Baklängeskedjning och äckelhosta

Men Näe, jag är INTE frisk än och det suger! Det börjar dock gå åt rätt håll tror jag, och hoppas jag, för jag håller på att kolapsa pga av avsaknad av stimulans. Eller tristess, om man hellre vill det... I alla fall så tog jag tag i mitt problem lite och har både tränat Flip, sett 2 avsnitt av Grey´s Anatomy, målat klart en tavla och läst lite ur "Lydnadsträning i teori och praktik" ikväll efter att barnen somnat. Och ja, det känns lite bättre =) 

På tal om lydnadsträning så har jag läst ganska så många sidor om att baklängeskedja olika moment och jag tycker att det verkar vara en helt utomordentligt bra metod! Dom många fördelarna väger högt över dom få nackdelar det finns och hunden gör momentet bättre och säkrare eftersom den vet vad som kommer härnäst, vad kan gå fel med det? Jo, förutom att hunden börjar "testa" om den fortfarande får belöning om den lägger sej sakta, eller bara travar på inkallning tex, men det är ju bara att hålla fast vid vad man är ute efter och endast belöna det. Det är nog inte riktigt lika enkelt som det låter... 
I alla fall så har vi tränat "Läggnade under gång" enligt regelboken ikväll (Lydnadsträning i teri och praktik) och kom så långt som til steg 3. Flipfloppen var jätteduktig trots en liten grannkisse som verkade ha tagit på sej rollen som störningsmoment =)
Om precis en vecka börjar kursen och jag kan knappt vänta, wiiiie!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0