Uäk

Nu känner jag mej lite som en gnällspik men det kan inte hjälpas. .. min förkylning hade nästan släppt helt i veckan, nästan ingen hosta och inget snor åsså igår kväll bara -pang bom!- så blev jag jätte täppt i näsan och idag har jag hostat som om jag rökt hela livet och lite till, ungefär. Så. Himla. Drygt.  
Nåja, jag har ju medicin kvar så jag hoppas lite optimistiskt att det ska vara borta imorgon då jag och hundarna drar till Piteå för 3 stater agility och 3 starter hopp! Gissa om jag kommer ha en trött vovve imorgon ;) jag gissar att Pi kommer vara rätt trött också då en agilitytävling är en rätt krävande miljö att "hänga i" en hel dag. Särskilt för en liten valp som tänder till när andra hundar skäller. 
Vi får åka tidigt så jag kan haffa en bra plats till hundarna så dom får liiite lugn och ro, kanske. 

Men nu ska jag och vovvarna ta en powernap innan Linn och Cameron kommer. Lunas kalas på förmiddagen tog på mina krafter, haha! Helt sjukt vad 6 år har gått fort, det var ju nyss hon tog sina första stapplande steg och fick sina första tänder.  Nu håller hon på att tappa sin första tand ❤


orkar inte med den här förkylningen

Hostan som jag dragits med i lite över två veckor nu börjar gå mej på nerverna.  Är SÅ less! Jag har ju hostat sönder revben 2 gånger tidigare, men jag hoppas verkligen VERKLIGEN att jag slipper det den här gången då det inte alls var så jätteskönt. Hostan börjar dock kännas mera "djup" nu, och enligt Google (jamen, man är väl hobby-läkare?) måste jag passa upp för lunginflammation så jag kommer inte att jobba imorgon. Det är såklart inte bara Google som var med på det beslutet, utan dels händelsen ikväll just innan läggning av barnen (OBS. Känsliga läsare kan skrolla ner till nästa stycke) då jag hostade så mycket att jag kräktes. 2 gånger.  Så himla o-nice .  Nej, imorgon blir det en "vara hemma, titta på Vänner - och kurera mej dag" 

Min vidriga hosta tär minst sagt på krafterna,  och hundarna har fått nöja sej med kiss och bajs turer, typ. Har rätt dåligt samvete över det, men vi får ta igen det när jag blivit frisk. Några korta pass inomhus har det blivit ändå, och Pi börjar bli riktigt duktig på ingångar och utgångsställning! Flippis har fått göra balansövningar och ganska mycket stadga i olika positioner vilket inte är helt obehövligt.  Men nu kan jag gärna bli frisk så jag får lite energi, tack så mycket!


Grim målade alla Ninjago gubbarna igår em,  hur duktig som helst! Sedan ville han att jag skulle skriva "Ninjago " på sidan (förståeligt) och "Hemmet " under (mindre förståeligt)

En helg i Malå-backen

Pjuuuuuh, vad det tar på att vara ute hela dagarna. Igår följde vi Ida m fam, Kim m fam och Maya m familj upp till backen där både Luna och Grim åkte slalom för första gången! Ja, Luna gled ju säkert på skidorna 2 meter förr-förra året innan hon satte sej ner i backen och vägrade i sten att ställa sej upp igen, haha, men det gills inte tycker jag =) I alla fall så var dom så himla duktiga båda två! Vi hade såklart sele på dom nu i början tills dom lärt sej bromsa och så, och Grim blev stolt som en tupp när han åkte nerför hela barnbacken utan att ramla. Mamman kan också ha varit stolt som en tupp, möjligt vis.
 
Backen i Malå har världens bästa "lift" i pulkbacken (där barnen även kan börja åka slalom), dom ställer sej helt enkelt bara på ett band och åker upp. Dom behöver inte ens kliva av bobben om dom inte vill, helt awsome!
 
 
 
 
Sen lyckades Maya ta dom roligaste bilderna på mej och Pi igår, hahahahhahha! Jamen kolla:

 
Hahahhahaha dom blir näsan roligare varje gång man tittar på dom. Vinkeln passar ju rätt bra in med mina ben också.
 
Idag efter middagen åker Timmy iväg till Umeå och kommer inte hem förrän på torsdag. Så kommer våran vardag att se ut ett tag framöver så det ska bli spännande att se hur det fungerar. Förhoppningsvis bra, för vi har liksom inget annat val nu :P
 
 

Malåbor

Jahapp, vi är alltså Malåbor nu sedan torsdag kväll. Jag måste erkänna att det blev lite väl hektiskt sista veckan i Umeå då Timmy blev vrålförkyld och sängliggandes hela veckan, men vi lyckades få en godkänd besiktning av lägenheten (SOM jag skrubbat den där jäkla lägenheten) och dessutom lyckades vi rymma resten av grejerna i ett släp också. Men det var på håret där, om jag inte hade kunnat skicka mina symaskiner med en bekant som var i Umeå till Malå så hade vi absolut inte kunnat få med allting.
 
Vi var faktikst rätt snabba med att packa upp allting också, så i fredags när barnen kom hem från Moräng var vi i stort sett klara och dom blev såå glada och nöjda över deras rum ♥ Jag ska ta lite bilder och visa senare.
Annars har jag blivit rätt knockad av den där jäkla förkylningen som går. Feber, hosta, ont i halsen... bläh! Känns dock som att det är på väg åt rätt håll, så hoppas att jag blir kvitt den snart så jag kan börja jobba, och hoppas verkligen att barnen slipper! Dom är förresten hos mormor och morfar och badar nu. Hur skumt som helst ju! Mamma kom och hämtade dom efter middagen åsså skulle hon komma och lämna dom lite senare. Lyxigt! Jag passar på att vila och Timmy sover i soffan. Han har börjat skotta fram för hundgården idag och det var vist rätt mycket snö som måste bort, hehe.

RSS 2.0