Tavla på väg!



Igår kväll påbörjade jag en tavla åt en tjej som var "skötare" åt min ponny när hon stod på ridskolan i Malå, hihi, henne trodde jag inte att jag skulle träffa igen efter jag flyttat. Världen är allt bra liten ibland. 

Det ska i alla fall bli en liten vovve när den är klar, vilken ras återstår att se. Hehe. Nej, nu ska jag och svärmora ut på vagnpromenad med lilla 1-åringen =)

Ett år sedan tre blev fyra ♥

Proffsfotograf: Anette "Grannen" Jonsson

Idag är det 1 år sedan våran lilla prins kom och utökade våran lilla trio till fyra ♥ och OJ, vilken kämpe han har visat sej vara! Dom fyra första månaderna var sjukhusavdelningarna "Barn 4" och "Barn 2" som ett andra hem känns det som och vi hann bara genom ytterdörren hemma innan vi var på väg tillbaka igen. (tidsuppfattningen kan möjligen vara aningen skev och/eller överdriven)

 
 

Ett år har gått farligt fort, så det stämmer nog det dom säger - Tiden går fort när man har roligt!! =)

Grim, du är såååå Älskad ♥♥♥♥ Glöm aldrig det. 

Rubrik

Igår kväll begav jag mej till gymmet efter Grim somnat, och antingen har dom dära Red Bull Edition burkarna någon magisk kraft i sej, eller så behövde min kropp helt enkelt dom där dagarna sedan i torsdags för återhämtning, det gick såå lätt att springa!
Jag började med 3 km 10 km/h och ökade sedan till 12,5 km/h dom sista 2,5 km och jag kände bara för att fortsätta när jag var klar, men jag har som sagt bestämt mej för att ta det lungt frammåt så man inte drar på sej någon typ belastningsskada eller likn. Det vore ju lite tråkigt, och ovärt. 

Skylten inne i omklädningsrummet, "insidan" av toadörr. Man måste altså stänga dörren när man går på dass! Åhhhh, okej då....


Barnen sussar gott i sina sängar, och jag och Grim (nåja) storstädade hela lägenheten innan lunch, så jag ska nog slänga mej i soffan och läsa vidare på en av böckerna jag lånade av Jenny. För det är jag värd. 
Laterrr



Söndag i all ära

Sådärja, nu är det klappat och klart, jag och Flip är anmälda på en kurs i Tävlingslydnad med inriktning mot Lydnadsklass 1-2 och jag toklängtar!

Jag var tvungen att maila och höra med kursledaren att det var OK om Flippeliflopp inte riktigt är 100% "säker" att ha lös bland andra hundar trots att det var en kriterie hunden "bör" ha. Det var OK, och vi skulle prata senare om hur vi skulle "lösa" det =) Det är inte lätt att vara liten och tro att alla är lekkompisar och tycka allt är sviiiinkul, haha. Han lär sej nog så småningom hoppas jag. Det kommer att bli svårt att bli både agility-och-freestylemästare om vovven inte gåt att ha lös bland andra hundar ;)


BIlden lånad HÄRifrån

LöRdAg

Det blev inget "hälsa-på-Mli" i helgen då hennes lilla Nessa nis fick magsjuka. Känns förstås jätte trist, men samtidigt kan man ju tycka att hon får ha bättre pli på sitt barn! Man kan ju inte gå och bli sjuk bara sådär ;) 

Näe, förstås hoppas jag ju att lilla Vanessa blir frisk igen illa kvickt och att resten av familjen slipper bli sjuka. Vi får ta våran awsome helg någon annan gång helt enkelt =) Istället för att dega runt här hemma ska jag dra på tacomiddag med brudarna i stan, det blir nog bra det med! 

Peace


Nyklippt liten tjej har hittat mammas rouge. A lot mer rödare in real life!!


Syskonmys framför Hello Kitty (Hello Kitty must DIE!!)

Whoop whoop!

Jag sitter och väntar på ett svar på mailen, och konstigt nog verkar det inte skrivas fortare på andra sidan för att jag stirrar stint på inkorgen. Konstigt va? Det ska i alla fall bli sååååå KUL, bara jag får klartecken vill säga... näe, nu loggar jag ut i någon timma tror jag och hoppas på svar lite senare. Det finns ju faktikst folk som är på sina arbeten idag. 

Min lilla bejb (Timmy) mår i alla fall bättre idag så det ser ut som att jag kommer att kunna åka och hälsa på Mli i helgen, wiiiee! Det ska bli kul, vi träffas alltför sällan. 

nu ä ja lass på snön

Idag har jag och lilla prinsen varit och hälsat på hos mitt jobb. Som vanligt var han på strålande humör och charmade nog allihopa skulle jag tro =) Bara man är mätt i magen och får vara med så finns det ju inga problem i hela världen ♥ Älskade unge. 

Timmy har tänkt ta ut pappa dagar i april så jag passade på att ansöka om semester då. Vist låter det bra? Timmy är PAPPA-ledig och tar hand om barnen och jag har SEMESTER. Oh yes. Yes, yes. Undrar just om jag skulle ha beställt en resa till solen nu när jag ändå ska semestra? Någon som vill haka? Och betala?
Ingen?

Jag vill ha sommarrrrrr!!

Tavelleverantör

Sådärja! Efter några bilvarv på fel gata har nu vovvetavlan kommit till sitt nya hem hos Jenny =) Hoppas att den blev till belåtenhet. 
När jag lix var där så passade jag på att låna (råna?) några böcker av henne. Tanken var väl typ 2-3 böcker, men hon får skylla sej själv när hon hade så bra urval ;)




Tavlan i sitt nya hem! (fast ja trooor inte att den ska stå på bänken?)


Nej, här kan jag inte sitta när jag har en hel bunt böcker som bara väntar på att få bli läsa!

Färdiga tavlor var det här!

Mäh, kom ju på att jag inte lagt upp några bilder på mina 2 senaste klara tavlor, det måste jag ju ändra på illa kvickt!



Tadaaaaaah!! Vovven ska jag leverera till sitt nya hem redan ikväll, hoppas att den trivs och blir uppskattad ;)



Allting är relativt

Jovars, jag har haft en ganska så bra dag. Till middag åt jag mjölk med honungspuffar och kladdkaka (nyttigt och bra, tänkte jag) och Timmy kom med mat från McDonalds när han kom från jobbet. Inte fy skam. Dessutom fick jag åka in till schtan och köpa mej en födelsedagspresent åt mej från honom också, det blev en tillökning i min bokhylla nämligen- "Freestyle. Träna och tävla med din hund".
Blädrade igenom den och såg att det finns instruktioner till massor av roliga tricks i den. Kul!

 

Varit på gymet har jag också hunnit med. Det blidde intervaller 4 km och 1 km på medlehastigheten innan jag avslutade med knäböj 10*4 gånger och "plankan". Fy fan för plankan, men löpningen kändes bra idag. Så skönt! Nu skajag gå och däcka i sängen. Nattinatt
 

Näääämen vad är det för dag idag?

Idag blir jag 312 månader gammal! Näe, vänta.... det lät mycket. Idag blir jag 26 år, nästan 30. Näe... det blev inte heller bra... hmm.

Idag blir jag äldre än jag var igår igår och jag känner starkt av att både vis-och-klokheten har hoppat upp några snäpp sedan igår då jag var ganska korkad. Nu är jag smartare. Och visare. Och klokare. 



Grattis mej.


Malå

Jag och Flip lämnade Timmy och barnen hemma i Flurkis och begav oss till Malå i helgen för att ta farväl av min fina lilla mormor som tog sitt sista andetag kl 9.30 i morse... Jag är så glad att jag hann träffa henne innan hon vandrade vidare omän hon nog inte riktigt var "där" då heller. Hon är någonstans vackrare.

bilder lånade från google

Jag ska ta med Flipflopp till stallet lite senare tror jag och busa/träna med honom i ridhuset om ingen rider. Åhhhh, vad jag saknar hästarna och att HOPPA!!!

Bilder får tillkomma senare idag, jag måste kolla om jag tagit med mobilsladden?


Morr

Näe, det här va då inge kul alls!! Jag kom just från gymet och det gick under förväntan kan man säga... jag hade tänkt köra intervaller (samma hastigheter som förra gången) men Moa IQ fiskmås halsar en Red Bull mellan bilen och ingången vilket såklart resulterar i att jag får äckel mycket mjälthugg och får ge mej efter bara 1,5 km och springa resterande 3,5 km på 10km/h hastighet istället.... NÅÅÅÅH, så less jag blir på mej själv ibland.

Om någon undrar så får jag inte intaga någon som helst form av dryck minst 20 minuter innan löpning, om jag håller mej till den lilla regeln så skippar jag det otäcka mjälthugget helt och hållet så så svårt borde det inte vara! Morr. 




Hundträningen gick för övrigt över förväntan! Flippen var aningen råtaggad och skällig till en början men lugnade sej snart efter lite kontaktövningar och lek. Vi tränade på "Linförighet" (fot) med "Vänster om marsch" och hundmöten, och Flip överaskade mej lite genom att sköta sej galant vid hundmöterna. Han hade full fokus på MEJ! Duktiga, duktiga, galna lilla hund ♥

För övrigt där också så är det typ ingen som tror mej när jag säger att han är korsning Border collie/Aussie, haha! "Vaaaa, är det border i den där? Näe." Eller ja, dom tror mej inte förrän dom får se honom i action, för han beter sej ju precis som en Border och har exteriören förutom höjden och öronen. Han är en alldeles egen ♥ 

rosa är också unisex


Kallt och okalt men halt

Brrrrr så kallt det är idag! Jag virade in lillrins i en filt när vi gick över till grannen för lite snack och kladdkaka (vi har så hårda dagar) men jacka till mej själv glömde jag? Tur att det inte är så långt ;) 

Nu sover båda barnen i alla fall och jag och min trogna kompanjon Flip har hunnit träna lite lydnad i vardagsrummet, läggande under gång stod på schemat idag. Jag saktar in eller stannar helt fortfarande, och vi fick till några hyffsat snabba lägganden =) Boken jag fick av lillasyster i julklapp är verkligen superbra, många bra knep och tips! 



Ikväll är det hundträning i schtaaan igen. Det blir bra det, vi har inte tränat med andra hundar sedan innan jul så det blir kul. 
 
 

Mäh.

Åh, så typsiskt! Jag tog just en bild på mina tre tavlor som bara väntar på att få sej en ram innan dom blir helt klara, och när jag tänkte föra över den till datorn dog kameran... så typiskt. Jag ska i alla fall ner till snicken när Timmy kommer in från sitt snowboard-lekande och såga några ramar tror jag bestämt. Hoppas att vi har färg så det räcker bara att göra dom klara...

 

TIsdag

Jag har det ganska lungt och skönt nu må ja säga. Flip ligger och sussar vid dörren och resten av våran familj ♥ duschar/badar. Timmy spelar munspel och båda barnen tjoar av skratt, haha, jag måste nog gå och tjuvkika lite. 

Ikväll drar jag på gymet igen, men det blir ganska lungt. Igår blev det 30 minuter på crosstrainern, 5 min rodd och 60 situps så kanske en powerwalk skulle sitta fint? Jag får se helt enkelt...
Jag såg en annons där som typ en PT hade satt upp, man kunde väga sej på en sån där konstig våg som visar kroppsfett, muskler och sånt i procent och se vilken träningsmetod som skulle passa "för just dej". Helt gratis var det också! Ja, första gången i alla fall, men vem har sagt att man måste fortsätta? Heheeee. Kanske ska maila honom, haha. 

Mina fina♥

Ahmen kom igeeen nu =)

Jag är med och tävlar om en lyxbag hos Hotgossips som bla innehåller en Iphone 5 (har förutspått att den skulle ligga som gjuten i min hand), parfym, en studded bra, halsband samt armband från Svarowsk. Ja, det skulle väl vara rätt så nice!
 
Vi håller alla tummarna och tassarna här hemma och hoppas på vinst den här gången, jag fyller ju faktikst år om en vecka så det skulle ju passa ypperligt bra ;) 


me want to vinna the tävling
 

God morgon promenad

 
 
Man bara måste älska vinterkläderna vi fick på naturbruks! Täckbyxorna är beväpnade med både hängslen och såna där bandgrejer under skorna och jackan har en travhäst-reflex på ryggen, hehe, så bra som det kan bli vill säga. Dessutom är dom varma, med stora bokstäver. V.A.R.M.A.
Idag hade jag bara långfillingar och linne under och jag frös inte ett andaste dugg, och då var det ändå -19 grader ska ni veta. Om man drar på sej ett underställ också är man tillräckligt utrustad för en längre istid. 
 
 

Plötsligt händer det?

Förutom julgardinerna jag köpte på RUSTA så har vi inte haft några gardiner i vardagsrummet, och jag vet precis varför - Gardiner är ju fan Svindyrt!
 
Jag har kollat runt lite på olika sidor och äntligen hittat vad jag varit ute efter, och efter jag räknat lite på fingrarna kommer jag fram till en slutsumma på drygt 1.400:- för tre fönster. Whaaaaaaaaa-aaaa-aaaat? 



Vårat gardinlösa och lite ostökiga vardagsrum. Såhär kommer det att se ut tills jag blir miljonär, då ska jag både köpa nya gardiner och städhjälp.
 

Så.Jävla.Less.

Våra stjärnor hänger fortfarande i fönstrerna, adventljusstakarna står fortfarande på fönsterbrädorna, granen lyser fortfarande i vardagsrummet och alla jävla tomtar har på något konstigt vis INTE lagt sej själva i kartongerna i förrådet... 

Jag är så sjukt less på allting som hör julen till, våra gardiner får mej att vilja kräkas (typ) och om vi hade bott aningen mera ensligt hade jag håvat ut allting genom fönstret och spottat lite på det (ja, det är så illa). Idag SKA julen bort!!!




På tal om ingenting... eftersom det var jag som plockade fram julen så borde det ju helt logiskt vara Timmy som plockar bort den. Vist? Vist!!

Vart på gymet

Ikväll har jag varit på gymet igen, jag känner att jag börjar bli lite smått beroende av att springa! Eller av känslan efteråt i alla fall, hehe, kanske inte själva springandet. Eller jo, det är gött att svettas! 
 
Idag blev det i alla fall 5 km intervall träning, och det var ASjobbigt! Jag tycker att min kondition kan bli lite bättre snart, skulle vara trevligt att känna sej lite mindre död efteråt. Jag varvade 500 m 9,7 km/h och 500 m 12,1 km/h i fyra kilometer, och den sista km sprang jag på 10 km/h. Jag kommer i alla fall närmare och närmare mitt mål för varje vecka, och det är väl det som räknas antar jag? =)


Så hääär trött blir man av intervallträning:
(ja, det är svett)
 

GodMiddag.Nu

 
Kyckling Burrito, 6 st stora
 
500 g wook grönsaker (tycker "classic" blir bäst)
1 st stor burk kräääm fräääsch
1 påse tacokrydda
2 st kycklingfilé
I förpackning stora tortilla bröd
Riven ost
 
Gör så här: 
Stek grönsakerna tills dom är genom varma, blanda i creme fraiche och tacokrydda, puttra ihop. 
Skär kyckligen i lagom stora bitar o "bryn" dom i stekpanna m salt o peppar. Blanda ihop med grönsaksblandningen. 
 
Dela upp blandningen lika i tortilla bröd som rullas ihop och läggs i ungsfast form. Strö över lite ost och gratinera i ugn ca 20 minuter á 200 grader. Klart, och framför allt - GÖTT!!!

Väck me håre!

 
Flip har så otroligt mycket och tjock päls som dessutom tovar sej ganska lätt, så idag letade jag fram stora trimsaxen ur mina gömmor! Tänker och hoppas att den kommer att göra underverk =)
 
Jag använde den mest på bakdelen och lite grann på benen, och det blev en stoor hög med hår. 
Om det syns? Nej...  men det känns. Och förhoppningsvis kommer det att märkas också. Annars får jag ta och köpa mej ett bättre balsam. 
 
En ganska så mycket trimmat Flipp
 
 

wtf?

Puh, jag kom just från gymmet där jag kört intervaller 4 km (JOBBIGT!!), 5 min rodd och 50 situps. Så skönt!
 
Jag såg mycket fram emot en avslappnande stretching till mina öron uppfattade någon konstig musik där innifrån stretchingrummet, och när jag kom närmare hörde jag att det spelades techno. WTF???!!! Det är väl allt annat än avslappnande, och om jag inte vore så slut så hade jag absolut defenitivt legat och hyperventilerat! Huga!

Vist syns mitt stora missnöje?

Tutt-Flip?

Haha, Flip är så rolig! Han vet mycket väl att han INTE får tugga på mina kära barns nappar, bära omkring är inte heller något alternativ. 
 
I alla fall så har han nu, dom ca 10 minuterna jag suttit vid datorn, kommit och gett mej 3 st nappar i knäet. Efter första tutten jag bara: "Öhh, tack." efter han släppt den i knäet? Efter en stund kom han med en till, och en till. Han har dom rätt i munnen också, så det kan jag inte klaga på.... jag kanske borde utbilda honom till tutt-sökare? Här har det garanterat försvunnit typ 50 nappar, fattar verkligen inte var dom tar vägen?
 
 
Tutt-Flip?

Hej, hej. Hemskt så mycket hej.

 
Men God Morgon! Eller ja, morgon och morgon är det väl inte, snarare middag med tanke på att vi klev upp strax efter 6 i morse, uj uj. Jag kommer att välkomna tonårsperioden inkl sovmorgonar med öppna armar...-gäsp-. 
 
 
Minstingen i familjen var inte alls sugen på att sova igår kväll. Han däckade (trodde jag, hah!) vid 19 efter välling men stod upp och pratade 10 minuter efteråt. Somnade om igen när jag tog upp honom och sov kanske en timma innan han ställde sej upp igen, och så höll han på till närmare 12 (sovperioden varierade mellan typ 10 minuter till 1 h). Jag vet att det är tänder inblandat i hans oroliga sömn, ändå kan man inte låta bli att tänka "Sov unga, sooooooov!!!" =)
 
 
Snart kommer Timmys syster hit med hennes unghop, hehe, å Timmy själv skulle vist lifta hem med henne? Han måste ha en otrolig hemlängtan när han inte vill vänta på att han själv kan köra. Jag klandrar honom inte, helt opartisk kan jag säga att vi ju har dom finaste barnen ♥ Frågan är bara hur han har tänkt få hem bilen?

Platsliggning med hakan i backen




Mannen i huset är ute på galej ikväll (Timmy, inte Grim), så jag och Flipflopp har roat oss med lite lydnadsträning inomhus. Ikväll stod det "Platsliggning med hakan i backen" på schemat, och det gick himlarns bra faktiskt. Om man följer den dära 8/10 gånger regeln så får jag nog börja kräva lite mera av honom =)  Kul! 
 
Ps. Bilden ovan är inte från träningen. Nej, när vi tränar platsliggning får man allt ligga "ordentligt". Lika bra att göra rätt från början =) 
 
På tal om träning skulle jag vilja ha en egen personlig hundtränare här hemma. Trots alla böcker jag läst (måååå-ååå-ååååånga) om valpträning, lydnadsträning, hunduppfostran, agility och allt vad det är så är man ju lite nybörjare när det kommer till hundfronten och blir ibland osäker på vad man bör göra i vissa situationer. Men jag tror nog att lite sunt förnuft kan ta en ganska så långt =) 
 

Kli klok, läs en bok

Nu har jag läst ännu ett kapitel ur "Med sikte på 10:an" som jag fick av lillasyster i julklapp, och jag suger åt mej allt vad jag bara kan medans jag läser! Det är tur att den är min, för jag kommer med all säkerhet att vilja bläddra tillbaka både en och två (hundra) gånger medans vi tränar =) 



På tal om något annat så har jag fastnat helt i en tavelbeställning jag håller på med åt en vän, jag kan bara inte bestämma mej hur jag ska göra!!! Om jag bestämmer mej för att göra som jag hade tänkt från början blir det omöjlig att ändra på om det blir fel, men å andra sidan vet jag inte hur jag ska göra annars? Så ja, den stackaren står i gästrummet, helt oklar och olyckig... jag måste ta mej i kragen snart. 

Typ bästaste flickvännen, det är jag det

Altså, jag borde få ett pris, en fin trofé där det står "Världens bästa flickvän" som jag kan ställa så att alla ser. Jag skulle putsa den dagligen och den skulle få en liten puss sådär då och då.
 
Igår kväll, närmare bestämt ungefär klockan 21.43, så ställde jag mej och mixade ihop en smörgåstårta till pöjken min som fyller år idag, och vid 23-tiden var den klar. Mannen i fråga (ja, han blir ju trots allt 27) frågade om han fick ta sej en bit på direkten men då satte jag ner foten och hötte med fingret "Du får allt vänta till imorgon, din lilla skit", sa jag.
Ungefär så, inte riktigt. Men vänta fick han allt. 


Jag har ingen kamera eller telefon för tillfället, så bilden ovan är från förra året men den är nästan identisk med den som står i kylen nu, förutom att det fattas en bit såklart =) Så nu har min bejb både frukost och matlåda i någon dag framöver i alla fall. ❤ Löv joo!

2013 - bring it!

Sådärja, nu var det här nyåret bortgjort det med. Och jorden står fortfarande kvar, vad trevligt. På nyårsafton befann vi oss hos grannarna med 4 hundar och 6 barn, så det var fullt ös kan man lugnt säga =)

Vi åt alldeles för mycket, spelade spel, fyrade av lite raketer och hade det himlarns trefligt innan jag begav mej den långa vägen hem vid 01-tiden, Timmy stannade någon timma till och tog sej dessutom en sovmorgon dagen därpå, fräckheten själv?



............ domdidomm.... det är konstigt det där, men när man bloggar varje dag (ibland 2 gånger om dagen!!!) så har man mer att skriva om än när man skriver mera sällan. Wiiiieeeeerd. Nåja, låt oss titta på en liten tillbakablick från året 2012. Vi börjar väl i från början:


Medans lillprins fortfarande befann sej i magen påbörjade jag förra året med barnmorske-besök med mucho lugnande skyltar utanför:

Jag började måla mera:



Lillan började sova i egen säng:



Vi spanade in nya lägenheten:



Timmy började redan då bli gammal o grå:


Lilla Grim♥ kom till oss, v 33+1:




Fina, Fina Maoui fick somna in efter ett veterinärbesök som visade dåliga njurar och diabetes:



Jag låste in mina nycklar i förrådet:




Lillprins fick opereras för ljumsbråck:



Lillan fyllde 2 år:
 
 
Lillan började träna mera seriöst på sina skateboard skills:
 
Jag både såg och klappade elefant och zebra för första gången live:
 
 
Vi drog några repor till lse djurpark:
 
 
Jag hälsade på Kicki och Lina i Östersund:
 
Jag hjälpte grannen att bygga upp en hage till hästarna som flyttade in strax därpå:


Lilla Flip flyttade hem till oss:
 
 
Timmy såg sej inte för i trafiken:
 
 
Vi badade i poolen:
 
 
VI hade dop för lilla Grim:
 
 
Lillan gick på Bio för första gången:
 
 
Lillan ritade sitt första djur (fågel):



Jag byggde en bokhylla:
 
... och var gullig på Haloween:
 
 
Och nu fick jag slut energi, så nu får det räcka. Dessutom vaknar nog lillprinsen snart också. Men jag säger som min goda vän Lina skriver på fejjan - 2013, bring it!

RSS 2.0