Grattis gull-maya!

Min kära lillasyster ringde nyss och berättade den stora nyheten att hon klarat körkortet!!
Grattis grattis grattis!! (fan, hur gammal är jag?)

Jag går härmed ut med en varning!
Alla bilister som är på väg, eller ska göra på vägen mellan A-jaur (tror jag) och Malå rekomenderar jag att hålla sej undan! Ställ bilen i garaget igen, eller kör in på närmaste skogsväg.
Snart susar min lillasyster förbi er med ljudets hastighet. Wwwrroooooommm!!!Grattis grattis, åter igen, käre syster!!

bara timmar kvar

nu är det vara någon timme kvar innan min mycket behövliga, långa, sköna, soliga och inte att förglömma -roliga (!!) semster börjar!
5 härliga veckor. ..

Jag kommer att bil lat! Och jag kommer att få arbets-ångest när jag ska börja om igen.
Men jag får semester. Wihoo! (jag fick ingen förra sommaren)
vad jag ska göra? Ja, inte ska jag städa i alla fall!


Igår blev det en riktig bak-kväll. Vi åker ett gång ikväll till Emils stuga och ska spendera midsommar, och resten av helgen där. Jag blir chockad om det ens finns någon sändning där. Så skönt.

I alla fall, var och en skulle ta med sej något att äta, så igår stod jag i köket hela kvällen som en annan husmor och lagade Lax-Paj, Sommartårta och kladdkaka.
På tal om det så måste jag ladda kameran...


Back to reality

(Varning! Mitt längsta inlägg någonsion)


Helgen har varit grym!!

I torsdags kl ungefär 12 packade vi in oss i bilen och påbörjade den långa vägen neråt. Fast dom många, många, många milen så gick det hyfsat fort och jäkligt smidigt. Eller ja, fort gick det väl inte, men det kändes fort.
Jag tackar dom trevliga medpassagerare och "Så länge vi båda andas" för det. (och min powernap får inte färglömmas)

Jag vet inte riktigt när vi kom fram, men så fort vi gjorde det stuvade vi in packningen i "sov-lägenheten" och begav oss vidare till Johan där gitarr, allsång och go-dricka väntade! Det blev en lång kväll, och jag var grinig och sömnig som en liten åsna innan vi bestämde oss för att säga godnatt.
(Idas kamera användes inte lika effektivt som jag tänkt, men jag skyller alltihopa på den goda stämningen och tidspressen som hängde som ett grått moln över mej -heh-)


 

Jag hann knappt somna innan klockan var nio och min väckare ringde och beordrade mej att stiga upp och hoppa i duschen. (vilket egentligen var behövligt dagen innan efter den långa bilfärden)

Efter alla gjort sej klara begav vi oss mot stan.
Det var en himla tur att jag var med folk som viste vart vi skulle, annars hade jag lika väl kunnat hamna i Sollentuna.
Jag försökte inet ens förstå mej på vilket tåg eller buss vi skulle ta, det skulle bara röra om min redan så virriga hjärna.
Stockholm är stort för bya-folk som jag.

Efter vi suttit och låtit ölen jäsa i våra magar alldeles för länge kom vi fram till att vi som ville se Miss Li var tvugna skynda oss iväg. Vi skyndade allt vi kunde, och med tanke på våran stora oförmåga att hitta dit ska vi vara glada att vi hann se dom tre sista låtarna. -mutter-(Timmy och Katrin var lika glada för det)Arrangörerna var nog inte riktigt friska i huvudet när dom bestämde sej för att inte sätta upp ett enda tält man kunde stå under när regnet öste ner! Att dom sedan delade ut plastbitar med huva gjorde inte att dom kom med på plus-listan!
(jag tror att Timmy snyltade till sej 5-6 st)

Vi huttrade och frös en lång stund innan vi tog vårat förnuft till fånga och begav oss åter igen till lägenheten för på-klädning och sko-byte, och inte förrän nio begav sej hela gänget i samlad trupp till  "området" igen.    

Och sedan, efter jag och Timmy stått framför scenen i ca 2 timmar, kommer stunden vi väntat på!! Vad nog dom flesta väntade på. Orsaken varför vi ens befann oss i Sthlm i helgen!
Neil Young står på scenen och öppnar med låten From Hank to Hendrix, och Timmys ögon utstrålar endast enorm lycka!!

Alla som vet vem jag är, vet också att jag inte är den längsta personen på denna planet, (men inte heller den kortaste), och ni tror mej alldeles säkert när jag säger att jag inte såg ett skit av varken scenen eller Neil.
Efter ett tag i trängseln, röken och skriket gav jag upp och förflyttade mej bakåt i publiken, så långt bak att jag till och med kunde vifta på armarna för att hålla värmen utan att smälla till någon.
Vid såna tillfällen är det tur att personen i fråga inte är den bildskönaste av artister, vilket gjorde min förflyttning så mycket lättare.
Timmy- å andra sidan- stod nog kvar på samma ställe hela tiden, utan att ens flytta blicken från hans stora idol =)
Ja, utom när han tog dom utomordentliga bilderna jag bett om.

Vilket skärpa, va?


Man behöver inte läsa VF för att fatta att Neil Young stal uppmärksammen från all andra artiseter, och jag ångrar inte en sekund att jag var där!

Gröna Lund och festen på lördag får bli en annan gång, mina fingrar kommer att dö om jag itne slutar skriva nu.

Hej då Umeå

och om några timmar, hej Stoor-stan


Sötfan

Jag ligger i badet och skrubbar mej med en grön ansiktsmask som täcker hela ansiktet -väldigt attraktiv med andra ord.
Då springer Timmy in i badrummet och säger "Jag far ut och kör en sväng" och sedan "poff" är han borta!

Far ut och kör! Vaddå far ut och kör??
Jaja, jag fortsätter mitt skönhetsbad, och jag hinner inte mer än torka mej innan han kommer tillbaka med chips, dipp, godis och dricka.
Mmm...! Min babe vet hur han ska göra. Det får han ett extra pluspoäng för

*morr*

Så irriternade!
Jag och Timmy ligger i sängen och myser och väntar på att ungnen ska bli klar. Jag ska just ställa mej för att gå iväg till köket igen då han drar ner mej och håller fast mej!
Jag försöker desperat slå mej fri, och jag tar till alla tänkbara knep. Jag kicklar, kryper, biter, drar och puttar. Slappnar av en stund, och börjar om igen. Tilloch med drar i hans hår och han rör inte en min.
Möjligen att hans seger-flin blev en aning bredare, men det total ignorerade jag.
Tillslut ger jag upp kampen och slappnar av på riktigt. Då får han plötsligt för sej att han ska få kliva upp!

 Åååh nej! Aldrig! Jag hoppar på honom och håller fast så hårt jag kan. "Haha! Du kommer aldrig loss" flinar jag.
Då brister han bara i skratt och puttar bort mej med en hand, och kliver iväg mot köket. Jag kunde nästan se leendet lysa igenom skallen på honom där han gick.

Sånt är så jäkla irriterande!!

Jag är bara 1/4 dels ond!

Du är 26% ond!


Du är en aningen ond, fast i smyg!

Ett test från testportalen.seGodmorgon gott folk

Klockan är snart tio, och jag har legat vaken i sängen sedan sju... sånt får man göra om man är ledig.
Men snart måste jag börja få något gjort! Jag ska hinna packa och välja ut kläder till i helgen, rida galenpannan och massa annat träkigt. Som att städa fast man är ledig, tillexempel.

Mamma och pappa tog hem Eiya och Maoui till Malå i söndags, dom ska bo där några veckor eftersom jag inte riktigt vet vars jag och Bo-boo kommer att hålla hus på semesern.
Det känns fortfarande helt orimligt att man kan lämna ett halvfullt vattenglas på border, och det står kvar när man vaknar! Eller att man inte vaknar av att dom busar och fräser åt varandra på sängen. Listan kan göras lång.
Tomt är det i alla fall!

Lika tomt är det inte hemma på rönnbärs! 
Teddy har tagit Maouis roll som slagpåse. Eiya ligger och lurar vid varje hörn, och stackars Teddan blir helt förskräckt när hon hoppar på honom. Han har aldrig varit särskilt tuff av sej och han skulle aldrig någonsin säga emot, men i det här fallet borde han kanske tänka om.
och det faktum att Teddy inte är sju längre (snarare närmar sej 13), eller att han inte gör något tillbaka borde få henne att ge upp någon gång. Men vem har någonsin påstått att Eiya har en fungerande hjärna?
__________________________
I förrgår gick (okej körde) jag förbi Ida och Johnny i hopp om att hon skulle ha lite kläder jag skulle få låna.
Jag behövde något "bra" till konseren med Neil Young och Miss Li, något passande till Gröna Lund på Lördag, och dessutom något att ha på festen vi blev bjudna på på Lördag kväll.

Ida: Ja just ja! Ni skulle ju till Sockholm...-gääääsp-
Jag: Ja...  och jag måste hå något fint till ..(bla bla bla förklarade mitt klädbehov)
Ida: Har du hört förresten! En karosell stannade på typ Liseberg! Och dom gatt vänta flera timmar på att komma ner?!
Jag: ...-Gulp-..
Ida: Hm.. vad var det på lördag?
Jag: Någon 20-års fest.
Ida: jamen då måste du ha något fint.

Tack Ida, verkligen! Tack för hjälpen!! Det gjorde det hela mycket lättare för mej.
Kortfattat: Vi ska på Gröna Lund och folk har fastnat i en karosell, och jag ska på någons fest och då ska jag ha något fint!
Så, nu är det problemet ur världen.

Men jag kom i alla fall därifrån med diverse klädesplagg, som planerat, och nu återstår bara att bestämma sej för vilka.
___________________

Tant Moa

När man jobbar inom "Städ Branchen" så blir man automatiskt en tant, det spelar ingen roll hur gammal eller ung du är. Du är fortfarande en tant.
Likaså om man jobbar i skolmatsalen så blir man en Mat-Tant! Jag försökte komma på något annat ord för "Mat-Tant" men jag kom fan inte på något. Vad heter det egentligen?

Jag är i alla fall en Städ-Tant jag, tydligen.
"Mamma! Städ-tanterna har kommit!"


Det rankas bal

Jag har sett hur många jänkare som helst idag. Dom har glidit förbi med en snyggt stilad brud i passagerarsätet, med axellösa klänningar tiaror och långa handskar.

På ett underligt sätt fick det mej att känna mej gammal. Jag fick en massa flashback bilder på hur vi såg ut på våran bal, alla förberedelser och hur benen skakade när man klev ur bilen.
Jag var faktiskt så nervös att jag tog sikte på dörren längst röda mattan, och höll den kursen tills jag kom till mitt mål, och kunde andas ut. Puh!
Den bästa bilden mamma och pappa fick av mej då var baksidan av mitt huvud, ungefär. Haha, väldigt lyckat! Men som tur var tog vi en massa kort innan vi begav oss dit.

Det var tre år sedan. Tre år! Har det verkligen gått så lång tid?
Mycket har man hunnit vara med om, och mycket har man gått miste om. Det känns för jävla bra att man har så bra kontakt med så många fortfarande. Men som vi brukar säga :En gång Naturbrukare -Alltid Naturbrukare!
Och det stämmer. När vi har våra reunions så känns allt som "den gamla goda tiden", och man blir nästan lika knäpp och galen som man var då. Nästan.

Håhåjaja, jag ska väl ta och sätta mej i gungstolen och sticka ett par fina Raggsockar till jul.

  ______________________________________________

Timmy: Hur mycket blev det för panten?
Jag: Det blev bla bla bla mycket.
Timmy: ....Hm.. få se, då blev det kattmat, kattsand.. och antingen snus eller Cola!
Moa:.....-ler-
Timmy: Eller nä! En Geisha!
Moa: -mutter- Faktiskt en Geisha med apelsin-smak....

Fan, är jag så förutsägbar?!


Toodiloou

Nu är nog mamma och pappa på G mot Umeå. Mamma har tydligen med sej ett litet "kit" till min balkong, och hon har lovat att den ska bli fin och mysig. Mina förhoppniongar är skyhöga, vill säga.

Balkongen användes tidigare för tillfället till sopsäckar (orka gå ner med en påse i taget), sopsäckar med tomburkar/flaskor, och dom snackarna som fest-röker fick försöka klämma sej mellan för att komma ut.
Det sist-nämda hade jag ingenting emot. Dom kan gott väl få kämpa lite om dom nu måste ut. *Mohahahahaa*

Men jag har faktikst hunnit med att panta alla brukar (hela 128,50), och slängt alla sopor. Som sagt, nu ska det bli fin och mysig. Dämed basta!

Jag köpte bla kattgodis för den stora summan pengar jag pantade in, och tänkte att mina ögonstenar bara förtjänar det bästa! Två sorter till och med. Maoui tyckte det var väldans gott och ville gärna ha flera åt gången, men lilla Eiya bara blängde på godisarna och svansade därifrån.
Vanligt katt-godis duger tydligen inte, neej. Rökt skinka, annars får det vara.
Hon är inte ett skvatt bortskämd, den lilla damen..


God morgon

*gääääsp*
Jag har skämt bort mej själv med att sova till närmare tio dom har sjuklings-dagarna, och nu måste jag hux-flux upp före tuppen. Kan inte vara nyttigt.
Vi såg i alla fall Ringen II igår.. Nu har jag sett den så många gånger att jag lätt kan skratta åt Gimlis dumma komentarer utan att störa mitt eget tittande. Kanske måste förklara det där.

När Sagan om de två tornen gick på Bio var jag väldigt, väldigt inne i filmen att jag inte förmådde mej att skratta ens åt det klockrenaste skämt, jag störde mej ytterst mycket på dom som gjorde det och tyckte att dom total-förstörde stämningen. Kort sagt.
Längre sagt hinner det inte bli. Strax kommer min jobbkompanjon med bilen och jag tror att hon uppskattar om jag hinner borsta tänderna innan.

HOLA

Neee

Jag orkade inte rida idag, jag är alldeles för "matt". Usch, vad allting känns jobbit.
Men hon fick sej en promenad i det fina vädret i alla fall, medans Lina skrittade ut barbacka på Skrettan.

Strax ska jag och Baby se Sagan om de två Tornen. Jag sitter här och dricker Glögg medans Timmy steker dagens middag -Hamburgare!
Glögg borde ju vara bra för förkylning kom jag fram til. Det är ju varmt, och allt...


still illlll

Jag sov ganska länge idag, och när jag vaknade kände jag mej helt tjock i halsen och inte ens pyttelite utvilad.
Stapplade till spegeln och såg till min förskräckelse att jag såg ut precis som jag kände mej! 
Mörka ringar under kisande ögon (Fast halsen var nog i sin normala storlek, utanpå iaf)

Jag är riktigt less på att vara hemma nu.  Så less att jag gick ner till källaren för att tvätta! Detta bådar inte gott..
till min besvikelse och stora förvåning var alla tider idag upptagna av en enda tant. Antingen har hon många barn eller så borde hon tvätta oftare.
Men fortfarande, vem behöver 15  timmars tvättid? och vem vill tvätta en hel dag? Jag tror att jag ska ta mej ett snack med denna supertvättare och be henne ta min tvätt med nästa gång.
____________________________________________________
Eiya bevisade igår igen att hon kan ha bokstäver framför sej..
Jag satt och flätade "vänskaps-armband" (på Johannas förfrågan) då hon hoppar upp på soffan och lägger sej brevid mej medans jag flätar. Jag ler lite stolt när hon bara ligger där utan att försöka gripa tag i garnet jag kastar omkring mej.

Jag fortsätter fläta, och hon reagerade inte ens när trådarna landar på hennes rygg (!!!), då var jag tvungen att ta mej en närmare titt på henne...
Nog tuggade hon på en tråd alltid! Svalde, är nog ett bättre ord.
Jag tog tag i den lilla garn-stumpen som fanns kvar och drog försiktigt ut resterande 15 cm ur hennes hals och mun.
Hon tittar väldigt förolämpat på mej när jag, förfärad, håller upp den slemmiga tråden -hurrvens-

Sen tar hon en rivstart från soffan och kastar sej rakt mot Maoui som låg i klösträder, tvärnitar just framför -endast för att klappa till henne på huvudet med tassen- och tokspringa därifrån med en arg Moaui tätt bakom sej bara för att bli nedbrottad i slutändan.

Men det är väl helt normalt, antar jag.


Utkast: Uuäääh ! ...

Uuäääh! Jag har varit hemma och sjuk i två dagar, och jag har sovit eller sett film mestdels av den tiden.
Utnyttjat min tid väl, med andra ord!

Jag och Timmy (Babe är också sjuk) är nog ganska tråkiga när vi är sjuka båda två. Antingen spelar han dator, ser på film eller så sover han. Jag har ungefär samma rutiner, fast på olika tider.
Jag kan börja se en film medans babe sover/vilar, jag somnar efter ett tag. Timmy vaknar, ser klart min film, sätter på en ny eller sätter sej vid datorn. sen somnar han igen -och jag vaknar...  ja, ungefär så håller vi på.
Vi går igenom mina filmer mycket effektivt, måste jag säga. 

Mamma skyller våra sjukdomar på Brännbollsyran, att vi var ute för länge. Ja, ni vet, såna mamma grejer =)
Att man sedan fick sån träningsvärk i ben och rygg att man gick som en 130-åring två dagar efter, det kan man skylla på Yran!!


Här kommer massa, massa, massa, massa bilder från en svin-rolig helg!!
     
                                  


Fastän vi förlorade alla våra matcher (med typ 55-15) så hade vi hur roligt som helst!
Efter sista matchen blev det en Brännbolls-efterfest Slasch Björn Rosenström-förfest hemma hos Timmy och jag.
Hur packat med folk som helst!! Men kul! Så jävla kul!

När tiden var inne för Rosentröm så lyckades jag, Lina och Kiki tränga oss till andra raden med våran Livvakt Jocke i hasorna. Och det var en nedra tur att han följde med, annars hade vi legat nertrampade på backen fortare än man hinner säga "Ragnar"!
Efter ett tag tog vi vårat förnuft till fånga och ställde oss längre bak. -mutter-

RSS 2.0