska jag inte ens börja med för det HAR jag inte börjat med.
Tvätta skulle behövas också, men jag tror jag lägger det i "onödiga saker" spalten tills vidare. 

 

Lär dej kinesiska på 5 min


Paradise

Igår var vi ute vid några av mina släktingars sommarstugor, dom bor grannar med varandra och har det helt underbart vackert! Mycket insperation till framtida hus, om man säger så ;)


 
 
 
 
 
 

?

Inatt när jag och lillprins var nere och värmde ersättning så tappade hade tutten och den hamnade, hör och häpna, mitt framför mina fötter! Förvåning. I vanliga fall brukar den alltid lyckas rulla längst in under någonting, spelar ingen roll om detta "någonting" står tre meter bort, slår aldrig fel. Förutom du, då.

Play doh

Ikväll har jag och lillan suttit och knåpat med leklera. Eller vi och vi, snarare har JAG gjort en massa fina, runda bollar som lillan sedan helt brutalt tryckt ihop till en jätte-klump. Där emellan hann jag även göra en väldigt vacker, och ack så naturtrogen, ros.  



Kanske har jag en brilliant framtid inom konditori =)

Happ

 
-Vad duktig du är, sa min mamma när jag och lillan satt och målade strax efter sex i morse. Jag tänkte just titta upp och säga "Tack" när jag såg att det var lillan hon berömde när hon stoppade tillbaka kritorna i förpackningen igen. Happ, jag som tyckte jag ritade så fint...


Wilma blir fin!



Lillan målar läppstift på lillkusen Wilma. Hon verkar dock ha missuppfattat att det är just LÄPPstift hon håller i handen och inte typ ansiktsstift.
Men fint blev det.

Hm!

Kikar igenom en hel drös av gamla bilder och kommer på mej själv med att verkligen sakna mina piercingar! Jag skulle vilja ha ALLA tillbaka, både i läppen, tungan och ögonbrynet. Det enda "hål" jag har kvar är det i naveln, men det tog jag i 9:an så det krävs nog lite superlim för att det ska växa igen...

Läppiercing.. huhu

pickaboooo

Befinner mej just nu i lilla barndomshålan och funderar på att gå och lägga mej... har hållit mej vaken tills nu då jag trodde lillprinsen skulle vakna snart någon gång men han verkar sova väldigt djupt. Jag gissar på att han kommer att hungra till precis när jag lagt mej tilll rätta. Nåjaaaa.
Jag tänkte även vara lite hurtig och springa lindenäs ikväll, men fick ett väldigt ihärdigt mjällthugg efter bara halva vägen som vägrade ge med sej! Fasen så irriterande! Bättre lycka nästa gång.

Bjuder på en bild på världens finaste lillasyster med världens finaste lilla prins♥


Klar!




Ramen är inte lika "daskig" som den ser ut på bilden, utan mera Mörk Antik EK för att vara exakt. Samma färg vi har på bordskivan, stolarna och byrån i köket så den passar nog in ganska bra hoppas jag. Köksväggarna ekar ganska tomma så det kan ju knappast bli sämre i alla fall =)
 

Sådärja

Nu vet man vars man har henne. 


Måleri målera!

När lillprinsen somnat vid 20 ikväll slog det mej plötsligt att jag inte har målat på jäääääätte länge! Altså jättelänge!!!
Dom som känner mej väl vet att om jag kommer på något så vill jag gärna ha gjort det igår, så med raska steg gick jag mot snickeriet för att avsluta den stackars halvmålade tavlan som stått där sedan i februari. Jag kom tillbaka alldeles nyssens och inte är tavlan klar för det inte, men nästan. Bara lite konturer, och ramen förståss, återstår. 



Imorgon kanske?
 
 

Borta bra med hemma äro bäst

Förutom regndropparna som envisades att dyka nedåt i söndags (om än dom var få) som var helgen i Lycksele verkligen lyckad! Lördagen bjöd på strålande sol med massor och massor av bad. Lillprinsen satt och chillade under fjollparasollet dagen lång medans lilla damen hade så fullt upp med att hinna se allting att hon helt enkelt skippade lunchsiestan, vilket resulterade med att hon totaldäckade på väg till bilen och sov hela vägen till stugan. Här snackar vi powernap, bokstavligen. 


 



Söndagen brassade vi iväg mot Djurparken, och fastän det var spännande att titta på alla djuren så var nog "Lyckolandet" roligast. Hon, Elmer och Elis åkte några kasoseller heelt själv och innan vi begav oss hemmåt åkte även Timmy "larven" med henne, vilket inte var ett dugg populärt ska ni veta! "Luna INTE åka den!!", sa hon bestämt efteråt. Den gick nog lite väl fort för hennes smak. Klokt. 

Rida skulle hon absolut också göra, lilla damen.Fort på med hjälmen och upp på hästen, klappa lite och fort av igen, haha =) Nej, rida ville hon inte alls det, men hålla snöret (gimskaftet) är kul. Elmer visade däremot var skåpet skulle stå och åkte runt som han inte gjort annat =)




 

Nöjd kille

LIllprinsen sitter i detta ögonblick för första gången i en gåstol och det var minst sagt populärt, sepciellt "blinka lilla stjärna" knappen och den snurrande bollen =) 




Ja jo, annars idag har vi väl varit ute och badat (inte vi adults då) och käkat lunch i form av plättar i skuggan och nu ska jag hiva in lite kladdkaka i ugnen så vi har nå go-fika till imorrn. Härliga tider!


God morgon

Morrn morrn. 
Innan man lägger tvätt i tvättmaskinen bör man kolla efter eventuella gömda blöjor, annars kan det lätt bli... intressant, när tvätten är klar. 

Note to myself, men mest Timmy. 
 
Over.

Så otroligt skönt!!

Jag är alldeles nyss hemkommen från första motionsrundan på lääänge! Har ju varit jätte krasslig i halsen ett tag och har inte velat springa pga det, men idag kände jag mej 99% kry. Tanken var den att bara gå en lång powerwalk för att "komma igång lite", men efter ca 10 minuter kände jag bara att hela kroppen ville SPRINGA! Det är ju inte varje dag det händer, så jag beslöt mej helt enkelt för att lyssna på den. Kroppen, altså. 
Och sprang, det gjorde jag. Hela vägen förutom dom tre sista lyktstolparna i uppförsbacken och var med andra ord väldigt, väldigt nära mitt delmål jag satt upp till slutet på augusti - Att springa HELA vägen! 

Tänka sej att lite vila skulle göra sån skillnad. Tydligen är jag en sån där som vilar sej i form. Passar mej utmärkt ;)

Yatzy var såklart med! Bjuder på en gammal bild nedan:


Besök

Kolla vilken goding har vi varit "vakt" åt i eftermiddag =)


Wonderbart



Åh, vad jag älskar solen och värmen! 
Idag har lillan badat med grannarna i "lillpoolen" och vi tog ut kex och saft att götta oss med. Efter ett tag börjar jag lägga märke till att onga springer med en väldigt fart från poolen, till oss och till poolen igen samtidigt som kexen frösvinner spålöst! Eller ja, kanske inte riktigt spårlöst, för dom ligger nog fortfarande i detta nu och gäser där i badvattnet...

I helgen vankas det som sagt Lycksele badpark/djurpark och jag hoppas verkligen vädret fortsätter i samma stil. Jag har även varit och köpt oss ett parasoll, en kylväska och en badring samt baddjur åt lilan. Djuret döpte vi till Josef. 

Helt OK sät at börja dagen på


Bokmal

Tjoho, nu har jag läst ut andra boken på drygt 4 dagar och flera ska det bli! Hoppas det ger mej lite hjälp på sidan af sedan ;) Det mesta låter då väldigt vettigt. 

Idag var vi som sagt och badade, men det blev inte alls långvarigt. Här i Flurkis var det varmt och vindstilla medans det blåste aningen kyligt vid vattnet, som för övrigt var KALLT! Tillochmed småbarna tvekade en stund innan dom plaskade i, omän det bara blev bena som blev blöta. Klokt drag. 


FIn väré

Hovvaligen så härligt väder det är ute idag! Jag ska nog dra på mej bikinin och lägga mej ute tlls lillan vaknar tror jag, sedan drar vi till Södervik och badar!! (känns fortfarande skumt och säga "Södervik" då det inte är "rätt" Södervik) Hoppas vädret håller i sej, eller till och med förbättras, till i helgen då vi åker till Lycksele igen för bad och djurpark. Jag tror lillan kommer tycka det är såå kul =)

På tal om något annat... hur höga blir sockerärtplantor egentligen? När kan man vänta sej något ätbart från dom? Tycker bara dom växer och växer, och ännu finns enbart blad på dom.. hm..

Stadsfest med kisspauser

I lördags, ungefär det  klockslaget då lillan somnat för lunchluren, brassade jag och röda faran iväg mot Mli, Krister och stadsfesten. På statiol stannade jag för lite tankning (både till bilen och till mej) och spanade runt lite i butiken efter någon Lars Winnerbäck skiva som jag kunde tjuvlyssna på. Tyvärr såg jag inte skymten av någon sådan skiva, men hittade däremot en Tomas Ledin - Greatest hits och tänkte ungefär "Äh, svensk som svensk..." och köpte den istället. Helt sjukt vad bra man sjunger i bilen altså! Speciellt om man åker ensam. 

I alla fall... väl framme hos Mli och Krsiter så dröjde det inte värst länge innan första vinglaset var upphällt, och sedan följde Mariokartspelande (som jag för övrigt är 100 på att jag fetförlorade i...huhu), sminkning och poker. Kl 18.55 fanns vi på plats utanför grindarna och kunde stolt konstatera att vi var först in på området. Yey. Party.
Nåväl, maten kunde väl varit aningen bättre, men med tanke på priset gick det ned, och det gjorde cidrarna man fick med också. Efter mycket och mera skratt och prat (och MASSOR av kisspauser) var klockan plötsligt jättemycket och vi gick med stora kliv mot Lars Winnerbäck scenen för att intaga någorlunda bra platser. Efter ungeför två låtar avlägsnade jag och Mli oss för att inte av misstag begå självmord (herregud vilka tråkiga och mörka låtar) och åkte lite karosell istället. DET var kul! 
VI hann även med att skaka lite rumpa framför Timotej och träffa en hel del gamla klasskompisar innan kvällen var slut, och jag känner att det verkligen börjar vara dags för en reunion =) Jepp jepp
Kvällen slutade i alla fall alldeles alldeles för fort, och jag hann aldrig köpa dom där super snygga linnerna jag spanat in i början. "Äh, det hinner vi sen" my ass. 

Jag och Mli










10 kronor eller högsterbjudande =)


RSS 2.0