Coraline

Jag och Timmy såg en väldigt bra film igår -Coraline



Coraline Jones är en 11-årig tjej full av nyfikenhet och äventyrslusta. Tillsammans med sina föräldrar har hon precis flyttat till Oregon. Hon längtar efter sina gamla kompisar och tycker knappt att föräldrarna har tid med henne, vilket driver henne på egna upptäcktsfärder. En dag hittar hon en hemlig dörr, i ett av husets många rum. Dörren visar sig leda henne in i en annan dimension, där hon till sin förvåning hittar en alternativ version av sin egen vardag.

Denna parallella verklighet är på ytan helt lik den värld hon just lämnat, med ett undantag - den är mycket bättre.De vuxna, inklusive hennesnya Andra mamma, verkar mycket meromhändertagande och hon hamnar snart i allas centrum. T.o.m den märkliga katteni huset visar sig tillgiven. Kanske är det egentligen i denna värld som Coraline hör hemma? Men en dag märker Coraline en viss förändring i Andra mammans beteende, och hon inser snart att tillvaron i den Andra världen mer och mer börjar likna ett fängelse. Med uppbådande av all sin list och allt sitt mod försöker Coraline ta sig tillbaka till sitt riktiga liv - och därigenom rädda sin riktiga familj. (text tagen från cdon.com)




Jag tycker att den var riktigt bra gjord, först och främst. Sen att dem gjorde att jag fick rysningar längst ryggen får inte förglömmas. Men då kan jag ju också informera om att jag kan bli lite känslig sådär på kvällskvisten.

Av mej och min respektive får den:





Jag och Timmy har en deal. Om jag tvättar idag, så städar han.
Det var utomordentligt bra. Så jag antar att jag måste kila ner och se om det finns någon tvättid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0